Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

«Το δώρο των Θεών»

 
«Το δώρο των Θεών» Είσαι στη δουλειά, και το μόνο που σκέφτεσαι είναι ότι θες να φας κάτι ελαφρύ, δροσιστικό και super γευστικό. Θέλεις ένα φρούτο που θα σε γλυκάνει και θα σου προσφέρει ενέργεια και τέλεια γεύση. Εμείς σου προτείνουμε…
milner.gr

Αχλάδι
«Το δώρο των Θεών»
Είσαι στη δουλειά, και το μόνο που σκέφτεσαι είναι ότι θες να φας κάτι ελαφρύ, δροσιστικό και super γευστικό. Θέλεις ένα φρούτο που θα σε γλυκάνει και θα σου προσφέρει ενέργεια και τέλεια γεύση. Εμείς σου προτείνουμε αχλάδι! Κατά τον Όμηρο, πρόκειται για το υπέρτατο δώρο των θεών και όχι άδικα! Με τέλεια γεύση μπορεί εύκολα να γίνει το βασικό συστατικό εξαιρετικών γλυκών. Φαντάσου λοιπόν, να τρως φρεσκοψημένα ταρτάκια με πλούσια κρέμα και καραμελωμένα κομμάτια αχλαδιού! Μμμ…θέλω ένα ταρτάκι τώρα!


Το αχλάδι είναι ένα από τα πλέον αγαπημένα φθινοπωρινά φρούτα. Γνωρίζατε όμως ότι εκτός από νόστιμο είναι και εξαιρετικά ωφέλιμο για την υγεία σας;
Το αχλάδι είναι ένα από τα φρούτα με την μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου αλλά και στην πρόληψη κατά του καρκίνου του εντέρου.
  • Τα αχλάδια περιέχουν σημαντικές ποσότητες βιταμινών C, K, B2 και B6, ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο και μαγγάνιο.
  • Χάρη στο βόριο που περιέχουν, συμβάλλουν και στην πρόληψη κατά της οστεοπόρωσης (το βόριο βοηθά τον οργανισμό να διατηρήσει το ασβέστιο).
  • Τρεις (ή και περισσότερες) μερίδες φρούτων όπως το αχλάδι καθημερινά, συμβάλλουν στην αποφυγή των προβλημάτων όρασης που σχετίζονται με την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας του ματιού.
  • Η κερσετίνη (ένα αντιοξειδωτικό που βρίσκεται στη φλούδα των αχλαδιών) βοηθά στην πρόληψη κατά των καρδιακών προβλημάτων ενώ η ίδια ουσία ενδεχομένως δρα κατά της νόσου του Alzheimer.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις