Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοσκαλίτισσας

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση του χρήστη mykriti.gr.
Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοσκαλίτισσας
 
Ένα από τα δημοφιλέστερα μοναστήρια της Κρήτης λόγω της αρχιτεκτονικής του είναι η Ιερά Μονή της Παναγίας Χρυσοσκαλίτισσας.
checkincreta.com
Ένα από τα δημοφιλέστερα μοναστήρια της Κρήτης λόγω της αρχιτεκτονικής του είναι η Ιερά Μονή της Παναγίας Χρυσοσκαλίτισσας.
Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό, κατάλευκο μοναστήρι, χτισμένο πάνω σε ένα μεγάλο βράχο 35 μέτρων με θέα στο Λιβυκό πέλαγος, το οποίο βρίσκεται 72 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά των Χανίων, πολύ κοντά στο Ελαφονήσι. Η παράδοση αναφέρει ότι η ιερότητα του χώρου αρχίζει με την εύρεση από ένα γεωργό της εικόνας της Κοίμησης της Θεοτόκου σε κόγχη του βράχου. Η εικόνα αυτή κρύφτηκε εδώ πιθανότατα την εποχή της εικονομαχίας 726-842 μ.Χ. Το μακρύ όνομα «Χρυσοσκαλίτισσα» ουσιαστικά σημαίνει την Παναγία του χρυσού σκαλοπατιού. Σύμφωνα πάλι με την παράδοση, όταν οι Οθωμανοί κατέκτησαν την Κρήτη, οι μοναχές έκρυψαν τα χρυσά αριστουργήματα του μοναστηριού κάτω από ένα σκαλοπάτι της μεγάλης σκάλας, για να τα προστατέψουν από τη λεηλασία. Το τελευταίο από τα 98 σκαλοπάτια της μονής, το «χρυσό σκαλοπάτι», όπως ονομάστηκε, έδωσε το όνομα στο μοναστήρι και πουλήθηκε επί Τουρκοκρατίας. Ωστόσο, ο θρύλος λέει ότι το χρυσό σκαλοπάτι το βλέπουν ακόμα μόνο όσοι είναι αληθινοί πιστοί. Όταν οι Τούρκοι έσφαξαν 850 άτομα, στην πλειοψηφία τους γυναικόπαιδα, την ημέρα του Πάσχα το 1824, κατέστρεψαν και δεκάδες εκκλησίες που βρίσκονταν στην περιοχή. Όταν επιχείρησαν να λεηλατήσουν τη Μονή Χρυσοσκαλίτισσας, τους εμπόδισε ένα σμήνος μελισσών, που είχε για κυψέλη την κόγχη που βρίσκεται το εικονοστάσι το οποίο συναντάμε όταν ανεβαίνουμε στη Μονή. Το 1907, οι μοναχοί της μονής βοήθησαν στη διάσωση των 102 από τους 140 επιβάτες του πλοίου Ιμπερατρίς, που ναυάγησε στο Ελαφονήσι. Το 1940 η μονή μετατράπηκε σε γυναικείο μοναστήρι, ενώ κατά την περίοδο της Κατοχής (1941-1944), οι μοναχές εκδιώχθηκαν και στη μονή εγκαταστάθηκε γερμανικό φυλάκιο. Από το 1944 μέχρι σήμερα κατοικείται από φιλόξενους και δραστήριους μοναχούς. Το Καθολικό της μονής είναι αφιερωμένο στην Αγία Τριάδα και στην Κοίμηση της Θεοτόκου και γιορτάζει στις 15 Αυγούστου.
 

Η χαμένη βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.


Η χαμένη βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας


Οι πρώτες βιβλιοθήκες πρέπει να εμφανίστηκαν στη Μεσοποταμία ήδη από το 3000 π.Χ. Ανασκαφές που έγιναν στη Νινευή το 1850 έφεραν στο φως χιλιάδες πήλινες πινακίδες με σφηνοειδή γραφή, μεθοδικά ταξινομημένες και καταλογογραφημένες, που αποτελούσαν το επίσημο αρχείο του βασιλιά Ασουρμπανιπάλ (668-626 π.Χ.).
Ο βασιλιάς της Αλεξάνδρειας Πτολεμαίος ο Φιλάδελφος (283-247 π.Χ.) ίδρυσε την πλουσιότερη και λαμπρότερη βιβλιοθήκη του αρχαίου κόσμου, γνωστή ως «Μεγάλη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας», με 400.000, και κατ’ άλλους 700.000 τόμους και καταλόγους, οι οποίοι θεωρούνται ως οι πρώτες προσπάθειες για τη δημιουργία συστηματικής επιστημονικής βιβλιογραφίας. Η βιβλιοθήκη αυτή καταστράφηκε από πυρκαγιά κατά την άλωση της Αλεξάνδρειας από τον Ιούλιο Καίσαρα το 47 π.Χ.
Οι ρωμαϊκές βιβλιοθήκες ήταν συνήθως εγκατεστημένες σε συνεχόμενα παραρτήματα -βοηθητικά κτίσματα των ναών, κυρίως στο κέντρο των πόλεων. Αποτελούνταν από δύο τμήματα, της ελληνικής και της λατινικής γραμματείας, και αργότερα και από ένα τρίτο, χριστιανικό τμήμα, ενώ τα τετράγωνα βιβλία από περγαμηνή ήταν τοποθετημένα πλάγια. Κατά τη μεσαιωνική περίοδο βιβλιοθήκες δημιουργούνταν μόνο στους ναούς και τα μοναστήρια, ενώ η οργάνωση, η λειτουργία τους και η συστηματική αντιγραφή των χειρογράφων γίνονται από μορφωμένους καλλιτέχνες-μικρογράφους μοναχούς.
Στα σημαντικότερα κέντρα του Ισλάμ (Βαγδάτη, Κάιρο, Τρίπολη) δημιουργήθηκαν βιβλιοθήκες εμπλουτισμένες με ελληνικά χειρόγραφα μεταφρασμένα στην αραβική γλώσσα. Στην Αναγέννηση παρατηρήθηκε μια τάση ίδρυσης σημαντικών ιδιωτικών βιβλιοθηκών, ενώ στα κατοπινά χρόνια τέθηκαν οι βάσεις για τη δημιουργία των μεγάλων δημόσιων βιβλιοθηκών που υπάρχουν μέχρι σήμερα σε όλο τον κόσμο.
Η περίφημη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, η μεγαλύτερη κιβωτός γνώσης του αρχαίου κόσμου, που δυστυχώς κάηκε από τις επιδρομές των βαρβάρων, αποθησαύριζε ολόκληρη τη σοφία, τον πνευματικό θησαυρό της αρχαιότητας, τις κατακτήσεις των επιστημών, των γραμμάτων και των τεχνών και πολλά ακόμη έργα ανεκτίμητης αξίας.
Οι αναρίθμητοι πάπυροι με τα χειρόγραφα μεγάλων σοφών κατέγραφαν την πορεία του μεγαλειώδους ανθρώπινου πνεύματος. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι από την αρχαία ελληνική γνώση που φυλασσόταν στη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας σώθηκε, φτάνοντας έως εμάς σήμερα μόνο το 10%. Δηλαδή, από τις 160 τραγωδίες του Σοφοκλή, έχουμε σήμερα μόνο τις επτά, κι αυτό είναι ένα μονάχα απλό παράδειγμα. Μια τεράστια βιβλιοθήκη, που χάθηκε μέσα στις φλόγες και άφησε πίσω της ένα λαμπρό παρελθόν, για να θυμίζει ότι η γνώση μπορεί να υπάρξει για τον άνθρωπο ως δύναμη και ως ομορφιά ταυτόχρονα. Ό,τι απέμεινε από τη μεγάλη εκείνη καταστροφή διδάσκεται σήμερα σε όλα σχεδόν τα πανεπιστήμια του κόσμου.
Η Αρχαία Αλεξάνδρεια υπήρξε Σταυροδρόμι πολιτισμών. Εκεί, γύρω στον 3ο π.Χ. αιώνα, ιδρύθηκε η μεγαλύτερη βιβλιοθήκη του κόσμου, με προοπτική την κατάκτηση της γνώσης αλλά και τη συλλογή πληροφοριών από όλη την οικουμένη:ένα μεγαλόπνοο σχέδιο με διαχρονικές διαστάσεις, ώστε να ενώνει Ανατολή και Δύση. Ο Πτολεμαίος υπήρξε ένας από τους πολύτιμους αρχειοφύλακες της, δυστυχώς όμως η μεγάλη πυρκαγιά στο λιμάνι της Αλεξάνδρειας κατέστρεψε αυτό το οικουμενικό όραμα.
Ο Μουσταφά Ελ Αμπαντή, στο έργο του «Η Αρχαία Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας (εκδόσεις Σμίλη), στη σελίδα 165 επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι «η απώλεια των ανεκτίμητων συλλογών βιβλίων, που περιείχαν οι βιβλιοθήκες της Αλεξάνδρειας, παραμένει ανεξιχνίαστη. Από τον 18ο αιώνα μέχρι σήμερα, οι απόψεις των ιστορικών στο θέμα διίστανται. Κανείς δεν αμφισβητεί το γεγονός ότι οι βιβλιοθήκες καταστράφηκαν, αλλά ακόμα δεν έχει προσδιοριστεί ούτε ο τρόπος ούτε ο χρόνος της καταστροφής».
Αρκετοί μελετητές υπογραμμίζουν το γεγονός ότι η σημασία της βιβλιοθήκης, πέρα από τον πλούτο της γνώσης, υπήρξε η αναθεώρηση του κόσμου μέσα από αξιόπιστες έρευνες και μεγάλα επιστημονικά επιτεύγματα. Ο Μουσταφά Ελ Αμπαντή, στον πρόλογο του έργου του «Η Αρχαία Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας», θεωρεί ότι «η ιδιάζουσα σημασία της Αρχαίας Αλεξανδρινής Βιβλιοθήκης οφείλεται στο ότι υπήρξε το λίκνο ενός επιστημονικού εγχειρήματος τόσο αξιόλογου, ώστε να έχει παραμείνει ανυπέρβλητο μέχρι τους νεότερους χρόνους».
Ο Geoffrey Blainey, στην περίφημη «Συνοπτική Ιστορία του Κόσμου» (εκδόσεις Φυτράκης), στη σελίδα 120, οριοθετεί το μέγεθος και την αξία της βιβλιοθήκης: «Μια νέα πόλη στην Αίγυπτο, η Αλεξάνδρεια, έμελλε να γίνει ο κύριος κληρονόμος της αθηναϊκής παράδοσης. Η πόλη, που θεμελιώθηκε το 331 π.Χ., αναδείχθηκε σε πνευματικό τροφοδότη του δυτικού κόσμου. Εκεί, οικοδομήθηκαν μια θαυμαστή βιβλιοθήκη και ένα λαμπρό μουσείο. Πλήθος διακεκριμένων Ελλήνων πολυμαθών, όπως ο Ευκλείδης, εγκαταστάθηκαν σε αυτή για να επιδοθούν απερίσπαστοι στις διανοητικές αναζητήσεις τους. Εκεί σημειώθηκαν ουσιαστικές πρόοδοι στην ιατρική έρευνα από τον ανατόμο Ερώφιλο, ο οποίος πρώτος μελέτησε τον ανθρώπινο εγκέφαλο και οφθαλμό το 285 π.Χ.».
Όλη αυτή η απροσμέτρητη αρχαία σοφία που χάθηκε, εκείνη η γνώση, που και σήμερα στη σκέψη της γοητεύεται ο κάθε εραστής της, ελπίζουμε να αναφανεί, έστω σε αμελητέα ψήγματα, γιατί υπάρχουν, κατά πάσα πιθανότητα, ακόμα, αρχαίοι πάπυροι που σώθηκαν από την καταστροφή. Βέβαια, αγνοούμε πολλά χαμένα έργα όπως του Εμπεδοκλή, που βρέθηκε χειρόγραφό τους στα υπόγεια γερμανικής βιβλιοθήκης πριν από μερικά χρόνια. Το παρήγορο είναι ότι η αιγυπτιακή κυβέρνηση, σε συνεργασία με την Ουνέσκο, αναστήλωσαν ξανά τη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, τη Νέα Αλεξανδρινή Βιβλιοθήκη με καινούρια προοπτική και νέο όραμα. Προσδοκούμε γεμάτοι δέος να βρεθούν στο μέλλον αρχαία κειμήλια, μελέτες και έργα, ώστε να επιστρέψουν στην αρχική γενέτειρά τους, επιτρέποντάς της να συνεχίσει εκείνο το πανάρχαιο όνειρο σοφίας και οικουμενικού πολιτισμού που κάποτε επιτελούσε.

ΠΗΓΗ: Η ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ

Χίλια μπράβο!

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.

«Χάλκινη» η Στεφανίδη στο παγκόσμιο Η Κατερίνα Στεφανίδη κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου του Πόρτλαντ, καθώς......
frappetime.gr

Χίλια μπράβο! Αυτή η Ελληνίδα συγκλόνισε τον κόσμο πριν λίγες ώρες!

56

«Χάλκινη» η Στεφανίδη στο παγκόσμιο

Η Κατερίνα Στεφανίδη κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου του Πόρτλαντ, καθώς πήρε την τρίτη θέση στον τελικό του επί κοντώ, με άλμα στα 4.80. Στην 6η θέση η Κυριακοπούλου. (VIDEO)
Eνα ακόμα μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου, το 11ο, μας χάρισε η Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία ήταν εντυπωσιακή στον τελικό του επί κοντώ στο Πόρτλαντ.
Η Ελληνίδα αθλήτρια, με καλύτερο άλμα στα 4.80, πήρε την τρίτη θέση και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Η Στεφανίδη πέρασε με την πρώτη το 4.50, το 4.60, το 4.70 και το 4.80, αλλά δεν τα κατάφερε στο 4.85 και το 4.90, τα δύο ύψη δηλαδή που πέρασαν η δεύτερη και η πρώτη του αγώνα αντίστοιχα.
Ο λόγος για τις Αμερικανίδες Μόρις και Σουρ, με τη νικήτρια μάλιστα να μην έχει καμία αποτυχημένη προσπάθεια στον αγώνα της!
Όσον αφορά στην άλλη Ελληνίδα του τελικού, τη Νικόλ Κυριακοπούλου, δεν βρέθηκε σε καλή μέρα, με αποτέλεσμα να καταλάβει την 6η θέση με καλύτερο άλμα στα 4.60. Όπως έγραψε και η ίδια στο Twitter, ο κλειστός μάλλον δεν τη συμπαθεί, αλλά δεν ανησυχεί, διότι το καλοκαίρι έρχεται.
Η κατάταξη:
1. Τζένιφερ Σουρ (ΗΠΑ) 4.90
2. Σάντι Μόρις (ΗΠΑ) 4.85
3. Κατερίνα Στεφανίδη (Ελλάδα) 4.80
4. Νικόλ Μπίχλερ (Ελβετία) 4.80 
5. Ελίζα ΜακΚάρτνι (Νέα Ζηλανδία) 4.70
6. Νικόλ Κυριακοπούλου (Ελλάδα) 4.60
7. Φαμπιάνα Μούρερ (Βραζιλία) 4.60
8. Ρομάνα Μαλακόβα (Τσεχία) 4.50
Μάρτα Ονόφρε (Πορτογαλία) δεν μετρήθηκε
Αλάνα Μπόιντ (Αυστραλία) δεν αγωνίστηκε





Η ελληνίδα αθλήτρια μίλησε μετά το τέλος της προσπάθειάς της, όντας ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα…
«Ξεπέρασα τα 4.80 και ήμουν κοντά στο ατομικό μου ρεκόρ. Ξεπέρασα τα 4,80 και πήρα το χάλκινο μετάλλιο κάτι που είμαι σχεδόν σίγουρη, ειδικά στον κλειστό στίβο, ότι δεν έχει συμβεί στο παρελθόν. Ήμουν κοντά στο ατομικό μου ρεκόρ, είχα καλά άλματα, οπότε δεν μπορώ να είμαι στεναχωρημένη. Συνήθως μετά από έναν αγώνα μπορεί να μετανιώσεις για κάποιες αποφάσεις σου. Σήμερα δεν μετανιώνω για τίποτα. Απλά, κάποιες φορές χρειάζεσαι και λίγη τύχη που δεν την είχα εγώ σήμερα», ανέφερε –αρχικά- και συνέχισε:
«Σίγουρα η κατάκτηση του μεταλλίου σου δίνει αυτοπεποίθηση και σου δίνει κίνητρο να συνεχίσεις την προπόνηση για τους Ολυμπιακούς αγώνες. Θα είναι δύσκολοι οι επόμενοι τέσσερις μήνες. Θα ξεκινήσουμε πάλι από τα βασικά. Περιμένω να πέσουν λίγο τα ύψη, αλλά ο στόχος μου είναι οι Ολυμπιακοί. Θέλω να συνεχίσω αυτές τις εμφανίσεις», κατέληξε.

Robert Elias Najemy : Διαγράψτε την Ελλάδα...Αν τολμάτε

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
Διαγράψτε την Ελλάδα...Αν τολμάτε Κοινωνικά , blogging life Edit Ο Αμερικάνος λογοτέχνης Robert Elias Najemy γράφει για την Ελλάδα.Ένα άρθρο που αξίζει να φτάσει σε κάθε γωνιά της γης και να διαβαστεί από όλους Αν είσαι ΈΛΛΗΝΑΣ…
lolmoms.gr|Από Stratoula Anemelli
 
Στην διάθεση σας το άρθρο με τίτλο ΔΙΑΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...ΑΝ ΤΟΛΜΑΤΕ

Γκρεμίστε όλη την Ελλάδα σε βάθος 100 μέτρων.
Αδειάστε όλα τα μουσεία σας, από όλον τον κόσμο. 
Γκρεμίστε κάθε τι ελληνικό από όλο τον Πλανήτη. Έπειτα σβήστε την ελληνική γλώσσα από παντού. Από την Ιατρική σας, την Φαρμακευτική σας.
Από τα μαθηματικά σας (Γεωμετρία, Άλγεβρα),από την Φυσική και τη Χημεία σας, από την Αστρονομία σας. 
Από την πολιτική σας.
Από την καθημερινότητά σας. 
Διαγράψτε τα Μαθηματικά. Διαγράψτε κάθε σχήμα, κάντε το τρίγωνο-οκτάγωνο, την ευθεία-καμπύλη. Σβήστε την Γεωμετρία από τα κτίρια σας, τους δρόμους σας, τα παιχνίδια σας, τα αμάξια σας,
Σβήστε την ονομασία κάθε ασθένειας και κάθε φαρμάκου.
Διαγράψτε την Δημοκρατία και την πολιτική.
Διαγράψτε την βαρύτητα και φέρτε το πάνω-κάτω, αλλάξτε τους δορυφόρους σας να έχουν τετράγωνη τροχιά. 
Αλλάξτε όλα τα βιβλία σας (γιατί παντού θα υπάρχει και έστω μια ελληνική λέξη).  Σβήστε από την καθημερινότητά σας κάθε ελληνική λέξη. Αλλάξτε τα Ευαγγέλια, αλλάξτε το όνομα του Χριστού (και αυτό βγαίνει από τα ελληνικά και σημαίνει αυτός που έχει το χρίσμα). Αλλάξτε και το σχήμα κάθε ναού (να μην έχει την ελληνική γεωμετρία).
Σβήστε τον Μέγα Αλέξανδρο, σβήστε όλους τους Μυθικούς και Ιστορικούς ήρωες. Αλλάξτε την παιδεία σας. Αλλάξτε το όνομα της ιστορίας. Αλλάξτε τα ονόματα στα πανεπιστήμιά σας. Αλλάξτε τον τρόπο γραφής σας (χρησιμοποιήστε τον αραβικό).
Διαγράψτε την Φιλοσοφία.
Διαγράψτε, διαγράψτε, διαγράψτε... 
Θα πείτε: «δεν γίνεται»! 
Σωστά. ΔΕΝ ΓΊΝΕΤΑΙ, γιατί μετά δεν θα μπορείτε να στεριώσετε ούτε μία πρόταση! Δεν γίνεται να σβήσει η Ελλάδα, ο Έλληνας, η προσφορά του πάνω σε αυτόν τον Πλανήτη! 
Η πρόκληση πάντως ισχύει...

Ακολουθεί το κείμενο στα Αγγλικά

Demolish all of Greece at a depth of 100 meters.
Empty all your museums from around the world.
Demolish everything ... Greek from around the world ...
Then turn off the Greek language from everywhere.
From your medicine ... .... Your medication.
From your math (geometry, algebra)
From your physical, chimeidinatos info
From your astronomical
From your policy
From your everyday life.

Delete mathematics, delete each figure, make the triangle-octagon and the straight-curve,
turn off the geometry of the buildings, your streets, your games, your cars, 
turn off the name of any disease with any drug, 
delete the democracy, Political, 
delete gravity and bring it up and down, change the satellites you have square orbit, change all your books (because everywhere there will be a Greek word),
 turn from your daily routine every Greek word, 
change gospels, change the name of Christ, and this comes from the Greek and means one who has the anointing, and change the shape of each temple (to do not have the Greek geometry), 
turn off Alexander the Great, turn off all the mythical and historical heroes 
change your culture, 
change the name of the story, 
change the names of the universities, 
change your way of writing, please use the Arabic, 
delete philosophy
delete, delete, delete, delete ...

You say "we can not".

Well, it is because then you can not steriosete even a suggestion! You can not go off Greece, and Greeks, for what the bid on this planet ...

The challenge, however, true.
 

σχέδια ρομαντικά

 
 
 
 
 
 
Φωτογραφία της Margarida Dos Reis Oliveira.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Φωτογραφία της Margarida Dos Reis Oliveira.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Φωτογραφία της Margarida Dos Reis Oliveira. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Η Margarida Dos Reis Oliveira πρόσθεσε 58 νέες φωτογραφίες στο άλμπουμ: Caminho de Mesa. — με την Marli Santos και 7 ακόμη.
Fotos da Internet
Φωτογραφίες από το διαδίκτυο
·

Μυστικός υπόγειος σταθμός του μετρό

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση του Vasilis Mavrodakos.
Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, η ανακάλυψη έγινε τυχαία όταν ο 23χρονος Λύσσανδρος, φοιτητής Παιδαγωγικής, πήρε το μετρό το βράδυ της περασμένης Πέμπτης για να πάει στο σπίτι φίλων του στην περιοχή του Νέου Ψυχικού. Ο Λύσσανδρος επιβιβάστηκε σε συρμό με κατεύθυνση την Εθνική Άμυνα αλλά δυστυχώς για τον ίδιο, νυσταγμένος καθώς ήταν αποκοιμήθηκε μέσα στο βαγόνι.
«Όταν ξύπνησα είδα έναν σταθμό που δεν είχα ξαναδεί ποτέ στο παρελθόν» αφηγείται ο Λύσσανδρος. «Ήταν κυριολεκτικά ένας λαβύρινθος, με δεκάδες σκάλες και διαδρόμους που διασταυρώνονταν, αδιέξοδα και μονόδρομους παντού καθώς και πινακίδες σχεδιασμένες για να σε παραπλανήσουν. Είχε λιγοστό κόσμο, κυρίως ασιατικής καταγωγής αλλά και Έλληνες δασκάλους που πήγαιναν για ιδιαίτερα, προσωπικούς γυμναστές, σεφ με άσπρους σκούφους, μπάτλερ και κλόουν για παιδικά πάρτυ. Κανείς δεν μιλούσε, επικρατούσε μια απόκοσμη σιωπή. Όλοι περπατούσαν σκυφτοί και πριν προλάβεις να τους μιλήσεις εξαφανίζονταν, βρίσκοντας με κάποιο μαγικό τρόπο τον δρόμο για την έξοδο» συνεχίζει ο νεαρός.
«Έμεινα κλεισμένος εκεί μέσα για πάνω από 40 ώρες, περιπλανόμενος σε κύκλους και με το κινητό μου να μην έχει σήμα. Ευτυχώς τελικά βρήκα έναν συντηρητή πισίνας που με λυπήθηκε και μου έδειξε πώς να βγω» καταλήγει.
Αφού βγήκε στην επιφάνεια της γης, ο 23χρονος κάλεσε την οικογένειά του που γυρνούσε τα νοσοκομεία για να τον εντοπίσει και στη συνέχεια την Αστυνομία, την οποία και οδήγησε στα ίχνη του άγνωστου έως σήμερα 66ου σταθμού του αθηναϊκού μετρό. Σε επικοινωνία του με το «Κουλούρι», ο υπαστυνόμος που είναι επικεφαλής των ερευνών δήλωσε: «Πρόκειται σίγουρα για ένα εντυπωσιακό εύρημα. Είναι νωρίς για να πούμε περισσότερα, σκεφτείτε ότι ακόμη δεν έχουμε χαρτογραφήσει ούτε το 10% του σταθμού. Ελπίζουμε μόνο να μην βρούμε εκεί μέσα τα πτώματα άλλων αγνοούμενων πολιτών, που τους πήρε ο ύπνος όπως τον Λύσσανδρο».
«Τουλάχιστον τώρα γνωρίζουμε γιατί στα δρομολόγια με κατεύθυνση την Εθνική Άμυνα τοποθετούνται αποκλειστικά τυφλοί οδηγοί» συμπλήρωσε με νόημα ο υπαστυνόμος.
Τα περισσότερα άρθρα είναι αναδημοσιεύσεις που αξίζει να διαβαστούν επειδή κατά τη γνώμη μας ακόμα και μέσα σε κάποιο ψέμα κρύβεται πάντα μια αλήθεια. Στόχος είναι μέσα από την πολύπλευρη ενημέρωση να αποκαλυφθεί. Ή κρίση είναι πάντα δική σας.
 
ori81ori.blogspot.com|Από nero bloom
 

Μυστικός υπόγειος σταθμός του μετρό «ανακαλύφθηκε» στο Παλαιό Ψυχικό !!!!!!!!!


Μια συγκλονιστική ανακάλυψη έφεραν στο φως οι άνδρες του τμήματος αγνοούμενων προσώπων της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίοι...
 στα πλαίσια ερευνών κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου ανακάλυψαν έναν μυστικό, δαιδαλώδη σταθμό του μετρό που βρισκόταν κρυμμένος στο κέντρο ενός γιγαντιαίου λαβύρινθου στο Παλαιό Ψυχικό.

Όπως έγινε γνωστό στη συνέχεια, ο σταθμός είχε κατασκευαστεί υπό άκρα μυστικότητα πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 με σκοπό να εξυπηρετεί τις ανάγκες του υπηρετικού προσωπικού της προέδρου της οργανωτικής επιτροπής των Αγώνων, Γιάννας Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, η οποία διαμένει στο Παλαιό Ψυχικό. Έκτοτε χρησιμοποιείται μόνο από όσους γνώριζαν την ύπαρξη του — κυρίως φιλιππινέζες οικιακές βοηθούς σε σπίτια της περιοχής, δασκάλους του τένις και συγγενείς χτυπημένους από την οικονομική κρίση, οι οποίοι είχαν αναγκαστεί να μετακομίσουν μακριά από το προνομιούχο προάστιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικούς κύκλους που ερευνούν την υπόθεση, ένα στα πέντε τρένα της γραμμής 3 που φθάνουν μόνο μέχρι την Εθνική Άμυνα και όχι έως το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», αφού περιμένουν εκεί για περίπου 20 λεπτά κάνουν επί τόπου στροφή και κατευθύνονται με σβηστά τα φώτα προς το σταθμό του Ψυχικού. Όσο για την επίγεια πρόσβαση, αυτή είναι πρακτικά ανέφικτη για τους μη μυημένους καθώς η μοναδική είσοδος στον λαβύρινθο που οδηγεί στον σταθμό είναι κρυμμένη κάτω από ένα πλακόστρωτο στην Τρίτη Πλατεία του Παλαιού Ψυχικού στην οποία δεν φθάνει δρόμος και είναι, ακόμη κι αυτή, άγνωστη σε όσους δεν κατοικούν στην περιοχή.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, η ανακάλυψη έγινε τυχαία όταν ο 23χρονος Λύσσανδρος, φοιτητής Παιδαγωγικής, πήρε το μετρό το βράδυ της περασμένης Πέμπτης για να πάει στο σπίτι φίλων του στην περιοχή του Νέου Ψυχικού. Ο Λύσσανδρος επιβιβάστηκε σε συρμό με κατεύθυνση την Εθνική Άμυνα αλλά δυστυχώς για τον ίδιο, νυσταγμένος καθώς ήταν αποκοιμήθηκε μέσα στο βαγόνι.

«Όταν ξύπνησα είδα έναν σταθμό που δεν είχα ξαναδεί ποτέ στο παρελθόν» αφηγείται ο Λύσσανδρος. «Ήταν κυριολεκτικά ένας λαβύρινθος, με δεκάδες σκάλες και διαδρόμους που διασταυρώνονταν, αδιέξοδα και μονόδρομους παντού καθώς και πινακίδες σχεδιασμένες για να σε παραπλανήσουν. Είχε λιγοστό κόσμο, κυρίως ασιατικής καταγωγής αλλά και Έλληνες δασκάλους που πήγαιναν για ιδιαίτερα, προσωπικούς γυμναστές, σεφ με άσπρους σκούφους, μπάτλερ και κλόουν για παιδικά πάρτυ. Κανείς δεν μιλούσε, επικρατούσε μια απόκοσμη σιωπή. Όλοι περπατούσαν σκυφτοί και πριν προλάβεις να τους μιλήσεις εξαφανίζονταν, βρίσκοντας με κάποιο μαγικό τρόπο τον δρόμο για την έξοδο» συνεχίζει ο νεαρός.

«Έμεινα κλεισμένος εκεί μέσα για πάνω από 40 ώρες, περιπλανόμενος σε κύκλους και με το κινητό μου να μην έχει σήμα. Ευτυχώς τελικά βρήκα έναν συντηρητή πισίνας που με λυπήθηκε και μου έδειξε πώς να βγω» καταλήγει.

Αφού βγήκε στην επιφάνεια της γης, ο 23χρονος κάλεσε την οικογένειά του που γυρνούσε τα νοσοκομεία για να τον εντοπίσει και στη συνέχεια την Αστυνομία, την οποία και οδήγησε στα ίχνη του άγνωστου έως σήμερα 66ου σταθμού του αθηναϊκού μετρό. Σε επικοινωνία του με το «Κουλούρι», ο υπαστυνόμος που είναι επικεφαλής των ερευνών δήλωσε: «Πρόκειται σίγουρα για ένα εντυπωσιακό εύρημα. Είναι νωρίς για να πούμε περισσότερα, σκεφτείτε ότι ακόμη δεν έχουμε χαρτογραφήσει ούτε το 10% του σταθμού. Ελπίζουμε μόνο να μην βρούμε εκεί μέσα τα πτώματα άλλων αγνοούμενων πολιτών, που τους πήρε ο ύπνος όπως τον Λύσσανδρο».


«Τουλάχιστον τώρα γνωρίζουμε γιατί στα δρομολόγια με κατεύθυνση την Εθνική Άμυνα τοποθετούνται αποκλειστικά τυφλοί οδηγοί» συμπλήρωσε με νόημα ο υπαστυνόμος.

 Τα περισσότερα άρθρα είναι αναδημοσιεύσεις που αξίζει να διαβαστούν επειδή κατά τη γνώμη μας ακόμα και μέσα σε κάποιο ψέμα κρύβεται πάντα μια αλήθεια. Στόχος είναι μέσα από την πολύπλευρη ενημέρωση να αποκαλυφθεί. Ή κρίση είναι πάντα δική σας.



loading...

 

Δημοφιλείς αναρτήσεις