Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

..δεύτερη εκλογική του νίκη...



28 Νοεμβρίου-Εκλογική νίκη του Κόμματος των Φιλελευθέρων (1910)

229_venizelos1

    
Την δεύτερη εκλογική του νίκη για τό έτος 1910 πετυχαίνει το Κόμμα των Φιλελευθέρων, στις 28 Νοεμβρίου. Του κόμματος ηγείτο ο ιδρυτής του, Ελευθέριος Βενιζέλος. 

    Το Κόμμα των Φιλελευθέρων ιδρύθηκε στις 22 Αυγούστου 1910. Τον Οκτώβριο, ανέλαβε την διακυβέρνηση και προκήρυξε εκλογές Αναθεωρητικής Βουλής. Λόγω της αποχής των υπολοίπων κομμάτων, εκλέχθηκε το Κόμμα των Φιλελευθέρων. Στις επόμενες εκλογές (Μάρτιος 1912),  οι Φιλελεύθεροι επικράτησαν, παρά την συμμετοχή όλων των πολιτικών δυνάμεων στις εκλογές. Τον Φεβρουάριο του 1915, μετά την διαφωνία του Βενιζέλου με τον Βασιλιά Κωνσταντίνο, ο πρώτος παραιτήθηκε. Στις εκλογές του Μαίου, οι Φιλελεύθεροι κέρδισαν πάλι. Στις εκλογές του 1920, το Κόμμα νικήθηκε από το Λαίκό Κόμμα του Γούναρη, και ο Βενιζέλος μετώκησε στην Γαλλία. 

    Το 1936, μετά το θάνατο του Ελευθερίου Βενιζέλου, εκλέχθηκε στη διοικούσα επιτροπή του Κόμματος των Φιλελευθέρων, ο γιος του, Σοφοκλής Βενιζέλος. Το 1944, αρχηγός του κόμματος ανακηρύχθηκε ο Θεμιστοκλής Σοφούλης.   Τον Φεβρουάριο του 1946, το Κόμμα Φιλελευθέρων διασπάσθηκε για πρώτη φορά. Αργότερα, τα μέλη του απορροφήθηκαν από το κόμμα του Γεωργίου Παπανδρέου.

Παύλος Ζάννας


b132460   

Στις 28 Νοεμβρίου 1929, γεννάται o γνωστός λογοτέχνης Παύλος Ζάννας. Ο Ζάννας υπήρξε κατά το παρελθόν καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.
    Ο Παύλος Ζάννας γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Ήταν εγγονός της Πηνελόπης Δέλτα. Το 1947, αποφοίτησε από το Kολλέγιο Aθηνών. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες, στο  Πανεπιστημίου της Γενεύης (Institut de Hautes Études Internationales).Tο 1953 παντρεύτηκε με την πιανίστα Mίνα Zάννα. Το 1954, Θεσσαλονίκη ασχολήθηκε με εμπορικές και βιομηχανικές οικογενειακές επιχειρήσεις. Aπό το 1955 ως το 1967 υπήρξε γενικός γραμματέας και αντιπρόεδρος της Mακεδονικής Kαλλιτεχνικής Eταιρείας “Tέχνη” και διηύθυνε την Kινηματογραφική Λέσχη της “Tέχνης”.Tο 1965 διορίστηκε Γενικός Διευθυντής της Διεθνούς Eκθέσεως Θεσσαλονίκης. Από την θέση αυτή, οργάνωσε το πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ Kινηματογράφου στη Θεσσαλονίκη (1966). Tο 1978 άρχισε να επιμελείται την έκδοση του Aρχείου της Π. Σ. Δέλτα. 
Πέθανε στις 6 Δεκεμβρίου 1989.


Αναβίωση εθίμου

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
Όπως κάθε χρόνο , έτσι και φέτος τα μέλη της Ομάδας Ζαχαροπλαστικής θα αναβιώσουν το έθιμο των λουκουμάδων με αφορμή τον εορτασμό του Αγ. Ανδρέα…
www.cretanmagazine.gr

http://www.cretanmagazine.gr/eidiseis/creta/politismos-creta/anaviosi-ethimou-loukoumadon-apo-to-kapi-chersonisou/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

Αναβίωση εθίμου λουκουμάδων από το ΚΑΠΗ Χερσονήσου

Αναβίωση εθίμου λουκουμάδων από το ΚΑΠΗ Χερσονήσου

Όπως κάθε χρόνο , έτσι και φέτος τα μέλη της Ομάδας Ζαχαροπλαστικής θα αναβιώσουν το έθιμο των λουκουμάδων με αφορμή τον εορτασμό του Αγ. Ανδρέα του ΄΄ Τρυποτηγανά ΄΄ ή ΄΄Τρυποτηγανίτη΄΄


Θα παρασκευάσουν ζεστούς , αφράτους λαχταριστούς λουκουμάδες περιχυμένους με μέλι!!!
Σας περιμένουμε τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου & ώρα 9.30 π.μ. στο Κ.Α.Π.Η. Λιμ. Χερσονήσου
Και για να μην ξεχνάμε το έθιμο λέει…..
Του Αγ. Ανδρέα, του ΄΄ Τρυποτηγανά ΄΄ ή ΄΄ Τρυποτηγανίτη΄΄ , την παραμονή οι νοικοκυρές έφτιαχναν λουκουμάδες ή τηγανίτες … αλίμονο σε όποιαν αμελούσε να φτιάξει τέτοια μέρα …  ο Άγιος , για να την τιμωρήσει θα της τρυπούσε το τηγάνι… Εκτός από ΄΄Τρυποτηγανάς ΄΄ , ο Άγιος Ανδρέας είναι ο προάγγελος του χειμώνα που ακολουθεί , καθώς ΄΄ αντρειεύει ΄΄ , δυναμώνει δηλ. το κρύο.

ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑ

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
Η σπιρουλίνα είναι ένα απλό, μονοκύτταρο, μικροσκοπικό θαλασσινό φυτό πράσινου-γαλαζωπού χρώματος με την επιστημονική ονομασία Arthrospira…
mikroskopio.gr

ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑ: ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΟΦΕΛΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΗ σπιρουλίνα είναι ένα απλό, μονοκύτταρο, μικροσκοπικό θαλασσινό φυτό πράσινου-γαλαζωπού χρώματος με την επιστημονική ονομασία Arthrospira platensis. Κάτω από το μικροσκόπιο, η σπιρουλίνα φαίνεται σαν μια σπείρα με μακριά και λεπτά νήματα. Το άρωμα και η γεύση της σπιρουλίνας είναι παρόμοια με των φυκιών.


Η σπιρουλίνα θεωρείται ως το πλέον θρεπτικώς πλήρες συμπλήρωμα διατροφής. Είναι πλούσια πηγή πολλών σημαντικών θρεπτικών συστατικών, συμπεριλαμβανομένων των πρωτεϊνών, των σύνθετων υδατανθράκων, του σιδήρου και των βιταμινών Α, Κ και Β. Έχει επίσης μεγάλη περιεκτικότητα σε καροτενοειδή (όπως η β-καροτίνη και η κίτρινη ξανθοφύλλη που έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες) καθώς και σε χλωροφύλλη, λιπώδη και νουκλεϊκά οξέα και λιπίδια.
Η σπιρουλίνα είναι η πιο πλούσια τροφή σε β-καροτένιο με ένα πλήρες φάσμα δέκα καροτενοειδών. Περίπου τα μισά από αυτά είναι πορτοκαλί καροτένια (άλφα, βήτα και γάμα) και τα άλλα μισά είναι κίτρινες ξανθοφύλλες. Αυτές οι δύο ουσίες συνεργάζονται ιδανικά σε διαφορετικά σημεία στο σώμα μας για την ενίσχυση της αντιοξειδωτικής του προστασίας.

Περίπου το 60% της αποξηραμένης σπιρουλίνας είναι πρωτεΐνη, η οποία είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη και την αναγέννηση των κυττάρων. Είναι μια τροφή που μπορεί να φέρει σε ισορροπία μια διατροφή που είναι πλούσια σε λιπαρά και χοληστερόλη και να αντικαταστήσει μέχρι ενός σημείου το κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα στη διατροφή ενός ατόμου.
Κάθε 10 γραμμάρια σπιρουλίνας μπορεί να παρέχουν μέχρι και το 70% των ελάχιστων ημερήσιων απαιτήσεων ενός ανθρώπου για σίδηρο, και περίπου τρεις έως τέσσερις φορές από τις ελάχιστες ημερήσιες ανάγκες σε βιταμίνες Α (με τη μορφή του β-καροτένιου), Β, D, και Κ. Η σπιρουλίνα είναι επίσης πλούσια σε γ-λινολενικό οξύ ή GLA, μια χημική ένωση που βρίσκεται στο μητρικό γάλα που βοηθά στην υγιή ανάπτυξη των βρεφών.

Ένα άλλο όφελος της σπιρουλίνας για την υγεία μας είναι ότι διεγείρει την «καλή χλωρίδα» στον οργανισμό, όπως τα βακτήρια lactobacillus και τα bifidobacteria στο πεπτικό μας σύστημα και έτσι συμβάλλει στην υγιή πέψη και την καλή λειτουργία του εντέρου. Λειτουργεί ως ένα φυσικό καθαριστικό μειώνοντας τα επίπεδα υδραργύρου και άλλων τοξινών στον οργανισμό.
Η σπιρουλίνα αυξάνει επίσης την αντοχή και το ανοσοποιητικό σύστημα, καθώς η υψηλή της περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη σας βοηθά να χτίσετε μυϊκή μάζα. Την ίδια στιγμή, μπορεί να περιορίσει την πείνα. Έτσι, δρα έμμεσα ως ένας αποτελεσματικός τρόπος για να διατηρήσετε το ιδανικό σας σωματικό βάρος.

Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
ΘΡΑΚΗ,ΚΑΤΟΧΗ,ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΣΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ 1941-1944 26 Οκτωβρίου 2012 ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ Σχολιάστε…
ellinoistorin.gr

για να κοιμάται…σαν πουλάκι!

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.


Πόσα βράδια μείνατε ξάγρυπνη γιατί το μωρό σας έκανε ανήσυχο ύπνο; Πόσα βράδια αναρωτηθήκατε «γιατί το μωρό μου να έχει προβλήματα στον ύπνο»;…
rontamil.gr

7 μυστικά για να κοιμάται…σαν πουλάκι!

Πόσα βράδια μείνατε ξάγρυπνη γιατί το μωρό σας έκανε ανήσυχο ύπνο;
Πόσα βράδια αναρωτηθήκατε «γιατί το μωρό μου να έχει προβλήματα στον ύπνο»;

Μην απελπίζεστε!

Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν είστε η μόνη! Πολλές μαμάδες αντιμετωπίζουν ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με εσάς καθώς τα μωρά ξυπνούν τη νύχτα για πολλούς και διάφορους λόγους. Καθώς το μωρό αρχίζει να αναπτύσσεται σωματικά και διανοητικά, ενδέχεται να ξυπνάει μέσα στη νύχτα για να δοκιμάσει τις συναρπαστικές νέες δεξιότητες που έχει αποκτήσει. Τι μπορείτε λοιπόν να κάνετε; Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για να κοιμάται σαν πουλάκι…
Υπάρχουν διαφορετικές στρατηγικές ύπνου, από το να κοιμηθείτε μαζί με το μωρό μέχρι να το αφήσετε να κλαίει μέχρι να συνηθίσει. Είναι στο χέρι σας να αποφασίσετε ποια θα ακολουθήσετε και ποια ταιριάζει στην οικογένειά σας. Μπορείτε να ξεκινήσετε ρυθμίζοντας τον ύπνο του μωρού σας και μαθαίνοντάς του την καλή συνήθεια του να κοιμάται νωρίς. Οι ακόλουθες τακτικές μπορεί να βοηθήσουν το μωρό σας να κοιμάται καλά ήδη από την ηλικία των 2 μηνών. Να έχετε μόνο κατά νου πως όποια προσέγγιση και αν ακολουθήσετε, θα λειτουργήσει καλύτερα αν την ακολουθήσετε με συνέπεια:
1. M_Id_436106_Sleeping_BabyΑκολουθήστε μια σαφή καθημερινή ρουτίνα ώρας για ύπνο: Αν το μωρό τρώει, παίζει και κατόπιν ετοιμάζεται για ύπνο περίπου την ίδια ώρα κάθε μέρα, τότε είναι πολύ πιο πιθανό να κοιμηθεί χωρίς να καταβάλλετε ιδιαίτερη προσπάθεια.
2. Μετατρέψτε τα γεύματα που τρώει στη διάρκεια της μέρας σε ευκαιρίες για κοινωνική συναναστροφή και διατηρήστε τα νυχτερινά γεύματα ήσυχα και ήρεμα. Αυτό θα βοηθήσει το μωρό σας να ρυθμίσει το βιολογικό του ρολόι και να μάθει τη διαφορά μεταξύ ημέρας και νύχτας.
3. Δώστε στο μωρό σας την ευκαιρία να κοιμηθεί μόνο του ήδη από την ηλικία των 1,5-2 μηνών. Τοποθετήστε το μωρό ανάσκελα όταν είναι νυσταγμένο, αλλά ακόμα ξύπνιο. Αν αρχίσετε να νανουρίζετε το μωρό κρατώντας το αγκαλιά ή να το ταΐζετε για να κοιμηθεί, τότε ο ύπνος του μπορεί να αρχίσει να εξαρτάται από τα γεγονότα αυτά, αντί να σας βοηθήσει να επιλύσετε τα ζητήματα ύπνου. Αλλά είναι στο χέρι σας να αποφασίσετε τι είναι καλύτερο για το μωρό.
4. Ορίστε μια ρουτίνα/τελετουργία ύπνου. Φροντίστε να είναι σύντομη και απλή, όπως ένα μπάνιο, αλλαγή της πάνας και στη συνέχεια ύπνο. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να κάνετε λίγο μασάζ στο μωρό τραγουδώντας του ένα ήσυχο τραγούδι. Ολοκληρώστε τη τελετουργία στο δωμάτιο που κοιμάται το μωρό και βεβαιωθείτε ότι το δωμάτιο είναι ένα ευχάριστο μέρος για να κοιμηθεί το μωρό. Αυτή η ρουτίνα θα πρέπει να διαρκεί όχι περισσότερο από 45 λεπτά.
5. Δώστε στο μωρό ένα “αντικείμενο ασφαλείας”, όπως μια κουβερτούλα ή ένα λούτρινο ζωάκι. Ένας πολύ καλός τρόπος για να συνηθίσει το μωρό τη κουβέρτα ή το αρκουδάκι και να γίνει ένα από τα αγαπημένα του είναι να το κρατήσετε κοντά σας για λίγο, ώστε να πάρει άρωμα μαμάς. Τα μωρά έχουν ισχυρή αίσθηση της όσφρησης, και αν μέσα στον ύπνο του πεταχτεί, η μυρωδιά σας θα το ηρεμήσει.
6. Συντονιστείτε με τις ανάγκες του μωρού σας. Αν ξυπνήσει μέσα στη νύχτα, προσπαθήστε να επεξεργαστεί γιατί. Μήπως χρειάζεται αλλαγή πάνας; Μήπως έχει τίποτα πονάκια ή κολικούς; Μήπως άρπαξε κάποιο κρυωματάκι; Μήπως το δωμάτιο είναι πολύ ζεστό ή πολύ κρύο;
Baby-Daddy-2a7. Μοιραστείτε το ρόλο του παρηγορητή με το σύζυγό σας, έτσι ώστε και οι δύο να μπορείτε να βάλετε το μωρό για ύπνο. Μόλις το μωρό είναι αρκετά μεγάλο για να κοιμάται χωρίς να απαιτείται σίτιση τις νυκτερινές ώρες, μπορεί και ο σύζυγός σας να το βάζει για ύπνο αρκεί το μωρό να έχει συνηθίσει την παρουσία του την ώρα που πηγαίνει για ύπνο.

Μπαλάντα των αισθήσεων

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.

 
Μουσική: Μάνος Χατζιδάκις
youtube.com

πράσινο τσάι

http://www.icookgreek.com/%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82/item/%CF%80%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B9%CE%BD%CE%BF-%CF%84%CF%83%CE%AC%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%B1

Πράσινο τσάι για καλημέρα

Κυριακή, 28 Δεκεμβρίου 2014.

Πράσινο τσάι για καλημέρα

Ένα φλιτζάνι ζεστό πράσινο τσάι, χίλια καλά για το σώμα. Ας συνοψίσουμε μερικά:
Προλαμβάνει τη συσσώρευση χοληστερόλης στις αρτηρίες, συμβάλλοντας στην πρόληψη καρδιαγγειακών νόσων, εξισορροπεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα αποδιώχνοντας την αίσθηση κόπωσης ή «ανεξήγητης» πείνας, έχει αντικαρκινικές και λιποδιαλυτικές ιδιότητες, με μελέτες να εστιάζουν ιδιαίτερα στην καύση του λίπους της κοιλιακής χώρας, εμπεριέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά, που αντιτίθενται στη δράση των ελεύθερων ριζών, με ευεργετικές συνέπειες στην εμφάνιση της επιδερμίδας, χαρίζει ενέργεια, ενυδατώνει και τονώνει όλο τον οργανισμό. Για άλλη μια φορά, θυμόμαστε πάντως ότι δεν το παρακάνουμε στην κατανάλωση κανενός τροφίμου ή αφεψήματος, όσο θετικά κι αν δρα στον οργανισμό μας, γιατί η υπερκατανάλωση μεταστρέφει τις αρετές.

Δημοφιλείς αναρτήσεις