Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

Enola Gay

http://www.ww2.gr/index.php?option=articles&search=Enola%20Gay

 Enola Gay


Enola Gay ήταν το όνομα του βομβαρδιστικού B-29 που έριξε την πρώτη ατομική βόμβα και ονομάστηκε έτσι από το Enola Gay Tibbets, το όνομα της μητέρας του πιλότου Paul Tibbets. Η βόμβα ρίχτηκε το 1945 από τις αμερικανικές αεροπορικές δυνάμεις στη Χιροσίμα της Ιαπωνίας, λίγο πριν το τέλος του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. Το Enola Gay ήταν ένα από τα 15 ειδικά τροποποιημένα B-29 για τη ρίψη ατομικών όπλων
Την ημέρα του βομβαρδισμού, στις 6 Αυγούστου 1945 με πλήρωμα 12 ανδρών, το Enola Gay ξεκίνησε από την αμερικανική βάση στο νησί Tinian για τη Χιροσίμα, συνοδευόμενο από άλλα δύο B-29, το Necessary Evil και το The Great Artiste με επιστήμονες, εξοπλισμό για επιστημονικές παρατηρήσεις και για τη φωτογράφηση. Αν και η ζημιά που θα προκαλούσε, θα μπορούσε να μελετηθεί αργότερα, η μέτρηση της ενέργειας θα μπορούσε να μετρηθεί μόνο τη στιγμή της έκρηξης, με τη χρήση οργάνων που θα έπεφταν με αλεξίπτωτο και θα έστελναν τις πληροφορίες ασύρματα. Στις 08:15 ώρα Ιαπωνίας, το Enola Gay αφήνει πάνω από τη Χιροσίμα τη πρώτη ατομική βόμβα στην ιστορία, με το όνομα Little Boy.

κουβέρτες με μυλλάκια

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε μια δημοσίευση.
Φωτογραφία του χρήστη Örgü İşleri. 






















Φωτογραφία του χρήστη Örgü İşleri.

Hobby Time

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε μια δημοσίευση.
 
 



έξυπνα μυστικά

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.



life.bldaily.com
在市場或是超市採買回家的食材,每次用剩後,如何保存的問題總是困擾著…

https://www.facebook.com/maria.dimitriou.5/posts/1776048385825269

 


ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΙΑ ΑΓΑΠΗ ΜΙΑ ΖΩΗ - ΟΔΥΣΣΕΑ ΚΩΣΤΕΛΕΤΟΥ - 1971.

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα βίντεο.




https://www.facebook.com/maria.dimitriou.5/posts/1765809943515780
Ταινίες Ελληνικού Κινηματογράφου.
ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΙΑ ΑΓΑΠΗ ΜΙΑ ΖΩΗ - ΟΔΥΣΣΕΑ ΚΩΣΤΕΛΕΤΟΥ - 1971.




7 Αυγούστου 1929....

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

(Ανακατεύθυνση από Γ.Σ. Εργοτέλης Ηρακλείου)
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Γ.Σ. Εργοτέλης
Logo Ergotelis.png
Όνομα Γυμναστικός Σύλλογος «Ο Εργοτέλης» Ηρακλείου Κρήτης
Ίδρυση 1929
Πόλη Ηράκλειο, Ηράκλειο, Ελλάδα
Χρώματα           Κίτρινο, Μαύρο
Πρόεδρος Γιώργος Στειακάκης
Ιστοσελίδα www.ergotelis.gr
Ενεργά τμήματα του Εργοτέλη
Football pictogram.svg Football pictogram.svg Basketball pictogram.svg
Ποδόσφαιρο (Ανδρών) Ποδόσφαιρο (Γυναικών) Μπάσκετ (Ανδρών)
Basketball pictogram.svg

Μπάσκετ (Γυναικών)

Ο Γυμναστικός Σύλλογος «Ο Εργοτέλης» Ηρακλείου Κρήτης είναι ελληνικό αθλητικό σωματείο που δραστηριοποιείται στην πόλη του Ηρακλείου, στον ομώνυμο νομό, όπου και βρίσκονται οι έδρες των τμημάτων του. Το όνομα της ομάδας προέρχεται από τον αρχαίο Κρητικό αθλητή Εργοτέλη, που στέφθηκε Ολυμπιονίκης το 472 π.Χ. Επίσημο έτος ίδρυσης του σωματείου είναι το 1929 και αγωνίζεται με χρώματα το κίτρινο και το μαύρο. Διατηρεί τμήματα ποδοσφαίρου, ανδρικό και γυναικείο, καθώς και τμήματα καλαθοσφαίρισης για αθλητές όλων των ηλικιών.

Πίνακας περιεχομένων



Ποδόσφαιρο


Ανδρών





Πανθρακικος − Εργοτέλης, 2009-10.
Ο Γ.Σ. Εργοτέλης διατηρεί και διαχειρίζεται συνολικά τέσσερα αγωνιστικά τμήματα ποδοσφαίρου ανδρών. Το τμήμα ποδοσφαίρου ανδρών του Εργοτέλη εδρεύει στο Ηράκλειο, και είναι το αρχαιότερο και πιο επιτυχημένο τμήμα του Συλλόγου, με επίσημη ημερομηνία ίδρυσης την 7η Αυγούστου 1929. Την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο η ομάδα αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής και διεξάγει τα εντός έδρας παιχνίδια της στο σύγχρονο Παγκρήτιο Στάδιο, χωρητικότητας 26.240 θεατών. Είναι η δεύτερη (χρονολογικά) ποδοσφαιρική ομάδα του Ηρακλείου που έχει ποτέ αντιπροσωπεύσει την πόλη στην κορυφαία κατηγορία των Ελληνικών Πρωταθλημάτων, έχοντας συνολικά 9 παρουσίες κατά το διάστημα 2004−2015. Η καλύτερη θέση που έχει τερματίσει η ομάδα στην Πρώτη κατηγορία είναι η 7η, την σεζόν 2013−14. Έχει κερδίσει το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής μια φορά, το 2006, καθώς και το Κύπελλο ερασιτεχνών το 1983.
Τα υπόλοιπα αγωνιστικά τμήματα ποδοσφαίρου ανδρών του Εργοτέλη περιλαμβάνουν τους Νέους Εργοτέλη, τα Κανάρια Εργοτέλη και το πλέον πρόσφατο Μαρτινέγκο (έτος ίδρυσης 2016). Τα τμήματα αυτά στελεχώνονται από νεαρούς αθλητές από τις ακαδημίες του Συλλόγου και αγωνίζονται στα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΠΣ Ηρακλείου, χωρίς δικαίωμα ανόδου μετά από απόφαση της διοίκησης του Εργοτέλη. Αντί τούτου, οι νεαροί αθλητές προωθούνται στις ομάδες που αγωνίζονται στις μεγαλύτερες κατηγορίες με βάση ηλικιακά κριτήρια, είτε στελεχώνουν την επίσημη ομάδα Κ-19 που αγωνίζεται στο Πρωτάθλημα Νέων Β' Εθνικής. Όλα τα προαναφερθέντα τμήματα ποδοσφαίρου του Εργοτέλη αγωνίζονται με έδρα το Γήπεδο "Νίκος Καζαντζάκης" (πρώην Γήπεδο Μαρτινέγκο).

Ομάδα Τρέχουσα Περίοδος (2017−18)
ΠΑΕ Εργοτέλης Β΄ Εθνική
Νέοι Εργοτέλη Α2 ΕΠΣ Ηρακλείου
Κανάρια Εργοτέλη Β ΕΠΣ Ηρακλείου (1ος Όμιλος)
Μαρτινέγκο Γ ΕΠΣ Ηρακλείου

Γυναικών

Ο Εργοτέλης διαχρονικά διατηρούσε ισχυρό τμήμα ποδοσφαίρου γυναικών. Οι Νέες Εργοτέλη εκπροσωπούσαν τον Σύλλογο στο πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής για πολλά χρόνια. Είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα ποδοσφαίρου γυναικών στην Κρήτη, έχοντας τερματίσει στην 4η θέση του Πρωταθλήματος παράλληλα με την παρουσία της στα ημιτελικά του Κυπέλλου τη σεζόν 2015−16.[1] Ως εκ τούτου, πολλές από τις αθλήτριες του Συλλόγου έχουν κατα καιρούς κληθεί στην Εθνική ομάδα. Το 2016, εσωτερικές αναταράξεις οδήγησαν την ηγεσία του Συλλόγου να προχωρήσει σε εκκαθάριση του τμήματος, και προσωρινή αναστολή της λειτουργίας του, ώστε να εξυγιανθεί από «άτομα και πρακτικές που δεν αρμόζουν στο ήθος και στην ιστορία του Εργοτέλη».[2] Την τρέχουσα περίοδο αγωνίζεται στην Γ΄ Κατηγορία.
Το 2012, ο Εργοτέλης ίδρυσε και δεύτερο γυναικείο αγωνιστικό τμήμα, τον Γ.Σ. Εργοτέλη, στελεχώνοντάς το κυρίως με νεαρές αθλήτριες από τις ακαδημίες του Συλλόγου.[3] Μετά από απόφαση εκκαθάρισης του τμήματος των Νέων Εργοτέλη από τους υπευθύνους του Συλλόγου το 2016, η ομάδα αυτή προάχθηκε ως νέα πρώτη ομάδα. Μετά την προαγωγή της, η ομάδα γυναικών του Γ.Σ. Εργοτέλη κατέκτησε συνεχόμενους τίτλους στην Γ΄[4] και Β' Εθνική,[5] εξασφαλίζοντας την άμεση επάνοδο του γυναικείου τμήματος του Εργοτέλη στην κορυφαία Κατηγορία και συνεχίζοντας έτσι την παράδοση του Εργοτέλη στο γυναικείο ποδόσφαιρο. Ως εκ τούτου, ο Γ.Σ. Εργοτέλης αγωνίζεται πλέον στο Πρωτάθλημα Ελλάδας ποδοσφαίρου γυναικών.

Ομάδα Τρέχουσα Περίοδος (2017−18)
Γ.Σ. Εργοτέλης Β' Εθνική
Νέες Εργοτέλη Γ΄ Εθνική

Καλαθοσφαίριση


Ανδρών



Επίσημο έτος ίδρυσης του τμήματος καλαθοσφαίρισης του Εργοτέλη είναι το 1968, χρονιά κατά την οποία εντάχθηκε στα μητρώα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλοπαιδιών.[6] Το 1983 ήταν ένα από τα σωματεία που συνυπέγραψαν την ίδρυση της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κρήτης.[7] Σήμερα τα τμήματα καλαθοσφαίρισης του Εργοτέλη, ανδρικό και γυναικείο, διαθέτουν νομική μορφή ερασιτεχνικών σωματείων. Επίσημη έδρα τους αποτελεί το Κλειστό Γυμναστήριο Λίντο, χωρητικότητας 1.400 θεατών.[8]
Την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, η ομάδα αγωνίζεται στο τοπικό Πρωτάθλημα ΕΚΑΣΚ. Διατηρεί το ρεκόρ τίτλων στην Κρήτη, έχοντας κατακτήσει 15 Πρωταθλήματα Κρήτης και δύο Κύπελλα Κρήτης από την ίδρυση της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κρήτης το 1968. Παράλληλα, είναι η πρώτη ομάδα καλαθοσφαίρισης της Κρήτης που κατάφερε άνοδο σε Εθνικό πρωτάθλημα το 1977, καθώς και η πρώτη ομάδα στην προπονητική καριέρα του εκ των κορυφαίων προπονητών στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ, Γιάννη Ιωαννίδη

Γυναικών

Ο Εργοτέλης διατηρεί τμήματα καλαθοσφαίρισης για νεαρές αθλήτριες τα οποία λαμβάνουν μέρος στα Πρωταθλήματα Νεανίδων και Κορασίδων που διοργανώνει η Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κρήτης. Προς το παρόν δεν διατηρεί τμήμα ενηλίκων γυναικών.
=========================================================

7 Αυγούστου 1929....
Iδρύεται στο Ηράκλειο της Κρήτης το αθλητικό σωματείο Εργοτέλης, που πήρε την ονομασία του από τον αρχαίο κρητικό ολυμπιονίκη.

Ο Γ.Σ. Εργοτέλης είναι ιστορικό αθλητικό σωματείο με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης. Το όνομα της ομάδας προέρχεται από τον αρχαίο Κρητικό αθλητή Εργοτέλη, που στέφθηκε ολυμπιονίκης το 472 π.Χ.. Επίσημο έτος ίδρυσής του είναι το 1929 και αγωνίζεται με χρώματα το κίτρινο και το μαύρο. Διατηρεί τμήματα ποδοσφαίρου, ανδρικό και γυναικείο, καθώς και τμήματα καλαθοσφαίρισης όλων των ηλικιών.

Εργοτέλης ιδρύθηκε στις 7 Αυγούστου 1929. Είναι η δεύτερη (χρονολογικά) ποδοσφαιρική ομάδα του Ηρακλείου (μετά τον ΟΦΗ) που έχει αντιπροσωπεύσει την πόλη στο πρωτάθλημα της Superleague. Η ομάδα αγωνιζόταν για αρκετά χρόνια στα τοπικά πρωταθλήματα του Νομού Ηρακλείου και στην Δ΄ Εθνική, αγωνιζόταν σποραδικά στην Γ΄ Εθνική αλλά και στην Β΄ Εθνική την σεζόν 1970-71. Το 2003 μετά από 32 χρόνια η ομάδα ανέβηκε ξανά στην Β΄ Εθνική και την αμέσως επόμενη σεζόν 2003-04 πετυχαίνει την άνοδο της για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Superleague. Δεν καταφέρνει να κρατηθεί στην μεγάλη κατηγορία την επόμενη σεζόν το 2004-05 και επιστρέφει στην Β΄ Εθνική. Την σεζόν 2005-06 η ομάδα επιστρέφει άμεσα στην Superleague κατακτώντας το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής. Ο Εργοτέλης τις τέσσερις επόμενες σεζόν καθιερώθηκε στην κορυφαία κατηγορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου κατακτώντας μάλιστα την 8η θέση με 39 βαθμούς τη σεζόν 2010-2011 που είναι και η καλύτερη θέση στην ιστορία της ομάδας. Δύο φορές έχει καταλάβει την 9η θέση τις σεζόν 2006-07 και τις σεζόν 2008-09 ενώ τη σεζόν 2009-2010 αναδείχθηκε στην 11η θέση. Τη σεζόν 2011-2012 υποβιβάστηκε στη Football League καταλαμβάνοντας τη 14η θέση. Την επόμενη σεζόν επιστρέφει στη Super league παίρνοντας τη 2η θέση.
http://el.wikipedia.org/wiki/Γ.Σ._Εργοτέλης_Ηρακλείου



Δημοφιλείς αναρτήσεις