Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Εύκολη συνταγή για ομελέτα χωρίς αυγά!

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
ediva.gr
https://www.ediva.gr/eukoli-syntagi-gia-omeleta-xoris-avga/
Συχνά με την παρέα τις Κυριακές οργανώνουμε brunch. Ξέρεις αυτό που δεν είναι ούτε πρωινό, αλλά ούτε μεσημεριανό- ουσιαστικά τρώμε ένα λουκούλλειο πρωινό στη 1 το μεσημέρι. Οπότε και φυσικά από ένα τέτοιο πρωινό δε μπορεί να λείπει η ομελέτα! Σωστά; Σωστά θα μου πεις, αλλά τι πάει να πει εύκολη συνταγή για ομελέτα χωρίς αυγά; Και όμως όλα γίνονται όταν έχεις αλλεργία στο αυγό (σαν και του λόγου μου) και φίλους που είναι vegeterians.
Η συνταγή είναι πραγματικά πανεύκολη και δεν έχεις ούτε τσόφλια να προσέχεις μην πέσουν, ούτε αν το αυγό έχει χαλάσει. Επίσης, είναι νηστίσιμη και μπορείς να την κάνεις σε περιόδους νηστείας! Όσο για τη διαδικασία δεν διαφέρει από αυτή μιας κλασικής ομελέτας. Ξέρω ότι σου έχω εξάψει ήδη την περιέργεια και για αυτό πάμε γρήγορα να δούμε τα υλικά!

Ομελέτα χωρίς αυγά

nistisimi omeleta
Τα υλικά που θα χρειαστείς:
  • 4 κ.σ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.σ ταχίνι
  • 200ml νερό
  • λαχανικά της αρεσκείας σου
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1/2 κ.γ baking powder
  • λίγο λάδι για το τηγάνισμα
  • λίγο μαϊντανό

Εκτέλεση:

piperies diafora chromata kokkino kremmidi fountitses mprokolo elaiolado
Εγώ στην ομελέτα μου βάζω πιπεριές ψιλοκομμένες, κρεμμύδι ψιλοκομμένο και φουντίτσες από μπρόκολο. Μπορείς να προσθέσεις και να αφαιρέσεις ό,τι θέλεις, δεν υπάρχει περιορισμός. Ψιλόκοψε τα λαχανικά σου με τσιγάρισε τα ελαφρώς στο τηγάνι. Αφού τσιγαριστούν βάλτα στην άκρη.
tachini potiri nero baking powder
Ήρθε η ώρα να φτιάξουμε και τον χυλό μας για την ομελέτα. Ανακάτεψε σε ένα βαθύ μπολ το ταχίνι, το νερό, το baking powder και λίγο αλάτι. Ανακάτεψε μέχρι να γίνει ένας χυλός, περίπου όμοιος όπως και στις κρέπες. Έπειτα πρόσθεσε και τα λαχανικά και ανακάτεψε το μείγμα σου. Ρίξτο στο τηγάνι και ψήσε κανονικά όπως και την ομελέτα. Η ομελέτα χωρίς αυγά είναι πανέτοιμη! Λίγο μαϊντανό για το σερβίρισμα και voila! Καλή όρεξη!

Bonus Tips:

Αν σ’ αρέσει να πειραματίζεσαι μπορείς εναλλακτικά να δοκιμάσεις και την παρακάτω συνταγή:
  • 1/3 φλ. ρεβυθαύλερο
  • 1 κ.σ διατροφική μαγιά
  • 1/4 κ.γ baking powder
  • 1/3 φλ. και λίγο παραπάνω γάλα σόγιας
  • λαχανικά της αρεσκείας σου
  • λάδι για το τηγάνι
Η διαδικασία είναι η ίδια. Τσιγαρίζεις τα λαχανικά, παράλληλα ανακατεύεις ρεβυθαύλερο, μαγιά, baking powder και γάλα σόγιας σε χυλό. Το ρίχνεις πάνω από τα λαχανικά σου και ψήνεις την ομελέτα σου! Όποια συνταγή και να διαλέξεις, θα εκπλαγείς από τη νοστιμιά! Δες επίσης πως να φτιάξεις το τέλειο αμερικάνικο πρωινό!

Ασκόλυμπρος το άγριο αγκαθωτό χορταρικό που θα λατρέψετε

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση του χρήστη Maria Fragkiadaki.
proionta-tis-fisis.com
https://www.proionta-tis-fisis.com/askolympros-to-agrio-agkathoto-hortariko-pou-tha-latrepsete/

Ασκόλυμπρος το άγριο αγκαθωτό χορταρικό που θα λατρέψετε

Ένα ακόμα άγριο χόρτο/φυτό/βότανο, το οποίο είναι νοστιμότατο όταν μαγειρευτεί είναι ο ασκόλυμπρος. Ο ασκόλυμπρος ή σκολιάμπρι ή σκόλιαντρος ή ασπράγκαθο ή Scolymus hispanicus L. ή σκόλυμος ο ισπανικός ή σταυράγκαθο ανήκει στην οικογένεια των Συνθετών.
Ο ασκόλυμπρος είναι ένα διετές ή πολυετές φυτό, που φθάνει το ύψος του 1 μέτρου και είναι πολύ αγκαθωτό. Οι μίσχοι είναι μεταξύ 5 και 250 mm διακλαδισμένoi στην κορυφή, με ασυνεχή ακανθώδη, οδοντωτά πτερύγια.
Τα βασικά φύλλα είναι επιμήκη λογχοειδή, λεία, με λίγα αγκάθια και ένα μακρύ μίσχο. Ανθίζει από τον Απρίλιο μέχρι τον Αύγουστο.. Το φυτό πολλαπλασιάζεται με σπόρια τα οποία έχουν πολύ καλή βλαστική ικανότητα για αρκετά χρόνια.

Τους ασκολύμπρους τους βρίσκετε σε άγονα και ακαλλιέργητα εδάφη και σε χαμηλό υψόμετρο.

Το ασκολύμβρι είναι γνωστό στη Μεσόγειο από την αρχαιότητα. Η ιατρική του αποδίδει ακόμη και θεραπευτικές ιδιότητες. Ως και το νερό που βράζουμε τους ασκολύμπρους πίνεται σαν αφέψημα! Η ρίζα του χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα ως φάρμακο για διάφορες παθήσεις. Οι περισσότεροι από τους γιατρούς της αρχαιότητας τον θεωρούσαν διουρητικό.
Ο Θεόφραστος, ο φιλόσοφος και βοτανολόγος του 4ου αι. π.κ.χ. και ο Διοσκουρίδης, συγγραφέας του 1ου αι. μ.κ.χ. που συνέταξε πεντάτομη εγκυκλοπαίδεια για τα βότανα με ιατρικές ιδιότητες και οι δυο τους έχουν σε μεγάλη εκτίμηση το φυτό αυτό, τόσο για τη γεύση του όσο και για τις ευεργετικές για την υγεία ιδιότητές του.
Ο Διοσκουρίδης, μάλιστα, συνιστά να ψήνεται, όπως τα σπαράγγια. Το ασκολύμβρι βασικά φύεται άγριο, ενώ τελευταία ακούγεται πως καλλιεργείται πειραματικά, αλλά πουλιέται μόνο στις αγορές της Κρήτης.

Φυτρώνει σε λόφους και χωράφια σε ολόκληρη τη Μεσόγειο,

πρέπει όμως να ξέρει κανείς πώς να το μαζέψει δίχως να το καταστρέψει και ποιο μέρος της ρίζας και των νεαρών του βλαστών ξεχωρίζονται και τρώγονται. Εκτός από τους Κρητικούς, ασκολύμβρους τρώνε και οι Ισπανοί, κυρίως σε ανοιξιάτικα μαγειρευτά.
Στην Ανδαλουσία το βάζουν και σε σαλάτες και ομελέτες και το λένε tagarina, ενώ, σύμφωνα με μαρτυρίες που βρήκα στο διαδίκτυο, στη Σαλαμάνκα του 16ου αι. το τρώγανε ωμό ή σε μαγειρευτά κρεατικά.
Το μάζεμα άγριων χόρτων, γενικά, ΔΕΝ γίνεται στην τύχη και χωρίς γνώση, διότι έτσι μπορεί να καταστραφεί εντελώς το φυτό με συνέπεια να μην ξανά φυτρώσει και σιγά – σιγά να μην το ξανά βρούμε: Μάζεμα άγριων φαγώσιμων χόρτων (tips)

Δεν πρόκειται για φυτό που φυτρώνει μόνο στην Κρήτη το αντίθετο μάλιστα, στην υπόλοιπη Ελλάδα ευδοκιμεί σε τεράστιες φυτείες στα βουνά και στα λαγκάδια. Μπορεί να φυτρώσει παντού, από τα πιο πετρώδη εδάφη μέχρι στην άμμο δίπλα στην θάλασσα. Απλά δεν το τρώνε διότι δεν το γνωρίζουν στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Το φυτό πάντα το ψάχνανε οι Κρητικοί σε βουνά και σε λαγκάδια όπως και το σταμναγκάθι, μέχρι που κάποιοι από την Γραμβούσα Κισσάμου σκέφτηκαν να το καλλιεργήσουν για να μην τρέχουν στα βουνά να το ψάχνουν. Από τότε μέχρι σήμερα οι φυτείες έχουν μεγαλώσει σε έκταση και το φυτό υπάρχει σε κάθε σοβαρό μανάβικο της Κρήτης.
Δείτε και Σταμναγκάθι για συκώτι, καρδιά, στομάχι και δέρμα

Στην υπόλοιπη Ελλάδα ίσως το βρείτε τυχαία σε καμιά λαϊκή…
Η καλλιέργεια του ασκόλυμπρου είναι όπως και του σταμναγκαθιού πολύ κουραστική και δύσκολη.

Φαρμακευτικές χρήσεις

Ο ασκόλυμπρος έχει αναγνωριστεί ως αντιιδρωτικό και διουρητικό. Ο Πλίνιος κάνει αναφορά σε αυτό και θεωρεί ότι είναι ένα ισχυρό αντιιδρωτικό. Ο μεταφραστής ενός ανώνυμου Ισπανι-αραβικού εγγράφου του ενδέκατου και δωδέκατου αιώνα ερμηνεύει ότι τα αγκαθωτά θεραπευτικά φυτά που οι άνθρωποι συλλέγουν μαζί με τα άγρια ​​λαχανικά, είναι πράγματι οι ασκόλυμπροι.
Σε σχετική Πανεπιστημιακή μελέτη διαπιστώθηκε ότι το φυτό μπορεί να μειώσει θεαματικά τις παρενέργειες που προκαλεί ο σακχαρώδης διαβήτης.
Δείτε και Μήπως έχω διαβήτη; Συμπτώματα και απαραίτητες εξετάσεις

Σε άλλη πανεπιστημιακή έρευνα διαπιστώθηκε ότι το τριτερπενοειδές (αιθυλεστέρας) που περιέχεται στον φλοιό της ρίζας του φυτού έχει έντονες αντισπασμωδικές και σπασμογόνες ιδιότητες.
askolympros-to-agrio-agkathoto-hortariko-pou-tha-latresete
Χρήσιμες ιατρικές συνταγές με ασκολύμπρους – Χρησιμοποιείται σαν φαγητό και σαν βότανο.

-Σαν φαγητό

Τα νεαρά φυτά, φρέσκα μαζεύονται αφαιρούνται τα αγκάθια και τρώγονται ωμά ή βραστά. Οι ρίζες του αποτελούνται από ένα ξυλώδες κεντρικό μέρος και ένα λευκό, σαρκώδες εξωτερικό περίβλημα.
Τους βγάζουμε με μία τσάπα προσεκτικά από το χώμα για να μην σπάσουμε την ρίζα, έπειτα τον καθαρίζουμε με ένα μαχαίρι και σχίζουμε την ρίζα για να αφαιρέσουμε το σκληρό μέρος και είναι έτοιμος για πλύσιμο και βράσιμο Έπειτα τον πλένουμε πολύ καλά και τον βράζουμε καλά. Στην συνέχεια τους προσθέτουμε στο πιάτο μας ελαιόλαδο, αλάτι ανεπεξέργαστο θαλασσινό και λεμόνι.
Οι ασκόλυμπροι μαγειρεύονται με πολλούς τρόπους. Βραστοί με λαδολέμονο, σαν συστατικό του κλασικού κρητικού γιαχνιού με μάραθα και άλλα μυριστικά, με χοχλιούς και φυσικά με κρέας.
Στην Κρητική μαγειρική το περίβλημα μαζί με τη σαρκώδη ράχη των φύλλων χρησιμοποιείται για σούπες οι οποίες είναι πολύ νόστιμες και ένα αρνάκι φρικασέ ή αυγολέμονο που είναι σκέτη λιχουδιά. 
Για να τους καθαρίσουμε, βγάζουμε τα αγκάθια από τα φύλλα ώστε να μείνει το κεντρικό νεύρο. Επίσης, με κοφτερό μαχαιράκι βγάζουμε την εξωτερική μεμβράνη της ρίζας ξύνοντάς τη, και μετά την σκίζουμε και αφαιρούμε το κεντρικό κυλινδρικό ξυλώδες μέρος.

-Σαν βότανο

Για να εξουδετερώσετε την άσχημη μυρωδιά του ιδρώτα να πλένεστε με εκχύλισμα ασκολύμπρου ανακατεμένο με κρασί για να εξουδετερώσετε την άσχημη μυρωδιά του ιδρώτα. Αυτό είναι και το πρώτο αποσμητικό που παρασκευάστηκε.
Δείτε και Απλές συνταγές για φυσικά αποσμητικά σώματος

Επίσης, μαζεύετε τις ρίζες των φυτών σε πλήρη ανάπτυξη πριν την ανθοφορία και τις βράζετε σε νερό καλά μέχρι να λιώσουν, τις στραγγίζετε και τις δουλεύετε με μέλι για να γίνουν πάστα και παίρνετε μια κουταλιά τη σούπας κάθε πρωί μέχρι να εξαφανιστεί η κακοσμία.
Συνίσταται το νερό μέσα στο οποίο βράζουμε αυτό χόρτο, να το πίνουμε σαν φάρμακο κατά των ρευματισμών και κατά της ψαμμίασης (πέτρες).
Το νερό στο οποίο έχουν βράσει οι ρίζες, σε δοσολογία 5 ποτήρια την ημέρα ρίχνει τις πέτρες στα νεφρά σε λίγες ημέρες.
Το μάζεμα και ιδιαίτερα το καθάρισμά του έχει κόπο. Αλλά η νοστιμιά του μας αποζημιώνει με το παραπάνω. Δυστυχώς, από μια ολόκληρη σακούλα θα μας μείνει μια μικρή ποσότητα.
Αν το βρείτε στη λαϊκή αγορά (είναι λίγο σπάνιο) αγοράστε το και σίγουρα θα το ευχαριστηθείτε. !! 

Προφυλάξεις:

Δεν έχουν αναφερθεί παρενέργειες. Συνεπώς προσέχουμε μόνο να είναι καλά βρασμένα τα φύλλα για να μην μας ενοχλούν τα αγκάθια και να τρώμε με μέτρο γιατί «ουκ εν τω πολλώ το ευ, αλλά εν τω ευ το πολύ».
Δείτε ακόμη: ΧΟΡΤΑ: Μία υπέρ – πολύτιμη τροφή!
Λαχανικά και άγρια χόρτα εποχής: Τρόφιμα υψηλής διατροφικής αξίας 
Τα δημοφιλέστερα χόρτα της Μεσογείου και ευεργετικές ιδιότητες 
Τα άγρια φαγώσιμα χόρτα της Ελλάδας!

εξηγεί πώς η κάνναβη σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα

κρέπες σε μόλις 5 λεπτά

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε μια δημοσίευση.



Η εικόνα ίσως περιέχει: φαγητό και εσωτερικός χώροςΗ εικόνα ίσως περιέχει: εσωτερικός χώροςΔεν διατίθεται αυτόματο εναλλακτικό κείμενο.




































https://www.facebook.com/maria.dimitriou.5/posts/1594036980693078
Cookist
Pour all the ingredients directly in a plastic bottle!
Make crepes in just 5 minutes: http://cooki.st/vfdxr

Ρίξτε όλα τα συστατικά απευθείας σε ένα πλαστικό μπουκάλι!

Κάντε κρέπες σε μόλις 5 λεπτά: http://cooki.st/vfdxr

πέστο αμανετζίδικα

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα βίντεο.
-2:59
Aξέχαστες Ατάκες Ελληνικού Κινηματογράφου
Της κακομοίρας (Ζήκος)- πέστο αμανετζίδικα Αστραπόβροντο ""δεν υπάρχει αυτή η Ατάκα χα χα χα"

4 diy μάσκες προσώπου

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα βίντεο.



-1:01

Goodful
TREAT YOURSELF! Have a spa day at home and make these 4 DIY face masks with ingredients you have around the house! 😱 ❤️
FULL INSTRUCTIONS: http://bzfd.it/2iC4DCZ
Φέρεσαι! Να έχετε μια μέρα σπα στο σπίτι και φτιάξτε αυτές τις 4 diy μάσκες προσώπου με συστατικά που έχετε γύρω από το σπίτι! 😱 ❤️
Πλήρεις οδηγίες: http://bzfd.it/2iC4DCZ

Ζήσε με τον eliani ροντρίγκες!

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα live βίντεο.

https://www.facebook.com/maria.dimitriou.5/posts/1597076760389100
Ο χρήστης Armarinho São José έκανε μετάδοση live.
Live com Eliani Rodrigues! Aprenda a fazer um lindo caminho de mesa com o fio Duna. Comente nesse vídeo e concorra a uma super caixa de produtos Círculo! O sorteio será realizado na próxima segunda-feira, dia 05/03.
Ζήσε με τον eliani ροντρίγκες! Μάθε πώς να κάνεις ένα όμορφο τραπέζι με το σύρμα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις