Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

Στειακός η Πηδηχτός Ανατολικής Κρήτης

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε μια δημοσίευση.
-4:31
Ο Dimitris Kaparakis είναι με τον θεοφιλος Μπαγορδακης και 9 ακόμη.
15-9-2018/Μακρύ Γυαλός
Στειακός η Πηδηχτός Ανατολικής Κρήτης στο 3ο Φεστιβάλ Τουρισμού του Δήμου Ιεράπετρας.

6 Αρχαία Βότανα που Βελτιώνουν τη Λειτουργία των Νεφρών

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε μια δημοσίευση.

6 Αρχαία Βότανα που Βελτιώνουν τη Λειτουργία των Νεφρών και Μειώνουν την Κατακράτηση Υγρών

Ανά καιρούς, οι περισσότεροι από εμάς  σοκαριζόμαστε από την εικόνα μας στον καθρέφτη μετά το πρωινό ξύπνημα. Ίσως να είναι μια αίσθημα φουσκώματος, με ή χωρίς τα πρησμένα μάτια που μας φαίνεται ασυνήθιστη. Για τους περισσότερους από εμάς, αυτά δεν είναι συμπτώματα ενός σοβαρού προβλήματος υγείας. Υπάρχουν πολλά αίτια για περιστασιακή κατακράτηση υγρών, όπως  το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο, το άγχος, η υψηλή πρόσληψη νατρίου, καταχρήσεις, κ.λπ.
Το βασικό σημείο να θυμάστε είναι ότι αν αυτά τα συμπτώματα είναι συχνά ή ακόμα και συνεχή, θα μπορούσε είναι ένδειξη μιας πιο σοβαρής νόσου των νεφρών ή διαταραχής του πεπτικού συστήματος και η επίσκεψη στο γιατρό σας θα ήταν απαραίτητη. Ωστόσο, το περιστασιακό αίσθημα φουσκώματος, καθώς και εκείνο που προηγείται ή υπάρχει κατά τη διάρκεια του έμμηνου κύκλου είναι πολύ συχνό φαινόμενο. Ας ρίξουμε μια ματιά σε 6 βότανα που μπορούν να βοηθήσουν να μειώσουμε αυτά τα περιστασιακά επεισόδια πρηξίματος και να βοηθήσουν τη νεφρική λειτουργία.

Βελτίωστε τη νεφρική λειτουργία: 6 από τα καλύτερα βότανα για την υγεία των νεφρών

Η υγεία των νεφρών θεωρείται ζωτικής σημασίας για μια μακρά και υγιή ζωή σε πολλές παραδοσιακές θεραπευτικές μεθόδους, όπως η Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική, η οποία μας δίνει πολλά από τα καλύτερα βότανα για τη μείωση της υπερβολικής κατακράτησης υγρών. Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν αυτά τα φαρμακευτικά φυτά εδώ και χιλιάδες χρόνια και μελετώνται σήμερα για έναν απλό λόγο … την αποτελεσματικότητά τους! Επομένως, μη διστάσετε να δοκιμάσετε αυτές τις χρήσιμες, φυσικές, και αποτελεσματικές θεραπείες. Προκειμένου να αλλάξουμε το σώμα μας και να αισθανόμαστε καλύτερα, πολλές φορές χρειαζόμαστε τη βοήθεια της φύσης.

Κινεζική αγγελική(γνωστό και ως Dong Quai)

Όταν πρόκειται για χρήσιμα βότανα για τη μείωση του φουσκώματος και παράλληλα την ανακούφιση των ορμονικών διαταραχών που συχνά το συνοδεύουν, δεν υπάρχει πιο ευεργετικό από Κινεζική αγγελική, επίσης γνωστή ως Dong Quai. Το βότανο αυτό βοηθά στη μείωση του φουσκώματος, αυξάνοντας το σχηματισμό των ούρων και ανακουφίζει τον μετεωρισμό. (1) Η Κινέζικη αγγελική είναι απαραίτητη, ιδιαίτερα για τις γυναίκες που χρειάζονται ανακούφιση από έναν δύσκολο έμμηνο κύκλο.
Όμως, ωφελεί και τους άνδρες, λόγω της ικανότητάς της να προωθεί τη σωστή λειτουργία των νεφρών και να ρυθμίζει την παραγωγή ορμονών. Για να απολαύσετε τα οφέλη της Κινεζική αγγελικής, το μόνο που χρειάζεται είναι 2-3 γραμμάρια αποξηραμένων βοτάνων σε φέτες και ζεστό νερό για να φτιάξετε ένα νόστιμο και ευεργετικό τσάι. Η Κινεζική αγγελική δεν πρέπει να χρησιμοποιείται από γυναίκες που έχουν πολύ προβληματικό έμμηνο κύκλο, που είναι έγκυες ή θηλάζουν.

Goji Berry

Ένας αγαπημένος καρπός για (2) μείωση της κατακράτηση υγρών και την υποστήριξη υγιούς λειτουργίας των νεφρών και είναι στην πραγματικότητα μια σούπερ, «υπερ-τροφή». Ο λαός του Νεπάλ και του Θιβέτ έχουν χρησιμοποιήσει  το Γκότζι Μπέρι για χιλιάδες χρόνια ως τονωτικό των νεφρών, καθώς και για τη βελτίωση της όρασης. Περίπου πέντε κουταλιές Γκότζι Μπέρι μπορούν να καταναλώνονται καθημερινά ως λειτουργικό συμπλήρωμα διατροφής. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Γκότζι Μπέρι για να φτιάξετε ένα ζεστό τσάι και ένα χαλαρωτικό βραδινό αφέψημα.
Τα άτομα με χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα θα πρέπει να ξεκινήσουν με μικρότερες ποσότητες, μια ή δύο κουταλιές της σούπας τη μέρα.
Διαβάστε επίσης: 10 Συνήθειες που Προκαλούν Σοβαρές Βλάβες στα Νεφρά σας

Cuscuta chinensis (γνωστός και ως Dodder Seed)

Ένα άλλο καταπληκτικό, αλλά λιγότερο γνωστό βότανο για την υγεία των νεφρών είναι το Cuscuta Chinensis – επίσης γνωστό και ως Dodder seed. Οι Κινέζοι βοτανολόγοι εκτιμούν ιδιαίτερα το Dodder seed για τις τονωτικές του (3) επιδράσεις στα νεφρά, το ήπαρ, και τη σπλήνα. Το Dodder seed έχει χρησιμοποιηθεί σε αντιδιαβητικά συνταγές επειδή ενισχύει και ενεργοποιεί τα νεφρά ενώ μειώνει την απότομη αύξηση των επιπέδψν γλυκόζης στο αίμα. Ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσετε τα οφέλη του Dodder seed είναι να λαμβάνετε 300-500mg από 20: 1 συγκέντρωση σε ξηρή βάση καθημερινά.

Αμερικάνικο Τζίνσενγκ

Ένα από τα πιο πολύτιμα και ισχυρά προσαρμοσιογόνα φυτά που είναι ευρέως αναγνωρισμένο για τη διατήρηση υγιών συνθηκών στο σώμα που υποστηρίζουν τη σωστή λειτουργία των νεφρών είναι το αμερικάνικο τζίνσεγκ. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το το αμερικάνικο τζίνσεγκ έχει πολλά οφέλη για την υγεία, χωρίς ανεπιθύμητες παρενέργειες. Αυτή η ρίζα βοηθά στη ρύθμιση της ροής του αίματος και ελέγχει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα εενώ είναι επίσης γνωστή για την ενίσχυση της αντοχής και πνευματικής συγκέντρωσης. Τα άτομα με διαβήτη τύπου ΙΙ είχαν θετικά αποτελέσματα για την υγεία τους με τη μακροχρόνια χρήση αμερικάνικου τζίνσενγκ (12 εβδομάδων μελέτη (5)).
Συνιστώμενη δόση είναι 0,5 – 3g / ημέρα με 10% τζινσενοσίδες.

Πικραλίδα

Αν ενδιαφέρεστε να βρείτε αποτελεσματικά βότανα για τη μείωση της υπερβολικής κατακράτησης υγρών που αποτελούν μια πολύτιμη πηγή μετάλλων, δεν χρειάζεται να ψάξετε πέρα από τη δική σας αυλή ή στο πλησιέστερο ελεύθερη γη! Ναι η πολύ συχνή (4) Πικραλίδα είναι ένα εξαιρετικό τονωτικό του ουροποιητικού και των νεφρών. Μελέτες έχουν δείξει ευεργετικά αποτελέσματα και μείωση του οίδηματος / πρηξίματος μέσα σε λίγες ώρες από την πρόσληψη πικραλίδας.


Κάποιος μπορεί εύκολα να συλλέξει προμήθειες ενός ολόκληρου χρόνου την άνοιξη. Σιγουρευτείτε ότι βγάζετε όλο το φυτό μαζί με τη ρίζα. Μπορείτε συλλέγετε  τα φυτά πριν την ανθοφορία όταν είναι πιο τρυφερά, ή μετά, όταν  το άσπρο πρησμένα επικεφαλής σπόρος φαίνεται οπότε οι ρίζες θα προσφέρει περισσότερα οφέλη για εκείνους που χρειάζονται ένα φυσικό τρόπο για να μειώσει τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα.
Ολόκληρο το φυτό είναι ευεργετικό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί φρέσκο, σε μια σαλάτα ή να φτιάξετε ένα τσάι. Μπορεί επίσης να το αποξηράνετε και να τα αποθηκεύσετε για μελλοντική χρήση.
Διαβάστε επίσης: Η γιαγιά μας το ήξερε αυτό, και η επιστήμη μόλις επιβεβαίωσε γιατί η ρίζα αυτού του φυτού είναι πιο αποτελεσματική από την χημειοθεραπεία!
Τα έξι σούπερ σταρ βότανα που αναφέρθηκαν παραπάνω προσφέρουν πολλά οφέλη για την υγεία των νεφρών, ειδικά όταν πρόκειται για τη μείωση των βαθύτερων αιτίων τoυ φουσκώματος. Διαλέξτε ένα ή δύο από αυτά για ένα χρονικό διάστημα και στη συνέχεια μπορείτε να πειραματιστείτε με άλλα.  Αυτά τα βότανα έχει αποδειχθεί ότι ενισχύουν τη γενική υγεία και προωθούν τη σωστή λειτουργία των νεφρών, για αυτό δοκιμάστε να τα συμπεριλάβετε στην καθημερινή σας διατροφή. Θα παρατηρήσετε πολύ θετικά οφέλη μετά από ένα διάστημα, απλά κοιτάξτε στον καθρέφτη.
Για περισσότερα νέα σχετικά με Εναλλακτικές Θεραπείες & Φαρμακείο Της Φύσης κάντε like στην σελίδα στο facebook

*Οι πληροφορίες που περιέχονται στο hippieteepee.gr έχουν πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα κάποιον ειδικό πριν εφαρμόσετε οποιαδήποτε πληροφορία. Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.
Επιμέλεια-Μετάφραση: copyrights © www.hippieteepee.gr
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας www.hippieteepee.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (link) στην σελίδα του άρθρου. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματος του.
1.Angelica Archangelica
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15180579downloads.hindawi.com/journals/ecam/aip/9094057.pdf
2.Goji
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK92756/
3.Dodder Seed
http://www.academia.edu/9216249/Cuscuta_chinensis_Lam._A_systematic_review_on_ethnopharmacology_phytochemistry_and_pharmacology_of_an_important_traditional_herbal_medicine
4.Dandelion
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3155102/#B33
5.American Ginseng
http://dx.doi.org/10.1155/2014/969168

8 βιβλία τα οποία λογοκρίθηκαν στην Ελλάδα

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε μια δημοσίευση.

Η Elsa Pazolidou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο στην ομάδα ΒΙΒΛΙΟΑΡΩΜΑΤΑ.
Ομολογώ ότι με κάποια βιβλία,εξεπλάγην!


wordpress64426.wordpress.com
Αν και ευτυχώς για εμάς, τα περιστατικά λογοκρισίας στην χώρας μας…

https://wordpress64426.wordpress.com/2017/05/20/8-%ce%b2%ce%b9%ce%b2%ce%bb%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%b1-%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%af%ce%b1-%ce%bb%ce%bf%ce%b3

8 βιβλία τα οποία λογοκρίθηκαν στην Ελλάδα

Αν και ευτυχώς για εμάς, τα περιστατικά λογοκρισίας στην χώρας μας έχουν μειωθεί αισθητά την τελευταία δεκαετία, σηκώνοντας στους ώμους μας το βαρύ φορτίο δύο δικτατοριών και έχοντας μια Εκκλησία η οποία στο παρελθόν είχε δείξει μικρή ανοχή απέναντι στην «βλασφήμια» των ιερών συμβόλων, δεν θα μπορούσαν να υπάρχουν έργα, μικρών και μεγάλων λογοτεχνών τα οποία είτε λογοκρίθηκαν, είτε απαγορεύτηκαν εξ’ ολοκλήρου, είτε οι δημιουργοί τους διώχθηκαν ποινικά. Σε αυτό το κείμενο ψάξαμε και βρήκαμε 8 βιβλία, που κάποια στιγμή, μέσα στο εκδοτικό τους ταξίδι, έπεσαν σε δυσμένεια.
Μν του Μίμη Ανδρουλάκη
Tο Δεκεμβριο του 1999 κυκλοφόρησε το βιβλίο του  Μίμη Ανδρουλάκη, -το «γυναικείο αντιμυθιστόρημα», όπως ο ίδιος χαρακτηρίζει- «Μν» από τις εκδόσεις Καστανιώτη.
Το έργο παρουσιάζει το Χριστό να έχει ερωτικές σχέσεις με τη Μαρία Μαγδαληνή.
Λίγους μήνες αργότερα το βιβλίο του καιγόταν σε δημόσιες συναθροίσεις «πιστών» της Θεσσαλονίκης και ο ίδιος προπηλακιζόταν ως «αντίχριστος» και αντιπρόσωπος του «666» επί της γης.
Του ασκήθηκε ποινική δίωξη για «καθύβριση της θρησκείας και του αρχηγού θρησκεύματος» ύστερα από μήνυση του βυζαντινολόγου Μάριου Πυλαβάκη.
Τελίκα το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης εν μέσω επεισοδίων απέρριψε στις 22 Ιουνίου τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων για την απαγόρευση της κυκλοφορίας του βιβλίου.


«Ο τελευταίος πειρασμός» του Νίκου Καζαντζάκη
Το 1953 ο Καζαντζάκης τελειώνει το μυθιστόρημα «Ο τελευταίος πειρασμός» και η Εκκλησία ζητά τον διωγμό του συγγραφέα, πριν ακόμα κυκλοφορήσει το βιβλίο. Επίσης το Βατικανό ενέγραψε το βιβλίο στον πίνακα των απαγορευμένων αναγνωσμάτων (Index librorum prohibitorum).
Ο «διωγμός» των βιβλίων του Καζαντζάκη δεν σταματά με τον Πειρασμό του. Το 1954 η Ιερά Σύνοδος με έγγραφό της ζητούσε από την κυβέρνηση την απαγόρευση όλων των βιβλίων του Καζαντζάκη και ειδικότερα των βιβλίων «Καπετάν Μιχάλης», «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται» και «Τελευταίος πειρασμός» .
Στην Ελλάδα «Ο τελευταίος πειρασμός» εκδόθηκε τελικά για πρώτη φορά από τις εκδόσεις Δίφρος το 1955.

«H Πάπισσα Ιωάννα» του Εμμανουήλ Ροΐδη
Το μυθιστόρημα «Η Πάπισσα Ιωάννα» γράφτηκε το 1866 και προκάλεσε την δικαστική δίωξη του συγγραφέα από την Εκκλησία της Ελλάδος, εξαιτίας της τολμηρότητας κάποιων σκηνών και κυρίως της κριτικής που ασκούσε ο Ροΐδης σε συγκεκριμένες πρακτικές της Ορθόδοξης Εκκλησίας. η Ιερά Σύνοδος με εγκύκλιό της αναθεμάτισε το έργο ως «κακόηθες και βλάσφημον»
Ο Ροΐδης πέρασε κι από δίκη για το βιβλίο, αλλά το κράτος τελικά δεν απαγόρευσε την κυκλοφορία του μυθιστορήματός του.


«Η ζωή εν τάφω» του Στράτη Μυριβήλη «Η ζωή εν τάφω» του Στράτη Μυριβήλη κυκλοφόρησε το 1924 και μιλάει για τις μνήμες του συγγραφέα από τα χαρακώματα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Με απόφαση της δικτατορίας του Ιωάννη Μεταξά (1936-1941) διατάχτηκε η δημόσια καύση του βιβλίου «Η ζωή εν τάφω» μεταξύ άλλων, όπως η Αντιγόνη του Σοφοκλή, έργα του Πλάτωνα, του Θουκυδίδη,  του Ξενοφώντα κ.α. Επίσης η κυκλοφορία του βιβλίου είχε απαγορευτεί τα τέσσερα χρόνια της μεταξικής δικτατορίας και τα κατοπινά τέσσερα της Κατοχής.


«Καλιαρντά» του Ηλία Πετρόπουλου
Τα βιβλιο «Kαλιαρντά» είναι λεξικόν του ιδιώματος των ομοφυλοφίλων, περιέχει δε 3.000 λέξεις, είναι ερμηνευτικόν και ετυμολογικόν. Ο συγγραφέας του, υποστηρίζει ότι πρόκειται περί φιλολογικής και λογοτεχνικής εργασίας.
Τα αντίτυπα του βιβλίου ύστερα από διαταγή του εισαγγελέα κατασχέθηκαν από όλα τα μεγάλα βιβλιοπωλεία ,διότι σύμφωνα με την εισαγγελία πλημμελειοδικών «προσβάλλουν την δημοσίαν αιδώ». Ο Πετρόπουλος ξαναβρέθηκε στο στόχαστρο των λογοκριτών και με το έργο του τα «Ρεμπέτικα Τραγούδια», που είχε χαρακτηριστεί και αυτό ως άσεμνο για το οποίο είχε καταδικαστεί σε πέντε μήνες φυλάκιση .

«Ο Τροπικός του Αιγόκερω» του Χένρυ Μίλλερ
Το 1970 ο εκδότης Βασίλης Δελβενακιώτης σύρεται στα δικαστήρια διότι το 1967 –οπου και κυκλοφόρησε κανονικά χωρίς λογοκρισία- έκδωσε το έργο «Ο Τροπικός του Αιγόκερω» έργο στο οποίο «περιγράφονται ερωτικαί σκηναί και άλλα περιστατικά, προκαλούντα διέγερσιν».  Παρότι η δίωξη του κατηγορούμενου έληξε σύντομα ο εκδότης απέφυγε να προχωρήσει στην έκδοση του επόμενου βιβλίου του Μίλλερ «Ο Τροπικός του Καρκίνου» όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί.


Η «ζωή του Ιησού» του Gerhard Haderer
Το βιβλίο «Η ζωή του Ιησού» είναι ένα κόμικ στο οποίο, ο εικονογράφος του Gerhard Haderer, παρουσιάζει μια πιο σατυρική πλευρά της ζωής του Χριστού. Ένα χρόνο μετά από την κυκλοφορία του το 2003, έπειτα από εισαγγελική διαταγή, κατασχέθηκαν όλα τα αντίτυπα του βιβλίου ενώ ο Haderer ερήμην του δικάστηκε και καταδικάστηκε από ελληνικό δικαστήριο. Δύο χρόνια αργότερα ασκήθηκε έφεση οπου και αθωώθηκε.


Η «φιλοσοφία στο μπουντουάρ»  του Μαρκήσιου ντε Σαντ
Το Φεβρουάριο του 1981, έπειτα από δίκη στο τριμελές πλημμελειοδικείο της Αθήνας, η Μάγδα Κοτζιά (εκδότρια του Εξάντα) και ο Βασίλης Καλλιπολίτης (μεταφραστής) καταδικάστηκαν σε 7μηνη φυλάκιση διότι έκδοσαν το βιβλίο του ντε Σαντ «Η φιλοσοφία στο μπουντουάρ» το οποίο κρίθηκε και χαρακτηρίστηκε ως «άσεμνο». Στην δίκη βρέθηκαν κατηγορούμενοι, έκτος από τον εκδότη και τον μεταφραστή, δώδεκα βιβλιοπώλες, που τελικά αθωώθηκαν λόγω «αμφιβολιών». Επίσης το δικαστήριο είχε διατάξει να δημευθεί και να καταστραφεί το βιβλίο.

Πηγές:
http://archive.in.gr/news/2000/polit/p_mar02.htm
http://www.lifo.gr/print/print_feature/129028
http://stratis-myrivilis.weebly.com/eta-zetaomega942-epsilonnu-tau940phiomega-1924.html
http://www.athensvoice.gr/politismos/books/ta-agapimena-vivlia-ton-logokriton-22
http://www.monopoli.gr/stories/item/129876-Ta-skandala-gyrw-apo-thn-Papissa-Iwanna-O-aforismos-ths,-h-ypokloph-ths,-h-istorikothta-ths
http://andreaskandreou.blogspot.gr/2013/11/blog-post.html
http://eprints.rclis.org/6922/1/logokrisia.pdf

πλεκτά με βελονάκι

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα άλμπουμ.

Δεν διατίθεται αυτόματο εναλλακτικό κείμενο.


Δεν διατίθεται αυτόματο εναλλακτικό κείμενο.

Δεν διατίθεται αυτόματο εναλλακτικό κείμενο.

 Δεν διατίθεται αυτόματο εναλλακτικό κείμενο.

Δεν διατίθεται αυτόματο εναλλακτικό κείμενο.

Δεν διατίθεται αυτόματο εναλλακτικό κείμενο.

Δεν διατίθεται αυτόματο εναλλακτικό κείμενο.


 Δεν διατίθεται αυτόματο εναλλακτικό κείμενο.



+351

Ο χρήστης Saris Crochet πρόσθεσε 354 νέες φωτογραφίες στο άλμπουμ: MAGIC CROCHET 1 — με τον Pablo Peter και 2 ακόμη.

Τρέχα πήδα μη πεθάνεις! - Escape Doodland : Invader Dash

3ο Φεστιβάλ Τουρισμού του Δήμου Ιεράπετρας.

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε μια δημοσίευση.
0:00
Ο Dimitris Kaparakis είναι με τον θεοφιλος Μπαγορδακης και 8 ακόμη.
15-9-2018/Μακρύ Γυαλός
Πεντοζάλι στο 3ο Φεστιβάλ Τουρισμού του Δήμου Ιεράπετρας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις