Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

Μωσαϊκό: σπουδαίο κέντρο γραμμάτων και παιδείας

Μωσαϊκό: σπουδαίο κέντρο γραμμάτων και παιδείας: http://arxaia-ellinika.blogspot.gr/2013/09/anakalyfthhke-spoudaio-kentro-grammatwn-kai-paideias-twn-vyzantinwn-xronwn.html Ανακαλύφθηκε...

Μωσαϊκό: ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ:Ο ΠΑΡΕΞΗΓΗΜΕΝΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ

Μωσαϊκό: ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ:Ο ΠΑΡΕΞΗΓΗΜΕΝΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ: http://www.visaltis.net/2013/09/blog-post_24.html?spref=fb ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ:Ο ΠΑΡΕΞΗΓΗΜΕΝΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ Επίκουρος: ο φιλόσοφος της ηδ...

Μωσαϊκό: φθινοπωρινό αριστούργημα

Μωσαϊκό: φθινοπωρινό αριστούργημα: Artes na internet . 23 Σεπτεμβρίου http://celeidapaixaoportrico.blogspot.com.br/2013/09/blusa-em-croche-com-squares-rendada.html ...

Μωσαϊκό: Έξυπνα κόλπα!

Μωσαϊκό: Έξυπνα κόλπα!: The Best Of The Day . 23 Σεπτεμβρίου A primavera chegou.... Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Έξυπνα κόλπα! Με την ίδ...

Μωσαϊκό: Φτιάχνω μουσταλευριά

Μωσαϊκό: Φτιάχνω μουσταλευριά: http://www.agrotikabook.gr/%CF%86%CF%84%CE%B9%CE%AC%CF%87%CE%BD%CF%89-%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%81%CE%B9%C...

Μωσαϊκό: Φτιάχνω συντηρώ σπιτικές ελιές

Μωσαϊκό: Φτιάχνω συντηρώ σπιτικές ελιές: http://www.agrotikabook.gr/%CF%86%CF%84%CE%B9%CE%AC%CF%87%CE%BD%CF%89-%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%81%CF%8E-%CF%83%CF%80%CE%B9%CF%84%...

χαριτωμένα φτερά

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ο χρήστης Handmade Chồn Lười πρόσθεσε 221 νέες φωτογραφίες στο άλμπουμ: Váy xinh cho bé iu.
hãy để bé nhà bạn diện những bộ cánh thật xinh xắn đáng iu nhé
Αφήστε το μωρό σας να φορέσει χαριτωμένα χαριτωμένα φτερά

Σαλάτα κοτόπουλο με αβοκάντο

Μωσαϊκό: Costa Rica

Μωσαϊκό: Costa Rica: Για μεγέθυνση πατείστε ροδάκι να ανοίξει  νέα καρτέλα με φακό +- από παλιό περιοδικό Ε

Μωσαϊκό: ΟΔΟΣ 25ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΩΝ... ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Μωσαϊκό: ΟΔΟΣ 25ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΩΝ... ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: http://kritipoliskaihoria.blogspot.gr/2011/03/25.html?spref=fb ΟΔΟΣ 25ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΩΝ... ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ Ενώνει το κέντρο της π...

Γιατί τελούμε τα μνημόσυνα;


ieramonopatia.gr
Γιατί τελούμε τα 3ήμερα, τα 9ήμερα, τα 40ήμερα και τα ετήσια μνημόσυνα; | Ιερά Μονοπάτια

Μνημόσυνο: Όλοι σχεδόν έχουμε πάει σε μνημόσυνο συγγενικού ή προσφιλούς μας προσώπου. Πόσοι όμως γνωρίζουν ποιος είναι ο πραγματικός σκοπός του;

Οι περισσότεροι τελούν τα μνημόσυνα των κεκοιμημένων καθαρά από λόγους παράδοσης.
Τα μνημόσυνα είναι άρρηκτα δεμένα με τη Θεολογία της Ορθοδοξίας για τη ζωή μετά το θάνατο. Στην Ορθόδοξη Παράδοση έχουμε τέσσερα μνημόσυνα.
Το τριήμερο, το εννιαήμερο, το σαρανταήμερο και το ετήσιο μνημόσυνο. Όλα δημιουργήθηκαν για να βοηθήσουν στο ταξίδι της ψυχής από τη γη στον ουρανό.
Ποιό είναι όμως αυτό το ταξίδι; Αρχίζει λίγο πριν πεθάνει ο άνθρωπος όταν βλέπει άτομα που γνωρίζει, αλλά έχουν φύγει από τον κόσμο αυτό, γύρω του.
Αυτό γίνεται κατά Θεία Οικονομία για να καταλάβει ο ψυχοραγών ότι έφτασε η ώρα που θα συναντήσει τον Δημιουργό του Κόσμου. Όταν τελικά ο άνθρωπος πεθαίνει χωρίζεται η ψυχή από το σώμα.
«Οίμοι, οίον αγώνα έχει η ψυχή χωριζομένη εκ του σώματος» λέει ένα ιδιόμελο της Νεκρώσιμης Ακολουθίας για να δείξει ότι ο πραγματικός αγώνας τώρα αρχίζει για την ψυχή. Εκείνη τη στιγμή τη ψυχή παραλαμβάνει ο Φύλακας Αγγελός της.
Όταν χωρίζεται από το σώμα και καταλάβει ότι φεύγει από τα άτομα που αγαπά πλημμυρίζει από θλίψη.
Τις δυο πρώτες ημέρες η ψυχή μαζί με τους αγγέλους γυρίζει στους τόπους όπου έζησε και ειδικά εκεί όπου έπραξε καλά έργα. Εκείνη θα μας βλέπει, θα μας μιλάει αλλά εμείς ούτε θα μπορούμε να τη δούμε, ούτε να της μιλήσουμε.
Ο Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός περιγράφει στη Νεκρώσιμη Ακολουθία έξοχα την κατάσταση της ψυχής εκείνη την ώρα «Πρός τους ανθρώπους τα χέρια απλώνει, και κανείς δεν τη βοηθά.».
Την τρίτη ημέρα από το θάνατο η ψυχή αρχίζει τη πορεία προς τον ουρανό για να κριθεί από το Θεό. Την ημέρα αυτή οι συγγενείς τελούν το τριήμερο μνημόσυνο για δύο λόγους.
Πρώτος λόγος είναι, επειδή όπως αναφέραμε νοιώθει η ψυχή λύπη που αφήνει τα εγκόσμια, αυτή τη μέρα οι άγγελοι την ανακουφίζουν από αυτήν.
Δεύτερος λόγος και σημαντικότερος είναι ότι η ψυχή στην πορεία της προς τις ουράνιες μονές θα συναντήσει τα φοβερά τελώνια. Τα τελώνια είναι «εξειδικευμένοι» δαίμονες θα τους ονομάζαμε που έχουν ως στόχο τους να εμποδίσουν την ψυχή να φτάσει στον ουρανό.
Οι τρόποι με τους οποίους θα σταθούν εμπόδιο στην ψυχή είναι να την κατηγορούν για τις αμαρτίες που έπραξε, παρόλο που αυτά την είχαν παρασύρει.
Οι άγγελοι όμως θα τους απαντούν με τις καλές πράξεις αυτού του ανθρώπου και έτσι θα περνούν ένα ένα τα τελώνια και θα ανεβαίνουν προς τον ουρανό. Αν όμως, λόγω της έλλειψης καλών πράξεων της ψυχής, οι άγγελοι δεν μπορούν να τους απαντήσουν τότε εκείνα θα πέρνουν την ψυχή στην Κόλαση.
Δύσκολη και φοβερή η τρίτη ημέρα για την ψυχή και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε εμείς είναι να προσευχόμαστε να τη βοηθήσει ο Θεός στην πορεία αυτή.
Το πόσο τρομερή είναι αυτή η άνοδος και η συνάντηση με τα τελώνια φαίνεται από το γεγονός ότι η ίδια η Παναγία όταν πληροφορήθηκε από τον Αρχάγγελο Γαβριήλ τον επικείμενο θάνατο Της, προσευχήθηκε στο Υιό και Θεό Της να Την βοηθήσει να αντιμετωπίσει τους δαίμονες.
Απαντώντας στη προσευχή Της ήρθε ο ίδιος ο Κύριος Ιησούς Χριστός παρέλαβε την ψυχή Της και την οδήγησε στον ουρανό.
Περνώντας επιτυχώς από τα τελώνια η ψυχή συνοδευόμενη πάντα από τους αγγέλους φτάνει στον ουρανό που μέχρι την ένατη ημέρα θα περιηγηθεί στον Παράδεισο.
Μετά από αυτή και μέχρι την τεσσαρακοστή ημέρα από το θάνατο θα περιηγηθεί στην Κόλαση μη ξέροντας ακόμη που θα κριθεί να μείνει.
Οι συγγενείς τελούν το εννιαήμερο μνημόσυνο για να ζητήσουν από το Θεό να βοηθήσει την ψυχή τώρα που ξεκινάει την περιήγηση της στη Κόλαση.
Την τεσσαρακοστή ημέρα η ψυχή θα κριθεί από το Θεό που θα παραμείνει. Το σαρανταήμερο μνημόσυνο έχει σκοπό να παρακαλέσουν οι συγγενείς και οι φίλοι του αποθανόντος το Θεό να κρίνει την ψυχή να μείνει στον Παράδεισο.
Θα πρέπει σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε τι μας διδάσκει η Θεολογία για το τι ακριβώς συμβαίνει στη ψυχή μέχρι την Τελική Κρίση.
Την τεσσαρακοστή ημέρα γίνεται η Μερική Κρίση της ψυχής. Ονομάζεται Μερική διότι η Τελική θα έρθει με την Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου μας. Μετά από τη ΜερικήΚρίση η ψυχή προγεύεται, θα λέγαμε, είτε τον Παράδεισο είτε την Κόλαση ανάλογα που θα κριθεί.
Μέσα στον Παράδεισο βρίσκεται μόνο ο Χριστός και ο Ληστής που σταυρώθηκε εκ δεξιών του Κυρίου.
Εμείς που μένουμε πίσω τί μπορούμε να κάνουμε για εκείνους που έφυγαν; Όπως είδαμε τα μνημόσυνα που έχει θεσπίσει η Εκκλησία μας έχουν ως σκοπό να βοηθήσουν τη ψυχή στο ταξίδι της.
Άρα το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να προσευχόμαστε για εκείνη να της χαρίζει το έλεός Του ο Θεός. Στο τελευταίο τροπάριο που ακούμε στη Νεκρώσιμη Ακολουθία τονίζει τι πρέπει να κάνουμε ακριβώς:
« Αλλ’ αιτώ πάντας και δυσωπώ, αδιαλείπτως υπέρ εμού προσεύξασθαι Χριστώ τώ Θεώ, ίνα μή καταταγώ δια τάς αμαρτίας μου, είς τόν τόπον της βασάνου, αλλ’ ίνα με κατατάξη όπου το φώς της ζωής. »

δένεται, αγαπά και νιώθει


believeit.gr
Ο κόσμος πιστεύει λανθασμένα πως οι γάτες, δεν δένονται, δεν αγαπάνε…

Η γάτα είναι ένα παρεξηγημένο ζώο. Ή που θα έχει φανατικούς λάτρεις, ή ανθρώπους που τις σιχαίνονται. Ταυτισμένες με την έννοια της ανεξαρτησίας και της ελευθερίας, ο κόσμος πιστεύει λανθασμένα πως οι γάτες, δεν δένονται, δεν αγαπάνε και δεν αναγνωρίζουν αφεντικό. Θεωρούν πως έχουν μόνο εστία και εκμεταλλεύονται όποιον τις ταΐζει.
Δεδομένου μάλιστα πως η γάτα είναι το μοναδικό κατοικίδιο ζώο που αποφάσισε το ίδιο να γίνει οικόσιτο και να εξημερωθεί, θα έπρεπε κανείς να καταλάβει πως ο μύθος της «αδυσώπητης εκμεταλλεύτριας» που την ακολουθεί είναι πέρα για πέρα άδικος.
Ζώο γεμάτο περηφάνια, θέλει να ξέρει τα πάντα , να εξερευνά το περιβάλλον της, να κρατά καθαρό τον χώρο της, να διεκδικεί όλα όσα της κεντρίσουν το ενδιαφέρον και να ευχαριστεί με κάθε τρόπο τον άνθρωπο που της παρέχει τροφή και χάδι. Οι γάτες δένονται, οι γάτες αισθάνονται, οι γάτες έχουν ανάγκες που ναι μεν δεν δημιουργούν  σχέση εξάρτησης  ανάμεσα στις ίδιες και τους τροφούς τους, αλλά  σχέσεις στοργής, που μόνο αν είσαι ή έχεις υπάρξει γατομάνα μπορείς να επιβεβαιώσεις.
Για όσους είναι δύσπιστοι απέναντι σε αυτό το υπέροχο ζώο, ή για όσους ακόμα θεωρούν τις γάτες «κακές» παρακάτω, σαν παραθέτω ορισμένα μόνο χαρακτηριστικά στη συμπεριφορά μίας γάτας, που πραγματικά σε αγαπάει και θέλει με κάθε τρόπο να στο δείχνει.
Μπήγει τα νύχια της πάνω σου.
Κάποιος που δεν ξέρει τις γάτες, μπορεί και να τρόμαζε μόνο και μόνο αν διάβαζε πως μία γάτα θα έκανε κάτι τέτοιο. Και όμως αυτή της η συνήθεια, είναι απόδειξη αγάπης προς το πρόσωπο του τροφού της. Μία συμπεριφορά που αναπτύσσει η γάτα από μικρή, ειδικά αν την έχεις δίπλα σου, από τις πρώτες εβδομάδες της ζωής της.

Είναι λίγο επώδυνο γιατί μπορεί να το κάνει κάθε στιγμή που θέλει να νιώσει «χουχούλιασμα» και εσύ να είσαι χαλαρός στον καναπέ, με το τελευταίο πράγμα που θες να νιώσεις, τα λεπτά και αιχμηρά σα βελόνες νύχια της γάτας σου, να γρατζουνάνε κάθε επιφάνεια σου.
Σου φέρνει δωράκια
Από το μπαλάκι της, μέχρι το κρόσι από το χαλί, έως και πουλάκια ή ποντικάκια που έχει σκοτώσει η ίδια! Ακούγεται μακάβριο, αλλά το κάνει για να ευχαριστήσει εσένα. Να θυμάσαι πάντα πως η γάτα είναι το μοναδικό ον του πλανήτη που μπορεί να σκοτώσει απλά για «πλάκα», ένα άλλο ζώο. Χωρίς να πεινάει, χωρίς να απειλείται, μόνο και μόνο επειδή το είδε μπροστά της. Αυτό δεν την κάνει κακιά. Την κάνει απλά ρυθμιστή πληθυσμού σε άλλα όντα που ενδεχομένως θα σε ενοχλούσαν περισσότερο, όπως τρωκτικά και φίδια.

Τρίβει το κεφάλι της στο κεφάλι σου
Συνήθως η γάτα αγαπάει τα πόδια. Εκεί τρίβεται, εκεί κουρνιάζει, εκεί αράζει. Αν όμως η γάτα σου  έχει την τάση να τρίβει το πρόσωπο της στο δικό σου, και να θέλει να ξαπλώσει έχοντας κολλημένο το φατσόνι της στο δικό σου πρόσωπο, τότε, να ξέρεις πως εδώ υπάρχει  έρωτας μεγάλος.

Μάλιστα προτού βολευτεί θα κάνει κάνα δυο σβούρες προσπαθώντας να κολλήσει όσο το δυνατόν πιο πολύ και πιο κοντά το σώμα της στο δικό σου. Η αίσθηση αγάπης που νιώθεις είναι τρομερή.
Σε κοιτάει στα μάτια
Όταν είσαι ξύπνιος και πλένεις τα πιάτα, κάνεις μπάνιο, ντύνεσαι, μιλάς στο τηλέφωνο, γενικά όταν  υπάρχεις: αυτή σε κοιτάει. Αλλά και όταν κοιμάσαι! Πολλές φορές δε, τυχαίνει να ξυπνάς ακριβώς επειδή σε καρφώνει επίμονα και έχεις την αίσθηση πως κάποιος σε παρακολουθεί.

Αυτό όντως μπορεί να είναι spooky, και να θυμίζει σκηνή από ταινία, είναι όμως εκδήλωση αγάπης. Η γάτα, αν κάτι δεν την αφορά, απλά αδιαφορεί όσες προσπάθειες και αν κάνεις να της αποσπάσεις την προσοχή. Είναι απλά σνομπ. Όταν όμως καρφώνει με το βλέμμα της την κάθε σου κίνηση, απλά σε λατρεύει.
Σε αφήνει να τη χαϊδεύεις της κοιλιά
Η κοιλιά είναι απαγορευμένη ζώνη για τις γάτες. Αν δεν πρόκειται για τη γάτα σας, καλύτερα να μην επιχειρήσετε να τη χαϊδέψετε στην περιοχή της κοιλίας. Το πιθανότερο είναι να απομακρύνει με τα χέρια της, χρησιμοποιώντας σαφώς τα νύχια της, τα δικά σας χέρια από την κοιλιά της, οδηγώντας τα  χεράκια σας στο στόμα της.

Καλό θα είναι να γνωρίζετε πότε θα πρέπει να χαϊδέψετε και τη δική σας τη γατούλα στην κοιλιά γιατί αν είναι στις μαύρες της, δεν θα σας αφήσει. Αν όμως είναι ευδιάθετη όχι μόνο θα σας επιτρέψει το χάδι στην κοιλιά αλλά μπορεί και να σας παραδοθεί, πέφτοντας στο πάτωμα ανάσκελα δείχνοντας περήφανα τη διάθεση της για χάδια στο αμφισβητούμενο σημείο!
Σε πιπιλάει
Το συνήθειο αυτό το έχουν κυρίως τα γατάκια που χάνουν από νωρίς τη μητέρα τους και καταλήγουν στα χέρια σου , από το πρώτο διάστημα της ζωής τους. Πρόκειται για κίνηση “απωθημένο” που έχουν από την εποχή του θηλασμού, και εσύ είσαι εκείνος που θα καλύψει το συναισθηματικό τους κενό.

Θα σου πιπιλήσει το βολβό του αυτιού, τον λαιμό, και γενικότερα την περιοχή γύρω από το πρόσωπο. Γάλα δεν θα βρίσκει, αλλά μπορεί να περάσει ατελείωτες ώρες κάνοντας πως θηλάζει, ενώ μην παραξενευτείς αν την πάρει και ο ύπνος, βυζαίνοντας σε!
Πρρρρρρρρρρρ…
Το καλύτερο νανούρισμα που μπορεί να έχεις ποτέ, είναι αυτό το γλυκό, βαθύ, «πρρρρρ πρρρρ» που κάνει η γάτα, όταν νιώθει ασφάλεια, σιγουριά και ζεστασιά. Αν με το που κουρνιάζει  πάνω σου, ή κάθε φορά που αρχίζεις τα χάδια, ακούς αυτή τη μοναδική μελωδία, να ξέρεις, το γατί σου είναι απλά ευτυχισμένο.

Σε ακολουθεί παντού
Η γάτα δεν είναι σκύλος. Αν όμως σε ακολουθεί από δωμάτιο σε δωμάτιο, πηδάει όπου βρει για να μπορεί να είναι κοντά σου, και μάλιστα στο δικό σου ύψος, ή ακόμα και αν μπλέκεται στα πόδια σου όταν περπατάς, ή κατεβαίνεις σκάλες, τότε η γάτα σου απολαμβάνει πολύ την παρέα σου! Προσοχή στο μπουρδούκλωμα, γιατί ή θα πέσεις, ή θα την πατήσεις…

Συμπέρασμα
Αν δεν έχεις γάτα, πραγματικά όλα όσα διάβασες ίσως νιώσεις πως δεν σε αφορούν. Αν όμως είσαι γατομάνα, σίγουρα γνωρίζεις πως δεν είναι όλες οι γάτες για όλους τους ανθρώπους, όπως και όλοι οι άνθρωποι για όλες τις γάτες…

Δύναμη προφητείας!

Η Ελληνική Φυλή είναι η τελειότερη


hellasvoice.gr
Νίτσε: «Η Ελληνική Φυλή είναι η τελειότερη, ωραιότερη και γοητευτικότατη από όλες τις άλλες φυλές» - Hellas Voice

Στο πρώτο του βιβλίο, με τίτλο “Η Γέννηση της Τραγωδίας” (1872) και συγκεκριμένα στο κεφάλαιο 15,ο Νίτσε κάνει μία ιδιαίτερα μνεία στο ελληνικό έθνος αποδεικνύοντας ότι ο Νίτσε είναι πολύ μπροστά από την εποχή του.
Διαβάστε το χαρακτηριστικό απόσπασμα από το βιβλίο:
«Αποδεδειγμένα σε κάθε περίοδο της εξέλιξής του ο δυτικοευρωπαϊκός πολιτισμός προσπάθησε να απελευθερώσει τον εαυτό του από τους Έλληνες.
Η προσπάθεια αυτή είναι διαποτισμένη με βαθύτατη δυσαρέσκεια, διότι οτιδήποτε κι αν δημιουργούσαν, φαινομενικά πρωτότυπο και άξιο θαυμασμού, έχανε χρώμα και ζωή στη σύγκρισή του με το ελληνικό μοντέλο, συρρικνωνότανε, κατέληγε να μοιάζει με φθηνό αντίγραφο, με καρικατούρα.
Νίτσε: «Η Ελληνική Φυλή είναι η τελειότερη, ωραιότερη και γοητευτικότατη από όλες τις άλλες φυλές»
Έτσι ξανά και ξανά μια οργή ποτισμένη με μίσος ξεσπάει εναντίον των Ελλήνων, εναντίον αυτού του μικρού και αλαζονικού έθνους,που είχε το νεύρο να ονομάσει βαρβαρικά ότι δεν είχε δημιουργηθεί στο έδαφός του.
Κανένας από τους επανεμφανιζόμενους εχθρούς τους δεν είχε την τύχη να ανακαλύψει το κώνειο, με το οποίο θα μπορούσαμε μια για πάντα να απαλλαγούμε απ’ αυτούς.
Όλα τα δηλητήρια του φθόνου, της ύβρεως, του μίσους έχουν αποδειχθεί ανεπαρκή να διαταράξουν την υπέροχη ομορφιά τους.
Έτσι, οι άνθρωποι συνεχίζουν να νιώθουν ντροπή και φόβο απέναντι στους Έλληνες.
Νίτσε: «Η Ελληνική Φυλή είναι η τελειότερη, ωραιότερη και γοητευτικότατη από όλες τις άλλες φυλές»
Βέβαια, πού και πού, κάποιος εμφανίζεται που αναγνωρίζει ακέραιη την αλήθεια, την αλήθεια που διδάσκει ότι οι Έλληνες είναι οι ηνίοχοι κάθε επερχόμενου πολιτισμού και σχεδόν πάντα τόσο τα άρματα όσο και τα άλογα των επερχόμενων πολιτισμών είναι πολύ χαμηλής ποιότητας σε σχέση με τους ηνίοχους, οι οποίοι τελικά αθλούνται οδηγώντας το άρμα στην άβυσσο, την οποία αυτοί ξεπερνούν με αχίλλειο πήδημα».

5 πράγματα που γνωρίζουν οι πιο φωτισμένοι



enallaktikiagenda.gr
Μερικοί άνθρωποι ίσως πουν ότι η πραγματικότητα είναι πιο άγνωστη…

Μερικοί άνθρωποι ίσως πουν ότι η πραγματικότητα είναι πιο άγνωστη από τη φαντασία. Τους ανθρώπους αυτούς, κάποιοι θα τους πουν τρελούς, ωστόσο, οι περισσότεροι από αυτούς, μπορεί να είναι πολύ φωτισμένοι.
Ο άνθρωποι αυτοί ξέρουν ότι ο ανθρώπινος νους είναι περιορισμένος, ότι δεν αντιλαμβάνεται την «αληθινή» πραγματικότητα και ότι συμπιέζει αυτό που αντιλαμβάνεται, έτσι ώστε να το κατανοήσει.


Η πραγματικότητα δεν χρειάζεται να έχει νόημα για τους ανθρώπους και μπορεί να είναι κάτι τόσο περίεργο που κανένας ανθρώπινος νους να μην μπορεί να σκεφτεί.
Οι φωτισμένοι άνθρωποι έχουν συλλάβει κάποιες τέτοιες ιδέες και έχουν συνειδητοποιήσει μερικά μαθήματα, που σχετίζονται με την αντίληψή μας για τον κόσμο.
5 μαθήματα που τα πιο φωτισμένα άτομα γνωρίζουν:
1. Όλα είναι όπως πρέπει να είναι.
Για μερικούς ανθρώπους, μια τέτοια σκέψη μπορεί να μην «στέκει» καθόλου, αλλά, οι φωτισμένοι άνθρωποι βλέπουν τον κόσμο με διαφορετικά μάτια. Αν πείτε κάτι τέτοιο σε ένα παιδί που λιμοκτονεί ή σε κάποιον από μια χώρα όπου υπάρχει πόλεμος, θα νομίζουν ότι έχετε χάσει το μυαλό σας.
Οι φωτισμένοι άνθρωποι όμως, δεν βλέπουν τον κόσμο από μια ατομική προοπτική, ούτε σκέφτονται την υποκειμενικότητα των ανθρώπων όταν το λένε αυτό.
Το βλέπουν σε μια υψηλότερη κλίμακα, βλέπουν τη μεγαλύτερη εικόνα και δεν βλέπουν καλά ή κακά, αλλά ότι η ανθρωπότητα, απλώς εξελίσσεται.
Συνειδητοποιούν ότι όλα είναι στενά συνδεδεμένα με όλα τα άλλα, ακολουθώντας ένα το σχέδιο μιας ανώτερης διάνοιας, ένα μοτίβο που δεν βλέπουμε.

2. Το μυαλό μας βλέπει την ανεστραμμένη πραγματικότητα.
Σύμφωνα με ορισμένους πνευματικούς δασκάλους, δεν βλέπουμε την «αληθινή» πραγματικότητα. Στην πραγματικότητα, δεν μπορούμε να δούμε την «αληθινή» πραγματικότητα.
Το μόνο που βλέπουμε είναι αυτό που μπορούμε, σύμφωνα με την ικανότητα του ανθρώπινου νου μας. Και η πραγματικότητα που βλέπουμε, είναι στην πραγματικότητα ανεστραμμένη, όπως κοιτάζοντας σε έναν καθρέφτη.
Αυτό που βλέπουμε έξω από τον εαυτό μας, είναι στην πραγματικότητα μια προβολή, ενός πράγματος που είναι μέσα στην ψυχή μας ή αλλιώς, ο κόσμος που βλέπουμε έξω είναι μια αντανάκλαση του εσωτερικού μας κόσμου.
Αυτό, μάλιστα, εξηγεί και γιατί, για να λάβουμε, πρέπει πρώτα να δώσουμε. Οι φωτισμένοι άνθρωποι, το γνωρίζουν αυτό.
3. Δεν ξέρετε κανέναν.
Επειδή βλέπουμε την ανεστραμμένη πραγματικότητα και προβάλλουμε πράγματα από τον εσωτερικό μας στον εξωτερικό κόσμο, δεν γνωρίζουμε πραγματικά άλλους ανθρώπους.
Αυτό που γνωρίζουμε είναι η ιδέα που έχουμε για άλλους ανθρώπους, μια ιδέα που είναι μια προβολή κάποιου αρχετύπου μέσα στην ψυχή μας.
Όταν συναντάμε άλλους ανθρώπους, δεν γνωρίζουμε πραγματικά την ολότητα τους, ποιοι είναι, τι έχουν περάσει. Γνωρίζουμε μόνο, μια περιορισμένη εκδοχή αυτών που δείχνουν και προβάλλουμε τις υποθέσεις μας σε αυτή την περιορισμένη έκδοση.
Επομένως, αυτό που γνωρίζετε για το ποιος νομίζετε ότι είναι κάποιος, δεν έχει τίποτα να κάνει με το ποιοι είναι, αλλά με ποιοι είστε εσείς, πραγματικά.
4. Δεν υπάρχει δυαδικότητα.
Διότι, όταν κοιτάς τους άλλους, βλέπεις όψεις του εαυτού σου, επομένως όλα όσα βλέπεις γύρω σου και ο καθένας είναι μέρος σου. Και όχι μόνο αυτό, αλλά ακόμα κι αν βουτήξετε βαθιά μέσα στην ύλη, θα καταλήξετε τελικά ότι, όλα είναι ενέργεια. Είμαστε όλοι ενέργεια που ζωντανεύει σε διαφορετικό ρυθμό και με διαφορετικό ρυθμό. Είμαστε όλοι, η ίδια συνείδηση.
Έχουμε επίγνωση ενός ξεχωριστού εαυτού, αλλά στην πραγματικότητα, όλα είναι ένα. Δεν υπάρχει δυαδικότητα για τους φωτισμένους ανθρώπους.
Γνωρίζουν ότι τα πράγματα που βλέπουμε, βρίσκονται σε διαφορετικά επίπεδα της ίδιας κλίμακας και ότι μερικά έχουν περισσότερη ή λιγότερη ενέργεια αλλά, όλα είναι τα ίδια.
5. Η πραγματικότητα είναι ένα όνειρο.
Κάποιοι φωτισμένοι άνθρωποι λένε ότι όλοι βιώνουμε ένα όνειρο. Όλοι ονειρευόμαστε την πραγματικότητα, μαζί.
Λένε ότι οι άνθρωποι, ονειρεύονται την πραγματικότητα που γέννησαν εδώ και πολύ καιρό. Έχουν όνειρα, νόμους και δομές.
Πολιτισμός, κοινωνικοί κανόνες, εφευρέσεις, τέχνη, όλα τα έχουμε ονειρευτεί και ζούμε μέσα στο όνειρό μας.
Τώρα, ονειρευόμαστε το δικό μας όνειρο, σε αυτό το παγκόσμιο όνειρο. Και μπορούμε να ονειρευόμαστε μια πραγματικότητα που δεν φαίνεται σαν ένα όνειρο, αλλά είναι ακόμα ένα όνειρο.
Η πραγματικότητά μας δημιουργείται από τη συνείδηση. Είμαστε όλοι μέρος αυτής της συνείδησης ακόμη κι αν, οι περισσότεροι άνθρωποι, δεν γνωρίζουν ότι ονειρεύονται.

Δημοφιλείς αναρτήσεις