Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

Το φυτό της αθανασίας

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση του χρήστη Το Xωνί.
 
Το φυτό της αθανασίας δεν είναι άλλο από την Aloe Vera καθώς και την σπάνια Aloe Ferox Miller, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πάνω από 300 είδη του συγκ...
redder.gr

Το φυτό της αθανασίας δεν είναι άλλο από την Aloe Vera καθώς και την σπάνια Aloe Ferox Miller, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πάνω από 300 είδη του συγκεκριμένου φυτού, μόνο αυτά τα δύο φημίζονται για τις ευεργετικές τους ιδιότητες.
Μπορείτε να έχετε γλάστρα με το εν λόγω φυτό, να κόβεται τα φύλλα του, τα να κάνετε χυμό ή να τρίβεται το ίδιο το φύλλο σε προβληματικές περιοχές του δέρματος σας.
Από την άλλη όσον αφορά εκείνους που δεν έχουν χρόνο να περιποιηθούν το ευαίσθητο αυτό φυτό, μπορούν να αγοράσουν ζελέ Aloe Vera ή έτοιμο χυμό.
Αναλυτικότερα:
Προστατεύει από χρόνιες παθήσεις
Βοηθά στην πέψη
Βοηθά στην υγεία του δέρματος
Ενισχύει τη στοματική υγιεινή
Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά

voicenews.gr

Μαρμελάδα φράουλα


Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
Μαρμελάδα φράουλα
Κάντε κλικ στον τίτλο ή τη φωτογραφία για να δείτε τα υλικά και την εκτέλεση
icookgreek.com

Υλικά συνταγής

  • Υλικά για 1 κιλό μαρμελάδα
  • 1 κιλό φράουλες
  • 450 γρ. ζάχαρη
  • 240 γρ. νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένετε, καθαρίζετε και κόβετε τις φράουλες σε 3-4 κομμάτια την κάθε μία. Σε μία κατσαρόλα σιγοβράζετε τη ζάχαρη με το νερό τη 1 κουταλιά με το χυμό λεμονιού και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Στη συνέχεια δυναμώνετε τη φωτιά και χωρίς να ανακατέψετε βράζετε το σιρόπι για άλλα 5'. 
  2. Στη συνέχεια ρίχνετε τις μισές φράουλες στην κατσαρόλα και τις βράζετε για 5'. Με ένα κουτάλι βγάζετε τον αφρό που δημιουργείται. Με τρυπητή κουτάλα αφαιρείτε τις φράουλες και τις ρίχνετε σε σουρωτήρι που έχετε τοποθετείσει μέσα σε μια λεκάνη για να κρατήσετε το σιρόπι που τρέχει.
  3. Αφήνετε το μείγμα της κατσαρόλας να βράσει για άλλα 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά και ρίχνετε τις υπόλοιπες φράουλες επαναλαμβάνοντας την ίδια διαδικασία.
  4. Αφού έχετε βράσει όλες τις φράουλες και τις έχετε βγάλει από την κατσαρόλα προσθέτετε το σιρόπι που έχει στραγγίξει από το σουρωτήρι και βράζετε για άλλο 5' βγάζοντας τον αφρό που δημιουργείτε. Μόλις δέσει το σιρόπι ρίχνετε πάλι τις φράουλες το χυμό λεμονιού που έχει μείνει και βράζετε για άλλα 5'-6. 
  5. Αφήνετε τη μαρμελάδα να κρυώσει και την αποθηκεύετε σε βάζα. 

Πώς να δείχνεις νεότερη χωρίς botox



mystikaomorfias.grΠώς να δείχνεις νεότερη χωρίς botox
Αυτές οι συμβουλές θα σου χαρίσουν σοφία και νεότητα. Ετοιμάσου να μη σε αναγνωρίζεις και να σου τσιμπάνε τα μάγουλα.
Ποια δε θέλει την εύκολη, αναίμακτη και χωρίς νυστέρι λύση, για την απόλυτη νεότητα; Σου έχω πολλές εναλλακτικές προτάσεις. Η πρώτη και πιο σίγουρη είναι να ερωτευτείς, αλλά αν κάτι τέτοιο δεν είναι άμεσα εφικτό, μην ανησυχείς, έχω άλλα beauty tips!
Αντί να ψάχνεις λεφτά για μπότοξ και να αντιμετωπίζεις τη φοβία σου με το νυστέρι - πού χρόνος για τέτοια - καλύτερα να υιοθετήσεις μερικά από τα tips που σου έχω παρακάτω. Δε θα δεις διαφορά μόνο στο δέρμα σου, αλλά και στη διάθεσή σου κάθε πρωί που ξυπνάς!
1. Να πίνεις 10 με 12 ποτήρια νερό τη μέρα
Προφανές και αναμενόμενο, αλλά πολύ σημαντικό. Επειδή όλοι το θεωρούν τόσο αυτονόητο, συχνά το ξεχνάμε. Το δέρμα ενυδατώνεται ιδανικά όταν πίνεις 10 με 12 ποτήρια νερό και λάμπει.
Θα δεις αποτελέσματα σε: 5 με 7 μέρες
2. Ξεκίνα να παίρνεις συμπληρώματα
Εκτός από βιταμίνες, είναι εξαιρετικά τα συμπληρώματα χαμομηλιού και οτιδήποτε είναι πλούσιο σε Ω6 λιπαρά οξέα. Το χαμομήλι σε κάψουλα σε βοηθά επίσης να ανακουφιστείς από εύθραυστα νύχια, εγκαύματα και ακμή. Βοηθά στην εσωτερική ενυδάτωση, δίνοντας λάμψη στο δέρμα. Επίσης μπορείς να βρεις συμπληρώματα υαλουρονικού οξέος, τα οποία βοηθούν στο να διατηρήσει το δέρμα την ελαστικότητα και την υγρασία του.
Θα δεις αποτελέσματα σε: 4 με 5 μήνες
3. Πιες πράσινο τσάι
Δύο κούπες πράσινο τσάι την ημέρα θα βελτιώσουν την ελαστικότητα του δέρματός σου. Το τσάι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, και ειδικά αν αντικαταστήσεις με αυτό τον καφέ σου (έστω έναν απ' όσους πίνεις σε μια μέρα) θα δεις τρομερά αποτελέσματα και λάμψη στην επιδερμίδα σου.
Θα δεις αποτελέσματα σε: 1 με 2 μήνες
4. Κάνε μια θεραπεία προσώπου
Επισκέψου το αγαπημένο σου ινστιτούτο και κάνε τη θεραπεία που ταιριάζει στις δικές σου ανάγκες, ώστε να προλάβεις ή να μειώσεις τα ορατά σημάδια γήρανσης του προσώπου σου. Η Νίκη είχε ενθουσιαστεί με το SkinCeuticals Pigment Balancing Peel πάντως!
5. Να κοιμάσαι καλά
Εκτός από το ότι σε προστατεύει από την κατάθλιψη, ο ύπνος θρέφει και το δέρμα σου. Φρόντισε λοιπόν να κοιμάσαι 7 με 8 ώρες κάθε μέρα και να είναι και ποιοτικές.
Θα δεις αποτελέσματα σε: 1 εβδομάδα
6. Να έχεις καλή ψυχολογία
Αν είσαι και νιώθεις καλά μέσα σου, αυτό θα φαίνεται και στο πρόσωπό σου. Δεν υπάρχει καλύτερο botox από την ανεβασμένη ψυχολογία. Μαζί της θα είναι και η αυτοπεποίθηση στα ύψη, αλλά και αυτό που θα βλέπεις στον καθρέφτη σου θα σου αρέσει πάρα πολύ.
Θα δεις αποτελέσματα σε: λίγες μόλις μέρες
5 σέρουμ σαλιγκαριού για φυσικό μπότοξ στην μισή τιμή!

«Άξιον Εστίν»

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση του χρήστη Bossnews.gr.
Η πιο πολύτιμη εικόνα του Αγίου Όρους και η απίστευτη ιστορία της
 
Η πιο πολύτιμη εικόνα του Αγίου Όρους και η απίστευτη ιστορία της
panagiamegalohari.gr
 
Πρόκειται για το πιο σημαντικό κειμήλιο του Αγίου Όρους μαζί με την εικόνα του «Άξιον Εστίν». Η Παναγία η Πορταΐτισσα των Ιβήρων και η ιστορία της έχει κάνει πολλούς να δακρύσουν αλλά και να πιστέψουν.
Αυτήν την μοναδική εικόνα προσκύνησε και ο Πατριάρχης της Ρωσίας κ. Κύριλλος, αποδίδοντας φόρο τιμής στην Κυρά του Άθωνα.


Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ

Σύμφωνα με την παράδοση αλλά και μαρτυρίες, η εικόνα ανήκε σε μια οικογένεια που ζούσε στη Νίκαια της Μικράς Ασίας τον 8ο αιώνα. Το 829 μεσούσης της «εικονομαχίας» η γυναίκα πουν την είχε αναγκάστηκε να την ρίξει στην θάλασσα για να μην καταστραφεί από τους εικονομάχους.

Επί 170 χρόνια η εικόνα ήταν χαμένη. Μέχρι το 1004. Τότε καλόγεροι της Μονής Ιβήρων είδαν στην θάλασσα ένα φως. Το φως αυτό ήταν ορατό κι από άλλες Μονές.
Περίεργοι να δουν τι συμβαίνει στη θάλασσα πολλοί μοναχοί μπήκαν στις βάρκες και πήγαν προς το φως, όπου διέκριναν μια εικόνα. Όσο πλησίαζαν όμως η εικόνα απομακρυνόταν. Αδυνατώντας να την πλησιάσουν, επέστρεψαν στη Μονή Ιβήρων όπου προσευχήθηκαν.
Η απάντηση του Θεού δόθηκε μέσω ενός ασκητή, του Γαβριήλ ο οποίος λένε πως άκουσε τη φωνή της Παναγίας να του δίνει συγκεκριμένες εντολές.
«Πήγαινε στο Μοναστήρι σου και πες στον ηγούμενο ότι ήρθα για να τους δώσω την εικόνα μου. Μετά, βάδισε στη θάλασσα, για να γνωρίσουν όλοι την αγάπη και πρόνοια που έχω στο Μοναστήρι σας.» Έτσι κι έγινε.
Ο Γαβριήλ πήγε στη θάλασσα και η εικόνα τον πλησίασε. Επί τρία μερόνυχτα οι Μοναχοί έψαλλαν δοξολογίες προς την Παναγία για το Θαύμα, το οποίο όμως δεν είχε ολοκληρωθεί.
Η εικόνα μεταφέρθηκε στο καθολικό της Μονής Ιβήρων. Παραδόξως όμως χανόταν και εμφανιζόταν στην πόρτα της Μονής.
Οι μοναχοί την επέστρεφαν στο καθολικό και η ιστορία επαναλαμβανόταν.
Μέχρι που ο Γαβριήλ άκουσε ξανά τη φωνή της Παναγίας «Πες στον ηγούμενο να παύσετε να με πειράζετε, διότι δεν ήρθα στο Μοναστήρι για να με φυλάτε σεις, αλλά ήρθα για να γίνω εγώ φύλακας και φρουρός σας και σ’ αυτήν και στην μέλλουσα ζωή. Και όσοι θα ζήσουν με ευλάβεια και φόβο Θεού και δεν αμελούν στην απόκτηση των αρετών, και τελειώσουν την πρόσκαιρη ζωή τους σ’ αυτόν τον τόπο, ας έχουν θάρρος και να μη φοβούνται την κόλαση διότι αυτή τη χάρη ζήτησα από τον Θεό και Υιό μου και την πήρα. Ως επιβεβαίωση των λόγων μου σας δίνω αυτό το σημείο: Όσο βλέπετε την εικόνα μου στο Μοναστήρι σας, δεν θα λείψη απ’ το Όρος τούτο η χάρις και το έλεος του Υιού μου και Θεού» (ε’ 143).
Με εντολή του τότε Ηγουμένου, κτίστηκε ειδικό παρεκκλήσιο έξω από την πόρτα της Μονής και εκεί απέθεσαν την ιερή εικόνα.
ΘΑΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΡΥΛΟΙ

Από το 1004 που βρέθηκε μέχρι σήμερα η εικόνα της Παναγίας δεν έχει βγεί ποτέ από το Άγιον Όρος. Ο θρύλος λέει πως όσο η εικόνα παραμένει στη θέση της το Άγιον Όρος θα είναι άτρωτο.

Άλλος θρύλος λέει πως όταν η εικόνα χαθεί θα είναι σημάδι ότι πλησιάζει η Δευτέρα Παρουσία.
Μάρτυρες των θαυμάτων της Παναγίας είναι τα δεκάδες πολύτιμα αφιερώματα. εγκόλπια αρχιερέων, μετάλλια πρωταθλητών και ολυμπιονικών αλλά και παράσημα ηρώων, κοσμούν το εικόνισμα Της.
Για τους Αγιορείτες και ειδικότερα για τους Ιβηρίτες η Παναγία η Πορταΐτισσα είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό εκκλησιαστικό κειμήλιο είναι η ζωντανή παρουσία της Θεοτόκου ανάμεσά τους.
Ο ΑΓΙΟΣ… ΒΑΡΒΑΡΟΣ

Όπως λένε οι Μοναχοί, την εποχή που στη Μεσόγειο δρούσαν πειρατικοί στόλοι, η Μονή των Ιβήρων έγινε στόχος του Άραβα πειρατή Ραχάι. Η παράδοση λέει πως όταν οι πειρατές πλησίασαν τη Μονή για να την λεηλατήσουν δεν τα κατάφεραν.

Επιστρέφοντας στο πλοίο είπαν στον Ραχάι πως μια γυναίκα τους είχε εμποδίσει. Ο ίδιος δοκίμασε να δείξει στους άνδρες του πως όλα ήταν της φαντασίας τους. Φθάνοντας στη Μονή, είδε μπροστά του την εικόνα της Παναγίας. Τότε έβγαλε το ξίφος του και τη χτύπησε στο πρόσωπο. Παραδόξως το εικόνισμα άρχισε να αιμορραγεί στο σημείο που χτυπήθηκε.
Το σημάδι στο εικόνισμα όπως και το αίμα που έχει ξεραθεί με τα χρόνια, φαίνονται

Τότε ο πειρατής, κατάλαβε πως δεν είχε να κάνει με κάτι άψυχο. Οι αγιορείτικες παραδόσεις τον θέλουν να μένει στη Μονή των Ιβήρων, όπου βαπτίστηκε Χριστιανός και έγινε μοναχός.
Του έδωσαν το όνομα Δαμασκηνός, αλλά εκείνος θέλοντας να ταπεινωθεί ζητούσε από τους ανθρώπους να τον φωνάζουν Βάρβαρο. Έζησε όλη του τη ζωή μπροστά από την εικόνα της Παναγίας.
Η Εκκλησία τον ανακήρυξε Άγιο, όχι όμως με το βαπτιστικό του όνομα αλλά ως «Άγιο Βάρβαρο». Γιορτάζει στις 15 Μαΐου
 

Εύκολη τούρτα παγωτό

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.


Η πιο εύκολη τούρτα παγωτό που φτιάξατε ποτέ. Μια γλυκιά συνταγή που θα γίνει αγαπημένη σας
 
 Προετοιμασία: 10 λεπτά

 Χρόνος αναμονής: 6 ώρες
 Μαγείρεμα: 10 λεπτά
 Μερίδες: 8
Υλικά

  • 15 πτι μπερ με γεύση σοκολάτα

  • 1 συσκευασία παγωτό βανίλια

  • 17 σοκολατένια μπισκότα με γέμιση λευκής κρέμας βανίλιας (τύπου Oreo)

  • 750 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά (από τα οποία τα 500 γρ. χτυπημένη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί)

  • 450 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη

  • 225 γρ. βούτυρο

  • Εκτέλεση
    Σε μακρόστενη φόρμα για κέικ στρώνουμε λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο. Στρώνουμε τα μισά πτι μπερ στη φόρμα. Κόβουμε με μαχαίρι 2 ορθογώνιες φέτες παγωτό και τις απλώνουμε πάνω από τα μπισκότα. Με κουτάλι απλώνουμε από πάνω μία στρώση σαντιγί. Επικαλύπτουμε με σοκολατένια μπισκότα και επαναλαμβάνουμε με άλλη μια στρώση με την παραπάνω σειρά (πτι μπερ, παγωτό, σαντιγί). Τοποθετούμε το γλυκό στην κατάψυξη για 6-8 ώρες. 
    Κατόπιν ετοιμάζουμε τη γκανάς σοκολάτας: σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το βούτυρο. Όταν λιώσει, προσθέτουμε 250 γρ. κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Ανεβάζουμε σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας απαλά. Κατεβάζουμε από την φωτιά αμέσως μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα χωρίς να βράσει. Σε μεγάλo μπολ όπου έχουμε τοποθετήσει την ψιλοκομμένη κουβερτούρα μεταφέρουμε το μείγμα βουτύρου και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η γκανάς. 
    Βγάζουμε από την κατάψυξη το γλυκό και το ξεφορμάρουμε, τοποθετώντας το σε πιατέλα. Επικαλύπτουμε την τούρτα με τη γκανάς. Προαιρετικά, πασπαλίζουμε με κομμάτια μπισκότου και τοποθετούμε την τούρτα παγωτό στην κατάψυξη για 15-20 λεπτά. Σερβίρουμε σε κομμάτια. Η τούρτα παγωτό διατηρείται στην κατάψυξη για 5 ημέρες.
    Ετοιμάστε το γλυκό και αφήστε το στην κατάψυξη για μία ημέρα πριν το καταναλώσετε. Την επόμενη θα είναι πιο μαλακό και εύκολο να κοπεί. Η νοστιμιά είναι πάντα ίδια!

    Όταν ο Μπρέχτ "κατέβηκε" στο "Πάνθεον" Αμαλιάδος

    - πατείστε ροδάκι για να κάνετε χρήση μεγενθ. φακού-

     Όταν ο Μπρέχτ "κατέβηκε" στο "Πάνθεον" Αμαλιάδος

      

    εφημερίδα ΤΟ ΑΛΛΟ ΒΗΜΑ  7  Οκτωβρίου  2001

    Τα τρισχαριτωμένα "τέρατα" μας τελείωσαν

    -πατείστε ροδάκι για να κάνετε χρήση μεγενθ. φακού-

    Τα τρισχαριτωμένα "τέρατα" ...







     εφημερίδα  ΤΟ ΑΛΛΟ ΒΗΜΑ  7 Οκτωβρίου 2001

    Δημοφιλείς αναρτήσεις