Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

7 συμβουλές για σωστό καθάρισμα και απολύμανση

Οδηγός καθαριότητας για τον κορωνοϊό: Η καθαριότητα αποτελεί το νούμερο ένα μέτρο προστασίας ενάντια στην παγκόσμια πανδημία. Δηλαδή, στην αντιμετώπιση του κορωνο...
 
Οδηγός καθαριότητας για τον κορωνοϊό: Η καθαριότητα αποτελεί το νούμερο ένα μέτρο προστασίας ενάντια στην παγκόσμια πανδημία. Δηλαδή, στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Μάλιστα, αν γίνεται και με το σωστό τρόπο, τότε θα έχετε ήσυχη τη συνείδησή σας πως κάνατε το σωστό. Αναλυτικότερα όλα όσα οφείλετε να γνωρίζετε για την καθαριότητα, με σκοπό την προστασία από τον κορωνοϊό:

Οδηγός καθαριότητας για τον κορωνοϊό – Συμβουλές για την υγεία: Τι να κάνεις για να αποφύγεις τον κορωνοϊό

– Άφηνε τα παράθυρα ανοιχτά για ένα 10λεπτο καθημερινά: Ανέβασε την τέντα και άνοιξε τα παράθυρα για να μπει φρέσκο, καθαρό αεράκι αλλά και ήλιος σε όλα τα δωμάτια. Όταν ο αέρας ανανεώνεται, απομακρύνονται σκόνη και μικρόβια που θα μπορούσαν να επιβαρύνουν τον οργανισμό μας.
– Απολύμανε τις επιφάνειες με το κατάλληλο καθαριστικό: Επέλεξε ένα αντιμικροβιακό, απολυμαντικό καθαριστικό προϊόν. Υπάρχουν διάφορα στην αγορά κι αυτά σε μορφή σπρέι είναι πολύ βολικά. Ψέκασε, άφησε λίγα λεπτά και μετά πέρνα με ένα πανάκι την επιφάνεια της κουζίνας και τον πάγκο. Επίσης το χερούλι του ψυγείου, τα χερούλια από τα συρτάρια – ντουλάπια και φυσικά το νεροχύτη.


Με το απολυμαντικό θα χρειαστεί επίσης να καθαρίσεις τις επιφάνειες στο μπάνιο, τις βρύσες, τα έπιπλα στο σαλόνι (βιβλιοθήκες, σύνθετο), τα πόμολα, τα τηλεχειριστήρια, το κινητό, το λάπτοπ, το πληκτρολόγιο του Η/Υ. Όλα τα σημεία δηλαδή που αγγίζετε συχνά ή έρχεστε καθημερινά σε επαφή. Ειδικά για τις ηλεκτρονικές συσκευές βέβαια πρόσεξε μην τις βουτήξεις στο οινόπνευμα και προκληθεί κάποια ζημιά. Ένα απολυμαντικό πανάκι μιας χρήσης, με το οποίο θα κάνεις ένα επιμελές πέρασμα, αρκεί.
– Σκούπισμα και σφουγγάρισμα με χλωρίνη: Αν και η χλωρίνη δεν ανήκει στα προϊόντα που χρησιμοποιώ συχνά στο σπίτι, σε αυτή την περίπτωση θα την προτιμήσω. Η χλωρίνη κάνει καταπληκτική δουλειά στο να σκοτώνει τα μικρόβια που είναι και το ζητούμενο. Μην την αναμειγνύεις όμως με άλλα προϊόντα καθαρισμού, γιατί δημιουργούνται αναθυμιάσεις. Η αναλογία που θα βάλεις στον κουβά σφουγγαρίσματος θα πρέπει να είναι 1:10, δηλαδή ένα μέρος χλωρίνης προς 10 μέρη νερού.

Οδηγός καθαριότητας για τον κορωνοϊό – Συμβουλές για την υγεία: Τι πρέπει να κάνεις επιπλέον για να αποφύγεις τον κορωνοϊό

– Σχολαστικό και τακτικό καθάρισμα της τουαλέτας: Η χλωρίνη είναι κι εδώ ο σύμμαχος για να απολυμάνεις αποτελεσματικά τη λεκάνη, το κάθισμα της λεκάνης και το καζανάκι. Κι αυτό θα πρέπει να γίνεται τακτικά. Μια γενική καθαριότητα στο μπάνιο αυτές τις μέρες είναι εξίσου αναγκαία. Δες εδώ πως θα καθαρίσεις το μπάνιο σαν επαγγελματίας, χωρίς χημικά καθαριστικά.
– Τακτικό πλύσιμο σε πετσέτες & σεντόνια: Εν μέσω μιας γρίπης ή ίωσης αλλά και για προληπτικούς λόγους, φρόντισε να αλλάζεις τακτικά τις πετσέτες του μπάνιου και της κουζίνας καθώς και τα σεντόνια. Αυτή είναι μια καλή συνήθεια που πρέπει να τηρούν όλα τα νοικοκυριά κι όχι μόνο τώρα λόγω του κορωνοϊού. Εσύ ξέρεις κάθε πότε αλλάζουμε πετσέτες στο μπάνιο και την κουζίνα; Σημαντικό επίσης θεωρώ το να έχει ο καθένας την δική του προσωπική πετσέτα για τα χέρια, το πρόσωπο και φυσικά για το ντους.
– Πέτα τακτικά τα σκουπίδια και καθάρισε τον κάδο σκουπιδιών: Φρόντισε να βγάζεις καθημερινά τα σκουπίδια και καθάρισε τον κάδο σκουπιδιών. Άδειασε τον κάδο και βγάλε τον στο μπαλκόνι. Σε ένα δοχείο ψεκασμού βάλε ξύδι μαζί με λίγο νερό και ψέκασε τον κάδο εσωτερικά και εξωτερικά. Άφησε 20 λεπτά και πάρε ένα σφουγγάρι στο οποίο έχεις ρίξει υγρό πιάτων. Τρίψε φορώντας γάντια και ξέπλυνε με το λάστιχο.

Οδηγός καθαριότητας για τον κορωνοϊό – Συμβουλές για την υγεία: Πώς να πλύνεις τα χέρια σου για να αποφύγεις τον κορωνοϊό

Το πλύσιμο των χεριών είναι ο πιο απλός και ταυτόχρονα βασικός κανόνας υγιεινής. Θα πρέπει να πλένεις τα χέρια σου αφότου έχεις πάει τουαλέτα, έχεις αλλάξει μια πάνα, πριν και μετά το φαγητό. Επίσης στην επαφή με ωμό κρέας, με ζώα, μετά από χρήση μέσων μαζικής μεταφοράς και γενικά κάθε φορά που επιστρέφεις στο σπίτι σου από έξω.
Βρέχεις τα χέρια με χλιαρό νερό και βάζεις σαπούνι. Τρίβεις τα χέρια σου έντονα μεταξύ τους με τρόπο που το επάνω μέρος του ενός χεριού να έχει καθαριστεί με την παλάμη του άλλου και προσέχοντας να υπάρχει αρκετό σαπούνι μεταξύ των δακτύλων.
Στη συνέχεια τρίβεις τις παλάμες και καθαρίζεις την περιοχή ανάμεσα στα δάχτυλά σου. Βεβαιώσου ότι έχεις καθαρίσει και τους αντίχειρές σου. Ξεπλένεις και στεγνώνεις εντελώς. Ο συνολικός χρόνος στο πλύσιμο των χεριών θα πρέπει να είναι 20 με 30 δευτερόλεπτα. Αυτό φαίνεται αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, αν το μετρήσεις, αλλά ίσως να αξίζει την υπομονή σου τελικά!
Αν αντιμετωπίζεις πρόβλημα με ξηρότητα του δέρματος, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ενυδατική κρέμα χεριών, αρκεί η εφαρμογή της να γίνει σε στεγνά, καθαρά χέρια. Προτίμησε μια κρέμα χεριών σε σωληνάριο. Αν έχεις ήδη μία σε βάζο, είναι προτιμότερο να μην τη μοιράζεσαι με άλλους.
 

Τυροπιτούλες κουρού

Η Συνταγή είναι της κ. Εφη Κυβελου. Τυροπιτούλες κουρού απλά πεντανόστιμες ! Υλικά : 1 κεσεδάκι γιαούρτι 200 γρ, 1 κεσεδάκι ηλιέλαιο, 5+ 1/2 κεσεδάκια αλεύρι για όλες τις χ....


Η Συνταγή είναι της κ. Εφη Κυβελου.
Τυροπιτούλες κουρού απλά πεντανόστιμες !

Υλικά :
1 κεσεδάκι γιαούρτι 200 γρ,
1 κεσεδάκι ηλιέλαιο,
5+ 1/2 κεσεδάκια αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι,
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη,
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ,
1 κουταλιά της σούπας ξύδι,
1 αυγό (για επάλειψη),
τριμμένη φέτα και λίγο ρεγκάτο για την γέμιση.


Εκτέλεση :
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα λεκανάκι, κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και προσθέτουμε γιαούρτι, λάδι, αλάτι, ζάχαρη, ξύδι, μπέικιν.

Ζυμώνουμε καλά, κόβουμε σε κομματάκια την γέμιση, την ανοίγουμε (εγώ βάζω ένα μπολ ανάποδα και κόβω για να μου βγουν ίδιες )  βάζουμε μια κουτάλια γέμιση, κλείνουμε σε μισοφέγγαρο και πατάμε με ένα πιρούνι. Βάζουμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα, τις περνάμε με αυγό και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά και έτοιμες !
Η Συνταγή είναι της κ. Εφη Κυβελου

ΠΗΓΗ
 

Ντέιβιντ Παρκ «Ταξιδεύοντας σε ξένη γη»

 
Βιβλιοπωλείο Gutenberg
Η μουσική διαδρομή του «Ταξιδεύοντας σε ξένη γη».
Στο βιβλίο του Ντέιβιντ Παρκ «Ταξιδεύοντας σε ξένη γη», ένας πατέρας οδηγεί επί ώρες μέσα στο χιόνι για να φέρει στο σπίτι τον άρρωστο γιο του, αποκλεισμένο στη μακρινή πόλη όπου σπουδάζει. Στη διάρκεια του μοναχικού του ταξιδιού θα αναμετρηθεί με ένα παρελθόν που τον στοιχειώνει.
Μόνη του συντροφιά, εκτός από τη φωνή του GPS, είναι η μουσική. Σε ένα σημείο του βιβλίου σκέφτεται χαρακτηριστικά: «η μουσική παίζει σημαντικό ρόλο στο σπίτι μας και η απουσία της τους προηγούμενους μήνες ὑπήρξε αδιάψευστο δείγμα ζόφου. Γι ̓ αυτό και χαίρομαι που μέσα στην απομόνωση του αυτοκινήτου μπορώ να βάλω μουσική χωρίς να δείχνω αναίσθητος». Εκτός από τα αγαπημένα του τραγούδια, ακούει και μουσική που αρέσει στον γιο του και στη γυναίκα του.
Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να ακούσετε μια playlist από τα τραγούδια που συντροφεύουν τον πρωταγωνιστή στο ταξίδι του, από καλλιτέχνες όπως ο Johnny Cash, οι R.E.M., ο Nick Cave, οι National και ο Moby: https://open.spotify.com/playlist/4ong8hyY4tMnZMVZxOsn7X
Έργο εξωφύλλου: Χρήστος Κεχαγιόγλου, Pevek East (Λεπτ.), 2011
Διαβάστε μερικές σελίδες από το βιβλίο: https://issuu.com/gutenbergbooks/docs/issuu_park
Βρείτε το βιβλίο στο site μας: http://gutenbergbooks.gr/book_details.php?id=2599

Dr. Ηλίας Πέτρου

Το 1935 ένας Έλληνας Ιατρός και φυσικοθεραπευτής ο οποίος ήρθε από την Αμερική όπου σπούδασε, έμελε να αλλάξει την Ελληνική κοινωνία μέσα σε λίγα

Του Γιώργου Γκέκα
Το 1935 ένας Έλληνας Ιατρός και φυσικοθεραπευτής ο οποίος ήρθε από την Αμερική όπου σπούδασε, έμελε να αλλάξει την Ελληνική κοινωνία μέσα σε λίγα χρόνια, με μια σειρά βιβλίων που έγραψε και σειρά διαλέξεων. Όμως αυτό που έκανε του Έλληνες να τον λατρέψουν και να μιλάνε για την νέα θρησκεία της φυσικής υγιεινής, ήταν οι ίδιες του οι πράξεις και θεραπείες ανθρώπων που έπασχαν από σοβαρές έως όχι τόσο σοβαρές ασθένειες, μέσα σε λίγες ημέρες και με φυσικό τρόπο. Ο Έλληνας αυτός είναι ο Dr. Ηλίας Πέτρου.
Ο Ηλίας Πέτρου ανέπτυξε τις απόψεις του τότε στο Ελληνικό κοινό εφαρμόζοντας θεραπευτικές μεθόδους στηριγμένες στα εξής:
  • Νηστεία για αποτοξίνωση και διόρθωση της λειτουργίας του εντέρου, απ” όπου προέρχονται οι περισσότερες παθήσεις σύμφωνα με την φυσική υγιεινή και φυσική θεραπευτική επιστήμη.
  • Φρουτοθεραπεία για τόνωση με φυσικό τρόπο του οργανισμού, θεραπεύοντας πολλές παθήσεις και σαν ομαλή είσοδος στην διατροφή μετά την νηστεία.
  • Αλκαλική διατροφή για διόρθωση και άνοδο του ph στο αίμα, σαν μέσο προλήψεως ώστε να μην αρρωσταίνουμε.
  • Άσκηση σωματική – γυμναστική για την σωστή λειτουργία των μυών και την αποβολή μέσω καύσεων των τοξινών από τον οργανισμό.
  • Αεροθεραπεία μέσω της έκθεσης μας στο καθαρό περιβάλλον και αναπνευστικών ασκήσεων.
  • Ηλιοθεραπεία μέσω της έκθεσης μας στον ήλιο -πλαγίως στην σκιά κι όχι κατάσαρκα- με μέτρο αλλά σταθερά όλες τις εποχές του χρόνου, ώστε να αποκτήσουμε το μπρούντζινο χρώμα που είναι ενδεικτικό του υγιούς ανθρώπου όπως έλεγε, (όχι το άρρωστο του σολάριουμ, ούτε τις υπερβολές του ήλιου).
Στα βιβλία που εξέδωσε τότε και είναι διαθέσιμα σήμερα να τα αγοράσετε και να ωφεληθείτε όσο δεν φαντάζεστε, από τις εκδόσεις Πουρνάρα, επισυνάπτει εκτός των άλλων, επιστολές από ανθρώπους που θεραπεύτηκαν με τις μεθόδους του ακόμα και δια αλληλογραφίας. Είναι χαρακτηριστικό πως πολλοί γιατροί της εποχής και μάλιστα μεγάλα ονόματα, του έστειλαν επιστολές τις οποίες δημοσιεύει οι οποίοι του καταμαρτυρούν πως με την ιατρική δεν επέτυχαν να σώσουν πολλούς ασθενείς τους οποίους θα μπορούσαν να είχαν σώσει εάν είχαν ακολουθήσει τις μεθόδους της φυσικής θεραπευτικής.
006994044
Είναι μια περίοδος στην Αθήνα του 1938 όπου όλοι οι Αθηναίοι, αλλά και σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, μιλάνε και πίνουν νερό στο όνομα του Ηλία Πέτρου, καθώς έχει γίνει διάσημος με τα βιβλία του αλλά και τις θεραπείες του. Το Ελληνικό κράτος κατόπιν σύστασης του Πέτρου, αναγνωρίζει και ετοιμάζεται να ιδρύσει ακαδημίες φυσικοθεραπείας υπό την επίβλεψη του. Τα βιβλία του εισάγονται στα σχολεία και στις στρατιωτικές σχολές ενώ η κυβέρνηση Μεταξά τότε ενθαρρύνει τον Ηλία Πέτρου να υλοποιήσει πολλά από τα σχέδια του ώστε να αποκτήσει ο Ελληνικός λαός την πραγματική υγιεινή θεραπευτική μέθοδο η οποία δεν στηρίζεται καθόλου σε φάρμακα καταργεί την σύγχρονη ιατρική ως μέσο θεραπείας και όχι διάγνωσης και φυσικά ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΖΕΙ.
Είναι πραγματικά φοβερό εάν σκεφτεί κανείς πόσο κοντά φτάσαμε στο να αλλάξουν όλα προς το καλύτερο, χάριν μερικών ανθρώπων όπως ο Ηλίας Πέτρου ιατρός και πόσων άραγε άλλων λαμπρών Ελλήνων οι οποίοι τελικά δεν κατάφεραν να υλοποιήσουν τα σχέδια τους διότι όλοι τους, ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΑΝ!
Μάλιστα αγαπητοί ο Ηλίας Πέτρου δολοφονήθηκε το 1939 (αν δε κάνω λάθος) πυροβολήθηκε εξ επαφής, άγνωστο από ποιόν, όχι όμως και γιατί. Διότι έθιγε στο μέγιστο τα συμφέροντα των βιομηχάνων κονσερβοποιίας η οποία ανθούσε τότε και των φαρμακοβιομηχανιών βέβαια, οι οποίοι αρχίζαν τότε να πλουτίζουν προσπαθώντας να εδραιώσουν τα φάρμακα ως θεραπεία και μόνη λύση για τον «σύγχρονο» τότε άνθρωπο – ασθενή.
Ας δούμε όμως γιατί η φυσική θεραπευτική έρχεται σε σύγκρουση με την ιατρική σύμφωνα με τον Ηλία Πέτρου και αυτά που γράφει στο βιβλίο του «ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ» τόμος 1ος
  • Ενώ η Φυσιοθεραπεία για την επανάκτηση και διατήρηση της υγείας χρησιμοποιεί τις ίδιες δυνάμεις που βρίσκονται μέσα μας και γύρω μας, τις δυνάμεις που πάντα και σήμερα η φύσις χρησιμοποιεί για να δημιουργήσει και διατηρήσει το ζωικό και φυτικό βασίλειο, η Ιατρική για να θεραπεύσει τις αρρώστιες μεταχειρίζεται τις ίδιες τις αιτίες των ασθενειών.
  • Ενώ η Φυσιοθεραπεία διορθώνει όλες τις γνωστές αιτίες της αρρώστιας και μεταρρυθμίζει τις συνήθειες του ασθενούς, η Ιατρική αγνοεί αυτές τις αιτίες και δεν προσπαθεί να προσαρμόσει τις συνθήκες της ζωής του ασθενούς με τους νόμους της ζωής.
  • Ενώ η φυσιοθεραπεία βλέπει την ασθένεια ως κατάσταση κλονισμένης υγείας, που κάθε σύμπτωμα είναι ορθοπαθητικό – ενέργεια της εμφύτου σωτήριας άμυνας του οργανισμού, η Ιατρική βλέπει την ασθένεια ως αυτοτελή , θετική οργανωμένη δύναμη σε πόλεμο με την ζωή , που κάθε σύμπτωμα της είναι ετεροπαθητικό – κακή, ανατρεπτική, καταστρεπτική ενέργεια.
  • Ενώ η Φυσιοθεραπεία βλέπει στα φαινόμενα της αρρώστιας την πορεία της αυτόματης θεραπείας, η Ιατρική βλέπει στα φαινόμενα αυτά μια καταστρεπτική λειτουργία.
  • Ενώ η φυσιοθεραπεία ζητά να απομακρύνει ή διορθώσει τις αιτίες και να τονώσει τον οργανισμό με τις φυσικές υγιεινές συνθήκες, η Ιατρική ζητεί απλώς να καταστείλει και να απομονώσει τα συμπτώματα και δεν δίδει προσοχή στις αιτίες, ελάχιστα δε στους υγιεινούς όρους.
  • Ενώ ο φυσιοθεραπευτής ξέρει ότι θα πραγματοποιηθεί αυτομάτως η εξάλειψη των συμπτωμάτων, μόλις το σώμα δεν θα έχει πια την ανάγκη τους, ο γιατρός εις μάτην φαντάζεται ότι η αιτία καταστρέφεται μόλις τα συμπτώματα κατασταλούν ή απομακρυνθούν βιαίως.
  • Ενώ ο φυσιοθεραπευτής με την δικιά του μέθοδο εξέτασης ζητεί να ανακαλύψει τις αιτίες της αρρώστιας σε κάθε περίπτωση, ο γιατρός με τις εξετάσεις και διαγνώσεις του ζητεί να βρει συμπτώματα και παθολογία.
  • Ενώ ο φυσιοθεραπευτής ενδιαφέρεται να ανακαλύψει τις αιτίες των μεταβολών στο άρρωστο όργανο, για να συμπεράνει τι μεταβολές είναι αναγκαίες στον τρόπο ζωής του αρρώστου, ο γιατρός ενδιαφέρεται να ανακαλύψει τις σχηματισμένες αλλαγές για να τις μελετήσει.
  • Ενώ η εξέταση και η διάγνωση του φυσιοθεραπευτή οδηγεί στην διόρθωση και απομάκρυνση των αιτιών, η εξέταση και διάγνωση του γιατρού οδηγεί στην στερεότυπη κούρα: ναρκωτικά για τους πόνους, κινίνη για την ελονοσία, υδράργυρο για την σύφιλη κτλ.
Ο αναγνώστης θα διακρίνει ότι αυτά τα δύο συστήματα βρίσκονται σε μεγάλη αντίθεση μεταξύ τους: στις αρχές, στη θεωρία και στην πράξη. Ήδη έχετε αρχίσει να καταλαβαίνεται πολλά, πριν προχωρήσουμε όμως να πούμε το εξής: Λέγοντας φυσιοθεραπεία ή φυσιοθεραπευτής καμία σχέση δεν έχει και δεν θα πρέπει να ταυτίζεται με τον σύγχρονο όρο της φυσιοθεραπείας η οποία αποτελεί κλάδο της σύγχρονης ιατρικής και καμία σχέση δεν έχει με θεραπεία με φυσικά μέσα την διατροφή και την φυσική υγιεινή.
Τι έγινε όμως τελικά και δεν επικράτησε η φυσική υγιεινή και θεραπεία παγκοσμίως καθώς τα φαινόμενα Πέτρου δεν ήταν στην Ελλάδα που υπήρξε μόνο αυτός, αλλά από τις αρχές του αιώνα στην Αμερική, την Αγγλία, την Γερμανία, τον Καναδά, Αυστραλία, την Ιταλία η φυσιοθεραπεία έκανε κυριολεκτικά πάταγο! Από τον Ηλία Πέτρου μαθαίνουμε πως στην Αμερική υπήρχαν οι περισσότεροι φυσιοθεραπευτές και ακαδημίες απ’ ότι σε όλο τον κόσμο, στην Γερμανία ο Χίτλερ αναγνώρισε και επιδότησε την ίδρυση πανεπιστημίων φυσιοθεραπείας, το ίδιο και ο Μουσολίνι στην Ιταλία, στην Ελλάδα ο Μεταξάς υποστήριξε την φυσιοθεραπείαν ενώ και στην Αγγλία η φυσιοθεραπεία είχε προχωρήσει πάρα πολύ!
Αυτό που μεσολάβησε τελικά ήταν ο 2ος παγκόσμιος πόλεμος και μέσα σε πολλά άλλα δεινά που βρήκε η ανθρωπότητα, δεν επικράτησε και η φυσιοθεραπεία. Μετά τον πόλεμο δεν είναι ότι χάθηκε η γνώση, χάθηκε όμως η πίστη των ανθρώπων που είδαν και έζησαν τόσα φρικτά πράγματα. Έτσι, τα φάρμακα, οι φαρμακοβιομηχανίες, η σύγχρονη Ιατρική, η χειρουργική επικράτησαν και εδραιώθηκαν μέσα από μια εξαθλιωμένη ανθρωπότητα που έπασχε από υποσιτισμό και τελικά κυριάρχησε ο υπερσιτισμός ο οποίος είναι υπεύθυνος για όλες τις αρρώστιες της εποχής μας. Έτσι ο άνθρωπος έγινε καταναλωτής χαπιών, φαρμάκων τα οποία πολεμούν τα συμπτώματα δεν αίρουν όμως τις αιτίες και στη συνέχεια ο άνθρωπος ο οποίος ζει σαν ζόμπι όλη του τη ζωή καταλήγει σε κάποιο κρεβάτι του χειρουργείου.
Σήμερα, ο όρος φυσιοθεραπείας όπως είπαμε δεν έχει καμία σχέση με αυτό που ήταν στην αρχή και με αυτό βέβαια που επικαλείται ο όρος φυσιοθεραπεία.
Σήμερα υπάρχουν οι φυσιοπαθητικοί «θεραπευτές» οι οποίοι υπάρχουν και στην Ελλάδα και κανείς τους δεν αναφέρει τον Πατέρα της φυσικής θεραπείας υγιεινής, Ηλία Πέτρου.
© Γιωργος Γκέκας 
Πηγή: therapywave.eu
 

Βρέθηκε ο αρχαιότερος χάρτης στον κόσμο

Όλυμπος Ομάς - Όλυμπος Εφημερίδα - Όλυμπος Τηλεόραση, ΕΛΛΑΣ, Ειδήσεις
 
O αρχαιότερος χάρτης στον δυτικό κόσμο χρονολογείτε από το 500 π.Χ.και βρέθηκε στη νότια Ιταλία. Πρόκειται για μία απεικόνιση της χερσονήσου της Απουλίας, σε ένα κομμάτι λουστραρισμένου πήλινου βάζου, με μέγεθος λίγο μεγαλύτερο ενός γραμματοσήμου.

Ο χάρτης της Σολέτο,όπως ονομάζεται, ανακαλύφθηκε από τον Βέλγο αρχαιολόγο Τιερί βαν Κόμπερνολ, από το πανεπιστήμιο του Μονπελιέ,αλλά η υπαρξή του παρέμεινε κρυφή εώς ότου διεξαχθούν οι απαραίτητες μελέτες. Ο συγκεκριμένος χάρτης θεωρείτε εξαιρετικά σημαντικός από τούς ειδικούς γιατί όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του πανεπιστημίου τού Μονπελίε.

Στον χάρτη έχουν χαραχτεί τα ονόματα πόλεων με ελληνικούς χαρακτήρες, καί μια κουκίδα υποδεικνύει τα σημεία όπου βρισκόταν, όπως και στους σύγχρονους χάρτες. Στην δυτική πλευρά της Απουλίας σημειώνεται η ελληνική λέξη Τάρας, ο σημερινός κόλπος τού Τάραντα, ενώ οι ονομασίες των πόλεων είναι στην αρχαία διάλεκτο πού χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι της περιοχής, αλλά έχουν καταγραφεί με ελληνικούς χαρακτήρες.

Οι θάλασσες γύρω από την χερσόνησο-το Ιόνιο δηλαδή καί η Αδριατική-υποδηλώνονται με δύο παράλληλες, κυματοειδείς γραμμές. Αρκετές από τις 13 πόλεις πού σημειώνονται στον χάρτη, όπως η Οτράντο, η Σολέντο,η Ουγκέντο καί η Λεύκα (η σημερινή Σάντα Μαρία ντι Λεύκα), υπάρχουν εώς σήμερα. Ήταν γνωστό από την αρχαία ελληνική γραμματεία οτί οι Έλληνες είχαν κατανοήσει την ανάγκη γιά αποτύπωση των γεωγραφικών χαρακτηριστικών μιάς περιοχής καί ότι κάποιοι είχαν σχεδιάσει χάρτες, αλλά μέχρι πρότινος δεν είχε βρεθεί μια κάποια τέτοια αποτύπωση.

Έτσι,ο χάρτης τού Σολέτο, πέραν από ότι αποτελεί τον αρχαιότερο γεωγραφικό χάρτη της κλασικής αρχαιότητας, είναι καί η πρώτη απόδειξη ότι οι αρχαίοι Έλληνες κατασκεύαζαν χάρτες πριν τούς Ρωμαίους. Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι ο χάρτης τού Σολέτο είναι σύγχρονος τού Πυθαγόρα, ο οποίος είχε ιδρύσει μία φιλοσοφική σχολή στον Κρότωνα, στην σημερινή Καλαβρία,από την άλλη μεριά τού κόλπου τού Τάραντα.

Αν και οι αρχαιολόγοι δεν μπορούν να συνδέσουν τον χάρτη με την σχολή, εντούτοις ο Πυθαγόρας λέγεται ότι πρώτος παρατήρησε ότι η θέση ορισμένων άστρων στον ουράνιο θόλο διέφερε από περιοχή σε περιοχή, καί πρότεινε την σφαιρικότητα της Γης, υπόθεση πού αποτέλεσε την βάση της σύγχρονης χαρτογραφίας.
 

Σκόρδο, το δυσώδες ρόδον

 
proionta-tis-fisis.com
 

Σκόρδο~Αντιβιοτικό, αποχρεμπτικό, αντιπηκτικό, αντιδιαβητικό, αντιπαρασιτικό, αντιμυκητιακό και αντιμικροβιακό βότανο

Σκόρδο, το δυσώδες ρόδον
είναι βότανο
γνωστό σε όλους μας για τη συμβολή του στη μαγειρική αλλά και
για τη δριμεία οσμή και γεύση του
όλοι μας έχουμε ακούσει ότι είναι ένα από τα ιδανικότερα βοτανολογικά φάρμακα
ένα πανίσχυρο θεραπευτικό γιατρικό για ένα πλήθος προβλημάτων υγείας εντελώς
ασφαλές για χρήση στο σπίτι

Το σκόρδο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε

-φρέσκο
-αφυδατωμένο σε σκόνη ή
-αποξηραμένο ή
-ως συμπλήρωμα διατροφής
οι ιδιότητες του έχουν μελετηθεί σε κλινικές δοκιμές και έρευνες καθώς και σε επιδημιολογικές μελέτες
έχουν μελετηθεί εκτενώς οι
  • αντιμικροβιακές
  • αντιθρομβωτικές και
  • αντιοξειδωτικές του ιδιότητες καθώς και
  • η ιδιότητά του να μειώνει τα επίπεδα των λιπιδίων στο αίμα επίσης
  • οι αντινεοπλασματικές ιδιότητες του οι οποίες πιθανόν να οφείλονται στις ενώσεις του θείου ή στη συνέργεια των συστατικών του
όλα αυτά τα χρόνια το σκόρδο έχει χρησιμοποιηθεί ως φάρμακο για την πρόληψη ή τη θεραπεία ενός ευρέος φάσματος παθήσεων ενώ από το 1500 π.κ.χ., οι Αιγύπτιοι είχαν εντοπίσει είκοσι δύο (22) διαφορετικές χρήσεις του που κυμαίνονται από τους πονοκέφαλους έως τη γενική σωματική αδυναμία
Για περισσότερα Σκόρδο: Θεραπευτικό για όλες σχεδόν τις ασθένειες

έτσι έχουμε τις βασικές του δράσεις:

παραδοσιακό γιατρικό το σκόρδο έχαιρε πάντα εκτίμησης για τις θεραπευτικές του ιδιότητες και
πριν από την ανάπτυξη των αντιβιοτικών ήταν ένα θεραπευτικό μέσο για όλων των ειδών τις λοιμώξεις. Το ωμό σκόρδο ήταν και είναι ένα ισχυρό φυσικό αντιβιοτικό που σκοτώνει πολλά στελέχη βακτηρίων όπως π.χ τον σταφυλόκοκκο
Ας δούμε και Σιρόπι Σκόρδου: Θεραπευτικό και 10 φορές Ισχυρότερο από την Πενικιλίνη 

η αλλισίνη του σκόρδου θεωρείται ένας ισχυρός αντικροτικός παράγοντας που σε συνδυασμό με τη βιταμίνη C αποτελούν ένα ισχυρό δίδυμο ενισχύοντας την αντιβακτηριδιακή του δράση κατά πολλών παθογόνων μικροοργανισμών ακόμη και

στελεχών μικροβίων που παρουσιάζουν ανθεκτικότητα στα αντιβιοτικά
Για περισσότερα Αλλισίνη: Ο αμυντικός μηχανισμός του σκόρδου στην υπηρεσία της υγείας έτσι το σκόρδο χρησιμοποιείται στην θεραπεία
  • της γρίπης
  • της φαρυγγίτιδας
  • της ιγμορίτιδας
  • του βήχα
  • των κεφαλαλγιών
  • του πόνο στο στομάχι
  • της ρινική συμφόρηση
  • της ουρικής αρθρίτιδας
  • των ρευματισμών
  • των αιμορροΐδων
  • της βρογχίτιδας για την θεραπεία της οποίας το σκόρδο είναι απαραίτητο καθώς αποτελεί εξαίρετο γιατρικό για όλων των ειδών
    – μολύνσεις του στήθους
    – των κρυολογημάτων
    – των μολύνσεων των αυτιών καθώς επίσης και για
    – τη μείωση της καταρροής επίσης για
  • τη βελτίωση της χαμηλής αρτηριακής πίεσης
  • γιατρικό του κυκλοφορικού το σκόρδο προλαμβάνει τα προβλήματα του κυκλοφορικού ενώ παράλληλα συμβάλλει
  • στην διατήρηση της υγείας της καρδιάς. Το σκόρδο χρησιμοποιείται για πολλές καταστάσεις που σχετίζονται με την καρδιά και το αίμα.

    οι καταστάσεις αυτές περιλαμβάνουν:

    – την υψηλή αρτηριακή πίεση
    – την υψηλή χοληστερόλη
    – τη στεφανιαία νόσος
    – την καρδιακή προσβολή και
    – την «σκλήρυνση των αρτηριών» τη γνωστή μας αθηροσκλήρωση
  • αποτρέπει τις βακτηριακές λοιμώξεις
  • ή διάφορες φλεγμονές του απεκκριτικού συστήματος π.χ τις κυστίτιδες επίσης χάρη στις αντιμυκητιακές και αντιμικροβιακές του ιδιότητες βοηθάει στη θεραπεία των κολπικών λοιμώξεων
  • βοηθάει στην καταπολέμηση του στρες της κούρασης καθώς επίσης και
  • της σωστής λειτουργίας του ήπατος
  • εξαίρετο γιατρικό για όλες τις μολύνσεις του πεπτικού συστήματος ενώ
  • βοηθάει τον οργανισμό να απαλλαγεί από τα εντερικά παράσιτα
  • επίσης το σκόρδο βοηθάει το σώμα να απαλλαγεί από τα βαρέα μέταλλα όπως ο μόλυβδος και ο υδράργυρος………………………………..
τελικά νομίζω ότι εάν
θα θέλαμε να κατασκευάσουμε ένα φάρμακο που θα είχε τις τέλειες ιδιότητες για την χοληστερίνη και τις καρδιακές παθήσεις αυτό δεν θα ήταν άλλο από το σκόρδο…..
Ας δούμε και Οριστική λύση στα προβλήματα χοληστερίνης, ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ, δίνει ελληνικό πανεπιστήμιο!!
…παρένθεση…
πάντα αναρωτιέμαι:
– ποιος ιδιοφυής νους παρασκεύασε όλα αυτά τα βότανα και τα φυτά τα
τόσο αποτελεσματικά και σχεδόν όλα χωρίς παρενέργειες για
τον ανθρώπινο οργανισμό;-……..

η τακτική λοιπόν χρήση του σκόρδου είναι ο πιο αποτελεσματικός και σίγουρος τρόπος για την πρόσληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων…

αυξάνει τις προστατευτικές για τον οργανισμό λιποπρωτεΐνες υψηλής πυκνότητας- HDLs- ενώ χαμηλώνει τις επιβλαβείς λιποπρωτεΐνες χαμηλής πυκνότητας -LDLs- όπως και τα λίπη του αίματος τα γνωστά μας τριγλυκερίδια……
βοηθάει το συκώτι στο να αυξάνει τα επίπεδα του ενζύμου τρανσφεράσης το οποίο ένζυμο είναι γνωστό ότι βοηθάει αποτελεσματικά στην αποτοξίνωση του οργανισμού από όλες τις βλαβερές καρκινογόνες τοξίνες και ουσίες…
Θυμηθείτε Κανείς δεν μπορεί να είναι υγιής χωρίς ένα δυνατό & καθαρό συκώτι

μην ξεχνάμε και τις αναφορές του Ηροδότου-που μας αναφέρουν-ότι οι σκλάβοι που έχτιζαν τις Πυραμίδες της Αιγύπτου έτρωγαν μεγάλες ποσότητες σκόρδου σαν
άριστο τονωτικό και αντισηπτικό
οι αθλητές στην Αρχαία Ελλάδα σαν τονωτικό πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες έτρωγαν και αυτοί σκόρδο!!!!!!!!! βέβαια όλοι οι αρχαίοι Έλληνες έκαναν μεγάλη κατανάλωση σκόρδου,παρότι το αποκαλούσαν και δυσώδες ρόδον!!!!!!!!!!
Για περισσότερα Η χρυσή διατροφή των αρχαίων Ολυμπιονικών

το σκόρδο έχει αυτή την καταπληκτική ιδιότητα καθώς αποβάλλεται από

-τους πνεύμονες
-το δέρμα και
-το ουροποιητικό σύστημα να
απολυμαίνει στην κυριολεξία τον οργανισμό…

τα ενεργά συστατικά του σκόρδου μεταξύ άλλων είναι:

  • πτητικά έλαια όπως:
    -αλλιινάση,
    -αλλισίνη,
    -αλλιίνη
  • σκορδινίνες
  • σελήνιο
  • μαγγάνιο
  • κάλιο
  • ασβέστιο
  • φώσφορο
  • μαγνήσιο
  • σίδηρο
  • βιταμίνη Α
  • βιταμίνη Β1 -Β2 -Β3-Β6
  • βιταμίνη C και
  • βιταμίνη Ε
  • κερσετίνη
  • φρουκτόζη
  • γλυκόζη
  • αμινοξέα όπως:
    – λευκίνη,
    – λυσίνη,
    – βαλίνη κτλ
οι κύριες ουσίες που περιέχει το σκόρδο,η αλιίνη και η αλιινάση δεν είναι συνδεδεμένες μεταξύ τους. Όταν το σκέλος του σκόρδου σπάσει οι δύο αυτές ουσίες ενώνονται και δημιουργείται η αλλισίνη, η οποία αλλισίνη αποτελεί και το φυσικό «προστάτη» του σκόρδου κατά των επιθέσεων από έντομα και μικροοργανισμούς

πρέπει να γνωρίζουμε ότι

ο τρόπος επεξεργασίας του σκόρδου επηρεάζει την ποιότητα των ενεργών συστατικών του
για παράδειγμα όταν ξεφλουδίζουμε το σκόρδο απελευθερώνεται ένα ένζυμο το οποίο βοηθάει
στην σύνθεση της -DADS- μιάς ενεργούς ένωσης η οποία έχει αντικαρκινική δράση
δεν πρέπει λοιπόν μόλις ξεφλουδίσουμε το σκόρδο να το μαγειρέψουμε αμέσως αλλά
αφού το συνθλίψουμε να το αφήσουμε για δεκαπέντε λεπτά ούτως ώστε να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για να λάβει χώρα η σειρά των χημικών αντιδράσεων που θα οδηγήσουν στην σύνθεση της αντικαρκινικής αυτής ένωσης!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ας δούμε και Τρώτε σκόρδο! Καταπολεμά ακόμη και την ανάπτυξη κακοηθων όγκων 
και βέβαια οι έρευνες συνεχίζονται για το δημοφιλές μας σκόρδο αφού
οι επιστήμονες διαφωνούν για το πως επιτυγχάνονται οι αξιοσημείωτες δράσεις
του…
οι χημικές ουσίες άλλωστε που περιέχει είναι τόσο πολλές και οι δράσεις του
άκρως ενδιαφέρουσες και αποτελεσματικές για να σταματήσουν οι έρευνες για
αυτό το θαύμα της φύσης!!!!!!!!!!
εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να εντάξουμε το σκόρδο στο
καθημερινό μας τραπέζι και να μην ξεχνάμε:
αφού έχουμε ξεφλουδίσει και συνθλίψει το σκόρδο περιμένουμε δεκαπέντε λεπτά
πριν το καταναλώσουμε και πριν το μαγειρέψουμε!!!!!!!!!!!!!!!

και βέβαια θα μου πείτε:

τι θα κάνουμε με την μυρωδιά του σκόρδου;
τι θα λέγατε να τους ταΐσουμε όλους σκόρδο;
ξέρετε πόσες παθήσεις θα μπορούσαμε να εξουδετερώσουμε;
δεν γίνεται θα μου πείτε….βέβαια εγώ αμφιβάλλω…
έστω λοιπόν:
-μασάμε σπόρους μάραθου
-μασάμε ένα γαρυφαλάκι
-τρώμε μαζί με το σκόρδο μαϊντανό ή σέλινο ή και τα δύο μαζί
-μασάμε δύο -τρεις κόκκους καφέ
-μασάμε σπόρους γλυκάνισου
-τρώμε ένα μήλο
για να φύγει δε η μυρωδιά από τα χέρια μας, αφού τα πλύνουμε τα τρίβουμε σε κάποιο αντικείμενο από ανοξείδωτο χάλυβα-σε ένα κουτάλι,στη βρύση της κουζίνας, στην κατσαρόλα σας, στον ανοξείδωτο νεροχύτη σας-και μετά τα ξαναπλένουμε….

και ένα ευτράπελο για το τέλος…..

οι γυναίκες στην αρχαία Ελλάδα που απατούσαν τους άντρες τους μόλις
γύριζαν σπίτι έτρωγαν αμέσως σκόρδο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
εμείς ας μην παραμελούμε να συμπεριλαμβάνουμε το σκόρδο στην καθημερινή μας διατροφή
η φύση δεν μας έχει αφήσει αβοήθητους!!!!!!!!
ας μην το ξεχνάμε!!!!!!
Πηγή άρθρου: botanologia.blogspot.gr
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
“Τροφή”Διαθέτω εξαιρετικής ποιότητας βιολογικό σκόρδο ως συμπλήρωμα διατροφής, ώστε να εξασφαλίσετε από την μία ότι θα αποφύγετε τα προβλήματα δυσοσμίας και από την άλλη ότι θα λάβετε όλες τις δράσεις του στο έπακρο.
Όσοι ενδιαφέρεστε επικοινωνήστε στο μέιλ life@proionta-tis-fisis.com
ας θυμηθούμε και Συνταγή με σκόρδο και λεμόνι για τον καθαρισμό των αγγείων! 
Γιατροσόφια: Σκόρδο για βρογχίτιδα, αναιμία, πονόλαιμο, διάστρεμμα, νευροκαβαλίκεμα και τους κάλους  
Οι εναλλακτικές και ασυνήθιστες χρήσεις του σκόρδου 
Τι συμβαίνει όταν τρως σκόρδο με άδειο στομάχι;

Παγκόσμια Γεωγραφία

 
 
πολύ ωραία, εύκολη, χρήσιμη, διασκεδαστική εφαρμογή που μας μορφώνει και μας διασκεδάζει
 

Δημοφιλείς αναρτήσεις