Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Ανίδεοι όπως πάντα ,...

..με σκέψεις που πολλοί από μας κάνουν αυτές τις μέρες και που από καιρό τις έχει κάνει ποίημα η Ελ.Πορτάλιου....
..ενώ....η επιλογή του ζωγράφου* Wassili Kandinsky δεν είναι τυχαία..

ΚΑΛΗΜΕΡΕΣ.....
.
Ανίδεοι όπως πάντα ,
για το ταξίδι του Οδυσσέα
την Ιθάκη των κολασμένων της γης
το χάδι και το δάκρυ
τη μοναξιά
τις μέρες της αγάπης,
θημωνιές στο αλωνάκι της επιβίωσης
το γλυκό ψωμί που δεν φτάνει.
Ανίδεοι σκοτώνουν
τα ιερά βόδια του ήλιου
σβήνοντας τις πατημασιές
των αγγέλων στη γή.
"Οι κούφιοι άνθρωποι
οι παραγεμισμένοι άνθρωποι"*
της δικής μας έρημης χώρας.
Μηρυκάζουν το ξεραμένο κλαδί
που πάει ν'ανθίσει στη καταιγίδα.
.
.
*από ποίημα του Τ.Σ.Ελλιοτ
*πίνακας " Autumn"

Αν θυμηθείς τ' όνειρό μου

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμος.
 
 
Στίχοι: Νίκος Γκάτσος Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης Πρώτη εκτέλεση: Γιοβάνα Στην αγκαλιά μου κι απόψε σαν άστρο κοιμήσου δεν απομένει στον κόσμο ελπίδα καμιά τώρ...
youtube.com

Σημάδεμα των στύλων της ΔΕΗ

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμος.
 
 
Η ερευνητική δράση του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για τη συμπεριφορά σημαδέματος της καφέ αρκούδας...
youtube.com

«Καλή αντάμωση εκεί ψηλά»

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη φωτογραφία του χρήστη Εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ.
 
Σημερινό δημοσίευμα της Σταυρούλας Παπασπύρου στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία / www.enet.gr για το βιβλίο «Καλή αντάμωση εκεί ψηλά» του Πιερ Λεμέτρ, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις μας.
http://minoas.gr/book-3920.minoas | ‪#‎διαβάζω‬ ‪#‎μαθαίνω‬

Δεσποινής Διευθυντής

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη φωτογραφία του χρήστη 80s ta kala paidia.
 
Δεσποινής Διευθυντής είναι ο τίτλος ελληνικής κινηματογραφικής ταινίας παραγωγής του 1964, από τα στούντιο της Φίνος Φιλμς.
Τη σκηνοθεσία της υπογράφει ο Ντίνος Δημόπουλος και το σενάριο από κοινού οι Ασημάκης Γιαλαμάς και Κώστας Πρετεντέρης,το οποίο είναι διασκευή του ομώνυμου θεατρικού έργου τους.

Πρόκειται για μια κλασσική κωμωδία ηθών, από εκείνες που χαρακτηρίζουν τη "χρυσή" εποχή του ελληνικού σινεμά.

Ο μύθος που «εξηγεί»...

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμος.
 
 
Ο μύθος της Περσεφόνης αναφέρεται από τον Ησίοδο και στον ομηρικό ύμνο προς τιμήν της θεάς Δήμητρας.
mixanitouxronou.gr

ο μικρός Νικόλας

 
Από το 1956 που πρωτοεμφανίστηκε, ο μικρός Νικόλας μάγεψε τους αναγνώστες. Από κόμικς, γίνεται εικονογραφημένη ιστορία, βιβλίο, ταινία. Μεταφράζεται σε 30 χώρες και ξεπερνά τα 10.000.000 αντίτυπα! Ένας από τους πιο γοητευτικούς ήρωες που έχει προκαλέσει το γέλιο σε γενιές αναγνωστών, από τα μικρά παιδιά μέχρι τους γονείς και τους παππούδες. Οι ιστορίες του κυκλοφορούν ξανά

Όστις τα τέρατα πολεμά...

 
Όστις τα τέρατα πολεμά, θα πρέπει να κυτάξειν τούτον, ουτοσώστε μέσα στην διαδικασία ταύτην, να μην καταστήν τέρας.
Νίτσε
- ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΟΙ ΌΠΟΙΟΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΕΑΥΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ ΆΛΛΑ ΒΑΡΒΑΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΞΕΧΝΟΥΝ Η ΜΕΘΟΔΕΥΜEΝΑ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΈΜΑΘΑΝ ΔΗΛΑΔΗ ΑΝΑΤΡAΦΗΚΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΌΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΛΜΗ ΕΝΕΡΓΟYΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΗΜΩΝ. ΟΜΙΛΟΥΝ ΞΕΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΗ. ΕΤΟΎΤΟΝ ΝΑ ΣΥΝ-ΕΙΔΗΤΟ-ΠΟΙΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΈΧΟΥΝ ΤΑ ΗΝΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΙ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟYΝ ΤΗΝ ΑΜΑΘΕΙΑ ΤΟΝ ΦΘΟΝΟ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡA (ΦΘΟΡΑ ΤΗΣ ΔΙΑΝΟIΑΣ) ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΟΥΝ ΑΙΩΝΕΣ ΑΠΟΜΑΚΡYΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ ΑΠΌ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΠΝΕΥΜΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑΝ ΣΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΝ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ. ΔΙΑΤΙ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕΝ - ΔΙΑΝ ΜΕΣΟΝ- ΤΩΝ ΔΕΛΦΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ -ΑΔΕΛΦΙΚΩΝ ΚΑΙ ΌΧΙ ΠΡΟΣΤΑΚΤΙΚΩΝ- ΌΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΣΤΈΚΟΝΤΑΝ (ΑΝΤΙ ΣΤΈΚΟΝΤΑΝ) ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣΔΗΠΟΤΕ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ (ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΟΣ - ΨΥΧΗΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙΝ) ΚΑΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΕΝ ΑΠΑΝΘΡΩΠΑΝ ΜΕΣΑΝ ΌΣΟ ΑΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΑΝ ΉΤΟ ΟΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΣΕ ΤΟΥΤΟΝ ΔΙΕΦΕΡΟΝ (ΔΙΑ -ΔΙΑΝΟΙΑ ΈΦΕΡΟΝ) ΚΑΙ ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕIΟ ΤΟΥ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΝ ΚΑΙ Η ΨΥΧΗΝ ΤΩΝ. ΤΟ ΚΕΦΑΛΗ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΗ ΟΔΟΝΤΟΣ ΑΝΤΙ ΟΔΟΝΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΆΛΛΩΝ ΝΟΟΤΡΟΠΙΏΝ ΣΗΜΙΤΙΚΩΝ ΜΩΣΑΪΚΏΝ ΚΑΙ ΤΕΚΝΩΝ ΑΥΤΩΝ ΦΑΝΑΤΙΚΏΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ (ΌΠΩΣ ΑΙΩΝΕΣ ΠΡΙΝ O ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΑΓΑΠΗΣ ΔΕΝ ΉΤΟ. ΆΛΛΩΣΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΕΠΙΒΟΛΗ ΔΕΝ ΔΙΔΑΣΚΕΙΝ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΠΙΛΟΓΗΝ ΚΑΙ (Ε)ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕΝ ΉΔΗ ΜΕΣΑ ΜΑΣ).
ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΌΤΑΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΥΕΝ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΣΚΟΠΕΥΕ ΌΠΩΣ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΕΙΝ ΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΣΠΙΣΕΙΝ ΤΗΝ ΤΙΜΗΝ ΖΩΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡIΑΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΔΗΛΑΔΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗΝ ΤΩΝ.
ΕΥΞΕIΝΙΩΝ ΥΙOΣ ΕΥΆΓΓΕΛΟΣ
Πηγή Απεικόνισης: Νικόλας Μυκονιός

Πατρίκ Μοντιανό, Νόμπελ Λογοτεχνίας 2014, «Κυριακές του Αυγούστου»

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη φωτογραφία του χρήστη Εκδόσεις Καστανιώτη.
 
Πατρίκ Μοντιανό, Νόμπελ Λογοτεχνίας 2014, «Κυριακές του Αυγούστου» κυκλοφορεί.
Γιατί, άραγε, η Σύλβια Βιλκούρ κι εγώ εγκαταλείψαμε τις ακροποταμιές του Μάρνη και κρυφτήκαμε στη Νίκαια; Η Σύλβια ήταν πράγματι η γυναίκα του Βιλκούρ; Κι ο Σταυρός του Νότου, το διαμάντι που πήρε μαζί της η Σύλβια, πώς είχε φτάσει στα χέρια της; Ποια ήταν η πραγματική αιτία θανάτου του δημοφιλούς ηθοποιού Εμός, που σκοτώθηκε, όπως λένε, στην απελευθέρωση του Παρισιού από αδέσποτη σφαίρα; Γιατί εκείνο το παράξενο ζεύγος Αμερικανών, με την ερειπωμένη βίλα και το αυτοκίνητο με τις διπλωματικές πινακίδες, ενδιαφερόταν τόσο πολύ για τη Σύλβια, για μένα και για το Σταυρό του Νότου; Και γιατί ο Βιλκούρ, μετά την κατάπτωσή του, κατέφυγε στη Νίκαια; Μέσα απ’ όλα αυτά τα αινίγματα, διαγράφεται μια ιστορία αγάπης, εμποτισμένη με μια γοητεία που συνοδεύει τον αναγνώστη για καιρό. Περισσότερα για το βιβλίο και τον συγγραφέα: http://ow.ly/CMGDB

Μετατροπή ανδρικού πουκαμίσου

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη φωτογραφία του χρήστη Κλωστή-Κλωστούλα.
 
Μετατροπή ανδρικού πουκαμίσου σε φινετσάτο γυναικείο.Απο το μήκος αφαιρείτε τόσο όσο φάρδος έχει η δαντέλα.Στα μανίκια πρώτα σημαδεύετε το τελικό μήκος. Απο αυτό αφαιρείτε το φάρδος της δαντέλας.Κόβετε το υπόλοιπο και ράβετε την δαντέλα.Στην λαιμόκοψη σημαδέψτε το βάθος του ντεκολτε [καλύτερα να φορέσετε το πουκάμισο].Κόψτε.Το μπόλικο του ντεκολτε κάντε απο τρείς πιέτες που κοιτούν προς τα πλα'ι'νά.Γαζώστε τα εξώγαζα 5 εκ.Στριφώστε την λαιμόκοψη και ράψτε την διακοσμητική δαντέλα.Περιθώρια ραφής 1 εκ.Καλοφόρετο.

«36 ώρες στην Αθήνα»

Albert Camus

Ελλενίτ

Γιατί χοροπηδώ: Ένα αγόρι σπάει τη σιωπή του αυτισμού

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη φωτογραφία του χρήστη Ekdoseis Metaixmio.
 
Κυκλοφορεί στις 20 Οκτωβρίου!
Πώς είναι η ζωή με τον αυτισμό; Ο νεαρός Ναόκι Χιγκασίντα έγραψε ένα συγκινητικό βιβλίο που μέσα από απλές ερωταπαντήσεις εξηγεί τη ζωή με τον αυτισμό με χάρη, χιούμορ και τρυφερότητα. Ένα βιβλίο αξιαγάπητο και διαφωτιστικό.
«Γραμμένο από έναν συγγραφέα που βρισκόταν με το ένα πόδι ακόμη στην παιδική ηλικία, και του οποίου ο αυτισμός ήταν τουλάχιστον εξίσου δύσκολος και επηρέαζε τη ζωή του όπως και του γιου μας, το βιβλίο αυτό ήταν μια θεόσταλτη αποκάλυψη. Νιώσαμε σαν να μας μιλούσε ο γιος μας για πρώτη φορά για όσα συνέβαιναν στο μυαλό του, μέσω των λέξεων του Ναόκι», γράφει ο συγγραφέας Ντέιβιντ Μίτσελ, που με τη σύζυγό του Κέικο Γιοσίντα μετέφρασε το βιβλίο από τα ιαπωνικά στα αγγλικά και το σύστησε στο διεθνές κοινό.
Γιατί χοροπηδώ: Ένα αγόρι σπάει τη σιωπή του αυτισμού, Ναόκι Χιγκασίντα | εισαγωγή: Ντέιβιντ Μίτσελ | μετάφραση: Μυρσίνη Γκανά
http://www.metaixmio.gr/products/2723--.aspx

Δημοφιλείς αναρτήσεις