Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Ελληνίδα μάνα του 1940

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
 
Ελληνίδα μάνα του 1940 28/10/2014Το πρόσωπο της ημέραςistorikos Τον εξαιρετικότερο έπαινο μαζί με τον στεφανούντα κότινο κέρδισε, το 1940, η άγνωστη Ελληνίδα μάνα, που όχι μόνο έστειλε τα παιδιά της στον πόλεμο, αλλά ανάλωσε όλες...
istorikoiperipatoi.gr
Τον εξαιρετικότερο έπαινο μαζί με τον στεφανούντα κότινο κέρδισε, το 1940, η άγνωστη Ελληνίδα μάνα, που όχι μόνο έστειλε τα παιδιά της στον πόλεμο, αλλά ανάλωσε όλες τις ψυχικές και σωματικές της δυνάμεις, για την ενίσχυση των στρατιωτών. Με απαράμιλλο ηρωισμό και αυτοθυσία, οι Ελληνίδες του 1940 κουβαλούσαν πολεμοφόδια, τρόφιμα και ενδύματα στο μέτωπο, ενώ παράλληλα διάνοιγαν δρόμους στο παγωμένο χιόνι και περιέθαλπταν τους τραυματίες.
Η ευχή της μάνας συντρόφευε τα παιδιά της στο μέτωπο και τους έδινε κουράγιο, δύναμη και παρηγοριά, στις δύσκολες ώρες του πολέμου. Τα βλέμματα των ψυχών των πολεμιστών ήταν στραμμένα στα υγρά μάτια των μανάδων τους, που τους έδιναν την ευχή τους μαζί με ένα φυλακτό. Η μαυροφορεμένη μάνα, που συχνά γύρναγε με τα πόδια στα χωριά για ναπουλήσει ξύλα και να μπορέσει να θρέψει την οικογένεια της, ήταν αυτή που έπλεκε φανέλες και κάλτσες στα παιδιά της και περιέθαλπτε με ανείπωτη στοργή όλους τους κουρασμένους και καταματωμένους οπλίτες.
Ο έπαινος στρέφεται ειδικότερα στις γυναίκες της Πίνδου, προς τις οποίες απευθύνεται το ακόλουθο τραγούδι:
Γυναίκες Ηπειρώτισσες μέσα στο χιόνι πάνε κι οβίδες κουβαλάνε θεέ μου τι τις πότισες και δεν αγκομαχάνε
Γυναίκες Ηπειρώτισσες ξαφνιάσματα της φύσης εχθρέ γιατί δε ρώτησες ποιον πας να κατακτήσεις Γιαννιώτισσες Σουλιώτισσες ξαφνιάσματα της φύσης εχθρέ γιατί δε ρώτησες ποιον πας να κατακτήσεις
Γυναίκες απ’ τα σύνορα κόρες γριές κυράδες φωτιά μες τους βοριάδες εσείς θα είστε σίγουρα της λευτεριάς μανάδες

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ!!!

 
Σήμερα που ο χρόνος, γυρίζει χρόνια πίσω,
δεν έχω κάτι να σου πω, κάτι να σου αφήσω...
Δάκρυα κυλούν σιωπηλά, γιατί οι καιροί αλλάξαν,
γιατί, όλα, μισοτιμής, οι ''άλλοι'' τ' αγοράσαν...
Στο μέρος όπου οι Θεοί, το αίμα τους άφησαν,
μικρά λουλούδια βγήκαν, που όμως ποτέ δεν άνθισαν...
Στο μέρος όπου ΗΡΩΕΣ, το αίμα τους άφησαν,
τη περηφάνια ενός λαού, σε μια στιγμή, πάτησαν...
Σήμερα που ο χρόνος, γυρίζει χρόνια πίσω,
μια γαλανόλευκη κυματιστή, στα χέρια θα σ' αφήσω...
Να την κρατάς αγόρι μου, και πάντα να θυμάσαι,
στη Χώρα του Ήλιου, τίποτα, δεν πρέπει να φοβάσαι...
Να την κρατάς, αγόρι μου, ψηλά στον ουρανό σου,
το λάβαρο τόσων ετών, θα 'ναι πάντα δικό σου...
Να την κρατάς, αγόρι μου, πάντα με περηφάνια,
γιατί όπου κι αν πας. Παντού... μυρίζει ΕΛΛΑΔΑ!!!

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ!!!
ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ..!!

έκκληση προς όλους

Μοιραζόμαστε μαζί σας την έκκληση προς όλους της μητέρας του Πανούλη που δίνει μάχη για τη ζωή του σε νοσοκομείο στη Γαλλία για μεταμόσχευση νεφρού και με τη σύμφωνη γνώμη της δημοσιεύουμε τη φωτογραφία του:
«Με σπαραγμό, οδύνη και αγωνία κάνουμε τη μεγαλύτερη έκκληση που υπάρχει για λύση σήμερα, τώρα! Βρισκόμαστε με το μωρό μας Πανούλη στη Γαλλία εδώ και 25 μήνες, να δίνει ασύλληπτες μάχες για τη ζωή του που βρίσκεται να κρέμεται σε μια κλωστή, κάθε λεπτό. Η Παναγιά μας, προστάτιδα πάντα δίπλα του με φανερά θαύματα.
Κύριε Πρωθυπουργέ, κύριε Υπουργέ Υγείας, εξαντλήστε τα πάντα ώστε να δοθεί λύση σήμερα, τώρα! Ο Πανούλης μας, το λουλουδάκι μας, εν έτη 2014, μόλις 26 μηνών και από 7 μηνών στο σταυρό, ακόμη σήμερα δεν έχει μεταμοσχευτεί! Γιατί;;; Κάνουμε τη μεγαλύτερη έκκληση να δοθεί λύση τώρα και να γυρίσουμε γρήγορα καλά κοντά σας. Η φωνή μας και η καρδιά μας στην Ελλάδα, ο κύριος Παπαστάμου από το γραφείο του Πρωθυπουργού και ο κύριος Γιαννόπουλος από «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Αν μπορείτε να βοηθήσετε, καλέστε στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056» που λειτουργεί καθημερινά, πανελλαδικά, όλο το 24ωρο.

Franco Romano

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
 
Franco Romano-Ο Ιταλός ιατρός που εργαζόταν σε ελληνικά νοσοκομεία και ερωτεύτηκε Ελληνίδα 28/10/2014Το πρόσωπο της ημέραςistorikos Ο πόλεμος...
istorikoiperipatoi.gr

"Παιδιά, της Ελλάδος παιδιά"

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
 
Γιατί η Σοφία Βέμπο ζήτησε από τον Τραϊφόρο να αλλάξει τους στίχους στο "Παιδιά, της Ελλάδος παιδιά"
mixanitouxronou.gr

Τιμή και Δόξα

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
 
Είμαστε η μοναδική χώρα που γιορτάζει την ... αρχή του πολέμου! Κι όμως αυτός είναι και ο συμβολισμός του Ελληνικού πνεύματος. Το ξεκίνημα του Αγώνα, η αρχή
enallaxnews.gr

Σηκώστε το κεφάλι ψηλά

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
 
«Καλημέρα Θεσσαλονίκη, Καλημέρα Μακεδονία, Καλημέρα Έλληνες απ’ άκρου εις άκρον της χώρας. Σηκώστε το κεφάλι ψηλά». Ο χαιρετισμός αυτός του πιλότου...
koutipandoras.gr

Διεθνής Ημέρα Κινουμένου Σχεδίου

Διεθνής Ημέρα Κινουμένου Σχεδίου

Εμίλ Ρενό - “Ο φτωχός κλόουν”
Εμίλ Ρενό - “Ο φτωχός κλόουν”
Η Διεθνής Ημέρα Κινουμένου Σχεδίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 28 Οκτωβρίου, για να φέρει στο προσκήνιο το έργο των ανθρώπων της ένατης τέχνης.
Η 28η Οκτωβρίου 1892 θεωρείται σημαδιακή ημερομηνία για το είδος, επειδή στο Παρίσι προβλήθηκε η δεκαπεντάλεπτη ταινία του Εμίλ Ρενό Ο φτωχός κλόουν, που θεωρείται η πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων.
Καθιερώθηκε το 2002 με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Δημιουργών Κινουμένου Σχεδίου (ASIFA), μιας οργάνωσης εταίρου της UNESCO.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...

Μέγας Κωνσταντίνος
312: Ο ρωμαίος αυτοκράτορας Μέγας Κωνσταντίνος νικά το στρατό του διεκδικητή του θρόνου Μαξέντιου στη μάχη της Μουλβίας Γεφύρας στη δεξιά όχθη του Τίβερη. Την προηγούμενη μέρα είχε δει ως όραμα στον ουρανό ένα σταυρό με τις λέξεις «Εν τούτο νίκα». Ο Κωνσταντίνος πιστεύει στη νέα θρησκεία και γίνεται ο πρώτος ρωμαίος αυτοκράτορας που επιβάλει στην αυτοκρατορία τον Χριστιανισμό.
Η είσοδος του Βασιλιά Γεώργιου στη Θεσσαλονίκη
1912: Η Θεσσαλονίκη παραδίδεται στους Έλληνες. Επίσημη είσοδος του διαδόχου Κωνσταντίνου στην πόλη, όπου του επιφυλάσσεται παλλαϊκή υποδοχή.
Περισσότερα...

Ύψωση του εμβλήματος ΕΝ ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑ

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
 
Ύψωση του εμβλήματος ΕΝ ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑ από Μ. Κωνσταντίνο 27/10/2014Το γεγονός της ημέραςistorikos Στις 27 Οκτωβρίου 312 μ. Χ., ο Μ. Κωνσταντίνος...
istorikoiperipatoi.gr

έχει αέρα από «Έρωτα μαΐστρο»!

 
Αυτή την εβδομάδα ο ‪#‎διαγωνισμός‬ μας έχει αέρα από «Έρωτα μαΐστρο»!
Δέκα τυχεροί θα κερδίσουν από ένα αντίτυπο του ομωνύμου μυθιστορήματος της Δέσποινας Χατζή!
Η νεαρή Νίνα εγκαταλείπει το νησί της, μετά την απόρριψη που εισέπραξε από τα ίδια της τα αδέλφια. Θα αναζητήσει στην Αθήνα τη λύτρωση, αλλά ένας «απαγορευμένος» έρωτας θα τη στιγματίσει. Όταν αρκετά χρόνια μετά επιστρέφει στο νησί, καινούρια ερωτήματα γεννιούνται.
Το νέο μυθιστόρημα της Δέσποινας Χατζή είναι η συγκινητική προσωπική αναζήτηση μιας γυναίκας, η οποία θα οδηγηθεί σε απαντήσεις που κανείς άντρας δεν μπόρεσε ποτέ να της δώσει…
>>Για να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό, επισκεφθείτε τον ακόλουθο σύνδεσμο: http://statictab.com/n8y9mxc
Ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 03/11 με την ανακοίνωση των νικητών.
<< Δέσποινα Χατζή-Despoina Chatzi >>

Νικόλαος Πλαστήρας

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
 
Νικόλαος Πλαστήρας 27/10/2014Το πρόσωπο της ημέραςistorikos Στις 27 Οκτωβρίου 1951, ο πρόεδρος της ΕΠΕΚ Νικόλαος Πλαστήρας αναλαμβάνει για Τρίτη φορά πρωθυπουργός. Ο Πλαστήρας έμελε να κυβερνήσει για έναν χρόνο, ως τον Οκτώβριο του 1952. Ο Νικόλαος Πλαστήρας γεννήθηκε στις 4 Νοεμβρίου 1883, στο Μορφ…
istorikoiperipatoi.gr

Σαν σήμερα, 57 χρόνια πριν

 
 
 
 
 
 
 
Ο χρήστης Εκδόσεις Καζαντζάκη - Kazantzakis Publications πρόσθεσε 2 νέες φωτογραφίες.
Σαν σήμερα, 57 χρόνια πριν, ο Νίκος Καζαντζάκης άφηνε την τελευταία του πνοή στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Freiburg της Γερμανίας. Η πολυαγαπημένη του σύζυγος και σύντροφος της ζωής του Ελένη γράφει:
—Νίκος μου, Νίκος μου, φώναξα, με ακούς, αγάπη μου;
Έμεινε ακίνητος. Η «παιδική καρδιά» του — ο γιατρός έλεγε πως ο Νίκος είχε καρδιά παιδιού—χτυπούσε ακόμα. Η ανάσα του έγινε ακόμα πιο γρήγορη και πιο σύντομη. Πήρα το αριστερό του χέρι, μεταξωτό, ποτέ ιδρωμένο, το απόθεσα στο κεφάλι μου:

—Δώσ' μου την ευχή σου, Καλέ μου. Κάνε ν' ακολουθήσω πάντα το δρόμο, που χάραξες.
Το χέρι έμεινε ώρα πολλή πάνω στο κεφάλι μου. Ζεστό, μεταξωτό, πάντα δροσερό, όπως το αγαπούσα. Έπειτα το απόθεσα απαλά πάνω στα σεντόνια.

Ο Νίκος Καζαντζάκης δεν υπήρχε πια. Θα 'θελα ν' ανοίξω πόρτες και παράθυρα και να φωνάξω:
—Φεγγάρι, άστρα, δέντρα, νύχτα μαύρη, εσείς που τόσο αγάπησε, ο Καζαντζάκης σας δεν υπάρχει πια!

Η δεύτερη νύχτα, η πηχτή νύχτα του θανάτου, έκλεινε τον κύκλο, τα τριάντα τρία χρόνια φως. Γύρισα δίπλα του, τον κοίταζα πολλή ώρα. Του έκλεισα τα μάτια. Τα μικρά του μάτια, που ' χαν το χρώμα της ελιάς, καλά, πειραχτούλικα, που δε θα 'βλεπαν ποτέ πια τον ήλιο.
Όρθιος, όπως έζησε, παράδωσε την ψυχή του, σαν το βασιλιά, που αφού γλέντησε στο μεγάλο τραπέζι, σηκώθηκε, άνοιξε την πόρτα, και, χωρίς να στραφεί πίσω, διάβηκε το κατώφλι.

Πρώτη πολιορκία του Μεσολογγίου

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
 
25 Οκτωβρίου-Πρώτη πολιορκία του Μεσολογγίου 25/10/2014Το γεγονός της ημέραςistorikos Την 25η Οκτωβρίου 1822, ξεκινά η πρώτη πολιορκία του...
istorikoiperipatoi.gr

Καλή λευτεριά ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ!!!

    Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.


    Το Έκτακτο Πολεμικό Ανακοινωθέν της 28ης Οκτωβρίου και η τελευταία μετάδοση του Ραδιοφωνικού Σταθμού Αθηνών.. 
    Καλή λευτεριά ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ!!!
    Από The Secret Real Truth

    Οι τροφές που σταματούν τον χρόνο!


    Υγεία - Γιατροί και διατροφολόγοι συμφωνούν: η διατροφή μας είναι το Α και το Ω για την καλή υγεία, αλλά και για την καταπολέμηση των σημαδιών του χρόνου τόσο στην
    biologikaorganikaproionta.com

    Η τροφή-κλειδί για αδυνάτισμα

     
    Υγεία - Προσπαθείτε να χάσετε τα περιττά κιλά που τυχόν έχετε, αλλά ταυτόχρονα ανησυχείτε ότι θα στερήσετε τον οργανισμό σας από πολύτιμα θρεπτικά...
    biologikaorganikaproionta.com

    Μαρμελάδα σύκο

     
    Ελληνική Κουζίνα, Συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής. Οδηγίες για σίγουρη επιτυχία από το Νο 1 περιοδικό μαγειρικής I COOK GREEK. ΣΥΝΤΑΓΕΣ sintages online, Ελληνικές Συνταγές, συμβουλές μαγειρικής, greek recipes, syntages
    icookgreek.com|Από Christina Tsamoura

    5 υπέροχα χωριά δίπλα στη θάλασσα!

     
    Πελοπόννησος: 5 υπέροχα χωριά δίπλα στη θάλασσα! (PHOTOS)
    athensmagazine.gr

    Μονάχα οι νύχτες Παντελής Θαλασσινός

    Γράψτε κάτι σχετικό...
     
    Video By " newkatek " ( Κατερίνα Κουτρούλη ) Η ΕΠΙΣΗΜΗ Σελίδα του ΠΑΝΤΕΛΗ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΥ στο Facebook: https://www.facebook.com/pages/Pantelis-Thalassinos/171743199519077 Στίχοι:...
    www.youtube.com

    Η μεταμόρφωση της Θεσσαλονίκης

     
    Ένα εξαιρετικό βίντεο, το μακρινό παρελθόν σε αντιδιαστολή με φωτογραφίες από τη Θεσσαλονίκη μετά τη μεγάλη ανοικοδόμηση.
    thessalonikiartsandculture.gr

    Επιμόρφωση Ενηλίκων

     
    Στην ιστοσελίδα μας θα βρείτε το Πρόγραμμα της νέας περιόδου με όλα τα σεμινάρια. Περισσότερα από 100 σεμινάρια για όλα τα ενδιαφέροντα, από καλλιτεχνικά εργαστήρια μέχρι διοίκηση επιχειρήσεων.

    Παιονία και όχι Μακεδονία!

     
    \"Με την παρούσα επιστολή, οι υπογράφοντες ζητούμε με κάθε σεβασμό την παρέμβασή σας για να τακτοποιηθούν συντρίμμια ιστορικής αταξίας που άφησε...
    eleysis-ellinwn.gr|Από Website

    Δημοφιλείς αναρτήσεις