Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

H Δύναμη της Σκέψης


http://www.afipnisi.org/2012/12/h.html





H Δύναμη της Σκέψης. Οι σκέψεις δημιουργούν την πραγματικότητα

Από την Tania Kotsos

Η δύναμη της σκέψης είναι το κλειδί στη δημιουργία της πραγματικότητάς σας. Όσα αντιλαμβάνεστε στο φυσικό κόσμο έχουν την προέλευσή τους στον αόρατο, εσωτερικό κόσμο των σκέψεων και των πεποιθήσεών σας. Για να γίνετε ο κύριος του πεπρωμένου σας, πρέπει να μάθετε να ελέγχετε τη φύση των κυρίαρχων, συνήθων σκέψεών σας. Με αυτόν τον τρόπο θα είστε σε θέση να προσελκύσετε στη ζωής σας οτιδήποτε επιθυμείτε, με την ίδια ακρίβεια που γνωρίζετε ότι οι σκέψεις σας δημιουργούν την πραγματικότητά σας.

Για κάθε εξωτερική επίδραση υπάρχει μια εσωτερική αιτία:

Κάθε αποτέλεσμα που βλέπετε στον εξωτερικό ή φυσικό κόσμο, έχει μια πολύ συγκεκριμένη αιτία η οποία έχει την προέλευσή της στον εσωτερικό ή διανοητικό κόσμο σας. Αυτό είναι η ουσία της δύναμης της σκέψης. Ας το δούμε αλλιώς, οι όροι και οι περιστάσεις της ζωής σας υπάρχουν ως συνέπεια των σκέψεων και των πεποιθήσεών σας.

Ο James Allen το έθεσε άριστα όταν είπε «οι περιστάσεις δεν κάνουν ένα άτομο, το αποκαλύπτουν». Κάθε πτυχή της ζωής σας, από την κατάσταση των οικονομικών σας μέχρι την κατάσταση της υγείας και των σχέσεών σας, αποκαλύπτει ακριβώς τις σκέψεις και τις πεποιθήσεις σας.

Πρόκειται για εσωτερική εργασία:

Οι περισσότεροι άνθρωποι το βλέπουν ανάποδα, θεωρούν ότι αισθάνονται ή σκέφτονται με έναν ορισμένο τρόπο λόγω των περιστάσεών τους, μην γνωρίζοντας την αλήθεια ότι είναι δύναμη του δικού τους νου που τους δημιουργεί εκείνες τις περιστάσεις, είτε επιθυμητές είτε ανεπιθύμητες.

Με την ενδοσκόπηση και την εφαρμογή αυτής της Αλήθειας, ότι οι σκέψεις σας δημιουργούν την πραγματικότητά σας, θα χαρίσετε στον εαυτό σας τη δύναμη να δημιουργήσετε τις αλλαγές που επιθυμείτε να δείτε να γίνονται στη ζωή σας. Η δημιουργία πραγματικότητας είναι μια εσωτερική εργασία.

Η Δύναμη της Σκέψης σας είναι απεριόριστη:

Υπάρχει μια μοναδική, ευφυής Συνείδηση που εισχωρεί σε ολόκληρο το Σύμπαν -πανίσχυρη, πάνσοφη, πανδημιουργός και πανταχού παρούσα- ο Οικουμενικός Νους. Το μυαλό σας είναι μέρος αυτού του Ενός οικουμενικού Νου και δεδομένου ότι οι σκέψεις σας είναι ένα προϊόν του μυαλού σας, τότε κατά συνέπεια η Δύναμη της Σκέψης σας είναι επίσης απεριόριστη.

Μόλις καταλάβετε αληθινά ότι ο νους σας είναι ένα με την μοναδική Πηγή της Παντοδυναμίας και ότι αυτή η δύναμη είναι μέσα σας, θα έχετε βρει τη μόνη αληθινή πηγή άπειρης δύναμης για την οποία τίποτα δεν είναι αδύνατο και το αδύνατο είναι τίποτα. Να ξέρετε ότι η Δύναμη της Σκέψης έρχεται από μέσα. Όλη η δύναμη έρχεται από μέσα.

Οι σκέψεις σας είναι ζωντανές:

Το μέγιστοι μύστες και δάσκαλοι που έχουν περπατήσει τη γη μας έχουν πει ότι όλα είναι ενέργεια. Αυτή η θεμελιώδης αλήθεια τώρα έχει επιβεβαιωθεί αναντίρρητα από τη σύγχρονη επιστήμη. Οι σκέψεις σας είναι επίσης ενέργεια. Ο William Walker Atkinson μας είπε ότι «όπου το μυαλό είναι στατική ενέργεια, η σκέψη είναι δυναμική ενέργεια – δύο φάσεις του ίδιου πράγματος» και ο Charles Haanel είπε παραπέρα ότι η «η δύναμη της σκέψης είναι η δονητική δύναμη που διαμορφώνεται με τη μετατροπή του στατικού μυαλού σε δυναμικό μυαλό».

Οι σκέψεις σας είναι ζωντανές. Κάθε φορά που «φιλοξενείται» μια συγκεκριμένη σκέψη, εκπέμπετε μια πολύ συγκεκριμένη, αντίστοιχη συχνότητα ή ενεργειακή δόνηση.

Σε ποια συχνότητα είστε εσείς:

Η βασική προϋπόθεση του Νόμου της Έλξης είναι ότι η ίδια ενέργεια προσελκύει την ίδια ενέργεια. Προσελκύετε εκείνα τα πράγματα και περιστάσεις που είναι σε παλμική αρμονία με την κυρίαρχη συχνότητά σας, η οποία καθορίζεται από την κυρίαρχη διανοητική νοοτροπία σας, τις συνήθεις σκέψεις και τις πεποιθήσεις σας. Ο Mike Dooley , ένας από τους παρουσιαστές του «Μυστικού», προτείνει κατάλληλα εάν θέλετε να ξέρετε με τι μοιάζει μια σκέψη, απλά να κοιτάξετε τριγύρω σας. Λάβετε υπόψη τις λέξεις του «οι σκέψεις είναι πράγματα».

Δεν δημιουργούνται όλες οι σκέψεις ίσες:

Η ελκυστική δύναμη οποιασδήποτε συγκεκριμένης σκέψης καθορίζεται από πόσο συχνά έχετε αυτή τη σκέψη και από τη δύναμη των συναισθημάτων που συνδέονται με αυτήν. Όσο περισσότερη ενέργεια δίνετε σε μια σκέψη, τόσο μεγαλύτερη η δύναμή της να προσελκύσει την αντίστοιχη περίστασή της στο φυσικό κόσμο σας μέσω του Νόμου της Έλξης.

Μία φευγαλέα, περαστική σκέψη δεν έχει την ίδια δημιουργική δύναμη με τις συνήθεις σκέψεις και τις πεποιθήσεις σας. Θυμηθείτε, ότι δεν έχει ιδιαίτερη χρησιμότητα να επεξεργάζεστε θετικές σκέψεις για λίγο χρόνο κάθε ημέρα εάν προχωράτε έπειτα και σκέφτεστε αρνητικά ή ανεπιθύμητα για το υπόλοιπο της ημέρας. Η πραγματικότητά σας είναι το σύνολο του ποσού όλων των σκέψεών σας.

Χρησιμοποιήστε τη Δύναμη της Σκέψης για να αλλάξετε τη ζωή σας:

Ο υποσυνείδητος Νους σας είναι η αποθήκη των βαθιών πεποιθήσεων και των προγραμμάτων σας. Για να αλλάξετε τις περιστάσεις σας και να προσελκύσετε αυτά που επιθυμείτε, πρέπει να μάθετε να προγραμματίζετε και να επαναπρογραμματίζετε τον υποσυνείδητο Νου σας. Δεδομένου ότι το Νους σας είναι ένα με τον παντοδύναμο Οικουμενικό Νου, το δυναμικό της δύναμης του υποσυνείδητου μυαλού σας είναι επίσης απεριόριστο.
Ο αποτελεσματικότερος και πρακτικός τρόπος να προγραμματιστεί το υποσυνείδητο μυαλό σας για επιτυχία σε όλους τους τομείς της ζωής σας είναι να μάθει την απλή διαδικασία της Δημιουργικής Απεικόνισης. Είναι η τεχνική που ελλοχεύει τη δημιουργία της πραγματικότητας, χρησιμοποιώντας τη Δύναμη της Σκέψης για να φανταστείτε συνειδητά, να δημιουργήσετε και να προσελκύσετε αυτά που επιθυμείτε. Η φαντασία σας είναι η μηχανή των σκέψεών σας. Μετατρέπει τη Δύναμη της Σκέψης σας σε νοητικές εικόνες.

Να γνωρίζετε τις σκέψεις σας αλλά χωρίς εμμονές:
Είναι σημαντικό ότι μαθαίνετε να γνωρίζετε τις συνήθεις σκέψεις σας και να τις ρυθμίζετε κατάλληλα ώστε να διατηρηθεί μια γενική θετική διανοητική νοοτροπία. Εντούτοις, να είστε προσεκτικοί να μην σας γίνει εμμονή η κάθε σκέψη που μπαίνει στο μυαλό σας δεδομένου ότι αυτό θα ήταν εξίσου αντιπαραγωγικό, για να μην πούμε περισσότερο απ’ το να μην έχετε καμία επίγνωση γι’ αυτές.

Θυμηθείτε ότι αν επιμένετε στις αρνητικές, ανεπιθύμητες σκέψεις σας, θα τους δώσετε δύναμη και όπως λέει και μία παροιμία, «σε ότι αντιστέκεστε, …επιμένει». Έτσι αντί της αντίστασης σε οποιωνδήποτε από τις αρνητικές σκέψεις σας, μάθετε απλά να τις ακυρώνετε αβίαστα με την αντικατάσταση τους καθώς προκύπτουν.

Αντικαταστήστε αμέσως τις ανεπιθύμητες σκέψεις:

Για να εξουδετερώσετε αμέσως τη δύναμη μιας αρνητικής σκέψης, ήρεμα και σκόπιμα αντικαταστήστε τη με την αντίθετη, θετική ισοδύναμή της. Για παράδειγμα εάν σκεφτείτε «δεν είμαι αρκετά καλός, δεν θα πετύχω ποτέ», να αντικαταστήστε τη διανοητικά με τη σκέψη «είμαι αρκετά καλός και η επιτυχία έρχεται σε μένα εύκολα». Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την «ακυρώνω – ακυρώνω» τεχνική που έγινε διάσημη από τη μέθοδο Silva . Κάθε φορά που πιάνετε τον εαυτό σας να κάνει μια ανεπιθύμητη σκέψη, πείτε νοητικά σε σας και στο Σύμπαν «άκυρο – άκυρο» και ακολουθείστε αμέσως μια θετική δήλωση.

Εξημερώστε τις κυρίαρχες σκέψεις σας και το Τυχαίο θα ακολουθήσει:

Υπολογίζεται ότι το μέσος άνθρωπος έχει μεταξύ 12.000 και 70.000 σκέψεων ημερησίως. Αυτό αποδεικνύει ότι ο στόχος σας δεν πρέπει να είναι να ελέγξετε κάθε σκέψη. Οι κυρίαρχες σκέψεις και οι πεποιθήσεις σας είναι που πρέπει να μάθετε να θέτετε υπό το συνειδητό έλεγχό σας δεδομένου ότι καθορίζουν κατά ένα μεγάλο μέρος τη νοητική νοοτροπία σας. Όσο θα το κάνετε, θα βρείτε τις τυχαίες σκέψεις σας να γίνονται και αυτές θετικότερες και πιο σκόπιμες.

Οι ακόλουθες λέξεις του Βούδα Siddhartha Gautama συλλαμβάνουν τέλεια την ουσία της Δύναμης της Σκέψης: «Όλα αυτά που είμαστε είναι το αποτέλεσμα αυτών που έχουμε σκεφθεί. Ο Νους είναι όλα. Ότι σκεφτόμαστε, γινόμαστε.

Με λίγα λόγια, η ζωή σας είναι ο τέλειος καθρέφτης των σκέψεων, των πεποιθήσεων και της κυρίαρχης νοητικής νοοτροπίας σας. Είτε το συνειδητοποιείτε είτε όχι, εσείς δημιουργείτε ήδη την πραγματικότητά σας μέσω της Δύναμής της Σκέψης σας. Κάθε επίδραση που βλέπετε στον εξωτερικό κόσμο σας έχει την αρχική αιτία της μέσα σας – χωρίς εξαίρεση.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στη μέγιστη δημιουργική δύναμη που έχετε στη διάθεσή σας, πρέπει να μάθετε να ελέγχετε τη φύση των συνήθων σκέψεών σας και να ευθυγραμμίζεστε με τη μια Πηγή όλης της Δύναμης της οποίας είστε ένα μέρος. Οι σκέψεις σας δημιουργούν την πραγματικότητά σας – γνωρίστε, εσωτερικοποιήστε και εφαρμόστε αυτήν την Αλήθεια και θα δείτε τη μετατροπή στη ζωής σας με τους πιο θαυμαστούς τρόπους.



ΑΛΛΗ ΕΠΟΧΗ ΑΛΛΗ ΖΩΗ


Ο τόπος είναι πάντα η Στοκχόλμη. Ο χρόνος είναι παντού. 1975. Πρεσβεία της Δυτικής Γερμανίας. Έξι νέοι άνθρωποι εισβάλλουν στο κτίριο, παίρνουν ομήρους, ζητούν την απελευθέρωση των συντρόφων τους από τη φράξια Μπάαντερ-Μάινχοφ. Δώδεκα ώρες μετά, δυο όμηροι εκτελούνται, το κτίριο ανατινάζεται, όμηροι και τρομοκράτες τραυματίζονται. 1989. Ένας διοικητικός υπάλληλος δέχεται επίθεση με μαχαίρι, τραυματίζεται θανάσιμα και την υπόθεση αναλαμβάνουν δυο αστυνομικοί με τελείως διαφορετικές προσωπικότητες: ο Μπο Γιάρνεμπρινκ, παραδοσιακός και σκληροτράχηλος, και η Άννα Χολτ, πανέξυπνη και δυναμική. Τους ενώνει η ακεραιότητα, καθώς προσπαθούν να υπερβούν τα εμπόδια του διεφθαρμένου περιβάλλοντός τους αλλά αποτυγχάνουν. Η υπόθεση μπαίνει στο αρχείο. 1999. Ο Λαρς Μάρτιν Γιούχανσον αναλαμβάνει τη διεύθυνση στην Ασφάλεια. Δυο φάκελοι βρίσκονται σε εκκρεμότητα, τα στοιχεία αφορούν δύο Σουηδούς, συνεργάτες των τρομοκρατών στην επίθεση του 1975. Δεν προσήλθαν ποτέ στη δικαιοσύνη, τώρα εντοπίζονται, μόνο που ο ένας από αυτούς είναι η επίδοξη Υπουργός Άμυνας. Ο έντιμος Γιούχανσον βρίσκεται πάλι μπλεγμένος σε μια υπόθεση που φανερώνει πώς το αμαρτωλό παρελθόν της Σουηδίας στοιχειώνει ακόμα την κοινωνική και πολιτική ζωή του τόπου. Με το δεύτερο μυθιστόρημα της επικής τριλογίας του, ο Λέιφ Πέρσον αποκαλύπτει ακόμα πιο κυνικά τη διαφθορά της εξουσίας και την απανθρωπιά που κρύβει κάθε παραδεισένια κοινωνία.

Λικέρ μανταρίνι

Αποτέλεσμα εικόνας για Λικέρ μανταρίνι



 Λικέρ μανταρίνι

•1 κιλό μικρά σφιχτά μανταρίνια
•3 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
•2 ξυλαράκια κανέλας
•μερικά γαρίφαλα
•1 λίτρο κονιάκ

Πλένουμε καλά τα μανταρίνια και τα στεγνώνουμε. Χαράζουμε τις φλούδες τους αρκετά βαθιά και στη συνέχεια τα κλείνουμε μέσα σε μια μεγάλη γυάλα με τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε τη γυάλα σε σκοτεινό και δροσερό μέρος για περίπου τριάντα μέρες ενώ θυμόμαστε να την κουνάμε κάθε πρωί. Ύστερα από αυτό το διάστημα σουρώνουμε το λικέρ και το μοιράζουμε σε μπουκάλια.

pro.com.gr

Θέατρο σκιών


Θέατρο σκιών

Σ΄αυτό το θέατρο σκιών τι περιμένω
θολή φιγούρα δίχως πρόσωπο και λόγια
οι θεατές μ΄έχουνε κιόλας ξεχασμένο
και φεύγουν βιαστικά κοιτώντας τα ρολόγια

Τώρα γυρίζω σε μια πόλη μεθυσμένη
σαν μετανάστης που δεν ξέρει πού πηγαίνει
τώρα βυθίζομαι στου κόσμου την ανία
ριξ΄τα μαλλάκια σου για να πιαστώ Μαρία

Σ΄αυτό το θέατρο σκιών τι περιμένω
πάλι θα σβήσουνε τα φώτα της οθόνης
και συ σαν σφίγγα θα μου το κρατάς κρυμμένο
ποιος είν΄ο θεατής και ποιος ο θεατρώνης

'Αλκης Αλκαίος

Σούπερ-αφροδισιακό το ρόδι


 Σούπερ-αφροδισιακό το ρόδι

Αν αναζητάτε ένα φυσικό αφροδισιακό, ξεχάστε τα μύδια και πιάστε τα ρόδια! Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι άντρες και γυναίκες που έπιναν καθημερινά ένα ποτήρι χυμό ροδιού, παρουσίασαν μέσα σε δύο εβδομάδες κατακόρυφη αύξηση στα επίπεδα της «ορμόνης του σεξ».

Η ορμόνη αυτή είναι η τεστοστερόνη, η οποία είναι υπεύθυνη για την ερωτική επιθυμία και στα δύο φύλα.

Επιπλέον, στους άντρες επηρεάζει χαρακτηριστικά όπως η τριχοφυΐα στο πρόσωπο και η χροιά της φωνής (όσο περισσότερη η τεστοστερόνη, τόσο πιο βαθιά η φωνή), ενώ στις γυναίκες ενισχύει τα οστά και τους μυς.

Την μελέτη πραγματοποίησαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Queen Margaret, στο Εδιμβούργο, οι οποίοι επιστράτευσαν 58 εθελοντές ηλικίας 21 έως 64 ετών.

Όλοι τους υποβλήθηκαν σε μέτρηση της τεστοστερόνης στο αίμα κατά την έναρξη της μελέτης και μετά το πέρας της, ενώ υποβλήθηκαν και σε μετρήσεις της αρτηριακής πίεσης και αξιολόγηση 11 συναισθημάτων, μεταξύ των οποίων ο φόβος, η θλίψη, η συστολή και το στρες.

Μέχρι το τέλος των 2 εβδομάδων, όλοι είχαν παρουσιάσει «σημαντική αύξηση» στα επίπεδα της τεστοστερόνης στο αίμα τους – και μαζί, κατακόρυφη αύξηση στην ερωτική επιθυμία τους.

Στην πραγματικότητα, οι αυξήσεις της τεστοστερόνης κυμάνθηκαν από 16% έως 30%, ενώ η αρτηριακή πίεση των εθελοντών μειώθηκε σημαντικά.

Επιπλέον, τα θετικά συναισθήματα των εθελοντών εντάθηκαν, ενώ τα αρνητικά αμβλύνθηκαν, με αποτέλεσμα να παρουσιάσουν βελτίωση στην ψυχική διάθεση αλλά και στη μνήμη τους, ενώ ένιωθαν και λιγότερο στρες.

Προγενέστερες μελέτες έχουν δείξει πως ο χυμός του ροδιού είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικές ουσίες, οι οποίες μας προστατεύουν από την καρδιοπάθεια και ωφελούν την κυκλοφορία του αίματος.

Τα συστατικά του μπορούν επίσης να καταπολεμήσουν διάφορες μορφές καρκίνου, να καταπραΰνουν τα συμπτώματα της οστεοαρθρίτιδας και να θεραπεύσουν τα ενοχλήματα στο στομάχι και την επιπεφυκίτιδα.
tanea.gr

Ο Σπασμένος καθρέφτης


Ο σπασμένος καθρέφτης Ο Τζόναθαν Κόου γράφει για πρώτη φορά ένα μυθιστόρημα για παιδιά, που είναι ταυτόχρονα ένα σύγχρονο παραμύθι για μεγάλους.
Ένα κομμάτι παλιού καθρέφτη, που βρίσκει η Κλερ σε έναν σκουπιδότοπο, τη συντροφεύει στην πορεία της από τα όνειρα της παιδικής ηλικίας μέχρι τις επιθυμίες, τις ανησυχίες και τους φόβους της εφηβείας. Είναι παράξενος αυτός ο καθρέφτης, αφού πάνω στη φθαρμένη του επιφάνεια ο κόσμος δεν αντικατοπτρίζεται ποτέ όπως τον βλέπουν τα μάτια. Ο καθρέφτης δείχνει πάντα μια άλλη πραγματικότητα. Ποια, όμως;
Στον Σπασμένο καθρέφτη ο Κόου πλέκει μια πρωτότυπη όσο και καθημερινή ιστορία για τη μετάβαση από τον κόσμο των ονείρων στα όνειρα όλου του κόσμου: μια ιστορία όπου οι επιθυμίες γίνονται πραγματικότητα, αρκεί να τις μοιραζόμαστε με τους συνανθρώπους μας.
❖ ❖ ❖
Ο επιτυχημένος συγγραφέας Τζόναθαν Κόου κάνει για πρώτη φορά την εμφάνισή του με ένα παραμύθι: τον Σπασμένο καθρέφτη.
Πρόκειται για μια παραβολή για τη δύναμη των επιθυμιών, που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους αναγνώστες: οι επιθυμίες μας μπορούν όντως να αλλάξουν την πραγματικότητα, αλλά μόνο αν τις μοιραζόμαστε.
Ο Σπασμένος καθρέφτης είναι η ιστορία της μικρής Κλερ, η οποία μια μέρα ξεφεύγει από την αδιαφορία των γονιών της και βρίσκει καταφύγιο σε μια χωματερή πίσω από το σπίτι της· εκεί ανακαλύπτει έναν σπασμένο καθρέφτη που της ασκεί παράξενη έλξη.
Δεν είναι παρά ένα παλιό, κοφτερό κομμάτι τζάμι, αλλά έχει τη μαγική ιδιότητα να μετατρέπει ακόμη και την πιο άσχημη πραγματικότητα σε ονειρικό κόσμο: ο γκρίζος ουρανός μεταμορφώνεται σε παραδεισένιο γαλάζιο, το ταπεινό προαστιακό σπίτι σε κάστρο στεφανωμένο με πανέμορφα κοχύλια.
Στο μεταξύ, η Κλερ μεγαλώνει πάντα με τη συντροφιά του μαγικού καθρέφτη, μέσα στον οποίο μπορεί να δει το πρόσωπό της χωρίς αυτά τα απαίσια σημάδια, και το σώμα της τέλεια σχηματισμένο.
Μια μέρα, καθώς η Κλερ επιστρέφει από το σχολείο, βλέπει τον πατέρα της σε μια παμπ μαζί με τη μητέρα της. Παράξενο γεγονός, αλήθεια, αφού οι γονείς της τσακώνονται διαρκώς, καθημερινά. Τώρα, όμως, τους βλέπει να συζητούν γλυκά, να γελούν και να αγκαλιάζονται σαν ερωτευμένο ζευγάρι.
Κοιτάζοντας τη σκηνή χωρίς τον καθρέφτη, η Κλερ συνειδητοποιεί ότι, στην πραγματικότητα, η γυναίκα που κάθεται δίπλα στον πατέρα της δεν είναι σε καμία περίπτωση η μητέρα της, αλλά μια πολύ νέα και όμορφη κοπέλα· και ο πατέρας της μοιάζει μαγεμένος από αυτήν.
Όλα πάνε στραβά για την Κλερ· μόνο μέσα από τον σπασμένο καθρέφτη μπορεί να δει μια διαφορετική πραγματικότητα, μια καλύτερη καθημερινότητα, που περιλαμβάνει δυο αγαπημένους γονείς και πολλούς φίλους.
Αλλά τίποτα δεν φαίνεται να πηγαίνει καλά. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο Ντέιβιντ, ένα όμορφο αγόρι που αρέσει πολύ στην Κλερ, τα έφτιαξε με τη μισητή ανταγωνίστριά της, την Αμάντα.
Έτσι η Κλερ, που έχει βαρεθεί πια τον καθρέφτη, αποφασίζει να τον πετάξει. Ακόμη κι αν δείχνει τα πράγματα έτσι όπως θα έπρεπε να είναι, η Κλερ αρχίζει να νιώθει απογοητευμένη και δυστυχισμένη. Τα πάντα είναι απλώς μια προβολή των επιθυμιών της και τίποτα παραπάνω.
Η κατάσταση θα αλλάξει χάρη στον Πίτερ, έναν συμμαθητή της Κλερ, ο οποίος την πείθει να κρατήσει τον καθρέφτη. Ο Πίτερ προσκαλεί την Κλερ σε μια συνάντηση στη χωματερή και, παρόλο που το μέρος είναι λίγο παράξενο, η Κλερ δέχεται ευχαρίστως.
Τότε η Κλερ θα ανακαλύψει ότι ο Πίτερ ξέρει τα πάντα για τον σπασμένο καθρέφτη της, όπως και ότι κι ο ίδιος έχει ένα κομμάτι, που το βρήκε στην ίδια χωματερή όταν ήταν εφτά χρονών.
Αυτοί οι δύο καθρέφτες αποτελούν τμήμα ενός μαγικού συνόλου το οποίο απαρτίζουν εκατοντάδες άνθρωποι, που συνεργάζονται για να φτιάξουν ολόκληρο το παζλ.
Η ιστορία τελειώνει με την τοποθέτηση κάθε κομματιού καθρέφτη στην πρόσοψη του Δημαρχείου, με σκοπό να αντικατοπτριστεί μια καλύτερη πραγματικότητα: αυτή τη φορά, όμως, δεν θα πρόκειται για ψευδαίσθηση, αλλά για τον στόχο που όλοι θα προσπαθούν να φτάσουν.
«ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΣΤΕ» είναι το μότο του βιβλίου.
Ο Σπασμένος καθρέφτης είναι ένα μυθιστόρημα μαθητείας, όπου ο Τζόναθαν Κόου εκφράζει την ελπίδα ότι είναι δυνατό να αλλάξουμε και να βελτιώσουμε την καθημερινότητα, απλώς και μόνο με το να μοιραζόμαστε και να ενώνουμε τη δύναμη της θέλησης που υπάρχει μέσα στον καθέναν μας.

(σελίδες: 100 •τιμή: 14 ευρώ •ISBN: 978-960-435-378-1)

ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ:ΟΙ ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΘΡΥΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ


Αναφορές περί της γεννήσεως του Μεγάλου Αλεξάνδρου, καταγράφονται στο βιβλίο του «Ζει ο Αλέξανδρος;»

Αναλυτικότερα, επισημαίνουμε:

«Το 356 π.Χ. στις έξι του Εκατομβαιώνα, πρώτου μήνα του αττικού χρόνου – που οι Μακεδόνες τον έλεγαν Λώο -, γεννήθηκε στην Πέλλα, την αρχαία πρωτεύουσα της Μακεδονίας, ο Αλέξανδρος. Γ΄… ο Αλέξανδρος ο Μέγας, που έμελλε να γίνει η συναρπαστικότερη φυσιογνωμία της παγκόσμιας Ιστορίας.

Μυστήριο, η αχλύ του μύθου και θεών επιφάνειες περιβάλλουν την στιγμή της γέννησης των μεγάλων θεμελιωτών πολιτισμών και θρησκειών.

Η γέννηση του Αλέξανδρου, του πιο χαρακτηριστικού ίσως κράματος ανθρώπινου και θεϊκού μεγαλείου, τυλίγεται κυριολεκτικά μέσα στα πέπλα θαυμαστών φαινομένων που αναδίδουν μιαν εξαιρετικά γοητευτική οσμή. Ο ίδιος, άλλωστε, ο Αλέξανδρος – κατά τον Πλούταρχο – «ανέδιδε ευωδίαν», κι έτσι μυρωμένοι είναι οι μύθοι και οι θρύλοι, που συνοδεύουν τη γέννησή του.
« Όταν γεννήθηκε ο Αλέξανδρος σημάδια τρανά φανερωθήκαν. Οι αετοί και τ’ άλογα αναρριγήσαν, η Άρτεμις στον τοκετό ξεχάστηκε και κάηκε ο ναός της, καθώς τον ουρανό έσχιζε η θεϊκή αστραπή του Δία».

Είναι νύχτα της 22ας προς την 23η Ιουλίου του 356 π.Χ.

Η Ολυμπιάδα, βασίλισσα της Μακεδονίας, κόρη του βασιλιά των Μολοσσών Νεοπτόλεμου, φέρνει στον κόσμο μέσα στο ανάκτορο της Πέλλας τον διάδοχο του θρόνου, Αλέξανδρο.

Την ίδια εκείνη νύχτα πυρπολήθηκε, από τον Ηρόστρατο, ο ναός της Αρτέμιδας – προστάτιδας του τοκετού – στην Έφεσο.

Ο Φίλιππος Β΄, βασιλιάς της Μακεδονίας, γιος του Αμύντα, πληροφορείται την γέννησή του γιου του, ταυτόχρονα με την είδηση της νίκης των στρατευμάτων του στην Ιλλυρία και των αλόγων του στην Ολυμπία.

Και την ίδια εκείνη νύχτα, δύο βασιλικοί αετοί πέταξαν απ’ τον Όλυμπο κι ήρθαν και στάθηκαν στην στέγη του ανακτόρου της Πέλλας.

Μύθοι, θρύλοι, δοξασίες και υπερφυσικά φαινόμενα συντροφεύουν από τότε την ζωή και το έργο του μεγάλου Μακεδόνα.

Έτσι, εκείνη τη νύχτα που ήρθε στον κόσμο ο Αλέξανδρος, γεννήθηκε μαζί του ένα συναρπαστικό, επικό παραμύθι, που ως τις μέρες μας συνεχίζει να γοητεύει τις ψυχές των ανθρώπων.

Ένα παραμύθι, που γίνεται ακόμη πιο σαγηνευτικό, όταν ανακαλύπτει κανείς ότι είναι πέρα για πέρα αληθινό»!..
ΟΛΥΜΠΙΑ

©ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ/visaltis.blogspot

Μουσακάς

DSC02846Μουσακάς

Greek Mouzakas……


Υλικά
3 μελιτζάνες
4-5 πατάτες
1 σάλτσα κιμά με 1 κιλό κιμά
μπεσαμέλ

Εκτέλεση
http://syntagesapospiti.blogspot.gr/2012/03/blog-post_26.html?spref=fb 

Εκτέλεση
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες με πάχος όσο το μικρός μας δακτυλάκι τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε για 1 ώρα στο σουρωτήρι,
DSC02811
Κόβουμε τις πατάτες επίσης με τον ίδιο τρόπο,
DSC02814
Σε καυτό λαδί τηγανίζουμε τις πατάτες ισα να ροδίσουν
DSC02819
και έπειτα τις μελιτζάνες (μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε λαδί).
DSC02813
Κάνουμε τον κιμά όπως οι οδηγίες της συνταγής και την μπεσαμελ. Στρώνουμε σε ένα βαθύ ταψί της πατάτες αν γέμισει η βάση συμπληρώνουμε με τις υπόλοιπες τα κενά,
DSC02829
έπειτα βάζουμε τον κιμά
DSC02831
από επάνω τις μελιτζάνες με τον ίδιο τόπο που κάναμε τις πατάτες
DSC02832
και τέλος την μπεσαμελ,
DSC02834
Ψήνουμε τον μουσακάς προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά στους 180 μέχρι να ροδίσει η μπεσαμελ.




Ο τρόπος της καρδιάς Συναισθηματική Ευδαιμονία - Osho




Ο τρόπος της καρδιάς

Ο τρόπος της καρδιάς είναι όμορφος, αλλά επικίνδυνος. Ο τρόπος του νου είναι συνηθισμένος, αλλά ασφαλής.

Ο άνδρας έχει επιλέξει τον ασφαλέστερο και τον πιο άμεσο τρόπο ζωής. Η γυναίκα έχει επιλέξει τον πιο όμορφο, αλλά πιο κακοτράχηλο, επικίνδυνο δρόμο των συναισθημάτων, των αισθήσεων, των ψυχικών διαθέσεων. Και επειδή μέχρι τώρα ο κόσμος κυβερνάται από τους άνδρες, οι γυναίκες υποφέρουν απέραντα. Η γυναίκα δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί σε μια κοινωνία που έχουν δημιουργήσει οι άνδρες, επειδή η κοινωνία δημιουργείται σύμφωνα με τη λογική και τον νου.


Η γυναίκα θέλει έναν κόσμο της καρδιάς, και σε μια κοινωνία που έχει δημιουργηθεί από τον άνδρα δεν υπάρχει θέση για την καρδιά. Οι άνδρες πρέπει να μάθουν να είναι πιο κοντά στην καρδιά, επειδή η λογική έχει οδηγήσει την ανθρωπότητα προς μια παγκόσμια αυτοκτονία. Η λογική έχει καταστρέψει την αρμονία της Φύσης, την οικολογία. Η λογική έχει δώσει όμορφες μηχανές,αλλά έχει καταστρέψει τη όμορφη ανθρωπότητα. Χρειάζεται λίγη περισσότερη καρδιά σε όλα.

Πιστεύω ότι ο δρόμος προς την εσώτατη ύπαρξή σας βρίσκεται πιο κοντά στην καρδιά παρά στον νου. Ο νους είναι ένας συντομότερος δρόμος όσον αφορά την εξωστρέφεια, και η καρδιά είναι ο μακρύτερος δρόμος. Όταν πηγαίνεις προς τα μέσα, η διαδικασία αλλάζει προς το αντίθετο: η καρδιά είναι ο συντομότερος δρόμος προς την ύπαρξη, και ο νους είναι ο μακρύτερος δρόμος που μπορείς να σκεφτείς.

Γι’ αυτό είμαι υπέρ της αγάπης, επειδή από την αγάπη είναι πολύ εύκολο να πας στον διαλογισμό, να πας στην αιωνιότητα της ζωής σου, να πας στη θεϊκή φύση σου. Από το κεφάλι είναι πολύ δύσκολο. Πρώτα πρέπει να πας στην καρδιά, και μόνο τότε μπορείς να προχωρήσεις προς την ύπαρξη.

Η έμφαση που δίνω στην αγάπη έχει μια βασική πνευματική αιτία. Από την καρδιά η γυναίκα μπορεί να μετακινηθεί άμεσα… και ο άνδρας μπορεί να προχωρήσει προς την καρδιά χωρίς δυσκολία. Απλώς έχει εκπαιδευτεί λάθος, είναι απλώς μια εξαρτημένη μάθηση. Του έχουν πει να είναι σκληρός, να είναι δυνατός, να είναι αρρενωπός, και όλα αυτά είναι ανοησίες. Κανένας άνδρας δεν κλαίει και δεν αφήνει τη θλίψη του ή τη χαρά του να τρέξει μέσα από τα δάκρυά του, επειδή του έχουν πει, από τότε που ήταν παιδί, ότι τα δάκρυα είναι για τις γυναίκες, είναι κοριτσίστικα. Οι άνδρες δεν κλαίνε και δεν δακρύζουν ποτέ.

Αλλά ποιός είναι ο σκοπός αυτών των δακρύων; Είναι απαραίτητα! Είναι μια ιδιαίτερη σημαντική γλώσσα. Υπάρχουν στιγμές που δεν μπορείς να πεις κάτι, αλλά τα δάκρυά σου μπορούν να το δείξουν. Μπορεί επίσης να πλημμυρίσεις από τόση χαρά, που δάκρυα έρχονται στα μάτια σου. Τα δάκρυα είναι πάντοτε σύμβολο μιας εμπειρίας που ξεχειλίζει. Μπορεί να είστε τόσο λυπημένοι, που οι λέξεις δεν μπορούν να χωρέσουν τη λύπη, τότε τα δάκρυα θα βοηθήσουν. Είναι ένας από τους λόγους που οι γυναίκες τρελαίνονται λιγότερο από τους άνδρες, επειδή είναι σε θέση να δακρύσουν και να κλάψουν και να ξεσπάσουν και να πετάξουν πράγματα οποιαδήποτε στιγμή. Πρόσκαιρα μπορεί να τρελαίνονται κάθε ημέρα. Ένας άνδρας όμως διαρκώς τα μαζεύει μέσα του, και κάποια μέρα εκρήγνυται – μια κι έξω! Οι γυναίκες τρελαίνονται με δόσεις και αυτός είναι ο σοφότερος τρόπος για να τελειώσεις μ’ αυτή την περιοδική τρέλα κάθε μέρα. Γιατί να τα μαζεύεις;

Από το βιβλίο Συναισθηματική Ευδαιμονία - Osho

Δημοφιλείς αναρτήσεις