Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

Ανοιχτή επιστολή στους Έλληνες | Του Peter Koenig

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση του χρήστη Μπορώ και χωρίς ευρώ.
"Σας σκοτώνουν μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου": Ανοιχτή επιστολή στους Έλληνες | Του Peter Koenig
Το πρώην στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας κάνει λόγο για «σκλαβιά» και «ταπείνωση» του ελληνικού λαού, επισημαίνοντας ότι βιώνει καταστάσεις που παραπέμπουν μόνο σε μια χώρα η οποία έχει ηττηθεί σε πόλεμο και καλείται να πληρώσει το τίμημα της ήττας της.
(...) Με αυτό το μνημόνιο, λοιπόν, αγαπητοί Έλληνες, η ελληνική Βουλή, η δική σας Βουλή, παύει να έχει οποιαδήποτε ισχύ. Πρακτικά, έχει ακυρωθεί η ύπαρξή της. Δεν μπορεί να νομοθετεί σε θέματα προϋπολογισμού ή φορολογίας. Τα πάντα έχουν αποφασιστεί στις Βρυξέλλες, με τη συνενοχή του ΔΝΤ και της ΕΚΤ. Την τελευταία φορά που συνέβη κάτι παρόμοιο ήταν το 1933, όταν το Ράιχσταγκ (Νομοθετικό Σώμα της Γερμανίας κατά την περίοδο 1867-1945) μετέφερε όλες τις εξουσίες του στον καγκελάριο Αδόλφο Χίτλερ. Αυτό, αγαπητοί μου Έλληνες, είναι ένας ξεκάθαρος οικονομικός φασισμός μπροστά στα μάτια τα δικά σας και...



enallaktikos.gr
w.enallaktikos.gr/ar32268el-sas-skotwnoyn-mprosta-sta-matia-oloy-toy-kosmoy-anoixti-epistoli-stoys-ellines-toy-peter-koenig.html
892
 Σας σκοτώνουν μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου : Ανοιχτή επιστολή στους Έλληνες | Του Peter Koenig

"Σας σκοτώνουν μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου": Ανοιχτή επιστολή στους Έλληνες | Του Peter Koenig

Να σηκώσουν το ανάστημά τους και να πάρουν τον έλεγχο της κατάστασης καλεί τους έλληνες ο διάσημος οικονομολόγος Peter Koenig.

"Μην πιστέψετε πολιτικούς και μίντια!

Βγείτε από αυτόν τον εγκληματικό οργανισμό που ονομάζεται Ε.Ε., από αυτό το δυτικό απατηλό νομισματικό σύστημα, πνίγεστε μέχρι θανάτου."

Το πρώην στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας κάνει λόγο για «σκλαβιά» και «ταπείνωση» του ελληνικού λαού, επισημαίνοντας ότι βιώνει καταστάσεις που παραπέμπουν μόνο σε μια χώρα η οποία έχει ηττηθεί σε πόλεμο και καλείται να πληρώσει το τίμημα της ήττας της.

Στην προκειμένη περίπτωση ο δυνάστης της είναι μια οικονομική ελίτ, ένα αρπακτικό - όπως αναφέρεi - που αυτοαποκαλείται Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στην επιστολή του καλεί τους Έλληνες να εγκαταλείψουν τους μηχανισμούς του δυτικού ιμπεριαλισμού, καθώς αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να ανοικοδομηθεί η κατεστραμμένη ελληνική οικονομία.

Κίνηση, που κατά τον ίδιο, αποτελεί απαραίτητη πράξη αξιοπρέπειας.

Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής του:

Αγαπητέ και σεβαστέ ελληνικέ λαέ,

Σας σκοτώνουν μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου και ουδείς λέει κουβέντα, πόσω μάλλον η ελληνική ελίτ ή η κυβέρνηση.

Ελάχιστοι αντέδρασαν.

Άφησαν να εκτυλίσσεται η σφαγή, διότι προφανώς δεν τους αφορά.

Είναι τυφλωμένοι από την ψεύτικη λάμψη του ευρώ και ανήκουν στην ελίτ μιας τάξης Ευρωπαίων ευγενών.

Η τρόικα είναι μια εγκληματική συμμορία που αποτελείται από το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την Κομισιόν.

​Προφανώς, περνούν καλά, συμπεριλαμβανομένων των σοσιαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ που καταναλώνουν χαβιάρι (μεταξύ άλλων).

Δεν κάνουν τίποτα για να σταματήσουν το αιματοκύλισμα του ελληνικού έθνους, σε ηθικό, κοινωνικό και ψυχολογικό επίπεδο.

Η πρόσβαση στο σύστημα υγείας είναι απαγορευτική, καθώς (ο τομέας) έχει ιδιωτικοποιηθεί σε τέτοιο βαθμό, ώστε να κοστίζει πολύ ακριβά.

Στις συντάξεις έχει πέσει «ψαλίδι» για πέμπτη διαδοχική φορά. Πλέον, μοιάζουν σαν ένα πενιχρό βαλιτσάκι επιβίωσης.

Μέχρι σήμερα έχουν μειωθεί έως και 50%.

Χιλιάδες άνθρωποι επιβιώνουν χάρη στα συσσίτια.

Η πλειονότητα των κοινωνικών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένου και ενός σημαντικού μέρους της εκπαίδευσης, έχει ιδιωτικοποιηθεί και ξεπουληθεί.

Δεν υπάρχει τίποτα.

Εξαφανίστηκαν κατόπιν εντολών του Βερολίνου και διά στόματος των εκπροσώπων της τρόικας - της εγκληματικής συμμορίας που αποτελείται από το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την Κομισιόν.

Ο τελευταίος θεσμός είναι ένα συνονθύλευμα από διεφθαρμένες μαριονέτες, που αποφασίζει για την τύχη και το μέλλον 800 εκατ. Ευρωπαίων.

Και εσείς Έλληνες δεχτήκατε τους ξυλοδαρμούς που προέκυψαν από τις αποφάσεις τους.

Δεν ξέρουν τι ψήφισαν

Τον Σεπτέμβριο του 2016, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έστειλε ένα νομοσχέδιο άνω των 2.000 σελίδων που συντάχτηκε στις Βρυξέλλες, γραμμένο στα αγγλικά, το οποίο το ελληνικό Κοινοβούλιο θα έπρεπε να ψηφίσει μέσα σε λίγες ημέρες αλλιώς…

Το ζήτημα, όμως, είναι ότι ουδείς βρέθηκε να ζητήσει απάντηση στην ερώτηση: «Αλλιώς τι θα γίνει;»
Οι συγγραφείς του συγκεκριμένου νομοσχεδίου δεν μπήκαν καν στον κόπο να μεταφράσουν στα ελληνικά ένα «βουνό» από νομικούς τεχνικούς όρους και λεπτομέρειες, και φυσικά δεν έδωσαν επαρκή χρόνο στους Έλληνες βουλευτές να συζητήσουν για τη νέα φορολογική νομοθεσία.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο οι περισσότεροι βουλευτές δεν μπόρεσαν, λόγω γλώσσας και περιορισμένου χρόνου, να διαβάσουν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Παρ’ όλα αυτά, το κείμενο «πέρασε» από τη Βουλή και έγινε νόμος του κράτους.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, η Ελλάδα εκχώρησε άνευ όρων για 99 χρόνια όλα τα περιουσιακά της στοιχεία (υποδομές, αεροδρόμια, λιμάνια ακόμα και δημόσιες παραλίες και φυσικές πηγές ενέργειες) στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), ο οποίος θα μπορεί ελεύθερα μέσω του Υπερταμείου να βάζει πωλητήριο (ουσιαστικά να ιδιωτικοποιεί), με απώτερο σκοπό την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους.

Αρχικά, υπολόγιζε σε 50 δις ευρώ έσοδα -εκτίμηση που αποδείχθηκε λανθασμένη πολύ γρήγορα.

Εν τω μεταξύ, η αξία των ελληνικών περιουσιακών στοιχείων υποτιμήθηκε περαιτέρω από την τρόικα σ’ ένα ποσοστό που μεταφράζεται σε 5-15 δις ευρώ, σε σύγκριση μ’ ένα δημόσιο χρέος που ξεπερνά πλέον τα 350 δις ευρώ.

Αυτό το Υπερταμείο, λοιπόν, είναι ένας αντιδημοκρατικός, υπερεθνικός μηχανισμός, ο οποίος δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν.

Με αυτό το μνημόνιο, λοιπόν, αγαπητοί Έλληνες, η ελληνική Βουλή, η δική σας Βουλή, παύει να έχει οποιαδήποτε ισχύ.

Πρακτικά, έχει ακυρωθεί η ύπαρξή της.

Δεν μπορεί να νομοθετεί σε θέματα προϋπολογισμού ή φορολογίας.

Τα πάντα έχουν αποφασιστεί στις Βρυξέλλες, με τη συνενοχή του ΔΝΤ και της ΕΚΤ.

Την τελευταία φορά που συνέβη κάτι παρόμοιο ήταν το 1933, όταν το Ράιχσταγκ (Νομοθετικό Σώμα της Γερμανίας κατά την περίοδο 1867-1945) μετέφερε όλες τις εξουσίες του στον καγκελάριο Αδόλφο Χίτλερ.

Αυτό, αγαπητοί μου Έλληνες, είναι ένας ξεκάθαρος οικονομικός φασισμός μπροστά στα μάτια τα δικά σας και όλου του πλανήτη.

Όμως, ουδείς θέλει να δει κατάματα την αλήθεια.

Να παραδεχτεί αυτό που συμβαίνει.

Και αυτό είναι το χειρότερο απ’ όλα.

Αυτή η (ξεκάθαρη) αρπαγή των περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου επιβεβαιώθηκε, καθώς η τελευταία ελπίδα για μείωση του χρέους έσβησε στα τέλη του Φεβρουαρίου.

Μέχρι και το ΔΝΤ συνέστησε -και σε ιδιωτικές συζητήσεις συνεχίζει να το κάνει- μείωση του χρέους.
Ωστόσο, η Γερμανία ανακοίνωσε χωρίς ίχνος οίκτου την τελική λεηλασία της Ελλάδας, απαιτώντας τη μεταφορά στο Υπερταμείο - το οποίο ελέγχεται σε μεγάλο βαθμό από το Βερολίνο - του χρυσού, των κρατικών υπηρεσιών και των ακινήτων του Δημοσίου.

Το αντίτιμο για αυτήν τη «διάσωση», εφόσον η Ελλάδα γονατίσει και τα δώσει όλα, ανέρχεται σε 86 δις ευρώ.

Και αυτά τα λεφτά θα είναι ΝΕΟ ΧΡΕΟΣ.

Σε αντάλλαγμα για τι;

Άλλοι τόκοι, υψηλότερη αναλογία στην εξυπηρέτηση του χρέους και ακόμα χειρότερες προοπτικές σε σχέση με το παρελθόν για το αν όλα αυτά θα έχουν αίσιο τέλος τελικά.

Και φυσικά, επαναλαμβάνω, χωρίς ποτέ η χώρα να βγει απ’ όλη αυτήν την ευρω - αμερικανική διαδικασία με τις φασιστικές δολοφονικές επιθέσεις.

Πριν από λίγες ημέρες η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ φέρεται να είπε μετά το τετ α τετ με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ πως «η θέση του Βερολίνου για το δανειακό πρόγραμμα της Ελλάδας παραμένει ίδια».

Ορίστε ορισμένα δεδομένα για το ελληνικό χρέος, όπως αυτά καταγράφτηκαν στις 9 Μαρτίου 2017:

Πληθυσμός: 10,8 εκατ. 
Χρέος: 352 δις ευρώ
Τόκοι ανά έτος: 19,5 δις ευρώ.

Από το 2010 έως τα τέλη του 2016 το σύνολο των δανείων προς την Ελλάδα ξεπέρασε τα 250 δις ευρώ - ούτε ένα λεπτό από αυτά δεν διατέθηκε προς όφελος του ελληνικού λαού, παρά μόνο για την εξυπηρέτηση του χρέους και για την πληρωμή γερμανικών και γαλλικών τραπεζών.

Η σχέση χρέους προς το ετήσιο ΑΕΠ: 181%. Το 2008 ήταν 109%.

Στις ΗΠΑ η σχέση χρέους προς το ΑΕΠ αυτήν τη στιγμή είναι 109,63%.
Το ελληνικό ΑΕΠ υπολείπεται κατά 2 μονάδων του ευρωπαϊκού.

Από το 2008 συρρικνώθηκε κατά 25%.
Η ανεργία βρίσκεται στα ύψη, άνω του 26%, και πλησιάζει το 50% στους νέους (18-35 ετών).

Το 2008, που ξεκίνησαν όλα, το ελληνικό χρέος θα ήταν πλήρως διαχειρίσιμο εσωτερικά, χωρίς εξωτερικές παρεμβάσεις και «bail-outs» - τα οποία δεν είναι σε καμία περίπτωση διάσωση αλλά ...  συσσώρευση επιβληθέντων χρεών.

Το ελληνικό χρέος δεν ήταν ποτέ απειλή για την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως μας άφησαν να πιστέψουμε οι τραπεζίτες της Fed, της ΕΚΤ και της Wall Street.

 Η ελληνική κρίση και κατ’ επέκταση η ευρωπαϊκή χτίστηκε από αυτά τα «αρπακτικά» προς όφελός τους και εις βάρος της Ελλάδας και της Ευρώπης. 

Δεν είχε να κάνει ποτέ με το ελληνικό ή το ευρωπαϊκό χρέος. Όμως, ουδείς κάνει ερωτήσεις.

Η πλειονότητα των Ευρωπαίων και των διεθνών οικονομολόγων και πολιτικών, που φυσικά γνωρίζουν, δεν τολμά να αρθρώσει λέξη.

Παράλληλα, η φωνή όσων θέλουν να μιλήσουν έχει «φιμωθεί», την ώρα που τα εκδιδόμενα ΜΜΕ λένε ψέματα σε Ευρωπαίους και Έλληνες πολίτες.

Τον Σεπτέμβριο του 2011, χωρίς καμία προειδοποίηση, η Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας (SNB) προχώρησε σε υποτίμηση του φράγκου κατά 12% έναντι του ευρώ, προκειμένου να προστατεύσει την οικονομία της.

Ήταν μια κίνηση τουλάχιστον άδικη, καθώς καμία χώρα της Ευρωζώνης δεν έχει την ελευθερία να ανατιμήσει ή να υποτιμήσει το νόμισμά της, σύμφωνα με τις ανάγκες της οικονομίας της.

Παρά το γεγονός ότι η Ελβετία δεν είναι μέλος της Ε.Ε., έχει υπογράψει μαζί της περισσότερες από 120 διμερείς συμφωνίες, οι οποίες την καθιστούν -επί της ουσίας- σχεδόν ισοδύναμη μ’ ένα κράτος - μέλος. 

Σε χρονικό διάστημα 3 ετών και 3 μηνών από την αλλαγή της συναλλαγματικής ισοτιμίας σε 1,20 ελβετικά φράγκα ανά ευρώ, η SNB έχει συγκεντρώσει μία αξία πάνω από 500 δισεκατομμύρια φράγκα σε ξένο νόμισμα, κυρίως σε ευρώ. Χρήματα που αντιστοιχούν στο 150% του ελληνικού χρέους.

Έλληνες πολίτες ξυπνήστε!

Πάρτε τον έλεγχο της κατάστασης!

Μην πιστέψετε πολιτικούς και μίντια! Βγείτε από αυτόν τον εγκληματικό οργανισμό που ονομάζεται Ε.Ε., από αυτό το δυτικό απατηλό νομισματικό σύστημα, πνίγεστε μέχρι θανάτου.

Πάρτε μακριά από αυτούς την κυριαρχία σας και το νόμισμά σας.

Δηλώστε αδυναμία να αποπληρώσετε το δημόσιο χρέος σας -ακόμη και σύσσωμη η Δύση δεν μπορεί να σας σταματήσει. 

​ΜΗΝ ΑΠΟΔΕΧΕΣΤΕ ό,τι η κυβέρνησή σας, οι Βρυξέλλες και η τρόικα κάνουν σε εσάς και τη χώρα σας.
Εάν διοικήσετε τη χώρα σας με τις δημόσιες τράπεζές σας, με τα χρήματά σας, σταδιακά αλλά σίγουρα θα μπορέσετε να ξαναχτίσετε την κατεστραμμένη σας οικονομία.

H επιστροφή του χρέους είναι διαπραγματεύσιμη. Υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις ανά τον κόσμο.

Η Αργεντινή είναι μία από τις τελευταίες αυτές περιπτώσεις.

Ακόμη και η Γερμανία είχε επαναδιαπραγματευθεί το χρέος της το 1952 (δείτε τη Συμφωνία του Λονδίνου για το ξένο χρέος της Γερμανίας).

H Γερμανία, η χώρα που ηγήθηκε της οικονομικής δολοφονίας της Ελλάδας, οφείλει ακόμη να επιστρέψει τεράστιες αποζημιώσεις για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στις 8 Φεβρουαρίου του 2015 ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τη Γερμανία να επιστρέψει ένα συνολικό ποσόν ύψους 279 δις ευρώ ως αποζημίωση.

Τον Απρίλιο του ίδιου έτους, η Γερμανία απάντησε πως το ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων διευθετήθηκε το 1990 - κάτι που φυσικά δεν ισχύει.

Δεν είναι αποκύημα φαντασίας το γεγονός ότι η ασφυκτική πίεση που ασκεί η Γερμανία στην Ελλάδα σήμερα στοχεύει στο να αποπροσανατολίσει τον κόσμο και να στρέψει το ενδιαφέρον μακριά από το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων.

Οι Έλληνες πολίτες γνωρίζουν καλά τι συμβαίνει.

ΜΗΝ ΑΠΟΔΕΧΕΣΤΕ ό,τι η κυβέρνησή σας, οι Βρυξέλλες και η τρόικα κάνουν σε εσάς και τη χώρα σας.

Σε αντίθεση, απαιτήστε πλήρη καταβολή των γερμανικών αποζημιώσεων…

Αντιθέτως, αξιώστε γερμανικές αποζημιώσεις, αξιώστε το Grexit, ως τη μόνη νόμιμη συνέπεια που προέκυψε από το «Όχι» του δημοψηφίσματος τον Ιούλιο του 2015 κατά των μέτρων λιτότητας που ζητεί η τρόικα, σε αντάλλαγμα για ένα πακέτο «διάσωσης».

Εάν το πράξετε, θα δείτε σύντομα ένα φως στο τέλος του τούνελ - ένα φως που έχει σβήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα εξαιτίας της Γερμανίας και των γκάνγκστερ της τρόικας, αλλά και της ίδιας της κυβέρνησής σας.

Απειλές εξόδου από την Ευρωζώνη

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προσπαθεί ακόμη να μπλοφάρει και να εντυπωσιάσει τον κόσμο απειλώντας την Ελλάδα με έξοδο από το ευρώ.

Οποιαδήποτε υγιής κυβέρνηση θα έκανε αυτήν την απειλή σύμμαχό της εγκαταλείποντας αυτό το σάπιο τέρας που αποκαλείται Ευρωπαϊκή Ένωση, μαζί και το λαθεμένο και απατηλό νόμισμα που ονομάζεται ευρώ.

Ωστόσο, το πρόβλημα είναι αυτό: η Ελλάδα κυβερνάται από την τρέλα. 

Ως εκ τούτου, η ελληνική κυβέρνηση απαντά στην τρέλα (τρόικα) με λαϊκή υποταγή, με ήπια παράδοση εξουσίας - εις βάρος των εκατομμυρίων ήδη αδικημένων Ελλήνων συμπατριωτών που υποδουλώνονται.

Πέραν αυτών, υπάρχει ένας πρώην Έλληνας υπουργός Οικονομικών που ασκεί ακόμη επιρροή, ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο θρυλικός, γοητευτικός και «ριζοσπαστικός» υπουργός με τη μοτοσικλέτα.

​Οι κατηγορίες μου στοχεύουν τον ΣΥΡΙΖΑ, τον Τσίπρα, όλους αυτούς που ανήκουν στην ελληνική ελίτ, στα μίντια (έχουν στην κυριολεξία όλα πουληθεί όπως και στη Γερμανία από τη CIA;) και στους βουλευτές που κοιτούν με δέος (σ.σ.: τους δανειστές) και φροντίζουν να εξυπηρετήσουν τα προσωπικά τους συμφέροντα.

Παρόλο που έχει παραιτηθεί σε μία προφανή πράξη διαμαρτυρίας κατά της υποδούλωσης του ΣΥΡΙΖΑ, των απαιτήσεων της τρόικας μετά το «ΟΧΙ» του δημοψηφίσματος, ο Βαρουφάκης σήμερα δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας κομφορμιστής που ζητεί κάποια μεταρρύθμιση στις Βρυξέλλες, οι οποίες δεν θέλουν να φανταστούν το κόστος ενός Grexit, για να μη συμπεριλάβουμε και την κατάρρευση της Ε.Ε. - κατάρρευση η οποία, ωστόσο, βρίσκεται κοντά.

Ως υπουργός Οικονομικών δεν έθεσε ποτέ το Grexit ως Plan B.

Δεν υπάρχει κανείς που να φωνάζει, να διαμαρτύρεται, να βγαίνει στους δρόμους, στα μπλόκα, να σταματήσει το ξεπούλημα των γεφυρών, των σιδηροδρόμων, ό,τι έχει απομείνει τέλος πάντων ως δημόσιο αγαθό.

Κανείς.

Δεν θέλω να κατηγορήσω για αυτό τους Έλληνες, οι οποίοι καθημερινά πρέπει να παλέψουν για την προσωπική τους επιβίωση, να βρουν τρόπους για να ταΐσουν τα παιδιά και τις οικογένειές τους.

Οι κατηγορίες μου στοχεύουν τον ΣΥΡΙΖΑ, τον Τσίπρα, όλους αυτούς που ανήκουν στην ελληνική ελίτ, στα μίντια (έχουν στην κυριολεξία όλα πουληθεί όπως και στη Γερμανία από τη CIA;) και στους βουλευτές που κοιτούν με δέος (σ.σ.: τους δανειστές) και φροντίζουν να εξυπηρετήσουν τα προσωπικά τους συμφέροντα. Καμία δράση.

Παρακολουθήστε την Ελλάδα - τη χώρα σας, Έλληνες πολίτες, ενώ αιμορραγεί!

Να είστε προσεκτικοί, διότι όλο αυτό δεν έχει να κάνει με χρέος και διάσωση.

Εάν σας πουν ότι η ευθύνη για την κρίση στην Ευρώπη είναι της Ελλάδας και του χρέους της, και ότι η ομαλοποίηση της κατάστασης εξαρτάται από το πόσο η Ελλάδα θα συμμορφωθεί με τους κανόνες του νέου πακέτου διάσωσης, αυτό είναι ένα εξωφρενικό ψέμα.

Αυτή η κρίση δημιουργήθηκε από τους ίδιους τους Ευρωπαίους, από την ελίτ της Ευρώπης, από την Goldman Sachs - η οποία παρεμπιπτόντως διαφεντεύει την ευρωπαϊκή οικονομία.

Διότι θέλουν να συντρίψουν την Ελλάδα να την πετάξουν στον γκρεμό. Αυτοί, τα αποβράσματα των Βρυξελλών και της Ουάσινγκτον, επιδιώκουν μια Ελλάδα υποταγμένη.

Γιατί η Ελλάδα διαθέτει μία υψηλά στρατηγική θέση στο σταυροδρόμι μεταξύ Ανατολής και Δύσης.

Η Ελλάδα είναι μία χώρα μέλος του ΝΑΤΟ.

Ίσως η δεύτερη στη σειρά πιο σημαντική χώρα του ΝΑΤΟ (μετά την Τουρκία) λόγω της στρατηγικής της θέσης. Δεν θέλουν αυτή η Ελλάδα να διοικείται από ένα αριστερό κόμμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προφανώς είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από Αριστερά.

Είστε νεοφιλελεύθεροι ακριβώς όπως αυτοί.

Τα αφεντικά της υφηλίου επιθυμούν «καθεστωτική αλλαγή» - εκείνο το παλιό καλό καθεστώς που απειλεί οτιδήποτε αντίκειται στους νόμους της Δύσης.

Αυτήν τη στιγμή η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σκύβει το κεφάλι και υποκλίνεται στα αφεντικά του χρήματος επιτρέποντας την ταπείνωση και την καταστροφή των ίδιων της των πολιτών. 

Εάν η Ελλάδα διεξήγαγε τώρα εκλογές και κέρδιζε ένα δεξιό κόμμα, τύπου Νέα Δημοκρατία ή ακόμη και οι φασίστες της Χρυσής Αυγής, ή μία συμμαχία των δύο, το πρόβλημα του χρέους θα εξανεμιζόταν εν μία νυκτί.

Αυτό που επιθυμεί η Ουάσινγκτον μαζί με το σκυλάκι της τις Βρυξέλλες, είναι μια Ελλάδα υποταγμένη που δεν θα ζητεί να μάθει τον ακριβή ρόλο του ΝΑΤΟ, που δεν θα διαπραγματεύεται με την Ε.Ε., που δεν θα ζητεί να απαλλαγεί από τα ευρωπαϊκά δεσμά, που δεν θα έχει πρόσβαση στις συζητήσεις με τις ΗΠΑ για τη Μεσόγειο - για τον υποθαλάσσιο πλούτο σε υδρογονάνθρακες και ορυκτά.

Το παράδειγμα, φυσικά, επεκτείνεται και για την Ιταλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία, χώρες που έχουν τις ακτές τους στη Μεσόγειο.

Οι κυβερνήσεις τους έχουν ήδη αλλάξει με εξωτερική παρέμβαση (ΗΠΑ/Ε.Ε.) προκειμένου να επιβληθούν υπάκουα κουτάβια της νεοφιλελεύθερης δεξιάς. 

​Είμαι σίγουρος ότι η Ελλάδα έχει ακόμη τη δυνατότητα και τη σοφία να ξαναχτίσει τη ΔημοκρατίαΗ αδρανής ελίτ και η ελληνική κυβέρνηση δεν έχουν καμία δικαιολογία.

Είναι το λιγότερο η χειρότερη μορφή του Συνδρόμου της Στοκχόλμης: παραμένουν υποταγμένοι στον βασανιστή τους «μέχρι να τους χωρίσει ο θάνατος».

Και ο θάνατος, με όρους απόλυτης καταστροφής, λεηλάτησης και απόλυτης δουλείας, βρίσκεται κοντά.

Εσείς, Έλληνες πολίτες, εσείς θέλετε να συνεχίσετε σε αυτό το μονοπάτι της υποδούλωσης που σας έχει επιβάλει η αυτοκρατορία των αρπακτικών, η οποία στην τελική θα σας ελέγχει σε κάθε βήμα που θα κάνετε;

Ή θα προτιμούσατε να ανακαταλάβετε την κυριαρχία σας, το νόμισμά σας - απαγκιστρωμένοι από τη δικτατορία των Βρυξελλών - και να αρχίσετε από την αρχή - όπως οι ευγενείς και σοφοί Έλληνες έπραξαν 2.500 χρόνια πριν, φέρνοντας τη Δημοκρατία;

Είμαι σίγουρος ότι η Ελλάδα έχει ακόμη τη δυνατότητα και τη σοφία να ξαναχτίσει τη Δημοκρατία.

Θυμηθείτε πως, παρόλο που δεν μπορούμε να αλλάξουμε τη γεωγραφική μας θέση, το μέλλον μπορεί αναμφίβολα να διαφοροποιηθεί.

Αυτή η Ελλάδα είναι ακόμη ζωντανή!

Zήτω οι Έλληνες!




iskra.gr

Acacia pycnantha

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση του Gardening Petros.


in) wide. The profuse fragrant, golden flowers appear in late winter and spring, followed by long seed pods. Plants are cross-pollinated by several species of
en.m.wikipedia.org

Ακολουθεί μετάφραση

Acacia pycnantha

Acacia pycnantha, commonly known as the golden wattle, is a tree of the family Fabaceae native to southeastern Australia. It grows to a height of 8 m (26 ft) and has phyllodes (flattened leaf stalks) instead of true leaves. Sickle-shaped, these are between 9 and 15 cm (3 12 and 6 in) long, and 1–3.5 cm (121 12 in) wide. The profuse fragrant, golden flowers appear in late winter and spring, followed by long seed pods. Plants are cross-pollinated by several species of honeyeater and thornbill, which visit nectaries on the phyllodes and brush against flowers, transferring pollen between them. An understorey plant in eucalyptus forest, it is found from southern New South Wales and the Australian Capital Territory, through Victoria and into southeastern South Australia.
Golden wattle
Closeup of pendulous green phyllodes (leaves) and yellow globular flower heads
Scientific classification e
Kingdom: Plantae
Clade: Angiosperms
Clade: Eudicots
Clade: Rosids
Order: Fabales
Family: Fabaceae
Clade: Mimosoideae
Genus: Acacia
Species: A. pycnantha
Binomial name
Acacia pycnantha
Benth.[1]
Synonyms[1]
Explorer Thomas Mitchell collected the type specimen, from which George Bentham wrote the species description in 1842. No subspecies are recognised. The bark of A. pycnantha produces more tannin than any other wattle species, resulting in its commercial cultivation for production of this compound. It has been widely grown as an ornamental garden plant and for cut flower production, but has become a weed in South Africa, Tanzania, Italy, Portugal, Sardinia, India, Indonesia, New Zealand, as well as Western Australia, Tasmania and New South Wales. Acacia pycnantha was made the official floral emblem of Australia in 1988, and has been featured on the country's postal stamps.

Contents

DescriptionEdit

A rounded tree with green foliage and profuse yellow flowers in a public garden
Habit, Geelong Botanic Gardens
Acacia pycnantha generally grows as a small tree to between 3 and 8 m (10 and 30 ft) in height,[2] though trees of up to 12 m (40 ft) high have been reported in Morocco.[3] The bark is generally dark brown to grey—smooth in younger plants though it can be furrowed and rough in older plants.[4] Branchlets may be bare and smooth or covered with a white bloom.[2] The mature trees do not have true leaves but have phyllodes—flat and widened leaf stems—that hang down from the branches. Shiny and dark green, these are between 9 and 15 cm (3 12 and 6 in) long, 1–3.5 cm (121 12 in) wide and falcate (sickle-shaped) to oblanceolate in shape.[2] New growth has a bronze coloration.[5] Field observations at Hale Conservation Park show the bulk of new growth to take place over spring and summer from October to January.[6]
Floral buds are produced year-round on the tips of new growth, but only those initiated between November and May go on to flower several months later. Flowering usually takes place from July to November (late winter to early summer) in the golden wattle's native range; because the later buds develop faster, flowering peaks over July and August.[7][8] The bright yellow inflorescences occur in groups of 40 to 80 on 2.5–9 cm (1–3 12 in)-long racemes that arise from axillary buds.[2] Each inflorescence is a ball-like structure that is covered by 40 to 100 small flowers that have five tiny petals (pentamerous) and long erect stamens, which give the flower head a fluffy appearance.[4]
Developing after flowering has finished, the seed pods are flattish, straight or slightly curved, 5–14 cm (2–5 12 in) long and 5–8 mm wide.[8][9] They are initially bright green, maturing to dark brown and have slight constrictions between the seeds,[10] which are arranged in a line in the pod.[8] The oblong seeds themselves are 5.5 to 6 mm long, black and shiny, with a clavate (club-shaped) aril.[2] They are released in December and January, when the pods are fully ripe.[7]
Species similar in appearance include mountain hickory wattle (A. obliquinervia), coast golden wattle (A. leiophylla) and golden wreath wattle (A. saligna).[2] Acacia obliquinervia has grey-green phyllodes, fewer flowers in its flower heads, and broader (1.25–2.5 cm (12–1 in)-wide) seed pods.[11] A. leiophylla has paler phyllodes.[12] A. saligna has longer, narrower phyllodes.[4]

TaxonomyEdit

Acacia pycnantha was first formally described by botanist George Bentham in the London Journal of Botany in 1842.[13] The type specimen was collected by the explorer Thomas Mitchell in present-day northern Victoria between Pyramid Hill and the Loddon River.[14][1] Bentham thought it was related to A. leiophylla, which he described in the same paper.[13] The specific epithet pycnantha is derived from the Greek words pyknos (dense) and anthos (flowers), a reference to the dense cluster of flowers that make up the globular inflorescences.[15] Queensland botanist Les Pedley reclassified the species as Racosperma pycnanthum in 2003, when he proposed placing almost all Australian members of the genus into the new genus Racosperma.[16] However, this name is treated as a synonym of its original name.[1]
Johann Georg Christian Lehmann described Acacia petiolaris in 1851 from a plant grown at Hamburg Botanic Gardens from seed said to be from the Swan River Colony (Perth). [14] Carl Meissner described A. falcinella from material from Port Lincoln in 1855. Bentham classified both as A. pycnantha in his 1864 Flora Australiensis, though he did categorise a possible subspecies angustifolia based on material from Spencer Gulf with narrower phyllodes and fewer inflorescences.[17] However, no subspecies are currently recognised, though an informal classification distinguishes wetland and dryland forms, the latter with narrower phyllodes.[18]
In 1921 Joseph Maiden described Acacia westonii from the northern and western slopes of Mount Jerrabomberra near Queanbeyan in New South Wales. He felt it was similar to, but distinct from, A. pycnantha and was uncertain whether it warranted species rank. His colleague Richard Hind Cambage grew seedlings and reported they had much longer internodes than those of A. pycnantha, and that the phyllodes appeared to have three nectaries rather than the single one of the latter species.[19] It is now regarded as a synonym of A. pycnantha.[1]
Common names recorded include golden wattle, green wattle, black wattle, and broad-leaved wattle.[1] At Ebenezer Mission in the Wergaia country of north-western Victoria the aborigines referred to it as witch.[20][21]
Hybrids of the species are known in nature and cultivation. In the Whipstick forest near Bendigo in Victoria, putative hybrids with Whirrakee wattle (Acacia williamsonii) have been identified; these resemble hakea wattle (Acacia hakeoides).[2] Garden hybrids with Queensland silver wattle (Acacia podalyriifolia) raised in Europe have been given the names Acacia x siebertiana and Acacia x deneufvillei.[1]

Distribution and habitatEdit

Round green ball-like galls among green phyllodes (leaves)
Galls formed by Trichilogaster signiventris wasps on a plant in South Africa
Golden wattle occurs in south-eastern Australia from South Australia's southern Eyre Peninsula and Flinders Ranges across Victoria and northwards into inland areas of southern New South Wales and the Australian Capital Territory.[8][22] It is found in the understorey of open eucalypt forests on dry, shallow soils.[9]
The species has become naturalised beyond its original range in Australia. In New South Wales it is especially prevalent around Sydney and the Central Coast region. In Tasmania it has spread in the east of the state and become weedy in bushland near Hobart. In Western Australia, it is found in the Darling Range and western wheatbelt as well as Esperance and Kalgoorlie.[4]
Outside Australia it has become naturalised in South Africa, Tanzania, Italy, Portugal, Sardinia, India, Indonesia and New Zealand.[4] It is present in California as a garden escapee, but is not considered to be naturalised there.[23] In South Africa, where it had been introduced between 1858 and 1865 for dune stabilization and tannin production, it had spread along waterways into forest, mountain and lowland fynbos, and borderline areas between fynbos and karoo.[24] The gall-forming wasp Trichilogaster signiventris has been introduced in South Africa for biological control and has reduced the capacity of trees to reproduce throughout their range.[25] The eggs are laid by adult wasps into buds of flower heads in the summer, before hatching in May and June when the larvae induce the formation of the grape-like galls and prevent flower development. The galls can be so heavy that branches break under their weight.[26] In addition, the introduction in 2001 of the acacia seed weevil Melanterius compactus has also proved effective.[27]

EcologyEdit

a fly perched on a phyllode
A fly visiting a nectary on a phyllode
Though plants are usually killed by a severe fire, mature specimens are able to resprout.[28][29] Seeds are able to persist in the soil for more than five years, germinating after fire.[29]
Like other wattles, Acacia pycnantha fixes nitrogen from the atmosphere.[30] It hosts bacteria known as rhizobia that form root nodules, where they make nitrogen available in organic form and thus help the plant grow in poor soils. A field study across Australia and South Africa found that the microbes are genetically diverse, belonging to various strains of the species Bradyrhizobium japonicum and genus Burkholderia in both countries. It is unclear whether the golden wattle was accompanied by the bacteria to the African continent or encountered new populations there.[31]
Self-incompatible, Acacia pycnantha cannot fertilise itself and requires cross-pollination between plants to set seed.[32] Birds facilitate this and field experiments keeping birds away from flowers greatly reduces seed production. Nectaries are located on phyllodes; those near open flowers become active, producing nectar that birds feed upon just before or during flowering. While feeding, birds brush against the flower heads and dislodge pollen and often visit multiple trees.[6] Several species of honeyeater, including the white-naped, yellow-faced,[33] New Holland,[34] and occasionally white-plumed and crescent honeyeaters,[33] and Eastern spinebills have been observed foraging. Other bird species include the silvereye, striated, buff-rumped and brown thornbills. As well as eating nectar, birds often pick off insects on the foliage. Honeybees, native bees, ants and flies also visit nectaries, but generally do not come into contact with the flowers during this activity.[6] The presence of Acacia pycnantha is positively correlated with numbers of swift parrots overwintering in box–ironbark forest in central Victoria, though it is not clear whether the parrots are feeding on them or some other factor is at play.[35]
The wood serves as food for larvae of the jewel beetle species Agrilus assimilis, A. australasiae and A. hypoleucus.[36] The larvae of a number of butterfly species feed on the foliage including the fiery jewel, icilius blue, lithocroa blue and wattle blue.[37] Trichilogaster wasps form galls in the flowerheads, disrupting seed set[38] and Acizzia acaciaepycnanthae, a psyllid, sucks sap from the leaves.[39] Acacia pycnantha is a host to rust fungus species in the genus Uromycladium that affect the phyllodes and branches. These include Uromycladium simplex that forms pustules and U. tepperianum that causes large swollen brown to black galls that eventually lead to the death of the host plant.[40][41] Two fungal species have been isolated from leaf spots on Acacia pycnantha: Seimatosporium arbuti, which is found on a wide range of plant hosts, and Monochaetia lutea.[42]

UsesEdit

closeup of trunk and bark with single point showing oozing transparent golden gum-like substance
Trunk exuding gum
Golden wattle has been grown in temperate regions around the world for the tannin in its bark, as it provides the highest yield of all wattles.[15] Trees can be harvested for tannin from seven to ten years of age.[3] Commercial use of its timber is limited by the small size of trees, but it has high value as a fuel wood.[43] The scented flowers have been used for perfume making,[15] and honey production in humid areas. However, the pollen is too dry to be collected by bees in dry climates.[3] In southern Europe, it is one of several species grown for the cut-flower trade and sold as "mimosa".[44] Like many other species of wattle, Acacia pycnantha exudes gum when stressed.[45] Eaten by indigenous Australians, the gum has been investigated as a possible alternative to gum arabic, commonly used in the food industry.[2][45]

CultivationEdit

Golden wattle is cultivated in Australia and was introduced to the northern hemisphere in the mid-1800s. Although it has a relatively short lifespan of 15 to 30 years, it is widely grown for its bright yellow, fragrant flowers.[15][38] As well as being an ornamental plant, it has been used as a windbreak or in controlling erosion. Trees are sometimes planted with the taller sugar gum (Eucalyptus cladocalyx) to make a two-layered windbreak.[3] One form widely cultivated was originally collected on Mount Arapiles in western Victoria. It is floriferous, with fragrant flowers appearing from April to July.[46] The species has a degree of frost tolerance and is adaptable to a wide range of soil conditions, but it prefers good drainage.[46] It tolerates heavy soils in dry climates,[47] as well as mild soil salinity.[48] It can suffer yellowing (chlorosis) in limestone-based (alkaline) soils.[3] Highly drought-tolerant, it needs 370–550 mm (10–20 in) winter rainfall for cultivation.[3] It is vulnerable to gall attack in cultivation.[49] Propagation is from seed which has been pre-soaked in hot water to soften the hard seed coating.[15]

Symbolic and cultural referencesEdit


Green leaves and numerous small yellow round flowerheads against the sky
Golden wattle in full flower
Although wattles, and in particular the golden wattle, have been the informal floral emblem of Australia for many years (for instance, it represented Australia on the Coronation gown of Queen Elizabeth II in 1953), it was not until Australia's bicentenary in 1988 that the golden wattle was formally adopted as the floral emblem of Australia. This was proclaimed by Governor-General Sir Ninian Stephen in the Government gazette published on 1 September.[50] The day was marked by a ceremony at the Australian National Botanic Gardens which included the planting of a golden wattle by Hazel Hawke, the Prime Minister's wife. In 1992, 1 September was formally declared "National Wattle Day".[15]
The Australian Coat of Arms includes a wreath of wattle; this does not, however, accurately represent a golden wattle. Similarly, the green and gold colours used by Australian international sporting teams were inspired by the colours of wattles in general, rather than the golden wattle specifically.[15]
The species was depicted on a stamp captioned "wattle" as part of a 1959–60 Australian stamp set featuring Australian native flowers. In 1970, a 5c stamp labelled "Golden Wattle" was issued to complement an earlier set depicting the floral emblems of Australia. To mark Australia Day in 1990, a 41c stamp labelled "Acacia pycnantha" was issued.[15] Another stamp labelled "Golden Wattle", with a value of 70c, was issued in 2014.[51]


Μετάφραση

Acacia pycnantha - Βικιπαίδειαin) ευρεία. Τα άφθονα, αρωματικά, χρυσά λουλούδια εμφανίζονται στα τέλη του χειμώνα και την άνοιξη, ακολουθούμενα από μακρούς σπόρους. Τα φυτά πολλαπλασιάζονται με πολλά είδηen.m.wikipedia.org
Acacia pycnanthaΗ ακακία pycnantha, κοινώς γνωστή ως χρυσή καραβίδα, είναι ένα δέντρο της οικογένειας Fabaceae που προέρχεται από τη νοτιοανατολική Αυστραλία. Αναπτύσσεται σε ύψος 8 μ. (26 πόδια) και έχει φυλλοειδή (πεπλατυσμένα στελέχη φύλλων) αντί για αληθινά φύλλα. Σχηματίζονται σε σχήμα βελανιδιάς, μήκους μεταξύ 9 και 15 cm (3 1/2 και 6 in) και πλάτους 1-3,5 cm (1/2-1 1/2 in). Τα άφθονα, αρωματικά, χρυσά λουλούδια εμφανίζονται στα τέλη του χειμώνα και την άνοιξη, ακολουθούμενα από μακρούς σπόρους. Τα φυτά είναι διασταυρωμένα γονιμοποιημένα από διάφορα είδη μέλισσας και αγκάθι, τα οποία επισκέπτονται νέκταρ στα φυλλοειδή και βουρτσίζουν τα λουλούδια, μεταφέροντας γύρη μεταξύ τους. Ένα υποβρύχιο εργοστάσιο στο δάσος ευκαλύπτου, βρίσκεται στη νότια Νέα Νότια Ουαλία και στην Αυστραλιανή Πρωτεύουσα, μέσω της Βικτώριας και της νοτιοανατολικής Νότιας Αυστραλίας.Χρυσή καραμέλαΚοντινό πλάνο των εκκρεμών πράσινων φύλλων (φύλλων) και κίτρινων σφαιρικών κεφαλών λουλουδιώνΕπιστημονική ταξινόμηση eΒασίλειο: ΦυτάClade: ΑγγειόσπερμαClade: ΕυρυδίκηClade: ΡοζίδεςΠαραγγελία: FabalesΟικογένεια: FabaceaeClade: MimosoideaeΓένος: ΑκακίαΕίδος: Α. PycnanthaΔιωνυμικό όνομαAcacia pycnanthaBenth. [1]Συνώνυμα [1]Συνωνυμία ειδών

    
Acacia falcinella Meisn.
    
Acacia petiolaris Lehm.
    
Acacia pycnantha var. petiolaris Η. Vilm.
    
Acacia pycnantha Benth. var. pycnantha
    
Acacia westonii Maiden
    
Racosperma pycnanthum (Benth.) PedleyΟ εξερευνητής Thomas Mitchell συνέλεξε το δείγμα τύπου, από το οποίο ο Γιώργος Bentham έγραψε την περιγραφή του είδους το 1842. Δεν αναγνωρίζονται υποείδη. Ο φλοιός του Α. Pycnantha παράγει περισσότερη ταννίνη από οποιοδήποτε άλλο είδος βλάστησης, με αποτέλεσμα την εμπορική καλλιέργεια του για την παραγωγή αυτής της ένωσης. Έχει αναπτυχθεί ευρέως ως διακοσμητικό φυτό κήπου και για την παραγωγή ανθισμένων λουλουδιών, αλλά έχει γίνει ζιζάνιο στη Νότιο Αφρική, την Τανζανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία, τη Σαρδηνία, την Ινδία, την Ινδονησία, τη Νέα Ζηλανδία, καθώς και τη Δυτική Αυστραλία, την Τασμανία και τη Νέα Νότια Ουαλία. Το Acacia pycnantha έγινε το επίσημο λουλουδάτο έμβλημα της Αυστραλίας το 1988 και παρουσιάστηκε στις ταχυδρομικές σφραγίδες της χώρας.ΠεριεχόμεναΠεριγραφήEditΈνα στρογγυλεμένο δέντρο με πράσινο φύλλωμα και άφθονα κίτρινα λουλούδια σε έναν δημόσιο κήποΣυνήθεια, βοτανικοί κήποι GeelongΗ Acacia pycnantha γενικά αναπτύσσεται ως μικρό δέντρο με ύψος μεταξύ 3 και 8 μέτρων (10 και 30 πόδια), [2] αν και έχουν αναφερθεί στο Μαρόκο δένδρα ύψους μέχρι και 12 μέτρων (40 πόδια). [3] Ο φλοιός είναι γενικά σκούρο καφέ έως γκρίζο-λεία στα νεότερα φυτά αν και μπορεί να είναι αυλακωτός και τραχύς σε παλαιότερα φυτά. [4] Τα κλαδιά μπορεί να είναι γυμνά και λεία ή να καλύπτονται με λευκή άνθιση [2]. Τα ώριμα δέντρα δεν έχουν αληθινά φύλλα αλλά έχουν φυλλοειδή-επίπεδα και διευρυμένα φύλλα των φύλλων-που κρεμούνται από τα κλαδιά. Λαμπερό και σκούρο πράσινο, είναι μεταξύ 9 και 15 cm (3 1/2 και 6 in) μακρύ, 1-3,5 cm (1/2-1 1/2 in) πλάτος και πτυχωτό (σχήματος δρεπανοειδούς) . [2] Η νέα ανάπτυξη έχει έναν χάλκινο χρωματισμό. [5] Οι παρατηρήσεις του πεδίου στο Hale Conservation Park δείχνουν ότι ο όγκος της νέας ανάπτυξης θα λάβει χώρα την άνοιξη και το καλοκαίρι από τον Οκτώβριο έως τον Ιανουάριο [6].Τα φυτικά μπουμπούκια παράγονται όλο το χρόνο στις άκρες της νέας ανάπτυξης, αλλά μόνο εκείνα που ξεκινούν από τον Νοέμβριο έως τον Μάιο συνεχίζουν να λουλουδιών αρκετούς μήνες αργότερα. Η ανθοφορία λαμβάνει χώρα συνήθως από τον Ιούλιο έως τον Νοέμβριο (από το τέλος του χειμώνα έως τις αρχές του καλοκαιριού) στο γηγενές εύρος της χρυσής ράβδου. επειδή οι παλιότεροι μπουμπούκια αναπτύσσονται ταχύτερα, ανθίζοντας κορυφές τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. [7] [8] Οι έντονες κίτρινες ταξιανθίες εμφανίζονται σε ομάδες των 40 έως 80 σε 2,5-9 cm (1-3 1/2 ίντσες) - μακρές ραβδώσεις που προκύπτουν από τους μασχαλιαίους οφθαλμούς [2]. Κάθε ταξιανθία είναι μια δομή που μοιάζει με σφαίρα και καλύπτεται από 40 έως 100 μικρά λουλούδια που έχουν πέντε μικροσκοπικά πέταλα (πενταμερή) και μακριές όρθιες στήμονες, που δίνουν στην κεφαλή λουλουδιών μια χνουδωτή εμφάνιση.Η ανάπτυξη μετά την ανθοφορία έχει τελειώσει, οι λοβοί σπόρων είναι επίπεδες, ευθείες ή ελαφρώς καμπυλωτές, 5-14 cm (2-5 1/2 in) μακρύ και 5-8 mm πλάτος. [8] [9] Αρχικά είναι φωτεινό πράσινο, ωριμάζει σε σκούρο καφέ και έχει ελαφρές συστολές μεταξύ των σπόρων [10] που είναι διατεταγμένες σε μια γραμμή στο κορμό [8]. Οι επιμήκεις σπόροι είναι 5.5 έως 6 χιλιοστά μακρύ, μαύρο και γυαλιστερό, με αριστοκλειά (club-shaped) aril. [2] Απελευθερώνονται τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο, όταν τα λοβούς είναι πλήρως ώριμα [7].Τα είδη που μοιάζουν με την εμφάνιση περιλαμβάνουν το βουνό του Hickory Mountain (A. obliquinervia), το χρυσαφένια ακτή (A. leiophylla) και το χρυσό στεφάνι (A. saligna). [2] Το Acacia obliquinervia έχει γκριζωπόφυλλους φυλλούς, λιγότερα άνθη στα κεφάλια των λουλουδιών και ευρύτερο (1,25-2,5 cm (1/2-1 in)) λοβό σπόρων. [11] Α. Η leiophylla έχει φαινολικές φαιάδες. [12] Το A. saligna έχει μακρύτερες, στενότερες φυλογλίδες [4].TaxonomyEditΤο Acacia pycnantha περιγράφηκε αρχικά από τον βοτανολόγο George Bentham στο Lo


Δημοφιλείς αναρτήσεις