Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

“CRETAN HORTA”

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε την ενημέρωση κατάστασης του χρήστη Historical Cooking.
Φωτογραφία του χρήστη Historical Cooking.
Φωτογραφία του χρήστη Historical Cooking.Φωτογραφία του χρήστη Historical Cooking.
Ο χρήστης Historical Cooking πρόσθεσε 3 νέες φωτογραφίες.
A SPRING “CRETAN HORTA” FAVORITE…VROUVES-AGRIOVROUVES-MAVROVROUVES-PRIKOVROUVESWild greens, “horta”, is found in the mountain side and sea-shore and varies depending on the season and region. Today and in the past horta is a daily staple for most people and a very powerful and very effective detox cleanse. Horta is an example of the ancient Hippocratic dogma “Let Thy Food be Thy Medicine”, which is cornerstone of the Cretan culinary tradition.Vrouves (Hirschfeldia incana) is a flowering plant in the mustard family. Common names include: Mediterranean mustard, Shortpod mustard, Buchanweed, Greek mustard and Hoary mustard. It is native to the Mediterranean Basin.Edible: 1) “Vrouves” - young leaves before shoot grows (in eastern Crete November-January). 2) “Prikovrouves” - tender shoots before flowering (in eastern Crete March-April). This last stage of the horta has the most bitter taste and is wonderful with vinegar, olive oil and sea salt.ΈΝΑ ΑΓΑΠΗΜΈΝΟ "ΚΡΗΤΙΚΉ HORTA" ΆΝΟΙΞΗ...VROUVES-AGRIOVROUVES-MAVROVROUVES-PRIKOVROUVES άγρια χόρτα, "horta", βρίσκεται στην πλαγιά και θάλασσα και ποικίλλει ανάλογα με την εποχή και την περιοχή. Σήμερα και η τελευταία horta είναι μια καθημερινή βάση, για τους περισσότερους ανθρώπους, και ένα πολύ ισχυρό και πολύ αποτελεσματικό απεξάρτηση καθαρίσει. Horta είναι ένα παράδειγμα του αρχαία όρκος του δόγματος "Ας ΤΗΥ τροφίμων να ΤΗΥ ιατρική", η οποία αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της Κρητικής μαγειρικής παράδοσης.

Vrouves (Hirschfeldia η πολιά) είναι ένα ανθοφορία των φυτών στην οικογένεια μουστάρδα. Κοινά ονόματα περιλαμβάνουν: μεσογειακή μουστάρδα, μουστάρδα, Shortpod Buchanweed, ελληνική μουστάρδα και γηραιός μουστάρδα. Είναι εγγενές στην λεκάνη της Μεσογείου.

Βρώσιμα: 1) «Vrouves» - μικρά φύλλα πριν ο βλαστός αυξάνεται (στην Ανατολική Κρήτη Νοέμβριο και τον Ιανουάριο).
2) "Prikovrouves" - τρυφερά βλαστάρια πριν την ανθοφορία (στην Ανατολική Κρήτη Μάρτιο-Απρίλιο). Αυτό το τελευταίο στάδιο της horta έχει την πιο πικρή γεύση και είναι θαυμάσια με ξύδι, ελαιόλαδο και θαλασσινό αλάτι. (Μεταφράστηκε από: Bing)

πολύ ιδιαίτερο...

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε το άλμπουμ του χρήστη Uncinetto schemi da scambiare: copricarrello lino e filet.


uncinetto schemi da scambiare


Πασχαλινό τσουρέκι


ANT1 WEB TV / Συνταγές | ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΕΙΡΩΝ | Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου αποκαλύπτει μοναδικά μυστικά γεύσης, tips απόλαυσης, αλλά και συνταγές που θα απογειώσουν τη μαγειρική σας!
antenna.gr

Ν ΓΚΑΤΣΟΣ - Μεγάλη Δευτέρα

Ν ΓΚΑΤΣΟΣ - Μεγάλη Δευτέρα
Ο ων και ο ην και ο ερχόμενος.
Το Άλφα και το Ωμέγα

Περίμενέ με μάνα μου περίμενέ με ακόμα
Ώσπου να φτάσει η άνοιξη στο παγωμένο χώμα.

Ο γεωμέτρης του αχανούς.
Ο ποιμήν των αστέρων.

Περίμενέ με μάνα μου σαν το πουλί του νότου
Που σμίγει μάτι και φτερό να βρει τον ουρανό του

Ο κυβερνήτης των Αριθμών.
Ο δαμαστής των Σημείων.

Περίμενέ με μάνα μου κάποια Παρασκευή σου
στην πύλη του παράδεισου, στο φρέαρ της αβύσσου.

Εγγύς. Εγγύτατος ο καιρός.
Ο ων και ο ην και ο ερχόμενος.

«Ο Λύκος της στέπας»

Διαβάστε σήμερα κιόλας τις πρώτες σελίδες του καταπληκτικού μυθιστορήματος  του συγγραφέα Έρμαν Έσσε από τον ακόλουθο σύνδεσμο ---> http://goo.gl/OwzNxK
----
Ο «Λύκος της στέπας», το μυθιστόρημα που χάρισε στον Έρμαν Έσσε την παγκόσμια αναγνώριση, κυκλοφορεί στην Ελλάδα αποκλειστικά από τις Εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ. Τη μετάφραση από το πρωτότυπο κείμενο στα γερμανικά υπογράφει ο βραβευμένος Γιώργος Δεπάστας.

Πρόκειται για ένα δυνατό ανάγνωσμα που ιχνηλατεί τα σκοτεινά μονοπάτια της ανθρώπινης ψυχής και μας παρασύρει στη δίνη του. Το μυθιστόρημα αυτό –όπως και όλα τα βιβλία του μετέπειτα βραβευμένου με Νόμπελ Λογοτεχνίας Έρμαν Έσσε– απαγορεύτηκαν στη Γερμανία μετά την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία.
http://minoas.gr/book-3867.minoas ‪#‎διαβάζω‬ ‪#‎diavazo‬

ΑΒΔΟΥ- ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΒΔΟΥ- ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
(Φωτο:Αντώνης Γενναράκης)

νεανικό και εύκολο ζακετάκι

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε την ενημέρωση κατάστασης του χρήστη Ergahandmade.
Ο χρήστης Ergahandmade πρόσθεσε 2 νέες φωτογραφίες.

ΣΤΗΝ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΗ ΑΥΛΗ ...


Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTERNET ΜΕ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ, ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ
kritipoliskaihoria.blogspot.com

Βρήκαν το τέρας ...


Τροφή στο μύθο του περίφημου τέρατος του Λόχνες δίνουν οι δορυφορικές φωτογραφίες από τους χάρτες της Apple, που απεικονίζουν ένα μυστηριώδες...
candianews.gr

Το σπίτι του πατέρα μου


Κι αυτό το ποίημα με συγκινεί γιατί μου θυμίζει τη δύναμη και τη γνώση που μπορούμε να αντλήσουμε όταν επιστρέφουμε με σεβασμό και επίγνωση στο σημείο της προσωπικής μας εκκίνησης:
mikroimegaloi.gr

«Το πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι»

Διαβάστε τις πρώτες σελίδες του καταπληκτικού βιβλίου «Το πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι» από τον παρακάτω σύνδεσμο ---> http://goo.gl/wfaojP
---
Το μυθιστόρημα του Όσκαρ Ουάιλντ, «Το πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι», έχει κυκλοφορήσει σε διάφορες εκδοχές. Ο συγγραφέας έστειλε το χειρόγραφο του μυθιστορήματος στο μηνιαίο λογοτεχνικό περιοδικό «Lippincott» το 1890 και ο επιμελητής του περιοδικού, φοβούμενος αντιδράσεις, προέβη σε αλλαγές κυρίως για να απαλύνει τις υπαινισσόμενες αναφορές στην ομοφυλοφιλία. Αυτή η εκδοχή του βιβλίου δημοσιεύτηκε στο περιοδικό και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ σε μετάφραση της Βασιλικής Κοκκίνου.

Στη συνέχεια, και ενώ η υποδοχή από την κριτική υπήρξε αρνητική, ο συγγραφέας αναγκάστηκε να αυτολογοκριθεί και να αναθεωρήσει το αρχικό χειρόγραφο για να εκδοθεί ως βιβλίο. Αφαίρεσε παραγράφους και οτιδήποτε άλλο είχε θεωρηθεί ανήθικο, μείωσε ακόμα πιο πολύ τις ερωτικές αναφορές και πρόσθεσε νέο υλικό. Αυτή η εκδοχή των 20 κεφαλαίων εκδόθηκε τον Απρίλιο του 1891 από τον εκδοτικό οίκο Ward, Lock and Company.
Σήμερα, έναν αιώνα μετά την πρώτη της έκδοση, η ιστορία του Ντόριαν Γκρέι εξακολουθεί να συμβολίζει το άπιαστο όνειρο της αιώνιας νεότητας και της άφθαρτης ομορφιάς.
http://minoas.gr/book-3855.minoas ‪#‎διαβάζω‬ ‪#‎diavazo‬

Δημοφιλείς αναρτήσεις