Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

“CRETAN HORTA”

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε την ενημέρωση κατάστασης του χρήστη Historical Cooking.
Φωτογραφία του χρήστη Historical Cooking.
Φωτογραφία του χρήστη Historical Cooking.Φωτογραφία του χρήστη Historical Cooking.
Ο χρήστης Historical Cooking πρόσθεσε 3 νέες φωτογραφίες.
A SPRING “CRETAN HORTA” FAVORITE…VROUVES-AGRIOVROUVES-MAVROVROUVES-PRIKOVROUVESWild greens, “horta”, is found in the mountain side and sea-shore and varies depending on the season and region. Today and in the past horta is a daily staple for most people and a very powerful and very effective detox cleanse. Horta is an example of the ancient Hippocratic dogma “Let Thy Food be Thy Medicine”, which is cornerstone of the Cretan culinary tradition.Vrouves (Hirschfeldia incana) is a flowering plant in the mustard family. Common names include: Mediterranean mustard, Shortpod mustard, Buchanweed, Greek mustard and Hoary mustard. It is native to the Mediterranean Basin.Edible: 1) “Vrouves” - young leaves before shoot grows (in eastern Crete November-January). 2) “Prikovrouves” - tender shoots before flowering (in eastern Crete March-April). This last stage of the horta has the most bitter taste and is wonderful with vinegar, olive oil and sea salt.ΈΝΑ ΑΓΑΠΗΜΈΝΟ "ΚΡΗΤΙΚΉ HORTA" ΆΝΟΙΞΗ...VROUVES-AGRIOVROUVES-MAVROVROUVES-PRIKOVROUVES άγρια χόρτα, "horta", βρίσκεται στην πλαγιά και θάλασσα και ποικίλλει ανάλογα με την εποχή και την περιοχή. Σήμερα και η τελευταία horta είναι μια καθημερινή βάση, για τους περισσότερους ανθρώπους, και ένα πολύ ισχυρό και πολύ αποτελεσματικό απεξάρτηση καθαρίσει. Horta είναι ένα παράδειγμα του αρχαία όρκος του δόγματος "Ας ΤΗΥ τροφίμων να ΤΗΥ ιατρική", η οποία αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της Κρητικής μαγειρικής παράδοσης.

Vrouves (Hirschfeldia η πολιά) είναι ένα ανθοφορία των φυτών στην οικογένεια μουστάρδα. Κοινά ονόματα περιλαμβάνουν: μεσογειακή μουστάρδα, μουστάρδα, Shortpod Buchanweed, ελληνική μουστάρδα και γηραιός μουστάρδα. Είναι εγγενές στην λεκάνη της Μεσογείου.

Βρώσιμα: 1) «Vrouves» - μικρά φύλλα πριν ο βλαστός αυξάνεται (στην Ανατολική Κρήτη Νοέμβριο και τον Ιανουάριο).
2) "Prikovrouves" - τρυφερά βλαστάρια πριν την ανθοφορία (στην Ανατολική Κρήτη Μάρτιο-Απρίλιο). Αυτό το τελευταίο στάδιο της horta έχει την πιο πικρή γεύση και είναι θαυμάσια με ξύδι, ελαιόλαδο και θαλασσινό αλάτι. (Μεταφράστηκε από: Bing)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις