Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018

στηρίγματα για τον υπολογιστή

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα βίντεο.



-1:24
5-Minute Crafts
Brilliant hacks for those who spend their lives in front of the computer.💻😉
bit.ly/2ifLdDl

Λαμπρά κόλπα για όσους περνούν τη ζωή τους μπροστά στον υπολογιστή. 💻😉
bit.ly/2ifLdDl

DON'T TAKE THIS RISK

πλεκτά λουλούδια

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα βίντεο.



-1:32






https://www.facebook.com/maria.dimitriou.5/posts/1253398924756887?__tn__=-R
http://www.crochet.com.ar/Coleccion_Flores/flores25.htm
Aprende como tejer la flor 25 de Moda a Crochet
Aprende como tejer la flor 25 de Moda a Crochet
1.227.831 προβολές
Moda a Crochet
Aprende como tejer la flor Nº 25 de Moda a Crochet
http://www.crochet.com.ar/Coleccion_Flores/flores25.htm

Μάθε πώς να πλέκεις το λουλούδι n º 25 της μόδας στο βελονάκι
http://www.crochet.com.ar/Coleccion_Flores/flores25.htm

Η διατροφική αξία της μπανάνας

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε μια δημοσίευση.
#τάδεέφη
Η περιεκτικότητα της μπανάνας σε Κάλιο είναι ιδιαίτερα υψηλή σε σχέση με άλλα φρούτα και τρόφιμα. Το Κάλιο είναι ένας ηλεκτρολύτης που παίζει σπουδαίο ρόλο στην πρωτεϊνοσύνθεση και τη διατήρηση και ανάπτυξη της μυικής μάζας, καθώς το κάλιο ρυθμίζει τα νευρικά ερεθίσματα για τη μυική συστολή.
#Evexia #News #Banana #Health #ΔιατροφικήΑξία #Υγεία

Ο καρπός είναι μακρόστενος, κίτρινου χρώματος εξωτερικά, με…


Το όνομα της μπανάνας προέρχεται από την αραβική λέξη banan, που σημαίνει δάκτυλο. Ευδοκιμεί κυρίως σε τροπικό κλίμα, ενώ η συλλογή της γίνεται ενώ έχει ακόμα χρώμα πράσινο καθώς το φρούτο συνεχίζει να ωριμάζει πολύ γρήγορα μετά την κοπή του.
Η μπανάνα θεωρείται πως εξημερώθηκε για πρώτη φορά στην Παπούα Νεα Γουινέα. Πρόσφατες ανασκαφές όμως έδειξαν πως προυπήρχε στην Αφρική, στη Μαγαδασκάρη και στην Πολυνησία, όπου το φυτό αποτελούσε εμπορεύσιμο προϊόν μεταξύ των σθγκεκριμένων λαών. Στις ημέρες μαςπάνω από 72 εκατομμύρια τόνοι διακινούνται με μεγαλύτερους παραγωγούς την Ινδία, την Κίνα, και τις χώρες της Λατινικής Αμερικής.
Ο καρπός είναι μακρόστενος, κίτρινου χρώματος εξωτερικά, με ευχάριστο άρωμα και μαλακό φλοιό ο οποίος μπορεί να αφαιρεθεί με ευκολία. Το εσωτερικό χρώμα του είναι υπόλευκο και εκτός από γευστικός είναι και ιδιαίτερα εύπεπτος (η άγουρη μπανάνα όμως παράγει πολλά αέρια). Το μήκος του μπορεί να φτάσει τα 15-18 εκατοστά και διάμετρο τα 4-5 εκατοστά. Όσο είναι άγουρη η μπανάνα είναι πράσινη και όταν ωριμάσει, παίρνει το χαρακτηριστικό της κίτρινο χρώμα. Το φυτό της μπανάνας είναι ψευδόστεμα που αναπτύσσεται έως τα 6 ως 7.6 m (20-25 ft) ύψος. Τα φύλλα του φυτού είναι μεγάλα, εύκαμπτα και αδιάβροχα. Χρησιμοποιούνται με πολλούς τρόπους, σαν αλεξιβρόχια (ομπρέλες) και για το τύλιγμα της τροφής με σκοπό το μαγείρεμα ή την αποθήκευση.
Επίσης, στην Ινδία ο χυμός που βγαίνει από τον κορμό χρησιμοποιείται ως οικιακό φάρμακο για τη θεραπεία του ίκτερου, ενίοτε με την προσθήκη μελιού.
Οι διατροφολόγοι τονίζουν ότι η ζάχαρη που προέρχεται από τα φρούτα είναι το καλύτερο είδος ζάχαρης. Σε αντίθεση με τα γλυκά, η ζάχαρη στα φρούτα «συνοδεύεται» από φυτικές ίνες κι έτσι μεταβολίζεται με πιο αργό ρυθμό. Αυτό σημαίνει ότι το σώμα μας μπορεί να τη χρησιμοποιήσει για να παράγει περισσότερη ενέργεια και δεν την αποθηκεύει ως λίπος.
Σύμφωνα με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ, είναι καλύτερο να επιλέγουμε τις μπανάνες που δεν έχουν ωριμάσει πλήρως. Αυτές περιέχουν ένα είδος φυτικών ινών που συμβάλλει στην καύση του λίπους και ρυθμίζει την όρεξη. Ακόμη, το κάλιο και το μαγνήσιο που περιέχει η μπανάνα αναπληρώνουν τη χαμένη ενέργεια στο σώμα.
Η περιεκτικότητα της μπανάνας σε Κάλιο είναι ιδιαίτερα υψηλή σε σχέση με άλλα φρούτα και τρόφιμα. Το Κάλιο είναι ένας ηλεκτρολύτης που παίζει σπουδαίο ρόλο στην πρωτεϊνοσύνθεση και τη διατήρηση και ανάπτυξη της μυικής μάζας, καθώς το κάλιο ρυθμίζει τα νευρικά ερεθίσματα για τη μυική συστολή.
Επιπλέον, η μπανάνα, μέσω της υψηλής συγκέντρωσης σε φυτικές ίνες βοηθά ιδιαιτέρως στην καλή γαστρεντερική λειτουργία και στη σωστή πέψη, ενώ προκαλεί κορεσμό όταν συμπεριλαμβάνεται σε κάποιο γεύμα. Υψηλή πρόσληψη φυτικών ινών έχει φανεί από επιστημονικές μελέτες να προσφυλάσσει τον ανθρώπινο οργανισμό από εμφάνιση υπερπλασιών της γαστρεντερικής οδού, ενώ παράλληλα συμβάλλει στη συντήρηση ενός υγιούς βάρους.
Η μπανάνα εκτός από τις φυτικές ίνες περιέχει 3 σάκχαρα, τη σουκρόζη, τη φρουκτόζη και τη γλυκόζη, τα οποία μεταβολίζονται πολύ γρήγορα παρέχοντας άμεση πηγή ενέργειας στον οργανισμό αυξάνοντας τη συγκέντρωση γλυκόζης στο αίμα.
Στη μπανάνα βρίσκονται επίσης σημαντικές ποσότητες βιταμίνης B6 που συμμετέχει στη σύνθεση των αντισωμάτων του ανοσοποιητικού μας συστήματος, στη σύνθεση των ερυθροκυττάρων, στον πρωτεϊνικό μεταβολισμό και στην καλή λειτουργία του κεντρικού νευρικού συστήματος.
Επιπρόσθετα θρεπτικά συστατικά που περιέχονται στη μπανάνα σε μικρότερες ποσότητες είναι η βιταμίνη Α, η ριβοφλαβίνη, η νιασίνη, η θειαμίνη, ο σίδηρος, ο χαλκός, ο ψευδάργυρος, το παντοθενικό οξύ, ο φώσφορος, το ασβέστιο και το μαγνήσιο.


Μια μπανάνα 100 γραμμαρίων περιέχει:
Θερμίδες 85,
Πρωτεΐνες 1,1γρ.,
Υδατάνθρακες 22,2 γρ.,
Χοληστερίνη 0,
Λιπαρά 0,2 γρ.
Βιταμίνες:
A 190 Δ.Μ.,
β1 0,05mg,
Β2 0,06mg,
Β3 0,7mg,
Β6 0,5mg,
Φολικό οξύ 10,9μικρομίλ,
C 10mg,
D 0,
E 0,4Δ.Μ.
Βασικά μέταλλα:
Ασβέστιο 8 mg,
Φώσφορος 26 mg,
Σίδηρος 0,7 mg,
Νάτριο 1 mg,
Μαγνήσιο 33 mg,
Κάλιο 370 mg.
Εν κατακλείδι, η μπανάνα είναι ένα πεντανόστιμο φρούτο που μπορούμε να απολαύσουμε ως σνακ, σε συνδυασμό με τα δημητριακά, σε φρουτοσαλάτα ή ακόμα και σαν συσταικό για pancakes.
Για την συνταγή pancakes με μπανάνα πατήστε ΕΔΩ
Photo Editing Sanchezguru.

Vlog #1 - Τα 10 αγαπημένα μου PS2 GAMES

Όταν η Ελλάδα γεννιέται μέσα σου

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα βίντεο.



-0:52
Greek Gateway
Wow! When you're not born in Greece, but Greece is born in you. Bravo to the amazing (10 year old) Ioannis Sfakianakis of Montreal, Canada! See more of the best Greek videos here www.greekgateway.com/news/the-greatest-greek-videos
Video Credit: Hellenic Community of Greater Montreal

Ουάου! Όταν δεν γεννιέσαι στην Ελλάδα, αλλά η Ελλάδα γεννιέται μέσα σου. Μπράβο στον καταπληκτικό (10 χρονο) Ioannis Σφακιανάκης του Μόντρεαλ, Καναδάς! Δείτε περισσότερα από τα καλύτερα ελληνικά βίντεο εδώ www.greekgateway.com/news/the-greatest-greek-videos

Πίστωση βίντεο: Hellenic Community of Greater Montreal

πλεκτά άπειρα...

100 000 Likes !


Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε μια δημοσίευση.


-2:17
100 000 Likes ! Tu veux qu'chti dise : ça rend meilleur 🍾 Merci à chaque funèsien 👽 !!! Mille projets à venir 🖖😜 #JustLouis

100 likes! Θες σετεμί να πει: κάνει καλύτερο 🍾 χάρη σε κάθε funèsien 👽!!! Χιλιάδες σχέδια να έρθουν 🖖😜 #justlouis

Δημοφιλείς αναρτήσεις