Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Τα Δέντρα που τρέχουν

http://www.mikrosanagnostis.gr/library/pageflip45/Default.html
Τα δέντρα που τρέχουν...


Εδώ έχουμε ένα δώρο για τα αγγελούδια σας, όταν ειδικά αυτά βρίσκονται στην ηλικία, που θέλουν να ακούν ή να διαβάζουν παραμύθια. Και το πρόβλημα αρχίζει, όταν η μανούλα κουρασμένη από τη δουλειά, δεν έχει ούτε χρόνο, ούτε υπομονή να διαβάσει παραμύθια . Ανοίξτε το σύνδεσμο και θα δείτε πώς μπορούν και τα παιδιά να ευχαριστιούνται και η μαμά να ησυχάσει 





Το μυθιστόρημα της Μαρίας Πυλιώτου Τα δέντρα που τρέχουν… (Διεθνές Βραβείο Janusz Korczak, 1987) που κυκλοφορεί εδώ και πάνω από 20 χρόνια από τις Εκδόσεις Καστανιώτη, περνάει τώρα σ’ ένα άλλο εκδοτικό στην Αθήνα. Κυκλοφορεί πολύ σύντομα από τις Εκδόσεις «Βιβλιόφωνο», Γιώργου και Αλεξάνδρας Βαλλιάνου.
Το «Βιβλιόφωνο», συνέχεια του βιβλιοπωλείου «Βιβλιόφωνο», ιδρύθηκε εδώ και λίγα χρόνια με σκοπό την προώθηση και κυκλοφορία του ποιοτικού βιβλίου γνωστών, αλλά και νέων συγγραφέων που τώρα ξεκινούν.
Στο ενεργητικό του έχει κιόλας μια σειρά από ενδιαφέρουσες εκδόσεις με βασικό εικονογράφο τον γνωστό Ελλαδίτη καλλιτέχνη Βαγγέλη Ελευθερίου.
Η νέα έκδοση (10η) του βιβλίου Τα δέντρα που τρέχουν με έγχρωμη εικονογράφηση του Βαγγέλη και Λυδίας Ελευθερίου, αναμένεται να φτάσει στην Κύπρο αρχές Οκτωβρίου (2009).

Πιο πολλές πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
www.vivliofonobooks.gr


Περιγραφή: Πραξικόπημα στην Κύπρο. Εισβολή. Μέσα στους καπνούς και στα χαλάσματα του πολέμου, μια οικογένεια τραβάει για τα ξένα. Τα δέντρα τρέχουν στη φαντασία ενός παιδιού-του Τυχερούλη-που ταξιδεύει με αυτοκίνητο, λεωφορείο και τρένο. Δύσκολες μέρες και δύσκολα χρόνια στο κοσμοπολίτικο Λονδίνο για όλη την οικογένεια. Ο μόχθος ανακατεμένος με την ελπίδα, τα προβλήματα με τη νοσταλγία. Τώρα ο Τυχερούλης ξέρει πως δεν τρέχουν τα δέντρα όταν ταξιδεύει. Τρέχουν οι άνθρωποι να προλάβουν τη ζωή, το χρόνο. Να ξαναχτίσουν τα γκρεμισμένα όνειρα. Τρέχει κι εκείνος να προλάβει το μικρό αγαπημένο χωριό που γεννήθηκε. Λένε πως ένα χελιδόνι τον περιμένει.

σημ. Αν δεν ανοίγουν οι σύνδεσμοι κάντε τους μαρκάρισμα, αντιγραφή, επικόλληση πάνω

Αντί επιλόγου

http://www.antiepilogou.gr/show_news.php?id=308

Στο σύνδεσμο αυτό μπορείτε να δείτε το λογοτεχνικό
περιοδικό " αντί επιλόγου " σε όλα τα τεύχη που έχει κυκλοφορήσει εφ΄όλης της ύλης, απ΄ό,τι κατάλαβα , και το τρέχον τεύχος τη μισή ύλη περίπου (λογικό)
Eίναι πολύ ενδιαφέρον διότι εκτός τον κύριο χαρακτήρα του το λογοτεχνικό έχει και ενημερωτικό , επιμορφωτικό χαρακτήρα καθώς μας γνωστοποιεί σελίδες στο ιντερνετ με ωραία θέματα. Ρίξτε μια ματιά ,  αξίζει τον κόπο
Καλή ανάγνωση! 


σημ. Αν δεν ανοίγουν οι σύνδεσμοι κάντε τους μαρκάρισμα, αντιγραφή, επικόλληση πάνω

Ποίηση - Ο έρωτας της βροχής είναι παντοτινός

http://filoxenoumenospoiitis.wordpress.com/
http://issuu.com/filoxenoumenos/docs/elikonia?mode=window&backgroundColor=%23222222

Στους παραπάνω συνδέσμους θα αφεθείτε σε  ονειρικά μονοπάτια με άρωμα ποιητικό 

 νομίζω τα δείγματα αυτά θα σας πείσουν να ψάξετε  για περισσότερα

Ο ΕΡΩΤΑΣ ΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΙΝΟΣ -11-

Ενα όστρακο κλεμμένο απ’της
νύχτας το πρώτο φως
Ενα αστέρι που στάθηκε
στης κόρης το παραθύρι
Ενας βουτηχτής νιος
στου φεγγαριού το γιόμα
που αφήνει στου αχινού
τα αγκάθια
το γυμνό κορμί του
Μια θάλασσα
μία πατρίδα
μια γυναίκα
που μυρίζει βασιλικό
και θυμάρι
Μια ζωή που ξεχνάει
τον θάνατο.
 

Ο ΕΡΩΤΑΣ ΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΙΝΟΣ -13-

Είδε τη ζωή της αργά το βράδυ.
Είχε κάτι από το βάθος του ωκεανού και κοιτούσε
έντονα με τα θλιμμένα μάτια της τον καθρέφτη
του Σαββάτου.
Απουσίαζε το καλοκαίρι ο ιδρώτας ο αλμυρός, 
το φτερούγισμα της ψυχής, το σώμα που πολιορκούσε
το άλλο σώμα.
Αντιστάθηκε στην πολιορκία των λέξεων,
στην πιθανότητα σύλληψης της στιγμής και τραβήχτηκε
με τρόμο όταν το όνειρο δεν άντεξε την πραγματικότητα.
Έχωσε μια σφαίρα στη θαλάμη και οδηγήθηκε
στο θυσιαστήριο του έρωτα την ώρα που η σελήνη
βυθιζόταν στο ανερμήνευτο του ανεκλπήρωτου.
Ξάπλωσε στο έδαφος μετά από υπερβολική δόση
μοναξιάς και κράτησε την αναπνοή της μέχρι
να φανεί το μπλε της ανάγνωσης.
Μέχρι να φανεί ο ποιητής.

σημ. Αν δεν ανοίγουν οι σύνδεσμοι κάντε τους μαρκάρισμα, αντιγραφή, επικόλληση πάνω

Περί μόρφωσης


Όταν ρωτήσανε τον Σωκράτη να τους δώσει τον ορισμό του μορφωμένου ανθρώπου,
δεν ανέφερε τίποτε για την συσσώρευση γνώσεων. «Η μόρφωση είπε, είναι θέμα συμπεριφοράς... Ποιους ανθρώπους λοιπόν θεωρώ μορφωμένους;
1. Πρώτα απ' όλους αυτούς που ελέγχουν δυσάρεστες καταστάσεις , αντί να ελέγχονται από αυτές...
2. Αυτούς που αντιμετωπίζουν όλα τα γεγονότα με γενναιότητα & λογική.....
3. Αυτούς που είναι έντιμοι σε όλες τους τις συνδιαλλαγές....
4. Αυτούς που αντιμετωπίζουν γεγονότα δυσάρεστα και ανθρώπους αντιπαθείς καλοπροαίρετα.
5. Αυτούς που ελέγχουν τις απολαύσεις τους..
6. Αυτούς που δεν νικήθηκαν από τις ατυχίες & τις αποτυχίες τους..
7. Τελικά αυτούς που δεν έχουν φθαρεί από τις επιτυχίες και την δόξα τους...»

σημ. Αν δεν ανοίγουν οι σύνδεσμοι κάντε τους μαρκάρισμα, αντιγραφή, επικόλληση πάνω

Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής

http://www.nooz.gr/entertainment/ekdiloseis-gia-tin-europaiki-giorti-tis-mousikis
http://www.nooz.gr/entertainment/europaiki-imera-tis-mousikis-sto-8iseio

Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής στο Θησείο

ΑΘΗΝΑ 20/06/2012


Σύγχρονη μουσική και τζαζ μελωδίες, όπως και αφιερώματα στον Μάνο Χατζιδάκι, τον Μίκη Θεοδωράκη, αλλά και τραγούδια παλιά και αγαπημένα από τον κινηματογράφο, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το πρόγραμμα του Athenaeum για την Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής.

Έτσι, την Πέμπτη 21 Ιουνίου από τις 20.00 έως τις 24.00, το Athenaeum μεταμορφώνει τον πεζόδρομο της οδού Αδριανού, εμπρός από το κτήριο του, σε υπαίθρια σκηνή, όπου νεώτεροι και καταξιωμένοι καλλιτέχνες - συνεργάτες του, με μία τετράωρη γιορτή αφιερωμένη στη μουσική θα συντροφεύσουν τους περιπατητές της νύχτας.

Ειδικότερα, η γιορτή θα ξεκινήσει με την Χορωδία Νέων του Athenaeum σε ρεπερτόριο προκλασικής έως και σύγχρονης ελαφράς μουσικής. Τη σκυτάλη θα πάρει το Athenaeum Saxophone Quartet με μουσικές από την Καζαμπλάνκα, το Αλγέρι, τη Λισσαβόνα κ.α.

Στη συνέχεια διακεκριμένος σολίστ κλασικής κιθάρας Μιχάλης Σουρβίνος και η εκρηκτική Αργεντίνα τραγουδίστρια, από το Μπουένος Αιρες, Natalia Soledad Petsalis, θα παρουσιάσουν ένα ιδιαίτερα απαιτητικό πρόγραμμα υψηλής αισθητικής με αυθεντική αργεντίνικη μουσική.

Ακουλουθούν τα ατελιέ του Ωδείου Athenaeum που θα παρουσιάσουν αντιπροσωπευτικά ρεύματα τζαζ του 20ου αιώνα, καθώς και μια μουσική περιπλάνηση στη μεγάλη οθόνη με έργα των Maurice Jaubert, Astor Piazzolla, Μάνο Χατζιδάκι, Madredeus, Goran Bregovic και Ελλήνων σύγχρονων συνθετών.

Για το κλείσμο της βραδιάς, η δεκαπενταμελής Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων ΑΤΤΙΚΑ υπό τη διεύθυνση του Άρη Δημητριάδη, θα παρουσιάσει στο αθηναϊκό κοινό ένα αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι και τον Μίκη Θεοδωράκη.

Θα ακουστούν γνωστές μελωδίες από το Αρχιπέλαγος, την Οδό Ονείρων, τη Ρωμαϊκή Αγορά, τη Μαγική Πόλη, διανθισμένες και από κινηματογραφικές και θεατρικές επιτυχίες των δύο μεγάλων συνθετών. Τραγουδούν η Μόρφω Τσαϊρέλη και η Ναταλία Κάντζια.
                                     ---------------------------------------------------------
Εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής

ΑΘΗΝΑ 20/06/2012


Επτά χορωδίες-φιλαρμονικές ορχήστρες, 56 dj's, 187 δημιουργοί-ερμηνευτές, 279 συγκροτήματα, είναι οι 2.500 καλλιτέχνες που ενώνουν και φέτος τις μουσικές τους δυνάμεις, καλύπτοντας όλο το φάσμα της μουσικής και γιορτάζουν μαζί με το κοινό, για 13η φορά, την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής.

Όπως και κάθε χρονιά έτσι και φέτος η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής γιορτάζεται την ημέρα του θερινού ηλιοστασίου, τη μεγαλύτερη δηλαδή μέρα του έτους, στις 21 Ιουνίου.

Έως και το Σάββατο 23 Ιουνίου, σε 27 πόλεις σε όλη την Ελλάδα, το κοινό θα απολαύσει δωρεάν, σε 582 μουσικές εκδηλώσεις, διαφορετικούς ήχους και μελωδίες στην απόλυτη μουσική γιορτή.

Καλλιτέχνες και συγκροτήματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που εκπροσωπούν όλα τα είδη της μουσικής -κλασική, τζαζ, έντεχνη, έθνικ, ροκ, ηλεκτρονική, ως και παραδοσιακή- παίρνουν μέρος σε αυτό το μουσικό πανηγύρι και γιορτάζουν μαζί με τους κατοίκους και τους επισκέπτες της κάθε πόλης.

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής προσφέρει την δυνατότητα σε χιλιάδες πολίτες, να δουν από κοντά ένα πολύ μεγάλο πολιτιστικό δρώμενο, επιλέγοντας μεταξύ δεκάδων εκπροσώπων όλων των ειδών μουσικής, ενώ παράλληλα δίνει την ευκαιρία σε εκατοντάδες καλλιτέχνες να παρουσιάσουν την δουλειά τους και να ακουστούν σε ένα ευρύ κοινό.

Σε κεντρικά σημεία της Αθήνας, σε πεζόδρομους και πλατείες, στην "Τεχνόπολις", στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Γαλλικό Ινστιτούτο, στήνεται μια μεγάλη μουσική γιορτή που ικανοποιεί όλα τα γούστα.

Μαζί όμως με την Αθήνα, γιορτάζουν και άλλες πόλεις της Ελλάδας, όπως η Θεσσαλονίκη, το Αγρίνιο, η Αμαλιάδα, η Αντίπαρος, ο Βόλος, η Δομοκός, η Ζαχάρω, το Μεσολόγγι, η Καβάλα, το Κιάτο, το Κιλκίς, η Κομοτηνή, τα Κύθηρα, η Λάρισα, η Λειβαδιά, η Μονεμβασιά, η Νάξος, η Ξάνθη, η Πάρος, η Πρέβεζα, η Ρόδος, η Σαντορίνη, οι Σέρρες, η Σκύρος, η Φιλιππιάδα.



Στόχος του μουσικού αυτού θεσμού, είναι η ενθάρρυνση στην ανταλλαγή καλλιτεχνών, με την υποστήριξη δημοτικών, κρατικών, ιδιωτικών και θεσμικών φορέων, έτσι ώστε να πραγματοποιούνται όσο το δυνατόν περισσότερες μουσικές εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα.

Η πρωτοβουλία ανήκει στον Ζακ Λανγκ, όταν ήταν υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας, το 1982. Τότε καθιέρωσε τον εορτασμό της Ημέρας της Μουσικής στο Παρίσι και σύντομα η πρωτοβουλία αυτή ξεπέρασε τα όρια της Γαλλίας.

Σήμερα, περισσότερες από 22 χώρες συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή, μετατρέποντάς την σε μια πολιτιστική διοργάνωση παγκόσμιας εμβέλειας.

Η Αθήνα μάλιστα ήταν η πρώτη πόλη εκτός Γαλλίας, στην οποία πραγματοποιήθηκε η γιορτή. Αυτό έγινε το 1985 και την αφορμή έδωσε η Πολιτιστική Πρωτεύουσα που είχε οργανωθεί τότε στην ελληνική πρωτεύουσα από την Μελίνα Μερκούρη.

Από τότε πέρασαν πολλά χρόνια και ο θεσμός της Γιορτής επισημοποιήθηκε μέσα από ένα Δίκτυο συντονιστικών γραφείων και δήμων ευρωπαϊκών πόλεων, το οποίο έχει τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των υπουργείων Πολιτισμού κάθε χώρας.

Στην Αθήνα την πρωτοβουλία αγκάλιασε ο Δήμος της πρωτεύουσας μαζί με το Υπουργείο Πολιτισμού, ενώ το συντονισμό της προσπάθειας έχει αναλάβει η εταιρεία Μ.Ε.Σ.Ο. (Μουσικές Εκδηλώσεις Συντονισμός Οργάνωση).

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα στην επίσημη ιστοσελίδα www.europeanmusicday.gr και στο Facebook.
σχετικοί σύνδεσμοι
http://www.ipolistonkosmo.gr/allmusic.php?selectgener=4&selection=4618
http://www.ticketservices.gr/en/events/?eventid=411

σημ. Αν δεν ανοίγουν οι σύνδεσμοι κάντε τους μαρκάρισμα, αντιγραφή, επικόλληση πάνω

Δημοφιλείς αναρτήσεις