Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Τα Δέντρα που τρέχουν

http://www.mikrosanagnostis.gr/library/pageflip45/Default.html
Τα δέντρα που τρέχουν...


Εδώ έχουμε ένα δώρο για τα αγγελούδια σας, όταν ειδικά αυτά βρίσκονται στην ηλικία, που θέλουν να ακούν ή να διαβάζουν παραμύθια. Και το πρόβλημα αρχίζει, όταν η μανούλα κουρασμένη από τη δουλειά, δεν έχει ούτε χρόνο, ούτε υπομονή να διαβάσει παραμύθια . Ανοίξτε το σύνδεσμο και θα δείτε πώς μπορούν και τα παιδιά να ευχαριστιούνται και η μαμά να ησυχάσει 





Το μυθιστόρημα της Μαρίας Πυλιώτου Τα δέντρα που τρέχουν… (Διεθνές Βραβείο Janusz Korczak, 1987) που κυκλοφορεί εδώ και πάνω από 20 χρόνια από τις Εκδόσεις Καστανιώτη, περνάει τώρα σ’ ένα άλλο εκδοτικό στην Αθήνα. Κυκλοφορεί πολύ σύντομα από τις Εκδόσεις «Βιβλιόφωνο», Γιώργου και Αλεξάνδρας Βαλλιάνου.
Το «Βιβλιόφωνο», συνέχεια του βιβλιοπωλείου «Βιβλιόφωνο», ιδρύθηκε εδώ και λίγα χρόνια με σκοπό την προώθηση και κυκλοφορία του ποιοτικού βιβλίου γνωστών, αλλά και νέων συγγραφέων που τώρα ξεκινούν.
Στο ενεργητικό του έχει κιόλας μια σειρά από ενδιαφέρουσες εκδόσεις με βασικό εικονογράφο τον γνωστό Ελλαδίτη καλλιτέχνη Βαγγέλη Ελευθερίου.
Η νέα έκδοση (10η) του βιβλίου Τα δέντρα που τρέχουν με έγχρωμη εικονογράφηση του Βαγγέλη και Λυδίας Ελευθερίου, αναμένεται να φτάσει στην Κύπρο αρχές Οκτωβρίου (2009).

Πιο πολλές πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
www.vivliofonobooks.gr


Περιγραφή: Πραξικόπημα στην Κύπρο. Εισβολή. Μέσα στους καπνούς και στα χαλάσματα του πολέμου, μια οικογένεια τραβάει για τα ξένα. Τα δέντρα τρέχουν στη φαντασία ενός παιδιού-του Τυχερούλη-που ταξιδεύει με αυτοκίνητο, λεωφορείο και τρένο. Δύσκολες μέρες και δύσκολα χρόνια στο κοσμοπολίτικο Λονδίνο για όλη την οικογένεια. Ο μόχθος ανακατεμένος με την ελπίδα, τα προβλήματα με τη νοσταλγία. Τώρα ο Τυχερούλης ξέρει πως δεν τρέχουν τα δέντρα όταν ταξιδεύει. Τρέχουν οι άνθρωποι να προλάβουν τη ζωή, το χρόνο. Να ξαναχτίσουν τα γκρεμισμένα όνειρα. Τρέχει κι εκείνος να προλάβει το μικρό αγαπημένο χωριό που γεννήθηκε. Λένε πως ένα χελιδόνι τον περιμένει.

σημ. Αν δεν ανοίγουν οι σύνδεσμοι κάντε τους μαρκάρισμα, αντιγραφή, επικόλληση πάνω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις