Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

Τα είπαν όλα οι Γάλλοι με ένα σκίτσο! Εδώ είναι πραγματικά μια εικόνα χίλιες λέξεις .......


Η φωτογραφία της ημέρας είναι ένα ευφυέστατο σκίτσο του γαλλικού τύπου εμπνευσμένο από την ελληνική μυθολογία που αποτυπώνει με γλαφυρό τρόπο την χλιαρή αντίδρασ....

Η φωτογραφία της ημέρας είναι ένα ευφυέστατο σκίτσο του γαλλικού τύπου εμπνευσμένο από την ελληνική μυθολογία που αποτυπώνει με γλαφυρό τρόπο την χλιαρή αντίδραση της ΕΕ στην απίστευτη κατάσταση που βιώνουμε ως χώρα με την εγκληματική τακτική των Τούρκων στο μεταναστευτικό.

Η  Ελλάδα παρουσιάζεται με τη μορφή του Τιτάνα Άτλαντα, που σύμφωνα με τους αρχαίους Έλληνες είχε τιμωρηθεί από το Δία να σηκώνει στους ώμους του τον ουράνιο θόλο. Ο συμβολισμός είναι εμφανής, διότι η Ελλάδα σηκώνει μόνη της  το δυσβάστακτο βάρος του μεταναστευτικού (αφού όλοι οι άνθρωποι είναι μέσα σε μια γιγαντιαία βάρκα) σαν να είναι κι εκείνη τιμωρημένη από τους εταίρους της..
Η Ευρωπαϊκή Ένωση με γυναικεία μορφή παρακολουθεί το θέαμα και αρκείται στο να  δείχνει μερικά χαρτονομίσματα προς τον Τιτάνα λέγοντας: «Να, πάρε!», ενώ τα χέρια του αδυνατούν να κινηθούν, διότι στηρίζουν το απίστευτο φορτίο στους ώμους….
Το σκίτσο συμπληρώνεται από τον εμφανώς ειρωνικό τίτλο: «Η Ευρώπη κάνει μια κίνηση για να βοηθήσει την Ελλάδα»..

Παρών Ανάμεσα Μας…


Ο Άγιος Γεώργιος Είναι Πάντοτε Ζωντανός Και Παρών Ανάμεσα Μας…
Ο Ελληνορθόδοξος άραβας και ευσεβής κάτοικος του χωριού των Ποιμένων (Beit Sahour–Μπετ Σαχούρ -Βηθλεέμ) Χαλίλ Αμπουφάρχα, ήτο πρόγονος του εφημερίου του χωριού, και διηγόταν το εξής γεγονός που έζησε γύρω στο 1903, πριν από περίπου πέντε-έξι γενιές.

Είχε λάβει το κλειδί του σπηλαίου να πάει ενωρίς να ανάψει τα καντήλια για τον όρθρο. Νομίζοντας ότι ήταν 5 το πρωί, επειδή ήταν πανσέληνος εκείνο το βράδυ, έφθασε στο σπήλαιο στις δύο μετά τα μεσάνυχτα πολύ ενωρίτερα. Όταν έφθασε στον υπόγειο ναό, άκουσε (απ’ έξω) ψαλμωδία, αλλά δίστασε να μπεί μέσα επειδή οι φωνές του φάνηκαν άγνωστες. Αναρωτήθηκε ποιός άραγε να είχε ανοίξει τον ναό, και αφού πήρε θάρρος μπήκε μέσα στην εκκλησία. Βρέθηκε λοιπόν σε ουράνια θεία Λειτουργία αγγέλων.
Παρατήρησε τότε μια Κυρία που στεκόταν κοντά στην Ωραία Πύλη, περιτριγυρισμένη από φωτοστέφανο. Στάθηκε ακίνητος ακούοντας με έκπληξη, θαυμασμό και απορία την ουράνια υμνωδία, διερωτώμενος πως άραγε ηξιώθη να βρεθεί σε ακολουθία αγγέλων, και ποιά ήταν αυτή η θαυμαστή γυναίκα.
Ξαφνικά άκουσε να έρχεται από πάνω, από την πόρτα του σπηλαίου, θόρυβος βημάτων αλόγου, καλπασμός αλόγου και ένας νεαρός καβαλάρης έφθασε έξω από το σπήλαιο. Μόλις μπήκε, μέσα τρέχοντας, πλησίασε την Κυρία η οποία τον ρώτησε με δυνατή φωνή: «Πού ήσουνα Άγιε Γεώργιε και άργησες να έρθεις, εσύ που δέχεσαι τα περισσότερα δώρα από τους πιστούς;». Καί αυτός απάντησε: «Μητέρα του Θεού, Κυρία Θεοτόκε, μια βάρκα βυθιζότανε στο πέλαγος και ήμουν υποχρεωμένος να τρέξω να βοηθήσω τους ανθρώπους που επικαλέστηκαν την βοήθειά μου».
Λέγοντας αυτά τίναξε το μανδύα του που ήτο βρεγμένος, και πιτσίλισε το πρόσωπο και τα ενδύματα του Χαλίλ Αμπουφάρχα που ήταν παρών. Όταν τελείωσε η ουράνια αυτή Θεία Λειτουργία έλαβε αντίδωρο από τα χέρια της Παναγίας, και όταν εξαφανίστηκαν οι Άγγελοι, η Παναγία και ο Άγιος Γεώργιος, αυτός παρέμεινε με πειστήριον στα χέρια του το αντίδωρο και τις σταγόνες στα ρούχα του από τον μανδύα του Αγ.Γεωργίου, προς πίστωσιν αληθινή των κατοίκων του χωριού και του ιερέως που έφθασαν κατόπιν για τον όρθρο, και τους εξήγησε τα όσα θαυμαστώς είδε και άκουσε στο σπήλαιο των Ποιμένων.

[iellada.gr]

6.000 φλαμίνγκο


Τουλάχιστον 6000 φοινικόπτερα, τα γνωστά σε όλους μας φλαμίνγκο έχουν έρθει μέχρι στιγμής στο Εθνικό Πάρκο Λίμνης Κερκίνης. Τα φλαμίνγκο ζουν σε υγρότοπους των παράκ...
Τουλάχιστον 6000 φοινικόπτερα, τα γνωστά σε όλους μας φλαμίνγκο έχουν έρθει μέχρι στιγμής στο Εθνικό Πάρκο Λίμνης Κερκίνης.
Τα φλαμίνγκο ζουν σε υγρότοπους των παράκτιων χωρών της Μεσογείου, την Αφρική, την Ινδική υποήπειρο και την Μέση Ανατολή.
Τα «εξωτικά» πουλιά είναι τα μοναδικά που έχουν οριζόντια μετανάστευση στην Ευρώπη. Είναι ένα πουλί που συναντάται σε όλο τον κόσμο και έχει χαρακτηριστικό ροζ φτέρωμα. Είναι ψηλόλιγνο με λεπτά πόδια και γαμψή μύτη.
Το μεγάλο φλαμίνγκο έχει 120-145 εκ. μήκος, 187 εκ. ύψος, άνοιγμα φτερών 140-170 εκ. και βάρος 3-4 κιλά το αρσενικό και 2-3,3 κιλά το θηλυκό.
Τα φτερά τους διαθέτουν διάφορες αποχρώσεις του πορτοκαλί και του ροζ χρώματος. Αυτό οφείλεται στις χρωστικές των τροφών που καταναλώνουν, οι οποίες περιέχουν καροτενοειδείς χρωστικές. Τα φλαμίνγκο είναι πουλιά που τρέφονται κυρίως με γαρίδες, άλγες, υδρόβια φυτά, καθαρίζουν και φιλτράρουν τα λασπόνερα της Λίμνης. Αυτό που οδηγεί τα ροζ πουλιά να μένουν στη Λίμνη είναι η πλούσια ποικιλία τροφής που μπορούν να βρουν στα λασπόνερα της Κερκίνης.
Το ράμφος του είναι ρόδινο κι αυτό με μαύρο χρώμα στην άκρη. Τα νεαρά άτομα είναι σκούρα γκριζοκάστανα με λευκό ουροπύγιο και σχεδόν μαύρα πόδια.
Δείτε το βίντεο από Εθνικό Πάρκο Λίμνης Κερκίνης
https://www.facebook.com/watch/?t=13&v=909605036092523

Υποχρεωτικά τα Θρησκευτικά

Υποχρεωτικό καθίσταται το μάθημα των Θρησκευτικών σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια καθώς υιοθετήθηκαν οι υποδείξεις του ΣτΕ. Όπως αναφέρει το ΦΕΚ, το μάθημα των Θρ....

Με Ποντιακή Λύρα

Υπό τους ποντιακούς ήχους και ρυθμούς, όπως μας έχει συνηθίσει άλλωστε ο Ιωάννης Αρζουμανίδης, ο κορυφαίος Έλληνας heavyweight έκανε την είσοδό του στο οκτάγωνο του «GFC 8....
Υπό τους ποντιακούς ήχους και ρυθμούς, όπως μας έχει συνηθίσει άλλωστε ο Ιωάννης Αρζουμανίδης, ο κορυφαίος Έλληνας heavyweight έκανε την είσοδό του στο οκτάγωνο του «GFC 8....
https://bit.ly/roxalito 
 
Υπό τους ποντιακούς ήχους και ρυθμούς, όπως μας έχει συνηθίσει άλλωστε ο Ιωάννης Αρζουμανίδης, ο κορυφαίος Έλληνας heavyweight έκανε την είσοδό του στο οκτάγωνο του «GFC 8″ το Σάββατο στην PAOK Sports Arena.
Μετά το τελείωμα με γροθιές στο έδαφος στον Τούρκο Mehmer Ozer, ο «R-ZOO» συγκίνησε ιδιαίτερα όσους βρισκόμασταν εκείνη την στιγμή στο στάδιο αφιερώνοντας την νίκη του στις 19/5 που είναι ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων.
 
δείτε το βίντεο

δεν χρειάζονται καθόλου χώμα

 
Πληροφορίες για αυτόν τον ιστότοπο
Φυτά του νερού - Συμβουλές για το σπίτι: Πολλές νοικοκυρές δεν γνώριζαν πως υπάρχουν φυτά, τα οποία μεγαλώνουν μακριά από το χώμα. Κι όμως, υπάρχουν τέτοια φυτά, τα οπ...
Φυτά του νερού – Συμβουλές για το σπίτι: Πολλές νοικοκυρές δεν γνώριζαν πως υπάρχουν φυτά, τα οποία μεγαλώνουν μακριά από το χώμα. Κι όμως, υπάρχουν τέτοια φυτά, τα οποία δεν μεγαλώνουν σε χώμα, αλλά σε νερό. Μάλιστα, τα συγκεκριμένα φυτά δεν πιάνουν πολύ χώρο στο σπίτι και μπορεί να μην βρίσκονται καν στο μπαλκόνι. Δηλαδή, να βρίσκονται μέσα στο σπίτι. Αναλυτικότερα, όλα όσα οφείλετε να γνωρίζετε για τα συγκεκριμένα είδη φυτών:

Φυτά του νερού – Συμβουλές για το σπίτι: Διαδικασία μεγαλώματος φυτού μέσα στο νερό

– Κόβεις 20 εκατοστά από τους βλαστούς των φυτών που θα σου πούμε παρακάτω και τα βάζεις σε βαζάκια ή δοχεία με 10 εκατοστά νερό.
– Το κλαδάκι που θα προτιμήσεις να κόψεις δεν πρέπει να έχει πάνω του φύλλα καθώς θα πέσουν και θα σαπίσουν.
– Μία καλή θέση για να κόψεις το κλαδάκι σου είναι ακριβώς κάτω από ένα φύλλο γιατί εκεί οι ορμόνες της ανάπτυξης είναι σε μεγαλύτερη συγκέντρωση.
– Σιγά σιγά οι βλαστοί ριζώνουν μέσα στο νερό και αρχίζουν να αναπτύσουν φύλλωμα.
– Χρησιμοποίησε εμφιαλωμένο νερό που είναι πλούσιο σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία, απαραίτητα για την ανάπτυξη των φυτών.
– Όσο πιο μαλακός είναι ο βλαστός, τόσο πιο γρήγορα θα μεγαλώνει το φυτό.
– Στα πιο σκληρά φυτά, χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να αναπτυχθούν.
– Μόλις δεις ότι οι ρίζες στριμώχνονται μέσα στο βάζο, είναι ώρα για μεγαλύτερο δοχείο!
– Κάθε δύο με τρεις ημέρες χρειάζεται να ανανεώνεις το νερό για να μη σαπίσουν οι ρίζες.
– Μην ξεχάσεις επίσης, δύο φορές το μήνα να προσθέτεις και λίγες σταγόνες από υγρό βιολογικό λίπασμα και καλύτερα αποτελέσματα.
– Το κάθε φυτό έχει τους δικούς του κανόνες φροντίδας, οπότε πάμε να τους δούμε παρακάτω.

Φυτά του νερού – Συμβουλές για το σπίτι: Ακολουθούν έξι αρωματικά φυτά, που μεγαλώνουν σε νερό

– Βασιλικός: Κι όμως! Αυτό το μυρωδικό που έχεις σε γλάστρα έξω στο μπαλκόνι σου, μπορεί να μεγαλώσει και σε βάζο μέσα στην κουζίνα σου. Θέλει θέση με μερική σκιά για να αναπτυχθεί καλύτερα και σου προτείνουμε να αφαιρείς τα άνθη του μόλις βγουν. Αυτό θα τον βοηθήσει να μεγαλώσει καλύτερα.
– Ρίγανη: Η απάντηση στην ερώτηση «ποια φυτά βγάζουν ρίζες στο νερό», περιέχει φυσικά και το πιο κλασικό μυρωδικό της μεσογειακής κουζίνας. Το μόνο που θέλει είναι ημισκιερή θέση όπως και ο βασιλικός, για να μεγαλώσει. Μόλις βγουν τα φυτά της, μπορείς να κόψεις όσα θες και να τα αποξηράνεις.
– Μέντα: Το νούμερο ένα γιατρικό για στομαχόπονο και καούρες, το έχεις μέσα στην κουζίνα σου. Μεγαλώνει γρήγορα σε θέση με λίγη σκιά και σου δίνει πλούσια φύλλα.

– Λεβάντα: Διώξε τους σκόρους και τα κουνούπια με ελάχιστο κόστος. Η λεβάντα θα σου αρωματίσει μοναδικά κάθε χώρο. Σε αντίθεση με τα άλλα φυτά της παρέας η λεβάντα αγαπάει τον ήλιο και δε θέλει πολύ υγρασία στην ατμόσφαιρα. Μεγαλώνει αργά αλλά σου δίνει το χαρακτηριστικό της άρωμα άπλετα.
– Δενδρολίβανο: Είναι πιο σκληρό σαν φυτό και μεγαλώνει αργά αλλά αξίζει τον κόπο. Χρειάζεται να καθαρίζεται στην κορυφή από τα φύλλα του για να αναπτυχθεί γρήγορα, όπως και ο βασιλικός.
– Φασκόμηλο: Αγαπάει τον ήλιο όπως η λεβάντα και μεγαλώνει αργά όπως το δεντρολίβανο. Οι χρήσεις του όμως είναι άπειρες τόσο στη μαγειρική όσο και στα ροφήματα.

Φυτά του νερού – Συμβουλές για το σπίτι: Ακολουθούν έξι φυτά εσωτερικού χώρου, που μεγαλώνουν σε νερό

Πρόκειται για αρωματικά φυτά, αλλά και καλλωπιστικά φυτά. Αν ανήκεις και εσύ σε αυτούς που έχουν μηδενικό χώρο στο μπαλκόνι, δες 6 από τα φυτά που μπορούν να μεγαλώσουν σε νερό. Αναλυτικότερα:
– Γεράνι
– Μπιγκόνια
– Φίκος λυράτα
– Αγγλικός κισσός
– Φυτό αράχνη
– Σπαθίφυλλο ή Κρίνος


από την Ελληνική Γλώσσα!!!

Όλυμπος Ομάς - Όλυμπος Εφημερίδα - Όλυμπος Τηλεόραση, ΕΛΛΑΣ, Ειδήσεις
 
Πολλά είναι τα κράτη στον παγκόσμιο χάρτη που οφείλουν την ονομασία τους στην ελληνική γλώσσα.

Αργεντινή: Η ονομασία της δεύτερης μεγαλύτερης χώρας της Νότιας Αμερικής προέρχεται από το λατινικό argentum, το οποίο με τη σειρά του έχει τις ρίζες του στον αρχαιοελληνικό «άργυρο». Όταν οι Ισπανοί έφτασαν για πρώτη φορά στα εδάφη της σημερινής Αργεντινής περίμεναν να βρουν χρυσό. Αντ’ αυτού, διαπίστωσαν ότι όλοι οι ιθαγενείς κάτοικοι είχαν στην κατοχή τους σκεύη και κοσμήματα από ασήμι. Δεν άργησαν να συνειδητοποιήσουν ότι τα βουνά της περιοχής ήταν γεμάτα με κοιτάσματα από το πολύτιμο μέταλλο.

Αζερμπαϊτζάν: Προέρχεται από το αρχαιοελληνικό όνομα «Ατροπάτης». Ο Ατροπάτης ήταν ένας Πέρσης ευγενής που μετά το θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου ίδρυσε την πόλη της Ατροπατηνής. Παρότι τα εδάφη όπου εκτεινόταν, σήμερα ανήκουν στο Ιράν, η αρχαία πόλη θεωρείται πολιτισμική κληρονομιά του Αζερμπαϊτζάν. 
 
Αίγυπτος: Η ονομασία Αίγυπτος, που έχει καθιερωθεί παγκοσμίως, προήλθε από τα μυκηναϊκά.
Η επικρατέστερη θεωρία είναι ότι οι Μυκηναίοι ελληνοποίησαν το αιγυπτιακό «Hwt-ka-Ptah» (Χα-κα-πτα) που σήμαινε «σπίτι της ψυχής του Πτα» και ήταν προσωνύμιο της αρχαίας αιγυπτιακής πρωτεύουσας, Μέμφις. Ωστόσο, ο αρχαίος φιλόσοφος Στράβωνας υποστήριζε ότι στην πραγματικότητα η Αίγυπτος είναι σύνθετη λέξη. Συγκεκριμένα, ετυμολογείται από τις λέξεις Αιγαίο και υπτίως. Πρόκειται για τη χώρα δηλαδή, που βρίσκεται κάτω (νότια) του Αιγαίου Πελάγους.

Αιθιοπία: Από το αρχαιοελληνικό Αἰθίοψ, τα συνθετικά του οποίου, αἴθω (καίω) και ὄψ, αναφέρονται πιθανότατα στην ηλιοκαμένη όψη των κατοίκων της αφρικανικής χώρας. 
 
Γεωργία: Κατά πάσα πιθανότητα, η ονομασία έχει προέλθει από τον Άγιο Γεώργιο και όχι από την ομώνυμη αγροτική δραστηριότητα. Παρόλα αυτά, η λέξη «γεωργία», όπως και το όνομα «Γεώργιος» ετυμολογικά είναι ελληνικές.

Ερυθραία: Η γείτονος χώρα της Αιθιοπίας πήρε την ονομασία της από την Ερυθρά Θάλασσα (Κόκκινη Θάλασσα).

Ινδονησία: Τόσο η Ινδονησία, όσο και όλα τα νησιωτικά συμπλέγματα που τελειώνουν σε -νησία (Πολυνησία, Μικρονησία κλπ.), έχουν δανειστεί το δεύτερο συνθετικό τους από την αρχαιοελληνική «νήσο».

Ιράν: «Η Χώρα των Αρίων». Έτσι ήταν γνωστές οι φυλές που μετοίκησαν σε περιοχές του αρχαίου ιρανικού οροπεδίου. Η ονομασία Άριοι ή Αριανοί προέρχεται από το αρχαιοελληνικό «αριστοκράτης». Στην πραγματικότητα, οι πληθυσμοί αναφέρονταν στους εαυτούς τους ως «ευγενείς» ή «άρχοντες».

Μάλτα: Οι Έλληνες που εποικούσαν το νησί ήδη από το 700 π.Χ. του είχαν δώσει την ονομασία «Μελίτη» που ίσως να συνδέεται με το μέλι που παραγόταν στο νησί. Άλλα μέχρι και τα βυζαντινά χρόνια, σε πολλά γραπτά, η Μάλτα αναφέρεται με το προσωνύμιο «η χώρα του μελιού».

Μονακό: Στην αρχαιότητα, το λιμάνι του Μονακό είχε συνδεθεί άρρηκτα με τη λατρεία του ήρωα Ηρακλή και ταυτιζόταν συχνά με την έκφραση «Ηρακλής Μόνοικος». Μάλιστα, την εποχή εκείνη υπήρχε ένας ναός αφιερωμένος στον Ηρακλή, πράγμα το οποίο δεν συνηθιζόταν για ημίθεο και για τον λόγο αυτό, τον αποκαλούσαν «Μονόοικος». Η εκδοχή αυτή επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι το σύγχρονο όνομα για τον κύριο λιμένα του Μονακό είναι «λιμένας του Ηρακλή».

Σκωτία: Αν και όχι ευρέως αποδεκτή, μία διαδεδομένη θεωρία θέλει το όνομα της Σκωτίας να προέρχεται από το αρχαιοελληνικό «σκώτος» (ή σκότος). Λέγεται ότι το μινωικό και μυκηναϊκό εμπόριο είχε φτάσει μέχρι τις ακτές τις Βρετανίας, όπου βρίσκεται η σημερινή Σκωτία. Εντυπωσιασμένοι από την έλλειψη φωτός στην περιοχή, την περιέγραψαν ως «η χώρα του σκότους».

Φιλιππίνες: Όταν ο ισπανός εξερευνητής Ρούι Λόπεζ ντε Βιγιαλόμπος έφτασε με το πλοίο του στο μεγάλο νησιωτικό σύμπλεγμα του Ειρηνικού Ωκεανού, αποφάσισε να βαφτίσει δύο από τα μεγάλα νησιά προς τιμήν του Φιλίππου Β’, μετέπειτα βασιλιά της Ισπανίας. Με τα χρόνια, η ονομασία «Φιλιππίνες» καθιερώθηκε για όλα τα νησιά του αρχιπελάγους. Φυσικά, το όνομα Φίλιππος είναι αρχαιοελληνικό και σημαίνει «ο λάτρης των αλόγων»....
 

Ας πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στα ένστολα ελληνόπουλα

η μισή τουρκία είναι Ελληνική!!!!!

Ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρείς.. 42 αρχαίες Ελληνικές πόλεις με 100% Ελληνικά ονόματα βρίσκονται μέχρι και σημέρα στην τουρκία του Ερντογάν, που θέλει και το μισός μα Α....
 
Ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρείς..  42 αρχαίες Ελληνικές πόλεις με 100% Ελληνικά ονόματα βρίσκονται μέχρι και σημέρα στην τουρκία του Ερντογάν, που θέλει και το μισό μας Αιγαίο. Μήπως καλύτερα, να μας δώσεις εσύ πίσω, την μισή… Τουρκία;;;
Δείτε την υπέροχη φωτογραφία με τις Ελληνικές πόλεις μας στην Τουρκία, που κάνει το γύρω του διαδυκτίου κι έχει… πανικοβάλει τους γείτονες!

200 χρόνια από την Ελληνική επανάσταση

-0:54
Greece 2021
Η Rita Wilson και ο Tom Hanks γιορτάζουν, μαζί με τους Έλληνες όλου του κόσμου, τα 200 χρόνια από την Ελληνική επανάσταση. 🇬🇷
#Greece2021 #2021Committee #200thAnniversary

Δημοφιλείς αναρτήσεις