Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Σαν σήμερα το 330.

Σαν σήμερα το 330. — Ο Μέγας Κωνσταντίνος τελεί με επιβλητικήν επισημότητα καί μεγαλοπρέπειαν τα εγκαίνια τής Κωνσταντινουπόλεως, την οποίαν είχε προικίσει, εν τω μεταξύ, με πολλά κτίρια καί εξωραϊστικά έργα.
Η πόλη τού Βυζαντίου που είχε θεμελιώσει το 324 ο Κωνσταντίνος Α’ ο Μέγας ως Νέα Ρώμη, μετονομάζεται σε Κωνσταντινούπολη. Από εδώ αρχίζει η Ιστορία τής Ρωμανίας και τής Κωνσταντινουπόλεως.
[ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ: http://bit.ly/1ldqc4q]
«Η πόλη κοσμήθηκε και επεκτάθηκε μεταξύ 324 και 330. Από τον Μάϊο του 330 εγκαταστάθηκαν εκεί ο αυτοκράτορας και μέρος τής ρωμαϊκής αριστοκρατίας, μέλη τής οποίας αποτέλεσαν λίγο αργότερα και τη νέα Σύγκλητο που συγκροτήθηκε εκεί. Η μεταφορά τής πρωτεύουσας από τη Ρώμη στην Κωνσταντινούπολη σηματοδοτεί για τους περισσότερους μελετητές την αρχή τής Βυζαντινής εποχής. Στη νέα Ρώμη εφαρμόστηκαν οι τροποποιημένοι Κωνσταντίνειοι κανόνες διοίκησης σε συνδυασμό με πρακτικές που αυτούσιες μεταφέρθηκαν από την Παλαιά. Για παράδειγμα εκεί εφαρμόστηκαν, το Jus Italicum, το Ιταλικό Δίκαιο, που εξασφάλισε στην Πόλη το ίδιο αφορολόγητο καθεστώς το οποίο έως τότε απολάμβανε μόνο η Ιταλία, η διανομή σιτηρών σε φθηνές τιμές αλλά και η καθημερινή δωρεάν διανομή μιάς μερίδας άρτου σε κάθε κάτοικο τής πόλης».
[Από το Ελληνικό Ημερολόγιο - https://eistorias.wordpress.com/]
Χρόνια πολλά στις μητέρες όλου του κόσμου! http://ow.ly/wuaKe

Η Γιορτή της μητέρας στην Αρχαία Ελλάδα

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
 
Χρόνια Πολλά σε όλες τις Μητέρες, αλλά και σε όλες τις Γυναίκες, τις εκπροσώπους της Θυλικής Αρχής, μέσα από τις οποίες ρέει η διαδοχή και η διαιώνιση του ανθρώπινου είδους!
autochthonesellhnes.blogspot.com

Δημοφιλείς αναρτήσεις