Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Κοτόπουλο με φασολάκια και αρακά

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=297322790375098&set=a.267803356660375.59783.264580240316020&type=1&theater
Κοτόπουλο με φασολάκια και αρακά

Ένα χορταστικό λαδερό, υγιεινό και θρεπτικό

1 κοτόπουλο κομμένο στα τέσσερα
1 κιλό αρακά (φρέσκο)
500 γρ. φασολάκια (φρέσκα)
3 ώριμες ντομάτες
1 κσ πελτέ
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ζάχαρη

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε το λάδι, και μόλις κάψει σωτάρετε λίγο το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μόλις βγουν τα αρώματά τους, βάζετε το κοτόπουλο και το σωτάρετε για 5, περίπου, λεπτά.

Στη συνέχεια, ρίχνετε τις ντομάτες, λιώνοντάς τις με τα χέρια, τον πελτέ, τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνετε.

Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει για 40 λεπτά περίπου. Προσθέτετε τα λαχανικά και μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά για περίπου μισή ώρα ακόμα.

Πριν τα βγάλετε δοκιμάστε για να δείτε την σκληρότητα του αρακά.

Queen.gr
 σημ. Αν δεν ανοίγουν οι σύνδεσμοι κάντε τους μαρκάρισμα, αντιγραφή, επικόλληση πάνω

...θεολογικός προβληματισμός

“Οντολογία του σώματος στην πατερική σκέψη και σύγχρονος θεολογικός προβληματισμός”

E-mailΕκτύπωσηPDF
Ζήσης Σίσκος
Η σχέση της επιστήμης με τη θρησκεία άλλοτε διαλογική και άλλοτε πολεμική φαίνεται τις περισσότερες φορές να ακολουθεί τη δελεαστικότητα του μύθου, παρά την επιστημονική αλήθεια και την ιστορική πραγματικότητα. Ένας από τους μεγαλύτερους μύθους που συχνά επανέρχεται και τροφοδοτεί τον θεολογικό προβληματισμό και την φιλοσοφική διανόηση, χαρακτηρίζει τους Πατέρες της Εκκλησίας ως νεοπλατωνικούς, που υποτιμούν και απαξιώνουν το ανθρώπινο σώμα σε σχέση με την ψυχή, ενώ επιθυμούν ακόμα και την απαλλαγή από αυτό. Τελικά, όσο απαλλάσσεται ο άνθρωπος από το σώμα, τόσο τελειότερα θεώνεται; Εντοπίζεται η παραπάνω θέση στην πατερική σκέψη ή μήπως πρόκειται για γενίκευση; Υπάρχει χώρος στην οντολογία του σώματος της πατερικής σκέψης για ιδεολογικές παρεισφρήσεις αυτού του είδους, που προσβάλουν το κεφαλαιώδες γεγονός της Σάρκωσης του Λόγου του Θεού; Στέκονται τελικά οι Πατέρες σε ένα επίπεδο φιλοσοφικής - νοησιαρχικής θεώρησης του σώματος; Οι παραπάνω προβληματισμοί συνιστούν τις κατευθυντήριες γραμμές της μελέτης μας, για την οντολογία του σώματος στην πατερική σκέψη και την καταξίωσή του εντός της κτιστής πραγματικότητας και σωτηριολογικής προοπτικής. 
Ακολουθεί βίντεο στην πηγή

πηγή  http://www.antifono.gr

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Λέπρας 27/1

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Λέπρας

H Παγκόσμια Ημέρα κατά της Λέπρας καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης κατά της Λέπρας και του Παγκόσμιου Οργανισμού υγείας και εορτάζεται κάθε χρόνο την τελευταία Κυριακή του Ιανουαρίου. Η Λέπρα είναι μία νόσος που, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, προσβάλλει περίπου 1,8 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο, από τους οποίους οι 560.000 χάνουν τη ζωή τους.

Η νόσος προκαλείται από ένα μυκοβακτηρίδιο (Mycobacterium leprae), που απομονώθηκε από τον νορβηγό γιατρό Γκέρχαρντ Χάνσεν, εξού και νόσος του Hansen. Είναι μία μεταδοτική νόσος που στο παρελθόν ήταν ανίατη γιαυτό και οι ασθενείς μπαίναν στην απομόνωση (νήσος Σπιναλόγκα κ.λπ.). Στις ανεπτυγμένες χώρες η νόσος έχει εξαλειφθεί εξακολουθεί όμως να πλήττει τις αναπτυσσόμενες χώρες.

Μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο μέσω σταγονιδίων που περιέχουν τα παθογόνα βακτηρίδια. Η είσοδος των βακτηριδίων γίνεται από τις ρωγμές του δέρματος. Η μόλυνση φαίνεται κυρίως στην παιδική ηλικία και η επώασή της υπολογίζεται σε 3-5 έτη. Η λέπρα παρουσιάζεται με τις παρακάτω μορφές: φυματιοειδής λέπρα, ενδιάμεση και λεπρωματώδης λέπρα.

Η νόσος αντιμετωπίζεται με φάρμακα, όπως η δαψόνη, η ριφαμπικίνη και η κλοφαιμίνη. Με τη θεραπεία η νόσος αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά και μετά από ένα έτος ο ασθενής μπορεί να ενταχθεί ξανά στο κοινωνικό σύνολο και να ζήσει χωρίς προφυλάξεις.

συνέχεια http://www.pinnokio.gr/arthro/pagkosmia-hmera-kata-ths-lepras

Σήμερα... 27/1


ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

Κρεμμυδόπιτα με απάκι


Κρεμμυδόπιτα με απάκι 

2 φύλλα χωριάτικα
1 κιλό κρεμμύδια ψιλοκομμένα
200 γρ. κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
100 γρ. γραβιέρα παλαιωμένη τριμμένη
2 αβγά
300 γρ. απάκι
αλάτι, πιπέρι
2 κουτ. σούπας σουσάμι
1 κουτ. σούπας μαυροκούκι

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Κόβουμε το απάκι σε λεπτές φέτες και το περνάμε από το τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο.

Σοτάρουμε όλα τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι για 5 λεπτά και τα αποσύρουμε από τη φωτιά.

Ρίχνουμε τα αβγά, αλάτι, πιπέρι, το απάκι, τη γραβιέρα και ανακατεύουμε καλά.

Λαδώνουμε ένα ταψί, στρώνουμε μέσα το ένα χωριάτικο φύλλο, ρίχνουμε τη γέμιση από το τηγάνι και την απλώνουμε καλά.

Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο, το αλείφουμε με ελαιόλαδο και ραντίζουμε με σουσάμι και μαυροκούκι.

Καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180°C για 30 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20 λεπτά επιπλέον.

Tip: Αντί για απάκι, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χοιρινές παντσέτες. Σε αυτήν την περίπτωση, θα τις μαρινάρουμε σε κρασί, θα τις κόψουμε σε μπουκιές και στη συνέχεια θα τις περάσουμε από το τηγάνι.

ethnos.gr
σημ. Αν δεν ανοίγουν οι σύνδεσμοι κάντε τους μαρκάρισμα, αντιγραφή, επικόλληση πάνω 

Δημοφιλείς αναρτήσεις