Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Πουλί γεννιέται ο άνθρωπος...



  
Πουλί γεννιέται ο άνθρωπος
και δέντρο θα πεθάνει:
ρίζες απλώνει γύρω του
και τα φτερά του χάνει.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΡΟΣΙΝΗΣ

Πιπεριές γεμιστές

Αποτέλεσμα εικόνας για Πιπεριές γεμιστές

Πιπεριές γεμιστές

• 10 πιπεριές Φλωρίνης
• 2 φλιτζ. αλεύρι
• 1 ½ φλιτζ. μπίρα

Για τη γέμιση:
• ½ κιλό φέτα τριμμένη
• ½ λίτρο γάλα
• 100 γρ. σιμιγδάλι
• 2 αβγά
• κλωναράκια δυόσμου
• αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα

Ξέπλυνε τις πιπεριές, κόψ’ τις κατά μήκος με ένα μυτερό μαχαιράκι, προσέχοντας να μην ανοίξουν, και βγάλε τα σπόρια. Α, επίσης ξέπλυνε και στράγγιξέ τις.

Ζέστανε το γάλα σε μια μικρή κατσαρόλα και πρόσθεσε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι να αρχίσει να πήζει. Κατέβασε τότε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίξε τη φέτα συνεχίζοντας να ανακατεύεις, μέχρι να ενσωματωθεί. Επόμενα στη λίστα τα αβγά, ελαφρώς χτυπημένα: πρόσθεσέ τα και συνέχισε το ανακάτεμα για 1-2 λεπτά.

Ανακάτεψε σε ένα μπολ το αλεύρι με την μπίρα, μέχρι να δημιουργηθεί ένας αραιός χυλός.

Γέμισε τις πιπεριές με 1-2 κουταλιές από τη γέμιση και βούτηξέ τις στο χυλό, φροντίζοντας να καλυφθούν ομοιόμορφα.

Ζέστανε σε ένα τηγάνι το αραβοσιτέλαιο και, μόλις κάψει, τηγάνισε τις πιπεριές γυρίζοντάς τις, ώστε να πάρουν χρώμα ομοιόμορφα.

Βγάλ’ τις σε πιατέλα με μια τρυπητή κουτάλα, για να στραγγίξει το λάδι, και σέρβιρε γαρνίροντας με κλωναράκια δυόσμου.

Σήμερα...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!
ΑΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΚΙΝΔΥΝΙΑ
ΑΦΘΟΝΙΟΣ ΑΦΘΟΝΙΑ
ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΑ
ΠΗΓΑΣΙΟΣ ΠΗΓΑΣΙΑ 




Άγιοι Ακίνδυνος, Αφθόνιος, Πηγάσιος, Ελπιδηφόρος και Ανεμπόδιστος
Ημερομηνία εορτής: 02/11/2012Άγιοι Ακίνδυνος, Αφθόνιος, Πηγάσιος, Ελπιδηφόρος και Ανεμπόδιστος
Τύπος εορτής: Σταθερή.
Εορτάζει στις 2 Νοεμβρίου εκάστου έτους.
Άγιοι που εορτάζουν: Αγιος Ακινδυνος (; - 330), Αγιος Αφθονιος (; - 330), Αγιος Πηγασιος (; - 330), Αγιος Ελπιδηφορος (; - 330), Αγιος Ανεμποδιστος (; - 330)




Ακίνδυνον πυρ των δε λοιπών τεσσάρων,
Oυς μεν, το πυρ έκτεινεν, ους δε, το ξίφος.
Δευτέρη Aφθονίω και τέτρασι πυρ άορ άθλος.
Βιογραφία
Ήταν όλοι αξιωματούχοι του Πέρση βασιλιά Σαπώρ του Β'. Το 330 μ.Χ., επειδή, ομολόγησαν ότι, είναι χριστιανοί, συνελήφθησαν και μαστιγώθηκαν σκληρά. Έπειτα, τους έριξαν στις φλόγες μιας μεγάλης φωτιάς. Αλλά οι θερμές δεήσεις τους προς το Θεό προκάλεσαν φοβερή θύελλα με βροχή, που έσβησε τη φωτιά. Αυτό προκάλεσε φόβο στους Πέρσες , και τον ίδιο το Σαπώρ, με αποτέλεσμα να αναβάλει, το θάνατο των γενναίων χριστιανών. Αλλά μετά μερικές μέρες, τους έφερε και πάλι στο κριτήριο. Αφού είδε ότι δεν μπορούσε να αλλάξει το χριστιανικό τους φρόνημα, αποκεφάλισε πρώτο τον Αφθόνιο. Έπειτα, απευθυνόμενος στον Ελπιδηφόρο, του είπε να φανεί λογικός, σαν εγγράμματος που ήταν και μπορούσε να διακρίνει το ψέμα από την αλήθεια. Ο Ελπιδοφόρος του αποκρίθηκε ότι γι' αυτό ακριβώς πιστεύει στο Χριστό, διότι Αυτός είναι «η οδός και η αλήθεια και η ζωή» (Ευαγγέλιο Ιωάννου, ιδ' 6). Δηλαδή ο σωστός δρόμος, που οδηγεί στην απόλυτη αλήθεια και στην πραγματική και πηγαία ζωή, που αξίζει κανείς να πεθάνει γι' αυτή. Η απάντηση του Ελπιδοφόρου εξαγρίωσε τον Σαπώρ και αμέσως τον αποκεφάλισε. Οι θυσίες αυτές ενθάρρυναν ακόμα περισσότερο τους υπόλοιπους, και έμειναν ακλόνητοι στην πίστη τους. Τότε ο Σαπώρ διέταξε να τους ρίξουν μέσα σε αναμμένο καμίνι. Έτσι, μαρτυρικά και ένδοξα, παρέδωσαν όλοι τη μακάρια ψυχή τους στο ζωοδότη Χριστό.

Δημοφιλείς αναρτήσεις