Πιπεριές γεμιστές
• 10 πιπεριές Φλωρίνης
• 2 φλιτζ. αλεύρι
• 1 ½ φλιτζ. μπίρα
Για τη γέμιση:
• ½ κιλό φέτα τριμμένη
• ½ λίτρο γάλα
• 100 γρ. σιμιγδάλι
• 2 αβγά
• κλωναράκια δυόσμου
• αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα
• 10 πιπεριές Φλωρίνης
• 2 φλιτζ. αλεύρι
• 1 ½ φλιτζ. μπίρα
Για τη γέμιση:
• ½ κιλό φέτα τριμμένη
• ½ λίτρο γάλα
• 100 γρ. σιμιγδάλι
• 2 αβγά
• κλωναράκια δυόσμου
• αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα
Ξέπλυνε τις πιπεριές, κόψ’ τις κατά μήκος με ένα μυτερό μαχαιράκι, προσέχοντας να μην ανοίξουν, και βγάλε τα σπόρια. Α, επίσης ξέπλυνε και στράγγιξέ τις.
Ζέστανε το γάλα σε μια μικρή κατσαρόλα και πρόσθεσε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι να αρχίσει να πήζει. Κατέβασε τότε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίξε τη φέτα συνεχίζοντας να ανακατεύεις, μέχρι να ενσωματωθεί. Επόμενα στη λίστα τα αβγά, ελαφρώς χτυπημένα: πρόσθεσέ τα και συνέχισε το ανακάτεμα για 1-2 λεπτά.
Ανακάτεψε σε ένα μπολ το αλεύρι με την μπίρα, μέχρι να δημιουργηθεί ένας αραιός χυλός.
Γέμισε τις πιπεριές με 1-2 κουταλιές από τη γέμιση και βούτηξέ τις στο χυλό, φροντίζοντας να καλυφθούν ομοιόμορφα.
Ζέστανε σε ένα τηγάνι το αραβοσιτέλαιο και, μόλις κάψει, τηγάνισε τις πιπεριές γυρίζοντάς τις, ώστε να πάρουν χρώμα ομοιόμορφα.
Βγάλ’ τις σε πιατέλα με μια τρυπητή κουτάλα, για να στραγγίξει το λάδι, και σέρβιρε γαρνίροντας με κλωναράκια δυόσμου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου