Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

«Γράμματα σ’ έναν φίλο Γερμανό»

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ - PATAKIS PUBLICATIONS.
                                                                                                                          










Φωτογραφία: Μου λέγατε: «Το µεγαλείο της χώρας µου είναι ανεκτίµητο. Οτιδήποτε το πραγµατώνει είναι καλό. Και σ’ έναν κόσµο όπου πλέον τίποτα δεν έχει νόηµα, όσοι έχουν την τύχη, όπως εµείς οι νεαροί Γερµανοί, να βρουν ένα νόηµα στο µέλλον του έθνους τους, οφείλουν να θυσιάσουν σ’ αυτό τα πάντα». Σας αγαπούσα τότε, την ίδια όµως στιγµή διαχώριζα τη θέση µου. «Όχι, σας έλεγα, δεν µπορώ να πιστέψω ότι πρέπει να υποτάσσουµε τα πάντα στον σκοπό που επιδιώκουµε. Υπάρχουν µέσα για τα οποία δεν υπάρχει συγχώρεση. Και θα ήθελα να µπορώ να αγαπώ τη χώρα µου αγαπώντας παράλληλα και τη δικαιοσύνη. Δεν επιζητώ γι’ αυτήν ένα οποιοδήποτε µεγαλείο, και µάλιστα αν αυτό προέρχεται από το χυµένο αίµα και την ψευτιά. Θέλω να βοηθήσω τη χώρα µου να ζήσει αλλά µόνο κάνοντας τη δικαιοσύνη να επικρατήσει». Μου είπατε: «Ελάτε τώρα, δεν αγαπάτε τη χώρα σας».

(Αλμπέρ Καμύ, «Γράμματα σ’ έναν φίλο Γερμανό» / Κυκλοφορεί σε λίγες ημέρες σε μετάφραση Νίκης Καρακίτσου-Douge και Μαρίας Κασαμπαλόγλου-Roblin)Μου λέγατε: «Το µεγαλείο της χώρας µου είναι ανεκτίµητο. Οτιδήποτε το πραγµατώνει είναι καλό. Και σ’ έναν κόσµο όπου πλέον τίποτα δεν έχει νόηµα, όσοι έχουν την τύχη, όπως εµείς οι νεαροί Γερµανοί, να βρουν ένα νόηµα στο µέλλον του έθνους τους, οφείλουν να θυσιάσουν σ’ αυτό τα πάντα». Σας αγαπούσα τότε, την ίδια όµως στιγµή διαχώριζα τη θέση µου. «Όχι, σας έλεγα, δεν µπορώ να πιστέψω ότι πρέπει να υποτάσσουµε τα πάντα στον σκοπό που επιδιώκουµε. Υπάρχουν µέσα για τα οποία δεν υπάρχει συγχώρεση. Και θα ήθελα να µπορώ να αγαπώ τη χώρα µου αγαπώντας παράλληλα και τη δικαιοσύνη. Δεν επιζητώ γι’ αυτήν ένα οποιοδήποτε µεγαλείο, και µάλιστα αν αυτό προέρχεται από το χυµένο αίµα και την ψευτιά. Θέλω να βοηθήσω τη χώρα µου να ζήσει αλλά µόνο κάνοντας τη δικαιοσύνη να επικρατήσει». Μου είπατε: «Ελάτε τώρα, δεν αγαπάτε τη χώρα σας».

(Αλμπέρ Καμύ, «Γράμματα σ’ έναν φίλο Γερμανό» / Κυκλοφορεί σε λίγες ημέρες σε μετάφραση Νίκης Καρακίτσου-Douge και Μαρίας Κασαμπαλόγλου-Roblin)

Μπισκότα με μερέντα


  1. Μπισκότα με μερέντα

    Μια εύκολη συνταγή για σοκολατένια μπισκότα.

    • 1/3 του φλιτζανιού μερέντα
    Φωτογραφία: ► Μπισκότα με μερέντα

Μια εύκολη συνταγή για σοκολατένια μπισκότα.

• 1/3 του φλιτζανιού μερέντα
• 100 γραμμάρια βούτυρο, κομμένο σε κύβους
• 3/4 του φλιτζανιού ψιλή ζάχαρη
• 1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
• 1 και 1/4 του φλιτζανιού απλό αλεύρι, κοσκινισμένο
• 2 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη, κοσκινισμένο
• 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρικής σόδας
• 1/4 του φλιτζανιού ζάχαρη άχνη

Βάλτε το βούτυρο και τη μερέντα σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά μέχρι το μείγμα σας να γίνει λείο και μεταφέρετέ το σε ένα μπολ.

Προσθέστε τη ψιλή ζάχαρη, το αυγό, το αλεύρι, το κακάο και τη μαγειρική σόδα στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατέψτε καλά. Βάλτε το μείγμα σας στο ψυγείο για 20 λεπτά.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώστε δύο ταψιά και στρώστε τους αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Μοιράστε τη ζύμη σας σε 24 μπαλάκια. Κοσκινίστε τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ. Κυλήστε κάθε μπάλα ζύμης στη ζάχαρη άχνη και τοποθετήστε τες στα ταψιά αφήνοντας 6 εκατοστά κενό μεταξύ τους. 

Ψήστε για 12-15 λεπτά αλλάζοντας θέση στα ταψιά στα μισά. Αφήστε τα μπισκότα σας να κρυώσουν στα ταψιά τους και σερβίρετε.

Πηγή: queen.gr• 100 γραμμάρια βούτυρο, κομμένο σε κύβους
    • 3/4 του φλιτζανιού ψιλή ζάχαρη
    • 1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
    • 1 και 1/4 του φλιτζανιού απλό αλεύρι, κοσκινισμένο
    • 2 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη, κοσκινισμένο
    • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρικής σόδας
    • 1/4 του φλιτζανιού ζάχαρη άχνη

    Βάλτε το βούτυρο και τη μερέντα σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά μέχρι το μείγμα σας να γίνει λείο και μεταφέρετέ το σε ένα μπολ.

    Προσθέστε τη ψιλή ζάχαρη, το αυγό, το αλεύρι, το κακάο και τη μαγειρική σόδα στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατέψτε καλά. Βάλτε το μείγμα σας στο ψυγείο για 20 λεπτά.

    Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώστε δύο ταψιά και στρώστε τους αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

    Μοιράστε τη ζύμη σας σε 24 μπαλάκια. Κοσκινίστε τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ. Κυλήστε κάθε μπάλα ζύμης στη ζάχαρη άχνη και τοποθετήστε τες στα ταψιά αφήνοντας 6 εκατοστά κενό μεταξύ τους.

    Ψήστε για 12-15 λεπτά αλλάζοντας θέση στα ταψιά στα μισά. Αφήστε τα μπισκότα σας να κρυώσουν στα ταψιά τους και σερβίρετε.

    Πηγή: queen.gr

Σχέδια από κετσέ στην μπλούζα σας!

  1. Φωτογραφία: ► Σχέδια από κετσέ στην μπλούζα σας!

Για το έργο αυτό θα χρησιμοποιήσετε μόνο 100% κετσές.

Tα υλικά που θα χρειαστείτε:

Ένα μπλουζάκι

100% κετσέ σε διάφορα όμορφα χρώματα

Μικρά σχέδια των σχημάτων που θέλετε να κόψετε

Ένα ψαλίδι

Πινέζες

Μια ραπτομηχανή ή βελόνα και κλωστή

Σχεδιάστε τα μοτίβα τα οποία θα τα χρησιμοποιήσετε ως καθοδηγητή για να κόψετε τον κετσέ στο σχήμα που επιθυμείτε.

Αφού λοιπόν αποφασίσατε τα σχήματα της αρεσκείας σας, μπορείτε να ξεκινήσετε να κόβετε τα διάφορα φύλλα, λουλούδια και καρδιές που σχεδιάσατε. Καρφιτσώστε τα στην μπλούζα και στερεώστε τα με το χέρι ή με την ραπτομηχανή. Προσοχή: αν το μπλουζάκι σας απευθύνεται σε μικρό παιδί ή μωρό, στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι όλα τα μέρη είναι στερεωμένα με ασφάλεια! Μην υποτιμάτε την δύναμη των παιδιών! Ειδικά όταν θέλετε να προσθέσετε επίσης χάντρες και πούλιες. Πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί!

Καλό ράψιμο!

Πηγή: diyself.gr

    Σχέδια από κετσέ στην μπλούζα σας!

    Για το έργο αυτό θα χρησιμοποιήσετε μόνο 100% κετσές.

    Tα υλικά που θα χρειαστείτε:

    Ένα μπλουζάκι

    100% κετσέ σε διάφορα όμορφα χρώματα

    Μικρά σχέδια των σχημάτων που θέλετε να κόψετε

    Ένα ψαλίδι

    Πινέζες

    Μια ραπτομηχανή ή βελόνα και κλωστή

    Σχεδιάστε τα μοτίβα τα οποία θα τα χρησιμοποιήσετε ως καθοδηγητή για να κόψετε τον κετσέ στο σχήμα που επιθυμείτε.

    Αφού λοιπόν αποφασίσατε τα σχήματα της αρεσκείας σας, μπορείτε να ξεκινήσετε να κόβετε τα διάφορα φύλλα, λουλούδια και καρδιές που σχεδιάσατε. Καρφιτσώστε τα στην μπλούζα και στερεώστε τα με το χέρι ή με την ραπτομηχανή. Προσοχή: αν το μπλουζάκι σας απευθύνεται σε μικρό παιδί ή μωρό, στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι όλα τα μέρη είναι στερεωμένα με ασφάλεια! Μην υποτιμάτε την δύναμη των παιδιών! Ειδικά όταν θέλετε να προσθέσετε επίσης χάντρες και πούλιες. Πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί!

    Καλό ράψιμο!

    Πηγή: diyself.gr

Τελικά για όλα υπάρχει λύση


  1. Πώς να καθαρίσετε τα μάτια της κουζίνας χωρίς χημικά
    Τελικά για όλα υπάρχει λύση

    Φωτογραφία: ► Πώς να καθαρίσετε τα μάτια της κουζίνας χωρίς χημικά
Τελικά για όλα υπάρχει λύση

Το έχει η μοίρα της κουζίνας ότι πρόκειται να μας γεμίσει το στομάχι πρώτα να το δοκιμάζει εκείνη. Ακόμα κι αν βράσουμε γάλα, είτε τηγανίσουμε πατάτες δεν υπάρχει περίπτωση να μην λερωθεί από λίγο γάλα που θα χυθεί ή λάδι που θα εκσφενδονιστεί στα μάτια της κουζίνας ή πάνω μας.

Ειδικές ξύστρες και προϊόντα μας έχουν λύσει τα χέρια τι γίνεται όμως άμα σας έχει τελειώσει το ειδικό προϊόν και θα σας έρθει κόσμος στο σπίτι από το πουθενά; Τα πράγματα είναι απλά. Βάλτε σε μια λεκάνη χλιαρό νερό και ξύδι, σε ίσες ποσότητες και με ένα πανί σιγά- σιγά θα εξαφανιστούν όλοι οι λεκέδες.

Δοκιμάστε το και δεν θα χάσετε. Άλλωστε δεν έχετε να χάσετε τίποτα!

Πηγή: queen.grΤο έχει η μοίρα της κουζίνας ότι πρόκειται να μας γεμίσει το στομάχι πρώτα να το δοκιμάζει εκείνη. Ακόμα κι αν βράσουμε γάλα, είτε τηγανίσουμε πατάτες δεν υπάρχει περίπτωση να μην λερωθεί από λίγο γάλα που θα χυθεί ή λάδι που θα εκσφενδονιστεί στα μάτια της κουζίνας ή πάνω μας.

    Ειδικές ξύστρες και προϊόντα μας έχουν λύσει τα χέρια τι γίνεται όμως άμα σας έχει τελειώσει το ειδικό προϊόν και θα σας έρθει κόσμος στο σπίτι από το πουθενά; Τα πράγματα είναι απλά. Βάλτε σε μια λεκάνη χλιαρό νερό και ξύδι, σε ίσες ποσότητες και με ένα πανί σιγά- σιγά θα εξαφανιστούν όλοι οι λεκέδες.

    Δοκιμάστε το και δεν θα χάσετε. Άλλωστε δεν έχετε να χάσετε τίποτα!

    Πηγή: queen.gr

Η σωστή διατροφή σας προστατεύει από τις ιώσεις


  1. Η σωστή διατροφή σας προστατεύει από τις ιώσεις 

    Φωτογραφία: ► Η σωστή διατροφή σας προστατεύει από τις ιώσεις 

Μαζί με το φθινόπωρο έρχονται οι ιώσεις και τα κρυολογήματα.

Την περίοδο αυτή έχει παρατηρηθεί ότι οι περισσότεροι άνθρωποι είναι πιο επιρρεπείς στο να αρρωστήσουν.Οι κλειστοί χώροι, η μείωση στην θερμοκρασία του περιβάλλοντος ενισχύουν το ποσοστό στο να εκδηλώσετε κάποια ίωση .Αν τρώτε σωστά μπορείτε με φυσικό τρόπο να ενισχύσετε την άμυνα του οργανισμού σας και να ανταπεξέλθετε στις δυσκολίες του χειμώνα.

Κάνοντας μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε απαραίτητα θρεπτικά συστατικά βοηθάτε το ανοσοποιητικό σας σύστημα να λειτουργήσει σωστά και στο μέγιστο των δυνατοτήτων του.

Έτσι λοιπόν ακλουθώντας κάποιους σωστούς κανόνες διατροφής μειώνετε το ποσοστό των πιθανοτήτων να ασθενήσετε. Το κυριότερο είναι τα τρόφιμα πλούσια σε αντιοξειδωτικά που είναι απαραίτητα διότι αυτά δεσμεύουν τις ελεύθερες ρίζες που υπάρχουν στον οργανισμό σας και κάνουν τα κύτταρα επιρρεπείς στις ιώσεις. Τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά είναι τα καρυκεύματα, τα βότανα, το κακάο, η κανέλα, η ρίγανη ,ο μαϊντανός, ο βασιλικός, το κάρυ, το πιπέρι, το τσίλι, η πάπρικα, το σκόρδο, το κρεμμύδι. Επίσης η μαύρη σοκολάτα που είναι πλούσια σε κακάο, τα αποξηραμένα φρούτα, καθώς και το κόκκινο κρασί. Εξαιρετικά πλούσιες πηγές αντιοξειδωτικών είναι τα καρυδιά, τα φουντούκια, τα φιστίκια, τα αμύγδαλα και ο πασατέμπος. Από φρούτα τα δαμάσκηνα, τα βατόμουρα, τα ροδάκινα, τα μήλα, οι φράουλες, τα σύκα, τα κεράσια, τα αχλάδια, τα πορτοκάλια, τα βερίκοκα ,το μάνγκο και ο χυμός του ροδιού ενώ από λαχανικά είναι οι αγκινάρες, το λάχανο, το μπρόκολο, τα σπαράγγια, το αβοκάντο, τα παντζάρια, τα ραδίκια, οι πατάτες και το σπανάκι.

Το χειμώνα επειδή από κανόνα ο οργανισμός κάνει λιγότερες καύσεις από ότι το καλοκαίρι έχει αποδειχτεί ότι καταναλώνετε περισσότερο ποσοστό λιπαρών οξέων και μάλιστα των κορεσμένων λιπαρών οξέων. Γι αυτό λοιπόν πρέπει να προσέχετε τα λιπαρά που καταναλώνετε, να αποφεύγετε τα κορεσμένα λιπαρά οξέα τα οποία μειώνουν την δραστηριότητα των ανοσοποιητικών κυττάρων. Να φροντίζετε να καταναλώνετε πολυακόρεστα και μονοακόρεστα λιπαρά οξέα. Επίσης τροφές πλούσιες σε ω-3 και ω-6 λιπαρά μιας έχουν αποδειχτεί ότι έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες τους.

Καλό είναι να καταναλώνετε λευκά κρέατα όπως κοτόπουλο και γαλοπούλα μιας και παρέχουν στον οργανισμό απαραίτητα αμινοξέα για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού.

Προτιμήστε καθημερινά γαλακτοκομικά προϊόντα ενισχυμένα σε προβιοτικά τα οποία φροντίζουν την καλή λειτουργία των ανοσολογικών μηχανισμών του εντέρου μας.

Πηγή: jenny.gr

    Μαζί με το φθινόπωρο έρχονται οι ιώσεις και τα κρυολογήματα.

    Την περίοδο αυτή έχει παρατηρηθεί ότι οι περισσότεροι άνθρωποι είναι πιο επιρρεπείς στο να αρρωστήσουν.Οι κλειστοί χώροι, η μείωση στην θερμοκρασία του περιβάλλοντος ενισχύουν το ποσοστό στο να εκδηλώσετε κάποια ίωση .Αν τρώτε σωστά μπορείτε με φυσικό τρόπο να ενισχύσετε την άμυνα του οργανισμού σας και να ανταπεξέλθετε στις δυσκολίες του χειμώνα.

    Κάνοντας μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε απαραίτητα θρεπτικά συστατικά βοηθάτε το ανοσοποιητικό σας σύστημα να λειτουργήσει σωστά και στο μέγιστο των δυνατοτήτων του.

    Έτσι λοιπόν ακλουθώντας κάποιους σωστούς κανόνες διατροφής μειώνετε το ποσοστό των πιθανοτήτων να ασθενήσετε. Το κυριότερο είναι τα τρόφιμα πλούσια σε αντιοξειδωτικά που είναι απαραίτητα διότι αυτά δεσμεύουν τις ελεύθερες ρίζες που υπάρχουν στον οργανισμό σας και κάνουν τα κύτταρα επιρρεπείς στις ιώσεις. Τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά είναι τα καρυκεύματα, τα βότανα, το κακάο, η κανέλα, η ρίγανη ,ο μαϊντανός, ο βασιλικός, το κάρυ, το πιπέρι, το τσίλι, η πάπρικα, το σκόρδο, το κρεμμύδι. Επίσης η μαύρη σοκολάτα που είναι πλούσια σε κακάο, τα αποξηραμένα φρούτα, καθώς και το κόκκινο κρασί. Εξαιρετικά πλούσιες πηγές αντιοξειδωτικών είναι τα καρυδιά, τα φουντούκια, τα φιστίκια, τα αμύγδαλα και ο πασατέμπος. Από φρούτα τα δαμάσκηνα, τα βατόμουρα, τα ροδάκινα, τα μήλα, οι φράουλες, τα σύκα, τα κεράσια, τα αχλάδια, τα πορτοκάλια, τα βερίκοκα ,το μάνγκο και ο χυμός του ροδιού ενώ από λαχανικά είναι οι αγκινάρες, το λάχανο, το μπρόκολο, τα σπαράγγια, το αβοκάντο, τα παντζάρια, τα ραδίκια, οι πατάτες και το σπανάκι.

    Το χειμώνα επειδή από κανόνα ο οργανισμός κάνει λιγότερες καύσεις από ότι το καλοκαίρι έχει αποδειχτεί ότι καταναλώνετε περισσότερο ποσοστό λιπαρών οξέων και μάλιστα των κορεσμένων λιπαρών οξέων. Γι αυτό λοιπόν πρέπει να προσέχετε τα λιπαρά που καταναλώνετε, να αποφεύγετε τα κορεσμένα λιπαρά οξέα τα οποία μειώνουν την δραστηριότητα των ανοσοποιητικών κυττάρων. Να φροντίζετε να καταναλώνετε πολυακόρεστα και μονοακόρεστα λιπαρά οξέα. Επίσης τροφές πλούσιες σε ω-3 και ω-6 λιπαρά μιας έχουν αποδειχτεί ότι έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες τους.

    Καλό είναι να καταναλώνετε λευκά κρέατα όπως κοτόπουλο και γαλοπούλα μιας και παρέχουν στον οργανισμό απαραίτητα αμινοξέα για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού.

    Προτιμήστε καθημερινά γαλακτοκομικά προϊόντα ενισχυμένα σε προβιοτικά τα οποία φροντίζουν την καλή λειτουργία των ανοσολογικών μηχανισμών του εντέρου μας.

    Πηγή: jenny.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις