Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

" Μερτζανή ... το δάκρυ της Θράκης "

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση του χρήστη ΒΙΒΛΙΟΤΟΠΙΑ.

ΒΙΒΛΙΟΤΟΠΙΑ
Οκτώβριος 1922... Στις όχθες του ποταμού Έβρου στέκει ένα νεαρό κορίτσι με βρόμικα ρούχα και πρόσωπο βουτηγμένο στην απόγνωση. Νιώθει το βάρος της ευθύνης να συνθλίβει τους μικροκαμωμένους ώμους της... Πρέπει να διασχίσει το ποτάμι μαζί με την αδερφή της, το κάρο και τα ζωντανά.
Ορφανή από μητέρα, ξεριζωμένη από πατρίδα, η Μερτζανή δεν σταματά να αγωνίζεται και να ξεπερνάει τον εαυτό της.
Ποιος τη στηρίζει στα χίλια βάσανα, στον θάνατο, στον αβάσταχτο πόνο; Μονάχα μια φωνούλα μέσα της, μια γλυκιά φωνή που δε σιωπά ποτέ, μια διακριτική λάμψη που δεν την αφήνει να παραδοθεί, όσο κι αν λυγίζει. Και η Μερτζανή θα λυγίσει πολλές φορές. Χάνει το στήριγμά της ξανά και ξανά, χάνει τις μεγάλες της αγάπες, χάνει κάθε δύναμη...
Η συγκλονιστική ιστορία μιας αξιοθαύμαστης γυναίκας που δεν έχασε ποτέ την αξιοπρέπειά της και την τόλμη της.
Μερτζανή... κοράλλι σπάνιο, όπως και η ψυχή της. Μια ψυχή που συνεχώς διώκεται... ένας διωγμός που τέλος δεν έχει... Αυτή είναι η ιστορία της.

https://www.bibliotopia.gr/gr/el/products/mertzani

σαρίκια με στυλ

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση του χρήστη Örgü Serüveni.





 Ο χρήστης Örgü Serüveni πρόσθεσε 13 φωτογραφίες και ένα βίντεο.
Örgü boneler bi Harika yapanlara kolay gelsin beğenilerinizi eksik etmeyin lütfen yorumlarınızı bekliyorum yapanlar yoruma resim atsın bakalım 😍
satış yok lütfen fiyat sormayın 😇



Αντιμετωπίστε τον Τετράνυχο ...

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.


Ένα από τα πιο κοινά παράσιτα των φυτών την περίοδο του καλοκαιριού είναι τα ακάρεα, με ποιο γνωστό από αυτά τον τετράνυχο. Ο τετράνυχος βρίσκεται στην κάτω πλευρά των φύλλων και μπορεί να παρατηρηθεί ως μικροσκοπικές σκουρόχρωμες κουκκίδες που μπορούν να κινούνται και να δραστηριοποιούνται γύρω από το φυτό.

Αυτά τα ακάρεα ανήκουν στην κλάση των αραχνοειδών, στην οποία ανήκουν επίσης, τα τσιμπούρια και οι αράχνες. Και όπως συμβαίνει με τις αράχνες, αυτά τα μικροσκοπικά ακάρεα σχηματίζουν ιστούς που γίνονται πιο εμφανείς όταν ο πληθυσμός τους είναι μεγάλος.


Τα ακάρεα προκαλούν ζημιές στα φυτά από την απομύζηση των υγρών των φυτικών κυττάρων. Τρέφονται κυρίως σε φυτά θερμοκηπιακών καλλιεργειών και σε υπαίθριες καλλιέργειες. Τα πρώτα συμπτώματα πάνω στα φύλλα είναι οι πολλές μικρές ανοιχτόχρωμες κουκκίδες. Εάν δεν ελεγχθεί σε αυτό το σημείο η προσβολή, το φύλλο θα αρχίσει να χάνει χλωροφύλλη, με αποτέλεσμα να κιτρινίσει, να ξεραθεί και να πέσει. Όταν το πρόβλημα γενικευτεί πάνω στο φυτό, τότε ολόκληρο το φυτό κινδυνεύει να ξεραθεί. Τα ακάρεα τρέφονται πάνω στα φύλλα τρυπώντας τα φυτικά κύτταρα με τα στοματικά τους μόρια και ρουφώντας το κυτταρικό υγρό που αρχίζει να εκλύεται από αυτά. Οι αποικίες τους αποτελούνται από εκατοντάδες ακάρεα, έτσι μια απλή αποικία μπορεί να βλάψει σε μεγάλο βαθμό ένα φυτό.

Πως να Εντοπίσετε τον Τετράνυχο στα Φυτά Σας



Είναι πολύ δύσκολο να εντοπίσουμε με το μάτι αυτά τα μικροσκοπικά παράσιτα, γιατί έχουν μέγεθος από 0,4 έως 1,2mm. Με ένα μεγεθυντικό φακό, ενδεχομένως να μπορούμε να δούμε το ώριμο θηλυκό άτομο (που είναι μεγαλύτερο από το αρσενικό) να έχει οκτώ πόδια και χρώμα κόκκινο ή κιτρινοπράσινο.

Οι πληθυσμοί αναπτύσσονται γρήγορα και τα θηλυκά εναποθέτουν τα αυγά τους στην κάτω επιφάνεια των φύλλων, σε σχισμές πάνω στο φυτό ή στους ιστούς που σχηματίζουν ανάλογα με το είδος αυτών των ακάρεων.

1. Κοιτάξτε στην επιφάνεια των φύλλων αν υπάρχουν ανοιχτόχρωμες κηλίδες. Ο τετράνυχος τρέφεται στην κάτω επιφάνεια και η ζημιά που κάνει στα κύτταρα αφήνει ανοιχτόχρωμα σημεία που είναι ορατά στο πάνω μέρος ειδικά αν πέφτει φως στο πίσω μέρος.

Όταν ο πληθυσμός είναι μεγάλος, ο τετράνυχος τρέφεται και στην πάνω επιφάνεια των φύλλων. Σε μια τέτοια περίπτωση η ζημιά είναι εκτεταμένη και τέτοια φύλλα κιτρινίζουν με μεγάλους κίτρινους κύκλους διάστικτους με πολλά καστανά σημεία. Σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει τέτοια φύλλα σε φυτά φασολιάς ή μελιτζάνας.

Υπάρχουν αρκετά ακόμα ακάρεα διαφορετικά από τον τετράνυχο που προκαλούν άλλου είδους συμπτώματα στα φύλλα. Τέτοια συμπτώματα περιλαμβάνουν στρέβλωση, παραμόρφωση, μαρασμό, καρούλιασμα, κηκίδες, ραβδώσεις ή αποχρωματισμό στην επιφάνεια του φύλλου. Ένα παράδειγμα τέτοιου παρασιτισμού είναι η ερίνωση στο αμπέλι.

2. Ελέγξτε για το αν υπάρχουν λευκοί ιστοί πάνω στους τρυφερούς βλαστούς του φυτού. Είναι το πιο χαρακτηριστικό σημάδι του τετράνυχου. Γύρω και κάτω από αυτούς τους ιστούς τα άτομα τρέφονται και γεννούν τα αυγά τους. Προσοχή όμως γιατί δεν σχηματίζουν όλα τα ακάρεα, που προσβάλουν τα φυτά, ιστούς.

3. Επιβεβαιώστε την παρουσία των ακάρεων. Αν δεν μπορείτε να δείτε τον τετράνυχο, επειδή είναι αρκετά μικροσκοπικός, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια απλή μέθοδο για να επιβεβαιώσετε την παρουσία του. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάρετε ένα λευκό φύλο χαρτιού και να το τοποθετήσετε κάτω από το φυτό που υποψιάζεστε ότι έχει παρασιτιστεί, ανακινήστε ελαφρά τα φύλλα του φυτού και παρατηρείστε τις μικρές κουκκίδες που έπεσαν στο χαρτί. Αν οι κουκκίδες αρχίσουν να κινούνται, σημαίνει ότι πιθανόν είναι άτομα τετρανύχου. Για να το επιβεβαιώσετε δείτε τα με μεγεθυντικό φακό.

4. Υπάρχουν φυτά που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στον τετράνυχο. Πιο συγκεκριμένα, δώστε προσοχή στα τριαντάφυλλα, στη φασολιά, στην μελιτζάνα, στις μηλιές, στις ροδακινιές, στη μέντα, σε πλατύφυλλα ζιζάνια, στις φράουλες, και σε φυτά που καλλιεργείτε στο θερμοκήπιο. Όλα αυτά τα φυτά προσελκύουν τον τετράνυχο. Υπάρχουν, γενικά, πάνω από 100 διαφορετικά είδη φυτών που προσβάλλονται από τετράνυχο.

5. Να είστε σε εγρήγορση όταν επικρατούν ξηρές συνθήκες με ελαφρύ αεράκι. Αυτές είναι οι συνθήκες όπου ο τετράνυχος μπορεί να προκαλέσει τη μεγαλύτερη ζημιά, επειδή διψά και αναζητά υγρασίας από τα φύλλα του φυτού. Γι’ αυτό το λόγο προσελκύεται από τις καλλιέργειες του θερμοκηπίου και από φυτά που ποτίζονται συχνά (τα κύτταρά τους είναι σε σπαργή και γεμάτα χυμούς). Επίσης ο αέρας βοηθά τον τετράνυχο να μεταναστεύει από φύλλο σε φύλλο και από φυτό σε φυτό.

Αντιμετωπίστε τον Τετράνυχο Χωρίς την Χρήση Φυτοφαρμάκων με Οικολογικές Μεθόδους!


1. Πλύντε και σκουπίστε τα φυτά εσωτερικού χώρου τακτικά. Είναι μια αρκετά εύκολη μη τοξική και αποτελεσματική μέθοδος για να απαλλαγούμε από τον τετράνυχο. Χρησιμοποιήσετε χλιαρό νερό αναμεμειγμένο με ένα πολύ ήπιο απορρυπαντικό πιάτων ή σαπούνι. Χρησιμοποιήστε ένα σφουγγάρι εμποτισμένο με αυτό το νερό για να σκουπίσετε την κάτω επιφάνεια κάθε φύλου του φυτού, ή τοποθετήστε το διάλυμα σε ένα μπουκάλι σπρέι και ψεκάστε το κάτω μέρος των φύλλων. Εφαρμόστε ξανά το διάλυμα σαπουνιού έξι ημέρες αργότερα, εάν η μόλυνση συνεχίζεται. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ορισμένα είδη φυτών είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στο σαπούνι και γι’ αυτό θα πρέπει να ελέγξετε το διάλυμα σαπουνιού εφαρμόζοντάς το σε ένα μικρό τμήμα του φυτού πριν ψεκάσετε όλα τα φυτά.

2. Ρίξτε νερό υπό πίεση με ένα λάστιχο σε φυτά που έχετε σε υπαίθριους χώρους στον κήπο σας. Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική μέθοδος για τα παρασιτισμένα δέντρα ενώ θα πρέπει να προσέχετε να μην το κάνετε σε φυτά που είναι ευαίσθητα στην πίεση (να μην σπάσουν οι βλαστοί). Ρυθμίστε το νερό σε υψηλή πίεση και προσπαθήστε να στοχεύετε στο κάτω μέρος των φύλλων.

3. Απαλλαγείτε από τον τετράνυχο ρίχνοντας θειάφι. Χρησιμοποιήστε θείο σε σκόνη ή σε βρέξιμη μορφή ακολουθώντας πάντα τις οδηγίες του κατασκευαστή. Μην κάνετε και μην δοκιμάζετε δικές σας συνταγές που δεν περιλαμβάνετε στην ετικέτα του σκευάσματος, γιατί το θείο μπορεί να σχηματίσει επικίνδυνες ενώσεις. Διαβάστε τις οδηγίες καλά. Μην το χρησιμοποιείτε όταν ο καιρός είναι ζεστός γιατί υπάρχει κίνδυνος να βλάψετε τα φυτά σας.

4. Χρησιμοποιήστε οινόπνευμα. Το καθαρό οινόπνευμα σκοτώνει αποτελεσματικά τον τετράνυχο. Απλά ρίξτε λίγο από το οινόπνευμα σε ένα καθαρό πανί και χρησιμοποιήστε το για να σκουπίσετε την κάτω πλευρά των φύλλων του παρασιτισμένου φυτού.

5. Χρησιμοποιήστε ακαρεοκτόνα φυτικής προέλευσης. Υπάρχουν αρκετά ακαρεοκτόνα στην αγορά που χρησιμοποιούν φυσικά συστατικά για να σκοτώσουν τα ακάρεα, αφήνοντας το φυτό και τα άλλα ωφέλιμα έντομα αβλαβή. Τα πιο δημοφιλή είναι τα εξής: Πύρεθρο. είναι ένα φυσικό παρασιτοκτόνο που προέρχεται από ένα συγγενικό είδος του χρυσάνθεμου. Είναι αποτελεσματικό εναντίον του τετράνυχου, ωστόσο ορισμένα είδη ακάρεων έχουν αναπτύξει ανθεκτικότητα σε αυτό. Cinnamite. είναι ένα μη-επικίνδυνο παρασιτοκτόνο που προέρχονται από έλαια κανέλας. Πολύ ασφαλές στη χρήση και αρκετά αποτελεσματικό για τη θανάτωση του τετράνυχου, αλλά δεν θα καταστρέψει τα αυγά. Θα πρέπει να χρησιμοποιείται περίπου κάθε 3 ημέρες κατά τη διάρκεια μιας περιόδου δύο εβδομάδων, για να εξασφαλιστεί ότι όλα τα πρόσφατα εκκολαφθέντα αυγά θανατώνονται. Στην Ελλάδα δεν κυκλοφορεί ακόμα, αλλά υπάρχουν διάφοροι μέθοδοι με εκχύλισμα κανέλας που μπορείτε να δοκιμάσετε. Φυτικό έλαιο neem. Eίναι ένα ακαρεοκτόνο που προέρχεται από τους σπόρους του δέντρου neem. Χρησιμοποιείται για αποπαρασιτώσεις, αλλά λειτουργεί επίσης καλά ως απωθητικό ακάρεων και ως εναλλακτική θεραπεία για το ωίδιο.

6. Αφαιρέστε τα μολυσμένα μέρη του φυτού. Κόψτε κάθε φὐλλο ή βλαστό που βλέπετε παρασιτισμένο από τετράνυχο και μαζέψτε όλα τα παρασιτισμένα φύλλα που έχουν πέσει στο έδαφος. Αυτό θα αποτρέψει τα ακάρεα να μεταναστέψουν σε άλλα φυτά. Τοποθετήστε τα φύλλα σε μια σφραγισμένη πλαστική σακούλα και ρίξτε τα στα σκουπίδια ή κάψτε τα.

Αν ολόκληρο το φυτό έχει μολυνθεί, θα πρέπει να το καταστρέψετε και να το ξεριζώσετε τελείως. Αυτό θα δώσει μια καλύτερη πιθανότητα επιβίωσης στα υπόλοιπα.

7. Καθαρίστε τα ζιζάνια γύρω από τα φυτά σας. Μην δίνετε στον τετράνυχο επιπλέον καταφύγια και κρυψώνες για να επιτεθεί στα φυτά του κήπου σας. Αφαιρέστε όλα τα πλατύφυλλα ζιζάνια και καταστρέψτε όλα τα υπολείμματα της καλλιέργειας που απομένουν μετά τη συγκομιδή.

8. Χρησιμοποιήστε το δικό σας ακαρεοκτόνο εκχύλισμα από βότανα. Αν θέλετε να φτιάξετε το δικό σας ακαρεοκτόινο στο σπίτι, μπορείτε να κάνετε ένα εκχύλισμα από βότανα αναμειγνύοντας μια κουταλιά της σούπας κανέλα, μια κουταλιά της σούπας τριμμένο γαρύφαλλο και δύο κουταλιές της σούπας ιταλικό μείγμα μπαχαρικών (μείγμα βασιλικού, μαντζουράνας, ρίγανης, δεντρολίβανου, φασκόμηλου, θυμαριού μαϊντανού) σε ένα λίτρο νερού. Φέρτε το νερό σε σημείο βρασμού, στη συνέχεια πάρτε το από τη φωτιά. Μόλις γίνει χλιαρό προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας πολτοποιημένο φρέσκο σκόρδο. Αφήστε το νερό να κρυώσει εντελώς και φιλτράρετέ το.

Προσθέστε στο νερό μια κουταλιά σαπουνιού πιάτων και ρίξτε το διάλυμα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Ψεκάστε το κάτω μέρος των φύλλων κάθε τρεις ημέρες κατά τη διάρκεια μιας περιόδου δύο εβδομάδων.

9. Ενθαρρύνετε την παρουσία ωφέλιμων εντόμων που τρέφονται με τον τετράνυχο. Θηρευτές όπως πασχαλίτσες, αρπακτικοί θρίπες και άλλα τέτοια έντομα μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τους πληθυσμούς των ακάρεων, αν τα ενθαρρύνετε να παραμείνουν στον κήπο σας. Γι’ αυτό θα πρέπει να αποφεύγετε τα φυτοφάρμακα που σκοτώνουν αυτούς τους πληθυσμούς.

Υπάρχουν μερικά αρπακτικά ακάρεα που υπάρχουν στην αγορά και μπορείτε να τα αγοράσετε μέσω παραγγελίας από καταστήματα γεωργικών εφοδίων, που είναι αποτελεσματικά σε βιολογικές καλλιέργειες θερμοκηπίων.

Του Θανάση Αργυρόπουλου (Γεωπόνος ΑΠΘ) Για περισσότερες πληροφορίες και για επικοινωνία μαζί μας στείλτε e-mail στο share24gr@gmail.com

Κάντε like στην σελίδα μας «Καλλιεργητικές Πρακτικές» για να μένετε ενήμεροι και να βρείτε περισσότερα άρθρα σχετικά με τις Καλλιέργειες και τη Φύση! Πατήστε στο πλαίσιο που ακολουθεί το like (Μου αρέσει) (αν είστε ήδη μέλος στη σελίδα μην το πατάτε)!


!!! ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ !!! Κάθε αναδημοσίευση ολική η μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας και σύνδεσμο (link) στο άρθρο!

θεραπεία "βελονάκι polvinhos" σε πρόωρα μωρά

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε το βίντεο του χρήστη TV Oops.





Hospital Regional de Arapiraca implanta terapia dos "polvinhos de crochê” em bebês prematuros. #tvoops #canal10 #saúde #bebês

Το Περιφερειακό Νοσοκομείο χρησιμοποιεί τη θεραπεία "βελονάκι polvinhos" σε πρόωρα μωρά. #Tvoops #canal10 #υγεια #μωρα

...μετά από όλα αυτά, έχει μείνει όρθιος....

Ο άνθρωπος που έχει υποφέρει, μπορεί να μάθει τη συμπόνια για τους άλλους.
Ο άνθρωπος που έχει πονέσει, μπορεί να μάθει να δίνει το χέρι του.
Ο άνθρωπος που έχει αρρωστήσει, μπορεί να κατανοήσει την ευτυχία του να είσαι υγιής.
Ο άνθρωπος που έχει πληγωθεί, μπορεί να μάθει τη δύναμη της αγάπης.

awakengr.com
http://www.awakengr.com/o-anthropos-pou-meta-apo-ola-afta-echi-mini-orthios-bori-na-kitazi-tous-theous-tou-sta-matia/

Ο άνθρωπος που έχει υποφέρει, μπορεί να μάθει τη συμπόνια για τους άλλους.
 
Ο άνθρωπος που έχει πονέσει, μπορεί να μάθει να δίνει το χέρι του.
Ο άνθρωπος που έχει αρρωστήσει, μπορεί να κατανοήσει την ευτυχία του να είσαι υγιής.
Ο άνθρωπος που έχει πληγωθεί, μπορεί να μάθει τη δύναμη της αγάπης.
Ο άνθρωπος που έχει ταπεινωθεί, μπορεί διακρίνει τη ματαιοδοξία.
Ο άνθρωπος που έχει γνωρίσει τη φτώχια, μπορεί να μάθει την ελεημοσύνη.
Ο άνθρωπος που έχει εξαναγκαστεί σε φόνο, μπορεί να εκτιμήσει τη ζωή.
Ο άνθρωπος που έχει χάσει, μπορεί να μάθει την ευγνωμοσύνη.
Ο άνθρωπος που έχει μείνει μόνος, μπορεί να μάθει τη συντροφικότητα.
Ο άνθρωπος που έχει χτυπηθεί, μπορεί να μάθει την αλληλεξάρτηση.
Ο άνθρωπος που μετά από όλα αυτά, έχει μείνει όρθιος στη διαδρομή του, μπορεί να κοιτάζει τους Θεούς του στα μάτια.
Ναι, στη ζωή δεν θα μας έρθουν όλα ρόδινα. Θα βρούμε και τα άσχημα. Αλλά το τι θα αφήσουμε εμείς πίσω μας, είναι δική μας επιλογή.
Δημήτρης Νομικός – FB

παιχνίδια της δεκαετίας του '80 και του '90



http://shark24.blogspot.gr/2015/07/blog-post_10.html

Παιχνίδια που δεν θα γνωρίσουν τα σημερινά παιδιά

Θυμάστε τα παιχνίδια της δεκαετίας του '80 και του '90; Ήταν τότε που δεν είχαμε iPhone, Wii, δορυφορική και Internet και έπρεπε με κάποιο τρόπο να περάσει η ώρα μας ευχάριστα. Και τα καταφέραμε μια χαρά..
 
Βόλοι

Δεκάδες παραλλαγές για παιχνίδια με βόλους. Το χειρότερο ήταν ότι διασκορπίζονταν παντού στο σπίτι στήνοντας παγίδες στην οικογένεια.
Χλαπάτσες

Οι γονείς μας τις μισούσαν γιατί μάζευαν βρωμιά και λέρωναν τους τοίχους. Υπήρχαν όμως σε κάθε γωνιά του σπιτιού μέχρι που από κίτρινες, κόκκινες και πράσινες κατέληγαν ολόμαυρες από τη σκόνη.
Τρελομπαλάκια

Πόσα χρήματα είχαμε ξοδέψει για τρελομπαλάκια; Νομίζω σε κάποια παλιά λούνα παρκ και περίπτερα υπάρχουν ακόμη τα κουτιά εκείνα που μας προσκαλούσαν να τους αφήσουμε 100 δρχ. για να μας δώσουν ένα κι εμείς φυσικά δεν λέγαμε όχι.
Koosh Ball

Εκ των υστέρων μας φαίνεται ένα κιτς, πλαστικό πράγμα με τρίχες. Τότε όμως είχαμε πάντα ένα στο σπίτι ή στο αμάξι, που κατέληγε συνήθως ως παιχνίδι του σκύλου.
Ευχούληδες

Τα κακάσχημα αυτά πλαστικά κουκλάκια ήταν παντού! Η τρέλα με τους Ευχούληδες αργοπέθανε τη δεκαετία του 90 έχοντας κάνει μια πορεία 40 χρόνων. Αποτελούν δημιούργημα του Δανού ξυλουργού, Thomas Dam, που θέλησε να κάνει ένα δώρο στην κόρη του.
Polly Pocket

Οι Polly Pocket ήταν για τα "εναλλακτικά" κορίτσια της εποχής που σνόμπαραν την Barbie. Μερικές από εμάς, προσπαθούσαμε να ξεκολλήσουμε τα πεταμένα ρούχα στο πάτωμα αλλά εις μάτην.
ViewMaster

Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που να μην θυμάται το View Master. Τότε είχαμε αυτό για να βλέπουμε 3D ταινίες. Σήμερα έχουμε τον κινηματογράφο.
Μπουγελόφατσες

Οι εξωγήινοι ήταν οι πιο δημοφιλείς. Για να γίνεις ο ίδιος, όμως, δημοφιλής έπρεπε να τις έχεις όλες. Δεν ήταν και δύσκολο αφού την εποχή εκείνη χαρτζιλίκι υπήρχε και μάλιστα γενναιόδωρο...
Πατατούφα

Θυμάστε εκείνο το σγουρομάλλικο κουκλάκι με τα ολοστρόγγυλα μάτια;
Γιο γιο

Πλέον δεν είναι ξύλινα, έχουν αυτοματοποιηθεί τελείως και "σβουράνε" σα διαόλια. Τότε ήταν ένα από τα αγαπημένα μας παιχνίδια και προσπαθούσαμε να μάθουμε όσο περισσότερα τρικ μπορούμε.
Πιπίλες

Είμαι σίγουρη ότι σε κάθε σπίτι ακόμα υπάρχει κάπου μία ξεχασμένη. Ιδιαίτερα δημοφιλείς οι πλαστικές πιπίλες μινιατούρες, ως κολιέ, μπρελόκ και διακοσμητικά.
Bibi-bo

Ήταν η γιαγιά της Barbie και της Cindy. Η κοκέτα Bibi -bo έδωσε χαρά σε πολλά κοριτσάκια της γενιάς της.
Furby

Ένα από τα must της εποχής, το ηλεκτρονικό ρομποτάκι, Furby εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα ράφια των καταστημάτων τα Χριστούγεννα του 1998. Φέτος, επιστρέφει πιο τεχνολογικά εξελιγμένος από ποτέ.
Ηλεκτρονικά:
Atari

Πολύ πριν το Playstation και το Xbox, το 1972 ιδρύεται η Atari, το όνομα της οποίας ήταν για πολλά χρόνια συνώνυμο με τις κονσόλες και τα video games.
Sega Mega Drive

Ένας από τους αγαπημένους μας φίλους, ο Sonic μεγάλωσε μέσα του ενώ κάθε Χριστούγεννα ζητούσαμε για δώρο μια κασέτα. Αν ο Sonic ήταν πολύ φιλειρηνιστής για τα γούστα σας, θυμίζω το Mortal Combat (το οποίο κυκλοφόρησε σε αρκετές κονσόλες).
Nintendo 64

Χάρη στο Nintendo 64 ζήσαμε μεγάλες στιγμές με τον συμπαθέστατο μουστακαλή Ιταλό υδραυλικό, Super Mario και όχι μόνο. Θυμάμαι ακόμα τη μητέρα μου να μου λέει "Άσε τώρα τα μαθήματα. Θα τα κάνεις αργότερα. Κάτσε
να παίξουμε λίγο Mario Kart".
Gameboy

Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί να λέγεται Game Boy και όχι Game Girl. Ζητώ όμως ενός λεπτού σιγή για το παιχνίδι που μας κράτησε συντροφιά πολλές ώρες μοναξιάς.
Crash Bandicoot

Ο συμπαθέστατος σκύλος μας έχει βάλει σε πολλές περιπέτειες.
Play Station 1

Η Λάρα Κρόφτ, τα Gran Turismo και πολλά άλλα μας έγιναν γνωστά μέσα από το εντυπωσιακό, τότε, PS1.

Φλούδες λεμονιού: Τέλος οι πόνοι στις αρθρώσεις -

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση του χρήστη idiva.gr.
Φλούδες λεμονιού: Τέλος οι πόνοι στις αρθρώσεις



Κοινοποιήστε στο Facebook Στην εποχή μας τα λεμόνια θεωρούνται απαραίτητα για τη διατροφή μας όχι μόνο για τις πολλαπλές χρήσεις τους και την υπέροχη γεύση τους αλλά επίσης επειδή έχει αποδειχτεί ότι είναι ιδιαίτερα ωφέλιμα για…
idiva.gr

Φλούδες λεμονιού: Τέλος οι πόνοι στις αρθρώσεις



chimos lemoni
Στην εποχή μας τα λεμόνια θεωρούνται απαραίτητα για τη διατροφή μας όχι μόνο για τις πολλαπλές χρήσεις τους και την υπέροχη γεύση τους αλλά επίσης επειδή έχει αποδειχτεί ότι είναι ιδιαίτερα ωφέλιμα για την υγεία μας.  Η υψηλή τους περιεκτικότητα σε βιταμίνη C σε συνδυασμό με τον μεγάλο αριθμό αντιοξειδωτικών και θρεπτικών συστατικών που διαθέτουν τα καθιστούν ιδανικά για την πρόληψη ασθενειών και για την καταπολέμηση διάφορων προβλημάτων υγείας όπως είναι η γρίπη, το κοινό κρυολόγημα, η φαρυγγίτιδα, οι βακτηριακές λοιμώξεις, η υψηλή αρτηριακή πίεση, τα προβλήματα του πεπτικού συστήματος, δερματικά προβλήματα… και μερικές πιο πρόσφατες μελέτες έχουν αποδείξει ότι μπορούν να είναι αποτελεσματικά ακόμη και κατά του καρκίνου.
Μερικά από τα οφέλη του λεμονιού οφείλονται στην υψηλή του περιεκτικότητα σε βιταμίνες C, A, Β1 και Β6 όπως επίσης και σε μαγνήσιο, βιοφλαβονοειδή, πηκτίνη, φολικό οξύ, φώσφορο, ασβέστιο και κάλιο. Άλλα θρεπτικά συστατικά βοηθούν στην ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος, προστατεύουν το στομάχι και το συκώτι και επιβραδύνουν την πρόωρη γήρανση του δέρματος που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες.

Αλλά γιατί οι φλούδες λεμονιού ειδικά είναι κατάλληλες για τους πόνους στις αρθρώσεις;

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν το γνωρίζουν αλλά σχεδόν τα μισά ευεργετικά θρεπτικά συστατικά του λεμονιού βρίσκονται στη φλούδα του. Λόγω της πικρής της γεύσης οι περισσότεροι άνθρωποι πετάνε τη φλούδα και χρησιμοποιούν μόνο το χυμό αυτού του φρούτου. Ωστόσο, όταν πετάτε τη φλούδα του, στην ουσία χάνετε ένα μεγάλο αριθμό θρεπτικών συστατικών που μπορούν να βελτιώσουν γενικά την υγεία σας και καταπολεμήσουν ακόμη και τους πόνους στις αρθρώσεις.
Η φλούδα του λεμονιού περιέχει σημαντικά θρεπτικά συστατικά όπως έλαιο λεμονιού, σιτρονέλα, φελλανδρένιο. Περιέχει επίσης βιταμίνη C, κιτρικό οξύ, μηλικό οξύ, φορμικό οξύ, εσπεριδίνη και πηκτίνες και πολλά ακόμη.
Η φλούδα λεμονιού διαθέτει μερικές πανίσχυρες ιδιότητες και είναι ισχυρό αντισηπτικό το οποίο βοηθά στην καταπολέμηση του πυρετού. Στην πραγματικότητα, τα αιθέρια έλαια που βρίσκονται στη φλούδα του λεμονιού έχει αποδειχτεί ότι μειώνουν τον πόνο στις αρθρώσεις χαλαρώνοντας τα αιμοφόρα αγγεία και με την αντιφλεγμονώδη δράση τους μειώνουν σημαντικά την αίσθηση του πόνου.

Πώς μπορείτε να θεραπεύσετε τους πόνους στις αρθρώσεις με φλούδες λεμονιού;

xisma lemoniou
Τώρα που γνωρίζετε όλα τα οφέλη της φλούδας του λεμονιού δεν θα τις ξαναπετάξετε όταν θα φτιάχνετε λεμονάδα. Αν θέλετε να επωφεληθείτε στο μέγιστο από τις ευεργετικές ιδιότητες της φλούδας και να ανακουφιστείτε από τους πόνους στις αρθρώσεις προσπαθήστε να δοκιμάσετε τις παρακάτω συνταγές.
Υλικά
  • Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα βιολογικά λεμόνια
  • Φύλλα από ευκάλυπτο
  • Ένα μικρό βάζο με καπάκι
  • Καθαρή γάζα
Προετοιμασία
  • Τοποθετείτε τις φλούδες των λεμονιών σε ένα βάζο και προσθέτετε ελαιόλαδο μέχρι να καλυφτούν πλήρως. Στη συνέχεια προσθέτετε τα φύλλα του ευκάλυπτου. Κλείνετε προσεκτικά το βάζο και αφήνετε το μείγμα να σταθεί για δυο εβδομάδες.
  • Εφόσον περάσουν οι δυο εβδομάδες προσθέτετε λίγο από το θεραπευτικό μείγμα σε μια γάζα και την τοποθετείτε απευθείας πάνω στην περιοχή που πονάτε. Το καλύτερο είναι να εφαρμόζετε αυτήν τη θεραπεία βραδινές ώρες έτσι ώστε η αλοιφή να απορροφάται από το δέρμα σας όσο εσείς κοιμάστε.

Τσάι με φλούδα λεμονιού

tsai me lemoni
Εκτός από την παραπάνω θεραπεία για τους πόνους στις αρθρώσεις μπορείτε επίσης να φτιάξετε ένα τσάι με φλούδα λεμονιού για να αποκτήσετε όλα τα οφέλη της και να έχετε βέλτιστα αποτελέσματα.
Υλικά
  • 1 λίτρο νερό
  • Φλούδες από 2 λεμόνια και το χυμό τους
  • Μέλι (προαιρετικό)
Προετοιμασία
Ρίχνετε το νερό σε μια κατσαρόλα και προσθέτετε τις φλούδες λεμονιού. Τις αφήνετε να βράσουν για 15 λεπτά και στη συνέχεια τις αποσύρετε από τη φωτιά. Τέλος, προσθέτε το χυμό λεμόνι και το μέλι.

Τα οφέλη του τσαγιού με φλούδα λεμονιού

  • Ανακουφίζει από τους πόνους των αρθρώσεων στα πόδια και τα χέρια
  • Μειώνει τις φλεγμονές και τα αέρια
  • Είναι φυσικός αποτοξινωτικός παράγοντας
  • Βοηθά στη ρύθμιση του pH του αίματος
  • Ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και προλαμβάνει ασθένειες
  • Ρίχνει την πίεση του αίματος
  • Βελτιώνει την υγεία του δέρματος καταπολεμώντας την υπερβολική λιπαρότητα
  • Καταπολεμά τη δυσοσμία του στόματος
  • Είναι χαλαρωτικό
  • Ανακουφίζει από την ένταση και από τους πονοκεφάλους

meygeia.gr


Ίσως την επόμενη φορά

Πέτρος και η Βασιλική, οι ήρωες της ιστορίας, αν και φορτωµένοι πανίσχυρες βεβαιότητες, βολικά στερεότυπα και κοινές νευρώσεις, είναι ακόµη πολύ νέοι και λαίµαργοι για ζωή.

Ίσως την επόμενη φορά

Λίγα λόγια για το βιβλίο



Ο Πέτρος και η Βασιλική, οι ήρωες της ιστορίας, αν και φορτωµένοι πανίσχυρες βεβαιότητες, βολικά στερεότυπα και κοινές νευρώσεις, είναι ακόµη πολύ νέοι και λαίµαργοι για ζωή. Συναντιούνται, θαµπώνονται, παρασύρονται, ονειρεύονται, ερωτεύονται ο ένας τον άλλο, κάνουν σχέδια, και ύστερα… αρκεί µια παρεξήγηση και όλα πάνε στραβά.
Επιτέλους, αξίζει να τιµωρηθεί όποιος τολµά να ζητήσει λίγη αποδοχή χωρίς να κινδυνεύει να χάσει τον εαυτό του; Και µε τον έρωτα; Τι γίνεται µε τον έρωτα; Αν λίγη αποδοχή κοστίζει σε κάποιον ό,τι έχει και δεν έχει, ποιος µπορεί να ελπίζει πως διαθέτει αρκετή θέληση για να διεκδικήσει µια ιδέα έρωτα;

Το Ίσως την επόμενη φορά είναι ένα µυθιστόρηµα για την ερωτική επιθυµία που φτωχαίνει µπροστά στην ολοένα µειούµενη ικανότητα των ανθρώπων σήµερα να συνυπάρξουν, εξαιτίας του φόβου πως θα χάσουν την ταυτότητά τους.
Εν ολίγοις, µια ερωτική ιστορία για τη µαζικότερη ασθένεια της εποχής, την αποµάγευση του κόσµου, και το συνηθέστερο σύµπτωµά της, την εµµονή στη µοναχικότητα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις