Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

μια παράθεση

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε το άλμπουμ του χρήστη Nehir'in Örgüleri.

 
 
 
Φωτογραφία του χρήστη Nehir'in Örgüleri.
 
 
Φωτογραφία του χρήστη Nehir'in Örgüleri.
 
 
Φωτογραφία του χρήστη Nehir'in Örgüleri.
 
 
Φωτογραφία του χρήστη Nehir'in Örgüleri.
 
Φωτογραφία του χρήστη Nehir'in Örgüleri.
 
 Φωτογραφία του χρήστη Nehir'in Örgüleri.
 
Φωτογραφία του χρήστη Nehir'in Örgüleri.
 
Φωτογραφία του χρήστη Nehir'in Örgüleri.
 
Φωτογραφία του χρήστη Nehir'in Örgüleri.
 
Φωτογραφία του χρήστη Nehir'in Örgüleri.
Φωτογραφία του χρήστη Nehir'in Örgüleri.
 
Φωτογραφία του χρήστη Nehir'in Örgüleri.
 
Φωτογραφία του χρήστη Nehir'in Örgüleri.
Φωτογραφία του χρήστη Nehir'in Örgüleri.
Φωτογραφία του χρήστη Nehir'in Örgüleri.
Φωτογραφία του χρήστη Nehir'in Örgüleri.
 
Ο χρήστης Nehir'in Örgüleri πρόσθεσε 341 νέες φωτογραφίες στο άλμπουμ: BAYAN BOLERO VE BLUZ MODELLERİ.
netten alıntıdır
MODELS TAKEN FROM INTERNET
sipariş ve fiyat bilgisi için lütfen mesaj bölümünden ulaşın

Είναι μια παράθεση.
Μοντέλα που λαμβάνονται από το διαδίκτυο
Δεν παίρνω παραγγελία από αυτό το άλμπουμ. Ένα κοινό μοντέλο κατόπιν αιτήματος...................

Φανταστική τούρτα με σοκολάτα και ταχίνι…..


Νηστίσιμη τούρτα με σοκολάτα και ταχίνι χωρίς γλουτένη!! Υλικά: Μπισκότο 100 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα σε σκόνη 80 γρ. ζάχαρη άχνη 30 γρ. κορν…
timeout.gr

https://www.timeout.gr/%cf%86%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%cf%84%ce%bf%cf%8d%cf%81%cf%84%ce%b1-%ce%bc%ce%b5-%cf%83%ce%bf%ce%ba%ce%bf%ce%bb%ce%ac%cf%84%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%b1%cf%87/

Υλικά:
Μπισκότο
100 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα σε σκόνη
80 γρ. ζάχαρη άχνη
30 γρ. κορν φλάουρ
50 γρ. χυμός πορτοκαλιού, φρεσκοστυμμένος
50 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο
1 λεμόνι, το ξύσμα (ακέρωτο)


Κρέμα

200 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο, ψιλοκομμένη
200 γρ. χυμός πορτοκαλιού, φρεσκοστυμμένος
200 γρ. ταχίνι
1 πορτοκάλι, το ξύσμα (ακέρωτο)
κακάο για πασπάλισμα
Μερίδες: 10, Προετοιμασία: 30΄, Ψήσιμο: 25΄, Αναμονή: 3-4 ώρες

Εκτέλεση για τη νηστίσιμη τούρτα
Μπισκότο
Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το χυμό πορτοκαλιού σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων, ανακατεύοντας κάθε τόσο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη σκόνη αμυγδάλου, την άχνη, το κορν φλάουρ και το ξύσμα. Προσθέτουμε την λιωμένη κουβερτούρα και ομοιογενοποιούμε πολύ καλά. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ., το οποίο έχουμε ακουμπήσει στη λαμαρίνα του φούρνου, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C-170°C για 25 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε με προσοχή.
Κρέμα
Ζεσταίνουμε το χυμό πορτοκαλιού και μόλις βράσει τον αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ομοιογενοποιούμε πολύ καλά και μόλις λιώσει η σοκολάτα προσθέτουμε το ταχίνι και το ξύσμα.
Συναρμολόγηση
Ξανατοποθετούμε το μπισκότο σε καθαρό τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. και από πάνω αδειάζουμε την κρέμα. Αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο να κρυώσει καλά για περίπου 3 ώρες και αφαιρούμε το τσέρκι. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με κακάο και σερβίρουμε.
[box type=”note” ]Tip:  Η τούρτα αυτή δεν περιέχει αλεύρι ούτε άλλα υλικά που περιέχουν γλουτένη, επομένως είναι κατάλληλη για όσους πάσχουν από τη νόσο Κοιλιοκάκη.[/box]

πηγή: www.govastileto.gr

Πως να Κλαδέψετε τη Λεμονιά

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση του χρήστη idiva.gr.·
Πως να Κλαδέψετε τη Λεμονιά και Πότε είναι η Κατάλληλη Εποχή

Κοινοποιήστε στο Facebook Τα καρποφόρα δέντρα πρέπει να κλαδεύονται σε συγκεκριμένες περιόδους για να διακλαδώνονται σωστά καθώς…
idiva.gr

Πως να Κλαδέψετε τη Λεμονιά και Πότε είναι η Κατάλληλη Εποχή

Τα καρποφόρα δέντρα πρέπει να κλαδεύονται σε συγκεκριμένες περιόδους για να διακλαδώνονται σωστά καθώς αναπτύσσονται, να μειώνεται η πιθανότητα σπασίματος των κλάδων από τη μεγάλη καρποφορία, να αερίζεται η κόμη και να εισέρχεται φως στο εσωτερικό της και για να βελτιωθούν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των καρπών.
Όπως γίνεται και με τα άλλα καρποφόρα δέντρα, το κλάδεμα της λεμονιάς εξασφαλίζει μεγάλα λεμόνια με πλούσιο χυμό. Εδώ θα αναφέρουμε μερικές συμβουλές για το πώς θα την κλαδέψετε και πότε είναι η κατάλληλη περίοδος για να κάνετε αυτή την εργασία.

Γιατί κλαδεύουμε τη λεμονιά;

Κλαδεύουμε τη λεμονιά για να αυξήσουμε την παραγωγή, οι καρποί είναι περισσότεροι και μεγαλύτεροι και με λιγότερες ασθένειες. Οι βραχίονες και οι κλάδοι των εσπεριδοειδών είναι ισχυροί και είναι λιγότερο πιθανό να σπάσουν από το βάρος της μεγάλης παραγωγής. Άρα, το κλάδεμα δεν στοχεύει σε αυτό το πρόβλημα, που είναι σοβαρό σε καλλιέργειες άλλων καρποφόρων δέντρων. Τα εσπεριδοειδή μπορούν να καρποφορούν παντού στην κόμη του δέντρου, συμπεριλαμβανομένων και των περιοχών που βρίσκονται στην σκιά. Έτσι, το κλάδεμα που στοχεύει στη διαθεσιμότητα του φωτός στο εσωτερικό της κόμης δεν είναι πρωταρχικής σημασίας. Παρόλα αυτά οι λεμονιές θα πρέπει να κλαδεύονται για τις παραπάνω περιπτώσεις όταν η ανάπτυξή τους είναι ζωηρή.
Στα νεαρά δένδρα θα πρέπει να αφαιρούνται οι λαίμαργοι βλαστοί και να κλαδεύονται τα αδύνατα άκρα. Στα μεγαλύτερα δέντρα, επίσης, θα πρέπει να αφαιρούνται οι λαίμαργοι βλαστοί, καθώς και κάθε νεκρός ιστός και ξερός ή σπασμένος κλάδος. Αυτά τα κλαδέματα συνήθως είναι αρκετά για να διεισδύσει το φως που χρειάζεται στο εσωτερικό της κόμης.

Πότε είναι η κατάλληλη περίοδος για να κλαδέψετε τη λεμονιά;

Είναι σημαντικό να κλαδέψετε την κατάλληλη στιγμή, για να μην κινδυνέψετε να χάσετε την ετήσια παραγωγή. Το κλάδεμα της λεμονιάς πρέπει να γίνεται μετά την συγκομιδή στο τέλος του χειμώνα, για να έχει το δέντρο αρκετό χρόνο να ανακάμψει πριν ξεκινήσει τη νέα παραγωγή.
Η κατάλληλη περίοδος είναι οι μήνες από τον Φεβρουάριο έως τον Απρίλιο. Ωστόσο, λόγω του κινδύνου μόλυνσης του δέντρου από τον μύκητα της κορυφοξήρας, που είναι δραστήριος αυτούς τους μήνες, μπορείτε να κλαδέψετε αργότερα στο τέλος της άνοιξης και όταν το δέντρο ανθίσει. Ακριβώς λόγω του κινδύνου μόλυνσης από αυτό τον μύκητα θα πρέπει να απολυμαίνονται τα εργαλεία κλαδέματος κατά τη διαδικασία και να καλύπτονται οι τομές με χαλκούχα μυκητοκτόνα σκευάσματα.

Πώς θα κλαδέψετε τη λεμονιά 

Χρησιμοποιήσετε αιχμηρά κλαδευτήρια και πριόνια γιατί το ξύλο της λεμονιάς είναι αρκετά σκληρό. Κατά τη διάρκεια των εργασιών φορέστε γάντια για να προστατευτείτε από τα αγκάθια . Ενώ το ξύλο των εσπεριδοειδών είναι πολύ συνεκτικό και σκληρό, ο φλοιός είναι λεπτός και εύκολα αποκολλάται, γι’ αυτό πρέπει να προσέχετε να έχετε τη λεπίδα προς το δέντρο για να μην γλιστρήσει
Μην κόβετε τους κλάδους πολύ κοντά στον κορμό ή κοντά στη βάση τους, στους μεγάλους βραχίονες. Στη βάση κάθε κλάδου υπάρχει ένα κολάρο διογκωμένου ιστού, το οποίο πρέπει να διατηρήσετε και να κόψετε πάνω από αυτό. Στο κολάρο αυτό υπάρχει η καμβιακή ζώνη με αδιαφοροποίητα κύτταρα που σχηματίζουν τον κάλλο για να κλείσει το δέντρο με φυσικό τρόπο την τομή του κλαδέματος. Αν αφαιρέσετε αυτή την περιοχή, το ξύλο θα μείνει εκτεθειμένο και με τα χρόνια θα σχηματιστεί εκεί μια κουφάλα.
Για κάθε κλάδο και κλαδίσκο πάνω από 3 εκατοστά σε διάμετρο θα πρέπει να κλαδεύετε 25 με 30 εκατοστά πάνω από το σημείο που ενώνεται με τον βραχίονα σε γωνία δύο τομές πάνω και κάτω και μετά στη βάση του βραχίονα, όπως φαίνεται στην εικόνα.

Τομές στο κλαδεμα λεμονιάς για μεγάλους κλάδους και κλαδίσκους

Ποτέ μην κλαδεύετε περισσότερο από το ένα τρίτο του δέντρου τη σεζόν. Ξεκινήστε να κλαδεύετε τις λεμονιές τον πρώτο ή τον δεύτερο χρόνο για να της δώσετε το σχήμα που θέλετε. Το δέντρο πρέπει να έχει ύψος 2,5 με 3 μέτρα για να είναι ευκολότερη η συγκομιδή και η φροντίδα του. Μην βιάζεστε και κλαδέψετε υγιή κλαδιά που τα χρειάζεστε. Μα είστε προσεκτικοί και αρκετά παρατηρητικοί να εντοπίζεται τα σημεία που θέλουν κλάδεμα.
Με τον ίδιο τρόπο κλαδεύονται και οι καλλωπιστικές λεμονιές που μεγαλώνουν σε μεγάλες γλάστρες. Ένας έμπειρος κλαδευτής σε κάθε περίπτωση μπορεί να εντοπίσει τους λαίμαργους βλαστούς, τους σπασμένους κλάδους και αυτούς που έχουν μολυνθεί από μια ασθένεια ή έχουν ξεραθεί και να τους απομακρύνει.

Συμπέρασμα

  • Κλαδεύουμε τους λαίμαργους βλαστούς της βάσης και των εσωτερικών βραχιόνων
  • Κλαδεύουμε τα κλαδιά που έχουν ξεραθεί ή είναι άρρωστα
  • Κλαδεύουμε τα κλαδιά που βρίσκονται πάνω από το ύψος που έχουμε αποφασίσει για το δέντρο μας
  • Διατηρούμε το σχήμα του δέντρου κλαδεύοντας όσα κλαδιά εκτείνονται πέρα από αυτό
  • Αφού τελειώσουμε καλύπτουμε τις τομές με χαλκούχο μυκητοκτόνο σκεύασμα βιολογικό ή μη της προτίμησής σας, για να μην μολυνθούν
Δείτε στο παρακάτω βίντεο μερικά παραδείγματα (το βίντεο είναι στα αγγλικά)              
https://www.youtube.com/watch?v=YDM27LFXKT0
Του Θανάση Αργυρόπουλου (Γεωπόνος ΑΠΘ), επικοινωνία στο share24gr@gmail.com
Για περισσότερα νέα σχετικά με Καλλιεργητικές Πρακτικές κάντε like στην σελίδα στο facebook πατώντας εδώ

"Τι κάνεις βρε ταλαίπωρο παιδί"

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε το βίντεο του χρήστη Aξέχαστες Ατάκες Ελληνικού Κινηματογράφου.




Aξέχαστες Ατάκες Ελληνικού Κινηματογράφου
Κωνστανταρας Παπαγιαννοπουλος - Κάτι κουρασμένα παλικάρια -
"Τι κάνεις βρε ταλαίπωρο παιδί" xa xa xa

σαν σφουγγάρι

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε το βίντεο του χρήστη Yemek Tarifleri.







Hamur yoğurmadan sadece karıştırarak sünger gibi poğaça
Δείτε τη μετάφραση
Ζύμη yogurmadan yogurmadan σαν σφουγγάρι

H ιστορία της κανελάδας στην Κρήτη

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση της Ειρήνη Δημητράκη.

Η Ειρήνη Δημητράκη κοινοποίησε ένα σύνδεσμο 

Απο την εφευρετικοτητα του παλιου Κρητικου στη σημερινή υπεροχη γευση!
cretanmagazine.gr

http://www.cretanmagazine.gr/h-istoria-tis-kaneladas-stin-kriti/

Απο την εφευρετικοτητα του παλιου Κρητικου στη σημερινή υπεροχη γευση!



Τον περασμενο αιωνα δεν υπηρχαν ακομα τα αναψυκτικα στα ορεινα χωρια της Κρητης.
O κοσμος τοτε αναγκαζοταν να δημιουργει απο μονος του διαφορες γευσεις και να φτιαχνει σιροπι’.

Το σιροπι το αραιωνει μετα με νερο και να προσθετει στο ποτηρι χιονι!

Το χιονι στον Ψηλορητη υπηρχε και το καλοκαιρι!

Εξ ου και το πολυ παλιο τετραστιχο….


kanelada1


Στου Ψηλορητη τη κορφη
ποτε δε λειπει χιονι,
ωστε να λιωσει το παλιο
καινουργιο συστυλειωνει!
Δυστυχως ομως εχουν χαθει πολλες συνταγες εκεινης της εποχης, με τις πολλες και διαφορες εκεινες γευσεις.
Οταν βγηκαν τα αναψυκτικα η μονη που διασωθηκε και αντεξε στο χρονο, ειναι η κανελαδα!
Ηταν σε ανθηση το 1920 οπως το μαρτυρουν και οι παλιες φωτο μου, που ειναι μια ομαδα του παππου μου Μανωλη Χουστουλακη απο Γαλια.
Οι παγκοι ειναι στην αγορα Μοιρων, τοτε που ακομα ηταν η πλατεια χωματινη.
Λογικα την κανελαδα θα πρεπει να την διδαχτηκανε και εκεινοι απο τους πιο παλιους του περασμενου αιωνα, πριν το 1900 δηλαδη!
Οι μερακληδες βεβαια τοτε στην κανελαδα προσθετανε και ρακι!
Ετσι εκαναν ενα πιο ευχαριστο δροσιστικο ποτο.
Η αγορα των Μοιρων την δεκαετια του 50 και 60 ηταν σε ανθηση.
Το ιδιο και οι παγκοι με τις κανελαδες.
Μερακληδες πωλητες πουλαγαν στους παγκους και φωναζαν και ποιματακια αυτοσχεδια, που ειχαν σχεση με την κανελαδα και το χιονι, για να εντυπωσιαζουν και να προσελκυουν κοσμο!

-Κρυο και παγωμενο
κι απ το βουνο φερμενο!
Τρεξτε κοπελιες να πχειτε,
να καλοπαντρευτειτε!
Και μετα ο πωλητης χαμηλωνε τη φωνη του, και ελεγε πονηρα…

-Και σεις οι παντρεμενοι
καλη ψυχη καημενοι….
Με κεφι για εγασια και με πολυ μερακι ο πωλητης κανελαδας που ηταν παραλληλα και παγωτατζης, γιατι στον παγκο του ειχε στον παγκο του και παγωτα κασσατα.
Για τις κανελαδες ειχε και αλλους στιχους που τους απηγγειλε γελαστα απο τον παγκο του..

-Γλυκο γλυκο το φτιαχνω
για αυτο και δεν προκανω!

Κρυο κρυο ειναι μπουζι,
γλυκο σα το καρπουζι!

Τρεξτε μικροι μεγαλοι,
τα φραγκα ειναι χαλαλι!
Τα ποιματακια οι πωλητες τα ελεγαν τραγουδιστα!
Ετσι εντυπωσιαζαν πιο πολυ, και τραβουσαν ποιο πολυ κοσμο που πλησιαζε τον παγκο!
Μονο ενα στιχο ελεγαν πεζα…

-Κρυο και παγωμενο
κι απ το βουνο φερμενο!
Κατασταλασσει τη χολη,
και διωχνει τη χολερα!
kanelada2
Εκεινη την εποχη, χολερα ελεγανε τις σκονες απο τα αχυρα στα αλωνισματα, τις σκονες που εβγαιναν απο το θερισμα, τις σκονες οταν σακιαζανε τα αχερα η κουβαλουσαν τις μπαλες τα αχυρα.
Γενικα σκονες και πασπαρους (σκονες δρομου) τα καλοκαιρια ειχαν πλεονασμα στα χωρια!
Ετσι ενα ηταν το αντιδωτο! Μια παγωμενη κανελαδα!
Αυτα ελεγαν τη δεκαετια του 50 και 60 οι μερακληδες πωλητες που εγω τα ξερω απο τον πατερα μου Μιχαλη που ηταν και αυτος που εβγαλε τα ποιηματακια αυτα και αντιλαλουσε τοτε η αγορα Μοιρων!
Ηταν και καλιφωνος και ζωηρος τυπος και τοτε αυτες οι δουλιες εβγαζαν »καλα λεφτα»!
Κειμενο- φωτο: Γεωργιος Χουστουλακης

ΣΤΕΒΙΑ

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση της Αννα Μοροζινη.
 
 
Αννα Μοροζινη προς ΒΟΤΑΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ
ΣΤΕΒΙΑ:(Πρώτη η ομάδα δημοσίευσε!)
Ένα φυτό που από αιώνες χρησιμοποιούσαν οι ιθαγενείς της Ν. Αμερικής μασώντας τα γλυκά του φύλλα. Υπάρχουν 240 είδη και τα φύλλα είναι 30-45 φορές πιο γλυκά από την κοινή ζάχαρη. Τώρα καλλιεργείται και στην Ελλάδα και μας δίνει την περίφημη λευκή του ζάχαρη με 0 θερμίδες. Έτσι άνετα μπορούν να την χρησιμοποιούν όσοι κάνουν δίαιτα αδυνατίσματα. Μα το πιο αξιοθαύμαστο είναι ότι μπορούν να την τρώνε και οι διαβητικοί γιατί δεν έχει υδατάνθρακες. Δεν αλλοιώνεται με την ζέστη και θέλουμε πολύ λίγη ποσότητα γιατί ένιαι πολύ πιο γλυκιά απέ την κοινή ζάχαρη. Φτιάξτε τα γλυκά σας με στέβια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις