Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

Ρόφημα κουρκουμά με λεμόνι




medlabgr.blogspot.com
Ρόφημα κουρκουμά με λεμόνι για απώλεια βάρους, αποτοξίνωση και με πράσινο τσάι για αντιγήρανση και λάμψη

της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακή βιολόγος, medlabnews.gr


Πολυάριθμα εργαστηριακά πειράματα έδειξαν ότι η κουρκουμινη μπορεί να έχει δράση αντιοξειδωτική, αντιισχαιμικη, αντιφλεγμονώδη, κατά της αρθρίτιδας ακόμη και αντικαρκινική, επιβραδύνει την εμφάνιση εκφυλιστικών ασθενειών όπως το Αλτσχάιμερ και τη σκλήρυνση κατά πλάκας. 

• Διαθέτει αντιφλεγμονώδη δράση ανάλογη αυτής της κορτιζόνης

• Προκαλεί υποχώρηση συμπτωμάτων της ρευματοειδούς αρθρίτιδας


• Μειώνει τα επίπεδα χοληστερίνης.
• Είναι γνωστή για την αντικαρκινική της δράση.
• Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες που εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες.
• Προλαμβάνει τη χολολιθίαση, τη σπαστική κολίτιδα και άλλες παθήσεις του γαστρεντερικού συστήματος
• Βοηθά στην καλυτέρευση της πέψης και είναι φιλικό με το στομάχι. 
• Είναι ευεργετικό σε ασθενείς με Αλτσχάϊμερ καθώς μπορεί να σταματήσει την περαιτέρω ανάπτυξη της ασθένειας αποτρέποντας την συσσώρευση της πρωτεΐνης β-αμυλοειδούς στον εγκέφαλο.
• Έχει ευεργετική δράση στους κακοήθεις όγκους.
• Ανακουφίζει σχεδόν όλες τις αλλεργικές καταστάσεις, είτε του δέρματος (έκζεμα), είτε του αναπνευστικού.
• Επιταχύνει την παραγωγή ινσουλίνης από το πάγκρεας και βοηθά σημαντικά τον μη ινσουλινοεξαρτώμενο διαβήτη των ενηλίκων.
• Σταματάει γρήγορα την αιμορραγία και έχει αντισηπτικές ιδιότητες, εάν πασπαλιστεί προσεκτικά πάνω από πληγές. Επιταχύνει τη διαδικασία της επούλωσης
• Φάρμακο εξπρές κατά της καταρροής και του φλέγματος
• Προστατεύει το συκώτι από τις τοξίνες
• Κατά της αναιμίας
• Κατά της διάρροιας
• Χρησιμοποιείται και στην κοσμετολογία για την αντιμετώπιση του αποχρωματισμού του δέρματος και τα σημάδια της ακμής

Διαβάστε περισσότερα για τον κουρκουμά εδώ




Κουρκουμάς με λεμόνι

Ο κουρκουμάς βοηθά στη διάσπαση του λίπους και ρυθμίζει το μεταβολισμό του σώματος. 
Για να κάνουμε αποτοξίνωση του οργανισμού μας υπάρχουν πολλοί τρόποι ένας από όλους είναι και ο χυμός του λεμονιού με τον κουρκουμά η αποτοξίνωση η οποία είναι μιά από τις πιό ιδανικές και αποτελεσματικές αποτοξινωτικές κούρες που μπορούμε να προσφέρουμε στον οργανισμό μας. 

Τι θα χρειαστούμε:
• το χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι
• μιά κουταλιά της σούπας μέλι
•  μισό κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά και
• ένα φλιτζάνι καθαρό νερό σε θερμοκρασία δωματίου  -περίπου 500 ml



για να ετοιμάσουμε το ρόφημά ο τρόπος είναι πολύ απλός απλά ρίχνουμε μέσα στο νερό όλα  τα υλικά και ανακατεύουμε πολύ  καλά και πίνουμε το ρόφημά μας το πρωί. 


Το  ρόφημα αυτό είναι ότι πολύτιμο μπορούμε να προσφέρουμε στον οργανισμό μας για να ξεκινήσει με πλήρη ενέργεια και ευχάριστα την ημέρα!



Κουρκουμάς με πράσινο τσάι

Ένα ρόφημα κουρκουμά συνδυασμένο με πράσινο τσάι (επίσης ισχυρό αντιοξειδωτικό) θα αποτελέσει ισχυρό σύμμαχο αντιγήρανσης και λάμψης!!!


Υλικά
1 φακελάκι πράσινο τσάι 
1-2 κούπες βρασμένο νερό 
1κ.γ κουρκουμάς (κοφτό)
1 κ.γ μέλι
Εκτέλεση



Προετοιμάζουμε το τσάι μας όπως συνήθως και προσθέτουμε τον κουρκουμά και το μέλι. Το ρόφημα είναι έτοιμο καλή απόλαυση

Διαβάστε επίσης

Κουρκουμάς ή κιτρινόριζα ως αντιφλεγμονώδες, αντικαρκινικό, για τον διαβήτη, την χοληστερινη, το Αλτσχάιμερ, την ακμή, τις πανάδες

Βάλσαμο ή βαλσαμόχορτο ή σπαθόχορτο για την κατάθλιψη, τα τραύματα, το στομάχι, το άσθμα, τον καρκίνο. 




Ρόφημα με κουρκουμά για χαλάρωση και με θεραπευτικές ιδιότητες

Σταμναγκάθι για το συκώτι, την καρδιά, το στομάχι, το δέρμα

Ρίγανη και ριγανέλαιο, με ισχυρές αντιβακτηριακές, αντιοξιδωτικές και αντικαρκινικές ιδιότητες (Origanum vulgare)

Πάρε τη μάνα σου αγκαλιά

ΔΥΟΣΜΟΣ

 
Aroma Tea-Herbs
#ΔΥΟΣΜΟΣ
#Καταπολεμά την κακοσμία του στόματος
Η πιο κοινή αιτία της δυσάρεστης αναπνοής είναι η ανάπτυξη βακτηρίων στην στοματική κοιλότητα. Ο δυόσμος έχει ισχυρές αντιβακτηριακές ιδιότητες που βοηθούν στην εξουδετέρωση των βακτηρίων που προκαλούν κακοσμία και ασθένειες των ούλων, συμπεριλαμβανομένης της ουλίτιδας. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο το γεγονός, ότι ο δυόσμος αποτελεί βασικό συστατικό σε πολλά προϊόντα στοματικής φροντίδας όπως οδοντόκρεμες, στοματικά διαλύματα και τσίχλες.

#Μειώνει το στρες
Η καρβόνη που βρίσκεται στην χημική δομή του βοτάνου, εκτός του ότι είναι υπεύθυνη για την ξεχωριστή μυρωδιά του, διαθέτει και ιδιότητες που χαλαρώνουν το νευρικό σύστημα. Έτσι, η κατανάλωση ενός φλιτζανιού ροφήματος από δυόσμο, συνιστά αποτελεσματική φυσική λύση για την μείωση των επιπέδων του στρες, του άγχους και της κατάθλιψης.

#Ενισχύει τη μνήμη
Ο δυόσμος φαίνεται να επιδρά ευεργετικά και στις γνωστικές λειτουργίες. Πιο συγκεκριμένα, το ισχυρό αντιοξειδωτικό που βρίσκεται στη σύνθεσή του και ονομάζεται λιμονένιο, σε συνδυασμό με τις πολυφαινόλες και το ροσμαρικό οξύ, βοηθούν μόνο στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών και διεγείρουν τη δραστηριότητα των νευροδιαβιβαστών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, την βελτίωση των γνωστικών λειτουργιών συμπεριλαμβανομένης της μνήμης, της αντίληψης, της σκέψης κ.α.

#Καταπολέμα τις αναπνευστικές διαταραχές
Οι ισχυρές φαινολικές ενώσεις του βοτάνου έχουν την ικανότητα να καταπολεμούν την φλεγμονή των πνευμόνων και το οξειδωτικό στρες.

Ως εκ τούτου, η τακτική κατανάλωση δυόσμου μπορεί να βοηθήσει στην αποτελεσματική αντιμετώπιση σοβαρών ασθενειών που σχετίζονται με το αναπνευστικό σύστημα όπως το βρογχικό άσθμα και η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια.

Το Ψυχοθεραπευτικό ταξίδι

 
Το Ψυχοθεραπευτικό ταξίδι: Απ' τον φόβο της σκιάς, στο φως της επίγνωσης
Βιβλίο
Το Ψυχοθεραπευτικό ταξίδι: Απ' τον φόβο της σκιάς, στο φως της επίγνωσης
Ένας φίλος μου έγραψε: «Το βιβλίο σας "Το Ψυχοθεραπευτικό Ταξίδι" έγινε ο λόγος να σας μισήσω θανάσιμα. Σας ευχαριστώ από καρδιάς…».
«Πως με ευχαριστείτε και με μισείτε ταυτόχρονα…;!», αναρωτήθηκα.

«…Το βιβλίο, από τα πολλά της ψυχολογίας που έχω διαβάσει, είναι μακράν το καλύτερο, ευκολοδιάβαστο, και με σφαλιάρες, πολλές σφαλιάρες μου ριξατε και ξύπνησα και πόνεσα και έκλαψα . Σας ευλογώ αλήθεια που με ξεσκεπάσατε…».
Χάρηκα γι αυτά τα σχόλια.
Για την αυθεντική παραδοχή πως είμαστε πλάσματα που κατοικούνται από αντιφατικά συναισθήματα κι ανάγκες, και –ακριβώς γι αυτό!- σκοπός μας είναι να μπορούμε όχι μόνο να αντέχουμε την αντιφατικότητά μας, αλλά κυρίως να την εμπεριέχουμε…
Χάρηκα που κάποιες «σφαλιάρες» μπορεί να εκληφθούν ως αποτέλεσμα αγαπητικής πρόθεσης, αυθεντικού πλησιάσματος και ψυχικής επαφής…
......................................................................
Λεπτομέρειες για το βιβλίο διαβάστε στο:
https://www.aftognosia.gr/…/273-%CF%84%CE%BF-%CF%88%CF%85%C…
Παρακαλώ μην ζητάτε το βιβλίο από την αλυσίδα Public! Η συγκεκριμένη αλυσίδα έχει πολύ περιορισμένη ποικιλία ψυχολογικών βιβλίων, και είναι απίθανο να το βρείτε εκεί.
Αντίθετα, μπορείτε να το ζητήσετε και να αποκτήσετε –και διαδικτυακά- με μεγάλη έκπτωση:
από τα παρακάτω βιβλιοπωλεία:

Το βιβλιοπωλείο «Ιανός»: https://www.ianos.gr/to-psixotherapeitiko-taksidi-0341126.h…
από το βιβλιοπωλείο "Πρωτοπορία": http://www.protoporia.gr/to-psychotherapeytiko-taxidi-p-408…
από το βιβλιοπωλείο "Πολιτεία": http://www.politeianet.gr/…/9786185067496-basileiadis-grigo… ,
και από όλα τα μεγάλα βιβλιοπωλεία της χώρας.
Μπορείτε επίσης να βρείτε τα βιβλία του σε πολύ καλή τιμή στο skroutz: https://www.skroutz.gr/b…/a.110724.vasileiadis-grigoris.html
Στην Κύπρο ίσως το βρείτε στην αλυσίδα «Μαυρομάτης». Αν δεν το βρείτε εκεί, παραγγείλετε όσα αντίτυπα θέλετε διαδικτυακά όπως σας υπέδειξα παραπάνω!
Μπορείτε τέλος να τα παραγγείλετε, όπου κι αν μένετε, Ελλάδα, Κύπρο, ή σε άλλη χώρα του εξωτερικού, όσα αντίτυπα θέλετε, για σας και τους φίλους σας, με αντικαταβολή στα τηλέφωνα: (0030) 2311 27 28 03 (Θεσσαλονίκη), και στο: 21 10 12 6900 (Αθήνα).

Τεράστια ανακάλυψη παγκοσμίως

 
otavoice.gr
Μια σημαντική συνέντευξη στην  κάμερα του OTAVOICE και στον Βασίλη Περδικίδη έδωσαν ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου του Νίς κ. Αθανάσιος Μπίντας και ο γνωστός νομισματολόγος ερευνητής και συγγραφέας Αστέριος Τσίντσιφος.
Όπως είχε σε αποκλειστικότητα παρουσιάσει το OTAVOICE ο Αστέριος Τσίντσιφος είναι έτοιμος να δημοσιοποιήσει στην παγκόσμια κοινότητα την εργασία του με την οποία έσπασε το μυστικό που κρύβει ο Δίσκος της Φαιστού. Πρόκειται όπως λέει και στην κάμερα του Βασίλη Περδικίδη, ο ομότιμος καθηγητής Αθανάσιος Μπίντας για μια κορυφαία ανακάλυψη που θα ταράξει τα νερά της επιστημονικής κοινότητας σε παγκόσμιο επίπεδο.
«Χαριτολογώντας λέω στον κύριο Τσίντσιφο δεν έχεις ούτε εσύ  συνειδητοποιήσεις το μέγεθος της ανακάλυψης που έκανες». Ο καθηγητής αναφέρει ότι έχει έρθει σε επαφή με το παγκόσμιας εμβέλειας Πανεπιστήμιο του ΜΙΤ στις ΗΠΑ και αναμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον την μελέτη του Έλληνα νομισματολόγου. Κάτι που δεκάδες σημαντικοί επιστήμονες γλωσσολόγοι δεν κατάφεραν, ο Αστέριος Τσίντσιφος είναι ο άνθρωπος που κατάφερε να διαβάσει τον Δίσκο της Φαιστού σπάζοντας τον κώδικα των συμβολισμών του.
Ο ομότιμος καθηγητής κ.Θανάσης Μπίντας μας ανέφερε ότι «τόσα χρόνια δεν μπορούσαν ειδικοί γλωσσολόγοι να μπουν στην έννοια του Δίσκου της Φαιστού γιατί αυτό για να γίνει χρειαζόταν ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΣΙΑ και κυρίως ΑΡΧΑΙΟΣΥΜΒΟΛΙΚΗ των αρχαίων κάτι που συνδυάζει ο κ.Αστέριος Ταίντσιφος».
Ο γλωσσολόγος δρ. Γκάρεθ Όουενς, είχε ανακοινώσει τον Φεβρουάριο του 2018 πως «μετά από 10 χρόνια ερευνών η ερμηνεία του Δίσκου της Φαιστού έχει ξεπεράσει το 50%».
Οι γνώσεις του κ.Τσίντσιφου στην Αρχαιοσυμβολική του επέτρεψαν εντός 24ωρου με κάποια αριθμητικά ερεθίσματα που θα ανακοινώσει ο ίδιος στην παρουσίαση, να σπάσει τον κώδικα του Δίσκου και να διαβάσει τον ΥΜΝΟ εντός 3 ημερών.
«Οι θρησκευτικές αυτές επιγραφές εντοπίστηκαν και με τάματα, συνεπώς οι μινωικές λέξεις που ήταν με τα μινωικά τάματα έχουν σχέση και με τη θρησκεία και με την υγεία» ανέφερε ο δρ Οουενς και επειδή ακούσαμε τον ΥΜΝΟ ολοκληρωμένο από τον κ.Τσίντσιφο όντως πρόκειται για επίκληση σε Θεότητα.
Ο δρ Οουενς ανέφερε πέρυσι τον Φεβρουάριο, όταν επί τόσα χρόνια ερευνών έφτασαν στο 50%, ότι «η ανάγνωση του Δίσκου είναι η καλύτερη δυνατή που υπάρχει τα τελευταία 110 χρόνια ή τους τελευταίους 37 αιώνες που κάποιος ή κάποια διάβασε τον Δίσκο στην Κρήτη ίσως για τελευταία φορά, 500 χρόνια πριν τον Τρωικό Πόλεμο» είπε επίσης ότι «γλωσσολογικές ενδείξεις ότι σημαίνουν κάτι» μα το θέμα δεν ήταν γλωσσολογικό αλλά σηματολογικό!
Η ερμηνεία του κ.Τσίντσιφου θεωρείται ολοκληρωμένη και ακριβής γιατί τυχόν ανακολουθία της ανάλυσης  των αρχαιοσυμβολισμών  δεν θα απέδιδε ορθά τον Υμνο και δεν θα ήταν κατανοητός!
Μια διαφορά που υπάρχει μεταξύ του δόκτορα και του νομισματολόγου κ.Τσίντσιφου είναι και ο αριθμός των στίχων που αναγράφονται στον Δίσκο και έχουμε αναλύσει σε προηγούμενο άρθρο μας!
Η παρουσίαση της ανακάλυψης του Αστέριου Τσίντσιφου αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύντομα στο φυσικό χώρο της στην Κρήτη, δίπλα στον Δίσκο της Φαιστού.
Δείτε την ενδιαφέρουσα συνέντευξη του καθηγητή Αθανάσιου Μπίντα και του νομισματολόγου Αστέριου Τσίντσιφου  στην κάμερα του OTAVOICE που συνεχίζει να προβάλλει μια σπουδαία ανακάλυψη για τον Ελληνισμό.
https://www.youtube.com/watch?v=Y1-SfT9Bgos
 

Νηστίσιμα μπισκοτάκια με γεύση λεμόνι

 
xrysessyntages.gr
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ποτήρι ηλιέλαιο
  • 2 κούπες ζάχαρη κρυσταλλική
  • Ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού
  • 1 ποτήρι νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας μπέικιν-πάουντερ
  • 2-3 γαρύφαλλα
  • 1 στίκ κανέλα

Εκτέλεση

Η διαδικασία για να φτιάξεις αυτά τα υπέροχα μυρωδάτα μπισκοτάκια είναι πολύ εύκολη και θα χρειαστείς μόνο 10 λεπτά από τον χρόνο σου.
Ξεκινάμε φτιάχνοντας ένα σιρόπι με άρωμα λεμόνι. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό μαζί με τη μία κούπα ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό του λεμονιού, τη κανέλα και το γαρύφαλλο. Το αφήνουμε να βράσει για περίπου 10 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. Μόλις περάσουν τα 10 λεπτά, αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Στη συνέχεια σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε την άλλη κούπα ζάχαρης μαζί με το ηλιέλαιο και τα χτυπάμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Βάζουμε και το μπέικιν-πάουντερ και μετά αρχίζουμε να ρίχνουμε μέσα σιγά σιγά το σιρόπι μας που έχει κρυώσει. Ανακατεύουμε συνέχεια και τέλος ρίχνουμε και το αλεύρι.
Με ένα κουτάλι ή με το μίξερ, ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη. Ανοίγουμε τη ζύμη μας και τη κόβουμε σε ότι σχήμα επιθυμούμε με ντεκουπάζ ή με κάποιο ποτήρι ή κουτάλι. Σε ένα ταψάκι, βάζουμε λαδόκολλα και τα απλώνουμε πάνω.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Τα νηστίσιμα μπισκοτάκια με γεύση λεμόνι, είναι έτοιμα να τα απολαύσεις.
Extra tips:
  • Μπορείς αντί για ξύσμα λεμονιού, να προσθέσεις ξύσμα πορτοκαλιού και χυμό, για να γίνουν πιο πορτοκαλένια και γλυκά.
  • Αν θέλεις να γίνουν πιο σοκολατένια, απλά πρόσθεσε κομματάκια μαύρης σοκολάτας μέσα στο μείγμα μας.
  • Για να τα διακοσμήσεις πιο όμορφα, απλά ανέμειξε λίγο γάλα με λίγο ζάχαρη άχνη και άπλωσε το πάνω από τα μπισκότα. Με αυτόν τον τρόπο θα έχεις μία παχύρευστη κρέμα που θα δώσει μία έξτρα νοστιμιά στα μπισκότα μας.
  • Αν δεν τα θέλεις τόσο νηστίσιμα, μπορείς να προσθέσεις 2 αυγά, όπως και 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο.
  • Δοκίμασε τα μαζί με κάποιο φυτικό γάλα και πίστεψε με, θα γίνει η αγαπημένη σου συνήθεια.
Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : eisaimonadiki
 

Σάμαλι με σιμιγδάλι και μαστίχα Χίου


xrysessyntages.gr
Σάμαλι με σιμιγδάλι και μαστίχα Χίου, με μπόλικο σιρόπι και κανέλα

ΥΛΙΚΑ 1 ½ φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό 1 ½ φλιτζάνι σιμιγδάλι χοντρό 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη 1 κουταλιά της σούπας μπέϊκιν πάουντερ ½ κουταλάκι του γλυκού σόδα 3 φλιτζάνια χυμό πορτοκάλι 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού ½ κουταλάκι του γλυκού μαστίχα Χίου κοπανισμένη ΣΙΡΟΠΙ 1 ½ ποτήρι ζάχαρη 1 ½ ποτήρι νερό Χυμό ενός λεμονιού […]
Διαφήμιση
ΥΛΙΚΑ
1 ½ φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
1 ½ φλιτζάνι σιμιγδάλι χοντρό
1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας μπέϊκιν πάουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
3 φλιτζάνια χυμό πορτοκάλι
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
½ κουταλάκι του γλυκού μαστίχα Χίου κοπανισμένη
ΣΙΡΟΠΙ
1 ½ ποτήρι ζάχαρη
1 ½ ποτήρι νερό
Χυμό ενός λεμονιού
Φλούδες ενός λεμονιού
3 βανίλιες άρωμα
2 κουταλιές της σούπας γλυκόζη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, τα κλείνουμε με μια διάφανη μεμβράνη, τα σκεπάζουμε με μια κουβέρτα και τα αφήνουμε τέσσερις ώρες, μέχρι να φουσκώσει το σιμιγδάλι και να πήξει.
Αφού λαδώσουμε καλά ένα ταψί 30 εκατοστών, ρίχνουμε μέσα το μίγμα και το χαράζουμε σε μπακλαβαδωτά κομμάτια.
Πάνω σε κάθε κομμάτι καρφώνουμε από ένα μοσχοκάρφι ή από ένα ολόκληρο ασπρισμένο αμύγδαλο.
Ψήνουμε στον αερόφουρνο στους 170 βαθμούς κελσίου περίπου για 40 λεπτά.
Όταν κρυώσει το γλυκό το σιροπιάζουμε με καυτό σιρόπι και το πασπαλίζουμε με κανέλα.
prettylife

Αδυνατίστε τρώγοντας μακαρόνια.


diaforetiko.gr
Αφήστε τις σαλάτες και πιάστε τις μακαρονάδες! Τα ζυμαρικά όχι μόνο…

Δημοφιλείς αναρτήσεις