Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Ψυχοσάββατα 2018

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση του χρήστη Ευτυχία Ψαλιδακη.


Φωτογραφία της Ευτυχία Ψαλιδακη.
Φωτογραφία της Ευτυχία Ψαλιδακη.

Φωτογραφία της Ευτυχία Ψαλιδακη.
Φωτογραφία της Ευτυχία Ψαλιδακη.

Η Ευτυχία Ψαλιδακη πρόσθεσε 4 νέες φωτογραφίες.
Ψυχοσάββατα 2018:
Το πρώτο Ψυχοσάββατο πέφτει 10 Φεβρουαρίου 2018.
Δεύτερο Ψυχοσάββατο πέφτει 26 Μαΐου 2018.

Πολλοί από εμάς έχουμε χάσει αγαπημένα μας πρόσωπα, άλλα περισσότερο και άλλα λιγότερο κοντινά. Σίγουρα τα πρόσωπα αυτά ζουν στις αναμνήσεις μας, αλλά καλό είναι να τα τιμούμε πότε πότε. Ο τρόπος που μπορούμε να το κάνουμε αυτό είναι με κάποιες τελετές που γίνονται από την Ορθόδοξη Εκκλησία.
Αυτά είναι τα Μνημόσυνα που γίνονται σε κάποια συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα (πχ 40 μέρες, τρεις μήνες, εννιά μήνες, ένας χρόνος κλπ) και τα Τρισάγια.
Εκτός όμως από αυτές τις τελετές υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα Σάββατα του χρόνου που είναι αφιερωμένα στους νεκρούς. Αυτά είναι ένα είδος Μνημόσυνου και είναι τα λεγόμενα Ψψυχοσάββατα.
Σύμφωνα με τα εκκλησιαστικά βιβλία, τα Ψυχοσάββατα είναι ένα είδος άκαιρου (μη προγραμματισμένου) Μνημοσύνου που αναλαμβάνει η ίδια Εκκλησία για όσους δεν μπορούν για οποιοδήποτε λόγο να τελέσουν τα καθιερωμένα Μνημόσυνα.
Η πρόβλεψη αυτή υπάρχει κυρίως για όσους πέθαναν στη ξενιτιά ή σε δύσκολες συνθήκες π.χ. στη θάλασσα, στα βουνά κλπ ή ακόμη και για τους φτωχούς που δεν έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν τα κανονικά Μνημόσυνα.
Τα Ψυχοσάββατα λοιπόν είναι ένα Μνημόσυνο που κάνει η Εκκλησία ώστε όλοι να έχουν την δυνατότητα να συγχωρεθούν και να κριθούν κατά την Δευτέρα Παρουσία.
Τα Ψυχοσάββατα για να συγχωρεθεί η ψυχή των αγαπημένων μας προσώπων συνηθίζεται να προσφέρουμε κόλλυβα, τα οποία μπορούμε είτε να τα φτιάξουμε μόνοι μας είτε να τα πάρουμε έτοιμα από κάποιο ζαχαροπλαστείο.
Στη συνέχεια, τα πηγαίνουμε στην Εκκλησία για να διαβαστούν είτε στον Εσπερινό της Παρασκευής είτε στη Θεία Λειτουργία του Σαββάτου.
Τα επίσημα Ψυχοσάββατα σύμφωνα με την Εκκλησία είναι δύο και μάλιστα οι ημερομηνίες τους είναι κινητές καθώς εξαρτώνται από το Πάσχα.
Πιο συγκεκριμένα το πρώτο είναι το Σάββατο πριν την Κυριακή της Απόκρεω και το δεύτερο είναι το Σάββατο πριν την Πεντηκοστή.
Ειδικά για το 2018 το πρώτο Ψυχοσάββατο πέφτει στις 10 Φεβρουαρίου 2018, ενώ το δεύτερο στις 26 Μαΐου 2018.

-----------------------------------------------

ακολουθεί διαφήμιση





κρέμα πατισερί

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.

thenewser.gr|Από The Newser
http://thenewser.gr/recipes/2650/dite-ton-tropo-pou-ftiaxnoume-krema-patiseri-gia-ta-glyka-mas/

ΔΕΙΤΕ τον τρόπο που φτιάχνουμε κρέμα πατισερί για τα γλυκά μας

Υλικά
  • 800 πλήρες γάλα
  • 200 γραμ κρέμα γάλακτος
  • 5 κρόκοι αυγών
  • 300γρ ζάχαρη
  • 60γρ κορν φλαουρ
  • 1 στικ βανίλιας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Χτυπάμε τους κρόκους αυγών με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τη βανίλια και στη συνέχεια το κορν φλαουρ κι ανακατεύουμε.
  2. Εν τω μεταξύ, σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος.
  3. Μέχρι να πάρει μια βράση ανακατεύοντας. ρίχνουμε στο γάλα το μείγμα αυγών ζάχαρης και συνεχίζουμε
    για 2-3 λεπτά.
  4. Στην συνέχεια αφαιρούμε από την φωτιά και κρυώνουμε την κρέμα σε κρύο μπεν μαρι.
  5. Αλλάζουμε σκεύος και τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει και η κρέμα μας είναι έτοιμη.
  6. Μπορείτε να την φάτε και με κουτάλι σαν κρέμα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

-----------------------------------------------------------------

ακολουθεί διαφήμιση




ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση του χρήστη Savvakis Theo.
«ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΝΑ ΕΚΔΟΘΟΥΝ ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ – ΤΙ ΠΡΟΡΡΗΣΕ Ο Α.ΠΑΙΣΙΟΣ – ΠΟΙΟΥΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ Ο ΚΑΛΟΓΕΡΟΣ»


epilekta.com
http://www.epilekta.com/2018/02/blog-post_70.html

«ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΝΑ ΕΚΔΟΘΟΥΝ ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ – ΤΙ ΠΡΟΡΡΗΣΕ Ο Α.ΠΑΙΣΙΟΣ – ΠΟΙΟΥΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ Ο ΚΑΛΟΓΕΡΟΣ»


ΤΙ ΕΙΠΕ Ο Α.ΠΑΙΣΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ …
ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΧΕΤΙΚΑ Ο ΚΑΛΟΓΕΡΟΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ  ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ !!!
80.000.000 ΕΥΡΩ ΧΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ


ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΧΕΤΙΚΗ ΨΗΦΙΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΟΥΝ 15 ΜΗΝΕΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΘΑΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ.


ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΒΕΒΑΙΑ ΟΧΙ ΔΩΡΕΑΝ ΑΦΟΥ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΘΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΙ ΜΕ ΔΕΚΑ ΕΥΡΩ ΤΟΥΣ ΑΘΕΟΦΟΒΟΥΣ.
ΕΤΣΙ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΕΒΡΑΙΟΙ ΠΟΥ ΠΙΕΖΟΥΝ ΕΝΤΟΝΑ ΤΗΝ  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΠΡΟΘΑΛΑΜΟ ΤΟΥ ΤΣΙΠΑΡΙΣΜΑΤΟΣ …
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΗΛΩΝΕΙ ΕΛΛΕΙΜΑ 80 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ «ΤΡΟΜΟΛΟΓΟΥΣ» ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΗ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ …
Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 15 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΣΚΕΦΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΡΡΗΣΗ ΤΟΥ Α.ΠΑΙΣΙΟΥ:
«ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ», ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΘΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ΑΥΤΑ …
ΠΑΝΤΩΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΓΕΡΟΥ:
«ΟΠΟΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ, ΔΕΝ ΣΩΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ, ΟΥΤΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΖΩΗ …»
ΚΑΙ ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΟΠΟΥ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ …
ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΑΜΕ:
<<ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΙΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΚΤΥΠΗΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ;>>, Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ:  «ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΝΑΒΟΛΗ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΤΥΠΗΜΑΤΑ …
ΛΙΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΔΥΝΑΤΗ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ …
ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ Η ΣΥΝΟΔΟΣ, ΑΝΤΕΔΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΑΦΗΝΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ…
ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΜΩΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ !!! ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΕΙΣΜΟ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ …
» Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΔΕΝ ΘΕΛΗΣΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ, ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΗΔΗ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ (ΤΟ ΔΗΛΩΣΕ ΚΑΙ Ο ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΜΕΘΟΔΙΟΣ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ) ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΛΕΟΝ ΟΠΑΔΟΥΣ !!!
+++

-----------------------------------------------------------
ακολουθεί διαφήμιση



7 ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΦΑΣΚΟΜΗΛΟΥ

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση του χρήστη Nikos Pazaitis.


oraiokastromekatiallo.blogspot.com

7 ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΦΑΣΚΟΜΗΛΟΥ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ



Το φασκόμηλο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά προσφέρει «απλόχερα» στον ανθρωπινό οργανισμό σημαντικά οφέλη.
Ήδη από την αρχαιότητα, αρκετοί λαοί αναγνώρισαν τη θρεπτική του δράση, με τις Ελληνίδες να υποδέχονται τους άνδρες τους από τον πόλεμο με ένα ρόφημα από φασκόμηλο για να «διεγείρουν» τη γονιμότητά τους και το Διοσκουρίδη, γνωστό φαρμακολόγο, να το συνιστά για τις αιμορραγίες ή την άτακτη περίοδο.
Ανακαλύψτε τα οφέλη του φασκόμηλου πιο κάτω.
Παρεμποδίζει τον ιδρώτα Η πιο αξιοσημείωτη θεραπευτική δράση του φασκόμηλου είναι ότι παρεμποδίζει την εφίδρωση. Η δράση αυτή αρχίζει δύο ώρες μετά την πρόσληψη του τσαγιού και μπορεί να κρατήσει ορισμένες μέρες.
Κατάλληλο για τη στοματική υγιεινή Τα φύλλα του τριβόμενα στα δόντια και στα ούλα έχουν αντισηπτικές και καθαρτικές ιδιότητες. Έτσι είναι ιδανικά για γαργάρες και στοματικές πλύσεις.



Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά Το φασκόμηλο χάριν στη δράση των αντιοξειδωτικών έχει την ικανότητα να αποσβένει τις ελεύθερες ρίζες που παράγονται στον άνθρωπο από διάφορους μηχανισμούς και που είναι υπεύθυνες για πολλές χρόνιες παθήσεις.
Ανακουφίζει από τον βήχα και τον πονόλαιμο Το έλαιο ή τα αποξηραμένα φύλλα προστίθενται στο ζεστό νερό και γίνονται γαργάρα. Το συγκεκριμένο βότανο έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και παρέχει ένα χαλαρωτικό αίσθημα στο λαιμό.
Εναλλακτικά, απολαύστε ένα θρεπτικό τσάι φασκόμηλο. Θετική επίδραση στη θεραπεία του Αλτσχάιμερ Το φασκόμηλο (κυρίως το αιθέριο έλαιο) βελτιώνει τη μνήμη αλλά και τη διαδικασία επεξεργασίας πληροφοριών.
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal Pharmacological Biochemical Behavior, διαπιστώθηκε πως άτομα που πάσχουν από τη νόσο του Αλτσχάιμερ, θα ήταν καλό να έχουν στη διατροφή τους το φασκόμηλο. Βότανο κατά του διαβήτη Έρευνα που έγινε στο Research Institute of Medicinal Plants στο Ιράν έδειξε πως το φασκόμηλο συμβάλει στη μείωση της χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων σε άτομα που πάσχουν από διαβήτη τύπου 2.



Τσίμπημα από κουνούπια Τρίβοντας με τα φρέσκα φύλλα του φασκόμηλου το ερεθισμένο σημείο, αντιμετωπίζονται τα τσιμπήματα από κουνούπια και σφήκες. Πώς να εντάξετε το φασκόμηλο στην καθημερινότητά σας;
Φτιάξτε μικρά μπρουσκετάκια και σερβίρετέ τα με λάδι, φασκόμηλο και σκόρδο.
Χρησιμοποιήστε το φασκόμηλο ως καρύκευμα για τη σάλτσα ντομάτας σας.
Προσθέστε φρέσκο φασκόμηλο στις ομελέτες σας.
Φτιάξτε δροσιστική σαλάτα από φύλλα φασκόμηλου, πιπεριές, αγγούρια, κρεμμύδια και γιαούρτι.
Τοποθετήστε μερικά φρέσκα φύλλα φασκόμηλου στο ψάρι ή στο κοτόπουλο και ψήστε το στη λαδόκολλα.

πηγη newsone.gr


 http://expresstime.gr/7-thavmatourges-idiotites-tou-faskomilou-ston-anthropino-organismo


--------------------------------------------

ακολουθεί διαφήμιση



ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση του χρήστη Αννα Μοροζινη.




ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ:
Ανεκτίμητη τροφή, πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα. Τρυφερή την τρώμε βραστή σαλάτα και σε χορτόπιτες. Σαν φάρμακο τι να πρωτοπώ! Περιέχει σίδηρο σαν το σπανάκι, και το δεσμεύει κι όλας στο σώμα, λόγω της βιταμίνης C, καταπολεμώντας την αναιμία. Σαν ρόφημα ο ζωμός της, είναι φάρμακο κατά της αρθρίτιδας, των ρευματισμών, διαλύει τις πέτρες της χολής, των νεφρών, και το ουρικό οξύ. Περιέχει ακόμα ασβέστιο, χαλκό, κάλιο, νάτριο κ.α. Είναι στυπτική, ρίχνει την πίεση, σταματά την τριχόπτωση, τις αιμορραγίες της μύτης, της περιόδου, των αιμορροΐδων και, εξαλείφει την πιτυρίδα, και τα εκζέματα. Αφέψημα γίνεται με 50γρ. φυτού σε 1 κιλό νερό. 

Τόσο πολύ ευεργετική!

-----------------------------------------------

ακολουθεί διαφήμιση 


Δημοφιλείς αναρτήσεις