Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Τα δακρυσμένα Χριστούγεννα του 1922

« Ο άγιος των ελληνικών γραμμάτων» !

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε μια φωτογραφία του χρήστη Bigbook.gr.

« Ο άγιος των ελληνικών γραμμάτων» !

http://www.cretalive.gr/history/view/o-agios-twn-ellhnikwn-grammatwn/130776

Φωτογραφία: « Ο άγιος των ελληνικών γραμμάτων» !

http://www.cretalive.gr/history/view/o-agios-twn-ellhnikwn-grammatwn/130776

26 Δεκεμβρίου 1887!Πρωτοδημοσιεύεται στην εφημερίδα « Εφημερίς » το Χριστουγεννιάτικο διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη « Το Χριστόψωμον» και με τον χαρακτηριστικό υπότιτλο Διήγημα Πρωτότυπον... 













26 Δεκεμβρίου 1887!
Πρωτοδημοσιεύεται στην εφημερίδα « Εφημερίς » το Χριστουγεννιάτικο διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη « Το Χριστόψωμον» και με τον χαρακτηριστικό υπότιτλο Διήγημα Πρωτότυπον...

Χριστουγεννιάτικες συνταγές - Πιπεριές γεμιστές με τυριά και μπεσαμέλ

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε μια φωτογραφία του χρήστη Απλές λύσεις.
 

Χριστουγεννιάτικες συνταγές - Πιπεριές γεμιστές με τυριά και μπεσαμέλ

• 10 πιπεριές για γέμισμα
• 3 κούπες έτοιμη μπεσαμέλ
• 200γρ φέτα τριμμένη
• 200γρ κεφαλογραβιέρα τριμμένη
• 200γρ τυρί γκούντα τριμμένο
• 10 κουταλιές της σούπας τριμμένο κασέρι
• Πιπέρι
• Δυόσμο ξερό ή φρέσκο

Καθαρίζουμε πρώτα τις πιπεριές και κόβουμε τα καπάκια τους, όπως στα γεμιστά. Στη συνέχεια ενώνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, πλην του κασεριού, και γεμίζουμε τις πιπεριές με ένα κουτάλι.

Τέλος ρίχνουμε μία κουταλιά κασέρι πάνω σε κάθε πιπεριά και τις ψήνουμε στο φούρνο για μισή ώρα με τρία τέταρτα.

Πηγή: lopis-place.blogspot.com

Φωτογραφία: ► Χριστουγεννιάτικες συνταγές - Πιπεριές γεμιστές με τυριά και μπεσαμέλ

• 10 πιπεριές για γέμισμα
• 3 κούπες έτοιμη μπεσαμέλ
• 200γρ φέτα τριμμένη
• 200γρ κεφαλογραβιέρα τριμμένη
• 200γρ τυρί γκούντα τριμμένο
• 10 κουταλιές της σούπας τριμμένο κασέρι
• Πιπέρι
• Δυόσμο ξερό ή φρέσκο

Καθαρίζουμε πρώτα τις πιπεριές και κόβουμε τα καπάκια τους, όπως στα γεμιστά. Στη συνέχεια ενώνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, πλην του κασεριού, και γεμίζουμε τις πιπεριές με ένα κουτάλι. 

Τέλος ρίχνουμε μία κουταλιά κασέρι πάνω σε κάθε πιπεριά και τις ψήνουμε στο φούρνο για μισή ώρα με τρία τέταρτα.

Πηγή: lopis-place.blogspot.com

Μουρλομακάρονα

Δημοφιλείς αναρτήσεις