Μαρμελάδα Ρόδι
Για 400γρ. μαρμελάδα:
• 3 1/2 φλιτζάνια χυμό από ρόδι
• Τα σπόρια από 1 ρόδι
Για 400γρ. μαρμελάδα:
• 3 1/2 φλιτζάνια χυμό από ρόδι
• Τα σπόρια από 1 ρόδι
• 3 φλιτζάνια ζάχαρη
• Χυμό από 1 λεμόνι
Κόβουμε τα ρόδια και τα ζουλάμε να βγάλουν 3 1/2 φλιτζάνια χυμό. Τον βράζουμε σ' ένα κατσαρολάκι για μισή ώρα με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε τα σπόρια και το χυμό του λεμονιού. Βράζουμε για άλλη μισή ώρα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα μας (μπορεί να χρειαστεί περισσότερη ώρα).
Βράζουμε για να αποστειρώσουμε ένα βάζο και μεταφέρουμε τη μαρμελάδα μας. Τη φυλάμε στο ψυγείο!.
toarkoudi.gr
• Χυμό από 1 λεμόνι
Κόβουμε τα ρόδια και τα ζουλάμε να βγάλουν 3 1/2 φλιτζάνια χυμό. Τον βράζουμε σ' ένα κατσαρολάκι για μισή ώρα με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε τα σπόρια και το χυμό του λεμονιού. Βράζουμε για άλλη μισή ώρα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα μας (μπορεί να χρειαστεί περισσότερη ώρα).
Βράζουμε για να αποστειρώσουμε ένα βάζο και μεταφέρουμε τη μαρμελάδα μας. Τη φυλάμε στο ψυγείο!.
toarkoudi.gr