Λαχταριστό αρνάκι με δυόσμο και δεντρολίβανο στον φούρνο
Μια αρκετά κλασική, αλλά πάντα νόστιμη συνταγή με κρέας στον φούρνο
• 2 κιλά αρνάκι μπούτι
Μια αρκετά κλασική, αλλά πάντα νόστιμη συνταγή με κρέας στον φούρνο
• 2 κιλά αρνάκι μπούτι
• 3 κλωνάρι δεντρολίβανο
• 6 κ.σ. φυλλαράκια δυόσμου
• 4 σκελίδες σκόρδο
• 4 κ.σ. ελαιόλαδο
• αλάτι
• πιπέρι
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 C. Βάζετε το σκόρδο, το δεντρολίβανο, το δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και το λάδι στο μπλέντερ και τα χτυπάτε, για να "δέσουν" , για 1 λεπτό. Καθαρίζετε το κρέας και του κάνετε με μαχαίρι 6-7 χαρακιές.
Τρίβετε το ντρέσινγκ στο κρέας καλά και το βάζετε στο φούρνο, σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για 2μιση με 3 ώρες.
Το βγάζετε από τον φούρνο, το αφήνετε να σταθεί για 10 λεπτά, κόβετε και σερβίρετε.
Tips
• Από όσο πιο νεαρό ζώο προέρχεται το κρέας, τόσο λιγότερο θα σας "μυρίζει" το αρνί
• Το φαγητό συνοδεύεται με πατάτες φούρνο, ρύζι, αλλά και διάφορες σαλάτες.
• 6 κ.σ. φυλλαράκια δυόσμου
• 4 σκελίδες σκόρδο
• 4 κ.σ. ελαιόλαδο
• αλάτι
• πιπέρι
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 C. Βάζετε το σκόρδο, το δεντρολίβανο, το δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και το λάδι στο μπλέντερ και τα χτυπάτε, για να "δέσουν" , για 1 λεπτό. Καθαρίζετε το κρέας και του κάνετε με μαχαίρι 6-7 χαρακιές.
Τρίβετε το ντρέσινγκ στο κρέας καλά και το βάζετε στο φούρνο, σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για 2μιση με 3 ώρες.
Το βγάζετε από τον φούρνο, το αφήνετε να σταθεί για 10 λεπτά, κόβετε και σερβίρετε.
Tips
• Από όσο πιο νεαρό ζώο προέρχεται το κρέας, τόσο λιγότερο θα σας "μυρίζει" το αρνί
• Το φαγητό συνοδεύεται με πατάτες φούρνο, ρύζι, αλλά και διάφορες σαλάτες.
queen.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου