https://www.epithimies.gr/%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%B1/%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%B9%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B5%CF%82/%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%BF/olay-7-dokimasmenes-symboyles-gia-na-epibiosete-stis-giortes!

7 δοκιμασμένες συμβουλές για να επιβιώσετε στις γιορτές

Η καλύτερη εποχή του χρόνου ίσως προσθέτει στρες στις πολυάσχολες μαμάδες. Ανακαλύψτε επτά τρόπους για να την απολαμβάνετε χωρίς άγχος!


Αν αναφέρετε τη λέξη «γιορτές» σε μια μαμά, ενδεχομένως να αντιληφθείτε ότι πίσω από την προσμονή και τον ενθουσιασμό κρύβεται μια μικρή ανησυχία. Οι περισσότερες από εμάς ξέρουμε καλά ότι μας περιμένουν ένα σωρό δουλειές και υποχρεώσεις. Ακολουθούν επτά δοκιμασμένες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν όχι μόνο να επιβιώσετε αλλά και να απολαύσετε πραγματικά τις φετινές γιορτές. 
Ξεκινήστε νωρίς
Αν ξεκινήσετε από νωρίς να βάζετε τάξη στις υποχρεώσεις σας, ιδίως τις πιο χρονοβόρες, θα αποφύγετε την άσκοπη ταλαιπωρία της τελευταίας στιγμής. Κάντε μία λίστα με τις δουλειές που πρέπει να γίνουν και χωρίστε τις σε αυτές που πρέπει να γίνουν σε συγκεκριμένη χρονική στιγμή και σε αυτές που είναι πιο... ευέλικτες. Στη συνέχεια, σημειώστε ημερομηνία δίπλα σε κάθε δουλειά. Ταξινομώντας τις υποχρεώσεις σε μία ή δύο την εβδομάδα, καθώς πλησιάζουν οι γιορτές, θα μπορέσετε να τις έχετε όλες υπό έλεγχο. Ξεκινώντας την προετοιμασία νωρίς, έχετε επίσης την ευκαιρία να αγοράσετε τα περισσότερα δώρα online κι έτσι έχετε άφθονο χρόνο μέχρι να φτάσει η στιγμή που θα τα δώσετε!   
Αναθέστε δουλειές σε άλλους
Δεν χρειάζεται να τα κάνετε όλα εσείς. Οι άνθρωποι χαίρονται όταν βοηθούν και μάλιστα είναι μια ευκαιρία για να έρθετε πιο κοντά και να δεθείτε με τους δικούς σας. Μοιράστε τις δουλειές ανάλογα με τις ικανότητες κάθε ατόμου (π.χ. η 14χρονη κόρη σας μπορεί να τυλίξει τα δώρα ενώ ο 12χρονος γιος σας μπορεί να βοηθήσει στο μαγείρεμα) και πείτε τους για ποιο λόγο τους επιλέξατε. Δεν πειράζει αν δεν τα κάνουν όλα τέλεια. Σκοπός δεν είναι το ιδανικό αποτέλεσμα αλλά οι στιγμές χαράς και θαλπωρής που θα απολαύσετε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα.
Συνεχίστε τις αγαπημένες καθημερινές σας συνήθειες
Μέσα σε όλες τις δουλειές που πρέπει να γίνουν, φροντίστε να αφιερώσετε λίγο χρόνο για τον εαυτό σας. Αν συνηθίζετε να περπατάτε, ξεκινήστε κάθε μέρα με έναν περίπατο ή προσπαθήστε να εντάξετε στο πρόγραμμά σας το μάθημα pilates. Μη ξεχνάτε τη βραδινή περιποίηση της επιδερμίδας: χρησιμοποιήστε μία περιποίηση νυκτός με αντιγηραντική δράση, όπως το Olay Regenerist Ελιξίριο Ανανέωσης Νύχτας, ώστε να ξυπνάτε με αναζωογονημένη όψη και έτοιμη να αντιμετωπίσετε τις καθημερινές προκλήσεις, κάθε μέρα!
Καθιερώστε οικογενειακές παραδόσεις (... αλλά φροντίστε να είναι κάτι απλό!)
Registration
Γίνε μέλος στο epithimies.gr και απόκτησε μοναδικά προνόμια!
Γίνε μέλος τώρα!
Οι οικογενειακές παραδόσεις είναι το θεμέλιο για να περάσετε χαρούμενες γιορτές. Η ύπαρξη συγκεκριμένων δραστηριοτήτων στις οποίες συμμετέχετε όλοι μαζί, ως οικογένεια, κάθε χρόνο, μπορεί να δημιουργήσει μια αίσθηση προσμονής και σταθερότητας. Διαλέξτε μία ή δύο αγαπημένες οικογενειακές συνήθειες και καθιερώστε τις ως οικογενειακές παραδόσεις! Επιλέξτε απλές αλλά ευχάριστες δραστηριότητες που αρέσουν σε όλους χωρίς να δημιουργούν επιπλέον φόρτο εργασίας για εσάς. Ένας περίπατος μετά το φαγητό, για παράδειγμα, ή ένα τουρνουά επιτραπέζιων παιχνιδιών μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζονται όλοι για να χαλαρώσουν.
Φροντίστε οι προσδοκίες σας να είναι ρεαλιστικές
Όταν δεν εκπληρώνονται οι προσδοκίες σας, μπορεί να αισθάνεστε απογοήτευση και άγχος. Μην πέφτετε στην παγίδα των υπερβολικά υψηλών προσδοκιών και προσπαθήστε να κάνετε λιγότερα πράγματα αλλά να τα κάνετε καλά. Και μιας και το ΄φερε η κουβέντα...
 ... προτιμήστε την απλότητα
Ποιες είναι οι πιο πολύτιμες αναμνήσεις που διατηρείτε από τις γιορτές με την οικογένειά σας όταν ήσασταν μικρή; Το πιο πιθανό είναι ότι δεν έχουν να κάνουν τόσο με άψογα στρωμένα τραπέζια αλλά με κάτι πιο προσωπικό, όπως η ιδιαίτερη συνταγή της μαμάς, τα αστεία τραγούδια του μπαμπά ή οι ιστορίες της θείας από τα παλιά. Μην επιζητάτε την υπερβολή και εστιάστε στα πράγματα που έχουν πραγματική αξία.
Δείξτε ευγνωμοσύνη
Η περίοδος των γιορτών είναι μια ευκαιρία να σκεφτούμε όλα τα καλά που έχουμε στη ζωή μας, καθώς και το πόσο τυχεροί είμαστε που έχουμε ένα σπιτικό, μία οικογένεια που μας νοιάζεται και φαγητό στο τραπέζι. Αναλογιζόμενοι αυτά και εκφράζοντας τις σκέψεις αυτές στους γύρω μας μπορούμε να δούμε τη ζωή μέσα από μια άλλη οπτική και να μετατρέψουμε την περίοδο των γιορτών σε μια μαγική περίοδο, όπως άλλωστε της αξίζει!