Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Γεύματα που θα σας λύσουν τα χέρια




Γεύματα που θα σας λύσουν τα χέρια την πολυάσχολη περίοδο των γιορτών

Γεύματα που θα σας λύσουν τα χέρια την πολυάσχολη περίοδο των γιορτών


Ετοιμάστε από πριν αυτά τα εύκολα γεύματα για το γιορτινό τραπέζι και απολαύστε περισσότερο χρόνο με τα αγαπημένα σας πρόσωπα.




Όταν φιλοξενείτε συγγενείς και φίλους την περίοδο των γιορτών, σίγουρα δεν θέλετε να περάσετε όλο το χρόνο σας στην κουζίνα την ώρα που όλοι διασκεδάζουν στο σαλόνι. Δείτε τις συνταγές για γεύματα που μπορείτε να ετοιμάσετε εκ των προτέρων ώστε να γλιτώσετε χρόνο και να απολαύσετε οικογενειακές στιγμές.

Το πρωινό που θα λατρέψουν οι καλεσμένοι σας 

Το μενού περιλαμβάνει: μπουφές πρωινού

Έχουμε την τέλεια λύση για τις μέρες που πρέπει να ετοιμάσετε πρωινό για πολλά άτομα: ένα πιάτο που μπορείτε να φτιάξετε εύκολα και που θα λατρέψουν όλοι.

Προετοιμασία:

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρετε κομματάκια από λουκάνικο ή κομματάκια καπνιστού μπέικον, πιέζοντας τα έως ότου θρυμματιστούν.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε 8 αυγά, 2½ κούπες γάλα, 2 κ.γ. μουστάρδα Ντιζόν, λίγο αλάτι και βούτυρο και χτυπήστε τα όλα μαζί. Ρίξτε στο μείγμα 1 κούπα τριμμένο τυρί τσένταρ και προσθέστε πράσινα λαχανικά και μανιτάρια.
  3. Κόψτε 500 γρ. τραγανής μπαγκέτας σε κυβάκια των 2,5 εκ. και σκορπίστε τα ομοιόμορφα σε ένα μεγάλο ταψί το οποίο έχετε βουτυρώσει από πριν. Ρίξτε το θρυμματισμένο λουκάνικο και περιχύστε με το μείγμα των αυγών. Αφήστε το να κρυώσει έως ότου είναι έτοιμο για ψήσιμο.
  4. Βάλτε το ταψί στο φούρνο και αφήστε το σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 45 λεπτά, ή έως ότου ψηθούν εντελώς τα αυγά.

Λιχουδιά για πάρτι

Το μενού περιλαμβάνει: rillettes γαρίδας

Είναι ένα είδος πατέ από γαρίδες με βουτυρώδη υφή. Για να το φτιάξετε, δεν χρειάζεστε παρά μόνο πέντε υλικά ενώ αντέχει έως τρεις εβδομάδες στην κατάψυξη. Απλώστε το σε τραγανό ψωμί, σε κράκερ ή σε φρυγανιές για να δημιουργήσετε πεντανόστιμα σνακ ή καναπεδάκια.

Προετοιμασία:

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε 2 κ.σ. βούτυρο. Προσθέστε μισό κιλό αποφλοιωμένες και καθαρισμένες ωμές γαρίδες και αφήστε για δύο λεπτά ή έως ότου πάρουν χρώμα.
  2. Προσθέστε 2 κ.σ. μπράντι ή ξηρό σέρι και αφήστε το για 30 δευτερόλεπτα.
  3. Ρίξτε τις γαρίδες στο μίξερ και χτυπήστε τις μέχρι να γίνουν μικρά κομματάκια.
  4. Προσθέστε 2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού, 4 κ.σ. βούτυρο, λίγο αλάτι και πιπέρι και χτυπήστε πάλι ώσπου να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα.
  5. Τοποθετήστε το μείγμα σε τρία καθαρά βαζάκια και καλύψτε τα με πλαστική μεμβράνη, με τρόπο που να εφάπτεται στο μείγμα. Οι rillettes αντέχουν τρεις ημέρες στο ψυγείο ή τρεις εβδομάδες στην κατάψυξη.

Το συνοδευτικό που δίνει ξεχωριστή γεύση σε κάθε πιάτο

Το μενού περιλαμβάνει: γλυκόξινη σάλτσα κράνμπερι

Registration
Γίνε μέλος στο epithimies.gr και απόκτησε μοναδικά προνόμια!
Γίνε μέλος τώρα!

Χαρίστε επιπλέον νοστιμιά στο γιορτινό τραπέζι με αυτή την υπέροχη σος που συνοδεύει ιδανικά όλα τα γεύματα ενώ αναβαθμίζει γευστικά τα σάντουιτς με γαλοπούλα, ζαμπόν ή τυρί. Αν έχετε διάθεση για πειραματισμούς, δοκιμάστε τη με βρώμη ή βάλτε μια μικρή ποσότητα στο τσιζκέικ για να απογειώσετε τη γεύση του. Το καλύτερο είναι ότι η σάλτσα διατηρείται για μια ολόκληρη εβδομάδα στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο. Αν μάλιστα φτιάξετε περισσότερη ποσότητα μπορείτε να την κάνετε δώρο στους φίλους σας!

Προετοιμασία:

  1. Σε ένα κατσαρολάκι ρίξτε 2 σακουλάκια (750 γρ. συνολικά) κατεψυγμένα κράνμπερι, 1½ κούπα ζάχαρη, ξύσμα από ένα πορτοκάλι, λίγη κανέλα και τζίντζερ.
  2. Ζεστάνετε σε μεσαία-δυνατή φωτιά. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το να σιγοβράσει και να δέσει, έως ότου αποκτήσει παχύρρευστη υφή, συνήθως γύρω στα 20-25 λεπτά.
  3. Βγάλτε το από τη φωτιά και προσθέστε μια κούπα φρέσκο χυμό πορτοκάλι. Βάλτε το σε ένα βαζάκι και τοποθετήστε το στο ψυγείο.

Ένα ορεκτικό για κάθε περίσταση

Το μενού περιλαμβάνει: κολοκυθόσουπα με μανιτάρια shiitake

Για αυτή την εύκολη κολοκυθόσουπα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ψητή κολοκύθα ή κίτρινη κολοκύθα και να απογειώσετε τη γευστική εμπειρία προσθέτοντας μανιτάρια shiitake. Διατηρήστε τη στο ψυγείο έως τρεις ημέρες ή βάλτε τη στην κατάψυξη.

Προετοιμασία:

  1. Βάλτε σε ένα ταψί 1,5 κιλό γλυκιά κίτρινη ή πορτοκαλί κολοκύθα σε κομματάκια, ένα κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα, 2 μανιτάρια shiitake και μία σκελίδα σκόρδο. Ρίξτε λίγο λάδι, ανακατέψτε τα υλικά και απλώστε τα. Ψήστε τα στους 200 °C για περίπου 30 λεπτά.
  2. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα κατσαρολάκι, προσθέστε 2 κούπες ζωμό κότας και ζεστάνετε για λίγο. Βάλτε το στο μίξερ και χτυπήστε έως ότου γίνει πολτός. Προσθέστε σιγά σιγά ακόμη 3 κούπες ζωμό και χτυπήστε ξανά. Αφήστε τη σούπα να σιγοβράσει και αλατοπιπερώστε.
  3. Γαρνίρετε με ψημένους σπόρους κολοκύθας ή μπέικον.

Πανεύκολο κυρίως πιάτο

Το μενού περιλαμβάνει: χοιρινό στη γάστρα

Η συγκεκριμένη συνταγή για αργό μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά δεν είναι μόνο πεντανόστιμη αλλά και πολύ εύκολη στην εκτέλεσή της: ό, τι πρέπει για τις γιορτινές ημέρες! Επιπλέον, το καθάρισμα είναι παιχνιδάκι. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια σταγόνα από το υγρό πιάτων Fairy Platinum που θα κάνει τα πιάτα σας να λάμπουν από καθαριότητα!

Προετοιμασία:

  1. Βάλτε ένα κομμάτι χοιρινό μπούτι στην ηλεκτρική γάστρα.
  2. Περιχύστε το με σάλτσα κράνμπερι.
  3. Προσθέστε κομμάτια ανανά με τον χυμό τους. Σιγοψήστε για οχτώ ώρες.
  4. Μόλις κρυώσει, βάλτε το στο ψυγείο για όσο επιθυμείτε. Διατηρήστε το στη συντήρηση έως τρεις ημέρες ή βάλτε το στην κατάψυξη. 
  5. https://www.epithimies.gr/%CF%83%CF%80%CE%AF%CF%84%CE%B9/%CE%BC%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE/%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%BF/fairy-geymata-poy-tha-sas-lysoyn-ta-xeria-tin-polyasxoli-periodo-ton-giorton

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις