Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

το κρεμμύδι προστατεύει από 4 είδη καρκίνου!

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.

Το βάζουμε κάθε μέρα στο τραπέζι μας, αλλά ελάχιστοι γνωρίζουν ότι τους προστατεύει όσο λίγες τροφές από 4 διαφορετικά είδη καρκίνου. Είτε στην…
olasimera.gr

Το βάζουμε κάθε μέρα στο τραπέζι μας, αλλά ελάχιστοι γνωρίζουν ότι τους προστατεύει όσο λίγες τροφές από 4 διαφορετικά είδη καρκίνου.
Είτε στην παραδοσιακή ελληνική σαλάτα, είτε μέσα στο φαγητό, είτε και στο (επίσης παραδοσιακό) ελληνικό σουβλάκι, το κρεμμύδι αποτελεί σημαντικό μέρος της διατροφής μας.
Γνωρίζατε, όμως, ότι το κρεμμύδι προστατεύει από τέσσερα είδη καρκίνου;
Γενικότερα, τα λαχανικά που ανήκουν στην οικογένεια των “allium» έχουν μελετηθεί εκτενώς σε σχέση με τον καρκίνο, ιδίως εκείνων του στομάχου και του παχέος εντέρου.
Οι ευεργετικές και προληπτικές τους ιδιότητες είναι πιθανό να οφείλονται εν μέρει στην πλούσια περιεκτικότητά τους σε οργανικές ενώσεις του θείου. Αν και ο ακριβής μηχανισμός με τον οποίο αυτές οι ενώσεις αναστέλλουν τον καρκίνο είναι άγνωστες, οι ειδικοί υποθέτουν ότι συμβάλλουν στην αναστολή της ανάπτυξης των καρκινικών όγκων και στην μετάλλαξη, εξέλιξη και πρόληψη της δημιουργίας ελευθέρων ριζών.
Διαφήμιση
Τα κρεμμύδια, ειδικότερα, είναι μια καλή πηγή της ισχυρής αντιοξειδωτικής βιταμίνης C που βοηθά ακόμα πιο πολύ στην καταπολέμηση του σχηματισμού των ελεύθερων ριζών που είναι γνωστό ότι προκαλούν καρκίνο.
Δείτε τα τέσσερα είδη καρκίνου από τα οποία προστατεύει το κρεμμύδι Καρκίνος του παχέος εντέρου: Η υψηλή πρόσληψη φυτικών ινών (όπως αυτές που περιέχει το κρεμμύδι) από όλα τα φρούτα και τα λαχανικά συσχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο του καρκίνου του παχέος εντέρου.
Καρκίνος του προστάτη: Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of the National Cancer Institute, οι ερευνητές διερεύνησαν την σχέση μεταξύ της πρόσληψης allium λαχανικών και του καρκίνου του προστάτη. Διαπίστωσαν ότι οι άνδρες με υψηλότερη πρόσληψη τέτοιου τύπου λαχανικών είχαν αισθητά χαμηλότερο κίνδυνο για εκδήλωση καρκίνου του προστάτη.
Καρκίνος του οισοφάγου και του στομάχου: Η πρόσληψη allium λαχανικών έχει αποδειχτεί επιστημονικά ότι είναι αντίστροφα ανάλογη με τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του οισοφάγου και του στομάχου.
Αρκετές έρευνες επάνω σε ανθρώπους έχουν καταδείξει τις πιθανές προστατευτικές επιδράσεις της κατανάλωσης allium λαχανικών, αλλά και έρευνες σε πειραματόζωα έχουν δείξει θετικά αποτελέσματα στην μείωση των καρκινικών όγκων μετά τη χορήγηση ενώσεων από allium λαχανικά.
Πηγή

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.

Agios Stefanos, one of the most photogenic beaches on Kos

Κοσμικά ή απομονωμένα, με καταπράσινα νερά και βουνά, ιστορικά ή παραδοσιακά, τα στολίδια του πελάγους σας υπόσχονται ονειρεμένες διακοπές
discovergreece.com


Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Επτάνησα, Κρήτη, Σποράδες, νησιά του Βορείου Αιγαίου και του Αργοσαρωνικού Κοσμικά ή απομονωμένα, με υπέροχες παραλίες και βουνά, τα ελληνικά νησιά σας υπόσχονται ονειρεμένες διακοπές.
Μύκονος, Σαντορίνη, Κρήτη, Σκιάθος, Ρόδος, Κεφαλονιά, Ζάκυνθος: από την μία άκρη του πελάγους έως την άλλη, τα ελληνικά νησιά αποτελούν τον ιδανικό τόπο διακοπών. Δεν είναι μόνο τα καταπράσινα νερά και οι ειδυλλιακές παραλίες που έχουν κάνει τις διακοπές στα ελληνικά νησιά πολυπόθητο όνειρο. Δεν είναι το φως που λούζει το πέλαγος, δεν είναι η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική ή η γνήσια φύση. Είναι η μοναδική εμπειρία που βιώνει ο καθένας προσωπικά σε αυτές τις μικρές οάσεις που θα βρείτε στην Ελλάδα.
Ένα ρομαντικό ηλιοβασίλεμα στην Οία της Σαντορίνης, που θα ζωγραφίσει ροζ τον ορίζοντα μπροστά σου. Ένα ξημέρωμα στη Μικρή Βενετία της Μυκόνου, που θα σας βρει εξαντλημένο από τη διασκέδαση. Μια στιγμή απόλυτης πολυτέλειας με θέα στο πέλαγος από τη σουίτα σας στην Ελούντα της Κρήτης. Μια βόλτα στο παρελθόν στην Παλιά Πόλη της Ρόδου και στην αρχοντική Κέρκυρα. Μια μικρή «αρχοντική» απόδραση δίπλα στην Αθήνα, στα νησιά του Αργοσαρωνικού - Ύδρα, Σπέτσες, Αίγινα, Πόρο. Μια αποστολή, για να ανακαλύψετε τα κρυφά ανεξερεύνητα «διαμάντια», από την Ανάφη, την Κίμωλο και το Καστελόριζο μέχρι τη Σύμη, την Αλόννησο, τη Σαμοθράκη και τους Παξούς.
Και φυσικά, μια ιστιοπλοϊκή εξερεύνηση στα νησιά του Αιγαίου, που θα σας αποκαλύψει το μεγαλείο του. Στις διάσημες Κυκλάδες με τις ολόλευκες Χώρες και στις εναλλακτικές Μικρές Κυκλάδες της απομόνωσης. Στα Δωδεκάνησα, που θα συναντήσετε νησιά μέσα στο πράσινο και μικρούς παραδείσους πολυτέλειας -όπως την Πάτμο και τη Σύμη-  αλλά και θεματοφύλακες της παράδοσης, όπως την Κάλυμνο, την Κάρπαθο, την Αστυπάλαια.
Εμπειρίες που ολοκληρώνονται με τα χαμόγελα των ντόπιων, τη φιλοξενία και τα γαστρονομικά τοπικά θαύματα της μεσογειακής κουζίνας, αλλά και με δραστηριότητες στην ελληνική φύση, στον βυθό, στα κύματα και στα βουνά.

συνέχεια  https://www.discovergreece.com/el/greek-islands

Πρωτεύουσα των Ελλήνων

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.

yiorgosthalassis.blogspot.com

 σχόλιο Καλλιόπη : Ο πόλεμος δεν τελείωσε ο Βασιλιάς μας σκοτώθηκε δεν παραδόθηκε. Γρηγορείτε και προσεύχεσθε.

Ελληνορθόδοξος
Είμαστε η μόνη χώρα του κόσμου που η πρωτεύουσά της είναι κατεχόμενη.
Πρωτεύουσα των Ελλήνων ΔΕΝ είναι η Αθήνα, αλλά η Κωνσταντινούπολη.
Η Αθήνα - πέρα από την πολιτιστική ακτινοβολία της κατά την κλασική περίοδο - δεν μπόρεσε ποτέ να ενώσει πολιτικά τους Έλληνες.
Η Βασιλεύουσα Πόλη του Κωνσταντίνου όμως υπήρξε το πολιτικό κέντρο ολοκλήρου του Ελληνισμού για 1100 χρόνια.
Η Βασιλεύουσα, η Πόλη των Πόλεων, η χιλιοτραγουδισμένη και η χαρά όλων των Ελλήνων απανταχού της Γης !!!

Τίποτα λοιπόν δεν τελείωσε !!!

ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΣ
Από το forum του Έκτακτου Παραρτήματος

Εμβατήριο της Σμύρνης

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση της Maria Pappa.


-1:39
Maria Pappa
Εμβατήριο της Σμύρνης,
έναν αιώνα μετά την καταστροφή.....
Το μεγαλείο της "πονεμένης Ρωμηοσύνης".
Ο Σολωμός,ο Λιάρος και οι Μανιάτες, στην Ιερή Πόλη.

πως θα ΞEΧΩΡIΖEΤE τα ΜEΤAΛΛAΓΜEΝA από τα ΦΥΣIΚA…

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.

Τα μεταλλαγμένα, κατά κανoνα, εiναι πιo… Eνώ δεν υπάρχoυν σαφεiς oδηγiες για τo πως θα ξεχωρiζετε τα μεταλλαγμένα φρoύτα και λαχανικά απo τα μη μεταλλαγμένα,…
linelife.gr

Τα κύτταρά σας ακούνε...

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.

Άρθρο της Βελονίστριας, Ιατρού της Κινέζικης Ιατρικής και Κλινικής Υπνοθεραπεύτριας Therese Wade«Κάθε μέρος του σώματός σας διαθέτει τη δική…
enallaktikidrasi.com
 Άρθρο της Βελονίστριας, Ιατρού της Κινέζικης Ιατρικής και Κλινικής Υπνοθεραπεύτριας Therese Wade
«Κάθε μέρος του σώματός σας διαθέτει τη δική του συνείδηση ή τη δική του ψυχή». Έχοντας στο μυαλό μου αυτά τα λόγια που άλλαξαν τη ζωή μου και που ειπώθηκαν από γιατρούς, ξεκίνησα το ταξίδι μου με σκοπό να ανακαλύψω την εξαιρετική ικανότητα ίασης του ανθρώπινου σώματος.
Όταν συνάντησα για πρώτη φορά αυτή την προοπτική έπασχα από σοβαρή χρόνια διαταραχή πόνου. Ξαφνικά αποφάσισα να ενσωματώσω αυτή την αντίληψη στο πρόγραμμα του Διαλογισμού μου. Σκέφτηκα αν μπορούσε να με ακούσει το σώμα μου…θα μπορούσα άραγε να του μιλήσω με σκοπό να συμβάλλει στη θεραπεία της ασθένειάς μου;
Εκείνο το βράδυ, αφού βρέθηκα σε κατάσταση βαθιάς ηρεμίας μέσω Διαλογισμού, έκανα μια εσωτερική συνομιλία με το σώμα μου έχοντας μεν ελπίδες αλλά χωρίς ιδέα για το τι έπρεπε να περιμένω. Μετά από περίπου 1 ώρα συγκεντρωμένης επικοινωνίας συνέβη κάτι εκπληκτικό. Οι ιστοί μου άρχισαν να ανταποκρίνονται. Ο συνδετικός ιστός τραβήχτηκε και τεντώθηκε ξεχωριστά από τα στρώματα του ουλώδους ιστού.
Τα νεύρα άρχισαν να κινούνται και οι μύες της γάμπας μου άρχισαν να εκτελούν ασκήσεις κάμψης και έκτασης ανεξαρτήτως από τη δική μου θέληση. Καθώς αυτή η αντίδραση συνεχιζόταν, ένας από τους μυς της γάμπας μου που είχε παραλύσει από τη νευροπάθεια – η διάγνωση ήταν αντανακλαστική συμπαθητική δυστροφία – άρχισε να ξαναλειτουργεί καθώς οι ηλεκτρικές ώσεις κατέκλυζαν τη συγκεκριμένη περιοχή.
Η καρδιά μου άρχισε να σφυροκοπά όταν κατάλαβα ότι επιτέλους βρισκόμουν στον δρόμο απαλλαγής από αυτή την ασθένεια. Μέσω του Βελονισμού και της Κινέζικης ιατρικής ήξερα πολύ καλά πόσο συχνό είναι το πρόβλημα του χρόνιου πόνου και αναρωτιόμουν τι θα μπορούσαν να σημαίνουν οι συνέπειες αυτού του φαινομένου για τόσους άλλους ανθρώπους που υπέφεραν. Καθώς συνέχιζα να σημειώνω πρόοδο με την κατάστασή μου, οργάνωσα μια προσέγγιση την οποία θα μπορούσα να διδάξω σε όσους είχαν το ίδιο πρόβλημα. Συστήνω το διαλογισμό διότι σε αυτή τη κατάσταση, η επικοινωνία ανάμεσα στον συνειδητό εγκέφαλο και το σώμα βελτιώνεται σημαντικά.
Έχω διαπιστώσει ότι κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας είναι απαραίτητα 3 βασικά βήματα προκειμένου να υπάρξει η συνεργασία του σώματος:
– Προσεγγίστε το σώμα σας με πραγματική συμπόνια και κατανοήστε ότι αποτελείται από συνειδητά κύτταρα που βιώνουν συναισθήματα.
– Δημιουργήστε το αίσθημα εμπιστοσύνης κάνοντας το σώμα σας να συμμετέχει στις συζητήσεις που κάνετε με τον εσωτερικό σας εαυτό σχετικά με την επιθυμία σας να υπάρξει συνεργασία σώματος-ψυχής με σκοπό να ξεπεράσετε την ασθένεια.
– Επιτρέψτε να γίνουν αλλαγές στη συνομιλία χρησιμοποιώντας διαφορετικές σκέψεις και λόγια που προκαλούν αυθόρμητα και έντονα συναισθήματα.
Η εμπειρία μου έδειξε ότι οι παραπάνω οδηγίες είναι απαραίτητες για την επίτευξη δυναμικών θεραπευτικών αντιδράσεων στο σώμα. Προσφάτως συνάντησα ένα παρόμοιο σύνολο παραγόντων που ανακαλύφθηκαν από τον ερευνητή Cleve Backster, ο οποίος πέρασε 36 χρόνια μελετώντας τη βιο-επικοινωνία στα φυτικά, ζωικά και ανθρώπινα κύτταρα. Αυτοί οι παράγοντες είναι η πρόθεση, ο συντονισμός και ο αυθορμητισμός. [1]
O Backster, πρώην ειδικός ανακριτής της CIA, έγραψε στο βιβλίο του «Primary Perception» για την καθοριστική στιγμή που τον οδήγησε στον πραγματικό του σκοπό στον κόσμο. [2] Αυτή η στιγμή παρουσιάστηκε ένα πρωί του Φεβρουαρίου του 1966, όταν αποφάσισε να παρακολουθήσει το φυτό Δράκαινα στο εργαστήριο χρησιμοποιώντας ένα μηχάνημα ανίχνευσης ψεύδους. Συνέδεσε τα ηλεκτρόδια σε ένα φύλλο και άρχισε να σκέφτεται με ποιούς τρόπους θα μπορούσε να προκαλέσει ένα κύμα ηλεκτρικής δραστηριότητας στο φύλλο.
Στον άνθρωπο αυτή η αύξηση της ηλεκτρικής δραστηριότητας συνδέεται με τα έντονα συναισθήματα. Ξαφνικά φαντάστηκε το φύλλο που ήταν συνδεδεμένο με τα ηλεκτρόδια να καίγεται. Την ίδια στιγμή που η συγκεκριμένη ιδέα μπήκε στο μυαλό του, η βελόνα του ανιχνευτή εκτοξεύτηκε στην κορυφή του διαγράμματος δείχνοντας ιδιαίτερα έντονη αντίδραση από την πλευρά του φυτού. Έκπληκτος, πήγε στο γραφείο της γραμματέως του για να πάρει σπίρτα σκεπτόμενος το ενδεχόμενο το φυτό να ανιχνεύει με κάποιον τρόπο την ισχύ της ανθρώπινης πρόθεσης.
Όταν επέστρεψε με τα σπίρτα το φυτό εξακολουθούσε να δείχνει την ίδια αντίδραση υψηλού επιπέδου η οποία προκάλεσε επιπλέον αλλαγές στο γράφημα. Ο Backster αποφάσισε να «σταματήσει την απειλή» επιστρέφοντας τα σπίρτα στο γραφείο. Σε αυτό το σημείο το γράφημα παρουσίασε πτωτική τάση αφού προφανώς το φυτό άρχισε να ηρεμεί. [3] Όταν ο Backster προσπάθησε να επαναλάβει την ίδια διαδικασία υποκρινόμενος ότι επρόκειτο να κάψει το φυτό, δεν υπήρξε καμία αντίδραση.
Το φυτό φάνηκε ότι κατάλαβε τη διαφορά ανάμεσα στην πραγματική και την τεχνητή πρόθεση. Τελικά ανακάλυψε ότι τα φυτά προσαρμόζονται σε εκείνον που τα φροντίζει ανταποκρινόμενα τόσο στα θετικά όσο και στα αρνητικά του συναισθήματα ακόμα κι όταν επιστρέφει μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα απουσίας. [4] Τα ευρήματα του γραφήματος έδειξαν επίσης ότι τα φυτά δίνουν προτεραιότητα στα συναισθήματα εκείνου που τα φροντίζει σε σύγκριση με τα συναισθήματα των άλλων ανθρώπων που βρίσκονται γύρω.
Αργότερα ο Backster επέκτεινε την έρευνά του συμπεριλαμβάνοντας δοκιμές στα ανθρώπινα κύτταρα με σκοπό να διαπιστώσει σημάδια συνείδησης. Συνέλεξε λευκά αιμοσφαίρια από διάφορους δότες, τα συνέδεσε με ηλεκτρόδια σε έναν δοκιμαστικό σωλήνα και στη συνέχεια κατέγραψε τις αντιδράσεις των κυττάρων καθώς οι δωρητές βίωναν διαφορετικές συναισθηματικές καταστάσεις. Ανακάλυψε ότι τα αυθόρμητα συναισθήματα ήταν απαραίτητα προκειμένου να προκληθεί ηλεκτρική αντίδραση στα κύτταρα. Για παράδειγμα, αν ένας δότης ανάγκαζε τον εαυτό του να νιώσει κάποιο συναίσθημα, τα κύτταρα δεν είχαν καμία αντίδραση. Ωστόσο, όταν κάποια δότρια έλαβε ένα δυσάρεστο τηλεφώνημα από την κόρη της, τα κύτταρα παρουσίασαν σημαντική αντίδραση. [5]
Παρατήρησε ότι η απόσταση φάνηκε πως δεν έπαιξε κανένα ρόλο σε αυτά τα πειράματα. Για παράδειγμα, ένας δότης άφησε τα κύτταρα με τα ηλεκτρόδια στο εργαστήριο και κράτησε ένα λεπτομερές αρχείο στο οποίο κατέγραφε κάθε αγχωτικό συναίσθημα που βίωσε στο ταξίδι του από το σπίτι του σε μια άλλη χώρα, όπως όταν έχασε μια στροφή στον δρόμο, όταν περίμενε σε μια μεγάλη ουρά στο αεροδρόμιο και όταν απογειώθηκε το αεροπλάνο του. Αργότερα, τα περιστατικά που είχε καταγράψει συγκρίθηκαν με το γράφημα κι έδειξαν ισχυρή συσχέτιση ανάμεσα στον χρόνο που συνέβησαν τα στρεσογόνα γεγονότα και στις ηλεκτρικές αντιδράσεις στα κύτταρά του. Το γράφημα έμεινε ακίνητο και πάλι όταν έφτασε στο σπίτι του και πήγε για ύπνο. [6]
Αυτά τα πειράματα διεξήχθησαν με τη χρήση εξοπλισμού που προέβαλλε την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, μια συνηθισμένη διαδικασία που χρησιμοποιείται για τη μετάδοση πληροφοριών. Τα κύτταρα συμπεριφέρονταν σαν να μην υπήρχαν οι οθόνες εκεί, γεγονός που υποδηλώνει ότι αυτή η επικοινωνία προέρχεται από ένα πεδίο άγνωστο ακόμα στη συμβατική επιστήμη. [7] Ορισμένοι επιστήμονες πιστεύουν ότι η περαιτέρω εξέλιξη της κβαντικής φυσικής μπορεί να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε αυτό το πεδίο επικοινωνίας των συναισθηματικών προθέσεων ανάμεσα στα έμβια όντα. [8]
Η Κβαντική Διεμπλοκή είναι μια διαδικασία κατά την οποία δύο σωματίδια ύλης που έχουν αλληλεπίδραση εξακολουθούν να συμπεριφέρονται σαν να είναι συνδεδεμένα ακόμα κι αφού τα χωρίσει απόσταση πολλών μιλίων. Όταν προκύψει κάποια αλλαγή στις ιδιότητες (θέση, ταχύτητα και περιστροφή) ενός από τα σωματίδια, οι ιδιότητες του άλλου απομακρυσμένου σωματιδίου θα αλλάξουν την ίδια στιγμή.
Αυτό το επιστημονικό φαινόμενο και η έρευνα του Cleve Backster αποδεικνύουν την έννοια της ενότητας, δηλαδή την άποψη ότι τα πάντα στη Φύση είναι αλληλοεξαρτώμενα. Οι αρχαίοι πολιτισμοί είχαν κατανοήσει αυτή τη σύνδεση ως ένα ζωντανό καθολικό ενεργειακό πεδίο που συντηρεί τη ζωή ενώ ταυτοχρόνως οδηγεί στην εξέλιξη της συνείδησης σε ολόκληρο το Σύμπαν. Η πρόθεσή σας έχει τη δύναμη να θεραπεύσει το σώμα σας, αρκεί να εστιάσετε σωστά και να του στείλετε τα κατάλληλα μηνύματα θεραπείας και αποκατάστασης.
Πηγές:
[1] C. Backster, Primary Perception: Biocommunication with plants, living foods, and human cells, White Rose Millennium Press, 2003, pp. 29, 31-34, 39, 49-50. ISBN 0-966435435.
[2] Ibid., p. 20
[3] Ibid., pp. 21-25.
[4] Ibid., pp. 29-32
[5] Ibid., pp. 119-120
[6] Ibid., pp. 127-128.
[7] Ibid., pp. 40, 79, 151
[8] D. Radin, Entangled Minds: Extrasensory experiences in a quantum reality, Pocket Books, 2006, ISBN 13: 978-1-4165-1677-4; R. Sheldrake, Morphic Resonance: The nature of formative causation, Park Street Press, 2009, ISBN 978-1-59477-317-4; D. Wilcock, The Source Field Investigations, Penguin Group, 2011, ISBN 978-0-525-95204-6.

δοκιμασμένο “γιατροσόφι”

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.

pentapostagma.gr

Ένα δοκιμασμένο “γιατροσόφι” βασίζεται στις μοναδικές ιδιότητες του σκόρδου, του μελιού και του πιπεριού. Δείτε τι να κάνετε:
Θα χρειαστείτε περίπου 10 σκελίδες σκόρδου, περίπου 480 γραμμάρια μέλι και μερικούς σπόρους μαύρου πιπεριού (όχι τριμμένο).
Ξεφλουδίστε το σκόρδο και κόψτε κάθε σκελίδα στα δύο. Βάλτε τις σε ένα μεγάλο βάζο και προσθέστε μέσα το μέλι και το πιπέρι. Ανακατέψτε καλά και αφήστε το για πέντε ημέρες. Κάθε πρωί, όταν ξυπνάτε, φάτε μία κουταλιά στην οποία θα υπάρχει ένα κομμάτι σκόρδου και ένας κόκκος πιπεριού.
Πώς αυτό ωφελεί την υγεία σας
Αυτή η συνταγή βοηθά να βελτιώσει την ικανότητα του σώματός σας να απορροφά διάφορα είδη θρεπτικών ουσιών, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών-Β και της βήτα-καροτίνης. Επειδή συμβάλλει στην ενίσχυση του ρυθμού του μεταβολισμού, είναι επίσης ευεργετικό για όσους έχουν υπερβολικό βάρος. Όταν αρχίσετε να παίρνετε τη συνταγή, το σώμα σας θα αρχίσει να καίει περισσότερες θερμίδες και θα χάνετε βάρος γρηγορότερα. Αποτρέπει επίσης την αποθήκευση νερού στο σώμα, βοηθώντας έτσι την περαιτέρω απώλεια βάρους, όπως αναφέρει το iatropedia
Φυτοχημικά: Η συνταγή είναι γεμάτη από τα αντιοξειδωτικά φυτοχημικά. Αυτά βοηθούν στην καταπολέμηση των βλαβερών ελεύθερων ριζών, οι οποίες είναι ζωτικής σημασίας για την πρόληψη του καρκίνου.
Μαύρο πιπέρι: Είναι εξαιρετικά ευεργετικό για το πεπτικό σας σύστημα. Καταπολεμά τα κακά βακτήρια στο στομάχι σας, αλλά και αποτρέπει τα φυσικά αέρια και το πρήξιμο.
Θεραπεία για παθήσεις
Χρησιμοποιήστε τη συνταγή με σκόρδο, πιπέρι και μέλι για τη θεραπεία ή την πρόληψη από τα ακόλουθα:
Υψηλή αρτηριακή πίεση
Έρευνα έχει δείξει ότι το σκόρδο είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Εάν πάσχετε από υπέρταση, αυτή η συνταγή θα σας βοηθήσει στον έλεγχο της αρτηριακής σας πίεσης.
Πρόληψη από τον καρκίνο του παχέος εντέρου και του στομάχου
Μελέτες δείχνουν επίσης ότι η τακτική κατανάλωση σκόρδου μπορεί να βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση των πιθανοτήτων εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου ή του στομάχου. Μετά από μεγάλη έρευνα σε άνδρες, Κινέζοι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσοι κατανάλωναν 1 σκελίδα καθημερινά μείωσαν τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη κατά 50%.
Καταπολέμηση της αθηροσκλήρωσης
Στην αθηροσκλήρωση τα τοιχώματα των αρτηριών γίνονται πιο παχιά εξαιτίας της συσσώρευσης χοληστερόλης και της απόθεσης ασβεστίου. Αυτή η ασθένεια μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες εγκεφαλικού επεισοδίου και καρδιακής προσβολής.
medicalland.gr

Όταν ο Βόγλης συνάντησε την «Άναμπελ»

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.

Μια από τις πιο συγκινητικές τηλεοπτικές στιγμές έλαβε χώρα το 2012, όταν ο Γιάννης Βόγλης συνάντησε μετά από 45 ολόκληρα χρόνια, την συμπρωταγωνίστρια…
newspepper.gr


Μια από τις πιο συγκινητικές τηλεοπτικές στιγμές έλαβε χώρα το 2012, όταν ο Γιάννης Βόγλης συνάντησε μετά από 45 ολόκληρα χρόνια, την συμπρωταγωνίστρια του στην ταινία «Κορίτσια στον Ήλιο», Αν Λόνμπεργκ.
Ο ηθοποιός πήγε στην εκπομπή της Βίκυς Χατζηβασιλείου για να στείλει πακέτο στην “Άναμπελ”.
Δείτε το βίντεο:

Πόνος στον αυχένα;

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.

Πονάτε συχνά στον αυχένα και οι εξετάσεις που έχετε κάνει δεν έχουν δείξει ευτυχώς τίποτα ανησυχητικό, πέρα από το λάθος τρόπο που κάθεστε και κοιμάστε. Η
olasimera.gr

Πονάτε συχνά στον αυχένα και οι εξετάσεις που έχετε κάνει δεν έχουν δείξει ευτυχώς τίποτα ανησυχητικό, πέρα από το λάθος τρόπο που κάθεστε και κοιμάστε.
Η γυμναστική μπορεί να διορθώσει το πρόβλημα, αρκεί να κάνετε την κατάλληλη άσκηση, σύμφωνα με νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από ειδικούς του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Εργασιακού Περιβάλλοντος στη Δανία (National Research Centre for Working Environment).
Η συχνή άσκηση με βαράκια, βοηθά στη βελτίωση του χρόνιου πόνου στον αυχένα, και με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας, ο πόνος μειώθηκε σε ποσοστό 70-80%.
Διαφήμιση
 
Οι επιστήμονες ανέφεραν ότι η άσκηση διεγείρει την έκκριση πρωτεϊνών που προάγουν την επούλωση των ιστών, την επανόρθωση δηλαδή των τραυματισμένων ιστών των μυών.
Πηγή
Πηγή

...αυτή η συνήθεια σας ωφελεί!

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.

https://www.irafina.gr/%CE%BC%CE%BF%CE%B9%CF%81%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CF%83
Πολλοί ιδιοκτήτες σκύλων επιτρέπουν στα σκυλάκια τους να κοιμούνται μαζί τους, χωρίς όμως να γνωρίζουν ότι η συνήθεια αυτή είναι ευεργετική! Παρακάτω παρατίθενται 5 λόγοι που εξηγούν γιατί το να κοιμάστε μαζί με τον τετράποδο φίλο σας είναι προς όφελός σας!

1. Οι σκύλοι σας ανακουφίζουν από το άγχος
Είναι ευρέως διαδεδομένο ότι οι σκύλοι ανακουφίζουν τους ανθρώπους από το άγχος και αυτό αποδεικνύεται αφού τα σκυλάκια μπορούν να «δουλέψουν» ως «σκύλοι βοηθοί» για εκείνους που υποφέρουν από διαταραχές άγχους. Οι σκύλοι είναι ο λόγος που κάνει τους ιδιοκτήτες να βγαίνουν περισσότερο έξω, να απολαμβάνουν τη ζωή, όπως επίσης και να αισθάνονται ήρεμοι και χαλαροί τα βράδια. Έτσι, το να κοιμάστε μαζί τους θα σας εξασφαλίσει έναν ήρεμο ύπνο και θα σας προσφέρει γαλήνη.

2. Μας κάνουν να νιώθουμε ασφάλεια
Ένας από τους κυριότερους λόγους που ο άνθρωπος υιοθετεί σκύλο είναι για να νιώθει ασφάλεια. Είτε έχετε έναν πλήρως εκπαιδευμένο σκύλο στο να σας προστατεύει, είτε έχετε έναν σκύλο που απλώς θα σας επιστήσει την προσοχή και θα σας ειδοποιήσει με ένα γαύγισμα, δεν έχει καμία σημασία. Το μόνο που χρειάζεστε για να νιώσετε ασφάλεια, είναι τον τετράποδο φίλο σας να κοιμάται στο πλάι σας. Το να μην αισθάνεστε κάποιο φόβο σίγουρα θα βελτιώσει το βραδινό σας ύπνο.

3. Τα σκυλάκια το λατρεύουν!
Όλοι το γνωρίζουμε! Στα σκυλάκια μας αρέσει να τα κακομαθαίνουμε! Από την στιγμή που θα του επιτρέψετε να κοιμηθεί μαζί σας θα το κάνει συνέχεια γιατί του αρέσει. Τα κάνει να αισθάνονται ήρεμα και ασφαλή όπως και εμάς.

4. Μας προσφέρουν ζέστη και άνεση
Τα παπλώματα και τα μαξιλάρια μας είναι ζεστά και μαλακά, αλλά δεν συγκρίνονται με το ζεστό σώμα του σκύλου μας και το απαλό τρίχωμά του. Πολλοί ιδιοκτήτες επιτρέπουν στα σκυλάκια να κοιμηθούν μαζί τους για να τους κρατάνε ζεστούς το βράδυ. Ακόμα και ένα μικρό σκυλάκι δίπλα σας μπορεί να σας κάνει να αισθανθείτε άνετα και αναπαυτικά.

5. Βελτιώνουν την κατάθλιψη
Όπως ανακουφίζουν από το άγχος, έχει αποδειχθεί επίσης ότι μπορούν να μειώσουν τα συμπτώματα της κατάθλιψης στους ανθρώπους. Οι σκύλοι προσφέρουν στους ανθρώπους άνευ όρων αγάπη, τόση που δεν μπορούν να βρουν αλλού. Έτσι, το να κοιμούνται μαζί τους σίγουρα τους κάνει να αισθάνονται πολύ πιο όμορφα. Είτε χρειάζεστε ανακούφιση από την κατάθλιψη, είτε απλώς από κακή διάθεση, το να χαλαρώνετε μαζί με τον πιο πιστό σας φίλο την νύχτα, αποτελεί σίγουρα μια πολύ καλή λύση στο πρόβλημά σας!

(πηγή: animalplanet.gr,i-pet.gr)

Δημοφιλείς αναρτήσεις