Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Φαλάφελ….

 
Υπέροχος κεφτές από ρεβίθια… μπορεί να γίνει σάντουιτς ή να τους φάτε σκέτους…! Συστατικά 400 γρ. ρεβίθια βρασμένα 4 – 6 σκ. σκόρδο 1 κρεμμύδι 2 κ.γ. κύμινο 2 κ.γ. κόλια…
pes.gr

 

http://www.pes.gr/%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%AC%CF%86%CE%B5%CE%BB-%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%BF-%CF%86%CE%B1%CE%B3%CE%B7%CF%84%CF%8C-%CE%B1%CF%80%CF%8C/

Φαλάφελ…. ένα πεντανόστιμο φαγητό από ρεβίθια!!

Υπέροχος κεφτές από ρεβίθια… μπορεί να γίνει σάντουιτς ή να τους φάτε σκέτους…!

                Συστατικά
  • 400 γρ. ρεβίθια βρασμένα
  • 4 – 6 σκ. σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 κ.γ. κύμινο
  • 2 κ.γ. κόλιαντρο
  • 1 κ.σ. μαϊντανό
  • 2 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • αλάτι και πιπέρι
                              Μέθοδος Εκτέλεσης
    • Βράζουμε και στεγνώνουμε καλά τα ρεβίθια.
    • Στη συνέχεια χτυπάμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ εκτός από το αλεύρι και το μαϊντανό που τα προσθέτουμε στο τέλος εκτός μίξερ.
    • Πλάθουμε ομοιόμορφα στρογγυλά κεφτεδάκια.
    • Τα βάζουμε σε ένα ταψί με αλεύρι και με κυκλικές κινήσεις τα αλευρώνουμε.
    • Τηγανίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο.

Τα πάντα για τις τρίχες

 
Μια ιστοσελίδα που ονομάζεται ΤΡΙΧΕΣ και... σέβεται τον εαυτό της δεν μπορεί παρά να ασχολείται με τρίχες. Έτσι λοιπόν, γιορτάζουμε τις... τρίχες τους,…
www.trihes.gr

Κουρκουμπίνια


Γαστρονομικώς –ας είμαστε ρεαλιστές– όχι, δεν υπάρχει «κουρκουμπίνι» στον ενικό! Γιατί απ’ τη στιγμή που θα εμφανιστούν τα κουρκουμπίνια στο τραπέζι, αδύνατον να περιοριστεί κανείς σε ένα.
Μικρή συνταγή, μεγάλη απόλαυση. Αυτό είναι τα κουρκουμπίνια, το απόλυτα μινιμαλιστικό γλύκισμα απ’ τη θεσσαλονικιώτικη γαστρονομική παράδοση. Μόνο φύλλο κρούστας, βούτυρο και αρωματισμένο σιροπάκι. Πάμε να δούμε πώς γίνεται.
Κουρκουμπίνια
450 γρ. περίπου φύλλο κρούστας (12-14 φύλλα) • μισό φλιτζάνι βούτυρο • λάδι για το τηγάνισμα Για το σιρόπι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη • 1 1/2 φλιτζάνι νερό • 1 βανίλια σε σκόνη • 1 κουταλιά της σούπας χυμό πορτοκαλιού ή λεμονιού (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Στρώνετε δύο φύλλα το ένα πάνω στο άλλο αφού βουτυρώσετε καλά ανάμεσα. Τα διπλώνετε στη μέση και ξαναβουτυρώνετε την επιφάνεια. Ξεκινάτε το τύλιγμα από τη μια μεριά προς την άλλη, τυλίγοντας όσο σφιχτότερα μπορείτε, μέχρι να αποκτήσετε ένα μοκρόστενο ρολό. Βρέχετε την άκρη του φύλλου και πιέζετε να κλείσει το ρολό καλά. Το τυλίγετε σε μεμβράνη και επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα. Βάζετε τα ρολά στο ψυγείο. Τα αφήνετε 1 ώρα να σφίξουν. Τα κόβετε σε μικρές «μπουκιές» και τα τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζετε απ’ το λάδι και τα αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και να κρυώσουν λίγο. Ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να δέσουν. Ρίχνουμε μέσα τα κουρκουμπίνια, που έχουν κρυώσει κάπως, λίγα λίγα με τρυπητή κουτάλα, τα αφήνετε 1-2 λεπτά να ρουφήξουν σιροπάκι, και τα αφαιρείτε. Αν τα θέλετε πολύ σιροπιαστά, τα αφήνετε κι άλλο μέσα στο σιρόπι.

http://www.icookgreek.com/%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82/item/%CF%85%CF%80%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%B9-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%AF%CE%BD%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C

Αρχαία ελληνική τεχνολογία στη Βιέννη

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη φωτογραφία του χρήστη Archaiologia Online.

Archaiologia Online
Αρχαία ελληνική τεχνολογία στη Βιέννη
"Ο δυτικός πολιτισμός χρωστά στους 'Ελληνες πολλά περισσότερα από όσα νομίζουμε [...]. Οι πάνω από 350 επινοήσεις, καινοτομίες, εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων, που πραγματοποιήθηκαν από το 2000 π.Χ. έως το τέλος του αρχαίου ελληνικού κόσμου, αποτελούν και σήμερα τα δομικά στοιχεία της σύγχρονης τεχνολογίας ", τονίζει στο Athens-Macedonian News Agency ο δημιουργός του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας και του Μουσείου Αρχαίων Ελληνικών Μουσικών Οργάνων, Κ. Κοτσανάς, με αφορμή την παρουσίαση δεκάδων λειτουργικών ομοιωμάτων σε ειδική έκθεση στo European Patent Office στη Βιέννη.
Αρχαία Ελληνική Τεχνολογία,
http://goo.gl/rm4PEb


 
O «κινηματογράφος» του Ήρωνος (φωτ. Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά).
- +
Ακούστε από Archaeology Newsroom

Η αρχαία ελληνική τεχνολογία στη Βιέννη

Στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Γραφείου Εφευρέσεων

«Πολλά περισσότερα από όσα νομίζουμε, χρωστάει στους Έλληνες ο δυτικός πολιτισμός, καθώς η τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων, λίγο πριν το τέλος του αρχαιοελληνικού κόσμου, ήταν συγκλονιστικά όμοια με τις αρχές της σύγχρονης τεχνολογίας, η οποία επανέκτησε τα επιτεύγματά τους έπειτα από 1.500 χρόνια ωρίμανσης» τονίζει, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη Βιέννη, ο δημιουργός του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας και του Μουσείου Αρχαίων Ελληνικών Μουσικών Οργάνων, Κώστας Κοτσανάς.
Οι πάνω από 350 επινοήσεις, καινοτομίες, εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων, που πραγματοποιήθηκαν από το 2000 π.Χ. έως το τέλος του αρχαίου ελληνικού κόσμου, αποτελούν και σήμερα τα δομικά στοιχεία της σύγχρονης τεχνολογίας, η εξέλιξη της οποίας θα ήταν αμφίβολη χωρίς την «ανέξοδη και ανεμπόδιστη» επανάκτηση αυτής της αξιοθαύμαστης, ξεχασμένης ελληνικής τεχνολογίας, επισημαίνει ο ίδιος, με την ευκαιρία της παρουσίασης δεκάδων λειτουργικών ομοιωμάτων από αυτά τα σημαντικά επιτεύγματα της αρχαίας ελληνικής σκέψης σε ειδική έκθεση στη Βιέννη, στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Γραφείου Εφευρέσεων (ΕΓΕ).
Η εξέλιξη της τεχνολογίας, όπως σημειώνει, δεν είναι μια απλή γραμμική αύξουσα καμπύλη, όπως νομίζει κανείς, με μια στασιμότητα ίσως στον Μεσαίωνα, αλλά τον 3ο και τον 2ο αι. π.Χ. υπήρξε μια αλματώδης ανάπτυξη της τεχνολογίας, ενώ αμέσως μετά υπήρξε μια οπισθοχώρηση και απώλεια αυτής της τεχνολογίας, και μόνον πολύ αργότερα μια επανεκκίνηση, ώστε να φτάσει κανείς το 1500 μ.Χ. να είναι στο ίδιο επίπεδο με τον 2ο αι. π.Χ.
Η έκθεση στη Βιέννη –στα εγκαίνια της οποίας παρευρέθηκαν πολλοί εκπρόσωποι της δημόσιας ζωής της Αυστρίας εκδηλώνοντας τεράστιο ενδιαφέρον για τα εκθέματα– εντάσσεται στις περιοδεύουσες ανά τον κόσμο εκθέσεις αυτών των ομοιωμάτων των κληροδοτημάτων της αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας.
Οι περιοδεύουσες εκθέσεις –η προηγούμενη είχε γίνει στο κτίριο του Διεθνούς Δικαστηρίου στη Χάγη– φιλοξενούνται, μεταξύ άλλων, σε μουσεία και πανεπιστήμια, με επόμενους σταθμούς στο Μόναχο (στην έδρα του Ευρωπαϊκού Γραφείου Εφευρέσεων) και το Βερολίνο και κατόπιν σε μια σειρά πόλεις στη Γαλλία και αργότερα στις ΗΠΑ.
Στόχος των εκθέσεων αυτών, καθώς επίσης του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας και του Μουσείου Αρχαίων Μουσικών Οργάνων, είναι, όπως επαναλαμβάνει ο Κώστας Κοτσανάς, να αναδείξουν το γεγονός ότι η τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων, λίγο πριν το τέλος του αρχαιοελληνικού κόσμου, ήταν εξαιρετικά όμοια με τις απαρχές της σύγχρονης τεχνολογίας.
Και μπορεί κάτι τέτοιο να ξενίζει, αλλά, όπως επισημαίνει ο ίδιος, κανείς μπορεί να το διαπιστώσει στα εκθέματα, από το ρομπότ-υπηρέτρια του Φίλωνος, το σταθερό αυτόματο θέατρο του Ηρωνος –που είναι ουσιαστικά ο κινηματογράφος των αρχαίων Ελλήνων διότι μπορούσε να παρουσιάσει αυτόματα την πλοκή ενός μύθου με κινούμενη εικόνα και ήχο–, το υδραυλικό ρολόι του Αρχιμήδη, μέχρι τον περίφημο αναλογικό υπολογιστή των Αντικυθήρων.
Για παράδειγμα, συνεχίζει ο Κώστας Κοτσανάς, οι κοχλίες και τα περικόχλια, οι οδοντωτοί τροχοί, οι τροχαλίες και οι ιμάντες, οι αλυσίδες, οι βαλβίδες τα έμβολα και οι κύλινδροι, μερικά μόνο δηλαδή από τα άλλα εφευρήματα των αρχαίων Ελλήνων, αποτελούν ακόμη και σήμερα τα βασικά τμήματα της μηχανής του αυτοκινήτου.
Όπως επισημαίνει, τώρα η τεχνογνωσία κατοχυρώνεται, «πατεντάρεται», πολύ δύσκολα διαχέεται, σε αντίθεση με τις τότε καινοτομίες-εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων, κατά την «επανάκτηση» των οποίων δεν έμεινε το όνομα του αρχικού δημιουργού τους, όπως, για παράδειγμα για τον «σύνδεσμο του Φίλωνα» του 3ου αι. π.Χ., που τώρα είναι γνωστός μόνον ως «σύνδεσμος Καρντάν».
Γεννημένος το 1963 στην Αιγείρα Αχαΐας με σπουδές στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, από όπου αποφοίτησε το 1986, ο Κώστας Κοτσανάς έχει αφιερώσει τη ζωή του στη μελέτη του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού και ιδιαίτερα στην αρχαία ελληνική τεχνολογία, μέσα από έρευνές του, μελέτες και ανακατασκευές του που έχουν παρουσιαστεί σε διεθνή συνέδρια και εκθέσεις, προκαλώντας το παγκόσμιο ενδιαφέρον.
Στα εγκαίνια της έκθεσης στη Βιέννη, την οποία επιμελήθηκε ο ίδιος και η οποία διοργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Γραφείο Εφευρέσεων (ΕΓΕ), την Κοινωνική Επιτροπή του, «Αμικάλε» –με επικεφαλής τον Γιώργο Σαβοργιαννάκη– και τον ελληνικό Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΕΒΙ), χαιρετισμούς απηύθυναν ο διευθυντής του παραρτήματος του ΕΓΕ στη Βιέννη, Ρίχαρντ Φλάμερ, και ο διευθυντής του ΟΒΙ, Ιωάννης Καπλάνης.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
1. Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ (Δ. Δημητρακούδης).

"BURDA 496".


Φωτογραφία του χρήστη Manualidades Maravillosas.

Ο χρήστης Manualidades Maravillosas πρόσθεσε 104 νέες φωτογραφίες στο άλμπουμ "BURDA 496".
HOLA AMIGOS!!!
COMPARTO REVISTAS COMPLETAS BAJADAS DE LA WEB.
APROVECHA, TEJE Y COMPARTE!!!

ας πλέξουμε μαζί

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε το βίντεο του χρήστη Hanımeli Göz Nuruum.

ας πλέξουμε μαζί

ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ 1900


Fragkakis George
ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ 1900
Γραμματόσημο των 10 λεπτών , της αυτόνομης τότε Κρήτης , με σφραγίδα του ταχυδρομείου Ιεράπετρας , 115 χρόνια πριν.

Αγία Γαλήνη

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
 
Αγία Γαλήνη Όνομα και Πράμα!! Η Αγία Γαλήνη στολίζει τη νότια Κρήτη και βρίσκεται 61 χιλιόμετρα νοτιoανατολικά του Ρεθύμνου
Την περιτριγυρίζουν τρία βουνά: ο Ασιδέρωτος, ο Κέδρος και ο Ψηλορείτης. Γι' αυτό μάλλον επέλεξαν να ξεκινήσουν από εδώ το μακρύ τους ταξίδι ο Δαίδαλος και ο Ίκαρος, σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία. Ένα μικρό δαιδαλώδες χωριό στο μέσο περίπου του νησιού, αμφιθεατρικά χτισμένο με θέα στον κόλπο την Μεσσαράς και όμορφα σοκάκια... - See more at: http://www.mykriti.gr/tourismos/item/6844-i-kamera-toy-mykriti-stin-yperoxi-agia-galini-video#sthash.3lWp9adw.dpuf
mykriti.gr

Η κάμερα του mykriti στην υπέροχη Αγία Γαλήνη (video)

Τρίτη, 29 Ιουλίου 2014 - 17:22
Η κάμερα του mykriti στην υπέροχη Αγία Γαλήνη (video)

Αγία Γαλήνη Όνομα και Πράμα!!

Η Αγία Γαλήνη στολίζει τη νότια Κρήτη και βρίσκεται 61 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Ρεθύμνου. Την περιτριγυρίζουν τρία βουνά: ο Ασιδέρωτος, ο Κέδρος και ο Ψηλορείτης. Γι' αυτό μάλλον επέλεξαν να ξεκινήσουν από εδώ το μακρύ τους ταξίδι ο Δαίδαλος και ο Ίκαρος, σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία. Ένα μικρό δαιδαλώδες χωριό στο μέσο περίπου του νησιού, αμφιθεατρικά χτισμένο με θέα στον κόλπο την Μεσσαράς και όμορφα σοκάκια...


Απο το mykriti.gr
- See more at: http://www.mykriti.gr/tourismos/item/6844-i-kamera-toy-mykriti-stin-yperoxi-agia-galini-video#sthash.3lWp9adw.dpuf

Η κάμερα του mykriti στην υπέροχη Αγία Γαλήνη (video)

Τρίτη, 29 Ιουλίου 2014 - 17:22
Η κάμερα του mykriti στην υπέροχη Αγία Γαλήνη (video)

Αγία Γαλήνη Όνομα και Πράμα!!

Η Αγία Γαλήνη στολίζει τη νότια Κρήτη και βρίσκεται 61 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Ρεθύμνου. Την περιτριγυρίζουν τρία βουνά: ο Ασιδέρωτος, ο Κέδρος και ο Ψηλορείτης. Γι' αυτό μάλλον επέλεξαν να ξεκινήσουν από εδώ το μακρύ τους ταξίδι ο Δαίδαλος και ο Ίκαρος, σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία. Ένα μικρό δαιδαλώδες χωριό στο μέσο περίπου του νησιού, αμφιθεατρικά χτισμένο με θέα στον κόλπο την Μεσσαράς και όμορφα σοκάκια...


Απο το mykriti.gr
- See more at: http://www.mykriti.gr/tourismos/item/6844-i-kamera-toy-mykriti-stin-yperoxi-agia-galini-video#sthash.3lWp9adw.dpuf

Η κάμερα του mykriti στην υπέροχη Αγία Γαλήνη (video)

Τρίτη, 29 Ιουλίου 2014 - 17:22
Η κάμερα του mykriti στην υπέροχη Αγία Γαλήνη (video)

Αγία Γαλήνη Όνομα και Πράμα!!

Η Αγία Γαλήνη στολίζει τη νότια Κρήτη και βρίσκεται 61 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Ρεθύμνου. Την περιτριγυρίζουν τρία βουνά: ο Ασιδέρωτος, ο Κέδρος και ο Ψηλορείτης. Γι' αυτό μάλλον επέλεξαν να ξεκινήσουν από εδώ το μακρύ τους ταξίδι ο Δαίδαλος και ο Ίκαρος, σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία. Ένα μικρό δαιδαλώδες χωριό στο μέσο περίπου του νησιού, αμφιθεατρικά χτισμένο με θέα στον κόλπο την Μεσσαράς και όμορφα σοκάκια...


Απο το mykriti.gr
- See more at: http://www.mykriti.gr/tourismos/item/6844-i-kamera-toy-mykriti-stin-yperoxi-agia-galini-video#sthash.3lWp9adw.dpuf

Η κάμερα του mykriti στην υπέροχη Αγία Γαλήνη (video)

Τρίτη, 29 Ιουλίου 2014 - 17:22
Η κάμερα του mykriti στην υπέροχη Αγία Γαλήνη (video)

Αγία Γαλήνη Όνομα και Πράμα!!

Η Αγία Γαλήνη στολίζει τη νότια Κρήτη και βρίσκεται 61 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Ρεθύμνου. Την περιτριγυρίζουν τρία βουνά: ο Ασιδέρωτος, ο Κέδρος και ο Ψηλορείτης. Γι' αυτό μάλλον επέλεξαν να ξεκινήσουν από εδώ το μακρύ τους ταξίδι ο Δαίδαλος και ο Ίκαρος, σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία. Ένα μικρό δαιδαλώδες χωριό στο μέσο περίπου του νησιού, αμφιθεατρικά χτισμένο με θέα στον κόλπο την Μεσσαράς και όμορφα σοκάκια...


Απο το mykriti.gr
- See more at: http://www.mykriti.gr/tourismos/item/6844-i-kamera-toy-mykriti-stin-yperoxi-agia-galini-video#sthash.3lWp9adw.dpuf

Ιερεύς Νεόφυτος Κιομουρτζίδης

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη φωτογραφία του χρήστη Ἑλληνοϊστορεῖν.

Ἑλληνοϊστορεῖν
Σαν σήμερα το 1944, πίπτει ως σφάγιο των βουργάρων ο Ιερεύς Νεόφυτος Κιομουρτζίδης, ἐτων 56.
Γεννήθηκε το 1888 στον Πόντο. Ήταν αρχικά Εφημέριος Ομαλού της Ιεράς Μητροπόλεως Σιδηροκάστρου αλλά εκδιώχθηκε από τους Βουργάρους. Κατέφυγε στην Βέροια και διορίσθηκε ως εφημέριος στο χωριό Πλατύ και στον Άραχο. Κατακρεουργήθηκε από τους Βουλγάρους μετά της Πρεσβυτέρας του τον Νοέμβριο του 1944.
Τούς έσφαξαν και τους δύο και πέταξαν τα ακέφαλα σώματά τους στον ποταμό Λουδία. Κατέλιπε το παιδί του Βασίλειο, που αργότερα έγινε επίσης Ιερεύς.
[Ἑλληνικό Ἡμερολόγιο http://ellinoistorin.gr/]

Μηλοπιτάκια

http://www.lovecook.gr/syntages/glyka/357-milopitakia

Μηλοπιτάκια

Μηλοπιτάκια

Υλικά
Για τη ζύμη
- 1 φλ.τσ. κρασί ρετσίνα
- 2 φλ. τσ. αραβοσιτέλαιο
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- Λίγο αλάτι
- 1 1/2 πακέτο φαρινάπ
Για τη γέμιση
- 6 μήλα κομμένα σε μικρά κυβάκια
- 6 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- Κανέλα
- 1 φλ. καρύδια 
- Λίγες σταφίδες (αν θέλουμε)
Εκτέλεση
Ρίχνουμε σε ένα μπολ και χτυπάμε για λίγη ώρα το κρασί, το αραβοσιτέλαιο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο-λίγο και ζυμώνουμε καλά. Μόλις η ζύμη μας είναι έτοιμη, την αφήνουμε στην άκρη και ξεκινάμε να ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα μήλα, τη ζάχαρη και την κανέλα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά χωρίς νερό μέχρι να πιουν τα υγρά τους. Μόλις αυτό συμβεί, προσθέτουμε τα καρύδια με τις σταφίδες και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.
Εν συνεχεία, ανοίγουμε τη ζύμη και κόβουμε στρογγυλά κομμάτια με τη διάμετρο που επιθυμούμε, ανάλογα με το πόσο μεγάλα σκοπεύουμε να φτιάξουμε τα μηλοπιτάκια μας. Βάζουμε μέσα στο καθένα από αυτά λίγη ποσότητα από τη γέμιση που ετοιμάσαμε προηγουμένως και τα κλείνουμε.
Τέλος, τα βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν στους 200 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά και, αφού τα αφήσουμε να κρυώσουν, πασπαλίζουμε από πάνω με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Καλή επιτυχία!

Πηγή: http://www.lovecook.gr

ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΟΠΛΟ


ΚΕΦΙΡ, ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΟ, ΥΨΗΛΗ ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΞΙΑ, ΥΓΙΕΣ ΕΝΤΕΡΟ, ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΑ
diatrofika.blogspot.gr|Από ΔΙΑΤΟΛΟΓΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ
ΚΕΦΙΡ : ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΟΠΛΟ
ΚΕΦΙΡ
Όσοι ακολουθούν υγιεινή διατροφή το ξέρουν ήδη καλά. Ήρθε η ώρα να το “ανακαλύψουν” και να γνωρίσουν τις ευεργετικές επιδράσεις του και οι υπόλοιποι. Έχει χαρακτηριστεί ως “θαυματουργό” και είναι το μυστικό της μακροζωίας των Καυκάσιων! Εάν αναλογιστεί κανείς τα πλούσια οφέλη και τις πολυάριθμες ευεργετικές επιδράσεις που προσφέρει στον ανθρώπινο οργανισμό, μπορεί εύκολα να καταλάβει το λόγο.

Τι είναι το κεφίρ.
Το κεφίρ παράγεται από οποιοδήποτε τύπο γάλακτος (αγελαδινό, πρόβειο, κατσικίσιο κ.λπ.) με τη χρήση κόκκων κεφίρ, μια αποικία φιλικών βακτηρίων που στην όψη μοιάζει σαν κουνουπίδι. Υπάρχουν διάφορες ποικιλίες κεφίρ και έτσι, ανάλογα με τον τύπο βακτηριδίων που θα χρησιμοποιηθούν, το ρόφημα θα αποκτήσει διαφορετικές οργανοληπτικές και θρεπτικές ιδιότητες, αλλά και διαφορετικό χρώμα, οσμή και γεύση.
Είναι ένα φυσικό προβιοτικό προϊόν - επειδή περιέχει ευεργετικά βακτηρίδια, ζύμες, μέταλλα και αμινοξέα που βοηθούν τον οργανισμό μας - με υψηλή θρεπτική αξία! Περιέχει σημαντικές ποσότητες ασβεστίου, μαγνησίου και φωσφόρου, λόγω του γάλακτος που περιέχει, ενώ είναι πλούσιο σε βιταμίνες, όπως την πυριδοξίνη, βιοτίνη, φυλλικό οξύ και τη βιταμίνη Β12.
Οι πρωτεΐνες του είναι υψηλής βιολογικής αξίας, που αφομοιώνονται εύκολα από τον οργανισμό μας. Αν και βασίζεται στο γάλα, ωστόσο είναι κατάλληλο για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη, επειδή περιέχει ελάχιστες ποσότητες λακτόζης, ενώ ένα μέρος της λακτόζης του γάλακτος πέπτεται από τα βακτήρια και τις ζύμες του κεφίρ στο έντερο. Εκτός από το ρόφημα όμως, υπάρχει και το συμπυκνωμένο κεφίρ, αντί επιδορπίου, που περιέχει βακτήρια με πολύ σημαντική προβιοτική δράση.
Παρόλα αυτά, το συμπυκνωμένο κεφίρ αλλά και το ρόφημα δεν αντικαθιστούν το παραδοσιακό γιαούρτι ούτε το γάλα, αντίστοιχα, μπορούν όμως όσοι επιθυμούν να αντικαταστήσουν με αυτό τη μία από τις τρεις μερίδες γαλακτοκομικών προϊόντων που συστήνεται να καταναλώνονται καθημερινά.

Ευεργετικές ιδιότητες :
Το κεφίρ, που συνιστά μία πλήρως ισορροπημένη τροφή, παρέχει ευεργετικά βακτηρίδια και ζύμες, συμβάλλοντας στην πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου. Έχει διαπιστωθεί ότι η συστηματική χρήση του έχει την ιδιότητα να επιδρά σε ολόκληρο το σώμα, συμβάλλοντας σε ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα.
Παράλληλα, ενισχύει την πέψη και προωθεί την ομαλή λειτουργία των εντέρων, δημιουργώντας ένα υγιές πεπτικό σύστημα απαλλαγμένο από τη δυσκοιλιότητα. Συνιστάται ιδιαίτερα σε παιδιά, διότι προάγει τη σωστή εντερική λειτουργία τους, σε εγκύους για την αντιμετώπιση προβλημάτων δυσκοιλιότητας ή σε γυναίκες που θηλάζουν λόγω του ασβεστίου που περιέχει, καθώς και σε ηλικιωμένους, διότι συμβάλλει στην αντιμετώπιση των έντονων διαρροιών ή δυσκοιλιοτήτων που συνήθως παρουσιάζουν.
Το 1908, ο Metchnikov έγραψε στο βιβλίο του, "η επέκταση της ζωής" ότι το μυστικό στη μακροζωία που βρήκε στα ρωσικά βουνά του Καυκάσου ήταν το κεφίρ που οι άνθρωποι έκαναν και έτρωγαν. Οι χωρικοί των καυκάσιων βουνών μας έδωσαν το γιαούρτι και το κεφίρ (προϊόν οξυγαλακτικής ζύμωσης). Η ιστορία του κεφίρ είναι αιώνες παλαιά. Είναι ευρέως γνωστό στην Ανατολική Ευρώπη και στην περιοχή του Πόντου. Οι άνθρωποι στον Καύκασο, πίνουν κεφίρ αντί νερού και τρώνε πυκνωμένο κεφίρ αντί επιδορπίου. Δεν έχουν τις γνωστές εκφυλιστικές αρρώστιες της σύγχρονης δυτικής κοινωνίας και η υπολογιζόμενη διάρκεια ζωής τους ξεπερνά τα 110 χρόνια.
Ο καθηγητής Δρ Kanschlikow αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ζωής του στην έρευνα του κεφίρ παρατηρώντας τη θεραπευτική του επίδραση σε πολλές αρρώστιες. Συμβάλει στη διαδικασία ανάρρωσης και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν υποκατάστατο του γάλακτος των μητέρων. Το κεφίρ δεν είναι φάρμακο αλλά μια ειδική παραδοσιακή τροφή. Μπορεί ακόμη να χρησιμοποιηθεί σαν ξυνή κρέμα σε σάλτσες και σαλάτες. Το κεφίρ θεωρείται θρεπτικό ποτό κατάλληλο για να συμπεριληφθεί και σε ειδικές διατροφές και στη θεραπεία γαστρεντερικών διαταραχών.

Τι έχουν δείξει οι έρευνες.
Δρα ανασταλτικά στην ανάπτυξη των κολοβακτηριδίων αλλά και γενικά των τοξικών μικροοργανισμών του παχέος εντέρου και επαναφέρει τη φυσιολογική βιολογική χλωρίδα των εντέρων. Έχει διουρητικές ιδιότητες. Ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Οι βακτηριοσύνες που παράγονται από τη δράση των βακτηρίων του κεφίρ έχουν φυσική αντιβιοτική δράση. Τα αμινοξέα του βοηθούν στη χαλάρωση του νευρικού συστήματος. Θεωρείται ένα άριστο διαιτητικό προϊόν με λίγα λιπαρά και θερμίδες (διαθέτει όσες σχεδόν και ένα ποτήρι γάλα – ανάλογα βέβαια με τον τύπο γάλακτος που θα χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή του). Συμβάλλει στην εξισορρόπηση της χλωρίδας του εντέρου μετά από θεραπεία με αντιβιοτικά.

Βιβλιογραφία : “Κεφίρ το θαυματουργό” - Φαρατζιάν Πωλ (κλινικός διαταιλόγος, διατροφολόγος) http://www.iatronet.gr   http://delicieuses.forumotion.net
more info : http://tokefir.blogspot.com/   http://milk-kefir.blogspot.com/

ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη φωτογραφία του χρήστη ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ.

 
ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ
ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ: "Όταν ακούσετε ότι τα νερά του Ευφράτη τα κόβουν ψηλά οι Τούρκοι με φράγματα, να ξέρετε ότι ήδη μπήκαμε στην προετοιμασία του Αρμαγεδώνα και διακόσια εκατομμύρια στρατός θα διαβεί τον Ευφράτη για την Μέση Ανατολή..."
Σύμφωνα με την εφημερίδα του Λιβάνου, Αλ Αχμπάρ, οι Τούρκοι έχουν μπλοκάρει την ροή του Ευφράτη στην Συρία. Απειλείται όχι μόνο ο πληθυσμός της Συρίας αλλά και του Ιράκ, Η στάθμη του νερού στην λίμνη Άσαντ έπεσε κατά έξι μέτρα και εκατομμύρια Σύριοι έμειναν χωρίς πόσιμο νερό. Αν η στάθμη του νερού στη λίμνη πέσει άλλο ένα μέτρο θα τεθεί το φράγμα εκτός δράσης.
Η Τουρκία έχει παραβιάσει τις διεθνείς υποχρεώσεις και απέκλεισε πλήρως την ροή του νερού του Ευφράτη. Η Άγκυρα είχε αρχίσει μια σταδιακή μείωση της παροχής νερού πριν από δυόμισι μήνες και πριν από δύο εβδομάδες την σταμάτησε εντελώς.
Οι ηγέτες των ισλαμιστών δεν προτίθεται να προβούν σε αλλαγές στην λειτουργία του φράγματος. Οι συνέπειες των τουρκικών εγκλημάτων γίνονται ήδη αισθητές στο ανατολικό τμήμα της επαρχίας του Χαλεπίου.
Η Τουρκία είναι επίσης μία από τις τρεις χώρες (μαζί με την Κίνα και το Μπουρούντι) που δεν έχουν υπογράψει τη διεθνή σύμβαση για την χρήση των διεθνών υδατορευμάτων, που υιοθετήθηκε από τον ΟΗΕ το 1997.
http://veteranos.gr/
_________

Η φράση που -σύμφωνα με την μαρτυρία ενός προσκηνητή- είχε πει ο Άγιος Παΐσιος για τους Γάλλους:
«Άστους αυτούς, που μαζεύουν τους Μουσουλμάνους και χτίζουν τζαμιά. Αργότερα, θα καταλάβουν τι συμβαίνει και τότε θα είναι οι πρώτοι που θα πάρουν μέτρα εναντίον τους. Θα δείτε τι θα κάνουν», ήταν τα λόγια του Άγιου όπως καταγράφονται στις «Μαρτυρίες Προσκυνητών», στον Τόμο Β', σελίδα 365.

Δημοφιλείς αναρτήσεις