Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Βασικός οδηγός οικονομίας και επιβιώσης 10/04/2016

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
Hξερε τι να κάνει η γιαγιά. Πρέπει τώρα να μάθει και η σύγχρονη Ελληνίδα, γιατί... ακόμα δεν τελειώσαμε, μόλις αρχίσαμε... Κινητό, ντελίβερι, facebook, τηλεόραση κι αν ρωτήσεις πως φτιάχνεται ένα φαγητό, μπορεί ακόμα και να σε λοξοκοιτάξουν. Το…
nea.allnewz.gr

Βασικός οδηγός οικονομίας και επιβιώσης

Hξερε τι να κάνει η γιαγιά. Πρέπει τώρα να μάθει και η σύγχρονη Ελληνίδα, γιατί… ακόμα δεν τελειώσαμε, μόλις αρχίσαμε…


Κινητό, ντελίβερι, facebook, τηλεόραση κι αν ρωτήσεις πως φτιάχνεται ένα φαγητό, μπορεί ακόμα και να σε λοξοκοιτάξουν. Το φαγητό, ακόμα και στην καλύτερη περίπτωση, αν ετοιμάζεται στο σπίτι, τα κύρια υλικά του έρχονται από το σούπερ μάρκετ.
Τι γνώριζαν οι γιαγιάδες μας και κατάφεραν να επιβιώσουν σε καιρούς χαλεπούς, πολέμου ή απόλυτης φτώχειας; Τι θα πρέπει να είμαστε ικανοί να κάνουμε μόνοι μας;  Πως οι παλιές νοικοκυρές έκαναν “κουμάντο” στα σπίτια τους, τότε που οι μισθοί ήταν χαμηλοί και που μόνο με καλή διαχείριση και ικανότητες μπορούσαν να τα φέρουν βόλτα;
Τα βασικά που πρέπει να υπάρχουν στο σπιτικό και θα πρέπει να μπορούμε να κάνουμε, πολλά από αυτά ακόμα και τώρα για λόγους οικονομίας:
  • Να φτιάχνουμε προζύμι και ψωμί.
  • Να αναγνωρίζουμε και να μαζεύουμε χόρτα.
  • Να ανοίγουμε φύλλο και να φτιάχνουμε κάθε είδους πίτα
  • Να φτιάχνουμε τραχανά και χυλοπίτες. Σε τέτοιες ποσότητες που να μας βγάζουν ένα έτος. Ο τραχανάς και το σπασμένο σιτάρι μπορούν να αντικαταστήσουν το ρύζι μια χαρά, οι χυλοπίτες τα μακαρόνια.
  • Να μαγειρεύουμε με ελάχιστα υλικά και να ανακυκλώνουμε τα περισσεύματα. Για παράδειγμα, μια μπριζόλα και μερικές πατάτες μας κάνουν μια κατσαρόλα γιαχνί για 4-5 άτομα. Μειώστε την πρωτεΐνη και αυξήστε τους υδατάνθρακες και τα λαχανικά. Κρατάτε κόκαλα για ζωμούς. Ψάξτε για συνταγές για εύκολα γλυκά χωρίς βούτυρο και ακριβά υλικά, αυτές που νομάζουν “συνταγές του πολέμου”. Ακόμα κι αν δεν τις κάνετε τώρα, σε περίπτωση ανάγκης μπορεί να αποδειχτούν σωτήριες.
  • Να ξέρουμε πως να διαφυλάσσουμε τροφές, να παστώνουμε και να “καπνίζουμε” κρέατα και ψάρια – χρήσιμο σε περίπτωση που δεν έχουμε ρεύμα.
  • Να χρησιμοποιούμε σωστά μια απλή σόμπα με ξύλα ή τζάκι.
  • Να ανάβουμε σωστά και να μαγειρεύουμε σε φούρνο με ξύλα.
  • Να μάθουμε πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια φουφού με ασφάλεια.
  • Να φτιάχνουμε αλισίβα και τα δικά μας σαπούνια και απορρυπαντικά.
  • Να φτιάχνουμε κεριά, απαραίτητα για φωτισμό.
  • Να ξέρουμε πως πλένουμε στο χέρι τα ρούχα μας.
  • Να είμαστε ικανοί να ράβουμε μόνοι τα ρούχα μας.
  • Να ξέρουμε να πλέκουμε ζεστά ρούχα.
  • Να ξέρουμε πως κυνηγάμε και πως να καθαρίζουμε πουλερικά και κυνήγι.
  • Να ξέρουμε πως να ψαρεύουμε.
  • Να γνωρίζουμε τα βασικά θεραπευτικά βότανα, πως συλλέγονται και σε τι χρησιμεύουν. Καλύτερα, να τα καλλιεργούμε μόνοι μας, ακόμα και σε γλάστρες.
  • Να ξέρουμε από καλλιέργεια λαχανικών, από τη φύτευση μέχρι τη συγκομιδή και μετά την αποθήκευση του σπόρου.
  • Να προμηθευτούμε υλικά που αργότερα θα είναι χρήσιμα για τη λειτουργία ενός νοικοκυριού του περασμένου αιώνα (λάμπες λαδιού, εργαλεία χειρός, ύφασμα κατάλληλο που θα αντικαταστήσει πάνες και σερβιέτες μιας χρήσης, σόμπα που θα μπορεί να ψήνει κιόλας, φιτίλια, μπλέντερ χειρός, μηχανή παρασκευής μακαρονιών κ.α)
  • Να έχουμε σπίτι όλα τα απαραίτητα εργαλεία για επισκευές και μικροκατασκευές, καθώς και για κοπή ξύλου, σκάλισμα κήπου κλπ
  • Να είναι η αποθήκη τροφίμων πάντα γεμάτη με βασικά αγαθά και να ανανεώνεται για να μην λήξουν ποτέ (μέλι, ζάχαρη, αλάτι, λάδι, βάζα και καπάκια για κονσέρβες κ.α.)
  • Απαραίτητο κι ένα φαρμακείο με τα βασικά (ιώδιο, οινόπνευμα, αμμωνία, βαμβάκι, επίδεσμοι, ασπιρίνες κ.α)
Το βασικότερο όλων έρχεται τελευταίο: Όρεξη για ζωή, αγώνα και επιβίωση. Ψυχραιμία και πίστη. Ο διαλογισμός βοηθάει για καλή σωματική και πνευματική κατάσταση.

Τροποι γλυκισματων χωρις ψησιμο

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση της Katerina Vasileiou.
Η Katerina Vasileiou κοινοποίησε το βίντεο του χρήστη 12 Tomatoes
Τροποι γλυκισματων χωρις ψησιμο .

το «γλυκάκι της γιαγιάς».

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.


newsone.gr

Το φραουλένιο γλυκάκι της γιαγιάς!!είναι πολύ δροσερό, πολύ γρήγορο, οικονομικό και μπορείς να φας αρκετό χωρίς πολλές ενοχές.


 

Δεν ξέρω πώς αυτό το γλυκάκι έγινε το «γλυκάκι της γιαγιάς».
Το μόνο που ξέρω είναι ότι είναι πολύ δροσερό, πολύ γρήγορο, οικονομικό και μπορείς να φας αρκετό χωρίς πολλές ενοχές. Δεν λέω, τις έχει τις θερμιδούλες του, αλλά και πάλι είναι ελαφρύ!

Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, γιατί φούρνο μπορεί να μη χρειαζόμαστε για το γλυκό μας αλλά σίγουρα θέλουμε ψυγείο για αρκετή ώρα. Τα υλικά πιθανότατα να τα έχουμε και στο σπίτι, ειδικά αν υπάρχουν μικρά και… μεγάλα παιδιά.
Υλικά Για τη βάση
2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
100 γρ. γάλα για την κρέμα
3 φακελάκια άνθος αραβοσίτου βανίλια
2 λίτρα γάλα
180 γρ. ζάχαρη

Για την επιφάνεια και τη διακόσμηση:
1 φακελάκι ζελέ φράουλα
λίγες φράουλες φρέσκιες

Εκτέλεση
Τα πράγματα είναι ιδιαιτέρως εύκολα. Παίρνουμε ένα ταψί ή πυρέξ τετράγωνο και καλύπτουμε τον πάτο με μπισκότα που προηγουμένως τα έχουμε βουτήξει ελαφρώς στο γάλα.

Ετοιμάζουμε την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες που υπάρχουν στο φακελάκι. Θέλουμε να πετύχουμε μια κρέμα απαλή, ώστε το γλυκό μας να έχει ωραία υφή και να μην είναι πολύ πηχτό.
Μόλις η κρέμα είναι έτοιμη, κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τη μισή πάνω από τα μπισκότα, επαναλαμβάνουμε με άλλη μία στρώση μπισκότα και αδειάζουμε από πάνω την υπόλοιπη μισή κρέμα.
Στρώνουμε λίγο την κρέμα κουνώντας το ταψί δεξιά – αριστερά, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει. Πλένουμε τις φράουλες και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.
Μετά από δύο ώρες περίπου φτιάχνουμε το ζελέ φράουλα, πάλι με τις οδηγίες που υπάρχουν στο γνωστό φακελάκι, αφήνουμε λίγο στην άκρη και πάμε ν’ ασχοληθούμε ξανά με τις φράουλες.
Αφού τις κόψουμε στη μέση, τις τοποθετούμε πάνω από την κρέμα όπως θέλουμε και στη συνέχεια αδειάζουμε από πάνω το ζελέ με μια κουτάλα. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο ξανά να παγώσει καλά και μετά… γινόμαστε όλοι παιδιά.
Σημείωση: Aν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα φρούτα αντί για φράουλες, όπως επίσης να τα παραλείψετε εντελώς.
Πηγή: igastronomie.grTο διαβάσαμε εδώ

Μυρωδικά και Υπέρταση

Τι προκαλεί υπέρταση και ποια κοινά μυρωδικά συμβάλλουν στην αντιμετώπισή της?

Σχεδόν ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι ανά τον κόσμο έχουν μη ελεγχόμενη υπέρταση, η οποία σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο για καρδιακή νόσο και εγκεφαλικό.
syfak.gr

Μυρωδικά και Υπέρταση

Σχεδόν ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι ανά τον κόσμο έχουν μη ελεγχόμενη υπέρταση, η οποία σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο για καρδιακή νόσο και εγκεφαλικό.
Γενετικοί και περιβαλλοντικοί παράγοντες σχετίζονται με την υπέρταση.
Το αυξημένο σωματικό βάρος, οι κακές διατροφικές συνήθειες, η έλλειψη φυσικής δραστηριότητας, το στρες και το κάπνισμα είναι μερικοί από αυτούς.
Η κατάχρηση αλατιού είναι μια λανθασμένη πρακτική που μπορεί να αυξήσει την πίεση. Αντί για αλάτι, υπάρχει πλήθος μυρωδικών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να βελτιώσετε όχι μόνο τη γεύση, αλλά και τη θρεπτική αξία των φαγητών σας.
Κάποια από τα κοινά μυρωδικά μάλιστα δρουν προστατευτικά στην καρδιακή νόσο. Ας δούμε παρακάτω μερικά από αυτά:
myrodika kai ypertasi - syfak.gr
Σκόρδο
Είναι από τα φυτά που έχουν μελετηθεί εκτενώς για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες. Περιέχει ενώσεις του θείου (πολυσουλφίδια) όπως η αλισίνη και η SAC, φλαβονοειδή, φώσφορο, μαγνήσιο και άλλα συστατικά που ρίχνουν την πίεση.
Κατά μέσο όρο, με την κατανάλωση σκόρδου, η συστολική πίεση σε υπερτασικούς ασθενείς μπορεί να μειωθεί κατά 8-9 mm Hg και η διαστολική κατά 6-7 mm Hg, αποτελέσματα που μπορούν να συγκριθούν με αυτά των αντιυπερτασικών φαρμάκων.
Τέσσερις σκελίδες σκόρδου την ημέρα αρκούν για να ρίξουν την πίεση. Αξίζει να σημειωθεί ότι το μαγείρεμα μειώνει τη θρεπτική αξία του σκόρδου. Αν και το σκόρδο είναι γενικά ασφαλές, σε ορισμένα άτομα μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις.
Προσοχή στη χρήση του θα πρέπει να δώσουν και ασθενείς που λαμβάνουν αντιπηκτική αγωγή, καθώς αυξάνεται ο κίνδυνος αιμορραγίας.
Κρεμμύδι
Περιέχει μια φλαβονόλη με αντιοξειδωτικές ιδιότητες, που λέγεται κερσετίνη.
Από μελέτες που έχουν γίνει σε πειραματόζωα και από κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους έχουμε ενδείξεις ότι ίσως βοηθάει στη ρύθμιση της πίεσης μέσα από διάφορους μηχανισμούς.
Βασιλικός
Εκχυλίσματα του φυτού αυτού φάνηκε ότι μειώνουν τη συστολική και τη διαστολική πίεση σε πειραματόζωα με υπέρταση. Ωστόσο, απαιτούνται περισσότερες μελέτες για να επιβεβαιωθούν τα αποτελέσματα αυτά. Σίγουρα όμως η χρήση του σε σαλάτες και φαγητά βελτιώνει τη θρεπτική τους αξία, ενώ παράλληλα ενισχύει τη γεύση τους.
Κάρδαμο
Είναι ένα καρύκευμα που προέρχεται από την Ινδία και χρησιμοποιείται σε αρκετά φαγητά στη Νότια Ασία. Σε μια μελέτη που έγινε σε υπερτασικούς, οι εθελοντές που λάμβαναν κάρδαμο σε σκόνη για μερικούς μήνες κατάφεραν να ρίξουν την πίεσή τους.
Το κάρδαμο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε βραστά και σε σούπες.
Σπόροι Σέλινου
Από τα αρχαία χρόνια, οι Έλληνες και οι Ρωμαίοι χρησιμοποιούσαν το σέλινο στη μαγειρική, ενώ οι Κινέζοι το χρησιμοποιούσαν σαν φάρμακο. Φαίνεται ότι διαθέτει διουρητική δράση και συνεπώς βοηθάει στη ρύθμιση της πίεσης. Οι σπόροι του χρησιμοποιούνται ως μπαχαρικό σε σούπες και τουρσιά.
Κουρκουμάς ή Κιτρινόριζα
Προέρχεται από την τροπική Νότια Ασία και χρησιμοποιείται σε μίγματα κάρι σαν πρόσθετο τροφίμων. Αποτελεί βασικό συστατικό της μουστάρδας. Περιέχει κουρκουμίνη, μια ουσία με αντιοξειδωτικές, καρδιοπροστατευτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
Σε μια πρόσφατη μελέτη σε πειραματόζωα με υπέρταση, χορηγήθηκε κουρκουμίνη και έπειτα από 6 εβδομάδες θεραπείας, η πίεσή τους είχε μειωθεί.
Λευκάγκαθα
Είναι ένα βότανο που οι Κινέζοι χρησιμοποιούσαν για χιλιάδες χρόνια στη θεραπεία της υπέρτασης.
Μελέτες δείχνουν ότι πέρα από τη μείωση της αρτηριακής πίεσης έχει πολλαπλά οφέλη για την καρδιά: προλαμβάνει τον σχηματισμό θρόμβων, μειώνει τα λιπίδια στο αίμα, συμβάλλει στον έλεγχο των αρρυθμιών κ.ά. σχηματισμό θρόμβων, μειώνει τα λιπίδια στο αίμα, συμβάλλει στον έλεγχο των αρρυθμιών κ.ά.
Πηγή : www.y-o.gr

Ο ΛΟΥΛΗΣ Ο ΕΡΩΤΙΑΡΗΣ

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε το βίντεο του χρήστη Aξέχαστες Ατάκες Ελληνικού Κινηματογράφου.
 

Ο ΛΟΥΛΗΣ Ο ΕΡΩΤΙΑΡΗΣ xa xa xa

Νηστίσιμο κέικ χωρίς μίξερ

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
perivolipanagias.blogspot.gr|Από Περιβόλι Παναγιάς

Νηστίσιμο κέικ χωρίς μίξερ

Χωρίς αυγά και βούτυρο με σοκολατένια γεύση! Πανεύκολο χωρις να λερώνουμε το μίξερ.

Υλικά:
  • 1 φλ. ζάχαρη (λευκή ή καστανή)
  • 3/4 φλ. καλαμποκέλαιο (ή οποιδήποτε λάδι θέλουμε)
  • 1 1/2 κ.σ. ξύδι (από καλό κόκκινο ξύδι)
  • 1 1/2 κ.σ. κονιάκ
  • 2 βανίλιες
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ξύσμα απο 2 πορτοκάλια
  • 2/3 φλ. φυσικό χυμό πορτοκάλι
  • 1/2 φλ. κακάο άγλυκο
  • 3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 φλ. νερό
  • Προαιρετικά κομματάκια σοκολάτας

Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε σε ενα μπολ τη ζάχαρη και το καλαμποκέλαιο με ενα κουτάλι έως ότου λιώσει η ζάχαρη.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τις βανίλιες, το αλάτι, το ξύδι, το ξύσμα πορτοκαλιού και το κονιάκ (εν τω μεταξύ συνεχίζουμε να ανακατεύουμε πολύ καλά, κάθε φορά που προσθέτουμε το κάθε υλικό).

Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού και προσθέτουμε τη μαγειρική σόδα. (Προσέχουμε γιατί ο χυμός πορτοκαλιού φουσκώνει λόγω της σόδας και υπάρχει περίπτωση να υπερχειλίσει απο το μπολ). Αφού λοιπόν το ανακατέψουμε το προσθέτουμε στο       μπολ με τα υλικά μας

Έ..πειτα προσθέτουμε και το νεράκι.

Τέλος κοσκινίζουμε το αλεύρι το μπέικιν πάουντερ και το κακάο μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε στο κέντρο του μπολ γρήγορα και σιγά σιγά προς τα έξω. Μολις απορροφίσει το αλεύρι σταματάμε το ανακάτεμα.

Στο σημείο αυτό προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας.

Λαδώνουμε τη φόρμα του κέικ και αδειάζουμε το μείγμα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 40 με 50 λεπτά.


panagiamegalohari.gr

Moda a Crochet - Μοτίβο 5 ή 6 ;

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε το βίντεο του χρήστη Moda a Crochet.
 
 
Tutorial granny square 5
Tutorial granny square 5 in crochet.
thecroche.com/grannysquare5.html
161.668 προβολές
Moda a Crochet
Tutorial granny square 5
Φροντιστήριο γιαγιά square 5
· 
Μοτίβο 5 ή 6 ;  μπερδευτήκαμε λίγο ... όποιο κι αν είναι είναι ωραίο ... καλό πλέξιμο!!!!

Αγιόκλημα: Ένα θαυματουργό φαρμακευτικό φυτό

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση του χρήστη Διατροφη Υγεια.
Αγιόκλημα: Ένα θαυματουργό φαρμακευτικό φυτό που πρέπει να γνωρίζετε!
 
Το αγιόκλημα εκτός από την υπέροχη μυρωδιά του είναι θεραπευτικό και για τον ανθρώπινο οργανισμό. Μεταξύ άλλων ηρεμεί φλεγμονές, μολύνσεις και…
olasimera.gr

Αγιόκλημα: Ένα θαυματουργό φαρμακευτικό φυτό που πρέπει να γνωρίζετε!

Αγιόκλημα: Ένα θαυματουργό φαρμακευτικό φυτό που πρέπει να γνωρίζετε!

Το αγιόκλημα εκτός από την υπέροχη μυρωδιά του είναι θεραπευτικό και για τον ανθρώπινο οργανισμό. Μεταξύ άλλων ηρεμεί φλεγμονές, μολύνσεις και μεταδοτικές ασθένειες. Εάν έχετε ένα αγιόκλημα να ανθίζει στον κήπο σας τότε ένα καταπληκτικό φαρμακευτικό φυτό υπάρχει δίπλα σας. Ένα από τα πιο σημαντικά βότανα στην παραδοσιακή Κινέζικη ιατρική, αυτή η εύθραυστη ομορφιά, είναι κάτι παραπάνω από “ένας κισσός». Τα λουλούδια έχουν αντιβιοτικές, αντιφλεγμονώδεις, αντιβακρηριακές και αντιμικροβιακές ιδιότητες. “Η εχινάκεια της κινέζικης ιατρικής»
Το αγιόκλημα Θεωρείται ένα αποτελεσματικό τονωτικό για την καρδιά και χρησιμοποιείται ως θεραπεία για ένα ευρύ φάσμα καρδιακών διαταραχών. Το φυτό πραγματεύεται επίσης παθήσεις του δέρματος και του ήπατος, το άσθμα, την αρθρίτιδα και τους διογκωμένους αδένες. Παρόμοια με τον ξάδελφό του σαμπούκο (elderberry), το αγιόκλημα είναι εξαιρετικό αντιβακτηριακό και αντιικό – τόσο πολύ έτσι ώστε να είναι θεωρείται η “εχινάτσεα της κινεζικής ιατρικής» του Michael Tierra, CA, ND, OMD. Τα λουλούδια χρησιμοποιούνται για λοιμώξεις και για φλεγμονές και έχουν βρεθεί να είναι αποτελεσματικά κατά των: Salmonella typhi, Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus aureus και Streptococcus pneumoniae. Στην ανατολική Ασία, το αγιόκλημα χρησιμοποιείται παραδοσιακά για τη θεραπεία της δυσεντερίας, την επιπεφυκίτιδα, την φλεγμονή του ουροποιητικού συστήματος και των οργάνων αναπαραγωγής, ακόμα για πυρετούς, κρυολογήματα και γρίπη.
Τα εκχυλίσματα από τα λουλούδια είναι χρήσιμα για τη μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης, τη μείωση της αρτηριακής πίεσης και τη θεραπεία της φυματίωσης. Εξωτερικά, το εκχύλισμα από αγιόκλημα μπορεί να ανακουφίσει ρευματισμούς, πληγές, όγκους, ψώρα, φουσκάλες και οιδήματα. Πως να το χρησιμοποιήσετε Πρώτα από όλα είναι σημαντικό να αναγνωρίσετε ποιο είδος αγιόκλημα είναι ασφαλές για κατανάλωση. Οι περισσότερες Ευρωπαϊκές ποικιλίες είναι συνήθως τοξικές. Ωστόσο το Ιαπωνικό αγιόκλημα είναι το πιο φαγώσιμο διαδεδομένο είδος παντού. Όπως επεξηγείται στο Acupuncture Today, η τυπική δόση από λουλούδια αγιοκλήματος είναι μεταξύ 6 και 15 γραμμάρια, σε εκχύλισμα, εξαρτώμενο από την περίπτωση της θεραπείας. Μεγαλύτερες δόσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν για εξωτερική χρήση στο δέρμα.
Για σιρόπι με λουλούδια από αγιόκλημα, τοποθετήστε 1.800 γραμμάρια φρέσκια πέταλα σε 1 λίτρο νερό που βράζει. Κλείστε το δοχείο και αφήστε το για έγχυση για 12 ώρες. Σουρώστε και προσθέστε 1.800 γραμμάρια οργανικής ζάχαρης. Σιγοβράστε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει σιρόπι, ανακατεύοντας κάθε τόσο. Η δοσολογία είναι μία κουταλιά σιροπιού καθημερινά.
Εάν δεν έχετε φρέσκο αγιόκλημα, μπορείτε να βρείτε αποξηραμένο στην αγορά από διάφορους προμηθευτές. Προσοχή πρέπει να ληφθεί όταν όταν καταναλώνουμε φύλλα ή στελέχη, λόγου το ότι περιέχουν σαπωνίνες που μπορεί να είναι επικίνδυνες σε υψηλές δόσεις. Δεν υπάρχουν γνωστές αλληλεπιδράσεις με τα λουλούδια του αγιοκλήματος, αλλά είναι καλή ιδέα να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία γιατρό πριν το χρησιμοποιήσετε.

«Ο σκύλος που τόλμησε να ονειρευτεί» -Sun-mi Hwang

 
Εκδόσεις Διόπτρα - Dioptra Publications
Αναγνωστική πρόταση: «Ο σκύλος που τόλμησε να ονειρευτεί» της Νοτιοκορεάτισσας Sun-mi Hwang.
https://www.dioptra.gr/…/O-skulos-pou-tolmise-na-oneireutei/
Μετά την «Κότα που ονειρευόταν να πετάξει», μια νέα ιστορία για τη φιλία, την ανθρώπινη δύναμη και την ευτυχία που μας υπενθυμίζει ότι η ζωή είναι η πιο συναρπαστική περιπέτεια που θα ζήσουμε ποτέ.

Ο σκύλος που τόλμησε να ονειρευτεί
Μετά το παγκόσμιο best seller Η κότα που ονειρευόταν να πετάξει, μια νέα ιστορία για τη φιλία, την ανθρώπινη δύναμη και την ευτυχία που μας υπενθυμίζει ότι η ζωή είναι η πιο συναρπαστική περιπέτεια που θα ζήσουμε ποτέ.
Προστασία DRM:
Ναι
ebook Format:
ePub
Συμβατότητα:
iOS, Android, Windows
Αγόρασέ το με:
8.49 €
ISBN:
978-960-605-138-8
Αξιολόγηση χρηστών:
από 2 χρήστες
Συγγραφέας:
Μεταφραστής:
Αναστασία Καλλιοντζή
Επιμελητής:
Βίκυ Κατσαρού
Έκδοση:
1η
Ημερομηνία έκδοσης:
26/10/2016
Αριθμός σελίδων:
200
Format:
Paperback
Μέγεθος:
140 x 205
Χώρα προέλευσης:
Νότια Κορέα
-10%
13.30 €
11.97 €
Αυτή είναι η ιστορία μιας σκυλίτσας που την έλεγαν Μαλλιαρούλα. Γεννημένη παρακατιανή, λόγω της ιδιαίτερης εμφάνισής της περνάει τον περισσότερο καιρό της στην ηλιόλουστη αυλή του σπιτιού του αφεντικού της. Η Μαλλιαρούλα έχει όνειρα και προσδοκίες, ακριβώς όπως όλοι εμείς. Μα κάθε χειμώνα, μαύρα σύννεφα κατεβαίνουν και η Μαλλιαρούλα βρίσκεται αντιμέτωπη με δοκιμασίες που θα πρέπει να ξεπεράσει. Μέσα απ’ τα σύννεφα, κι ακόμα περισσότερο πέρα από τις πύλες της αυλής του αφεντικού της, βρίσκεται η πιθανότητα της φιλίας, της μητρότητας και της ευτυχίας – όλα αυτά είναι εκεί έξω και την περιμένουν, φτάνει η Μαλλιαρούλα να μπορέσει να τα κρατήσει, να τα φέρει στο σπίτι και να μας δείξει ότι η ίδια η ζωή είναι η πιο συναρπαστική περιπέτεια που θα ζήσουμε ποτέ.
«Με απορρόφησε απόλυτα αυτή η ιστορία, που έσφυζε από αλήθεια... χωρίς αμφιβολία πρόκειται για ένα βιβλίο διαχρονικό».
Guardian
«Μαγευτικό... θα κάνει τους μεγάλους να κλάψουν, άντρες και γυναίκες, παρά τα χρόνια τους...»
Independent


Σχετικά με τον Συγγραφέα Sun-mi Hwang

Sun-mi Hwang
 
H Hwang Sun-mi γεννήθηκε το 1963 στη Νότια Κορέα. Διδάσκει Λογοτεχνία στο Ινστιτούτο Καλών Τεχνών της Σεούλ και η συγγραφική της καριέρα ξεκίνησε το 1995 με την απροσδόκητη επιτυχία μιας νουβέλας στην οποία πρωταγωνιστούσε μια κότα. Έκτοτε έχει εκδώσει τριάντα βιβλία σε διάφορα είδη, ενώ Η κότα που ονειρευόταν να πετάξει είναι το διαχρονικότερο best seller στην πατρίδα της που μεταφέρθηκε με μεγάλη επιτυχία στον κινηματογράφο. Τα έργα της Hwang πραγματεύονται τη σύνδεση μεταξύ των παραδόσεων και του σύγχρονου τρόπου ζωής, την οικολογία και την αναζήτηση της απόλυτης ελευθερίας. Έχει βραβευτεί επανειλημμένα κερδίζοντας όλα τα σημαντικά κορεατικά λογοτεχνικά βραβεία τόσο για τα παιδικά της βιβλία όσο και για τα μυθιστορήματα ενηλίκων.

Δημοφιλείς αναρτήσεις