Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Διακήρυξη των δικαιωμάτων του Παιδιού

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
 
20 Νοεμβρίου-Διακήρυξη των δικαιωμάτων του Παιδιού (1959) 20/11/2014Το γεγονός της ημέραςistorikos Στις 20 Νοεμβρίου 1959, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών…
istorikoiperipatoi.gr

Κουλουράκια βουτύρου με άρωμα μαστίχας

 
Κάντε κλικ στον τίτλο και τη φωτογραφία για να δείτε τα υλικά και την εκτέλεση
icookgreek.com|Από Christina Tsamoura
 

Υλικά

  • 600γρ. βούτυρο ΗΠΕΙΡΟΣ λιωμένο
  • 1.350 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 150 ml γάλα
  • 3 αυγά
  • 50 ml λικέρ μαστίχας
  • 350 γρ. ζάχαρη και λίγη επιπλέον για το πασπάλισμα
  • 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα κοπανισμένη με 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη


απλό κόλπο

 
Υγεία - Χρησιμοποιώντας αυτό το απλό κόλπο δεν θα ξανά αγοράσετε άλλο Swiffer ανταλλακτικό! Καλό! Αν έχετε παιδιά ή κατοικίδια ζώα, μπορεί να είστε εξοικειωμένοι μ
earthshareme.com

"DIANA ROSAS".




 
Ο χρήστης Manualidades Maravillosas πρόσθεσε 31 νέες φωτογραφίες στο άλμπουμ "DIANA ROSAS".
HOLA AMIGOS!!!
COMPARTO REVISTAS COMPLETAS BAJADAS DE LA WEB.
APROVECHA, TEJE Y COMPARTE!!!

τάρτα μήλου

 
Είναι το αγαπημένο μου γλυκό, γλιτώνει το πολύ αλεύρι και βούτυρο. Είναι τόσο εύκολο και τόσο νόστιμο που σίγουρα θα δοκιμάσετε τα επόμενα clafoutis με άλλα φρούτα: μύρτιλλα, φραμπουάζ, δαμάσκηνα, αχλάδια, βερύκοκα, ό,τι έχουν οι εποχές.
tilestwra.comΔεν είναι κέηκ, δεν είναι πραγματική τάρτα αφού δεν έχει ζύμη. Στη γαλλική κουζίνα το αποκαλούν κλαφουτί (clafoutis), ένα όνομα που δίνουν σε όλες τις παρόμοιες συνταγές με φρούτα, χωρίς ζύμη. Είναι το αγαπημένο μου γλυκό, γλιτώνει το πολύ αλεύρι και βούτυρο. Είναι τόσο εύκολο και τόσο νόστιμο που σίγουρα θα δοκιμάσετε τα επόμενα clafoutis με άλλα φρούτα: μύρτιλλα, φραμπουάζ, δαμάσκηνα, αχλάδια, βερύκοκα, ό,τι έχουν οι εποχές.
Υλικά για τάρτα 6 ετόμων
  • 3 μήλα βιολογικά, να μοσχοβολούν
  • 3 αυγά
  • 1 φλυτζάνι αλεύρι
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλυτζάνι γάλα
  • 1 πακετάκι βανίλια
  • 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα
Εκτέλεση
  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Βουτυρώστε ένα ταψάκι
  • Καθαρίστε τα μήλα και κόψτε τα σε τέταρτα ή σε χοντρές ροδέλες
  • Βάλτε τα μήλα στο βάθος του ταψιού
  • Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αυγά και τη ζάχαρη με αυγοδάρτη
  • Χτυπήστε ώσπου να ασπρίσει το μείγμα και να ανεβάσει όγκο
  • Προσθέστε το αλεύρι, τη βανίλια, το γάλα και το ελαιόλαδο
  • Ανακατέψτε απαλά, τώρα, το μείγμα
  • Ρίξτε το μείγμα στο ταψάκι, πάνω από τα μήλα
  • Ψήστε στο φούρνο για 30 λεπτά
  • Οταν βγει από το φούρνο, αφήστε το λίγο να κρυώσει, αναποδογυρίστε το και ρίξτε από πάνω την κανέλα
 

...το σπήλαιο των Πετραλώνων

 
Η έρευνα γύρω από το θέμα της καταγωγής των Ελλήνων αποτελεί κόκκινο πανί για την επιστημονική κοινότητα τόσο στην Ελλάδα όσο και εκτός. Στα σχολικά βιβλία…
egriechen.info

στη Θεσσαλονίκη των 80s

 
Η κίνηση στους δρόμους είναι σχετικά άνετη καθώς τα μαγαζιά ήταν κλειστά λόγω εορτής.
mixanitouxronou.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις