Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Φριτάτα με κοτόπουλο και μπρόκολο

Αποτέλεσμα εικόνας για Φριτάτα με κοτόπουλο και μπρόκολο
Φριτάτα με κοτόπουλο και μπρόκολο

1 φιλέτο κοτόπουλο στήθος ψιλοκομμένο
1/2 μπρόκολο ψιλοκομμένο
12 μεγάλα αυγά

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
6 φέτες μπέικον
1 1/2 φλιτζάνια πατάτες βραστές κομμένες σε κύβους
ξηρό ή φρέσκο θυμάρι προαιρετικά
αλάτι και πιπέρι για σερβίρισμα
Πιπέρι καυτό
60 γραμμάρια τριμμένη φέτα

Ψιλοκόβουμε και την βραστή πατάτα και την βάζουμε στην άκρη. Σε ξύλο κοπής ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο και το μπρόκολο.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα αυγά και τα ανακατεύουμε. Στη συνέχεια βάζουμε το μπέικον σε ένα μεγάλο τηγάνι (κατάλληλο για φούρνο) και σοτάρουμε το μπέικον με λίγο λάδι. Όταν το μπέικον μαραθεί ρίχνουμε το κοτόπουλο, το μπρόκολο και σοτάρουμε για 5 λεπτά ακόμη μέχρι το κοτόπουλο να πάρει λίγο χρώμα.

Κλείνουμε με την εστία και με λίγο χαρτί κουζίνας αποσύρουμε από το τηγάνι το περιττό λάδι. Έπειτα προσθέτουμε τα μυρωδικά μας και ξανά ανοίγουμε την εστία σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε ρίχνοντας τις πατάτες. Αμέσως μετά ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι η φριτάτα να μαγειρευτεί για περίπου 6 λεπτά. Όταν είναι έτοιμη κλείνουμε την εστία και προσθέτουμε την φέτα.

Στη συνέχεια βάζουμε την φριτάτα σε ζεστό φούρνο για 5 λεπτά για να κάτσει το μείγμα. Αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει και σερβίρουμε.

* Θυμηθείτε να στραγγίξει το λάδι πριν από την προσθήκη πατάτας και αυγά!

sidagi.gr

Τηγανιτά κολοκυθάκια με παρμεζάνα

Τηγανιτά κολοκυθάκια με παρμεζάνα

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 1/2 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο
1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1/4 κούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
1 κιλό φρέσκα κολοκυθάκια, κομμένα σε μπαστούνια
1 κύβο ζωμό κρέατος ή λαχανικών
1 κουταλάκι του γλυκού ξερό θυμάρι ή 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 φλιτζάνι παρμεζάνα 
περισσότερα στο σύνδεσμο : http://www.facebook.com/photo.php?fbid=296292023811508&set=a.267803109993733.59782.264580240316020&type=1&theater  
σημ. Αν δεν ανοίγουν οι σύνδεσμοι κάντε τους μαρκάρισμα, αντιγραφή, επικόλληση πάνω 

Πάστα Σοκολάτας


Πάστα Σοκολάτας
Bαθμολογία:
       
5 ψήφοι
Προστέθηκε από , 02.11.08
 
Πάστα Σοκολάτας 

Περιγραφή

Είναι νόστιμη και πάρα πολύ εύκολη.

photo: anemone

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 γάλα εβεπορέ
  • 1 εβαπορέ νερό
  • 2 κουτιά πτι-μπερ
  • 5 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 9 κ.σ. ζάχαρη
  • 250 γρ μαργαρίνη
  • 2 κουβερτούρες
  • γκαρνί για το γαρνίρισμα
Στα γρήγορα
Περιέχει






Σερβίρει
10 άτομα

Πως το κάνουμε:

Προφιτερόλ για μεγάλη παρέα

Προφιτερόλ για μεγάλη παρέα
Bαθμολογία:
       
4 ψήφοι
Προστέθηκε από , 22.02.09
 
κύρια φωτογραφία συνταγής Προφιτερόλ για μεγάλη παρέα 

Περιγραφή

Με λίγο κόπο, μεγάλη ποσότητα νοστιμότατου προφιτερόλ με ελαφριά κρέμα και γεμάτο γλάσο.

Τι χρειαζόμαστε:

ΚΡΕΜΑ:
  • 160γρ. (1κουτί) άνθος αραβοσίτου
  • 1600γρ. γάλα ελαφρύ
  • 3/4 φλ. ζάχαρη
  • 500 γρ. φυτική σαντυγί
ΓΛΑΣΟ:
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 1 ζαχαρούχο

  • Ακόμη: 300γρ. σαβουαγιάρ.
Στα γρήγορα
Κατηγορία
Διατροφή
Σερβίρει
20-25 άτομα

 

Πως το κάνουμε:

Βακαλάος ρολό φιλέτο με λαχανικά και πλιγούρι


 
Αποτέλεσμα εικόνας για Βακαλάος ρολό φιλέτο με λαχανικά και πλιγούρι 


 
Βακαλάος ρολό φιλέτο με λαχανικά και πλιγούρι

Ένα υγιεινό, ελαφρύ πιάτο με όλες τις κατηγορίες τροφών που χρειαζόμαστε ημερησίως. Με το πλιγούρι το πιάτο μας γίνεται χορταστικό αλλά και ενδιαφέρον.

800 γρ. βακαλάος ρολό φιλέτο
2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο
2 καρότα κομμένα σε χονδρές λωρίδες
1 τσακώνικη μελιτζάνα κομμένη σε λεπτές ροδέλες
2 κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
1 ½ φλ. ψιλοκομμένη ντομάτα
1 φλ. νερό (κατά προσέγγιση)
5-6 λιαστές ντομάτες κομμένες σε μικρές λωρίδες
4 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φύλλο δάφνης
¼ φλ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Για το συνοδευτικό
1 φλ. πλιγούρι
1 ½ φλ. νερό
λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Ξεπαγώνουμε τα ρολά φιλέτα του βακαλάου σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας

Τα πλένουμε, τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και τα αλατοπιπερώνετε.

1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλατιά κατσαρόλα και σοτάρoυμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο για 3 λεπτά.

2. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά, τα ανακατεύουμε και τα σοτάρουμε όλα μαζί μέχρι να ροδίσουν για περίπου 6 λεπτά.

3. Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα, τη λιαστή ντομάτα, το μαϊντανό, τη δάφνη, το αλατοπίπερο και όσο νερό χρειάζεται να σκεπαστούν τα λαχανικά. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 8λεπτά.

4. Βάζουμε τα φιλέτα του βακαλάου σε μια στρώση ανάμεσα στα λαχανικά και σιγοβράζουμε το φαγητό με την κατσαρόλα σκεπασμένη για 10λεπτά. Για να μην κολλήσει, ανακινούμε, την κατσαρόλα κατά διαστήματα.

5. Σε μικρή κατσαρόλα βράζουμε 1 ½ φλιτζάνι νερό. Προσθέτουμε το πλιγούρι, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και το αφήνουμε για 20 λεπτά περίπου μέχρι να απορροφήσει το νερό.

6. Προσθέτουμε λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.

7. Σερβίρουμε στο πιάτο τα λαχανικά, το ψάρι και το πλιγούρι για συνοδευτικό.

8. Περιχύνουμε το πλιγούρι με λίγη από τη σάλτσα του φαγητού και πασπαλίζουμε το πιάτο με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

gourmed.gr 

Πίτα με φέτα, μαϊντανό και πιπεριές Φλωρίνης


 
 



Πίτα με φέτα, μαϊντανό και πιπεριές Φλωρίνης

1 κιλό πιπεριές Φλωρίνης σε ροδέλες
2 κρεμμύδια κομμένα σε καρεδάκια
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. Βιτάμ
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 αβγά
500 γρ. φέτα θρυμματισμένη
Αλάτι-πιπέρι
1 δόση για χωριάτικο φύλλο
Βιτάμ για το ταψί

Ζέστανε σε ένα φαρδύ τηγάνι το Βιτάμ και σόταρε με την πολύτιμη βοήθειά του τις πιπεριές με το κρεμμύδι, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να μαλακώσουν.

Μετά αλατοπιπέρωσε και πρόσθεσε το σκόρδο και το μαϊντανό (ή ακόμα και φρέσκο δυόσμο ή μαντζουράνα). Εναλλακτικά, μπορείς να ψήσεις ολόκληρες τις πιπεριές στο φούρνο για 30 λεπτά σε ένα ταψί, να τις κλείσεις σε μια πλαστική σακούλα μέχρι να κρυώσουν λίγο, να τις ξεφλουδίσεις, να αφαιρέσεις τα σπόρια και μετά να τις βάλεις στην πίτα.

Κατέβασε ύστερα από τη φωτιά και, μόλις κρυώσει το μείγμα, πρόσθεσε τη φέτα, τα αβγά και λίγο επιπλέον πιπέρι.

Άνοιξε δύο χωριάτικα φύλλα και άλειψέ τα καλά με Bιτάμ καθώς τα στρώνεις στον πάτο του ταψιού (που επίσης έχεις αλείψει με Bιτάμ). Άπλωσε από πάνω τη γέμιση και στρώσε από πάνω άλλα δύο φύλλα, αλλά όχι επίπεδα: με μπόλικες ζάρες.

Άλειψε την πίτα με λιωμένο Bιτάμ, ράντισέ τη με νερό και ψήσ' τη για 1 ώρα περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, μέχρι να ροδίσει.
cookoo.gr

Μπιφτέκια Λαχανικών

Αποτέλεσμα εικόνας για Μπιφτέκια ΛαχανικώνΜπιφτέκια Λαχανικών

Μια πρωτότυπη νηστίσιμη συνταγή και κυρίως υγιεινή. Μπιφτέκι χωρίς κιμά, πολύ νόστιμο! Τρώγονται ευχάριστα και κυρίως από παιδιά που δεν αγαπούν τα όσπρια και που στην όψη μοιάζει αρκετά με ένα κανονικό μπιφτέκι. Φαγητό ιδιαίτερα εκλεχτό για χορτοφάγους, αλλά και για μια απαραίτητη αποτοξίνωση του οργανισμού μας, από την υπερκατανάλωση κρέατος.

2 μέτριες πατάτες
4 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 κούπα αρακά
½ κούπα καλαμπόκι
2 καρότα (τριμμένα)
3 φλ. Αλεύρι
Λίγο άνηθο
1 μπύρα
Αλάτι – πιπέρι
Ελαιόλαδο

Βράζουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις κόβουμε σε κομμάτια. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τρίβουμε το καρότο σε ένα τρίφτη.

Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και το καρότο σε καυτό λάδι για 3-4 λεπτά. Μετά ρίχνουμε και τον αρακά και το καλαμπόκι για άλλα 3-4 λεπτά. Και τα κατεβάζουμε από την φωτιά.

Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε την μπύρα και το αλεύρι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνει χυλός. Ρίχνουμε μέσα στο χυλό τα τσιγαρισμένα λαχανικά και τις πατάτες κι ανακατεύουμε πολύ, μέχρι ο χυλός να γίνει ομοιόμορφο μείγμα και να λιώσουν τελείως οι πατάτες.

Ρίχνουμε ψιλοκομμένο τον άνηθο και το ένα με δύο κουτάλια λάδι και τα ανακατεύουμε πολύ καλά, σχεδόν σαν ζυμώνουμε το μείγμα.

Πλάθουμε κομμάτια σε σχήμα μπιφτεκιού κα τα ψήνουμε στο φούρνο (στους 250 βαθμούς για 30 με 40 λεπτά) σε ένα ταψί που πρώτα έχουμε αλείψει με λάδι την βάση του.

Άλλη λύση τα πλάθετε σε μικρότερα κομμάτια και τα τηγανίζετε κι από τις δύο μεριές για 15 λεπτά.

Σερβίρονται ζεστά και συνοδεύονται εύκολα με ρύζι σπυρωτό. Μπορούν να αποτελέσουν κύριο πιάτο ή ορεκτικό σε πιατέλα, ανάμεσα σε άλλα νηστίσιμα. Δένουν πολύ καλά με κάθε είδους θαλασσινό πιάτο. Είναι πεντανόστιμα και ταιριάζουν με ούζο, τσίπουρο ή κρασί.

piatoimeras.blogspot.gr

Θεραπείες απευθείας από το ντουλάπι της κουζίνας!

http://proionta-tis-fisis.blogspot.com/2013/01/blog-post_6145.html

Θεραπείες απευθείας από το ντουλάπι της κουζίνας!


Έκζεμα 
Το θεραπευτικό τρόφιμο: Νιφάδες βρόμης 
Πώς δρουν: Περιέχουν φυτικές ίνες, που αποκτούν ζελατινοειδή μορφή στο νερό, δημιουργώντας ένα προστατευτικό στρώμα πάνω στο δέρμα. Είναι πλούσιες σε πολυακόρεστα λιπαρά, τα οποία ενυδατώνουν το δέρμα, και σε φυσικά καθαριστικά συστατικά, που βοηθούν στην απομάκρυνση του σμήγματος και των μικροβίων από τους πόρους του δέρματος. 
Στην πράξη: Χτυπάμε 1 φλιτζάνι με νιφάδες βρόμης στο μπλέντερ, ύστερα προσθέτουμε 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό και αλείφουμε την περιοχή. Προσοχή! Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι δεν είμαστε αλλεργικοί στη βρόμη. 

Ναυτία  Το θεραπευτικό τρόφιμο: Τζίντζερ 
Πώς δρα: 
Συνήθως συστήνεται στις εγκύους για τις πρωινές ναυτίες, θεωρείται όμως αποτελεσματικό και στην περίπτωση που ταλαιπωρούμαστε από ναυτία στα ταξίδια. Γερμανοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι επιδρά στο πεπτικό σύστημα, βοηθώντας μας να απαλλαγούμε από τη ναυτία. Θεωρείται ότι οι θετικές του επιδράσεις οφείλονται στο πτητικό έλαιο και τις ελαιορητίνες που περιέχει - υπεύθυνα για τη χαρακτηριστική μυρωδιά και την καυτερή του γεύση. 
Στην πράξη: Γεμίζουμε ένα θερμός με ζεστό νερό μαζί με λίγες φέτες τζίντζερ, για να πίνουμε όσο ταξιδεύουμε. 

Κυστίτιδα 
Το θεραπευτικό τρόφιμο: Μύρτιλα 
Πώς δρουν: Πέρα από τα κράνμπερι, που οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε ότι μειώνουν τον κίνδυνο μολύνσεων του ουροποιητικού, οι ειδικοί θεωρούν βοηθητικά σε περιπτώσεις κυστίτιδας και τα μύρτιλα, χάρη στις αντισηπτικές τους ιδιότητες. 
Στην πράξη Μπορούμε να αναζητήσουμε τρόπους να τα εντάξουμε στο καθημερινό μας διαιτολόγιο. Μια καλή ιδέα για πρωινό π.χ. είναι να προσθέσουμε μια χούφτα μύρτιλα στα δημητριακά μας. Tip Θα τα βρούμε σε μεγάλα σουπερμάρκετ και καταστήματα υγιεινής διατροφής. 
Διαβήτης  Το θεραπευτικό τρόφιμο: Πράσινα φυλλώδη λαχανικά  Πώς δρουν: Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά βοηθούν στον έλεγχο των επιπέδων της γλυκόζης του αίματος, εμποδίζουν τη γρήγορη απορρόφηση των υδατανθράκων από το έντερο και έτσι αποτελούν ιδανική τροφή για τους διαβητικούς. Βρετανική έρευνα έδειξε ότι όσοι καταναλώνουν καθημερινά 1½ μερίδα πράσινων λαχανικών (γύρω στα 106 γρ.) παρουσιάζουν μειωμένη πιθανότητα εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 σε ποσοστό 14%. 
Στην πράξη: Μπορούμε να τα ψήσουμε στον ατμό, το φούρνο, τη σχάρα, να τα βράσουμε, να τα σοτάρουμε ή να τα φάμε ωμά. 


Πονοκέφαλος 
Το θεραπευτικό τρόφιμο: Κάρι 
Πώς δρα: Το κάρι είναι ένα μείγμα μπαχαρικών με οφέλη στην υγεία μας, κυρίως λόγω της κουρκουμίνης και του σαλικυλικού οξέος που περιέχει. Το σαλικυλικό οξύ -ενεργό συστατικό της ασπιρίνης- βρίσκεται σε μπαχαρικά όπως το κύμινο, ο κουρκουμάς και η πάπρικα, τα οποία περιέχονται στο κάρι. Μελετητές από το ερευνητικό ινστιτούτο Rowett στο Αμπερντίν βρήκαν ότι το κάρι δεν προκαλεί παρενέργειες (π.χ. εσωτερική αιμορραγία και έλκη), όπως συμβαίνει με τη μακροχρόνια χρήση της ασπιρίνης. 
Στην πράξη: Μπορούμε να το εντάξουμε στη διατροφή μας πασπαλίζοντας τις σαλάτες και τις σάλτσες μας. 

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου 
Το θεραπευτικό τρόφιμο: «Αγκινάρα της Ιερουσαλήμ» 
Πώς δρα: Είναι ένας βολβός πλούσιος σε πρεβιοτικές ίνες και συγκεκριμένα σε ινουλίνη, έναν υδατάνθρακα που συνδέεται με την καλή υγεία του εντέρου. Θεωρείται ότι μπορεί να μειώσει τα γαστρεντερικά προβλήματα που προέρχονται από μειωμένη έκκριση χολής. Επειδή τονώνει το συκώτι και παράγει αυτή τη σημαντική για την πέψη γαστρική ουσία, ανακουφίζει από τις στομαχικές διαταραχές (π.χ. ναυτία, τυμπανισμός).
Στην πράξη: Μπορούμε να τη μαγειρέψουμε ψητή, βραστή ή στον ατμό, ή να την προσθέσουμε στις σούπες μας. 



Πονόδοντος 
Το θεραπευτικό τρόφιμο: Γαριφαλέλαιο 
Πώς δρα: Οι οδοντίατροι γνωρίζουν εδώ και χρόνια την αναλγητική, αντιφλεγμονώδη και αντιμικροβιακή δράση της ευγενόλης, του αιθέριου, δηλαδή, ελαίου του γαρίφαλου. 
Στην πράξη: Το γαριφαλέλαιο θα μας βοηθήσει να ανακουφιστούμε από τον έντονο πόνο, μέχρι να επισκεφτούμε τον οδοντίατρο. Βουτάμε την άκρη μιας μπατονέτας στο γαριφαλέλαιο και κάνουμε μια μικρή επάλειψη στο πονεμένο μας δόντι ή βάζουμε σε 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό 5-6 σταγόνες αιθέριο έλαιο γαρίφαλο και κάνουμε πλύσεις. 
Άφθες  Το θεραπευτικό τρόφιμο: Κρέας  Πώς δρα: Το να παρουσιάζουμε συχνά άφθες ίσως να υποδεικνύει την έλλειψη του οργανισμού μας σε σίδηρο. Η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε σίδηρο μπορεί να προλάβει την εμφάνισή τους. 
Στην πράξη: Εξαιρετικά πλούσια πηγή σιδήρου είναι το κόκκινο κρέας. Ανάλογες ποσότητες σιδήρου, αλλά λιγότερο απορροφήσιμες από τον οργανισμό, περιέχουν και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά. Για να αυξήσουμε την απορρόφηση σιδήρου, μπορούμε μετά το γεύμα να πιούμε ένα φυσικό χυμό πορτοκαλιού ή να προσθέσουμε λεμόνι στη σαλάτα μας. Η βιταμίνη C βοηθά το σώμα μας να απορροφήσει μεγαλύτερη ποσότητα σιδήρου. 



ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΝ κ. ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΛΦΑ, κλινικό διατροφολόγο-διαιτολόγο, και την κ. ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΟΥΤΑΦΗ, ειδική επιστήμονα ορθής διατροφής και ευεξίας.

ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ; ΨΑΡΙ
Τρώτε άφθονο ψάρι - το ιχθυέλαιο βοηθά στην αποφυγή πονοκεφάλων. Το ίδιο κάνει και το τζίντζερ, το οποίο μειώνει τη φλεγμονή και τον πόνο.

ΑΛΛΕΡΓΙΚΟ ΣΥΝΑΧΙ; ΓΙΑΟΥΡΤΙ
Να τρώτε πολλά γιαούρτια πριν την εποχή της γύρης. Επίσης, τρώτε κάθε μέρα μέλι.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΡΔΙΑΚΗΣ ΠΡΟΣΒΟΛΗΣ; ΠΙΝΕΤΕ ΤΣΑΪ
Αποτρέψτε την εναπόθεση λίπους στα τοιχώματα των αρτηριών με κανονικές δόσεις τσαγιού. (πράγματι, το τσάι καταστέλλει την όρεξη και να εμποδίζει το λίπος να εισβάλει... Το πράσινο τσάι είναι άριστο για το ανοσοποιητικό μας σύστημα)!


ΑΫΠΝΙΑ; ΜΕΛΙ
Τρώτε το μέλι ως ηρεμιστικό και καταπραϋντικό.

ΑΣΘΜΑ; ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
Τρώτε κρεμμύδια βοηθούν στη χαλάρωση και συστολή των βρογχικών σωλήνων.. (όταν ήμουν νέος, η μητέρα μου έκανε συσκευασίες με κρεμμύδι και τις τοποθετούσε στο στήθος μου, βοηθούσε στις αναπνευστικές παθήσεις και πραγματικά με έκανε να αναπνέω καλύτερα).

ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ; ΨΑΡΙ
Ο σολομός, ο τόνος, το σκουμπρί και οι σαρδέλες προλαμβάνουν την αρθρίτιδα. (το ψάρι έχει ωμέγα έλαια, ευεργετικά για το ανοσοποιητικό μας σύστημα)

ΣΤΟΜΑΧΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ; ΜΠΑΝΑΝΕΣ - ΠΙΠΕΡΟΡΙΖΑ (GINGER)
Η μπανάνα θα διορθώσει το στομάχι. Το Τζίντζερ θα θεραπεύσει την πρωινή αδιαθεσία και ναυτία.

ΟΥΡΟΛΟΙΜΩΞΗ; ΧΥΜΟΣ ΜΟΥΡΩΝ
Ο πολύ όξινος χυμός μούρων ελέγχει τα επιβλαβή βακτήρια.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΣΤΩΝ; ΤΡΩΤΕ ΑΝΑΝΑ
Κατάγματα των οστών και οστεοπόρωση μπορούν να προληφθούν με το μαγγάνιο στον ανανά. (Εγώ επιμένω στην χλωροφύλλη, για τα οστά)

ΠΡΟΕΜΜΗΝΟΡΡΟΪΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ; ΤΡΩΤΕ ΚΟΡΝ ΦΛΕΙΚΣ
Οι γυναίκες μπορούν να αποφύγουν τις επιπτώσεις του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου με νιφάδες καλαμποκιού, που συμβάλλουν στη μείωση της κατάθλιψης, του άγχους και της κούρασης.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΝΗΜΗΣ; ΤΡΩΤΕ ΣΤΡΕΙΔΙΑ
Τα στρείδια συμβάλουν στη βελτίωση της νοητικής λειτουργίας σας, παρέχοντας τον απαραίτητο ψευδάργυρο.

ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑΤΑ; ΤΡΩΤΕ ΣΚΟΡΔΟ
Καθαρίστε το μπουκωμένο κεφάλι (μύτη) με σκόρδο (θυμηθείτε, το σκόρδο επίσης μειώνει τη χοληστερίνη).

ΒΗΧΑΣ; ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
Μια ουσία παρόμοια με αυτή που υπάρχει στα σιρόπια του βήχα βρίσκεται στην καυτερή κόκκινη πιπεριά. Χρησιμοποιήστε κόκκινο πιπέρι (πιπέρι cayenne) με προσοχή, μπορεί να ερεθίσει το στομάχι σας.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ; ΤΡΩΤΕ ΣΙΤΑΡΙ, ΠΙΤΟΥΡΟ & ΛΑΧΑΝΟ
Συμβάλλει στη διατήρηση των οιστρογόνων σε υγιή επίπεδα..

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΟΝΑ; ΤΡΩΤΕ ΣΚΟΥΡΑ ΠΡΑΣΙΝΑ & ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Ένα καλό αντίδοτο είναι βήτα καροτένιο, μια μορφή βιταμίνης Α που βρέθηκε στα σκούρα πράσινα και πορτοκαλί λαχανικά.

ΕΛΚΗ; ΤΡΩΤΕ ΛΑΧΑΝΟ
Το λάχανο περιέχει χημικές ουσίες που βοηθούν στην επούλωση τόσο γαστρικών όσο και δωδεκαδακτυλικών ελκών.

ΔΙΑΡΡΟΙΑ; ΤΡΩΝΕ ΜΗΛΑ
Ψήστε στη σχάρα ένα μήλο με τη φλούδα του, αφήστε το να γίνει καφέ και φάτε το, για να θεραπεύσετε αυτή την κατάσταση (οι μπανάνες είναι καλές για αυτήν την πάθηση).

ΦΡΑΓΜΕΝΕΣ ΑΡΤΗΡΙΕΣ; ΤΡΩΤΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ
Τα μονοακόρεστα λιπαρά στο αβοκάντο μειώνουν τη χοληστερόλη.

ΥΨΗΛΗ ΑΡΤΗΡΙΑΚΗ ΠΙΕΣΗ; ΤΡΩΤΕ ΣΕΛΙΝΟ ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
Το ελαιόλαδο έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την αρτηριακή πίεση. Το σέλινο επίσης περιέχει μια χημική ουσία που μειώνει την πίεση.

ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ ΖΑΧΑΡΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ; ΤΡΩΤΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ & ΦΙΣΤΙΚΙΑ
Το χρώμιο στο μπρόκολο και στα φιστίκια βοηθάει στη ρύθμιση της ινσουλίνης και γλυκόζης στο αίμα.

ΑΚΤΙΝΙΔΙΟ:
Μικρό αλλά πανίσχυρο. Είναι μια καλή πηγή Καλίου, Μαγνησίου, Βιταμίνης Ε και φυτικών ινών. Η περιεκτικότητα του σε βιταμίνη C είναι διπλάσια από του πορτοκαλιού.

ΜΗΛΟ:
Ένα μήλο την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα. Παρά το γεγονός ότι ένα μήλο έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, έχει αντιοξειδωτικά και φλαβονοειδή που ενισχύουν τη δράση της βιταμίνης C, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση των κινδύνων εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου, καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού επεισοδίου.

ΦΡΑΟΥΛΑ:

Προστατευτικό φρούτο. Οι Φράουλες έχουν την υψηλότερη συνολική αντιοξειδωτική δύναμη μεταξύ των μεγάλων φρούτων και προστατεύουν τον οργανισμό από τον καρκίνο προκαλώντας, αιμοφόρα αγγεία που φράζουν τις ελεύθερες ρίζες. (Στην πραγματικότητα, κάθε berry (strawberry, blueberry κλπ) είναι καλό. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ουσίες και μας κρατούν νέους. Τα Βατόμουρα (blueberries) είναι τα καλύτερα και πολύ ευπροσάρμοστα στον τομέα της υγείας. Θα διώξουν όλες τις ελεύθερες ρίζες που έχουν εισβάλει στο σώμα μας).

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ:
Γλυκύτατο φάρμακο. Τρώγοντας 2 με 4 πορτοκάλια την ημέρα μπορεί να βοηθήσουν να κρατήσετε μακριά τα κρυολογήματα, χαμηλότερη τη χοληστερόλη, την πρόληψη και διάλυση πέτρας στα νεφρά, καθώς μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου.

ΚΑΡΠΟΥΖΙ:
Παγωμένο σβήνει τη δίψα. Αποτελείται από 92% νερό, είναι επίσης συσκευασμένο με μια γιγαντιαία δόση γλουταθειόνης, η οποία βοηθά ενισχύσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα.. Αποτελεί επίσης βασική πηγή λυκοπένιο - οξειδωτικό για την καταπολέμηση του καρκίνου. Αλλες θρεπτικές ουσίες που βρίσκονται στο καρπούζι είναι Βιταμίνη C και Κάλιο. (το καρπούζι έχει, επίσης, φυσικές ουσίες [φυσικές πηγές SPF] που διατηρούν το δέρμα μας υγιές, προστατεύοντας το από τις καρκινογόνες ακτίνες SUV).

ΓΚΟΥΑΒΑ & ΠΑΠΑΓΙΑ:
Κορυφαία για τη Βιταμίνη C. Είναι σαφείς νικητές για την υψηλή περιεκτικότητα τους σε Βιταμίνη C. Γκουάβα είναι επίση πλούσια σε φυτικές ίνες που βοηθούν στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας.

ΠΑΠΑΓΙΑ:
Είναι πλούσια σε καροτίνη, που είναι καλή για τα μάτια μας (επίσης καλή για τα αέρια και τη δυσπεψία).

ΝΤΟΜΑΤΑ:
Είναι πολύ καλή ως προληπτικό μέτρο για τους άνδρες. Τους κρατά μακριά από προβλήματα προστάτη.

www.vita.gr
r-u-sirius.net

Παρατήρησις: Οι πληροφορίες που δίδονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας

Δημοφιλείς αναρτήσεις