Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018

Μωσαϊκό: Το κόκκινο κρασί προστατεύει από τον καρκίνο του ε...

Μωσαϊκό: Το κόκκινο κρασί προστατεύει από τον καρκίνο του ε...:   Το κόκκινο κρασί προστατεύει από τον καρκίνο του εντέρου Ερευνητές μελετούν την επίδραση της ρεσβερατρόλης Χημική ουσ...



Το κόκκινο κρασί προστατεύει από τον καρκίνο του εντέρου

Μωσαϊκό: Πώς θα μάθει να παίζει με κανόνες;

Μωσαϊκό: Πώς θα μάθει να παίζει με κανόνες;:   Πώς θα μάθει να παίζει με κανόνες; Το παιχνίδι είναι ευεργετικό για τα παιδιά από πολλές πλευρές. Μία από αυτές είναι ότι...



Πώς θα μάθει να παίζει με κανόνες; | tlife.gr

Μωσαϊκό: Γαλατόπιτα

Μωσαϊκό: Γαλατόπιτα: Γαλατόπιτα Πολύ νόστιμη συνταγή για σπιτική γαλατόπιτα. Τρώγεται ζεστή και κρύα, σαν πρωινό, κολατσιό ή επιδόρπιο. Γάλα: 1,5 λίτ...



Αποτέλεσμα εικόνας για Γαλατόπιτα

Μωσαϊκό: Το αγγελάκι της φουντωτής γιρλάντας

Μωσαϊκό: Το αγγελάκι της φουντωτής γιρλάντας: Το αγγελάκι της φουντωτής γιρλάντας - Έρχονται τα Χριστούγεννα! φώναξε χαρούμενα ένα χειμωνιάτικο πρωινό ο μικρός άγγελος. Η Χριστ...

Αποτέλεσμα εικόνας για Το αγγελάκι της φουντωτής γιρλάντας

Μωσαϊκό: ''ΤΟ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟ''

Μωσαϊκό: ''ΤΟ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟ'':   http://www.afipnisi.org/2011/04/blog-post_4864.html   ''ΤΟ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟ'' digg Θα...

«Κονγκό» του Éric Vuillard

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε μια δημοσίευση.
 
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ~ POLITEIA BOOKSTORE
Ανεξάρτητο βιβλιοπωλείο
Ο χρήστης ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ~ POLITEIA BOOKSTORE πρόσθεσε μια νέα φωτογραφία στο άλμπουμ: παρουσιάσεις προτάσεις δημοσιεύσεις.
ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ το σαρκαστικό, θυμωμένο, εμπνευσμένο, αριστουργηματικό «Κονγκό» του Éric Vuillard. Μέσα από αυτή τη σύντομη αφήγηση ο Vuillard ξεπερνά τη λογοτεχνία, σαρώνει και σβήνει το σύνορο μεταξύ Ιστορίας και ιστορίας και μας δίνει να καταλάβουμε τι σημαίνει να ζούμε στους καιρούς που ζούμε.
«Το Κονγκό δεν υπάρχει». Άρα πρέπει να επινοηθεί. Το 1884, στο Συνέδριο του Βερολίνου, όταν οι μεγάλες δυνάμεις μοιράζουν μεταξύ τους την Αφρική, ιδρύουν μια εμπορική επιχείρηση: το ανεξάρτητο κράτος του Κονγκό.
«Ήταν κάτι πρωτοφανές. Ποτέ τόσα κράτη δεν είχαν επιδιώξει να συμφωνήσουν για το πώς θα εκτελούσαν μια κακή πράξη.»
Ακολουθούν οι εργασίες εκχέρσωσης, η εγκατάσταση εμπορικών καταστημάτων, οι σφαγές...
Το κακό αποκτά σάρκα και οστά όταν ο Ερίκ Βυϊγιάρ ζωντανεύει τον βασιλιά Λεοπόλδο Β΄(τον Χίτλερ της Αφρικής), τον ιχνηλάτη Σαρλ Λεμαίρ, τον βασανιστή Λεόν Φιεβέζ, τους διαπραγματευτές αδελφούς Γκοφφινέ. Στο Κονγκό, ιστορική αφήγηση και συνάμα πολιτική αποτίμηση του ελεύθερου εμπορίου (το κεφάλαιο για το ελεύθερο εμπόριο είναι ανυπόφορα εντυπωσιακό!) ο Βυϊγιάρ αναβιώνει, χωρίς να τρέφει καμία ψευδαίσθηση και χωρίς να χαρίζεται σε κανέναν, την περίοδο της αποικιοκρατίας, την αφετηρία της δικής μας νεωτερικότητας.
Είναι απίστευτο πόσο αστραφτερά γυαλισμένες είναι οι σύγχρονες απόψεις σχετικά με τέτοια τρομερά γεγονότα της Ιστορίας, διατυπωμένες με μεγάλη επιμέλεια ώστε τα γεγονότα να φαίνονται λιγότερα ή καλύτερα από ό, τι ήταν και, κατά κανόνα, να αποτελούν μια μακρινή και άγνωστη υπόθεση.
Ο απροκάλυπτος θυμός του Vuillard είναι αναζωογονητικός.

*
Διαβάστε οπωσδήποτε το «Κονγκό»
στην εξαιρετική μετάφραση του Γιώργου Φαράκλα από τις Εκδόσεις Πόλις
στην Πολιτεία: https://www.politeianet.gr/…/9789604356522-vuillard-eric-po…

το πιο σημαντικό εύρημα μετά το Δίσκο της Φαιστού!

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε μια δημοσίευση.
Μεγάλη ανακάλυψη με φόντο την Κνωσό καθώς οι ερευνητές μιλούν για σημαντικό αρχαιολογικό εύρημα.


daynight.gr
Μεγάλη ανακάλυψη με φόντο την Κνωσό καθώς οι ερευνητές μιλούν για σημαντικό αρχαιολογικό εύρημα. Σύμφωνα με τον ερευνητή αιγαιακών γραφών δρα Μηνά Τσικριτζή πρόκειται για η κυκλική στεφάνη από ελεφαντοστό, το πιο σημαντικό εύρημα μετά το Δίσκο της Φαιστού.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ.Τσικριτζής «σας ενημερώνω για την σημαντική ανακάλυψη της αρχαιολόγου Αθανασίας Κάντα στην Κνωσό.




 
Το σημαντικότερο πέρα από τα άλλα ευρήματα, είναι η κυκλική στεφάνη από ελεφαντοστό που έχει την μεγαλύτερη επιγραφή τελετουργικού και θρησκευτικού περιεχομένου μέχρι τώρα με συλλαβογράμματα της Γραμμικής Α. Περιμένουμε την επιστημονική δημοσίευση από τον  T.G. PALAIMA για να δούμε την μεταγραφή των συμβόλων που φαίνονται στην παρακάτω εικόνα: Το εύρημα αυτό ίσως είναι το πιο σημαντικό μετά τον Δίσκο της Φαιστού»
Πηγή: neakriti.gr

ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε μια δημοσίευση.
 
Aroma Tea-Herbs
#ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ #ΥΓΕΙΑ
Περιέχει ουσίες οι οποίες είναι χρήσιμες για την τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος, την αύξηση της κυκλοφορίας, και την βελτίωση της πέψης. μπορεί να τονώσει το νευρικό σύστημα. Χρησιμοποιείται για τη νευραλγία, σπασμούς, πληγές, έκζεμα, ρευματισμούς και την κατάθλιψη. Ως αντισπασμωδικό βότανο, δενδρολίβανο χρησιμοποιείται για να αυξήσει την παραγωγή ούρων. Ηρεμεί τα νεύρα, χαλαρώνει τους μυς, ανακουφίζει τον πόνο, και μειώνει την ένταση και το άγχος σε όλο το σώμα.
Περιέχει επίσης αντιφλεγμονώδη συστατικά που μπορεί να είναι χρήσιμο για τη μείωση της σοβαρότητας των κρίσεων άσθματος. Επιπλέον, το δεντρολίβανο έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει τη ροή του αίματος στο κεφάλι και τον εγκέφαλο, και τη βελτίωση της συγκέντρωσης.
Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, κατά συνέπεια, στην κατανάλωση. επιτρέπει το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού να είναι πιο ισχυρο και ενεργό. εμποδίζει την ανάπτυξη των μολυσματικών παραγόντων, τόσο, εσωτερικά και εξωτερικά. Έτσι, μπορεί κανείς να πει ότι το δεντρολίβανο είναι ακόμα καλό για να αποτρέψει το περίφημο κοινό κρυολόγημα,και έχει επίσης αντισηπτικές ιδιότητες. Όταν προστεθεί στο νερό του μπάνιου, θα βοηθήσει τις πληγές να επουλώνονται με φυσικό τρόπο και την πρόληψη της πιθανότητας μιας μόλυνσης.

η επιστήμη των υπολογιστών στην καθημερινή ζωή

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε μια δημοσίευση.
 
Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης
#ΝέαΚυκλοφορία: «Η αλγοριθμική τέχνη των αποφάσεων: η επιστήμη των υπολογιστών στην καθημερινή ζωή» των Brian Christian, Tom Griffiths, στη σειρά Sci-clopedia| Επιστημονική εκλαΐκευση.
Η ζωή όλων μας υπόκειται σε περιορισμούς χώρου και χρόνου, σε δεσμευτικά όρια από τα οποία προκύπτει ένα ιδιαίτερο είδος προβλημάτων. Τι πρέπει να κάνουμε ή να αφήσουμε ανολοκλήρωτο σε μια μέρα ή σε ολόκληρη τη ζωή μας; Πόση ακαταστασία πρέπει να αποδεχτούμε; Ποια ισορροπία μεταξύ νέου και γνώριμου προσφέρει τη μεγαλύτερη ικανοποίηση; Αν και τα διλήμματα αυτά φαίνονται αποκλειστικά ανθρώπινα, ωστόσο δεν είναι. Οι υπολογιστές, όπως κι εμείς, διαθέτουν περιορισμένο χώρο και χρόνο, κι έτσι οι επιστήμονες υπολογιστών έχουν παλέψει με τέτοια προβλήματα για πολλές δεκαετίες. Και οι λύσεις που έχουν βρει έχουν να μας διδάξουν πολλά.
Σε ένα συναρπαστικά διεπιστημονικό έργο, οι Μπράιαν Κρίστιαν και Τομ Γκρίφφιθς δείχνουν πώς οι αλγόριθμοι που έχουν αναπτυχθεί για τους υπολογιστές μπορούν να ξεδιαλύνουν και κάποια χαρακτηριστικά ανθρώπινα ερωτήματα. Εξηγούν πώς να βελτιώσουμε τη διαίσθησή μας και πότε να αφήνουμε τα πράγματα στην τύχη, πώς να αντιμετωπίζουμε τις πολυάριθμες επιλογές που μας κατακλύζουν και πώς να συνδεόμαστε καλύτερα με τους άλλους. Από την εύρεση συντρόφου μέχρι την εύρεση μιας θέσης παρκαρίσματος, από την οργάνωση της αλληλογραφίας μας μέχρι τη διαχείριση του χρόνου μας, η Αλγοριθμική τέχνη των αποφάσεων μεταμορφώνει τη σοφία της επιστήμης υπολογιστών σε στρατηγικές της καθημερινής ζωής.
Δείτε περισσότερα: https://www.cup.gr/book/i-algorithmiki-techni-ton-apofaseon/

ιδέες διακόσμησης Χριστουγέννων

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε μια δημοσίευση.

https://www.facebook.com/maria.dimitriou.5/posts/1950515675045205?__tn__=-R
Simple Christmas decoration ideas. 🎄
Απλές ιδέες διακόσμησης Χριστουγέννων. 🎄

σπανακόπιτα του Paxxi

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα βίντεο.

https://www.facebook.com/maria.dimitriou.5/posts/1952294314867341?__tn__=-R
Paxxi
Ακόμα να φτιάξεις την σπανακόπιτα του Paxxi; Σου έχω homework για το ΣΚ, αυτό το τραγανό φύλλο πρέπει να το δοκιμάσεις! Δες τη συνταγή εδώ http://bit.ly/2kLgf7J

Δημοφιλείς αναρτήσεις