Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

σειρά_40



Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε μια δημοσίευση.

Εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ
Ονειροπόλοι, καλλιτέχνες, συγγραφείς, άνθρωποι που αγωνίστηκαν για τα δικαιώματά μας. Από το όνειρο του #Μάρτιν_Λούθερ_Κινγκ, στην ειρηνική διαμαρτυρία του #Γκάντι και στον αγώνα του #Νέλσον_Μαντέλα, σε αυτό το βιβλίο θα μάθετε πώς 40 μεγάλες προσωπικότητες αφιέρωσαν τη ζωή τους για να κάνουν τον κόσμο καλύτερο με #ειρηνικό τρόπο.
Μια #νέα σειρά βιβλίων με μοντέρνα αισθητική που απευθύνεται σε αναγνώστες 8 έως 99 ετών μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις #Μίνωας, σε μετάφραση της Κλαιρ Νεβέ. Κάθε βιβλίο της #σειρά_40 συγκεντρώνει 40 προσωπικότητες που μέσα από τη δράση τους έχουν εμπνεύσει και επηρεάσει την #κοινωνία μας. Για κάθε #προσωπικότητα οι αναγνώστες θα βρουν το ιστορικό πλαίσιο μέσα στο οποίο έδρασε και σημαντικά βιογραφικά στοιχεία. Ποια προσωπικότητα θα επιλέξετε ως δικό σας πρότυπο;
Θα το βρείτε σε όλα τα #βιβλιοπωλεία! https://tinyurl.com/y4ewd3q5

Νηστίσιμα μπισκοτάκια με γεύση λεμόνι

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.


xrysessyntages.gr
Μοναδικά Νηστίσιμα μπισκοτάκια με γεύση λεμόνι χωρίς αυγά και χωρίς βούτυρο

ΥΛΙΚΑ 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 ποτήρι ηλιέλαιο 2 κούπες ζάχαρη κρυσταλλική Ξύσμα από 2 λεμόνια 2 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού 1 ποτήρι νερό 2 κουταλιές της σούπας μπέικιν-πάουντερ 2-3 γαρύφαλλα 1 στίκ κανέλα Εκτέλεση Η διαδικασία για να φτιάξεις αυτά τα υπέροχα μυρωδάτα μπισκοτάκια είναι πολύ εύκολη και θα χρειαστείς […]
ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ποτήρι ηλιέλαιο
  • 2 κούπες ζάχαρη κρυσταλλική
  • Ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού
  • 1 ποτήρι νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας μπέικιν-πάουντερ
  • 2-3 γαρύφαλλα
  • 1 στίκ κανέλα

Εκτέλεση

Η διαδικασία για να φτιάξεις αυτά τα υπέροχα μυρωδάτα μπισκοτάκια είναι πολύ εύκολη και θα χρειαστείς μόνο 10 λεπτά από τον χρόνο σου.
Ξεκινάμε φτιάχνοντας ένα σιρόπι με άρωμα λεμόνι. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό μαζί με τη μία κούπα ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό του λεμονιού, τη κανέλα και το γαρύφαλλο. Το αφήνουμε να βράσει για περίπου 10 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. Μόλις περάσουν τα 10 λεπτά, αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Στη συνέχεια σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε την άλλη κούπα ζάχαρης μαζί με το ηλιέλαιο και τα χτυπάμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Βάζουμε και το μπέικιν-πάουντερ και μετά αρχίζουμε να ρίχνουμε μέσα σιγά σιγά το σιρόπι μας που έχει κρυώσει. Ανακατεύουμε συνέχεια και τέλος ρίχνουμε και το αλεύρι.
Με ένα κουτάλι ή με το μίξερ, ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη. Ανοίγουμε τη ζύμη μας και τη κόβουμε σε ότι σχήμα επιθυμούμε με ντεκουπάζ ή με κάποιο ποτήρι ή κουτάλι. Σε ένα ταψάκι, βάζουμε λαδόκολλα και τα απλώνουμε πάνω.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Τα νηστίσιμα μπισκοτάκια με γεύση λεμόνι, είναι έτοιμα να τα απολαύσεις.
Extra tips:
  • Μπορείς αντί για ξύσμα λεμονιού, να προσθέσεις ξύσμα πορτοκαλιού και χυμό, για να γίνουν πιο πορτοκαλένια και γλυκά.
  • Αν θέλεις να γίνουν πιο σοκολατένια, απλά πρόσθεσε κομματάκια μαύρης σοκολάτας μέσα στο μείγμα μας.
  • Για να τα διακοσμήσεις πιο όμορφα, απλά ανέμειξε λίγο γάλα με λίγο ζάχαρη άχνη και άπλωσε το πάνω από τα μπισκότα. Με αυτόν τον τρόπο θα έχεις μία παχύρευστη κρέμα που θα δώσει μία έξτρα νοστιμιά στα μπισκότα μας.
  • Αν δεν τα θέλεις τόσο νηστίσιμα, μπορείς να προσθέσεις 2 αυγά, όπως και 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο.
  • Δοκίμασε τα μαζί με κάποιο φυτικό γάλα και πίστεψε με, θα γίνει η αγαπημένη σου συνήθεια.
Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : eisaimonadiki

Καθηγητής Μπίντας: «Τεράστια ανακάλυψη

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
otavoice.gr
Μια σημαντική συνέντευξη στην  κάμερα του OTAVOICE και στον Βασίλη Περδικίδη έδωσαν ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου του Νίς κ. Αθανάσιος Μπίντας και ο γνωστός νομισματολόγος ερευνητής και συγγραφέας Αστέριος Τσίντσιφος.
Όπως είχε σε αποκλειστικότητα παρουσιάσει το OTAVOICE ο Αστέριος Τσίντσιφος είναι έτοιμος να δημοσιοποιήσει στην παγκόσμια κοινότητα την εργασία του με την οποία έσπασε το μυστικό που κρύβει ο Δίσκος της Φαιστού. Πρόκειται όπως λέει και στην κάμερα του Βασίλη Περδικίδη, ο ομότιμος καθηγητής Αθανάσιος Μπίντας για μια κορυφαία ανακάλυψη που θα ταράξει τα νερά της επιστημονικής κοινότητας σε παγκόσμιο επίπεδο.
«Χαριτολογώντας λέω στον κύριο Τσίντσιφο δεν έχεις ούτε εσύ  συνειδητοποιήσεις το μέγεθος της ανακάλυψης που έκανες». Ο καθηγητής αναφέρει ότι έχει έρθει σε επαφή με το παγκόσμιας εμβέλειας Πανεπιστήμιο του ΜΙΤ στις ΗΠΑ και αναμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον την μελέτη του Έλληνα νομισματολόγου. Κάτι που δεκάδες σημαντικοί επιστήμονες γλωσσολόγοι δεν κατάφεραν, ο Αστέριος Τσίντσιφος είναι ο άνθρωπος που κατάφερε να διαβάσει τον Δίσκο της Φαιστού σπάζοντας τον κώδικα των συμβολισμών του.
Ο ομότιμος καθηγητής κ.Θανάσης Μπίντας μας ανέφερε ότι «τόσα χρόνια δεν μπορούσαν ειδικοί γλωσσολόγοι να μπουν στην έννοια του Δίσκου της Φαιστού γιατί αυτό για να γίνει χρειαζόταν ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΣΙΑ και κυρίως ΑΡΧΑΙΟΣΥΜΒΟΛΙΚΗ των αρχαίων κάτι που συνδυάζει ο κ.Αστέριος Ταίντσιφος».
Ο γλωσσολόγος δρ. Γκάρεθ Όουενς, είχε ανακοινώσει τον Φεβρουάριο του 2018 πως «μετά από 10 χρόνια ερευνών η ερμηνεία του Δίσκου της Φαιστού έχει ξεπεράσει το 50%».
Οι γνώσεις του κ.Τσίντσιφου στην Αρχαιοσυμβολική του επέτρεψαν εντός 24ωρου με κάποια αριθμητικά ερεθίσματα που θα ανακοινώσει ο ίδιος στην παρουσίαση, να σπάσει τον κώδικα του Δίσκου και να διαβάσει τον ΥΜΝΟ εντός 3 ημερών.
«Οι θρησκευτικές αυτές επιγραφές εντοπίστηκαν και με τάματα, συνεπώς οι μινωικές λέξεις που ήταν με τα μινωικά τάματα έχουν σχέση και με τη θρησκεία και με την υγεία» ανέφερε ο δρ Οουενς και επειδή ακούσαμε τον ΥΜΝΟ ολοκληρωμένο από τον κ.Τσίντσιφο όντως πρόκειται για επίκληση σε Θεότητα.
Ο δρ Οουενς ανέφερε πέρυσι τον Φεβρουάριο, όταν επί τόσα χρόνια ερευνών έφτασαν στο 50%, ότι «η ανάγνωση του Δίσκου είναι η καλύτερη δυνατή που υπάρχει τα τελευταία 110 χρόνια ή τους τελευταίους 37 αιώνες που κάποιος ή κάποια διάβασε τον Δίσκο στην Κρήτη ίσως για τελευταία φορά, 500 χρόνια πριν τον Τρωικό Πόλεμο» είπε επίσης ότι «γλωσσολογικές ενδείξεις ότι σημαίνουν κάτι» μα το θέμα δεν ήταν γλωσσολογικό αλλά σηματολογικό!
Η ερμηνεία του κ.Τσίντσιφου θεωρείται ολοκληρωμένη και ακριβής γιατί τυχόν ανακολουθία της ανάλυσης  των αρχαιοσυμβολισμών  δεν θα απέδιδε ορθά τον Υμνο και δεν θα ήταν κατανοητός!
Μια διαφορά που υπάρχει μεταξύ του δόκτορα και του νομισματολόγου κ.Τσίντσιφου είναι και ο αριθμός των στίχων που αναγράφονται στον Δίσκο και έχουμε αναλύσει σε προηγούμενο άρθρο μας!
Η παρουσίαση της ανακάλυψης του Αστέριου Τσίντσιφου αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύντομα στο φυσικό χώρο της στην Κρήτη, δίπλα στον Δίσκο της Φαιστού.
Δείτε την ενδιαφέρουσα συνέντευξη του καθηγητή Αθανάσιου Μπίντα και του νομισματολόγου Αστέριου Τσίντσιφου  στην κάμερα του OTAVOICE που συνεχίζει να προβάλλει μια σπουδαία ανακάλυψη για τον Ελληνισμό.
https://www.youtube.com/watch?v=Y1-SfT9Bgos

Περδικίδης Βασίλειος

 

Το νου σας στην παγίδα...

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
agroselida.blogspot.com

Το νου σας στην παγίδα, μην ξεριζώσετε ελιές λόγω επιδότησης

Ξεσπάει σε λίγο «το αντάρτικο της ελιάς» Το νου σας μην ξεριζώσετε τις ελιές, λόγω επιδότησης.
“Σε λίγο οι τρελοί θα μας πουν πως πρόκειται για… «τρελά ελαιόδενδρα»…”
Ο Γιώργος Λεκκάκης, γνωστός συγγραφέας – δημοσιογράφος, για τις θέσεις και απόψεις του γύρω από την Ελλάδα, την παράδοση, τη φύση και το περιβάλλον παρουσιάζει άρθρο που καθιστά τους Έλληνες πέρα από ενήμερους του θέματος, υπόλογους αν δεν αντιδράσουν…
Κάνει λόγο για την συντονισμένη προσπάθεια καταστροφής των γνήσιων ελαιόδενδρων της Ελλάδας και την αντικατάστασή τους από υβδριδικά… Δηλαδή «κάποιοι» θα επιχειρήσουν να κάνουν ότι και με το σιτάρι.
Δείτε και Η κοιλίτσα του σιταριού και η δραματική τροποποίηση μιας υγιεινής τροφής
Αφού έχουν αποκτήσει στον τόπο τους τα εξαιρετικά ελληνικά φυτά και δένδρα, θα επιβάλουν στους Έλληνες να τα καταστρέψουν και να υποβαθμίσουν απόλυτα την ποιότητα και την γνησιότητα της παραγωγής. Ειδικά στην περίπτωση της Ελληνικής ελιάς, αν το καταφέρουν θα έχουν αποκόψει τον Έλληνα από ένα κυρίαρχο συστατικό της ιστορίας, της παράδοσης, της πίστης, της καλλιέργειας, της παραγωγής, της διατροφής, της Ζωής του! Απομένει η θάλασσα και ο ήλιος.
Ο Γιώργος Λεκκάκης επισημαίνει ότι υπάρχει λύση και παρουσιάζει τη θέση του.
Υπάρχει λύση για τη σωτηρία των ελαιώνων;
Γράφει ο Γιώργος Λεκκάκης
Εάν πραγματικά θέλουμε να σωθούν τα ελαιόδενδρα, οι ελιές και το, ζωτικό για εμάς, ελαιόλαδό μας, με το πρόβλημα του «βακτηρίου» (που «ξαφνικά» «προέκυψε» κι αυτό, μέσ’ στην κρίση), ίσως, μια λύση είναι η αντιμετώπιση του με ζεόλιθο σε συνδυασμό και με ενεργούς μικρο-οργανισμούς (*) μαζί… Και όχι μόνον!Δείτε και ΑΥΤΌ για τις ελιές… Το ήξερες;
Στο τέλος – τέλος, εάν κάποιοι αμφιβάλουν, τι έχουν να χάσουν; Αφού εν τέλει θα τους επιβάλουν να κόψουν τα «άρρωστα ελαιόδενδρα», θα τα δυσφημίσουν ως άρρωστα (οι άρρωστοι), και θα πείσουν τον κόσμο πως πρέπει να θανατωθούν, όπως οι «τρελές αγελάδες» και τα «τρελά κοτόπουλα»… Οι τρελοί τα βλέπουν όλα τρελά… Κι όλα αυτά με την βούλα κάποιων «επιστημόνων»…Δείτε και Νίκος Λυγερός ενάντια στην κυάνωση, υπέρ του Ζεόλιθου (Βίντεο)!
Στην θέση των πανάρχαιων ελληνικών ελαιόδενδρων (μόνο στην Κρήτη υπάρχουν περισσότερα απο 100 ελαιόδενδρα, που ζουν από την μινωική εποχή και είναι ακόμα ενεργά και παράγουν και προσφέρουν στην τοπική εθνική οικονομία!), θα φυτευθούν ξερακιανά υβρίδια κακομοίρικων ελιών, άσχετα με την ελληνική φύση, το ελληνικό χώμα, τον Έλληνα… Και θα επιδοτείται και θα έχει πρόσβαση στα ελαιοτριβεία μόνον όποιος θα έχει υβριδιακές ελιές! Και τότε θ’ αρχίσει το «αντάρτικο της ελιάς»! Ένα αντάρτικο, πολύ χειρότερο απ’ αυτό που βίωσαν οι Γερμανοί ναζί στην Ελλάδα επί Κατοχής! Και επειδή το θυμούνται καλά, τους το ξανα- υπενθυμίζω… κι αυτών, και όλων των συν-εμπνευστών αυτού του σχεδίου…Δείτε και Πόσα υβρίδια φάγαμε σήμερα;
Τί είναι τα Υβρίδια και πόσο “αθώα” είναι.
Εγώ πιστεύω ότι, αυτό το κτύπημα στα ελαιόδενδρα και το ελαιόλαδο είναι εσκεμμένο. Θέλουν να μας πιουν το λάδι στην κυριολεξία πια! Θα πρέπει να το σταματήσουμε με κάθε τρόπο! Και οι επιστήμονες, και οι καθηγητές, να σταθούν στο ύψος τους, κάποτε, επιτέλους!Δείτε Το «θαύμα» της… ελιάς
και Τα επαναστατικά ευεργετήματα ελιάς και ελαιόλαδου
Ελαιόλαδο: Ισχυρή προστασία από καρδιαγγειακά, καρκίνο, φλεγμονές
Τέλος, πρέπει να βρούμε και να επαναφέρουμε τους παλαιούς σπόρους.
Οι καινούργιοι είναι υβρίδια και, τελικά, ύβρις. Και αν δεν βρούμε τους παλαιούς, μπορούμε να τους επαναφέρουμε στην πρωταρχική τους μορφή…Δείτε και ΣΩΣΤΕ… ΚΡΥΨΤΕ… ΑΣΦΑΛΙΣΤΕ ΣΠΟΡΟΥΣ !!!
Το πολιτικό παιχνίδι γύρω από τους παραδοσιακούς σπόρους
Γενετικά Τροποποιημένοι Σπόροι.
Τι σπόρους να φυτέψεις και που μπορείς να τους βρεις
(*) Για τους ενεργειακούς μικροοργανισμούς μπορείτε να ενημερωθείτε από τα βιβλία και τις έρευνες του Ιάπωνα καθηγητή Φυτοκομίας στο Κολέγιο Γεωργίας (Πανεπιστήμιο του Ρίουκους), Teruo Higa. Αλλά και τον δικό μας, κ. Θ. Θωμίδη, του Α.Π.Θ. Φυσικά το (εγ)κατεστημένο θα πέσει πάνω τους να τους φάει – γνωστός κανίβαλος! Όμως οφείλουμε να δώσουμε στην εναλλακτική επιστήμη την ευκαιρία να αποδείξει αυτά που ισχυρίζεται. Για το καλό της φύσεως, δηλ. της ανθρωπότητας, δηλ. του πλανήτη Γη, του σπιτιού μας…
“Τροφή”: Το θέμα, αδιαμφισβήτητα με κέντρισε, καθώς θεωρώ την ελιά από τα Ιερότερα και Ωφελιμότερα δέντρα που υπάρχουν πάνω στον πλανήτη και δη στην πατρίδα μας! Θεωρώ απαράδεκτο δε, το ξερίζωμά τους για οποιονδήποτε λόγο, εφόσον μπορούν να σωθούν, αλλά και επειδή θα έπρεπε πια να γνωρίζουμε αυτού του είδους τις “παγίδες” των επιδοτήσεων και των μονοκαλλιεργειών, που έχουν καταστρέψει κυριολεκτικά την πλούσια γη τούτου του τόπου.
Και βέβαια, ΔΕΝ έχω καμία, μα καμία αμφιβολία ότι παίζονται πολύ σοβαρά “παιγνίδια”, εις βάρος μας, όσον αφορά τους σπόρους!
Έτσι, έκανα μία μικρή αναζήτηση, όπου δεν πείστηκα εντελώς ότι τα παραπάνω ισχύουν στο 100%, χωρίς όμως και να μπορώ να το αποκλείσω με επιχειρήματα.
Δεδομένης, λοιπόν, της ανάγκης μου να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις στο καλό αυτού του τόπου, αποφάσισα να διαδώσω τούτη την είδηση με πάσα επιφύλαξη, ώστε εφόσον ισχύει να μπορέσουμε να δράσουμε αναλόγως, όσοι τουλάχιστον αντιλαμβανόμαστε την σοβαρότητα της κατάστασης, διότι δεν έχω, δυστυχώς και θλίβομαι, καμία αμφιβολία, ότι θα βρεθούν… “καλόπιστοι”, που για μία χούφτα κ@λ@λεφτά, θα μπορούσαν ακόμη και την μάνα τους να πουλήσουν…
Φαίνεται πως, μία άλλη εποχή μου αρμόζει. Τότε που έβριθε ο τόπος από ελιές και άλλα δέντρα και το ξερίζωμα ήταν αδιανόητο: Τα αυστηρά οικολογικά μέτρα των αρχαίων Ελλήνων, που μας κάνουν να ντρεπόμαστε για την οικολογική μας «συνείδηση». 
Είθε να τους μοιάσουμε, έστω, σε αυτό, γιατί δεν μπορεί πια να μην αντιλαμβανόμαστε την ιερή, και όχι μόνο, αξία ενός κυριολεκτικού φάρμακου, ενώ έξω δίνουν, και δικαίως, δεκάδες ευρώ μόνο και μόνο για ένα μικρό μπουκαλάκι: Παραμελημένο Ελληνικό προϊόν γίνεται ανάρπαστο στο εξωτερικό ως φάρμακο
Το είδα: hellas-now.com
 

Φασόλια γίγαντες γλυκό του κουταλιού!!

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
mageirikhkaisuntages.blogspot.com
Φασόλια γίγαντες γλυκό του κουταλιού!!!! Ασυνήθιστο γλυκό του…
Φασόλια γίγαντες γλυκό του κουταλιού!!!!
Ασυνήθιστο γλυκό του κουταλιού, με γεύση βρασμένου κάστανου βουτηγμένου σε υπέροχο σιρόπι! Δοκιμάζεις από περιέργεια και καταλήγεις να έχεις φάει το μισό βάζο!!!



Υλικά
1 kg φασόλια γίγαντες νέας σοδειάς
1,5 kg ζάχαρη
2 λίτρα νερό
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
2 φύλλα αρμπαρόριζας
1 πρέζα αλάτι
2-3 βανίλιες
1 κουτάλα σούπας μέλι
2 ξυλάκια κανέλα
Χυμό από 2-3 λεμόνια
Χρώμα κίτρινο ζαχαροπλαστικής

Εκτέλεση :
Από βραδύς βάζουμε σε κρύο νερό τα φασόλια και τα αφήνουμε να μουσκέψουν.
Ξεπλένουμε καλά τα μουσκεμένα φασόλια με άφθονο κρύο νερό και τα βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα.


Τα σκεπάζουμε με άφθονο νερό και τα αφήνουμε να πάρουν μια-δυο βράσεις σε δυνατή φωτιά.
Τα στραγγίζουμε, πετάμε αυτό το νερό και τα βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε νερό και αλάτι και τα σιγοβράζουμε για όση ώρα χρειαστεί.
Τα θέλουμε μαλακά αλλά όχι ζουλισμένα για αυτό προσέχουμε να μη διαλυθούν.
Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσουμε χύτρα, τα βράζουμε για 30 λεπτά.
Ελέγχουμε τα φασόλια μας και εφόσον έχουν βράσει τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.


Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το χυμό πορτοκαλιού, την ζάχαρη τα φύλλα αρμπαρόριζας και ξεκινάμε το βράσιμο του σιροπιού.
Μόλις λιώσει η ζάχαρη, ρίχνουμε και την κανέλα και το μέλι και παρακολουθούμε το δέσιμο του σιροπιού.



Περίπου ένα τέταρτο της ώρας πριν δέσει τελείως το σιρόπι, προσθέτουμε τα φασόλια να βράσουν όλα μαζί και όταν κοντεύει να δέσει το γλυκό, ρίχνουμε τις βανίλιες και τον χυμό λεμονιού, για να μη μας ζαχαρώσει το γλυκό, αλλά και για αντισηπτικό και συντηρητικό.
Το αποσύρουμε από την φωτιά, ρίχνουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής, ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα 1-2 φορές και το αφήνουμε να κρυώσει.




Μοιράζουμε το γλυκό σε γυάλινα αποστειρωμένα βάζα και τα γεμίζουμε με το σιρόπι του γλυκού. Βράζουμε τα καπάκια από τα βάζα, τα κλείνουμε καλά και τα αναποδογυρίζουμε.
Τα αφήνουμε ανάποδα για αρκετές ώρες μέχρι να κρυώσουν εντελώς.
Στη συνέχεια τα αποθηκεύουμε σε ντουλάπι και μετά το άνοιγμα στο ψυγείο. Καλή επιτυχία!

Πηγή: e-ptolemeos.gr --Μαγειρεύοντας με Αρετή Παπαδοπούλου .

Δημοφιλείς αναρτήσεις