Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

Πίτα με φέτα, μαϊντανό και πιπεριές Φλωρίνης

 pitafetamaintanos


Πίτα με φέτα, μαϊντανό και πιπεριές Φλωρίνης

1 κιλό πιπεριές Φλωρίνης σε ροδέλες
2 κρεμμύδια κομμένα σε καρεδάκια
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. Βιτάμ
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 αβγά
500 γρ. φέτα θρυμματισμένη
Αλάτι-πιπέρι
1 δόση για χωριάτικο φύλλο
Βιτάμ για το ταψί

Ζέστανε σε ένα φαρδύ τηγάνι το Βιτάμ και σόταρε με την πολύτιμη βοήθειά του τις πιπεριές με το κρεμμύδι, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να μαλακώσουν.

Μετά αλατοπιπέρωσε και πρόσθεσε το σκόρδο και το μαϊντανό (ή ακόμα και φρέσκο δυόσμο ή μαντζουράνα). Εναλλακτικά, μπορείς να ψήσεις ολόκληρες τις πιπεριές στο φούρνο για 30 λεπτά σε ένα ταψί, να τις κλείσεις σε μια πλαστική σακούλα μέχρι να κρυώσουν λίγο, να τις ξεφλουδίσεις, να αφαιρέσεις τα σπόρια και μετά να τις βάλεις στην πίτα.

Κατέβασε ύστερα από τη φωτιά και, μόλις κρυώσει το μείγμα, πρόσθεσε τη φέτα, τα αβγά και λίγο επιπλέον πιπέρι.

Άνοιξε δύο χωριάτικα φύλλα και άλειψέ τα καλά με Bιτάμ καθώς τα στρώνεις στον πάτο του ταψιού (που επίσης έχεις αλείψει με Bιτάμ). Άπλωσε από πάνω τη γέμιση και στρώσε από πάνω άλλα δύο φύλλα, αλλά όχι επίπεδα: με μπόλικες ζάρες.

Άλειψε την πίτα με λιωμένο Bιτάμ, ράντισέ τη με νερό και ψήσ' τη για 1 ώρα περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, μέχρι να ροδίσει.
cookoo.gr


Αν θέλετε να μας υποστηρίξετε πατήστε το  
play start mining πάνω δεξιά
σας ευχαριστώ! 

Μπιφτέκια Λαχανικών


Μπιφτέκια Λαχανικών

Μια πρωτότυπη νηστίσιμη συνταγή και κυρίως υγιεινή. Μπιφτέκι χωρίς κιμά, πολύ νόστιμο! Τρώγονται ευχάριστα και κυρίως από παιδιά που δεν αγαπούν τα όσπρια και που στην όψη μοιάζει αρκετά με ένα κανονικό μπιφτέκι. Φαγητό ιδιαίτερα εκλεχτό για χορτοφάγους, αλλά και για μια απαραίτητη αποτοξίνωση του οργανισμού μας, από την υπερκατανάλωση κρέατος.

2 μέτριες πατάτες
4 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 κούπα αρακά
½ κούπα καλαμπόκι
2 καρότα (τριμμένα)
3 φλ. Αλεύρι
Λίγο άνηθο
1 μπύρα
Αλάτι – πιπέρι
Ελαιόλαδο

Βράζουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις κόβουμε σε κομμάτια. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τρίβουμε το καρότο σε ένα τρίφτη.

Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και το καρότο σε καυτό λάδι για 3-4 λεπτά. Μετά ρίχνουμε και τον αρακά και το καλαμπόκι για άλλα 3-4 λεπτά. Και τα κατεβάζουμε από την φωτιά.

Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε την μπύρα και το αλεύρι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνει χυλός. Ρίχνουμε μέσα στο χυλό τα τσιγαρισμένα λαχανικά και τις πατάτες κι ανακατεύουμε πολύ, μέχρι ο χυλός να γίνει ομοιόμορφο μείγμα και να λιώσουν τελείως οι πατάτες.

Ρίχνουμε ψιλοκομμένο τον άνηθο και το ένα με δύο κουτάλια λάδι και τα ανακατεύουμε πολύ καλά, σχεδόν σαν ζυμώνουμε το μείγμα.

Πλάθουμε κομμάτια σε σχήμα μπιφτεκιού κα τα ψήνουμε στο φούρνο (στους 250 βαθμούς για 30 με 40 λεπτά) σε ένα ταψί που πρώτα έχουμε αλείψει με λάδι την βάση του.

Άλλη λύση τα πλάθετε σε μικρότερα κομμάτια και τα τηγανίζετε κι από τις δύο μεριές για 15 λεπτά.

Σερβίρονται ζεστά και συνοδεύονται εύκολα με ρύζι σπυρωτό. Μπορούν να αποτελέσουν κύριο πιάτο ή ορεκτικό σε πιατέλα, ανάμεσα σε άλλα νηστίσιμα. Δένουν πολύ καλά με κάθε είδους θαλασσινό πιάτο. Είναι πεντανόστιμα και ταιριάζουν με ούζο, τσίπουρο ή κρασί.

piatoimeras.blogspot.gr


Αν θέλετε να μας υποστηρίξετε πατήστε το play 
start mining πάνω δεξιά
σας ευχαριστώ! 

Ο ΕΞΥΠΝΑΚΙΑΣ - ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ - 1966.

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε το βίντεο του χρήστη Ταινίες Ελληνικού Κινηματογράφου.



Ταινίες Ελληνικού Κινηματογράφου.
Ο ΕΞΥΠΝΑΚΙΑΣ - ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ - 1966.


Αν θέλετε να μας υποστηρίξετε πατήστε το play 
start mining πάνω δεξιά
σας ευχαριστώ!

Ποιος είναι ο Σίμος Σιμεών;

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση του χρήστη Εκδόσεις Διόπτρα - Dioptra Publications.


Εκδόσεις Διόπτρα - Dioptra Publications
Εκδότης
Εκδόσεις Διόπτρα - Dioptra Publications
Ποιος είναι ο Σίμος Σιμεών;
Βρείτε το νέο απολαυστικό μυθιστόρημα του Γιάννη Ξανθούλη σε όλα τα βιβλιοπωλεία! https://www.dioptra.gr/Vivlio/878/712/Ego-o-Simos-Simeon/
📙 Λίγα λόγια για την υπόθεση:
Ο Σίμος Σιμεών –έτσι, με το Σι με γιώτα–, αν και θα μπορούσε, δεν ήρθε ουρανοκατέβατος στη Χαλκόπολη, μια ασήμαντη κωμόπολη στην Ανατολική Μακεδονία, με όλα τα στερεότυπα της ελληνικής επαρχίας στη δεκαετία του ’60. Είχε όμως τα δικά του φτερά και ήταν έτοιμος να τα δοκιμάσει σε επικίνδυνα πετάγματα.
Όλα ξεκινούν το 1964, μια σημαντική στιγμή για την Ελλάδα. Τότε, που κάτι έδειχνε να χαράζει ελπιδοφόρα στον βαλτωμένο μεταπολεμικό μας ορίζοντα, αλλά δεν θα κρατούσε για πολύ.
📙 Μετά το βραβευμένο «Την Κυριακή έχουμε γάμο», ο Γιάννης Ξανθούλης επιστρέφει με ένα ακόμα μυθιστόρημα που θα γίνει κλασικό: https://www.dioptra.gr/Vivlio/878/712/Ego-o-Simos-Simeon/


Αν θέλετε να μας υποστηρίξετε 
πατήστε το play start mining πάνω δεξιά
σας ευχαριστώ!


*ΔΙΧΤΥΩΤΗ ΤΣΑΝΤΑ ΓΙΑ ΨΩΝΙΑ *

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.

youtube.com

 Αν θέλετε να μας υποστηρίξετε πατήστε  
το play start mining πάνω δεξιά
σας ευχαριστώ!


Πορτοκάλι... για φυσική ομορφιά!



 Πορτοκάλι... για φυσική ομορφιά!
Οι καλύτερες προτάσεις αναζωογόνησης και περιποίησης κρύβονται στα ράφια της κουζίνας και του ψυγείου μας. 'Οπως έχουμε πει πολλές φορές και μοιραστήκαμε μαζί σας η φύση μπορεί και μας δίνει τόσα υλικά που με τη σωστή εφαρμογή και χρήση δίνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Σκεφτήκατε ποτέ ότι το πορτοκάλι, εκτός από βιταμίνες μπορεί να σας προσφέρει υπέροχη λαμπε
ρή επιδερμίδα;

Μάθετε λοιπόν ότι - εκτός από τη βιταμίνη C, το κάλιο, το ασβέστιο, το φώσφορο και την βιταμίνη Α που σας προσφέρει - το αιθέριο έλαιο της φλούδας, των ανθών και των φύλλων του είναι θησαυρός για την αρωματοποιία, τη ζαχαροπλαστική αλλά και την κοσμετολογία!

■ Μάσκα με πορτοκάλι

Χρειαζόμαστε: 1 πορτοκάλι

Πολτοποιείτε ένα πορτοκάλι και στη συνέχεια το χρησιμοποιείται σαν μάσκα για 10-15 λεπτά και την ξεβγάζετε. Είναι ιδανική για ένα δέρμα λαμπερό, απαλό, γυαλιστερό και καθυστερεί την εμφάνιση των ρυτίδων.


■ Ενυδατική μάσκα με πορτοκάλι (κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος)

Χρειαζόμαστε:
• 2 κ. σούπας χυμό πορτοκαλιού
• 1 κ. σούπας μέλι
• 1 πολτοποιημένο μήλο
• 1/2 κ. γλυκού φασκόμηλο

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά και στη συνέχεια ζεσταίνουμε το μείγμα για λίγο στο φούρνο μικροκυμάτων. Εφαρμόζουμε το μείγμα ομοιόμορφα στο πρόσωπο και το αφήνουμε για 20 λεπτά. Κατόπιν ξεπλένουμε με χλιαρό νερό χρησιμοποιώντας μια πετσέτα.

fe-mail.gr


 Αν θέλετε να μας υποστηρίξετε πατήστε  
το play start mining πάνω δεξιά
σας ευχαριστώ!

Προφιτερόλ για μεγάλη παρέα


Προφιτερόλ για μεγάλη παρέα

Bαθμολογία:

       

4 ψήφοι

Προστέθηκε από , 22.02.09

 

Photo

Περιγραφή

Με λίγο κόπο, μεγάλη ποσότητα νοστιμότατου προφιτερόλ με ελαφριά κρέμα και γεμάτο γλάσο.

Τι χρειαζόμαστε:

ΚΡΕΜΑ:

  • 160γρ. (1κουτί) άνθος αραβοσίτου

  • 1600γρ. γάλα ελαφρύ

  • 3/4 φλ. ζάχαρη

  • 500 γρ. φυτική σαντυγί

ΓΛΑΣΟ:

  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος

  • 200 γρ. κουβερτούρα

  • 1 ζαχαρούχο


  • Ακόμη: 300γρ. σαβουαγιάρ.

Στα γρήγορα

Κατηγορία

Διατροφή

Σερβίρει

20-25 άτομα

 

Πως το κάνουμε:

Διαβάστε περισότερο: Προφιτερόλ για μεγάλη παρέα 

 http://www.sintagespareas.gr/sintages/profiterol-gia-megali-parea.html#ixzz24J0DI35W 

 Αν θέλετε να μας υποστηρίξετε πατήστε  

το play start mining πάνω δεξιά

σας ευχαριστώ!

 

Η ΑΛΕΠΟΥ ΤΗΣ ΣΚΑΛΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ, Κίχλη

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση του χρήστη Εκδόσεις Κίχλη Kichli Publishing.


Εκδόσεις Κίχλη Kichli Publishing
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ Η ΤΡΙΤΗ ΕΚΔΟΣΗ
Ηλίας Λ. Παπαμόσχος, Η ΑΛΕΠΟΥ ΤΗΣ ΣΚΑΛΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ, Κίχλη

http://www.biblionet.gr/…/%CE%97_%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CF%80%C…

ΣΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΠΑΠΑΜΟΣΧΟΥ δεσπόζουν τα θέματα της μνήμης, του χρόνου, της απώλειας, του πόνου ως θεμελιώδους στοιχείου του ανθρώπινου βίου, της σχέσης μας με τα ζώα και τη φύση, από την κυριαρχία του ανθρώπου πάνω τους έως την ενοχή.
Τα πεζά του ανά χείρας βιβλίου δεν στηρίζονται στην καθαρόαιμη μυθοπλασία· αξιοποιούν τρόπους και τεχνικές της νεωτερικής πεζογραφίας, της ποίησης αλλά και του νεωτερικού αυτοβιογραφικού λόγου. Κάποια διηγήματα αρθρώνονται γύρω από ένα δίχτυ υπαινιγμών, δεξιοτεχνικά απλωμένο, ενώ άλλα οργανώνονται γύρω από πυκνούς συνειρμούς της μνήμης και της σκέψης που δημιουργούν επάλληλους κύκλους παρεκβάσεων – και οι δύο τρόποι λειτουργούν παρελκυστικά ως προς τον κρυμμένο πυρήνα των διηγημάτων. Ορισμένα από τα κείμενα του βιβλίου διαποτίζονται από την υπόγεια (αλλά δραστική) λειτουργία λέξεων-εννοιών που έχουν ενδυθεί ένα συμβολικό νόημα, ενώ άλλα νοηματοδοτούνται από τη διαφαινόμενη αλληγορική τους σκηνοθεσία. Σε κάποια άλλα πάλι οι μέθοδοι ανοικείωσης και αιφνιδιασμού –που επιτυγχάνονται με παραλληλισμούς θεμάτων σε ειρωνική αντίστιξη και ενίοτε με την πλήρη αντιστροφή της έκβασης των αφηγουμένων– δημιουργούν μιαν υπόκωφη ένταση. Εκείνα, τέλος, στα οποία τα προσωπικά βιώματα του συγγραφέα έχουν τον πρώτο λόγο καταφέρνουν, χάρη στους συνεχείς μετατονισμούς, να αποκτήσουν καθολικότερο χαρακτήρα.
Με μια γλώσσα απείθαρχη που αρδεύεται από ποικίλες πηγές, με τον ρυθμό του λόγου να παίζει βαρύνοντα ρόλο, διερευνώντας και δοκιμάζοντας τα όρια μεταξύ πεζού και ποιητικού λόγου, ο συγγραφέας δημιουργεί έναν δικό του κόσμο και ένα εντελώς ιδιαίτερο, προσωπικό ύφος. Συγχρόνως, ακροβατώντας στοχαστικά στη μεθόριο μεταξύ ύπαρξης και ανυπαρξίας, ο Ηλίας Παπαμόσχος επιχειρεί να ψηλαφίσει το αίνιγμα της ζωής, καθώς, παραφράζοντας τα λόγια του, «πιασμένοι είμαστε στον ιστό των αινιγμάτων, στο κέντρο του παραμονεύει ο καθρέφτης, συμπυκνωμένη άμμος ερήμου». Γ.Κ.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Ο Ηλίας Λ. Παπαμόσχος γεννήθηκε το 1967 στην Καστοριά. Η Αλεπού της σκάλας και άλλες ιστορίες είναι το πέμπτο βιβλίο του. Προηγήθηκαν τα εξής: Καλό ταξίδι, κούκλα μου..., Κέδρος 2004, Του χρόνου κυνήγια, Κέδρος 2005, Λειψή αριθμητική, Κέδρος 2009, Ο μυς της καρδιάς, Μεταίχμιο 2011.


 Αν θέλετε να μας υποστηρίξετε πατήστε  

το play start mining πάνω δεξιά

σας ευχαριστώ!

Η επιστροφή του βασιλιά - South Park The Fractured But Whole





 Αν θέλετε να μας υποστηρίξετε πατήστε  
το play start mining πάνω δεξιά
σας ευχαριστώ!

Η Selfie Και Ο Σωσίας! - South Park The Fractured But Whole Part 2





 Αν θέλετε να μας υποστηρίξετε πατήστε  
το play start mining πάνω δεξιά
σας ευχαριστώ!

2018



 Αν θέλετε να μας υποστηρίξετε πατήστε  

το play start mining πάνω δεξιά

σας ευχαριστώ!

ελιες στο νερο...



Έχομε ελιές στο νερό σε πλαστικό μπουκάλι....
 Πώς θα τις ελέγξω;

Αν θέλετε να μας υποστηρίξετε πατήστε το play 
start mining πάνω δεξιά
σας ευχαριστώ!


χρήσιμα και σαν ...παιχνίδι

για μεγέθυνση πατήστε ροδάκι 
να ανοίξει νέα καρτέλα με φακό


 απο ένθετο παλιάς εφημερίδας


 Αν θέλετε να μας υποστηρίξετε πατήστε  το play 
start mining πάνω δεξιά
σας ευχαριστώ!


Μπουκίτσες μαρέγκας με 3 υλικά


Μπουκίτσες μαρέγκας με 3 υλικά

Μια γρήγορη και πανεύκολη συνταγή.

Ποιος θα πίστευε ότι τα τόσο καλά χτυπημένα ασπράδια αυγών θα έβγαζαν ένα τόσο γλυκό και τραγανό ζαχαρωτό;

• 8 ασπράδια αυγών
• 425 γραμμάρια ζάχαρη
• 50 γραμμάρια κακάο

Προθερμάνετε το φούρνο στους 130 βαθμούς.

Βάλτε πάνω από μία κατσαρόλα με ζεστό νερό ένα μεταλλικό σκεύος με τα ασπράδια και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε συνεχώς με το σύρμα μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.

Κατεβάστε το μείγμα από τη φωτιά και χτυπήστε το στο μίξερ μέχρι να σφίξει η μαρέγκα και να κρυώσει.

Σταματήστε το χτύπημα και ρίξτε σιγά-σιγά το κακάο ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα.

Σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί σχηματίστε μικρές μαρέγκες με την βοήθεια ενός κορνέ. Μειώστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 100 βαθμούς και ψήστε για περίπου 1 και 1/2 ώρα. Αφήστε τις μαρέγκες σας να κρυώσουν μέσα στο φούρνο.

queen.gr



 Αν θέλετε να μας υποστηρίξετε πατήστε  
το play start mining πάνω δεξιά
σας ευχαριστώ!

Δημοφιλείς αναρτήσεις