Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

Διονύσης Παπαγιαννόπουλος (1912 – 1984)

Ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου. Έφυγε από τη ζωή στις 13 Απριλίου του 1984...
sansimera.grΟ ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου Διονύσης Παπαγιαννόπουλος γεννήθηκε στις 12 Ιουλίου του 1912 στο Διακοφτό. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, όπου και πρωτοεμφανίστηκε το 1938, στον «Βασιλιά Ληρ» του Σαίξπηρ, σε ρόλο που του έδωσε ο δάσκαλός του Αιμίλιος Βεάκης.
Τα χρόνια που ακολούθησαν συνέπραξε με τους θιάσους της Μαρίκας Κοτοπούλη, των Αρώνη - Χορν, Χατζίσκου - Συνοδινού, του Μουσούρη και του Ντίνου Ηλιόπουλου. Ως τα μέσα της δεκαετίας του 1950 εμφανίστηκε σε ρόλους του κλασικού ρεπερτορίου, ενώ αργότερα άρχισε να εμφανίζεται σε ελαφρές κωμωδίες. Το 1961 συγκρότησε τον δικό του θίασο, δίνοντας αξέχαστες ερμηνείες, σε έργα όπως «Ζήτω η ζωή» του Γεράσιμου Σταύρου και «Δεσποινίς Διευθυντής» των Ασημάκη Γιαλαμά και Κώστα Πρετεντέρη. Στο τελευταίο ενσάρκωσε τον κ. Βασιλείου, έναν ρόλο που επανέλαβε το 1964 στη μεγάλη οθόνη, δίπλα στην Τζένη Καρέζη.
Πρώτη κινηματογραφική εμφάνισή του ήταν το 1947, στην ταινία «Παιδιά της Αθήνας» του Τάκη Μπακόπουλου. Ακολούθησαν άλλες 134 ταινίες, στις περισσότερες από τις οποίες κράτησε δευτερεύοντες ρόλους, κλέβοντας όμως πάντα την παράσταση. Ξεχωρίζουν: «Το Ξύλο βγήκε από τον παράδεισο» (1959), «Χτυποκάρδια στο θρανίο» (1963), «Η βίλα των οργίων» (1964), «Μια τρελή, τρελή οικογένεια» (1965), «Υπάρχει και φιλότιμο» (1965), «Κάτι κουρασμένα παλικάρια» (1967), «Για ποιον χτυπά η κουδούνα» (1968), «Ένας ιππότης για τη Βασούλα» (1968), «Ο δασκαλάκος ήταν λεβεντιά» (1970), «Ο Κυρ Γιώργης εκπαιδεύεται» (1977). Το ρόλο του Μπαρμπα-Γιώργη είχε ενσαρκώσει με μεγάλη επιτυχία και στην τηλεοπτική σειρά «Το Λούνα Παρκ» το 1974.
Πέθανε ολομόναχος, στο διαμέρισμά του στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, στις 13 Απριλίου του 1984.

\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\


Σήμερα... 13/4

ωραία μοτίβα για κέντημα

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε μια παλιότερη δημοσίευση.





  

 

ωραία μοτίβα για κέντημα


\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\






δαντέλες ...δαντέλες...

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε το άλμπουμ του χρήστη Gancho y punto de cruz.





























Φωτογραφία του χρήστη Gancho y punto de cruz.

Φωτογραφία του χρήστη Gancho y punto de cruz.

 Φωτογραφία του χρήστη Gancho y punto de cruz.
Φωτογραφία του χρήστη Gancho y punto de cruz.
Φωτογραφία του χρήστη Gancho y punto de cruz.

Φωτογραφία του χρήστη Gancho y punto de cruz.

Φωτογραφία του χρήστη Gancho y punto de cruz.
Φωτογραφία του χρήστη Gancho y punto de cruz.
Φωτογραφία του χρήστη Gancho y punto de cruz.


 
Ο χρήστης Gancho y punto de cruz πρόσθεσε 89 νέες φωτογραφίες.
16 Απριλίου 2016 ·

Μην Σχεδιάζεις το Μέλλον

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.


Ό, τι είναι να γίνει θα γίνει στην ώρα του, και αυτό γιατί ο προορισμός του καθενός και το πεπρωμένο του δεν μπορούν να προσδιοριστούν με ακρίβεια. Μερικές φορές οι…
share24.gr

http://share24.gr/min-schediazis-mellon-o-ti-ine-na-gini-tha-gini-stin-ora-tou/


Ό, τι είναι να γίνει θα γίνει στην ώρα του, και αυτό γιατί ο προορισμός του καθενός και το πεπρωμένο του δεν μπορούν να προσδιοριστούν με ακρίβεια. Μερικές φορές οι καταστάσεις δείχνουν να μη μας ευνοούν και παρά τις προσπάθειές μας τα πράγματα δεν έρχονται όπως θα θέλαμε.
Τα όμορφα πράγματα δεν προγραμματίζονται, απλώς συμβαίνουν τυχαία στη ζωή μας και έτσι δεν χρειάζεται να αγχωνόμαστε γι’ αυτά. Γιατί αν κάτι είναι γραφτό να συμβεί, θα συμβεί ούτως ή άλλως. Ενώ αν κάτι άλλο δεν είναι γραφτό, τότε δεν θα συμβεί ποτέ. Είναι τόσο απλό.
Έτσι, για πολλά πράγματα στη ζωή μας που δεν εξαρτώνται από μας, καλό είναι να μην τα προγραμματίζουμε και να μην περιμένουμε τη στιγμή που θα έρθουν σε μας. Να σταματήσουμε να εφευρίσκουμε λόγους για τους οποίους εμμένουμε στο να ακολουθούμε ένα συγκεκριμένο μονοπάτι αναζήτησης και να αποδράσουμε από τον κόσμο των ατελέσφορων προσδοκιών και χρονοδιαγραμμάτων
Η αποδοχή ότι τα πράγματα στη ζωή έρχονται με έναν απλούστερο τρόπο, απελευθερώνει τις αισθήσεις μας, με αποτέλεσμα να απολαμβάνουμε τη ζωή προσεγγίζοντας την ευτυχία με έναν πιο άνετο και ήρεμο τρόπο.

Διάφορα πράγματα στη ζωή μας έρχονται, φεύγουν και αλλάζουν ταυτόχρονα

Όλοι μας συμφωνούμε ότι είμαστε το σύνολο των τυχαίων γεγονότων που μας έχουν συμβεί και των επιθυμιών μας.Ωστόσο, μερικές φορές τα γεγονότα που έχουν συμβεί στη ζωή μας δεν αντιστοιχούν με τις επιθυμίες μας και είναι   δύσκολο για μας να δεχτούμε τις συνέπειες που συνεπάγονται. Κάτι τέτοιο μας κάνει ανήσυχους, μας αγχώνει και πικράνει την ύπαρξή μας.
Εδώ ταιριάζει μια διάσημη Αραβική παροιμία: Αν έχεις μια λύση στο πρόβλημά σου, γιατί να ανησυχείς; Και αν δεν έχεις, γιατί να προβληματίζεσαι;
Ίσως μοιάζει παράδοξο το ότι δεν χρειάζεται να ανησυχούμε για τα προβλήματα που δεν μπορούμε να λύσουμε, αλλά το να τα αφήσουμε πίσω μας και να παραμείνουμε ήρεμοι, μερικές φορές είναι ο πιο σωστός δρόμος.
Από τα πρώτα πράγματα που καλό είναι να παραδεχόμαστε είναι ότι υπάρχουν καταστάσεις που είναι πέρα από τον έλεγχό μας και εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να αφήνουμε τη ζωή να κυλά και να αποδεχόμαστε τα γεγονότα που μας τυχαίνουν.

Δεν είμαστε το κέλυφος της ύπαρξης, αλλά η ανάσα της

Είμαστε αυτά που τρώμε, τα εμπόδια στα οποία σκοντάφτουμε, οι γρατσουνιές που δεν επουλώνονται στο σώμα και η πράξη του τέλος της ζωής μας. Δεν είμαστε μόνο τα χαμόγελα, οι χαρές και οι αλήθειες, αλλά επίσης τα ψέματα (αυτά που λέμε στους άλλους και αυτά που λέμε στον εαυτό μας), είμαστε οι επικρίσεις και τα δάκρυα που δεν έχουμε χύσει.
Έτσι, αν θέλαμε να εντοπίσουμε κάθε κομμάτι από το οποίο αποτελούμαστε, θα ήταν κάτι περισσότερο από μια περίπλοκη διαδικασία. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ανησυχούμε για το αν θα είμαστε ευτυχισμένοι ή για το τι μας επιφυλάσσει η ζωή στη συνέχεια.
Τα παραπάνω δεν έχουν να κάνουν με το αν πιστεύει ή δεν πιστεύει κάποιος στην τύχη, αντιθέτως μας διδάσκουν πως πρέπει να αφήνουμε τα γεγονότα να μας εκπλήσσουν και, συνεπώς, να αφήνουμε ανοιχτά τα παράθυρα των συναισθημάτων μας και να παραμένουμε χαλαροί, ώστε να αναζωπυρώσουμε τα αισθήματα μας.
Μερικές φορές είναι απαραίτητο να απελευθερώσουμε τον εαυτό μας και να αφήσουμε κατά μέρος τις προσδοκίες μας. Δηλαδή, θα πρέπει να αδειάσουμε το μυαλό μας από τις σκέψεις του, προκειμένου να αποκτήσουμε μια νέα προοπτική. Ας μετρήσουμε μέχρι το δέκα παίρνοντας μια ανάσα γεμίζοντας τους πνεύμονές με οξυγόνο. Αυτό θα μας προφυλάξει από τις χαμένες ευκαιρίες και από το να μετανιώσουμε γι’ αυτά που έχουμε χάσει. Όταν πρέπει να τελειώνουμε μια περίοδο, πρέπει να το κάνουμε, να σεβόμαστε τα σημεία στίξης που χρησιμοποιήσαμε και να ξεκινάμε μια νέα παράγραφο.
Ο Νίτσε έλεγε πως ό, τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό και είναι ακριβώς αυτή η ώθηση που μας δίνει τη δύναμη να περπατήσουμε χιλιόμετρα δύσβατων μονοπατιών ξυπόλυτοι. Η αλήθεια είναι πως σε αυτές τις περιπτώσεις έχουμε την ευκαιρία να ξεχωρίσουμε και να παραμερίσουμε τα λάθη του παρελθόντος και να πλεύσουμε πιο γρήγορα σε νέα πράγματα με το αεράκι της αλλαγής.
Να θυμάστε ότι τα μέρη του εαυτού μας που είναι χαλαρά συνδεδεμένα χάνουν συνήθως τη δύναμη που χρειάζονται για να τεθούν σε λειτουργία. Έτσι, δεν χρειάζεται να ξοδεύουμε τη ζωή μας στο παρελθόν μιας και οι δείκτες του ρολογιού δεν κινούνται προς τα πίσω.
Κοιτάξτε μόνο μπροστά, μάθετε να χαλαρώνετε, να εξετάζετε πολύ προσεκτικά τις άσχημες σκέψεις που περνούν από το μυαλό σας και να συλλογίζεστε τη ζωή με υπομονή. Μην επιδιώκετε να σχεδιάζετε κάθε χιλιοστό της διαδρομής σας στη ζωή. Μερικές φορές το μόνο που χρειάζεται είναι να μάθετε να εστιάζετε σωστά σε αυτά που σας έρχονται, να εντοπίζετε τις ευκαιρίες και να εμπνέεστε από την τύχη.
share24.gr / spiritalive via lamenteesmaravillosa

Για περισσότερα νέα σχετικά με Ψυχολογία & Αυτοβελτίωση κάντε like στην σελίδα στο facebook —>Spirit Alive – Ψυχολογία & Αυτοβελτίωση

Κάθε αναδημοσίευση ολική η μερική σε άλλο ιστότοπο θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας και σύνδεσμο (link) στο άρθρο, καθώς και στη σελίδα Spirit Alive στο facebook επίσης με ενεργό σύνδεσμο. Σε κάθε άλλη περίπτωση η αναδημοσίευση απαγορεύεται. Κάθε αναδημοσίευση σε έντυπο μέσο απαγορεύεται

πλεκτό που "φεύγει" γρήγορα

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε το βίντεο του χρήστη Moda a Crochet.



3.221.261 προβολές
Moda a Crochet
Crochet Stitch

\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\



...για τα πιάτα ...

Καλλιέργεια Καρπουζιού

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.


Ένα από τα πρώτα πράγματα που μας έρχεται στο μυαλό όταν σκεπτόμαστε το καλοκαίρι είναι το καρπούζι. Αυτό το γεμάτο δροσιά φρούτο και λαχανικό μας…
share24.gr



Ένα από τα πρώτα πράγματα που μας έρχεται στο μυαλό όταν σκεπτόμαστε το καλοκαίρι είναι το καρπούζι. Αυτό το γεμάτο δροσιά φρούτο και λαχανικό μας συντροφεύει στην καλοκαιρινή ραστώνη κάτω από τη σκιά της αυλής μας.
Σκεφτήκαμε ότι θα αναρωτιέστε πως θα το καλλιεργήσετε μόνοι σας στον κήπο και ότι θα έχετε απορίες για το τι πρέπει να κάνετε ώστε να εξασφαλίσετε πως οι προσπάθειές σας θα αποδώσουν και θα απολαύσετε το δικό σας καρπούζι στο πιάτο σας.
Πιο κάτω έχουμε κάποιες συμβουλές για σας που θα σας λύσουν τα χέρια και θα ενθαρρύνουν την προσπάθειά σας.

Προετοιμάστε το Χώμα στο Οποίο θα Φυτέψετε

  Το καρπούζι προτιμά για την ανάπτυξή του ελαφριά εδάφη με pH μεταξύ 6,0 και 6,8. Εδάφη με τέτοιες τιμές pH εξασφαλίζουν επαρκή ποσότητα ασβεστίου, το οποίο είναι σημαντικό για την θρέψη του φυτού, ενώ η έλλειψή του προκαλεί σήψη του καρπού στον ομφαλό. Προετοιμάσετε τις θέσεις φύτευσης, ρίξτε κομπόστ σε αυτές και καλύψτε με χώμα περίπου 5 εκατοστά πάνω από αυτό. Το κομπόστ παρέχει θρεπτικά συστατικά στο καρπούζι και βοηθά στην ομοιόμορφη κατανομή της υγρασίας, ενώ ταυτόχρονα διευκολύνει το οξυγόνο για την φυσιολογική ανάπτυξη των ριζών.
   
Πότε να φυτέψω

Το έδαφος πρέπει να έχει θερμοκρασία μεγαλύτερη από 16°C την άνοιξη και να έχουν περάσει τουλάχιστον δύο εβδομάδες από τον τελευταίο παγετό. Από το σημείο αυτό και μετά κάθε στιγμή είναι κατάλληλη εφόσον υπάρχουν θερμές συνθήκες. Συνήθως, μετά τον Απρίλιο οι συνθήκες είναι κατάλληλες. Για όσους μένουν σε ψυχρά κλίματα, θα πρέπει να φυτεύουν σε προστατευμένες θέσεις (μικρά θερμοκήπια) για όσο υπάρχει ο κίνδυνος πολύ χαμηλών θερμοκρασιών.

Φυτέψτε στην Σωστή Απόσταση


Για όσους επιλέξουν να φυτέψουν απευθείας με σπόρο, φτιάξτε ένα λοφίσκο με ύψος 30 εκατοστά και διάμετρο 60 με 90 εκατοστά μιας και η καρπουζιά, ανάλογα την ποικιλία της θέλει χώρο γύρω της να αναπτυχθεί. Ο λοφίσκος εξασφαλίζει καλή αποστράγγιση του νερού και ο ήλιος βλέπει καλύτερα το φυτό. Σε κάθε λοφίσκο φυτέψτε 5 ή 6 σπόρους και όταν φυτρώσουν απομακρύνεται τα πιο αδύναμα σε κάθε θέση. Ο κάθε λοφίσκος θα πρέπει να απέχει από τον άλλο περίπου ένα μέτρο ή και περισσότερο ανάλογα την ποικιλία και τη βλάστηση του φυτού.

Ποτίστε με Προσοχή


Η καρπουζιά χρειάζεται 25 χιλιοστά νερού την εβδομάδα. Ποτίστε προσεκτικά με ποτιστήρι προσέχοντας να μην διαβρέξετε τα φύλλα του φυτού, γιατί είναι ευαίσθητα σε ασθένειες που μεταδίδονται ή ευνοούνται από την υγρασία. Εναλλακτικά, ποτίστε με σταγόνες. Τον εξοπλισμό μπορείτε να τον προμηθευτείτε από ένα κατάστημα γεωργικών εφοδίων.

Λίπανση


Χρησιμοποιήστε κάποιο υγρό οργανικό λίπασμα και εφαρμόστε τη δοσολογία στην ετικέτα του. Προσανατολιστείτε στην εφαρμογή λιπασμάτων που περιέχουν κυρίως άζωτο όσο τα φυτά είναι μικρά και αργότερα, μετά την άνθιση, ένα λίπασμα με λιγότερο άζωτο και περισσότερο κάλιο και φώσφορο. Στην άνθιση μπορείτε να εφαρμόστε μια διαφυλλική λίπανση.

Έλεγχος Εντόμων και Εχθρών


Οι κυριότεροι εχθροί της καρπουζιάς είναι οι αφίδες (μελίγκρα) (που μπορούν να είναι φορείς ιώσεων για τα φυτά σας), τα σκαθάρια Χρύσωπες, ο τετράνυχος, θρίπες και άλλα. Αν δεν χρησιμοποιείτε εντομοκτόνα και προσελκύετε όπως πρέπει τα ωφέλιμα έντομα (Διαβάστε το σχετικό άρθρο: 10 Τρόποι για να Προσελκύσετε Ωφέλιμα Έντομα στον Κήπο Σας). Επίσης έχοντας έναν σωστό προγραμματισμό χρησιμοποιώντας παγίδες και άλλες μεθόδους βιολογικής καταπολέμησης δεν θα έχετε σοβαρά προβλήματα.
(Δείτε το σχετικό άρθρο: 11 Τρόποι Βιολογικής Καταπολέμησης Εχθρών και Ασθενειών)

Οι ασθένειες που πλήττουν την καρπουζιά είναι ο Περονόσπορος, το Ωίδιο και η Φουζαρίωση κυρίως. Για να τις αποφύγετε φροντίστε να μην ποτίζετε υπερβολικά τα φυτά σας και απομακρύνεται κάθε φύλλο που βλέπετε να αρχίζει να ξεραίνεται ή να έχει ωίδιο. Επίσης μην βρέχεται τα φύλλα του φυτού και φροντίστε οι καρποί να μην ακουμπούν το έδαφος και μολυνθούν, τοποθετώντας μια πλαστική επιφάνεια ενδιάμεσα.

Συγκομιδή

Ξέρετε ότι ήρθε η εποχή της συγκομιδής όταν το χρώμα στο κάτω μέρος του καρπουζιού αλλάζει σε κίτρινο ανοικτό. Πρέπει να προσέχετε να κόψετε το καρπούζι την κατάλληλη στιγμή, γιατί αν το κάνετε νωρίτερα δεν θα έχει ωριμάσει και θα είναι ακόμα πικρό. Αυτά που θα πρέπει να προσέχετε είναι τα εξής:

  • Χτυπήστε το. Αν βγάλει ένα κούφιο ήχο σαν καμπάνα, είναι ώριμο.
  • Κοιτάξτε το χρώμα στην κορυφή κοντά στο κοτσάνι. Όταν είναι ώριμο υπάρχει αντίθεση στα χρώματα μεταξύ των λωρίδων.
  • Κοιτάξτε το χρώμα στο κάτω μέρος. Το ανώριμο καρπούζι έχει ένα άσπρο χρώμα στο σημείο που εφάπτεται με το έδαφος, ενώ το ώριμο έχει ένα κρεμ ή κίτρινο χρώμα.
  • Ελέγξτε τον βλαστό. Αν είναι ακόμα πράσινος, περιμένετε. Αν έχει αρχίσει να ξυλοποιείται, το καρπούζι είναι ώριμο.

Το στέλεχος θα πρέπει να κοπεί με ένα κοφτερό μαχαίρι κοντά στον καρπό.

Του Θανάση Αργυρόπουλου (Γεωπόνος ΑΠΘ)

Κάντε like στην νέα μας σελίδα «Καλλιεργητικές Πρακτικές» για να μένετε ενήμεροι και να βρείτε περισσότερα άρθρα σχετικά με τις Καλλιέγειες και τη Φύση! Πατήστε στο πλαίσιο που ακολουθεί το like (Μου αρέσει)!


!!!ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!!! Κάθε αναδημοσίευση ολική η μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας και σύνδεσμο (link) στο άρθρο!
 
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\
 
 
 

Δημοφιλείς αναρτήσεις