Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

Βίκυ Μοσχολιού - πήρα απ' το χέρι σου νερό - Άκης Πάνου


Στίχοι: Άκης Πάνου. Μουσική: Άκης Πάνου. Πρώτη…
youtube.com
Στίχοι: Άκης Πάνου. Μουσική: Άκης Πάνου. Πρώτη εκτέλεση: Βίκυ Μοσχολιού, δίσκος 45 στροφών, 1968. 
 Μπορείς να κάνεις ό,τι θες μπορείς και να μη μ' αγαπάς
 και να χαρίζεις όπου θέλεις τα φιλιά σου
 Πήρα απ' το χέρι σου νερό να το ξεχάσω δε μπορώ 
ακόμα κι αν θα στερηθώ την αγκαλιά σου. 
 Πήρα απ΄το χέρι σου νερό τώρα θα πάρω τον καημό 
και θα γυρίσω στα παλιά μου τα λημέρια
 Εκεί που λιώνει η ζωή εκεί που σβήνει η χαρά 
εκεί που χάνονται ο ήλιος και τ' αστέρια.

" Έλα πάρε μου τη λύπη "

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση του Sarantis Ronto.

Νανά Μούσχουρη " Έλα πάρε μου τη λύπη " Στίχοι: Νίκος Γκάτσος Μουσική: Μάνος Χατζιδάκις Ερμηνεία: Νανά…
Νανά Μούσχουρη " Έλα πάρε μου τη λύπη " Στίχοι: Νίκος Γκάτσος Μουσική: Μάνος Χατζιδάκις Ερμηνεία: Νανά Μούσχουρη 
ΣΤΙΧΟΙ
 Έλα πάρε μου τη λύπη 
 Είσ' ένα περιστέρι που πετάς στον ουρανό 
πάμε να 'βρουμε έν' αστέρι σ' έναν κόσμο μακρινό
 Έλα νά 'βρουμε έν' αστέρι που πετά ψηλά στον ουρανό
 Είσαι ένα καρδιοχτύπι μου 'χεις κόψει τα φτερά
 έλα πάρε μου τη λύπη έλα δωσ' μου τη χαρά 
Είσαι ένα καρδιοχτύπι μού 'χεις κόψει τα φτερά
 Τα γαρίφαλα σου μέτρα σ' αγαπώ όσο κανείς
 κάνω την καρδιά μου πέτρα και προσμένω να φανείς 
Έλα και σε περιμένω στη γωνιά του δρόμου να φανείς 
 English Come take my sorrow 
you are a dove that you are flying in the sky 
let's go find a star in a world far beyond come, 
(let's) find a star that flies high in the sky
 you are a heartbeat (a heart's pulsation) you have cut me the wings
 come take from me the sorrow come, give me the joy 
you are a heartbeat you have cut me the wings 
the carnations of yours, count I love you as noone (else does) 
I turn my heart into stone and I await to appear come
 I am waiting for you at the corner of the street to appear

Οι πρώτοι Μικρασιάτες πρόσφυγες στην Ελλάδα

ΣΠΑΝΙΟ ΒΙΝΤΕΟ: Οι πρώτοι Μικρασιάτες πρόσφυγες στην Ελλάδα
 
Σπάνιο φιλμ από το αρχείου του Διεθνούς Κινήματος Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (ICRC). Δείχνει κάποιους από τους πρώτους Μικρασιάτες…
el.gr
 
Δείχνει κάποιους από τους πρώτους Μικρασιάτες πρόσφυγες που έφτασαν στην Ελλάδα το 1923 και τη διαδικασία εγκατάστασής τους στο χωριό Εμπειρικό.
 
 

Το ημερολόγιο ενός σπασίκλα 12 - Η απόδραση



Ελευθερουδάκης Ηράκλειο
Το ημερολόγιο ενός σπασίκλα 12 - Η απόδραση
Τιμή: 11,10€
Ο Γκρεγκ Χέφλι και η οικογένειά του εγκαταλείπουν το κλεινόν άστυ.
Με το κρύο να έρχεται δριμύ και το άγχος των γιορτών να τους απειλεί, οι Χέφλι αποφασίζουν να αποδράσουν σ’ ένα θέρετρο σ’ ένα τροπικό νησί προκειμένου να ξεκουραστούν και να χαλαρώσουν λιγάκι. Το έχουν τόσο πολλή ανάγκη! Εξάλλου λίγες μέρες στον παράδεισο αρκούν για να κάνουν θαύματα!
Όμως σύντομα θα ανακαλύψουν ότι ο παράδεισος που περίμεναν κρύβει κινδύνους: εγκαύματα από τον ήλιο, στομαχικές διαταραχές και δηλητηριώδη πλάσματα απειλούν να καταστρέψουν τις οικογενειακές διακοπές. Άραγε θα καταφέρουν να κάνουν πραγματικότητα το ταξίδι που τόσο ονειρεύονταν ή η απόδρασή τους στο νησί θα καταλήξει σε καταστροφή;
http://ow.ly/AOdn30gScot

Φασόλια γίγαντες στο φούρνο

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.


Ένα Ελληνικό φαγητό εύκολο νόστικο και υγειινό Θα χρειαστούμε μισό κιλό γίγαντες εγώ προτιμώ Ελληνικούς του συνεταιρισμού…
youtube.com
Ένα Ελληνικό φαγητό εύκολο νόστικο και υγειινό
 Θα χρειαστούμε μισό κιλό γίγαντες 
 εγώ προτιμώ Ελληνικούς του συνεταιρισμού " η άροσις" απο τη δυτικη Μακεδονία
 τρία κρεμμύδια ξερά τρείς ντομάτες μαιντανό αλάτι λάδι 
 απο βραδίς μουλιάζουμε τα φασόλια τα βράζουμε μέχρι να ψηθούν αρκετά να τρώγονται άνετα τα σουρώνουμε και τα απλώνουμε στο ταψί και προσθέτουμε πρώτα κομμένα τα τρία κρεμμύδια μετά το αλάτι την ξυσμένη ντομάτα (2 ντομάτες) και μια ακόμη σε φέτες βάζουμε 2 σκελίδες σκόρδο και μαιντανό μισό ματσάκι ή λιγότερο και τέλος το λάδι ένα ποτήρι μέτριο
 βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο και ψήνουμε για 45 λεπτά ενώ προσθέτουμε νερό όταν χρειαστεί (εγώ έβαλα κατα διαστήματα 2 μέτρια ποτήρια) όταν είναι έτοιμο σβήνουμε το φούρνο και το αφήνουμε εκεί να πάρει την πυρά. Καλή επιτυχία!

5 λάθη

Maria Dimitriou από Φύση Περιβάλλον Υγεία Διατροφή
Με την συνεργασία της Μαργαρίτας Μπουλούμπαση, Διαιτολόγου- Διατροφολόγου Οι λανθασμένες συμπεριφορές στο φαγητό δε μας αφήνουν να χάσουμε τα περιτά κιλά.
olasimera.gr

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2016/04/5_7.htm

Με την συνεργασία της Μαργαρίτας Μπουλούμπαση, Διαιτολόγου- Διατροφολόγου
Οι λανθασμένες συμπεριφορές στο φαγητό δε μας αφήνουν να χάσουμε τα περιτά κιλά. Ας δούμε 5 βασικά λάθη: Όλοι μας, λίγο ή πολύ, γνωρίζουμε τι πρέπει να διορθώσουμε στην... διατροφή μας. Πολλές φορές όμως, καταφεύγουμε σε λανθασμένες συμπεριφορές που έχουν το άκρως αντίθετο αποτέλεσμα.

Ας δούμε λοιπόν, τα κυριότερα λάθη που κάνουμε και δεν αδυνατίζουμε: 


1. Παραλείπουμε γεύματα: Τις περισσότερες φορές, όταν κάποιος θέλει να χάσει βάρος, αποφασίζει να κόψει το βραδινό. Θεωρούμε πως κόβοντας το βραδινό θα έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα χωρίς να χρειαστεί να αλλάξουμε τις διατροφικές μας συνήθειες. Φυσικά αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη. Με το να μείνουμε νηστικοί έως το πρωί αυτό που θα καταφέρουμε είναι μεν να σηκωθούμε και να δούμε την κοιλιά μας μέσα, από τη άλλη δε θα σηκωθούμε πολλοί πεινασμένοι με αποτέλεσμα να καταναλώσουμε την διπλάσια ποσότητα! 

2. Υπερκαταναλώνουμε light προϊόντα: Συνήθως, επειδή έχουμε την αίσθηση ότι το τρόφιμο που καταναλώνουμε έχει λιγότερα λιπαρά και θερμίδες, χαρακτηρίζεται δηλαδή ως light, θεωρούμε πως δεν υπάρχει πρόβλημα να καταναλώσουμε λίγο παραπάνω. Αυτό φυσικά αποτελεί μια λανθασμένη άποψη. Τα light προϊόντα αντικαταστούν τα πλήρη σε λιπαρά, αλλά για να έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε η ποσότητα θα πρέπει να είναι η ίδια. 

3. Εγκαταλείπουμε γρήγορα την προσπάθεια: Είναι λογικό πως κάνοντας την προσπάθεια μας για απώλεια βάρους, υπάρχουν μέρες που θα παρασυρθούμε και ίσως να ξεφύγουμε. Δεν πρέπει όμως να θεωρούμε πως αυτό ήταν η καταστροφή και να παρατάμε την προσπάθεια μας. Μπορούμε να το διορθώσουμε τις επόμενες μέρες. Αφήνοντας την προσπάθεια το μόνο που καταφέρνουμε είναι να πολλαπλασιάζουμε το πρόβλημα. Το θέμα δεν είναι να ξεφύγεις, αλλά να καταφέρεις να επανέλθεις! 

4. Δεν τρώμε “σωστό” πρωινό: Κάποιοι μας κόβουμε το πρωινό με την εντύπωση ότι με αυτό τον τρόπο καταναλώνουμε λιγότερες θερμίδες. Άλλοι τρώμε ένα πολύ ελαφρύ πρωινό ακριβώς με την ίδια αίσθηση. Ακόμη, μερικοί καταναλώνουν λιπαρά προϊόντα γιατί θεωρούν πως είναι πρωί και μέχρι το βράδυ θα τα έχουν “κάψει”. Όλες αυτές οι συμπεριφορές δεν φέρνουν το αποτέλεσμα που θα θέλαμε. Όσο περίεργο και αν μας φαίνεται ένα πλούσιο ποιοτικά, και όχι ποσοτικά, πρωινό θα αυξήσει τον μεταβολισμό μας και θα μας κρατήσει χορτάτους έως το επόμενο σνακ. 

5. Έχουμε άγχος: Οι περισσότεροι έχουμε πολλές απαιτήσεις από τον εαυτό μας. Θέλουμε ένα αποτέλεσμα και το θέλουμε αμέσως. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την ψυχολογική πίεση, η οποία έχει αντίκτυπο στο βάρος μας. Δεν πρέπει να αγχωνόμαστε ή να απογοητευόμαστε από το τι θα δείξει η ζυγαριά. Ας προσπαθήσουμε και το αποτέλεσμα θα έρθει αργά ή γρήγορα! 

Κατάθλιψη: 5 «κόλπα» του μυαλού


Η φαρμακευτική αγωγή μπορεί όντως να βοηθήσει τα άτομα που έχουν κατάθλιψη. Αλλά ένα είδος θεραπείας που ονομάζεται γνωσιακή συμπεριφοριστική θεραπεία…
www.healingeffect.gr
https://www.healingeffect.gr/2016/04/katathlipsi-5-tropi-gia-na-tin-antistrepsete-choris-farmaka.html
Η φαρμακευτική αγωγή μπορεί όντως να βοηθήσει τα άτομα που έχουν κατάθλιψη. Αλλά ένα είδος θεραπείας που ονομάζεται γνωσιακή συμπεριφοριστική θεραπεία και το οποίο επικεντρώνεται στην αλλαγή της καθημερινής συμπεριφοράς, είναι ένας εξίσου αποτελεσματικός τρόπος για να μειώσετε αισθητά τα συμπτώματα της κατάθλιψης.
Είναι μια μέθοδος που εστιάζει σε αυτά που που κάνετε ή/και σκέφτεστε και τα οποία σας προκαλούν συμπτώματα κατάθλιψης, υποστηρίζει ο δρ Simon Rego, διευθυντής του τμήματος Εκπαίδευσης στην Ψυχολογία στο Ιατρικό Κέντρο Montefiore στη Νέα Υόρκη.
Δείτε μερικές απλές αλλαγές που προτείνει να κάνετε στην καθημερινότητά σας, προκειμένου να “αντιστρέψετε” τα συμπτώματα της κατάθλιψης:
Μην καταστροφολογείτε
Ένας τρόπος που σαμποτάρετε τον ίδιο σας τον εαυτό είναι να πάρετε ένα απλό γεγονός και να το αντιμετωπίσετε ως μια συνεχή πηγή αρνητικότητας. “Οι άνθρωποι που είναι άνεργοι να το κάνουν αυτό πολύ συχνά”, λέει ο Rego. “Έχουν χάσει τη δουλειά τους λόγω της οικονομίας και το κάνουν ένα προσωπικό πρόβλημα”. Είναι επίσης ανθυγιεινό να καταστροφολογείτε, δηλαδή να εστιάζετε στην χειρότερη δυνατή έκβαση μιας κατάστασης, ακόμα κι αν αυτό είναι παράλογο. Για παράδειγμα, μην αφήνετε τις ανησυχίες σας για τα χρήματα να κλιμακώνονται σε τέτοιο βαθμό στο μυαλό σας, που να σκέφτεστε ότι θα μείνετε άστεγοι. Αυτό δεν θα σας βοηθήσει. Αντί της σκέψης, “δεν πρόκειται ποτέ να βρω μια άλλη δουλειά”, προσπαθήστε να πείτε στον εαυτό σας: “Θα βρω δουλειά, απλά μπορεί να πάρει περισσότερο χρόνο”.
Ξεφύγετε από τις έμμονες σκέψεις
Σας έχει τύχει σίγουρα κάποια στιγμή να έχετε κάποια λογομαχία ή διαφωνία ή τσακωμό με κάποιο άτομο και στη συνέχεια να σκέφτεστε διαρκώς όσα έγιναν, αυξάνοντας έτσι τον εκνευρισμό σας, το στρες και το άγχος που ενδεχομένως σας προκαλούν αυτές οι σκέψεις. Αυτό το είδος σκέψης συνδέεται με μεγαλύτερο κίνδυνο να πέσετε ή να παραμείνετε σε κατάθλιψη. Ενώ ο προβληματισμός και η ανάλυση του τι έγινε μπορεί να είναι ένα καλό πράγμα και μπορεί να σας βοηθήσει να λύσετε κάποια προβλήματα, ο “μηρυκασμός” και η εμμονή κάνει το αντίθετο. Εάν πιάσετε τον εαυτό σας να σκέφτεται έτσι, μελέτες δείχνουν ότι μπορεί να σας βοηθήσει αν προσπαθήσετε να αποσπάσετε το μυαλό σας με κάτι άλλο, ή αν κάνετε διαλογισμό ή αν με κάποιον τρόπο ανακατευθύνετε τις σκέψεις σας σε κάτι άλλο.
Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον
Οι άνθρωποι που έχουν κατάθλιψη τείνουν να πείθουν τους εαυτούς τους ότι ξέρουν ακριβώς με ποιον τρόπο θα εξελιχθούν τα πράγματα στο μέλλον, τουλάχιστον στο άμεσο. Και κατά κανόνα αυτή η εξέλιξη “προβλέπει” άσχημες εξελίξεις, αν όχι εντελώς “καταστροφικές”. Προσπαθήστε σε κάθε περίπτωση να θυμάστε ότι κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον και θα συνειδητοποιήσετε ότι θα ανακουφιστείτε από την σκέψη ότι πλέον οι αγωνίες θα “φαντάζουν” πολύ πιο διαχειρίσιμες.
health.com

Θρόμβοι στο αίμα

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.

Η θρόμβωση είναι ο σχηματισμός ενός θρόμβου αίματος μέσα σε ένα αγγείο (αρτηρία ή φλέβα) με αποτέλεσμα την παρεμπόδιση ή την πλήρη διακοπή της κυκλοφορίας
Η θρόμβωση είναι ο σχηματισμός ενός θρόμβου αίματος μέσα σε ένα αγγείο (αρτηρία ή φλέβα) με αποτέλεσμα την παρεμπόδιση ή την πλήρη διακοπή της κυκλοφορίας του αίματος στο αγγείο αυτό.

Η φλεβική θρόμβωση είναι μία ύπουλη νόσος, η οποία πολλές φορές είτε δεν δίνει συμπτώματα είτε δεν γίνονται αντιληπτά, ενώ συχνά εκδηλώνεται με την κύρια επιπλοκή της: την πνευμονική εμβολή.
Ένα συστατικό που βρίσκεται σε κάποια φρούτα και λαχανικά θα μπορούσε να αποτρέψει τη δημιουργία θρόμβων του αίματος.
Πρόκειται σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου Harvard για τη ρουτίνη.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η συγκεκριμένη χημική ουσία παρεμποδίζει τη δράση ενός ενζύμου (PDI) το οποίο συμμετέχει στον σχηματισμό θρόμβων.


bigstock Thrombophlebitis Printed Dia 120215768

Οι επιστήμονες έλεγξαν τη δυνατότητα 500 διαφορετικών χημικών ουσιών να μπλοκάρουν τη δράση του συγκεκριμένου ενζύμου και διαπίστωσαν ότι η ρουτίνη υπερέχει όλων των άλλων.
Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η ρουτίνη θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον για την πρόληψη των εμφραγμάτων και των εγκεφαλικών.
Η εν λόγω ουσία θα μπορούσε, σύμφωνα με τους ερευνητές, να προστατέψει από τη δημιουργία θρόμβων τόσο στις φλέβες όσο και στις αρτηρίες. Η ρουτίνη βρίσκεται στα μήλα, τα πορτοκάλια, τα κρεμμύδια, ακόμη και στο πράσινο και το μαύρο τσάι.
Διαβάστε επίσης:
Θρόμβωση: Οι παράγοντες κινδύνου που πρέπει να γνωρίζετε
Προσοχή! Τα σημάδια που προειδοποιούν για πνευμονική εμβολή
Τι προμηνύει μια «αθώα» κράμπα στο πόδι

Διαβήτης



Πώς μπορείτε να ξέρετε εάν έχετε διαβήτη; Τα περισσότερα πρόωρα συμπτώματα συνδέονται με υψηλότερα από το φυσιολογικό επίπεδα της γλυκόζης, ένα είδος…
enallaxnews.gr
Πώς μπορείτε να ξέρετε εάν έχετε διαβήτη; Τα περισσότερα πρόωρα συμπτώματα συνδέονται με υψηλότερα από το φυσιολογικό επίπεδα της γλυκόζης, ένα είδος σακχάρου, στο αίμα σας.
Ο διαβήτης έχει αρκετά προειδοποιητικά συμπτώματα, τα οποία, όμως, μπορεί να είναι τόσο ήπια, ώστε να μην παρατηρήσετε εγκαίρως. Αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο για τον διαβήτη τύπου-2. Μερικοί άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν ότι τον έχουν, προτού να εκδηλώσουν προβλήματα από τη μακροπρόθεσμη βλάβη που προκαλείται από την ασθένεια.
Με τον διαβήτη τύπου-1, τα συμπτώματα συνήθως συμβαίνουν γρήγορα, μέσα σε λίγες ημέρες ή λίγες εβδομάδες και είναι πολύ πιο σοβαρά.
Διαβήτης: Κοινά συμπτώματα
Και οι δύο τύποι διαβήτη έχουν μερικά κοινά προειδοποιητικά σημάδια:
Πείνα και κόπωση. Το σώμα σας μετατρέπει το φαγητό που τρώτε σε γλυκόζη, την οποία τα κύτταρά σας χρησιμοποιούν για ενέργεια. Αλλά τα κύτταρα σας χρειάζονται ινσουλίνη για να μεταβολίσουν την γλυκόζη. Αν το σώμα σας δεν παράγει αρκετή ινσουλίνη, ή αν τα κύτταρα σας αντιστέκονται στην ινσουλίνη που παράγει το σώμα σας, η γλυκόζη δεν μπορεί να εισχωρήσει σε αυτά και έτσι δεν έχετε ενέργεια. Αυτό μπορεί να σας κάνει πιο πεινασμένους και κουρασμένους από το συνηθισμένο.
Αυξημένη συχνότητα ούρησης και δίψα. Ο μέσος άνθρωπος ουρεί 4-7 φορές μέσα σε 24 ώρες, αλλά οι άνθρωποι με διαβήτη μπορεί να επισκεφτούν την τουαλέτα πολύ πιο συχνά. Γιατί; Κανονικά το σώμα απορροφά τη γλυκόζη καθώς περνά μέσα από τα νεφρά. Αλλά όταν ο διαβήτης αυξάνει το σάκχαρο στο αίμα σας, το σώμα σας μπορεί να μην είναι σε θέση να το απορροφήσει όλο. Έτσι, προσπαθεί να το αποβάλλει μέσω των ούρων και το κάνει με αυξημένη συχνότητα.
Ξηροστομία και φαγούρα στο δέρμα. Επειδή το σώμα σας χρησιμοποιεί υγρά για να παράγει τα ούρα, του μένει λιγότερη υγρασία για άλλα πράγματα. Ο διαβήτης θα κάνει ένα άτομο να είναι πιο αφυδατωμένο, να αισθάνεται το στόμα του ξηρό και να θέλει να πίνει περισσότερα υγρά, ενώ και το το δέρμα του θα είναι πιο ξηρό και θα του προκαλεί φαγούρα.
Θολή όραση. Η αλλαγή των επιπέδων των υγρών στο σώμα μπορεί να κάνει τους φακούς στα μάτια να πρηστούν. Έτσι τα μάτια αλλάζουν σχήμα και χάνουν την ικανότητά τους να εστιάσουν.
Διαβήτης τύπου-1: Επιπλέον συμπτώματα
Ανεξήγητη απώλεια βάρους. Αν το σώμα σας δεν μπορεί να πάρει την ενέργεια που χρειάζεται από το φαγητό, θα αρχίσει να καίει μύες και λίπος για να την βρει. Έτσι μπορεί να χάσετε βάρος, ακόμη κι αν δεν έχετε αλλάξει τίποτα στην διατροφή σας.
Ναυτία και έμετος. Όταν το σώμα καίει λίπος, δημιουργεί “κετόνες”. Αυτές μπορεί να συσσωρευθούν στο αίμα σε επικίνδυνα επίπεδα, κάτι που, ενδεχομένως, να εξελιχθεί σε μια απειλητική για τη ζωή του ατόμου κατάσταση, η οποία ονομάζεται διαβητική κετοξέωση. Οι κετόνες μπορεί να κάνουν το άτομο να αισθάνεται άρρωστο στο στομάχι.
Διαβήτης τύπου-2: Επιπλέον συμπτώματα
Αυτά τείνουν να εμφανίζονται αφότου το επίπεδο της γλυκόζης στο αίμα έχει παραμείνει υψηλό για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Λοιμώξεις από ζυμομύκητες. Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες με διαβήτη μπορούν να τις πάθουν. Οι ζυμομύκητες τρέφονται με γλυκόζη, οπότε ένα σώμα που την έχει σε αφθονία είναι πιο επιρρεπές σε αυτούς. Οι λοιμώξεις αυτές μπορεί να αναπτυχθούν σε οποιοδήποτε ζεστό και ταυτόχρονα υγρό σημείο του δέρματος, όπως ανάμεσα στα δάχτυλα των χεριών και ποδιών, κάτω από τα στήθη και μέσα ή γύρω από τα γεννητικά όργανα.
Αργή επούλωση πληγών, ή αμυχές στο δέρμα. Με την πάροδο του χρόνου, τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα επηρεάζουν τη ροή του και οδηγούν σε βλάβη των νεύρων που καθιστά δύσκολο για το σώμα σας το να επουλωθούν οι πληγές.
Πόνος και μούδιασμα στα πόδια, ή τα πέλματα. Αυτό είναι ακόμα ένα αποτέλεσμα της βλάβης των νεύρων.
Σάκχαρο αίματος: Τα φυσιολογικά όρια για τους ενήλικες
Για όλα τα παραπάνω είναι σώφρον, όχι μόνο να γνωρίζουμε ποιες είναι οι φυσιολογικές τιμές για το σάκχαρο στο αίμα, ανάλογα με την ηλικία μας, αλλά και να φροντίζουμε να παίρνουμε τακτικές μετρήσεις (τα άτομα με διαβήτη μπορεί να το κάνουν και πολλές φορές μέσα στην ημέρα, αλλά όλοι οι υπόλοιποι πρέπει να το κάνουν με τακτικές εξετάσεις αίματος).
Ο βασικός σκοπός της μέτρησης της γλυκόζης (σακχάρου) του αίματος είναι για να μας βοηθήσει στην πρόληψη της υπογλυκαιμίας και της υπεργλυκαιμίας. Αν τα επίπεδα είναι σταθερά χαμηλά ή υψηλά, θα πρέπει να συζητήσετε πιθανή θεραπεία με το γιατρό σας.
Δείτε ποιες είναι οι φυσιολογικές τιμές για το σάκχαρο αίματος για τα άτομα που είναι 20 χρόνων και πάνω:
Σάκχαρο νηστείας: Κάτω από 100 mg/dL
Πριν από το γεύμα: Μεταξύ 70 mg/dL και 130 mg/dL
Μετά το γεύμα (1-2 ώρες): Κάτω από 180 mg/dL
Πριν από σωματική άσκηση: Αν παίρνετε ινσουλίνη, τότε πρέπει να είναι τουλάχιστον 100 mg/dL
Όταν πέφτετε για ύπνο: Μεταξύ 100 mg/dL και 140 mg/dL
Σημειώσεις:
-Κατά κανόνα μετράμε την φυσιολογική τιμή όταν δεν έχουμε φάει τίποτα (μόνο νερό) για τουλάχιστον 8 ώρες. Αυτή είναι η τιμή του σακχάρου νηστείας και δεν πρέπει να ξεπερνάει ποτέ τα 100 mg/dL.
-Οποιαδήποτε μέτρηση άνω του 180 mg/dL ή κάτω του 50 mg/dL θεωρείται επικίνδυνη και πρέπει να επικοινωνήσετε με τον γιατρό σας.
http://www.webmd.com
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Διαβήτης: Τι ισχύει με τον Δείκτη Μάζας Σώματος – Δεν κινδυνεύουν μόνο οι παχύσαρκοι
Διαβήτης: Κάντε ΕΔΩ το online τεστ για να δείτε αν κινδυνεύετε
Διαβήτης: Με ποια πάθηση των δοντιών συνδέεται

Δημοφιλείς αναρτήσεις