Κυριακή 1 Μαρτίου 2020

11χρονος Έλληνας




omorfhzwh.gr
Η συμμετοχή του Βασίλη Ντάντη στην Ρομποτική Ολυμπιάδα της Ουγγαρίας…


Η συμμετοχή του Βασίλη Ντάντη στην Ρομποτική Ολυμπιάδα της Ουγγαρίας κινηματογραφήθηκε από την COSMOTE στο ντοκιμαντέρ «The Real Robokids» Είναι έντεκα και είναι έξυπνος. Εν....
Η συμμετοχή του Βασίλη Ντάντη στην Ρομποτική Ολυμπιάδα της Ουγγαρίας κινηματογραφήθηκε από την COSMOTE στο ντοκιμαντέρ «The Real Robokids»
Είναι έντεκα και είναι έξυπνος. Εντάξει μέχρι εδώ, συμβαίνουν αυτά. Τι γίνεται όμως όταν στην ίδια πρόταση με το έντεκα και το έξυπνος μπαίνει και το «έχει ήδη κερδίσει ένα χάλκινο στην παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής» και ετοιμάζεται πυρετωδώς για την συμμετοχή του στην επόμενη αντίστοιχη Ολυμπιάδα; Γίνεται θαυμασμός. Και πολλά μπράβο έρχονται να συρρεύσουν στο φύλλο της εφημερίδας.

....
 
https://www.omorfhzwh.gr/11chronos-ellinas-egine-chalkinos-stin-rompotiki-olympiada

Η ηρωική γάτα

Maria Dimitriou

Μια αδέσποτη γάτα που συγκλόνισε όλο τον κόσμο με τον ηρωισμό της όταν έσωσε και τα 5 γατάκια της μόλις τεσσάρων εβδομάδων από ένα εγκαταλελειμμένο γκαράζ που τυλ.....


9 Πανέξυπνοι Τρόποι

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση του χρήστη Spiros Soulis.
Κάντε το μικρό σας μπάνιο να δείχνει πολύ μεγαλύτερο με τα διακοσμητικά tips που σας δίνουμε. 
9 Πανέξυπνοι Τρόποι για να Κάνετε το Μικροσκοπικό Μπάνιο σας να Φαίνεται Τεράστιο
Κάντε αυτές τις 9 αλλαγές και το μπάνιο σας θα δείξει αμέσως πολύ μεγαλύτερο.
spirossoulis.com - the home issue


Κάντε το Μικροσκοπικό Μπάνιο σας να Φαίνεται Τεράστιο με 9 Τρόπους

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΚΟΥΖΙΝΑ-ΜΠΑΝΙΟ
Κάντε το Μικροσκοπικό Μπάνιο σας να Φαίνεται Τεράστιο με 9 Τρόπους


Μπορεί να αισθάνεστε απογοητευμένοι με το μικρό σας μπάνιο αλλά εμείς είμαστε εδώ για να σας δώσουμε ιδέες που θα το κάνουν να φαίνεται μεγαλύτερο. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να το μεγαλώσετε με μερικές απλές κινήσεις.
Βάλτε ραφάκια Βάζοντας μικρά ραφάκια στους τοίχους θα μπορέσετε να έχετε περισσότερους αποθηκευτικούς χώρους για τα προϊόντα ομορφιάς σας.
thehomeissue_mpanio05
Ένα ραφάκι πάνω από την μπανιέρα σας μπορεί να σας φανεί πολύ χρήσιμο.
Κάντε τους τοίχους να κλέβουν τις εντυπώσεις Μην βάψετε απλά τους τοίχους σε κάποιο έντονο χρώμα. Κάντε κάτι πιο εντυπωσιακό με αυτούς. Βάλτε χρωματιστά πλακάκια ή πλακάκια που έχουν μια ιδιαίτερη υφή. Έτσι θα μεταμορφώσετε τον χώρο σας και κανείς δεν θα προσέξει ότι χρειάζεται να ρουφήξει την κοιλιά του για να περάσει από το νιπτήρα στην τουαλέτα και το αντίθετο.
Βάλτε όμορφα πλακάκια στο μπάνιο σας για να επικεντρώνεται η προσοχή των καλεσμένων σας σε αυτά.
Κάντε αυτό που δεν περιμένει κανείς Βάλτε χρωματιστά ή φλοράλ πλακάκια στο εσωτερικό της ντουζιέρας σας για μια ευχάριστη και όμορφη πινελιά.
thehomeissue_mpanio03
Τα χρωματιστά πλακάκια στην ντουζιέρα θα τραβήξουν όλα τα βλέμματα πάνω τους.
Βάλτε κάθετες ρίγες Οι κάθετες ρίγες κάνουν έναν στενό χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος και πιο ψηλός. Επομένως, μια ταπετσαρία με κάθετες ρίγες μπορεί να σας λύσει το πρόβλημα.
Βάλτε οριζόντιες ρίγες Αν το μπάνιο σας είναι ένα μικρό τετραγωνάκι τότε μπορείτε να βάλετε οριζόντιες ρίγες στους τοίχους. Με αυτόν τον τρόπο φεύγει το μάτι από το τετραγωνάκι και πηγαίνει στον τοίχο και τις όμορφες ρίγες του.
thehomeissue_mpanio06
Όταν χρησιμοποιείτε τα ίδια πλακάκια σε όλες τις επιφάνειες τότε ο χώρος φαίνεται μεγαλύτερος.
Συνεχόμενο πλακάκι Να και ένα κολπάκι που ίσως δεν ξέρετε. Αν βάλετε ένα χαλαρό μοτίβο στους τοίχους του μπάνιου σας μπορείτε να το βάλετε και στο πάτωμά σας έτσι ώστε να φαίνεται σαν να συνεχίζεται από τους τοίχους. Με αυτόν τον τρόπο φαίνεται σαν να έχει το μπάνιο σας περισσότερο βάθος.
Βάλτε αξεσουάρ Μην φοβάστε να βάλετε όμορφα αξεσουάρ στο μικρό σας μπάνιο. Διαλέξτε έναν ιδιαίτερο καθρέφτη που θα εντυπωσιάζει όποιον μπαίνει σε αυτό. Αν μπορείτε να αλλάξετε την μπανιέρα, προτιμήστε μια μικρή μπανιέρα με ποδαράκια σαν αυτή που φαίνεται στη φωτογραφία. Η αισθητική είναι το παν σε έναν μικρό χώρο.
thehomeissue_mpanio01
Τα αξεσουάρ θα εμπλουτίσουν ένα μικρό μπάνιο και θα το κάνουν πιο ιδιαίτερο.
Βάλτε μοντέρνα μεταλλικά στοιχεία Μιας και πολλές φορές η λεπτομέρεια είναι αυτή που κάνει τη διαφορά, μπορείτε να διαλέξετε όμορφα μεταλλικά στοιχεία για να βάλετε στην μπανιέρα, τα πόμολα και τις βρύσες σας.
thehomeissue_mpanio02
Τα μοντέρνα μεταλλικά στοιχεία δίνουν την αίσθηση της πολυτέλειας σε έναν χώρο.
Γήινα χρώματα Αν διατηρήσετε σε γήινες αποχρώσεις τα χρώματα του μπάνιου σας θα μπορέσετε με αυτόν τον τρόπο να στρέψετε την προσοχή στα αντικείμενα και τα αξεσουάρ που είναι ιδιαίτερα στο χώρο.
Αυτή είναι η Διακοσμητική Ανανέωση για την Τουαλέτα που Σίγουρα δεν Είχατε Σκεφτεί!
Βάλτε φαντασία Και στο κάτω-κάτω αν το μπάνιο σας είναι τόσο μικρό βάλτε του χρώμα. Αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη και αυτοσχεδιάστε. Βάλτε μια όμορφη, αδιάβροχη ταπετσαρία, βάψτε έναν τοίχο σε έντονο χρώμα ή κάντε ριγέ το ταβάνι. Τα πάντα διορθώνονται και ένα μειονέκτημα μπορεί να γίνει πλεονέκτημα με λίγη καλή θέληση, θετική διάθεση και δημιουργικότητα.

Ίμβρος

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.

olympospress.blogspot.gr

Οκτώ μήνες μετά την υπογραφή της συνθήκης της Λωζάνης, η Ελληνική Κυβέρνηση έστειλε ένα τηλεγράφημα στην τοπική κυβέρνηση:
 
"...Η Κυβέρνησις είναι αποφασισμένη να προστατεύση δια παντός μέσου τους κατοίκους εν περιπτώσει καταπιέσεων ή διωγμών από των Τούρκων. Κατόπιν της υπό των Τούρκων εφαρμογής των διατάξεων του 14ου άρθρου δυνατόν η Κυβέρνησις να εφεσιβάλη αυτό ενώπιον της Κοινωνίας των Εθνών...."Εβδομήντα τέσσερα χρόνια πέρασαν από αυτό το τηλεγράφημα, και βάσει των γεγονόντων που ακολούθησαν, αποδείχθηκε ότι η Μητέρα Ελλάδα όχι μόνο δεν τίμησε την υπογραφή της και δεν προστάτευσε τους 'Ελληνες κατοίκους της 'Ιμβρου και της Τενέδου, αλλά, αντίθετα, τους εγκατέλειψε στην τραγική τους μοίρα...
 
Το 1923 ο πληθυσμός της Ίμβρου ήταν 10.000 κάτοικοι, οι οποίοι κατά 92% ήταν ορθόδοξοι 'Ελληνες, ενώ η Τένεδος , αριθμούσε 2.500 κατοικους, οι οποιοι οι μισοί ήταν ορθόδοξοι 'Ελληνες.
 
Με το άρθρο 14 της Συνθήκης της Λωζάνης του 1923 παραχωρήθηκε στους ελληνορθόδοξους Ιμβρίους και Τενέδιους ειδικό καθεστώς τοπικής αυτοδιοικήσεως που προέβλεπε: α) Ειδική διοικητική οργάνωση αποτελούμενη από 'Ελληνες και παρέχουσα όλες τις εγγυήσεις στον ιθαγενή ελληνορθόδοξο πληθυσμό (μη μουσουλμάνους), σε ό, τι αφορά την άσκηση της τοπικής διοικήσεως και την προστασία των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων επί της ζωής και ελευθερίας του προσώπου και επί της περιουσίας.
 
 β) Σώμα αστυνομίας προς εξασφάλιση της δημόσιας τάξεως στρατολογούμενο μεταξύ του ιθαγενούς ελληνορθόδοξου πληθυσμού, με την φροντίδα της προβλεφθείσης τοπικής διοικήσεως, υπό τις διαταγές της οποίας θα διατελούσε. Παράλληλα, είχαν εφαρμογή και ως προς τους Ιμβρίους και Τενεδίους τα άρθρα 37 έως 44 της συνθήκης της Λωζάνης περί προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των εθνικών μειονοτήτων στην Τουρκία.
 
 Παρά τα συμφωνηθέντα όμως, αμέσως , μετά το 1923 οι τουρκικες αρχες με αντιμειονοτικά μέτρα προβαίνουν σε συνεχεις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θεμελιωδών ελευθεριών των ορθόδοξων Ελλήνων της Ίμβρου και Τενέδου.
 
Το 1926, ο νέος Αστικός Κώδικας της Τουρκίας ανακάλεσε όλα τα δικαιώματα των μειονοτήτων, μεταξύ αυτών και των κατοίκων της Ίμβρου, κατά παράβαση της Συνθήκης της Λωζάνης. 
 
Ο Νόμος 1151 του 1927 απαγόρευσε τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στα σχολεία. Η πρόβλεψη για ύπαρξη τοπικής αστυνομίας, ελεγχόμενης από την ελληνική μειονότητα στο νησί δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Η Ίμβρος ονομάστηκε Gökçeada και έλαβε χώρα εκτεταμένος εποικισμός από την ενδοχώρα της Τουρκίας, με σκοπό την αλλοίωση της πληθυσμιακής σύνθεσης. Ιδιοκτησίες Ελλήνων απαλλοτριώθηκαν με την επίκληση λόγων ασφαλείας σε εξευτελιστικές τιμές.
 
Η κλιμάκωση της έντασης στην Κύπρο τη δεκαετία του 1960 επέφερε ακόμη μεγαλύτερη χειροτέρευση των συνθηκών διαβίωσης των Ελλήνων στο νησί. Η εγκατάσταση μιας "ανοικτής φυλακής" για βαρυποινίτες από το εσωτερικό της χώρας αύξησε τον τρόμο του ελληνικού πληθυσμού και επέτεινε το φαινόμενο της μετανάστευσης. Η Τουρκία θεσμοθέτησε τον εξής νόμο. 
 
'Εκανε την Ίμβρο και τη Τένεδο ανοικτές φυλακές. Δηλαδή εγκατέστησε ποινικούς κρατουμένους στην Ίμβρο και στην Τένεδο, βιαστές, προαγωγούς, δολοφόνους, ανωμάλους κλπ. Ήταν ελεύθεροι να κάνουν ότι θέλουν ατιμωρητί.
 
Γυρνούσαν στα χωριά, βίαζαν, κατοικούσαν σε σπίτια, υπεχρέωναν τις Ελληνίδες να τους μαγειρεύουν και να τους πλένουν, έκλεβαν την γεωργική παραγωγή κλπ. Η κατάστασις για τους νησιώτες έγινε αφόρητη. Κανείς δεν μπορούσε να προστατεύσει την οικογένεια του από κακοποίησι και βιασμό. 'Ετσι 'αρχισε η έξοδος του Ελλήνικου πληθυσμού. Μετά από αυτό, οι τούρκοι, έδιναν το σπίτι όποιου έλληνα έφευγε σε Τούρκους εποίκους της Ανατολίας, και μέσα σε δύο χρόνια η Ίμβρος και η Τένεδος έιχαν τουρκοποιηθεί. 
 
Απο τους 8.875 κατοίκων, σήμερα οι Έλληνες στην Ίμβρο δεν είναι πάνω από 270, στην πλειοψηφία τους γέροντες.Μέσα στην αδιαφορία που επικρατεί για την Ίμβρο, τα παιδιά της κάνουν τις τελευταίες προσπάθειες για να σωθεί ό,τι είναι δυνατό να σωθεί. Χιλιάδες Ιμβρίων συρρέουν κάθε χρόνο από όλα τα μέρη του κόσμου (Αμερική, Αυστραλία, Αφρική, Ευρώπη) στο νησί για τον εορτασμό της Κοίμησης της Θεοτόκου, το Δεκαπενταύγουστο. Τον τελευταίο καιρό η επιστροφή αυτή πραγματοποιείται με ολοένα αυξανόμενους ρυθμούς.
 
Γίνονται έργα για την αναστήλωση των εκκλησιών και των σχολείων. Οργανώνονται πανηγύρια σύμφωνα με τα έθιμα και τις παραδόσεις, αναβιώνοντας έτσι τον ορθόδοξο χαρακτήρα του νησιού. Πραγματοποιούνται καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, εκθέσεις φωτογραφιών, ποδοσφαιρικοί αγώνες.
 
Ιδιαίτερα σοβαρή είναι η συμμετοχή, σ’ όλες αυτές τις εκδηλώσεις, της νέας γενιάς των Ιμβρίων, η οποία καλεί όλους τους ανθρώπους, που αγαπούν την ελευθερία και τη δημοκρατία σ’ όλο τον κόσμο, να τους συμπαρασταθούν στο δύσκολο αγώνα τους. 

 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

πλεκτά για... τις κούκλες

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία. 
Η εικόνα ίσως περιέχει: άτομα στέκονται
 
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
 
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
 Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
 
 
Η Goretti Tabuada πρόσθεσε 635 νέες φωτογραφίες στο άλμπουμ: Vestidos Criança — με την Patty Ruiz Diaz και 114 ακόμη.
Vestidos muito lindos
Alguns nao encontrei esquema
Não vendo é apenas album
Fica a sugestão
Créditos nas fotos D'a Net

Πολύ όμορφα φορέματα
Κάποια που δεν βρήκα
Δεν πουλάω είναι απλά άλμπουμ
Ιδού η πρόταση
Credits στις φωτογραφίες ενός δίχτυ

1000 πλεκτά

Δημοφιλείς αναρτήσεις