Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Τα κατοικίδια και τα 8 οφέλη τους για την υγεία μας!


Απλές λύσεις.

Αποτέλεσμα εικόνας για Τα κατοικίδια και τα 8 οφέλη τους για την υγεία μας!"
Τα κατοικίδια και τα 8 οφέλη τους για την υγεία μας!

Εκτός από τη συντροφιά που προσφέρουν τα κατοικίδια, προάγουν την υγεία του ιδιοκτήτη τους και βοηθούν σημαντικά σε συναισθηματικές «επιπλοκές». Οι πρόσφατες επιστημονικές μελέτες που το αποδεικνύουν, προκαλούν έκπληξη ακόμη και στους γιατρούς!

1. Μειώνουν το στρες
Αρκούν μόλις μερικά λεπτά με ένα σκύλο, μία γάτα ή ακόμη και ένα ψάρι στο ενυδρείο να κολυμπά, για να αισθανθεί κάποιος λιγότερο στρες και μικρότερη στεναχώρια. Αυτό που συμβαίνει βιοχημικά στον οργανισμό εξηγεί την αλλαγή στη διάθεση: Η κορτιζόλη, ορμόνη του στρες, μειώνεται και η παραγωγή σερετονίνης (της ορμόνης της ευτυχίας) αυξάνει.

2. Ρυθμίζουν την πίεση
Ένα κατοικίδιο ευτυχισμένο μπορεί να ρυθμίζει την πίεση σε άτομα που πάσχουν από υπέρταση. Σε μελέτη που έγινε σε 240 παντρεμένα ζευγάρια, οι ιδιοκτήτες τους είχαν χαμηλότερη πίεση και μικρότερο καρδιακό ρυθμό, σε σχέση με τα ζευγάρια που είχαν κατοικίδιο. Σε έτερη μελέτη φάνηκε ότι τα παιδιά με υπέρταση που είχαν ζώα που τα φρόντιζαν είχαν χαμηλότερη πίεση, ειδικότερα όταν τα χάιδευαν.

3. Κατεβάζουν χοληστερίνη και τριγλυκερίδια
Η χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια είναι μειωμένα σε ιδιοκτήτες σκύλων. Σε μελέτη που έγινε η παρατήρηση αυτή ίσχυε για όλες τις περιπτώσεις. Οι ειδικοί δεν γνωρίζουν για ποιους λόγους συμβαίνει αυτό, αλλά εικάζουν ότι τους βοηθά ο τρόπος ζωής του σκύλου, δηλαδή η βόλτα του έχει οφέλη και για το αφεντικό (φυσικά) και η προσοχή στη διατροφή του κάνει το αφεντικό να σκέπτεται περισσότερο και τον εαυτό του.

4. Βελτιώνουν την καρδιακή λειτουργία
«Οι γάτες είναι εξαιρετικές για την καρδιά», υποστηρίζουν ειδικοί που έκαναν 20ετή μελέτη, από την οποία προέκυψε πώς οι άνθρωποι που ποτέ στη ζωή τους δεν είχαν γάτα, έχουν 40% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από έμφραγμα. Σε άλλη μελέτη που έγινε σε ιδιοκτήτες σκύλων, φάνηκε πώς όσοι έχουν σκύλο και παθαίνουν έμφραγμα, η πιθανότητες επιβίωσή τους είναι εξαιρετικά υψηλές. Συμπερασματικά οι ιδιοκτήτες σκύλων έχουν μικρότερο κίνδυνο να καταλήξουν από καρδιολογικό πρόβλημα, περιλαμβανομένης της καρδιακής ανεπάρκειας.

5. Καταπολεμούν τη βαριά κατάθλιψη
Οι ψυχολόγοι στις ΗΠΑ «συνταγογραφούν» σκύλους σε όσους πάσχουν από κατάθλιψη. Δηλαδή προτείνουν ως σημαντικό μέρος μιας θεραπείας. Και αυτό διότι στις περισσότερες περιπτώσεις ατόμων που πάσχουν από κατάθλιψη τους λείπει η αίσθηση ότι κάποιος τους αγαπάει. Τα σκυλιά παραδίδονται και αγαπούν άνευ όρων τα αφεντικά τους, ακόμη και εάν αυτοί τα χτυπούν, δεν τα βγάζουν βόλτα, ή γενικότερα τα βασανίζουν. Επίσης, είναι απολύτως αφοσιωμένα και ό,τι και εάν τους κάνεις, δεν σε εγκαταλείπουν ποτέ.

6. «Φτιάχνουν» το σώμα
Οι ιδιοκτήτες σκύλων τείνουν να είναι πιο δραστήρια άτομα και λιγότερα υπέρβαρα. Βγάζοντας τον σκύλο 30 λεπτά βόλτα την ημέρα, θέτεις και τον εαυτό σου στην υποχρεωτική ημερήσια κίνηση που θέτουν οι ειδικοί, καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι δεν περπατούν 30 λεπτά την ημέρα.

7. Βοηθούν τον εγκέφαλο
Ένας τρόπος για να είναι οι άνθρωποι ψυχολογικά και νοητικά πιο υγιείς, είναι η κοινωνικοποίησή τους, το βασικό γνώρισμα της ανθρώπινης φύσης δηλαδή. Οι ιδιοκτήτες σκύλων έχουν την τάση να συζητούν μεταξύ τους, ακόμη και για θέματα που δεν έχουν καμία αξία, κι αυτό είναι ευεργετικό και για την ψυχή και για τον εγκέφαλο, ειδικά για όσους απασχολούνται πολύ με τη δουλειά τους και οι καθημερινές συζητήσεις τους είναι διεκπαιρεωτικές.

8. Κατά των αλλεργιών στα παιδιά
Οι πιο πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι τα παιδιά που θα γεννηθούν και αναπτυχθούν σε σπίτι όπου υπάρχει σκυλί ή γάτα, έχουν λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν αλλεργίες. Το ίδιο συμβαίνει και στα σπίτια όπου υπάρχουν φάρμες με μεγάλα ζώα.

Πηγή: tanea.gr

Πριν να είναι Αργά

Μυθικη Αναζητηση.

Φωτογραφία: Εάν δεν γνωρίζεις τι θέλεις, θα σκορπάς την εστίαση σου έως ότου στερέψει η όρεξη σου . .. 
<..Ας Ενωθούμε Πριν να είναι Αργά . ..Όσοι Είμαστε . ..
Μην κρύβεστε άλλο, ο Κόσμος μας χρειάζεται όλους μας . ..
Μην περιμένετε κάποιο μήνυμα στον Ουρανό,ούτε στην Γη,
διότι θα είναι πολύ αργάγια να εστιάσεις Καθαρά την Κίνηση
στην αντιμετώπιση σου . ..
Η ψεύτικη κοινωνία θα πέσει,
αλλά θα παρασύρει τα πάντα στο πέρασμα της ο Άνεμος του Νερού. ..
Μην ελπίζετε στο Ψεύτικο,το Αληθινό & πραγματικό να προσδοκάτε & να αναμένεται ,διότι θα πιαστείτε εν ύπνων κοιμώμενοι . ..
Εάν δεν ενδιαφερθείτε ,
δεν έχετε καμιά Θέση εδώ & φέρατε εις πέρας την αξία σας . ..http://mythiki-anazitisi.blogspot.gr/2013/04/blog-post_1776.html
Εάν δεν γνωρίζεις τι θέλεις, θα σκορπάς την εστίαση σου 
έως ότου στερέψει η όρεξη σου . ..
<..Ας Ενωθούμε Πριν να είναι Αργά . ..Όσοι Είμαστε . ..
Μην κρύβεστε άλλο, ο Κόσμος μας χρειάζεται όλους μας . ..
Μην περιμένετε κάποιο μήνυμα στον Ουρανό,ούτε στην Γη,
διότι θα είναι πολύ αργά για να εστιάσεις Καθαρά την Κίνηση
στην αντιμετώπιση σου . ..
Η ψεύτικη κοινωνία θα πέσει,
αλλά θα παρασύρει τα πάντα στο πέρασμα της ο Άνεμος του Νερού. ..
Μην ελπίζετε στο Ψεύτικο,το Αληθινό & πραγματικό να προσδοκάτε & να αναμένεται ,διότι θα πιαστείτε εν ύπνων κοιμώμενοι . ..
Εάν δεν ενδιαφερθείτε ,
δεν έχετε καμιά Θέση εδώ & φέρατε εις πέρας την αξία σας . .. 


http://mythiki-anazitisi.blogspot.gr/2013/04/blog-post_1776.html

Η ΚΡΗΤΙΚΗ ΒΡΑΚΑ... ΤΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΣΑΛΒΑΡΙ


http://kritipoliskaihoria.blogspot.gr/2013/10/blog-post_1264.html?spref=fb

Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013

Η ΚΡΗΤΙΚΗ ΒΡΑΚΑ... ΤΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΣΑΛΒΑΡΙ

Στις αρχές του β΄ τετάρτου του 16ου αι. (1530 κ.ε.) που έκαμε την εμφάνισή της στην Κρήτη η γνωστή μας σήμερα βράκα, οι χωρικοί, με τη σιωπηρή ανοχή των Βενετών, ντύθηκαν με το νέο ρούχο. Στην αρχή φορούσαν τη θηλακοειδή βράκα λίγοι, αργότερα οι περισσότεροι, και το τελευταίο τέταρτο του 16ου αι., η θηλακοειδής βράκα, κυριάρχησε στην ύπαιθρο. Μόνο στις απρόσιτες κορυφές των Σφακίων, οι Σφακιανοί διατήρησαν την παλιά τους στολή, την κάρτσα (πανταλόνι πλατύ, μεταξύ βυζαντινού βρακού και περσικού σαραβάρου).


 Μεγάλο ζήτημα έχει γεννηθεί και πολλές γνώμες γράφτηκαν για την προέλευση της βράκας αυτής. Ο Νικ. Πολίτης αποφαίνεται πως «δε είναι βέβαιον αν η βράκα ήτο γνωστή εις τους Κρήτες προ της τουρκικής κατακτήσεως». Με τη γνώμη Πολίτη τάσσονται και άλλοι επιστήμονες. Εν τούτοις έρευνα συγκριτική στο ένδυμα των λαών με τους οποίους η Κρήτη ήρθε σε σχέσεις, έστω και αρνητικές, οδηγεί στο συμπέρασμα πως ούτε οι Άραβες, ούτε οι Τούρκοι, ούτε βεβαίως, οι Βενετοί φορούσαν τη βράκα που φοριέται στην Κρήτη. Είναι αλήθεια πως στα καράβια του τουρκικού στόλου υπηρέτησαν βρακοφόροι με θηλακοειδή βράκα, αλλά οι βρακοφόροι αυτοί ήσαν ΄Ελληνες, νησιώτες ναυτικοί, που τους επιστράτευε ο σουλτάνος για να μανουβράρουν τα καράβια, όχι για να μάχονται.
Οι Τούρκοι που υπηρετούσαν στον τουρκικό στόλο φορούσαν, όπως φαίνεται σε πολλές εικόνες της εποχής, το κοινό ένδυμα για τους πολεμιστές του ναυτικού. Μη έχοντας λοιπόν τη βράκα, οι Τούρκοι, δεν την έφεραν, βέβαια, στην Κρήτη. Η βράκα κατά την τουρκική κατάκτηση, υπήρχε ήδη, όχι μόνο στην Κρήτη αλλά και σ' άλλα νησιά, στο παράλια της Πελοπονήσσου, της Μικράς Ασίας, ακόμη και της Θράκης. Το γεγονός αυτό επιτρέπει, ίσως, να πούμε πως η βράκα μεταδόθηκε από ναυτικούς, και τέτοιοι ήσαν οι Αλγερινοί κουρσάροι, που είχαν καταντήσει η μάστιγα της Μεσογείου.
Μια φυλή Αλγερινών, οι Ζουάβοι, φορούσαν θηλακοειδή βράκα (που, ίσως, είναι εξέλιξη περιζώματος τύπου των κατοίκων του Σιάμ το οποίον δίνει την εντύπωση βράκας). Τολμηροί ριψοκίνδυνοι και κερδοσκόποι οι Ζουάβοι δεν δίσταζαν να κατεβαίνουν από τα βουνά τους και να γίνονται πειρατές, όπως έκαναν και οι Μαροκινοί βουνήσιοι.

  συνέχεια στο σύνδεσμο πηγή

«Άαρον Κουίν»

Εκδόσεις Διόπτρα - Dioptra Publications.
 
 
Φωτογραφία: Γιατί διαλύθηκε η οικογένειά της; Και γιατί στο άκουσμα του ονόματος «Άαρον Κουίν» η Ναντίν αισθάνεται ακόμα και σήμερα να παραλύει από τον τρόμο;
Λεπτομέρειες στο: http://www.dioptra.gr/Vivlio/321/711/Se-vlepo/
Γιατί διαλύθηκε η οικογένειά της; Και γιατί στο άκουσμα του ονόματος «Άαρον Κουίν» η Ναντίν αισθάνεται ακόμα και σήμερα να παραλύει από τον τρόμο;
Λεπτομέρειες στο: http://www.dioptra.gr/Vivlio/321/711/Se-vlepo/

► Πώς να φτιάξετε υγρό σαπούνι για τα πιάτα;

Απλές λύσεις.

Αποτέλεσμα εικόνας για Πώς να φτιάξετε υγρό σαπούνι για τα πιάτα;"
► Πώς να φτιάξετε υγρό σαπούνι για τα πιάτα;

Μπορεί να ξεχάσατε να πάρετε σαπούνι για τα πιάτα από το supermarket, μπορεί απλά να θέλετε να φτιάξετε το δικό σας σαπούνι για τα πιάτα, προκειμένου να αποφύγετε τα προϊόντα του εμπορίου.
Τι θα χρειαστείτε; 200 γραμμάρια πράσινο σαπούνι ή σαπούνι Μασσαλίας.

Θα το τρίψετε αλλά όχι τόσο ψιλό όπως το τυρί για τα μακαρόνια και θα το βάλετε σε ένα δοχείο που θα αντέχει υψηλές θερμοκρασίες.

Θα ζεστάνετε 4 λίτρα νερού σε μια κατσαρόλα και θα το βάλετε στο δοχείο με το τριμμένο σαπούνι.

Θα περιμένετε να κρυώσει εντελώς περίπου το νερό με το σαπούνι –πάνω από 2 ώρες- και θα το ανακατεύετε μέχρι να γίνει τζελ.

Μετά θα προσθέσετε 3 κουταλιές του γλυκού μαγειρική σόδα θα το ανακατεύσετε καλά και θα το μοιράσετε σε πλαστικά μπουκαλάκια.

Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε 2-3 σταγόνες αιθέρια έλαια κι ακόμα καλύτερα έλαιο αμυγδάλου για προστασία των χεριών σας.

Πηγή: queen.gr

Πρωτότυπο σάλι

Nuray Moda.
Με το χρήστη Creaciones Azul και 2 ακόμη.
Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα στέκονται

Με μισά τετράγωνα ,  κομψό και rock...

Κανένα νέο μήνυμα

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ - PATAKIS PUBLICATIONS.
Φωτογραφία: Κανένα νέο μήνυμα

Όλα ληφθέντα
Αναγνωσθέντα
Διαγραφέντα

Και λίγα, ελάχιστα απ' αυτά
Αλησμόνητα

Οι νέοι φίλοι
Ποτέ δε θα 'ναι
Σαν τους παλιούς

Εκείνους που απλώς χτυπούσαν
Το θυροτηλέφωνο

("No new messages", Όλγα Παπακώστα)
http://bit.ly/1abbLZO

Κανένα νέο μήνυμα

Όλα ληφθέντα
Αναγνωσθέντα
Διαγραφέντα

Και λίγα, ελάχιστα απ' αυτά
Αλησμόνητα

Οι νέοι φίλοι
Ποτέ δε θα 'ναι
Σαν τους παλιούς

Εκείνους που απλώς χτυπούσαν
Το θυροτηλέφωνο

("No new messages", Όλγα Παπακώστα)
http://bit.ly/1abbLZO

«Η κυρία Νταλογουέι»

Εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ.
 
 
Φωτογραφία: Δημοσίευμα από την «Ημερησία του Σαββάτου» για το #βιβλίο «Η κυρία Νταλογουέι» της Βιρτζίνιας Γουλφ από τη νέα κλασική σειρά παγκόσμιας λογοτεχνίας των εκδόσεών μας. http://goo.gl/zcW9Af
Δημοσίευμα από την «Ημερησία του Σαββάτου» για το #βιβλίο 
«Η κυρία Νταλογουέι» της Βιρτζίνιας Γουλφ από τη νέα κλασική σειρά παγκόσμιας λογοτεχνίας των εκδόσεών μας. http://goo.gl/zcW9Af

Χορτόπιτες... ασυζητητί!!!

Υγρόν Πυρ

Ancient Greek Civilization - Αρχαία Ελλάς.


Φωτογραφία: Υγρόν Πυρ

Greek Fire

Υγρόν ή Ελληνικόν Πυρ στην πλώρη ενός βυζαντινού Δρόμωνα κατακαίει τον στόλο των Αβάρων ! Ο ιστορικός Τζέημς Πάρτινγκτον (James R. Partington)  πιστεύει ότι η ανακάλυψη του υγρού πυρός δεν ήταν το έργο ενός ανθρώπου, αλλά μιας ομάδας «χημικών στη Κωνσταντινούπολη οι οποίοι είχαν κληρονομήσει τις ανακαλύψεις της Αλεξανδρινής χημικής σχολής». Ωστόσο εφευρέτης του σύμφωνα με την αφήγηση του χρονογράφου Θεοφάνη του Ομολογητή, θεωρείται ο Καλλίνικος  το 672 μ.Χ.,  ένας Έλλην μηχανικός και αρχιτέκτων  από την Ηλιόπολη της Συρίας (σημ. Μπάαλμπεκ). Βέβαια αν γυρίσουμε 8 αιώνες νωρίτερα ο Θουκυδίδης αναφέρει ακόμα και τη χρήση πρωτόλειων φλογοβόλων κατά την πολιορκία του Δηλίου το 424 π.Χ.

Greek fire ( Hygron Pyr ) device upon a Byzantine Dromon Ship invented by the Greek architect Kallinikos from Heliopolis ca 670 AD
The Byzantine dromons usually had a siphōn installed on their prow under the forecastle throwing Greek fire !
The chief method of deployment of Greek fire, which sets it apart from similar substances, was its projection through a tube (siphōn), for use aboard ships (dromons) or in sieges.
Althought Thucydides mentions the use of tubed flamethrowers in the siege of Delium in 424 BC in naval warfare !

Υγρόν Πυρ

Greek Fire

Υγρόν ή Ελληνικόν Πυρ στην πλώρη ενός βυζαντινού Δρόμωνα κατακαίει τον στόλο των Αβάρων ! Ο ιστορικός Τζέημς Πάρτινγκτον (James R. Partington) πιστεύει ότι η ανακάλυψη του υγρού πυρός δεν ήταν το έργο ενός ανθρώπου, αλλά μιας ομάδας «χημικών στη Κωνσταντινούπολη οι οποίοι είχαν κληρονομήσει τις ανακαλύψεις της Αλεξανδρινής χημικής σχολής». Ωστόσο εφευρέτης του σύμφωνα με την αφήγηση του χρονογράφου Θεοφάνη του Ομολογητή, θεωρείται ο Καλλίνικος το 672 μ.Χ., ένας Έλλην μηχανικός και αρχιτέκτων από την Ηλιόπολη της Συρίας (σημ. Μπάαλμπεκ). Βέβαια αν γυρίσουμε 8 αιώνες νωρίτερα ο Θουκυδίδης αναφέρει ακόμα και τη χρήση πρωτόλειων φλογοβόλων κατά την πολιορκία του Δηλίου το 424 π.Χ.

Greek fire ( Hygron Pyr ) device upon a Byzantine Dromon Ship invented by the Greek architect Kallinikos from Heliopolis ca 670 AD
The Byzantine dromons usually had a siphōn installed on their prow under the forecastle throwing Greek fire !
The chief method of deployment of Greek fire, which sets it apart from similar substances, was its projection through a tube (siphōn), for use aboard ships (dromons) or in sieges.
Althought Thucydides mentions the use of tubed flamethrowers in the siege of Delium in 424 BC in naval warfare !

Πλέξτε κουβέρτα

Ζάχαρη, σόδα ή δάφνη και εξαφανίστε τις κατσαρίδες μια και καλή

Απλές λύσεις.

► Ζάχαρη, σόδα ή δάφνη και εξαφανίστε τις κατσαρίδες μια και καλή
Φωτογραφία: ► Ζάχαρη, σόδα ή δάφνη και εξαφανίστε τις κατσαρίδες μια και καλή

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να σου εμφανιστεί κατσαρίδα στο σπίτι εκεί που δεν το περιμένεις. Είναι αηδιαστικό και νομίζω αποτελεί και μεγάλη ντροπή αν έχετε κόσμο στο σπίτι. Εμείς όμως θα σας δώσουμε τη λύση ώστε να τις εξαφανίσετε με φυσικό τρόπο.

Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας εντομοκτόνο ανακατεύονται σόδα και ζάχαρη άχνη προκειμένου να προσφέρετε στις κατσαρίδες ένα νόστιμο γεύμα σκέτη παγίδα. Ο συνδυασμός σόδας και ζάχαρης είναι θανατηφόρος. Επίσης, οι κατσαρίδες απεχθάνονται την δάφνη. Απλώστε σε διάφορα μέρη τα φύλλα και θα ξενοιάσετε μια και καλή.

Δοκιμάστε το και πείτε μας τα αποτελέσματα, αν και είμαστε σίγουροι ότι θα τις κατατροπώσετε και δεν θα εμφανιστούν αυτά τα... κατοικίδια.

Πηγή: queen.gr

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να σου εμφανιστεί κατσαρίδα στο σπίτι εκεί που δεν το περιμένεις. Είναι αηδιαστικό και νομίζω αποτελεί και μεγάλη ντροπή αν έχετε κόσμο στο σπίτι. Εμείς όμως θα σας δώσουμε τη λύση ώστε να τις εξαφανίσετε με φυσικό τρόπο.

Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας εντομοκτόνο ανακατεύονται σόδα και ζάχαρη άχνη προκειμένου να προσφέρετε στις κατσαρίδες ένα νόστιμο γεύμα σκέτη παγίδα. Ο συνδυασμός σόδας και ζάχαρης είναι θανατηφόρος. Επίσης, οι κατσαρίδες απεχθάνονται την δάφνη. Απλώστε σε διάφορα μέρη τα φύλλα και θα ξενοιάσετε μια και καλή.

Δοκιμάστε το και πείτε μας τα αποτελέσματα, αν και είμαστε σίγουροι ότι θα τις κατατροπώσετε και δεν θα εμφανιστούν αυτά τα... κατοικίδια.

Πηγή: queen.gr

Σικελικός Εσπερινός

Εκδόσεις Καστανιώτη.
Φωτογραφία: Η Ισμήνη Καπάνταη επανέρχεται στο ιστορικό μυθιστόρημα με μία συναρπαστική τοιχογραφία. http://ow.ly/q0A0a
Η Ισμήνη Καπάνταη επανέρχεται στο ιστορικό μυθιστόρημα 
με μία συναρπαστική τοιχογραφία. http://ow.ly/q0A0a

Το μαγικό σπρέι

Απλές λύσεις.

Το μαγικό σπρέι που εξαφανίζει το τσαλάκωμα στα ρούχα

Φωτογραφία: ► Το μαγικό σπρέι που εξαφανίζει το τσαλάκωμα στα ρούχα

Φτιάξτε το μόνες σας και πείτε αντίο στο σιδέρωμα!

Την επόμενη φορά που θα ανακαλύψετε, τελευταία στιγμή, ότι το πουκάμισο που θέλετε να φορέσετε είναι τσαλακωμένο, μην απελπιστείτε. Φτιάξτε αυτό το πανεύκολο σπρέι, που δεν περιέχει χημικά, και μην χάνετε χρόνο με το σιδέρωμα.

Θα χρειαστείτε:
Άδειο μπουκάλι σπρέι
1/4 της κούπας νερό
1/4 της κούπας λευκό ξύδι
1/4 της κούπας conditioner μαλλιών
1 κρεμάστρα

Οδηγίες:
Βάλτε όλα τα υλικά μέσα στο μπουκάλι, κλείστε το και ανακινείστε πολύ καλά, μέχρι να ενωθούν. Το ξύδι και το conditioner θα λειάνουν τα ζαρωμένα σημεία. Ψεκάστε στις περιοχές που χρειάζεται και, στη συνέχεια, κρεμάστε το ρούχο στην κρεμάστρα, τραβώντας, ελαφρά, τα επίμαχα σημεία. Βάλτε την κρεμάστρα σε ένα σημείο όπου θα την χτυπάει ο ήλιος. Το σπρέι λειτουργεί άμεσα, κάνοντας τα ρούχα σας σαν φρεσκοσιδερωμένα!

Πηγή: queen.gr
Φτιάξτε το μόνες σας και πείτε αντίο στο σιδέρωμα!

Την επόμενη φορά που θα ανακαλύψετε, τελευταία στιγμή, ότι το πουκάμισο που θέλετε να φορέσετε είναι τσαλακωμένο, μην απελπιστείτε. Φτιάξτε αυτό το πανεύκολο σπρέι, που δεν περιέχει χημικά, και μην χάνετε χρόνο με το σιδέρωμα.

Θα χρειαστείτε:
Άδειο μπουκάλι σπρέι
1/4 της κούπας νερό
1/4 της κούπας λευκό ξύδι
1/4 της κούπας conditioner μαλλιών
1 κρεμάστρα

Οδηγίες:
Βάλτε όλα τα υλικά μέσα στο μπουκάλι, κλείστε το και ανακινείστε πολύ καλά, μέχρι να ενωθούν. Το ξύδι και το conditioner θα λειάνουν τα ζαρωμένα σημεία. Ψεκάστε στις περιοχές που χρειάζεται και, στη συνέχεια, κρεμάστε το ρούχο στην κρεμάστρα, τραβώντας, ελαφρά, τα επίμαχα σημεία. Βάλτε την κρεμάστρα σε ένα σημείο όπου θα την χτυπάει ο ήλιος. Το σπρέι λειτουργεί άμεσα, κάνοντας τα ρούχα σας σαν φρεσκοσιδερωμένα!

Πηγή: queen.gr

Η Νεράιδα της Μάνης

Εκδόσεις Σαΐτα.

Η Νεράιδα της Μάνης, Βασίλης Πουλημενάκος, Εκδόσεις Σαΐτα, Οκτώβριος 2013, ISBN: 978-618-5040-34-5 Κατεβάστε το δωρεάν από τη διεύθυνση: http://www.saitapublications.gr/2013/10/ebook.55.html

Η µαγική κολοκύθα

http://www.agrotikabook.gr/%CE%B7-%C2%B5%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CF%8D%CE%B8%CE%B1

Η µαγική κολοκύθα

Δευ, 2013-10-21 13:30
Η κολοκύθα – πρώην άµαξα της Σταχτοπούτας – γίνεται όλο και πιο δηµοφιλής, παρκάρει στον πάγκο της κουζίνας και µας προκαλεί να τη δοκιµάσουµε
Η Cucurbita moschata ή Cucurbita maxima, ή πιο απλά κολοκύθα, κυριαρχεί χάρη στο µέγεθός της στο φθινοπωρινό µποστάνι. Αλλοτε έχει το σχήµα ενός στρογγυλού µπουκαλιού µε µακρόστενο λαιµό, άλλοτε µοιάζει µε ένα γιγάντιο δάκρυ και άλλοτε πάλι είναι σαν στρογγυλό µπαλόνι πιεσµένο πάνω-κάτω. Ως προς το χρώµα, πότε εµφανίζεται ντυµένη µε έντονο πορτοκαλί ή ανοιχτό προς άσπρο και πότε φοράει πράσινα µε ρίγες. Η σάρκα της, γευστική, θρεπτική και πλούσια σε βιταµίνες, είναι κίτρινη, σχεδόν χρυσαφένια, και φθάνει ως το βαθύ πορτοκαλί. Εν αρχή... Οι τόσες παραλλαγές στο µέγεθος και στο χρώµα ανάγουν τη µελέτη του γενεαλογικού της δέντρου σε γρίφο. Πολλοί πιστεύουν ότι κατάγεται από το Μεξικό ή την Κεντρική Αµερική από όπου εξαπλώθηκε γρήγορα στις περιοχές των Ανδεων. Αποψη που ενισχύεται από υπολείµµατα της Curcubita moschata τα οποία εντοπίστηκαν σε σπηλιές του Βορειοανατολικού Μεξικού και χρονολογούνται γύρω στο 3500 π.Χ. Αλλοι, πάλι, θεωρούν ότι «γεννήθηκε» στην Αφρική κι άλλοι στη Δυτική Ασία. Ωστόσο, τα πράγµατα περιπλέκονται καθώς και στα αρχαία ελληνικά περιβόλια καλλιεργούσαν κάποιες ποικιλίες, όπως τη νεροκολοκύθα. Περί ορέξεως Οσο για τη θέση της στην κουζίνα; Οι Ινδιάνοι την προτιµούσαν ψητή, ολόκληρη ή σε φέτες, χωρίς βέβαια να περιφρονούν τους σπόρους. Τη θεωρούσαν πολύ θρεπτική και την πρόσφεραν ως δώρο στους πρώτους αποίκους οι οποίοι πρέπει να οµολογήσουµε ότι δεν την ερωτεύτηκαν κεραυνοβόλα. Διδάχθηκαν, όµως, πολλούς τρόπους χρήσης από τους ιθαγενείς και έτσι η κολοκύθα κατέκτησε περίοπτη θέση στη διατροφή τους. Στις κουζίνες της Νέας Αγγλίας του 17ου αιώνα, έκοβαν την κορυφή της κολοκύθας, άδειαζαν τους σπόρους, τη γέµιζαν µε γάλα, µπαχαρικά και  µέλι και την έψηναν στη χόβολη, µια παρασκευή που θεωρείται πρόγονος της σηµερινής κολοκυθόπιτας. Η «αµερικάνα» κολοκύθα, τον 16ο αιώνα, µαζί µε ένα πλήθος καινούργιων τροφών από τον Νέο Κόσµο, έφτασε στην Ευρώπη και εντάχθηκε πολύ γρήγορα στην καθηµερινή κουζίνα αντικαθιστώντας πολλές από τις ήδη γνωστές ποικιλίες κολοκυθιών. Η µάγισσα Μακριά όµως από τις κουζίνες, η κολοκύθα φαίνεται ότι διατηρούσε περίεργους δεσµούς µε την κοινότητα των µάγων. Οπως λένε θρύλοι και παραµύθια, οι µάγοι µεταµόρφωναν για ψύλλου πήδηµα πολλά άµοιρα όντα σε χρυσοκόκκινες κολοκύθες. Διόλου τυχαία, ο χυµός κολοκύθας είναι το αγαπηµένο ρόφηµα του Χάρι Πότερ και των συµµαθητών του. Στις µέρες µας τα παιδιά στην Αµερική, ακολουθώντας ένα παλιό ιρλανδέζικο έθιµο µε κελτικές ρίζες, γιορτάζουν το Halloween φτιάχνοντας τροµακτικά πρόσωπα-φανάρια από κολοκύθες. Οσο για µας, καλύτερα να µην ακολουθήσουµε τη νεραϊδονονά της Σταχτοπούτας, αλλά τις συνταγές. Ετσι θα µεταµορφώσουµε τις κολοκύθες σε νοστιµότατες πίτες, σούπες ή γλυκά.
*Ενα από τα πιο κλασικά πιάτα είναι η γλυκιά τάρτα µε κολοκύθα (pumpkin pie). Το γλύκισµα γνώρισε µεγάλες δόξες τον 16ο και τον 17ο αιώνα, κυρίως στην Αγγλία. Τον 18ο αιώνα ξέπεσε και οι Αγγλοι τη θεώρησαν ντεµοντέ. Επανήλθε, όµως, θριαµβευτικά στα τραπέζια της Αµερικής στις αρχές του 19ου αιώνα. Από τότε µέχρι σήµερα θεωρείται το παραδοσιακό επιδόρπιο του εορτασµού της Ηµέρας των Ευχαριστιών.
ΒΗΜΑ

Φυσικό Λευκαντικό για τα Ρούχα!!

http://www.back-to-nature.gr/2013/10/blog-post_546.html

Φυσικό Λευκαντικό για τα Ρούχα!!

Βρίσκετε ότι τα λευκά σας είναι γαριασμένα, αλλά δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε χλώριο; Φτιάξτε το δικό σας λευκαντικό, χρησιμοποιώντας λεμονάκι και οξυζενέ. 
Αναμίξτε 10 φλυτζάνια νερό, με μισό φλυτζάνι χυμό λεμονιού και 1 φλυτζάνι οξυζενέ, το απλό του φαρμακείου, που καθαρίζουμε τις πληγές (3%). Δεν χρειάζεται ούτε φυσικός χυμός λεμονιού, αρκεί και ο έτοιμος χυμός σε μπουκαλάκι, που βρίσκουμε στο σούπερ-μάρκετ. Χρησιμοποιήστε 2 φλυτζάνια από το λευκαντικό σας, για ένα μέτριο φορτίο ρούχων στο πλυντήριο ή στο χέρι, με το ανάλογο νερό φυσικά. Αν μάλιστα τα αφήσετε να μουλιάσουν και λίγες ώρες, θα εκπλαγείτε από το αποτέλεσμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σπιτικό λευκαντικό σε συνδυασμό με τον ήλιο δίνει ακόμη πιο έντονη λευκότητα, σε αντίθεση με το χλώριο, που ο ήλιος το κιτρινίζει.

Καλή επιτυχία!

Λέων Τολστόι

JOHNNIE SOCIETY | Δωρεάν Μυθιστόρημα στο Διαδίκτυο...
tolstoy-7c45316ed79c55733b99ac946f9f0232
Όταν η δισεγγονή του Λέοντος Τολστόι, δημοσιογράφος Fyokla Tolstaya, ανακοίνωσε ότι το Κρατικό Μουσείο «Λέων Τολστόι» έψαχνε για εθελοντές για να κάνουν διόρθωση σε σαράντα έξι χιλίαδες οκτακόσιες σελίδες κειμένων τού προπάππου της ήλπιζε πως θα επιστράτευε αρκετή βοήθεια ώστε μια πρώτη διόρθωση να έχει ολοκληρωθεί μέσα σε έξι μήνες.

Μέσα σε λίγες μόνο μέρες τρεις χιλιάδες και    Ρώσοι (και όχι μόνο) —πολιτικοί μηχανικοί, επαγγελματίες στο χώρο τής πληροφορικής, δάσκαλοι, συνταξιούχοι, ένας εκπαιδευόμενος πιλότος, μια εικοσιτετράχρονη σερβιτόρα, και, και— προσφέρθηκαν να βοηθήσουν. «Νιώσαμε αφάνταστη χαρά και έκπληξη», είπε η Tolstaya. «Είχαν τελειώσει τη διόρθωση μέσα σε δεκατέσσερις μέρες».

Έτσι, χάρη στη δουλειά όλων αυτών των εθελοντών, το σύνολο σχεδόν του κολοσσιαίου έργου του μεγάλου ρώσου συγγραφέα —μυθιστορήματα, ημερολόγια, γράμματα, θρησκευτικά φυλλάδια, φιλοσοφικά δοκίμια, ταξιδιωτικά χρονικά και παιδικές αναμνήσεις— θα είναι σύντομα προσβάσιμο στο Διαδίκτυο (η αγγλική μετάφραση τής ιστοσελίδας είναι προς το παρόν «υπό κατασκευή»), σε εύχρηστο φορμά που θα μπορεί ο καθένας να κατεβάζει δωρεάν.

http://dimartblog.com/2013/10/19/όλοι-για-τον-τολστόι/

σε ανάμνηση της Χρυσής Εποχής

Μυθικη Αναζητηση.
Φωτογραφία: Κρόνια: Η γιορτή σε ανάμνηση της Χρυσής Εποχής του ανθρώπινου γένους.
"Κρόνια ονομαζόταν μια αρχαία ελληνική εορτή προς τιμήν του Κρόνου. Σύμφωνα με τον Δημοσθένη γινόταν τη νύκτα της Εαρινής Ισημερίας. Ανήμερα της γιορτής οι δούλοι είχαν αργία, μπορούσαν να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι με τους αφέντες τους και γενικότερα είχαν περισσότερη ελευθερία μες στην πόλη, σε ανάμνηση της Χρυσής Εποχής του ανθρώπινου γένους, όταν δεν υπήρχε δουλεία και βαριές εργασίες...http://mythiki-anazitisi.blogspot.gr/2013/10/blog-post_7106.html


Κρόνια: Η γιορτή σε ανάμνηση της Χρυσής Εποχής του ανθρώπινου γένους.
"Κρόνια ονομαζόταν μια αρχαία ελληνική εορτή προς τιμήν του Κρόνου. Σύμφωνα με τον Δημοσθένη γινόταν τη νύκτα της Εαρινής Ισημερίας. Ανήμερα της γιορτής οι δούλοι είχαν αργία, μπορούσαν να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι με τους αφέντες τους και γενικότερα είχαν περισσότερη ελευθερία μες στην πόλη, σε ανάμνηση της Χρυσής Εποχής του ανθρώπινου γένους, όταν δεν υπήρχε δουλεία και βαριές εργασίες...http://mythiki-anazitisi.blogspot.gr/2013/10/blog-post_7106.html

«βότανα» που βοηθούν στον πονόλαιμο

 Απλές λύσεις.

► Δεκάδες εντυπωσιακά «βότανα» που βοηθούν στον πονόλαιμο
Ο πονόλαιμος μπορεί να πάρει πολλές μορφές ενώ οι παράγοντες που τον προκαλούν ποικίλουν και μπορεί να σχετίζονται με μια απλή αδιαθεσία η ακόμη και μια σοβαρή ασθένεια.
Υπάρχουν, ωστόσο, ορισμένα βότανα τα οποία ο άνθρωπος ανακάλυψε από πολύ νωρίς και χρησιμεύουν στο να καταπραϋνουν τον πονόλαιμο.

Τα πιο... βασικά «φάρμακα» κατά του πονόλαιμου είναι, βέβαια ο χυμός λεμονιού και το μέλι, όπως και ένας φρέσκος χυμός εσπεριδοειδών ιδιαίτερα πορτοκάλι, ανανά ή γκρέιπφρουτ.

Από εκεί και πέρα ορισμένα πιο ψαγμένα «βότανα» είναι το σκόρδο, το οποίο αν αναμειχθεί με μέλι και καταναλωθεί σε σωστές δόσεις μπορεί να απαλύνει τον πόνο.

Αποτελεσματικές γαργάρες μπορούν να γίνουν με μαύρο τσάι με μια πρέζα πιπέρι καγιέν, αλάτι διαλυμένο σε νερό, ή ξύδι και νερό. Αυτά τα βότανα μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν. Δοκιμάστε επίσης γλυκόριζα, εκχύλισμα echinacea, ή λευκό τσάι απο φλοιό βελανιδιάς. Άλλα βότανα που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι το φασκόμηλο, θυμάρι, plantain, elderflower, catnip, μπαλτάδες, agrimony, δεντρολίβανο, κουρκούμη, φλόμος, και χαμομήλι.

Μερικές φορές, μια ζεστή κομπρέσα από φύλλο τζίντζερ ή μαϊντανό μπορεί να προσφέρει ανακούφιση. Ο ψευδάργυρο, άγρια κεράσια, το μαύρο ξύλο καρυδιάς, και οι παστίλιες που είναι διαθέσιμα στα περισσότερα καταστήματα υγιεινής διατροφής συμβάλουν στην γρήγορη ανάρρωση.

O ατμός από ευκάλυπτο και τσάι μπορούν επίσης να βοηθήσουν. Ένα ζεστό χαμάμ ή η σάουνα είναι μια εξαιρετική θεραπεία για τον πονόλαιμο και την κυκλοφοριακή συμφόρηση. Εάν είναι ανέφικτο καλό θα ήταν να εισπνέουμε αιθέρια έλαια λεβάντας που εφαρμόζονται σε ένα ζεστό, υγρό πανί.

Επίσης, αναμείξτε ένα κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο με λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου. Κάντε απαλό μασάζ στο λαιμό και το στήθος σας. Έπειτα καλύψτε με ένα ζεστό, στεγνό πανί για καλύτερα αποτελέσματα.

Προσπαθήστε να βγάλετε τη γλώσσα όσο πιο έξω μπορείτε. Κρατήστε τη για 30 δευτερόλεπτα. Χαλαρώστε και επαναλάβετε τρεις φορές. Αυτή η θεραπεία αυξάνει τη ροή του αίματος και βοηθάει στον πόνο.

Οταν υποφέρετε από τον πόνο στο λαιμό αποφύγετε τα γαλακτοκομικά, τη ζάχαρη, τα τηγανητά και τα λιπαρά τρόφιμα. Επίσης, μείνετε μακριά από τον καπνό. Προσπαθήστε να αλλάζετε την οδοντόβουρτσά σας πιο συχνά, αν ο πονόλαιμος επανεμφανίζεται σε τακτική βάση.

Πηγή: dete.gr

Μαργαρίτες και σταυροί

10 συμβουλές που μπορεί να σώσουν τη ζωή σου

http://gr.omg.yahoo.com/news/10-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AD%CF%82-

10 συμβουλές που μπορεί να σώσουν τη ζωή σου


Αφιερώστε λίγη ώρα για να το διαβάσετε... Μπορεί να σώσει τη ζωή σας ή τη ζωή ενός αγαπημένου σας προσώπου...
1. Συμβουλή από το Tae Kwon Do: Ο αγκώνας είναι το πιο δυνατό σημείο στο σώμα σου. Αν είσαι αρκετά κοντά, χρησιμοποίησέ τον!
2. Αν ένας ληστής σου ζητήσει το πορτοφόλι και/ή την τσάντα, ΜΗΝ ΤΟΥ ΤΟ ΔΩΣΕΙΣ. Πέταξε το μακριά από εσένα. Το πιο πιθανό είναι να ενδιαφέρεται περισσότερο για το πορτοφόλι σου ή την τσάντα σου παρά για σένα και θα πάει να το πιάσει. ΤΡΕΞΕ ΣΑΝ ΤΡΕΛΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ!
3. Αν σε πετάξουν ποτέ στο πορτμπαγκάζ ενός αυτοκινήτου, κλώτσα έξω τα καλύμματα από τα φώτα και βγάλε το χέρι σου από την τρύπα και κούνα το πολύ. Ο οδηγός δε θα σε δει, αλλά θα σε δουν όλοι οι υπόλοιποι. Αυτό έχει σώσει ζωές.
4. Οι γυναίκες έχουν τη συνήθεια να μπαίνουν στα αυτοκίνητά τους μετά από ψώνια, φαγητό, δουλειά, κλπ., και απλά κάθονται (ελέγχοντας κάτι, κάνοντας μια λίστα, βάζοντας λίγο κραγιόν ή πούδρα. ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ!) Το «αρπακτικό» θα σε παρακολουθεί, και αυτή είναι η τέλεια ευκαιρία να κάτσει στη θέση του συνοδηγού, να βάλει ένα όπλο στο κεφάλι σου και να σου πει που να πας. ΑΜΕΣΩΣ ΜΟΛΙΣ ΜΠΕΙΣ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ , ΚΛΕΙΔΩΣΕ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΦΥΓΕ. Αν επίσης κάποιος είναι μέσα στο αυτοκίνητο με ένα όπλο στο κεφάλι σου ΜΗΝ ΟΔΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΦΥΓΕΙΣ. Αντίθετα γκάζωσέ το και ρίξε το πάνω σε οτιδήποτε, διαλύοντας το αυτοκίνητο. Ο αερόσακος σου θα σε σώσει. Αν ο άλλος είναι στο πίσω κάθισμα θα πάθει πολύ χειρότερα. Αμέσως μόλις τρακάρει το αυτοκίνητο, βγες έξω και τρέχα. Δεν είναι ώρα να σκεφτείς αν η ασφάλεια έχει λήξει. Επιθυμητό είναι να μην το ρίξεις πάνω σε ανθρώπους, στο γκρεμό, σε ρέμα ή στη θάλασσα.
5. Μερικές σημειώσεις για το πως να μπεις στο αυτοκίνητό σου: A. Να είσαι σε εγρήγορση: κοίτα τριγύρω σου, κοίτα μέσα στο αυτοκίνητό σου, στο πάτωμα του συνοδηγού και στο πίσω κάθισμα B. Εάν έχεις παρκάρει δίπλα σε ένα μεγάλο βαν, μπες στο αυτοκίνητο από την πόρτα του συνοδηγού. Οι περισσότεροι μανιακοί δολοφόνοι επιτίθενται στα θύματά τους τραβώντας τα μέσα στα βαν τους ενώ οι γυναίκες προσπαθούν να μπουν στα αυτοκίνητά τους. Γ. Κοίτα το αυτοκίνητο που είναι παρκαρισμένο δίπλα σου από την πλευρά του οδηγού και του συνοδηγού. Αν ένας άντρας κάθεται μόνος στη θέση κοντά στο αυτοκίνητό σου, καλό θα ήταν να γυρίσεις πίσω στο μαγαζί ή στη δουλειά και να πάρεις ένα αστυνομικό ή σεκιουριτά να σε συνοδεύσει στο αυτοκίνητο. Είναι προτιμότερο να είστε ασφαλείς, παρά μετανιωμένοι. (Και καλύτερα παρανοϊκός από ότι νεκρός.)
6. ΠΑΝΤΑ να παίρνετε το ασανσέρ αντί για τις σκάλες. (Οι σκάλες αποτελούν το τέλειο σημείο για εγκλήματα. Αυτό είναι ιδιαίτερα αληθινό τη ΝΥΧΤΑ!)
7. Αν ο εγκληματίας έχει όπλο και είσαι υπό τον έλεγχό του, ΠΑΝΤΑ ΤΡΕΞΕ! Θα σε πετύχει (έναν κινούμενο στόχο) μόνο 4 στις 100 φορές. Και ακόμα και τότε, είναι πιο πιθανό ότι ΔΕ ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ένα ζωτικό όργανο. ΤΡΕΧΑ, καλύτερα σε ζιγκ ζαγκ!
8. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ να δείχνετε καλοσύνη. Μπορεί να οδηγήσει στο βιασμό σας ή στο θάνατό σας. Ο Ted Bundy, ο μανιακός δολοφόνος, ήταν ένας εμφανίσιμος, μορφωμένος άντρας, που πάντα ποντάριζε στην καλοσύνη των ανυποψίαστων γυναικών. Περπατούσε με ένα μπαστούνι, ή κούτσαινε, και συχνά ζητούσε «βοήθεια» μέσα στο αυτοκίνητό του ή με το αυτοκίνητό του, με το οποίο απήγαγε το επόμενο θύμα του.
9. Ένα ακόμα σημείο για ασφάλεια: Κυκλοφορεί ότι κάποια άκουσε ένα μωρό να κλαίει έξω από την πόρτα της την περασμένη νύχτα, και κάλεσε την αστυνομία επειδή ήταν αργά και της φάνηκε περίεργο. Η αστυνομία της είπε: «Ό,τι και να κάνετε, ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ.».Η κυρία τότε είπε ότι ακουγόταν σαν να μπουσουλούσε το μωρό δίπλα στο παράθυρο, και ανησυχούσε μήπως μπουσουλούσε κι έβγαινε στο δρόμο. Ο αστυνομικός της είπε, «Έχουμε ήδη μία μονάδα καθ`οδόν, ό,τι κι αν κάνετε, ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ.» Της είπε ότι πίστευε ότι ένας μανιακός δολοφόνος έχει ηχογραφήσει το κλάμα μωρού και το χρησιμοποιεί για να βγάζει γυναίκες από τα σπίτια τους επειδή πιστεύουν ότι κάποιος έχει εγκαταλείψει ένα μωρό. Της είπε ότι δεν το έχουν επιβεβαιώσει ακόμα, αλλά έχουν λάβει αρκετές κλήσεις από γυναίκες που έλεγαν ότι άκουγαν κλάμα μωρού έξω από τις πόρτες τους όταν ήταν μόνες την νύχτα.
10. Εξαπάτηση με το νερό. Αν ξυπνήσεις στη μέση της νύχτας για να ακούσεις τις βρύσες να τρέχουν έξω ή νομίζεις ότι έσπασε ο σωλήνας, δεν πρέπει να βγείς για να το διερευνήσεις οπότε και είναι πολύ πιθανό να δεχθείτε επίθεση. Καλό θα ήταν να το διαβάσουν όλες οι γυναίκες και όχι μόνο. Μπορεί να σωθεί μια ζωή.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΥΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΡΑΣΙ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Ο καλός κλέφτης

Roumpakis Yiannis.
Φωτογραφία: #diavazo Hannah Tinti Ο καλός κλέφτης, μτφ. Μαργαρίτα Ζαχαριάδου, εκδ. Πόλις
Έχω διαβάσει τις πρώτες 100 σελίδες. Καλό μου φαίνεται.
#diavazo Hannah Tinti Ο καλός κλέφτης,
 μτφ. Μαργαρίτα Ζαχαριάδου, εκδ. Πόλις

μαζί με Εκδόσεις Πόλις.

► Μελιτζάνες γεμιστές τουρσί

Απλές λύσεις.

Μελιτζάνες γεμιστές τουρσί

Φωτογραφία: ► Μελιτζάνες γεμιστές τουρσί

Ένα φαγητο που μας εφτιαχνε η γιαγια μας και που πολυ αγαπησαμε! Φτιάξτο και μόνος σου με τη βοήθεια του Vita και κατεπληξε τους όλους.

Για 30 κομμάτια

Σκεύη και εργαλεία
• Μέτρια κατσαρόλα 
• Τρυπητό 
• Κοφτερό μαχαίρι 
• Μεγάλη γαβάθα 
• Γυάλινα βάζα με καπάκι

Θα χρειαστείτε
• 30 μελιτζάνες αργίτικες (περίπου 12 εκ.) 
• 1 κόκκινη πιπεριά 
• 3-4 σελινόριζες 
• 2 κεφάλια σκόρδο 
• 1 μεγάλο καρότο 
• 1 ματσάκι μαϊντανό 
• 30 κλωνάρια σέλινο 
• ξίδι 

Για την άλμη 
1/2 λίτρο δυνατό ξίδι 
1 χούφτα αλάτι 

Πώς θα τις παρασκευάσετε
Καθαρίζετε και πλένετε τις μελιτζάνες και τις βάζετε να βράσουν σε νερό στο οποίο έχετε ρίξει το ξίδι, μέχρι να τρυπιούνται με το πιρούνι, χωρίς όμως να τις αφήσετε να μαλακώσουν εντελώς. 

Σουρώνετε τις μελιτζάνες και με το μαχαίρι τις χαράζετε κατά μήκος και τις αφήνετε μισή ώρα να στραγγίξουν στο τρυπητό. 

Ζεματάτε τα κλωνάρια του σέλινου και τα σουρώνετε. 

Φτιάχνετε την άλμη. 

Ψιλοκόβετε όλα τα υπόλοιπα υλικά, τα αλατίζετε και γεμίζετε τη σχισμή κάθε μελιτζάνας. 

Δένετε καλά μία-μία τις μελιτζάνες στη μέση, τυλίγοντας κάθετα στη σχισμή ένα κλωνάρι σέλινο, και τις βάζετε στη μεγάλη γαβάθα με την άλμη. Βάζετε από πάνω ένα πιάτο ανάποδα, για να μένουν βυθισμένες, και τις αφήνετε για ένα 24ωρο. 

Την επομένη, βγάζετε τις μελιτζάνες από την άλμη, τις τακτοποιείτε σε γυάλινα βάζα με καπάκι και τις καλύπτετε με καλής ποιότητας ελαιόλαδο. 

Μία εβδομάδα αργότερα, μπορείτε να συνοδεύσετε με αυτό το νόστιμο τουρσί το ούζο και τα καλοκαιρινά γεύματά σας.

Πηγή: vita.gr
Ένα φαγητο που μας εφτιαχνε η γιαγια μας και που πολυ αγαπησαμε! Φτιάξτο και μόνος σου με τη βοήθεια του Vita και κατεπληξε τους όλους.

Για 30 κομμάτια

Σκεύη και εργαλεία
• Μέτρια κατσαρόλα
• Τρυπητό
• Κοφτερό μαχαίρι
• Μεγάλη γαβάθα
• Γυάλινα βάζα με καπάκι

Θα χρειαστείτε
• 30 μελιτζάνες αργίτικες (περίπου 12 εκ.)
• 1 κόκκινη πιπεριά
• 3-4 σελινόριζες
• 2 κεφάλια σκόρδο
• 1 μεγάλο καρότο
• 1 ματσάκι μαϊντανό
• 30 κλωνάρια σέλινο
• ξίδι

Για την άλμη
1/2 λίτρο δυνατό ξίδι
1 χούφτα αλάτι

Πώς θα τις παρασκευάσετε
Καθαρίζετε και πλένετε τις μελιτζάνες και τις βάζετε να βράσουν σε νερό στο οποίο έχετε ρίξει το ξίδι, μέχρι να τρυπιούνται με το πιρούνι, χωρίς όμως να τις αφήσετε να μαλακώσουν εντελώς.

Σουρώνετε τις μελιτζάνες και με το μαχαίρι τις χαράζετε κατά μήκος και τις αφήνετε μισή ώρα να στραγγίξουν στο τρυπητό.

Ζεματάτε τα κλωνάρια του σέλινου και τα σουρώνετε.

Φτιάχνετε την άλμη.

Ψιλοκόβετε όλα τα υπόλοιπα υλικά, τα αλατίζετε και γεμίζετε τη σχισμή κάθε μελιτζάνας.

Δένετε καλά μία-μία τις μελιτζάνες στη μέση, τυλίγοντας κάθετα στη σχισμή ένα κλωνάρι σέλινο, και τις βάζετε στη μεγάλη γαβάθα με την άλμη. Βάζετε από πάνω ένα πιάτο ανάποδα, για να μένουν βυθισμένες, και τις αφήνετε για ένα 24ωρο.

Την επομένη, βγάζετε τις μελιτζάνες από την άλμη, τις τακτοποιείτε σε γυάλινα βάζα με καπάκι και τις καλύπτετε με καλής ποιότητας ελαιόλαδο.

Μία εβδομάδα αργότερα, μπορείτε να συνοδεύσετε με αυτό το νόστιμο τουρσί το ούζο και τα καλοκαιρινά γεύματά σας.

Πηγή: vita.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις