Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Πνευματική καθοδήγηση

 
Οι οδηγοί σου
Η γνώση ότι σε κάθε στιγμή μπορούμε να δεχτούμε πνευματική καθοδήγηση είναι για πολλούς ανθρώπους μια αποκάλυψη. Η πραγματική αποκάλυψη όμως είναι, το πόση πολλή υποστήριξη και καθοδήγηση είναι πραγματικά στη διάθεσή μας. Ο καθένας από μας έχει μια ομάδα από οδηγούς-πνευματικούς φύλακες, των οποίων η αποκλειστική αποστολή είναι να μας οδηγήσουν στα όνειρά μας.
Ο καθένας μας έχει οδηγούς που κινητοποιούνται σε συγκεκριμένες περιοχές υποστήριξης και δουλεύουν μαζί μας σε κάθε δεδομένη στιγμή. Για φαντάσου! Έχεις ένα ολόκληρο πνευματικό επιτελείο στην υπηρεσία σου όταν γίνεις δεκτικός και ανοιχτείς σ' αυτή την καθοδήγηση.

Το σύμπαν, μέσα στη γεμάτη αγάπη γενναιοδωρία του, μας έχει προμηθεύσει οδηγούς κυριολεκτικά για τα πάντα! Και ο καθένας από μας έχει διαφορετικούς οδηγούς για διαφορετικές περιπτώσεις:


Ανιχνευτές: Οδηγοί που σε βοηθούν να εντοπίσεις πράγματα που έχεις χάσει ή που χρειάζεσαι να τα βρεις.


Σύμβουλοι: Οδηγοί που σου προσφέρουν έμπνευση ή λύσεις όταν εργάζεσαι πάνω σε συγκεκριμένα ζητήματα.


Θεραπευτές: Οδηγοί που σε κατευθύνουν για να αποκτήσεις υγεία και ισορροπία.


Δάσκαλοι: Οδηγοί που σε κατευθύνουν στην πληροφόρηση και στη μάθηση.

Αγγελιοφόροι χαράς: Οδηγοί που σε ψυχαγωγούν και σου προσφέρουν ανακούφιση μέσα από το χιούμορ.

Άγγελοι: Όντα φωτός που σε προστατεύουν και σε φυλάνε από το κακό.

Μεγάλοι Δάσκαλοι: Οδηγοί που καθοδηγούν την καρδιά σου, όπως είναι ο Ιησούς, ο Μωυσής, ο Βούδας, ο Μωάμεθ, ο Λευκός Αετός, η Παναγία, ο Γιογκανάντα, η μητέρα Μίρα... και ο κατάλογος συνεχίζεται…

σημ. Αν δεν ανοίγουν οι σύνδεσμοι κάντε τους μαρκάρισμα, αντιγραφή, επικόλληση πάνω

ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΜΒΕΡΣΑΣ



ΖΩΡΖ ΜΠΡΑΚ( 13 Μαΐου 1882 – 31 Αυγούστου 1963) -
                                         ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΜΒΕΡΣΑΣ

Ο Ζωρζ Μπρακ ήταν Γάλλος ζωγράφος και γλύπτης, ένας από τους θεμελιωτές του κινήματος του κυβισμού μαζί με τον Πάμπλο Πικάσο.
Ο Μπρακ γεννήθηκε στην επαρχία Argenteuil-sur-Seine της Γαλλίας αλλά μεγάλωσε στην πόλη της Χάβρης, όπου και σπούδασε στην Σχολή Καλών Τεχνών την περίοδο 1897 - 1899. Συνέχισε τις σπουδές του στο
Παρίσι και το 1902 παρακολούθησε μαθήματα στην Ακαδημία Humbert, όπου γνωρίστηκε με τον Φράνσις Πικαμπιά.
Τα πρώτα έργα του Μπρακ χαρακτηρίζονται ως ιμπρεσιονιστικά αλλά σύντομα το ύφος του δανείζεται στοιχεία και από το κίνημα των φωβιστών, ιδρυτής του οποίου θεωρείται ο Ανρί Ματίς. Το διάστημα 1909 - 1911, εργάστηκε μαζί με τον Πικάσο πάνω στην ανάπτυξη του κυβισμού ενώ το 1912, πειραματίστηκαν από κοινού πάνω στην τεχνική του κολάζ. Η συνεργασία τους έληξε περίπου το 1914.
Κατά την περίοδο του Α' Παγκοσμίου πολέμου, ο Μπρακ πολέμησε και τραυματίστηκε σοβαρά. Μεταπολεμικά, συνέχισε να εκπροσωπεί το κυβιστικό ρεύμα, πάνω σε περισσότερο αφηρημένα στοιχεία, θεμελιώνοντας τον λεγόμενο συνθετικό κυβισμό. Παράλληλα με τη ζωγραφική, τα έργα του περιλαμβάνουν λιθογραφίες, χαρακατικά καθώς και γλυπτά.
Πέθανε στις 31 Αυγούστου του 1963 στο Παρίσι.βικιπαιδεια


σημ. Αν δεν ανοίγουν οι σύνδεσμοι κάντε τους μαρκάρισμα, αντιγραφή, επικόλληση πάνω

Κάστρο της Αγίας Μαύρας

            Το κάστρο της Αγίας Μαύρας -Λευκάδα

Αποτελεί το σήμα κατατεθέν της Λευκάδας, καθώς όριζε επί αιώνες την είσοδο στο νησί από την απέναντι ηπειρωτική ακτή της Ακαρνανίας. Η ίδρυση του κάστρου πραγματοποιήθηκε τον 13ο αιώνα, όταν παραχωρήθηκε σαν προίκα στον Ιωάννη Ορσίνι για το γάμο του με την κόρη του δεσπότη της Ηπείρου Νικηφόρου Α’ Αγγέλου. Αργότερα κατά τη διάρκεια της κυριαρχίας των Τόκκων 
στα Ιόνια το κάστρο πήρε τη σημερινή του μορφή κατά την οποία απέκτησε περιμετρική τάφρο, την οποία μπορούσε να διασχίσει κάποιος μόνο με γέφυρες και από τις δύο πλευρές του. Το νησί απέκτησε εκείνη την εποχή το όνομα Αγία Μαύρα (Santa Maura), το οποίο έχει διατηρηθεί μέχρι σήμερα στο κάστρο και στο ομώνυμο εκκλησάκι που βρίσκεται εντός του περιβόλου του.



Η πύλη του κάστρου από την πλευρά της Λευκάδας. Ορατά είναι τα τουρκικά και φράγκικα αρχιτεκτονικά στοιχεία.

σημ. Αν δεν ανοίγουν οι σύνδεσμοι κάντε τους μαρκάρισμα, αντιγραφή, επικόλληση πάνω

H Πριγκίπισα Νταϊάνα

πηγή: http://www.facebook.com/photo.php?fbid=463557037012342&set=a.108588595842523.8617.108511895850193&type=1&theater 

 Νταϊάνα

H Πριγκίπισα Νταϊάνα (1 Ιουλίου 1961 – 31 Αυγούστου 1997) επίσης γνωστή και ως Πριγκίπισα της Ουαλίας ή με το κοινό της όνομα Νταϊάνα Σπένσερ, υπήρξε η πρώτη σύζυγος του Πρίγκιπα Κάρολου, διαδόχου του θρόνου του Ηνωμένου Βασιλείου. Από τον γάμο τους απέκτησαν δύο γιους, τους Πρίγκιπες Γουίλιαμ και Χάρρυ. Ήταν κόρη του 8ου Κόμη Σπένσερ.

Από την στιγμή που η Νταϊάνα αρραβωνιάστηκε τον Πρίγκιπα
Κάρολο, απέκτησε τεράστια φήμη ως προσωπικότητα, και προσέλκυε το ενδιαφέρον του τύπου κάθε είδους για την υπόλοιπη ζωή της. Έχασε την ζωή της σε αυτοκινητικό δυστύχημα που προκλήθηκε από αχαλίνωτη καταδίωξη δημοσιογράφων και φωτογράφων την 31η Αυγούστου 1997, στους δρόμους του Παρισίου. Τα πορίσματα για την διαλεύκανση των συνθηκών του δυστυχήματος, που δημοσιοποιήθηκαν τον Απρίλιο του 2008, επέρριψαν ευθύνες στους οδηγούς που είχαν εξαπολύσει την καταδίωξη αλλά και τον οδηγό του οχήματος της Νταϊάνα.
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CF%81%CE%B9%CE%B3%CE%BA%CE%AF%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%83%CE%B1_%CE%9D%CF%84%CE%B1%CF%8A%CE%AC%CE%BD%CE%B1
σημ. Αν δεν ανοίγουν οι σύνδεσμοι κάντε τους μαρκάρισμα, αντιγραφή, επικόλληση πάνω

Η λίμνη του Ζαρού


Η λίμνη του Ζαρού

Η τεχνητή λίμνη του Ζαρού ή Βοτόμος βρίσκεται στις νότιες πλαγιές του Ψηλορείτη, 1km βόρεια από τον Ζαρό και 45km νοτιοδυτικά του Ηρακλείου. Η λίμνη πριν το 1987 ήταν ένας μικρός υδροβιότοπος ο οποίος σχηματιζόταν από τον κρατήρα της πηγής Βοτόμου. Την σημερινή της μορφή την πήρε το 1987, όταν η Δασική υπηρεσία ανέπλασε την περιοχή και δημιούργησε μια τεχνητή λίμνη όπου συγκρατούνται τα νερά της πηγής. Η λίμνη τροφοδοτείται με νερό από την πηγή Βοτόμος, μια από τις πολλές πηγές της ευρύτερης περιοχής. Η ονομασία Βοτόμος είναι γνωστή στους Κρητικούς από την ομώνυμη εταιρεία εμφιάλωσης ενός από τα πιο διάσημα νερά στην Κρήτη, το «Ζαρός».Η ονομασία Ζαρός προέρχεται από το μόριο Ζα, που σημαίνει πολύ, και το ρήμα ρέω. «Ζαρός» δηλαδή σημαίνει το μέρος όπου ρέει πολύ νερό.Γύρω από τη λίμνη υπάρχουν αρκετές ταβέρνες και καφετέριες, όπου ο επισκέπτης μπορεί να ξεκουραστεί και να απολαύσει πέστροφα και σολωμό, οι οποίες εκτρέφονται σε στέρνες δίπλα στη λίμνη. Επίσης, υπάρχει μια παιδική χαρά, χώροι με παγκάκια και τραπέζια, στους οποίους μπορείτε να κάνετε πικ νικ. Η βόλτα γύρω από την λίμνη είναι πολύ σύντομη και αξίζει, καθώς οι όχθες τις είναι πνιγμένες στο πράσινο και στα πλατάνια.Τέλος, από τη λίμνη ξεκινάει το μονοπάτι που οδηγεί μέσα στο φαράγγι του Αγίου Νικολάου και καταλήγει μετά από 5km πορείας στο μαγευτικό πρινόδασος του Ρούβα (2:30 ώρες). (Πηγη www.cretanbeaches.com photo by Manos Spyridakis)


Παρακάτω σας παραθέτω δικές μου φωτογραφίες από τη λίμνη στο Ζαρό













Ο Ντα Βίντσι στο «Μυστικό Δείπνο»;;;

πηγή: http://anoixti-matia.blogspot.gr/2012/08/blog-post_29.html?spref=fb

Ο Ντα Βίντσι «εμφανίζεται» στο «Μυστικό Δείπνο»;;;

Ο Λεονάρντο ντα Βίντσι είναι χωρίς αμφιβολία ο καλλιτέχνης πίσω από μερικά από τα διασημότερα έργα ζωγραφικής τέχνης στην ιστορία, ωστόσο οι ειδικοί της τέχνης λίγα γνωρίζουν σχετικά με το πώς έμοιζε ο ίδιος. Επειδή αυτή η μεγαλοφυΐα της Αναγέννησης δεν δημοσίευσε αυτοπροσωπογραφίες από τα νεανικά του χρόνια, οι ακαδημαϊκοί ανά τον κόσμο έχουν αναγκαστεί να διερευνήσουν εις βάθος τις υποψίες τους ότι μπορεί να έχει τοποθετήσει την εικόνα του σε ένα από τα αριστουργήματά του, και μάλιστα στον διάσημο «Μυστικό Δείπνο».
perierga.gr - Ζωγράφισε ο Ντα Βίντσι τον εαυτό του στο "Μυστικό Δείπνο";
Ο ιστορικός τέχνης δρ Ross King παρουσίασε πρόσφατα νέα στοιχεία που, όπως ο ίδιος πιστεύει, καταδεικνύουν ότι στον εν λόγω πίνακα ο Ντα Βίντσι χρησιμοποιεί το πρόσωπό του για δύο αποστόλους: τον Θωμά και τον Ιάκωβο. Ο δρ King στηρίζεται στο πορτρέτο ενός άνδρα με κόκκινο χρώμα, το οποίο δημιουργήθηκε το 1515, και πιστεύεται ότι είναι η αυτοπροσωπογραφία του Ντα Βίντσι.

perierga.gr - Ζωγράφισε ο Ντα Βίντσι τον εαυτό του στο "Μυστικό Δείπνο";
«Έχει κλασική ελληνική μύτη, μακριά μαλλιά και γενειάδα, όπως ο Ιάκωβος στον πίνακα. Επιπλέον, ο Θωμάς κάνει μια χειρονομία με το δάχτυλό του, που αναφέρεται στα κείμενα ως σήμα-κατατεθέν του Ντα Βίντσι», εξηγεί ο δρ King. Ωστόσο ο επιστήμονας και μελετητής του Λεονάρντο ντα Βίντσι και των έργων του, Charles Nicholl λέει σχετικά: «Ο μοναδικός από όλους τους Αποστόλους με τον οποίο ο Λεονάρντο δεν θα επιθυμούσε με τίποτα να ταυτιστεί μαζί του, είναι ο Θωμάς. Και ο λόγος είναι απλός. Ο Ντα Βίντσι ήταν μεγάλος υποστηρικτής του διαλόγου και των ερωταποκρίσεων πριν καταλήξει σε ένα συμπέρασμα και δεν αποδεχόταν εύκολα ό,τι του έλεγαν οι άλλοι. Σε αντίθεση με τον Θωμά…».
perierga.gr - Ζωγράφισε ο Ντα Βίντσι τον εαυτό του στο "Μυστικό Δείπνο";
 
Αξίζει να σημειώσουμε ότι η «εύρεση» εικόνων του Λεονάρντο στους πίνακές του έχει γίνει τα τελευταία χρόναι ένα ιδιαίτερα δημοφιλές «παιχνίδι» ανάμεσα στους ακαδημαϊκούς, με πιο γνωστή «ανακάλυψη» αυτή που αναφέρει ότι η Μόνα Λίζα είναι στην πραγματικότητα αυτοπροσωπογραφία του Ντα Βίντσι με… αμφίεση!

http://perierga.gr/



Αν θέλετε να μας υποστηρίξετε πατήστε το  
play start mining πάνω δεξιά
σας ευχαριστώ! 

ΑΝΑΨΥΧΗ του Ρωμανού Σκλαβενίτη - Πιστοφίδη * .

πηγή: http://www.onestory.gr/post/30578223589

ΑΝΑΨΥΧΗ

του Ρωμανού Σκλαβενίτη - Πιστοφίδη *
.
Ο Άρτσι δεν άκουσε τη μαμά του. Άνοιξε τη σελίδα ”Beach Chat” και συμπλήρωσε το παρατσούκλι του: Άρτσι. Δεν ήταν η πρώτη του φορά. Το φόρουμ είχε φτιαχτεί για τους κατοίκους των παραλιακών πόλεων του L.A. Σύνθημά του ήταν: Όλοι μαζί, μία παραλία, ένα διαρκές καλοκαίρι.
Ο Άρτσι μπήκε στην κεντρική συνομιλία του φόρουμ. Έγραψε ”Γεια, κανείς απ’ το Μανχάτταν Μπητς;” και περίμενε. Ο Devil88 αντάλλασσε κατάρες με τη SunnyGirl• κάποιοι άλλοι συζητούσαν για ένα καινούριο μπαρ στην Όσιαν Ντράιβ• κανείς δεν απάντησε στον Άρτσι. Εκτός από έναν.
Ο Hunk73 του έστειλε προσωπικό μήνυμα.
-Είμαι στο Μανχάτταν Μπητς.
-Γεια.
-Ηλικία.
-11. Εσύ;
-Μεγάλος.
-Κουλ…
-Τι κάνεις εδώ, Άρτσι;
-Μιλάω. Εσύ;
-Ψάχνω για παρέα.
-Όλοι οι γέροι ψάχνουν για παρέα.
-Ώστε έτσι;
-Ναι. Είστε γέροι και μόνοι.
-Το παραδέχομαι, είμαι μόνος. Εσύ;
-Εγώ, τι;
-Είσαι μόνος;
-Έχω μαμά. Επίσης, έχω φίλους. Κι ένα Λαμπραντόρ.
-Κορίτσι;
-Στοιχηματίζω ότι εσύ δεν έχεις…
-Όχι, σου είπα, είμαι μόνος. Αλλά δεν είμαι τόσο γέρος, έχω γυμνασμένο σώμα.
-Τι δουλειά κάνεις;
-Έχω επιχείρηση. Εσύ;
-…
-Τι;
-Οι εντεκάχρονοι δεν δουλεύουν: πηγαίνουν σχολείο. Τι είδους επιχείρηση;
-Σωστά… Πουλάω αυτοκίνητα. Σ’ αρέσουν τα αυτοκίνητα;
-Κουλ… Ωραία είναι τα αυτοκίνητα. Είσαι απ’ αυτούς που προκαλούν τα ατυχήματα στον 101;
-Χαχαχα! Είμαι καλός οδηγός. Μπορείς να με δοκιμάσεις, αν θέλεις.
-Πώς…
-Μπορούμε να πάμε βόλτα με τ’αυτοκίνητο.
-…
-Τι είναι πάλι;
-Πολύ έξυπνο, αλλά δεν νομίζω.
-Φοβάσαι;
-Όχι.
-Φοβάσαι.
-Όχι.
-Αφού φοβάσαι, μπορείς να προσκαλέσεις και το κορίτσι σου. Ας πάμε όλοι μαζί.
-Δεν έχω κορίτσι και ξέχνα το.
-Πώς και δεν έχεις κορίτσι… είσαι άσχημος;
-Όχι, δεν είμαι άσχημος.
-Μήπως δεν σου αρέσουν τα κορίτσια;
-Δεν έχω χρόνο για κορίτσια. Απλούστατα.
-Γιατί δεν έχεις χρόνο; Τι κάνεις;
-Σχολείο, σκέιτμπορντ, βίντεο γκέιμς.
-Έχεις πάει στο καινούριο σκέιτπαρκ στο Βένις;
-Στο Πόλαρ Μπέαρ; Με τίποτα! Είναι για κανονικούς σκεϊτάδες.
-Εγώ εκεί πηγαίνω.
-Κάνεις σκέιτ;
-Πρωταθλητής.
-Αποκλείεται.
-Ραντεβού στην αποβάθρα σε μία ώρα.
-…
-Θα πάω στο Πόλαρ Μπέαρ είτε έρθεις είτε δεν έρθεις.
(Ύστερα από 23 λεπτά)
-Άρτσι; Είσαι εκεί;
-Ναι.
-Θα έρθεις να με συναντήσεις;
-Ναι.
-Πότε μπορείς να είσαι στην αποβάθρα;
-Σε 20 λεπτά εκεί.
-Πώς θα σε γνωρίσω;
-Εγώ θα γνωρίσω εσένα.
-Θα φοράω ένα τεράστιο γάντι του μπέιζμπολ.
-ΟΚ.
-Μην το πεις στη μαμά σου.
-Δεν είμαι μωρό.
Ο Άρτσι είπε στη μαμά του πως θα συναντούσε τον Ντένις για σκέιτ. Πήγε στην αποβάθρα τσουλώντας τη σανίδα του. Τον αναγνώρισε από μακριά, το γάντι ξεχώριζε• τον πλησίασε. Δεν κρατούσε σανίδα.
-Πού είναι, λοιπόν, η σανίδα σου;
-Στ’ αμάξι.
Ο Hunk73 ήταν όντως γυμνασμένος. Χαμογελούσε. Ο Άρτσι ένιωσε την παλάμη μέσα από το δερμάτινο γάντι να του χαϊδεύει την πλάτη.
Το ”Πόλαρ Μπέαρ” ήταν υπέροχο, ο Hunk73 ήταν σπουδαίος σκεϊτάς κι ο Άρτσι έμαθε να κάνει δύο καινούρια κόλπα. Γύρω στις εννέα, επέστρεψε στο σπίτι ιδρωμένος.

Ο Ρωμανός Σκλαβενίτης - Πιστοφίδης γεννήθηκε το 1991. Αποφοίτησε από το Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και σπουδάζει Ιατρική. Οι «Διαβάτες στην πόλη» (εκδ. ΑΠΟΠΕΙΡΑ, 2011) είναι το πρώτο του μυθιστόρημα. Έχει γράψει άλλα δύο μυθιστορήματα, λίγα διηγήματα και ένα ποίημα. Δημοσιεύει κείμενα για τον κινηματογράφο, παρουσιάσεις βιβλίων και άρθρα σχετικά με τις μητροπόλεις.
[ facebook ] [ e-mail ]
Αν θέλετε να μας υποστηρίξετε πατήστε το  

play start mining πάνω δεξιά

σας ευχαριστώ! 

Εικονοθεραπέια 9























Για μεγέθυνση πατάτε ροδάκι και ανοίγει νέα καρτέλα με φακό +-

Το κατάλληλο πρωινό

Αυτό είναι το ιδανικό πρωινό: Τι να τρώτε για μία σωστή και ισορροπημένη διατροφ


Το κατάλληλο πρωινό

Αλήθεια, ακολουθείς τη λαϊκή ρήση που λέει: «Το πρωί να τρως σαν βασιλιάς, το μεσημέρι σαν άρχοντας και το βράδυ σαν ζητιάνος»; Είτε απαντήσεις ναι είτε όχι, αξίζει να διαβάσεις παρακάτω...

Σίγουρα έχεις ακούσει το πολύ γνωστό ότι: «η καλή μέρα αρχίζει με ένα καλό πρωινό». Πόσες φορές όμως, λόγω έλλειψης χρόνου, δεν φεύγεις από το σπίτι πίνοντας έναν καφέ στο «πόδι» και, το χειρότερο, αφήνετε και το παιδί σας να φύγει για το σχολείο έχοντας πιει μόνο ένα ποτήρι γάλα; Αλλά ακόμα κι αν συνηθίζεις να τρως το πρωί, γνωρίζεις γιατί το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας αλλά και τι ακριβώς πρέπει να περιλαμβάνει;
Γνώρισε, λοιπόν, τα μυστικά ενός καλού πρωινού και ακολούθησέ τα!

Πού πας, πήρες το πρωινό σου;
Η κατανάλωση ενός πλήρους πρωινού είναι αυτονόητο ότι έχει ιδιαίτερη σημασία για τα παιδιά, που βρίσκονται στην ανάπτυξη και, ως εκ τούτου, έχουν καθημερινά υψηλές απαιτήσεις σε ενέργεια, μακροθρεπτικά συστατικά, βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία. Επιπλέον, όλες οι έρευνες διαπιστώνουν ότι τα παιδιά που παίρνουν πρωινό έχουν μεγαλύτερη συγκέντρωση της προσοχής, μεγαλύτερη αντοχή στα αθλήματα και είναι πιο δημιουργικά από τα παιδιά που πίνουν μόνο ένα σκέτο γάλα πριν φύγουν για το σχολείο.

Παρ' όλα αυτά, περισσότερα από τα μισά Ελληνόπουλα 3-18 χρόνων δεν τρώνε επαρκές πρωινό -όπως έδειξε πανελλήνια πρόσφατη έρευνα του Ιδρύματος Αριστείδης Δασκαλόπουλος- και το 14% δεν παίρνει καθόλου πρωινό. Φαίνεται, μάλιστα, ότι η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί τα τελευταία χρόνια, καθώς σε παλαιότερη έρευνα της Α' Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών είχε διαπιστωθεί ότι τα 2 στα 10 Ελληνόπουλα φεύγουν από το σπίτι τους το πρωί με άδειο στομάχι. Επισημαίνοντας το πρόβλημα, ο κ. Αντώνης Καφάτος, παιδίατρος, καθηγητής Προληπτικής Ιατρικής και Διατροφής του Πανεπιστημίου Κρήτης, προειδοποιεί τους γονείς «ότι η έλλειψη πρωινού στα παιδιά έχει ως συνέπεια την ανεπαρκή ανάπτυξή τους, την κακή απόδοση στο σχολείο, την αύξηση των πιθανοτήτων για μελλοντική ανάπτυξη σακχαρώδους διαβήτη τύπου 2, υπέρταση και αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα, καθώς και αύξηση της παχυσαρκίας. Και όλα αυτά επειδή καταναλώνουν τρόφιμα με μεγάλη θερμιδική πυκνότητα κατά τα διαλείμματα του σχολείου ή γιατί τρώνε με βουλιμία στα επόμενα γεύματα της ημέρας».

Τι σημαίνει σωστό πρωινό;
Οι ειδικοί σε θέματα διατροφής υποστηρίζουν ότι το σωστό πρωινό θα πρέπει να καλύπτει τουλάχιστον το 20% με 25% των καθημερινών θερμιδικών μας αναγκών, προσφέροντάς μας τα αναγκαία θρεπτικά συστατικά για να ξεκινήσουμε την ημέρα μας με ενέργεια και ζωντάνια. Επομένως, εκτός από ένα σκέτο ποτήρι γάλα ή τον κλασικό καφέ, είναι πολύ σημαντικό να εφοδιάζουμε τον οργανισμό με:

Α. Αρκετούς υδατάνθρακες που ρυθμίζουν τόσο τη σωματική όσο και την πνευματική μας απόδοση, εμποδίζουν τους εκνευρισμούς, τις ζαλάδες, τις «υπογλυκαιμίες» και τη μείωση της συγκέντρωσης και της προσοχής, που συνήθως παρατηρούνται στα μέσα της ημέρας αν το πρωί έχει καταναλωθεί μόνο ένας καφές και το γεύμα απέχει ακόμη αρκετά. Οι πιο κατάλληλες επιλογές είναι το ψωμί ολικής αλέσεως και τα παράγωγά του, οι αδρά επεξεργασμένες νιφάδες δημητριακών πρωινού (χωρίς επιπρόσθετη ζάχαρη ή σοκολάτα), τα φρέσκα εποχικά φρούτα και σπανιότερα μέλι και μαρμελάδα.

Β. Πρωτεΐνες σε μέτρια ποσότητα. Οι καλύτερες επιλογές είναι τα γαλακτοκομικά (γάλα, γιαούρτι, τυρί), τα ασπράδια αβγών και σπανιότερα ολόκληρο αβγό με τον κρόκο ή ζαμπόν γαλοπούλας. Καλό είναι τα πρωτεϊνούχα τρόφιμα να είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε λίπος και νάτριο (αλάτι), π.χ. γάλα με 1-2% λιπαρά, άπαχο βραστό φιλέτο γαλοπούλας κ.λπ.

Γ. Ωφέλιμα λιπαρά για τα απαραίτητα λιπαρά οξέα και τις λιποδιαλυτές βιταμίνες. Φυτική μαλακή μαργαρίνη, πάστα ξηρών καρπών, ταχίνι, ξηροί καρποί και ανάλατες ελιές είναι οι πλέον ενδεδειγμένες επιλογές.

Κάθε μέρα και μια εναλλακτική λύση
Επειδή δεν αρκεί ένα απλώς «βασιλικό» πρωινό για να αποκτήσουμε ενέργεια και να γίνουμε πιο αποδοτικοί, γνωρίστε τα μυστικά του μέσα από τις εναλλακτικές λύσεις που σας προτείνουμε. Θυμηθείτε ότι «καλό» πρωινό δεν σημαίνει «πολύ», αντίθετα σημαίνει ποιοτικά και ποσοτικά σωστό και με τους ενδεδειγμένους συνδυασμούς. Δες ορισμένες εναλλακτικές, για να πετύχεις την κατάλληλη σύνθεση.

Τέλειες ιδέες για τα παιδιά & μεγάλους!
Σύμφωνα με τους ειδικούς, το πρωινό, όταν περιλαμβάνει μια τροφή που αποδίδει γρήγορη ενέργεια (όπως ένα φρούτο ή έναν φρουτοχυμό), σε συνδυασμό με μια τροφή που αποδίδει ενέργεια με βραδύτερο ρυθμό (όπως γάλα με νιφάδες δημητριακών πρωινού ολικής αλέσεως), θα βοηθήσει πολύ περισσότερο το παιδί να τα βγάλει πέρα με ένα φορτωμένο πρόγραμμα έως το μεσημέρι.

Επίσης, το πρωινό του παιδιού καλό είναι να περιλαμβάνει ακόμα όχι κατ' ανάγκη όλα μαζί την ίδια μέρα: ένα αβγό βραστό, μια φέτα ψωμί ολικής αλέσεως με φυτική μαλακή μαργαρίνη και μέλι ή μαρμελάδα (με μεγάλη περιεκτικότητα σε φρούτα).

Τροφές, δηλαδή, που αυξάνουν την ενεργητικότητα και ενισχύουν τη σωματική και πνευματική δύναμη. Ιδού επτά επιλογές για να διαλέξετε αυτή που του ταιριάζει ή όλες εναλλάξ για να μη... βαρεθεί:

-1 φλιτζάνι γάλα με ½ φλιτζάνι δημητριακά πρωινού, ψωμί ή φρυγανιές με μαργαρίνη και μέλι, φρουτοχυμός.
-1 φλιτζάνι γάλα με ½ φλιτζάνι δημητριακά πρωινού, λίγους ξηρούς καρπούς και 1 φρέσκο φρούτο.
-Τοστ ή σάντουιτς με ψωμί, μαργαρίνη και τυρί, 1 φλιτζάνι γάλα ή φρουτοχυμός.
-Φρυγανιές ή παξιμαδάκια ή ψωμί με επάλειψη κρεμώδους τυριού και 1-2 φέτες γαλοπούλας, 1 φλιτζάνι γάλα ή φρουτοχυμός.
-Γιαούρτι με μέλι και καρύδια, φρούτο φρέσκο ή αποξηραμένα.
-1 αβγό βραστό ή ποσέ, 1-2 φέτες ψωμί, λίγο τυρί και 1 φρέσκο φρούτο.
...και για όλη την οικογένεια:
-1 φλιτζάνι γάλα (ή φυτικό υποκατάστατο), 1-2 φέτες ψωμί με μαργαρίνη και μέλι και 1 φρούτο.
-1 φλιτζάνι γάλα, 1 κομμάτι σπιτικό κέικ και 1 φρούτο.
-1 φέτα ψωμί, 1 βραστό ασπράδι αβγού, 1 γιαούρτι με 1 κουταλάκι μέλι.
-Χυμός πορτοκαλιού, ½ φλιτζάνι μούσλι με ½ φλιτζάνι γάλα ή γιαούρτι και 1 φέτα ψωμί με μαργαρίνη και μέλι.
-1 γιαούρτι με δημητριακά πρωινού, ξηροί καρποί και 1-2 φρούτα.
-1 αβγό βραστό ή ποσέ, 1-2 φέτες ψωμί, λίγο τυρί + 1 φρούτο.
-Χυμό από 1/2 γκρέιπφρουτ, ½ πορτοκάλι και 1 κουταλάκι μέλι, 1 τοστ με μαργαρίνη, 1 φέτα τυρί και 1 φέτα γαλοπούλα.

Να θυμάσαι:
1. Tο πρωινό είναι το πιο απαραίτητο γεύμα της ημέρας, καθώς μετά τη «νηστεία» των 8 ή 10 ωρών του βραδινού ύπνου, βοηθά μικρούς και μεγάλους να πάρουν ενέργεια για μια δύσκολη μέρα.

2. Άτομα που δεν καταναλώνουν πρωινό έχει αποδειχθεί ότι καταναλώνουν τις περισσότερες φορές ένα πλούσιο σε θερμίδες μεσημεριανό γεύμα, εφόσον ουσιαστικά μένουν νηστικοί από το βράδυ της προηγούμενης ημέρας και έτσι το αίσθημα της πείνας φτάνει να είναι δυσβάσταχτο. Το αποτέλεσμα είναι η επιπλέον τροφή που θα καταναλώσουν στο μεσημεριανό τους γεύμα να συσσωρεύεται στον οργανισμό σαν λίπος .

3. Για το παιδί ειδικά το «καλό πρωινό» αποτελεί το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, καθώς αναπληρώνει τα αναγκαία θρεπτικά συστατικά του οργανισμού και τροφοδοτεί το σώμα με τα αναγκαία «καύσιμα» που σε όλη τη διάρκεια της σχολικής ημέρα θα διατηρήσουν σε υψηλά επίπεδα την ενεργητικότητα και την πνευματική του διαύγεια.

4. Περίπου το 30% της συνολικής ενέργειας (θερμίδων) που προσλαμβάνουν τα παιδιά καθημερινά πρέπει να προέρχεται από τα λιπαρά. Το 1/3 από τα λιπαρά αυτά θα πρέπει να προέρχεται από τα πολυακόρεστα ω-λιπαρά οξέα, καλές πηγές των οποίων είναι τα φυτικά έλαια (π.χ. το ηλιέλαιο), οι ξηροί καρποί, τα λιπαρά ψάρια (π.χ. σολομός) και οι φυτικές μαλακές μαργαρίνες.

Πες μου τον τύπο σου, να σου πω το πρωινό σου!

►Για τα παιδιά στην εφηβεία
• Για τα αγόρια:
-Χυμός από 1 πορτοκάλι
-½ φλιτζάνι δημητριακά πρωινού με 1 κουταλιά σταφίδες, 1 κουταλιά κολοκυθόσπορους και ½ φλιτζάνι γάλα
-1 φέτα ψωμί με 1 κουταλάκι μαργαρίνη και 1 κουταλάκι μέλι

• Για τα κορίτσια:
-1 σάντουιτς ή τοστ (ψωμί, μαργαρίνη, φιλέτο γαλοπούλας, τυρί, λαχανικά προαιρετικά)
-1 φλιτζάνι γάλα ή γιαούρτι
-1 φρούτο

►Για τους φοιτητές/σπουδαστές
• Για τα αγόρια:
-1 φλιτζάνι γάλα ή 1 γιαούρτι
-1 φέτα ψωμί (π.χ. πολύσπορο) με 1 κουταλάκι μαργαρίνη, ½ κουταλάκι σουσάμι και 1 κουταλάκι μέλι
-1 φρούτο φρέσκο ή 3-4 αποξηραμένα

• Για τα κορίτσια:
-Φρουτοσαλάτα με 2-3 διαφορετικά φρέσκα φρούτα
-1 γιαούρτι με 1 κουταλιά καρυδόψιχα

► Για τους πνευματικά εργαζόμενους
• Για τον άντρα:
-Χυμός από 1 πορτοκάλι
-1 σάντουιτς με 2 φέτες ψωμί, ½ κουταλάκι μαργαρίνη,
-1 φέτα τυρί και 1 αβγό ή 1 φέτα γαλοπούλα
-2-3 καρύδια

• Για τη γυναίκα:
-½ ποτήρι χυμό φρούτων ή λαχανικών ή ανάμεικτο
-1 μικρό κομμάτι σπιτική τυρόπιτα ή χορτόπιτα
-1 φρυγανιά με 1 κουταλάκι άλειμμα πραλίνας φουντουκιού

► Περίοδο της νηστείας;
• Για τον άντρα:
- ½ φλιτζάνι μούσλι φρούτων και ξηρών καρπών μουλιασμένο σε ½ ποτήρι χυμό μήλου ή φυτικό ρόφημα (π.χ. ρυζιού)
- 2 δάχτυλα χαλβάς του μπακάλη

• Για τη γυναίκα:
-Χυμός από 1 πορτοκάλι
-1 φέτα ψωμί με 2 κουταλάκια μαργαρίνη ή ταχίνι και προαιρετικά λίγο μέλι
-6-8 αμύγδαλα και 2-3 αποξηραμένα δαμάσκηνα ή χουρμάδες

► Όταν σε πάρει ο ύπνος και βιάζεσαι...
• Για τον άντρα
-1 ποτήρι τυποποιημένος φρουτοχυμός ή γάλα
-1 μπάρα δημητριακών ή 3 γκοφρέτες ρυζιού
-1 μικρή χούφτα ξηροί καρποί
Πρωινό που μπορείς να πάρεις μαζί σου

• Για τη γυναίκα:
-1 φλιτζάνι γάλα ή φυτικό ρόφημα (προτιμήστε εμπλουτισμένο με ασβέστιο)
-1 φρέσκο φρούτο ή 3-4 αποξηραμένα
-1 μπάρα δημητριακών ή 2-3 κράκερ ολικής αλέσεως

Οι ποσότητες είναι ενδεικτικές και πρέπει να προσαρμόζονται ανάλογα με τις ανάγκες σας. Η σύνθεση των πρωινών των ενηλίκων δεν αποκλείει την κατανάλωση καφέ, τσαγιού ή άλλων αφεψημάτων.

ΣΗΛΙΑ ΓΑΛΗΝΟΥ

σημ. Αν δεν ανοίγουν οι σύνδεσμοι κάντε τους μαρκάρισμα, αντιγραφή, επικόλληση πάνω

Τι σε εμποδίζει;

πηγή: http://www.facebook.com/photo.php?fbid=515157901831548&set=a.197669460247062.59663.193914440622564&type=1&theater

Ξεβουλώνοντας τους σωλήνες της ροής για να έρθει το Όνειρό σου
Εξέτασε με προσοχή τη ζωή σου. Ρώτα τον εαυτό σου αν υπάρχει κάτι που μπλοκάρει την πρόοδο σου ή σε κρατάει ακινητοποιημένο/η. Αν ναι, τότε ποια είναι η προσκόλληση που έχεις πάνω σ' αυτό; Μπορείς να παραιτηθείς απ' αυτήν; Τι σε εμποδίζει από το να υλοποιήσεις το όνειρο σου...
★ Σε υλικό επίπεδο: Αυτό σημαίνει στο περιβάλλον σου.
Υπάρχει κάτι που πρέπει να φύγει από τη ζωή σου, όπως, για παράδειγμα μια δουλειά, ένα σπίτι, ένα αυτοκίνητο,
παλιά αντικείμενα ή άνθρωποι που δε σε υποστηρίζουν;
★ Σε συναισθηματικό επίπεδο: Δικαιολογίες, αναποφασιστικότητα, ανειλικρίνεια, δόλιοι χειρισμοί, αυτολύπηση, κακή κρίση, αρνητικότητα, κυνισμός, σπατάλη, κουτσομπολιό, ψέμα, φθόνος, εξάρτηση, ανευθυνότητα και τεμπελιά.
★ Σε νοητικό επίπεδο: Αλαζονεία, επιδίωξη αποδοχής, υπεροψία, εγωισμός, φόβος, δραματοποίηση, άρνηση, δειλία και αποφυγή.
★ Σε πνευματικό επίπεδο: Στενομυαλιά, ενοχή, ντροπή, χαμηλή αυτοεκτίμηση, θυματοποίηση, υλισμός και γενικά έλλειμμα ψυχής.
Συμβόλαιο αυτοδέσμευσης
Γράψε τώρα ποια εμπόδια σε φυσικό, συναισθηματικό, νοητικό και πνευματικό επίπεδο θα εξαλείψεις, πώς και πότε. Γράψε επίσης πώς νιώθεις γι' αυτήν τη διαδικασία.
σημ. Αν δεν ανοίγουν οι σύνδεσμοι κάντε τους μαρκάρισμα, αντιγραφή, επικόλληση πάνω

"Δὸν Κιχώτης" - Κ. ΟΥΡΑΝΗΣ



Κ ΟΥΡΑΝΗΣ "Δὸν Κιχώτης"

Ἀτσάλινος καὶ σοβαρὸς ἀπάνω στ᾿ ἄλογό του
τὸ ἀχαμνό, τοῦ Θερβαντὲς ὁ ἥρωας περνάει,
καὶ πίσω του, τὸ στωικὸ γαϊδούρι του καβάλα
ὁ ἱπποκόμος του ὁ χοντρὸς ἀγάλια ἀκολουθάει.      
Αἰῶνες ποὺ ξεκίνησε κι αἰῶνες ποὺ διαβαίνει
μὲ σφραγισμένα ἐπίσημα, ἑρμητικὰ τὰ χείλια
καὶ μὲ τὰ μάτια ἐκστατικά, τὸ χέρι στὸ κοντάρι,
πηγαίνοντας στὰ γαλανὰ τῆς Χίμαιρας βασίλεια...
Στὸ πέρασμά του ἀπ᾿ τοὺς πλατειοὺς τοῦ κόσμου δρόμους, ὅσοι
τὸν συντυχαίνουν, γιὰ τρελλὸ τὸν παίρνουν, τὸν κοιτᾶνε,
τὸν δείχνει ὁ ἕνας τοῦ ἀλλουνοῦ - κι εἰρωνικὰ γελᾶνε
Ὦ ποιητή! παρόμοια στὸ διάβα σου οἱ κοινοὶ
οἱ ἄνθρωποι χασκαρίζουνε. Ἄσε τους νὰ γελᾶνε:

οἱ Δὸν Κιχῶτες πᾶν μπροστὰ κι οἱ Σάντσοι ἀκολουθᾶνε!


σημ. Αν δεν ανοίγουν οι σύνδεσμοι κάντε τους μαρκάρισμα, αντιγραφή, επικόλληση πάνω

Η αδιαφορία της μάζας

πηγή: http://gerasimos-politis.blogspot.com/2012/03/blog-post_02.html#.UEJVOiLlQyk

Η αδιαφορία της μάζας

Γεράσιμος Πολίτης 2012-03-02T20:40:00+02:00
Νίκος Λυγερός - Η αδιαφορία της μάζας - Κοινωνία
Κάθε πληθυσμός εμπεριέχει μία μάζα εξ ορισμού. Αυτό το γεγονός δεν είναι ούτε θετικό ούτε αρνητικό από μόνο του, η ύπαρξή του όμως καθορίζει τις κινήσεις κάθε στρατηγικής που αφορά στο εθνικό θέμα. Διότι εκ φύσης το εθνικό θέμα αγγίζει έμμεσα όλο τον πληθυσμό. Κάθε αγωνιστής μπορεί να νιώθει φυσιολογικά απομονωμένος μέσα στη μάζα και την αδιαφορία της, δεν πρέπει όμως να τον προβληματίζει. Η μάζα μέσω της αδιαφορίας της δεν προσπαθεί να εξοντώσει κάθε αγωνιστή, δεν ξέρει καν ότι υπάρχει. Ακόμα και ο ίδιος ο αγώνας, αν υπάρχει μαχητικό πλαίσιο, δεν είναι αντιληπτός από τη μάζα, διότι ζει κάτω από τον ίσκιο της δειλίας. Ακόμα και τη νύχτα, η μάζα δε βλέπει τ’αστέρια μα μόνο το σκοτάδι. Γι’ αυτήν η πραγματικότητα είναι δυο μέρη άρα ακόμα κι αν υπάρχουν αγωνιστές, αυτοί ανήκουν στην ουτοπία. Η μάζα επιβιώνει μέσα στην κοινωνία της δειλίας. Οι αγωνιστές είναι πάντα λίγοι, αυτό όμως δεν έχει σημασία όπως το γράφει και ο Αλεξόπουλος, οι αριθμοί δεν έχουν καμμιά θέση στους ηθικούς αγώνες. Άρα η αδιαφορία της μάζας είναι ένα δεδομένο της πραγματικότητας που δεν συμμετέχει στη διαφοροποίηση του μέλλοντος μέσω του παρόντος. Έτσι εκτός από το καθαρά πολιτικό πλαίσιο, δεν υπάρχει αντικειμενικός λόγος ούτε να μας επηρεάζει η μάζα ούτε να τη χρησιμοποιούμε ως πρόσχημα αδράνειας. Διότι ό,τι και να γίνει, η μάζα θα ακολουθήσει τις εξελίξεις δίχως να ανήκει στις αιτίες της ύπαρξης.
Νίκος Λυγερός - Η αδιαφορία της μάζας - Κοινωνία
Επιπλέον, όπως ο όγκος της μάζας επιτρέπει την εφαρμογή του θεωρήματος του Ramsey, δεν υπάρχει λόγος να προσπαθούμε να την ικανοποιήσουμε εφόσον πάντα θα υπάρχει ένα υποσύνολό της που θα ερμηνεύει αρνητικά την απόφασή μας. Και όπως η μάζα ανήκει στον κόσμο της λήθης, κάθε διαχρονική κίνηση ακόμα και αν δε δικαιωθεί, στη χειρότερη περίπτωση θα ξεχαστεί. Δηλαδή εκτός από το άμεσο δεν υπάρχει ουσιαστικός κίνδυνος. Συνεπώς, όταν ένας κρατικός φορέας πρέπει να πάρει μια εθνική απόφαση, δεν πρέπει καν να ασχολείται με τις απόψεις της μάζας. Όπως η μάζα ξεχνά το παρελθόν, στην ουσία δεν έχει μέλλον και ζει τεχνητά σε ένα συνεχές παρόν που αλλάζει συνεχώς, έτσι οι απόψεις της δεν έχουν καμμιά διαχρονική βάση και κατά συνέπεια αξία. Στην καλύτερη περίπτωση η κοινωνική δειλία της μάζας μπορεί να δημιουργήσει ένα σύστημα αρχών το οποίο όμως μπορεί να ανατρέψει κάθε επανάσταση της σκέψης. Δεν πρέπει λοιπόν οι αγωνιστές, οι σπάνιοι άνθρωποι που δεν ανήκουν απλώς στο σύνολο των ατόμων, να διαμορφώνουν τη σκέψη άμεσα στο πλαίσιο του δόγματος της μάζας. Αντιθέτως πρέπει να έχουν στο μυαλό τους το θεώρημα του Riemann δηλαδή ότι μια πολλαπλότητα χαρακτηρίζεται από τις ιδιομορφίες της. Με άλλα λόγια η μάζα δεν αποτελεί ένα αναλογικό στοιχείο για τον αγώνα κι ούτε η αδιαφορία είναι ένα στοιχείο τελεολογικό όσον αφορά στην επίτευξη στόχων που διαμορφώνουν το μέλλον ενός λαού.

Πηγή
 - Νίκος Λυγερός

Αναρτήθηκε από:
Τρέλα είναι απλά μια άλλη μορφή της συνείδησης 


Αν θέλετε να μας υποστηρίξετε πατήστε το  
play start mining πάνω δεξιά
σας ευχαριστώ! 


Δημοφιλείς αναρτήσεις