Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Σήμερα...


 
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!
ΜΕΛΑΝΗ

Θες άριστα από το γυναικολόγο σου τη νέα χρονιά;



 Θες άριστα από το γυναικολόγο σου τη νέα χρονιά;

Ο γυναικολόγος σου θα είναι πολύ περήφανος για εσένα αν ακολουθείς αυτές τις 5 συμβουλές. Κι εσύ δεν θα έχεις να φοβάσαι για τίποτα!

Κάνε κάθε χρόνο το Τεστ Παπ. Μπορεί να σε σώσει από πολλές περιπέτειες και από ασθένειες που μπορείς να τις προλάβεις. Η πρόληψη είναι σωτήρια. Το Τεστ Παπ μπορεί να σου δείξει αλλοιώσεις των κυττάρων ακόμα και αν δεν έχεις συμπτώματα. Ο καρκίνος του τραχήλου είναι ο δεύτερος σε συχνότητα καρκίνος στις γυναίκες και με το Τεστ Παπ μπορείς να τον προλάβεις. Ακόμα με το Τεστ Παπανικολάου μπορούν να ανιχνευτούν τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα αλλά και μολύνσεις, κολπίτιδες και τραχηλίτιδες.

Κάνε μαστογραφία. Στα 35 χρόνια θα πρέπει να κάνεις μια βασική μαστογραφία η οποία θα είναι, πλέον, μια εξέταση αναφοράς για όλα τα χρόνια της γυναίκας στη συνέχεια.

Να χρησιμοποιείς προφυλακτικό. Αν αλλάζεις τακτικά ερωτικούς συντρόφους είναι μονόδρομος αλλά ακόμα και αν έχεις σταθερή αποκλειστική σχέση θα πρέπει προτού το αποχωριστείς να έχετε εξεταστεί και οι δυο σας. Το προφυλακτικό, πέρα από μία κορυφαία μέθοδος αντισύλληψης είναι και το μόνο που μπορεί να σε προστατεύσει αποτελεσματικά από τα ΣΜΝ και το AIDS.

Αυτοεξετάσου. Αν ξέρεις τι είναι φυσιολογικό για σένα στην αιδοιική περιοχή και στην περιοχή του στήθους, θα είναι πιο εύκολο να εντοπίσεις συμπτώματα όπως αλλαγές στο χρώμα, εξογκώματα, περιοχές με πόνο ή έλκη αν όντως εμφανιστούν.

Βρες το γυναικολόγο που σου ταιριάζει. Ο γυναικολόγος δεν είναι απλά ένας γιατρός. Είναι ο γιατρός που θα σε συνοδεύει σε όλες τις ηλικίες σου. Από την πρώτη σεξουαλική επαφή, από την προσπάθεια να μείνεις έγκυος, στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά και κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης. Σε όλα τα στάδια της ζωής σου θα είναι ο πιο έμπιστος και δικός σου άνθρωπος στα θέματα της υγείας των πιο ευαίσθητων περιοχών σου. Βρες το γυναικολόγο που σου αξίζει, εμπιστεύσού τον και μη διστάζεις να του εξομολογείσαι ΠΑΝΤΑ όλες τις απορίες σου, τις φοβίες σου, τις σκέψεις σου και τις ανησυχίες σου για την οποιαδήποτε μικρή αλλαγή μπορεί να παρατηρήσεις στο στήθος, στον κύκλο, και στο κόλπο σου.

shape.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις