Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

12 βότανα για κάψιμο λίπους

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
Υπάρχουν αρκετά βότανα και αρωματικά φυτά (βιολογικά κατά προτίμηση) που είναι αποτελεσματικά και βοηθούν στον έλεγχο του βάρους. Τα βότανα προωθούν…
Υπάρχουν αρκετά βότανα και αρωματικά φυτά (βιολογικά κατά προτίμηση) που είναι αποτελεσματικά και βοηθούν στον έλεγχο του βάρους. Τα βότανα προωθούν τον οργανισμό στην ομοιοστασία και αυτοθεραπεία. Επιπλέον, προάγουν την υγεία βοηθώντας το σώμα να αποτοξινωθεί. Προάγουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού και της άμυνας του οργανισμού, και αποκαθιστούν την ισορροπία και την ζωτικότητα.
Γράφει η κ. Ματίνα Χρονοπούλου, Φυσικοπαθητική Ιατρική
Μερικά από τα βότανα που μπορούν να βοηθήσουν στην απώλεια και ρύθμιση του βάρους έχουν τις κάτωθι ιδιότητες:1. Αυτά που δρουν διεγερτικά και βοηθούν το σώμα για να κάψει περισσότερες θερμίδες, προάγοντας την θερμογένεση.2. Αυτά που δρουν διουρητικά, ρυθμίζουν τα υγρά στον εξωκυττάριο χώρο (όταν υπάρχουν οιδήματα) απεκκρίνοντας τα πλεονάζοντα μέσω των νεφρών με τα ούρα.
3. Αυτά που δρουν καθαρκτικά και βοηθούν στην εκκένωση των εντέρων και ρυθμίζουν την λειτουργία του σε περίπτωση δυσκοιλιότητας.
4. Αυτά που δρουν κατασταλτικά στην όρεξη: μειώνουν την πείνα με το να γεμίζουν το στομάχι διογκούμενα, μεταβάλλοντας την ψυχολογική διάθεση, και αυτά που ικανοποιούν την γεύση.
Αυτά που αυξάνουν την θερμογένεση και τις καύσεις, είναι συνήθως τονωτικά, περιέχουν ουσίες, όπως την καφεΐνη και επιταχύνουν τις λειτουργίες στο σώμα μας, προκαλούν αύξηση του καρδιακού ρυθμού, της πέψης, και της αναπνοής. Μερικά από αυτά είναι το πράσινο τσάι, η τσουκνίδα, και η πικραλίδα .Η καυτερή πιπεριά (πιπέρι στο φαγητό) περιέχει ένα συστατικό την καψικαίνη που κινητοποιεί την πέψη και επιταχύνει το μεταβολισμό και τις καύσεις. Είναι πικάντικο και μπορείτε να το καταναλώσετε αν δεν έχετε ευαισθησία στο στομάχι και στο έντερο και δεν σας ενοχλούν τα καυτερά στην γεύση.
Το πράσινο τσάι: είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες (αντιοξειδωτικές ουσίες) και τεΐνη (αλκαλοειδές) και ένα πλήθος αντιοξειδωτικά (βιταμίνης C και φλαβανοειδή) που φαίνεται να κινητοποιούν τον μεταβολισμό.
Έγχυμα -1 με 2 φλιτζάνια την ημέρα.
Το φύκι, kelp: περιέχει ιώδιο και είναι ένα φυσικό τονωτικό του θυρεοειδή, μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση του μεταβολισμού (εάν υπάρχει έλλειψη ιωδίου στον οργανισμό και βρογχοκήλη). Περιέχει: Βιταμίνες Α, B1, B2, B3, Β 12, C, Ε, G, και πλειάδα ιχνοστοιχείων ασβέστιο, χαλκό, ιώδιο, σίδηρο, μαγνήσιο, νάτριο, ψευδάργυρο, κ.ά. Μπορεί να το βάλετε στο φαγητό σε μορφή άλατος (αντί για αλάτι) ή στην αποξηραμένη μορφή του μερικά κομματάκια από το φύλο του στην παρασκευή του φαγητού. Σημειωτέον ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί επί μακρόν, γιατί μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη λειτουργία του θυρεοειδή. Επίσης, αν έχετε προβλήματα με τον θυρεοειδή συμβουλευτείτε τον γιατρό σας να σας ενημερώσει αν μπορείτε να το καταναλώσετε.
Πικραλίδα (Ταραξάκο): τσάι που γίνεται από τα φύλλα και όχι από τις ρίζες. Είναι από τα ποιο ασφαλή βότανα. Περιέχει: Βιταμίνες Α, B1, B2, B3, C, Ε, G, Ρ, βήτα καροτένιο, ασβέστιο, χλώριο, σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορος, κάλιο λεκιθίνη, νάτριο. Χρήσεις – φρέσκο στις σαλάτες, αποξηραμένο και σε τσάι. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί χλωρή βρασμένη, σε σαλάτα (μπορούμε να καταναλώσουμε και το ζωμό) ή σαν αποξηραμένο βότανο σε τσάι δυο φλιτζάνια ημερησίως έχει ιδιότητες καθαρτικές, χωνευτικές, αποτοξινώνει το ήπαρ, τα νεφρά και επιδρά στον μεταβολισμό της χοληστερίνης. Προσοχή! Επειδή έχει διουρητικές ιδιότητες, μακροχρόνια λήψη μπορεί να προκαλέσει προβλήματα ισορροπίας των ηλεκτρολυτών στον οργανισμό.
Πεντάνευρο – Ψύλλιο (Psyllium): είναι καθαρτικό έχει 30% γλοιώδεις ύλες (mucilage). Είναι καλό και αθώο σκεύασμα για την δυσκοιλιότητα γιατί λειτουργεί κατακρατώντας νερό σε ποσοστό 1/6 του βάρους του, αυξάνει έτσι το περιεχόμενο του εντέρου, κρατά τα κόπρανα μαλακά και δε δρα ερεθιστικά στο τοίχωμα του εντέρου παρά το καθαρίζει. Αυξάνει το αίσθημα πληρότητας και μειώνει την όρεξη. Ρυθμίζει επίσης τα σάκχαρα στο αίμα γιατί είναι δισ-απόρροφητος υδατάνθρακας.

Λαμβάνεται σε δόση: 1-2 κουταλάκια του γλυκού την ημέρα, κονιοποιημένου Ψύλλιου σε 1 ποτήρι νερό μία φορά την ημέρα μία με δύο ώρες μετά από το βραδινό γεύμα. Πρέπει να καταναλώνεται αμέσως μετά το ανακάτεμα και να πίνουμε ακόμη ένα ποτήρι νερό αμέσως μετά.
Μαϊντανός: χρησιμοποιούνται τα φύλλα του φρέσκα στις σαλάτες. Είναι διουρητικό, εφιδρωτικό αποτοξινώνει τα νεφρά. Περιέχει: βιταμίνες Α, B1, B2, B3, C, ασβέστιο, χλώριο, χαλκό, σίδηρο, φώσφορο, κάλιο, νάτριο, και θείο. Έγχυμα- ένα με δύο φλιτζάνια την ημέρα.
Λεμόνι: βιταμινούχο αφέψημα με λεμόνι βοηθά στην διάλυση του συσσωρευμένου λίπους. Ένα ποτήρι νερό χλιαρό, στύψτε 10 σταγόνες από ένα φρεσκοκομμένο λεμόνι. Η καλύτερη ώρα είναι το πρωί, όταν έχετε ξυπνήσει.
Μάραθος: χρησιμοποιούνται οι σπόροι του και καταναλώνεται σαν τσάι. Έχει υψηλό ποσοστό Ωμέγα 3 λιπαρών οξέων, κάλιο, νάτριο, θείο. Καθαρίζει τα τοιχώματα του εντέρου από υπολείμματα, καθώς διέρχεται από τον εντερικό σωλήνα. Δρα ρυθμιστικά στην όρεξη, τη μειώνει ή την αυξάνει όπως απαιτείται. Μπορεί να βοηθήσει στο μετεωρισμό (τα αέρια), στα κοιλιακά άλγη σαν αντισπασμωδικό. Έχει διουρητικές και εφιδρωτικές ιδιότητες.
Τσουκνίδα: προάγει την θερμογένεση είναι αποτοξινωτικό, διουρητικό, τονωτικό και βοηθά στην ρύθμιση της βουλιμίας και της υπερβολικής όρεξης. Έγχυμα- δύο με τρία φλιτζάνια την ημέρα
Λιναρόσπορος: παρέχει ουσιώδη λιπαρά οξέα (Ωμέγα -3 ) έχει καθαρτικές μαλακτικές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Χρησιμοποιούνται οι σπόροι αλεσμένοι μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα γεύματα ένα κουταλάκι του γλυκού στην σαλάτα δύο φορές την ημέρα. Μειώνει την όρεξη και ρυθμίζει τα ζάχαρα στο αίμα. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.
Λουΐζα είναι καλό διουρητικό, το οποίο συμβάλλει στην αποβολή της περίσσειας υγρών στους ιστούς. Βράστε τρία κουταλάκια του γλυκού λουΐζας σε δύο φλιτζάνια νερό. Πίνετε από ένα φλιτζάνι το πρωί και ένα το βράδυ ως έγχυμα – έχει υπέροχο άρωμα λεμονιού και πίνεται ευχάριστα, χωρίς ζάχαρη.
Κανέλα: επηρεάζει τα ζάχαρα του αίματος ρυθμίζοντας την ινσουλίνη, βοηθώντας έτσι στην μείωση της όρεξης και στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας.
Σπιρουλίνα: είναι ένα μπλε-πράσινο φίκος-πλαγκτόν (άλγος) πλούσιο σε πρωτεΐνες,αμινοξέα, βήτα καροτένιο, χλωροφύλλη, ίνες, και ένα ευρύ φάσμα βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων. Ρυθμίζει τον μεταβολισμό του σώματος και μειώνει την όρεξη, είναι μια τροφή με λίγες θερμίδες, αλλά πλούσια σε φυτό-θρεπτικά στοιχειά για χάσιμο βάρους. Αποτοξινώνει το ήπαρ και τα νεφρά από τοξίνες. Καταναλώνεται σε μορφή σκόνης, αναμιγμένη με νερό η χυμό, σε κάψουλες ή ταμπλέτες ως διατροφικό συμπλήρωμα.
Σημείωση: Χρησιμοποιείτε τις συμβουλές αυτές με ένα ατομικό ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής για το χάσιμο του βάρους, κάτω από την παρακολούθηση ενός ειδικού που μπορεί να σας βοηθήσει να επιλύσετε προβλήματα αν προκύψουν κατά την διάρκεια της δίαιτας και μετά πάντα από την σύμφωνη γνώμη του γιατρού σας. Οι πληροφορίες σε αυτό το άρθρο δεν αντικαθιστούν τις εξατομικευμένες συμβουλές των ειδικών. Είναι για να σας ενημερώσουν και να σας κινήσουν τον ενδιαφέρον ώστε να βελτιώσετε την υγεία σας με φυσικούς τρόπους.

ΠΗΓΗ:  Η ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ

Κορνήλιος Καστοριάδης

http://www.istorikoiperipatoi.gr/%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE%BD%CE%AE%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%AC%CE%B4%CE%B7%CF%82/

Κορνήλιος Καστοριάδης

1neb22a

Ο πνευματικός κόσμος του Ελληνισμού γίνεται φτωχότερος στις 26 Δεκεμβρίου 1997, καθώς φεύγει από την ζωή ένας από τους θιασωτές της σύγχρονης ελληνικής φιλοσοφίας. Ο καθηγητής Κορνήλιος Καστοριάδης πεθαίνει σε ηλικία 75 ετών.
Ο Κορνήλιος Καστοριάδης γεννήθηκε το 1922  στην Κωνσταντινούπολη. Σύντομα, η οικογένεια του εγκαταστάθηκε στην Αθήνα. Άρχισε να διαβάζει φιλοσοφίααπό την παιδική του ηλικία. Μέσω της σπουδής της μαρξιστικής θεωρίας, γεννήθηκε το ενδιαφέρον του για την πολιτική. Η πρώτη ενεργός ανάμειξη του στην πολιτική, ήρθε το 1937, όταν ενετάχθηκε στους κόλπους της ΟΚΝΕ. Το 1941, ενεγράφηκε στο κομμουνιστικό κόμμα. Σπούδασε νομικά και οικονομικές επιστήμες, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κατόπιν, με υποτροφία ταξιδεύει στο Παρίσι. Στο Παρίσι, έγινε μέλος της τροτσκιστικής Τετάρτης Διεθνούς και του Διεθνιστικού Κομμουνιστικού Κόμματος.
Ο Καστοριάδης διέπρεψε ως φιλόσοφος, οικονομολόγος και ψυχαναλυτής. Από το 1973, διετέλεσε διευθυντής σπουδών στην Ανώτατη Σχολή για τις Κοινωνικές Επιστήμες. Υπήρξε διευθυντής σπουδών στην Σχολή Ανωτέρων Σπουδών Κοινωνικών Επιστημών του Παρισίου (1979 και εξής). Διακρίθηκε ως ο φιλόσοφος της αυτονομίας.

δείγμα καθηγητού που αντιστέκεται

 
0:00/11:55
49.957 προβολές
Παρατηρητήριο Ελληνοφώνων Γραικύλων
Επειδή δεν είναι όλοι οι καθηγητές απάτριδες νεοταξίτες μισέλληνες, πάρτε δείγμα καθηγητού που αντιστέκεται στην έξωθεν και άνωθεν επιβληθείσα λαίλαπα της λεγομένης «LGBT κοινότητας»(Lesbians,Gays,Bisexuals,Transexuals). Ο αναπληρωτής καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης Δημήτρης Πατέλης έριξε το γάντι στο καθηγηταριό του κερατά που προωθεί τις μεταρρυθμίσεις στην παιδεία υπέρ των ομοφυλοφίλων, των λεσβιών και των υιοθεσιών τέκνων από δαύτους.Βάλλεται το πρωτόγονο κοινωνικό κύτταρο που είναι η οικογένεια και ο κόσμος όπως τον γνωρίζαμε αλλάζει άρδην.
Ο ίδιος θαρραλέος καθηγητής φωτογραφίζει τα τσακάλια τύπου George Soros και τις ΜΚΟ που χρηματοδοτούν παγκοσμίως αυτές τις κοινότητες των σαρδανάπαλων για λόγους χειραγώγησης των μαζών .Εντοπίζει τις ψυχοσωματικές βλάβες που υφίστανται άτομα που υποβάλλονται σε ορμονικές θεραπείες και χειρουργικές επεμβάσεις από μικρή ηλικία και από τον ψυχολογικό πόλεμο που υποβάλλεται το παιδάκι από τρυφερή ηλικία από τους gay θετούς γονιούς του.
Ο Νεοφιλελευθερισμός περνάει σε ανώτερα στάδια και πέρα από το να διαλύει κράτη με οικονομικά μέσα (ΔΝΤ,δημόσιο χρέος ,Παγκόσμια Τράπεζα, ΝΑΤΟ κτλ), πέρα από την οικονομική αποθέωση της ατομικότητας και του φιλοτομαρισμού, παρεμβαίνει και στην βιολογική υπόσταση του ανθρώπου με μορφές ευγονικής .Εργαλείο τους για αυτή την « κοινωνική μηχανική» η LGBT κοινότητα και είναι ο απόλυτος Δούρειος Ίππος για την καταστροφή της οικογένειας όπως τη γνωρίζαμε, με αλλαγές στα πάντα ακόμα και στα νομικά κείμενα (θα αναφέρεται πλέον Γονέας Α και Γονέας Β για τα τέκνα και όχι μητέρα και πατέρας για να εμπεριέχονται στις τεχνηέντως δημιουργηθείσες «οικογένειες» και αυτές των ομοφυλόφιλων ).
Το θέμα αυτό έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις στις ΗΠΑ, όπου η κατάσταση έχει ξεφύγει και είναι σε προχωρημένο στάδιο σήψης και παρακμής, και δια πυρός και σιδήρου επιβάλλονται σιγά σιγά και στην ΕΕ από τους αχυρανθρώπους τους .Το απόσπασμα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον μιας και ο κύριος Πατέλης δεν είναι εθνικιστής αλλά είναι θεωρητικός του «κλασικού επιστημονικού μαρξισμού» και από τους πιο διαβασμένους στην Ελλάδα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΑΠΑΝΤΕΣ.

yanni‬

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε το βίντεο του Mouaz Raslan.
 
0:00/0:15

με 2 ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ βήματα!

στον Άγιο Γεώργιο Περιστερεώτα

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
  • Στιγμιότυπο από το 3D βίντεο που Βλαδίμηρου Νεφίδη

Ένα 3D ταξίδι στον Άγιο Γεώργιο Περιστερεώτα του 1915, τον Αϊ-Γιώργη των Ποντίων (βίντεο)Ένα 3D ταξίδι στον Άγιο Γεώργιο Περιστερεώτα του 1915, τον Αϊ-Γιώργη των Ποντίων (βίντεο)
 
 
Την πρώτη φορά που μας ταξίδεψε στη γη του Πόντου με τη βοήθεια του 3D Animation επέλεξε την Παναγία Σουμελά. Αυτή τη φορά, ο αρχιτέκτονας Βλαδίμηρος Νεφίδης –μετά από έρευνα, για να διασφαλιστεί η ακρίβεια της αποτύπωσης–, μας ταξιδεύει στον Άγιο Γεώργιο Περιστερεώτα, τον Αϊ-Γιώργη των Ποντίων, όπως ήταν το 1915 (λίγα μόλις χρόνια προτού ερημωθεί).
Η τεχνολογία ξαναζωντανεύει τη μονή-σύμβολο που σήμερα στέκει ερειπωμένη στην κορυφή ενός απότομου βράχου, σε υψόμετρο 1.210 μέτρων, στην πλαγιά του όρους Πυργί στη Ματσούκα.
Την εκπληκτική τρισδιάστατη αναπαράσταση «συνοδεύει» η φωνή της Κατερίνας Παπαδοπούλου η οποία τραγουδά «να ποδεδίζω τον Αέρ' και τον Περιστερώνη, ατόν θα βάλω μάρτυρα, θα εφτάγω σε τεμόνι». Το μοντάζ, όπως και στην αναπαράσταση της Σουμελά αλλά και στην 3D απεικόνιση του Λευκού Πύργου, έχει κάνει ο Δαμιανός Μαξίμοφ.
  •  Διαβάστε περισσότερα για τον Άγιο Γεώργιο Περιστερεώτα στην ενότητα Πόντος Ιστορία/Μονές του pontos-news.gr.

Κρεατόσουπα με λαχανικά

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
Κάντε κλικ στον τίτλο ή τη φωτογραφία για να δείτε τα υλικά και την εκτέλεση.
icookgreek.com|Από Klio Kabouri

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι κατάλληλο για βραστό (ποντίκι ή ελιά) κομμένο σε κύβους
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 2 πατάτες κομμένες σε ροδέλες
  • 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
  • 1 σέλερι κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  • 1 φλιτζάνι ρύζι γλασέ ή Καρολίνα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράζετε 1 1/2 λίτρο νερό στο οποίο έχετε προσθέσει αλάτι και ρίχνετε το κρέας. Το ξαφρίζετε καλά και προσθέτετε το λάδι και το κρεμμύδι. Βράζετε 35'. Κατόπιν αφαιρείτε το κρεμμύδι, προσθέτετε τα καρότα,τις πατάτες το πράσο και το σέλερι και συνεχίζετε το βράσιμο 30' σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν τα λαχανικά.
  2. Κατόπιν προσθέτε στη σούπα το ρύζι και βράζετε το φαγητό 7' ακόμη. (Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο ζεστό νερό ακόμη μαζί με το ρύζι). Αλατοπιπερώνετε τη σούπα και τη σερβίρετε καυτή.

17 δις στον βυθό

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
Η κυβέρνηση της Κολομβίας ανακάλυψε θησαυρό το οποίο έχει αξία 17 δις.
Η κυβέρνηση δήλωσε πως βρήκε ένα πλοίο του 18ου αιώνα. Ήταν η γαλέρα του Σαν Χοσέ.

Το πλοίο αυτό είχε βυθιστεί πριν από 301 χρόνια στην Καραϊβική.

Το πολεμικό πλοίο ήταν ονομαστικά γνωστό ως " Άγιο Δισκοπότηρο" και βυθίστηκε το 1708 καθώς πολεμούσε με το βρετανικό ναυτικό. Βρέθηκαν νεκροί 600 άνθρωποι.
Μέσα στην γαλέρα βρέθηκαν 7-11 εκατ. πέσος που σε δολάρια είναι 4-17 δις δολάρια. Ακόμα βρήκαν και πολύ χρυσό, ασήμι, κοσμήματα και πολίτιμους λίθους.

Ο πρόεδρος της χώρας δήλωσε πως θα δημιουργήσουν ένα μουσείο το οποίο θα περιλαμβάνει μέσα τα όσα βρήκαν.

voicenews.gr
- See more at: http://www.redder.gr/redder-web/49079/vomva-vrethike-xrysos-thisavros-17-dis-ston-vytho-tis-thalassas#sthash.yD2rbKrz.dpuf

Ερρίκος Σλίμαν

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
Ερρίκος Σλίμαν, ο αρχαιολόγος που ανακάλυψε την Τροία, με τη βοήθεια της Ελληνίδας συζύγου του 26/12/2013 Κατηγορίες: ΣΥΝΕΒΗ ΣΗΜΕΡΑ Ετικέτες: ανασκαφές, αρχαιολογία, γάμος, Ερρίκος Σλίμαν, Μυκήνες, Σόφια, Τροία sliman Τον Φεβρουάριο του 1868, ο Ερρίκος Σλίμαν ήταν στο Παρίσι, όπου είχε εγκατασταθεί για δύο χρόνια, προκειμένου να σπουδάσει αρχαιολογία. Είχε ήδη χωρίσει από τη Ρωσίδα σύζυγό του Αικατερίνη Λυσέ και ήταν έτοιμος για μια νέα πορεία στη ζωή του. Τότε, έστειλε ένα γράμμα στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, στο οποίο ανέφερε: «Εδώ στο Παρίσι όπου βρίσκομαι, υπάρχουν πολλές όμορφες γυναίκες, η μια πιο γοητευτική από την άλλη. Και είναι δια να ξέρετε Άγιε Πάτερ, η κάθε μια τους ένας πειρασμός. Δεν θα ήθελα να μπλέξω με μια Γαλλίδα, γιατί ξέρω ότι δεν πρόκειται να βρω κοντά της, την αληθινή ευτυχία». Ο αρχιεπίσκοπος του απάντησε και μαζί με τις ευχές και τις ευλογίες του, έστειλε και τη φωτογραφία μιας νεαρής ξαδέρφης του. sofiasliman-b Το ανήλικο κορίτσι ονομαζόταν Σοφία και ήταν η κόρη του Αθηναίου υφασματέμπορου Εγκαστρωμένου. Το Σεπτέμβριο του 1869, ο Σλίμαν ήρθε στην Ελλάδα για τρίτη φορά. Λίγες εβδομάδες αργότερα, ο αρχιεπίσκοπος ευλογούσε τα στέφανα του Ερρίκου και της Σοφίας. Το ζευγάρι εγκαταστάθηκε σε ένα επιβλητικό τριώροφο μέγαρο του αρχιτέκτονα Τσίλερ, το οποίο ο Σλίμαν ονόμασε «Ιλίου Μέλαθρον», δηλαδή ανάκτορο του Ιλίου της Τροίας. Ένα χρόνο μετά, απέκτησαν το πρώτο τους παιδί. Πήρε το όνομα Ανδρομάχη, λόγω της μεγάλης λατρείας του Σλίμαν για την αρχαία Ελλάδα. Το ίδιο έκανε και με τον γιο τους, τον οποίον ονόμασε Αγαμέμνονα. img2_16 Η Σοφία στάθηκε στο πλευρό του άνδρα της, όχι μόνο ως σύζυγος, αλλά και ως σύμβουλος και βοηθός του. Ήταν μαζί του, όταν ο Σλίμαν ανακάλυψε την Τροία στο Χισαρλίκ της Τουρκίας, έχοντας ως «οδηγό» τον Όμηρο. Όταν άρχισε τις ανασκαφές με 120 Έλληνες και Τούρκους εργάτες, οι περισσότεροι τον χλεύαζαν. Η Σοφία, όμως, του στάθηκε και τελικά το ζευγάρι δικαιώθηκε. Ο ερασιτέχνης αρχαιολόγος είχε κάνει μία από τις μεγαλύτερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις. Archaeology-and-Schliemann-2012-3 Το πάθος του Σλίμαν για την αρχαία Ελλάδα δεν είχε όρια. Παρά το γεγονός ότι θεωρούνταν απόβλητος στην επιστημονική κοινότητα, επειδή ήταν ερασιτέχνης και οι μέθοδοι του προκαλούσαν ζημιές, ο ίδιος ξόδευε τεράστια ποσά, για να εντοπίσει και να φέρει στο φως σπάνια αρχαιοελληνικά ευρήματα. Όπως τότε, το 1876, όταν έκανε την δεύτερη μεγάλη ανακάλυψη της ζωής του, στις Μυκήνες. Βρήκε 5 θολωτούς τάφους, με πλήθος χρυσών κοσμημάτων, χάλκινων όπλων, νεκρικές μάσκες, θώρακες, ασπίδες, όπλα, κύπελλα και βάζα, όλα από ατόφιο χρυσάφι. Η ζωή του Ερρίκου Σλίμαν ήταν ένα συγκλονιστικό παραμύθι, που είχε ως επίκεντρο το πάθος του για τον Όμηρο, την αρχαία Ελλάδα και τις αρχαιολογικές ανασκαφές. Έδειξε ότι η έρευνα στα αρχαία κείμενα μπορεί να είναι ένας πολύτιμος οδηγός και το πάθος ένα ακαταμάχητο κίνητρο επιτυχίας. Πέθανε στις 26 Δεκεμβρίου του 1890, κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στη Νάπολη....

Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.mixanitouxronou.gr/errikos-sliman-o-archeologos-pou-anakalipse-tin-tria-ti-voithia-tis-ellinidas-sizigou-tou/

Yanni - World Dance

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε το βίντεο του χρήστη ‎الزمن الجميل‎.
 
0:00/4:28
268.722 προβολές

τι κάνει το σκυλί

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
Αυτό το βίντεο έχει αγγίξει τις καρδιές χιλιάδων ανθρώπων! Ένα νεογέννητο μωρό κοιμάται στο καναπέ. Αλλά αυτό που κάνει το σκυλί της οικογένειας πραγματικά…
livetvgr.com

στο Άγιον Όρος

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
Απο το Γεροντικό του Αγίου Ορους Αφήνοντες τη Νέα Σκήτη και προχωρούντες νοτιοανατολικά, φθάνουμε σε μια πέτρινη Καμάρα. Σ' αυτήν ή Παράδοση λέει, πώς...
ekklisiaonline.gr|Από Desk Ekklisiaonline
 
 


0912ann5.gif
Απο το Γεροντικό του Αγίου Ορους
Αφήνοντες τη Νέα Σκήτη και προχωρούντες νοτιοανατολικά, φθάνουμε σε μια πέτρινη Καμάρα. Σ' αυτήν ή Παράδοση λέει, πώς είναι τα σύνορα της Ιεράς Μονής του Αγίου Παύλου, με τη μεγαλύτερη Σκήτη του Αγίου Όρους την «Αγία Άννα».
Επειδή στο σημείο αυτό συναντήθηκαν άφ' ενός μεν ό ηγούμενος της Μονής Αγίου Παύλου, Παύλος Μοναχός και άφ' ετέρου ό ηγούμενος της Μονής των Βουλευτηρίων Αθανάσιος Μοναχός και καθόρισαν τα όρια των δύο αυτών Ιερών Μονών, ξεκινήσαντες ταυτόχρονα ό καθένας από τη Μονή του.
Όπως μας διηγήθηκαν σεβάσμιοι Πατέρες, ή Σκήτη της Αγίας Αννης είναι ή αρχαιότερη άλλα και μεγαλύτερη Σκήτη του Αγίου Όρους, έχει όμως δυο περιόδους ζωής, ή μία κατά την Παράδοση άρχισε τον 6ον με 7ον αιώνα, οπόταν συστήθηκε ή Κοινοβιακή Μονή των «Βουλευτηρίων». Από τις πολλές όμως επιδρομές των θαλασσοπειρατών διατηρήθηκε μέχρι τον 9ον με ΙΟον αιώνα και κατεστράφη, οπόταν έχομε την δεύτερη περίοδο ζωής αυτής, ή οποία φαίνεται να έχει αρχή από τον Όσιο Γερόντιο, ό όποιος φέρεται Ιδρυτής της Σκήτης Αυτής, χρηματίσας ηγούμενος της Μονής των Βουλευτηρίων, της οποίας, ίσως να ήταν ό τελευταίος.
Ό Άγιος αυτός ήταν σύγχρονος με τον άγιο Μάξιμο τον Καυσοκαλυβίτη, στην αρχή έζησε κάτω στα παραθαλάσσια μέρη σε σπηλιές, άλλα από τις συνεχείς ενοχλήσεις των πειρατών, ανέβηκε ψηλά στα δύσβατα βράχια, εκεί που σήμερα είναι το εκκλησάκι του Αγίου Παντελεήμονος, το όποιον αυτός πρωτοέκτισε.
Στην τοποθεσία αυτή υπάρχουν πλήθος ξεροκάλυβα και σπηλιές, στα όποια κατά καιρούς παρέμειναν και ασκήτευαν πολλοί Μοναχοί ερημίτες και ερημοπολίτες.
Με πολλούς πειρασμούς και σκληρούς αγώνες, ό όσιος Γερόντιος πλήρης ήμερων παρέδωκε το πνεύμα στο Δεσπότη Χριστό, γενόμενος θυσία και πρότυπο παράδειγμα αρετής και καλοσύνης στους υποτακτικούς και συνασκητές του. Εκεί πού έμενε, προς παρηγοριά των αδελφών, με θερμή προσευχή, μέσα από τα βράχια, έβγαλε λίγο νεράκι σαν άγιασμα.
α) Αυτός όμως πού τον διαδέχθηκε, στη σπηλιά πού έμενε ό άγιος Γερόντιος, θέλησε να φτιάξει ένα μικρό κηπάκι και μάζευε το άγιασμα για να ποτίζει τον κήπο του. Επειδή όμως το νεράκι αυτό, δε δόθηκε για να ποτίζουν κήπους και για να μη περισπώνται οι Μοναχοί σε κηποκαλλιέργειες και αφήνουν τα πνευματικά τους καθήκοντα, στο Μοναχό αυτόν παρουσιάστηκε σε όραμα ή Παναγία και του έκαμε παρατήρηση και για να μη παραμελεί την πνευματική του ζωή, ή Κυρία Θεοτόκος, έδωκε εντολή να στερέψει άπ' Εκεί το άγιασμα, πού δόθηκε μόνον να πίνουν, κι όχι να ποτίζουν κήπους και βγήκε πιο κάτω και χαμηλότερα από την επιφάνεια της γης.
Το άγιασμα αυτό μέχρι σήμερα χειμώνα - καλοκαίρι είναι το ίδιο, ούτε αυξάνει, ούτε λιγοστεύει.
 
 
Απο το Γεροντικό του Αγίου Ορους
Αφήνοντες τη Νέα Σκήτη και προχωρούντες νοτιοανατολικά, φθάνουμε σε μια πέτρινη Καμάρα. Σ' αυτήν ή Παράδοση λέει, πώς είναι τα σύνορα της Ιεράς Μονής του Αγίου Παύλου, με τη μεγαλύτερη Σκήτη του Αγίου Όρους την «Αγία Άννα».
Επειδή στο σημείο αυτό συναντήθηκαν άφ' ενός μεν ό ηγούμενος της Μονής Αγίου Παύλου, Παύλος Μοναχός και άφ' ετέρου ό ηγούμενος της Μονής των Βουλευτηρίων Αθανάσιος Μοναχός και καθόρισαν τα όρια των δύο αυτών Ιερών Μονών, ξεκινήσαντες ταυτόχρονα ό καθένας από τη Μονή του.
Όπως μας διηγήθηκαν σεβάσμιοι Πατέρες, ή Σκήτη της Αγίας Αννης είναι ή αρχαιότερη άλλα και μεγαλύτερη Σκήτη του Αγίου Όρους, έχει όμως δυο περιόδους ζωής, ή μία κατά την Παράδοση άρχισε τον 6ον με 7ον αιώνα, οπόταν συστήθηκε ή Κοινοβιακή Μονή των «Βουλευτηρίων». Από τις πολλές όμως επιδρομές των θαλασσοπειρατών διατηρήθηκε μέχρι τον 9ον με ΙΟον αιώνα και κατεστράφη, οπόταν έχομε την δεύτερη περίοδο ζωής αυτής, ή οποία φαίνεται να έχει αρχή από τον Όσιο Γερόντιο, ό όποιος φέρεται Ιδρυτής της Σκήτης Αυτής, χρηματίσας ηγούμενος της Μονής των Βουλευτηρίων, της οποίας, ίσως να ήταν ό τελευταίος.
Ό Άγιος αυτός ήταν σύγχρονος με τον άγιο Μάξιμο τον Καυσοκαλυβίτη, στην αρχή έζησε κάτω στα παραθαλάσσια μέρη σε σπηλιές, άλλα από τις συνεχείς ενοχλήσεις των πειρατών, ανέβηκε ψηλά στα δύσβατα βράχια, εκεί που σήμερα είναι το εκκλησάκι του Αγίου Παντελεήμονος, το όποιον αυτός πρωτοέκτισε.
Στην τοποθεσία αυτή υπάρχουν πλήθος ξεροκάλυβα και σπηλιές, στα όποια κατά καιρούς παρέμειναν και ασκήτευαν πολλοί Μοναχοί ερημίτες και ερημοπολίτες.
Με πολλούς πειρασμούς και σκληρούς αγώνες, ό όσιος Γερόντιος πλήρης ήμερων παρέδωκε το πνεύμα στο Δεσπότη Χριστό, γενόμενος θυσία και πρότυπο παράδειγμα αρετής και καλοσύνης στους υποτακτικούς και συνασκητές του. Εκεί πού έμενε, προς παρηγοριά των αδελφών, με θερμή προσευχή, μέσα από τα βράχια, έβγαλε λίγο νεράκι σαν άγιασμα.
α) Αυτός όμως πού τον διαδέχθηκε, στη σπηλιά πού έμενε ό άγιος Γερόντιος, θέλησε να φτιάξει ένα μικρό κηπάκι και μάζευε το άγιασμα για να ποτίζει τον κήπο του. Επειδή όμως το νεράκι αυτό, δε δόθηκε για να ποτίζουν κήπους και για να μη περισπώνται οι Μοναχοί σε κηποκαλλιέργειες και αφήνουν τα πνευματικά τους καθήκοντα, στο Μοναχό αυτόν παρουσιάστηκε σε όραμα ή Παναγία και του έκαμε παρατήρηση και για να μη παραμελεί την πνευματική του ζωή, ή Κυρία Θεοτόκος, έδωκε εντολή να στερέψει άπ' Εκεί το άγιασμα, πού δόθηκε μόνον να πίνουν, κι όχι να ποτίζουν κήπους και βγήκε πιο κάτω και χαμηλότερα από την επιφάνεια της γης.
Το άγιασμα αυτό μέχρι σήμερα χειμώνα - καλοκαίρι είναι το ίδιο, ούτε αυξάνει, ούτε λιγοστεύει.
- See more at: http://ekklisiaonline.gr/agiornea/item/8918-stin-evlogimena-xomata-tis-skitis-tis-agias-annis-sto-agion-oros-vinteo-foto#sthash.8kxBxZtt.dpuf

26 μικρές συμβουλές

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
Ρίξτε μια ματιά σε αυτές τις 26 απλές συμβουλές. Ίσως να μην συμφωνείτε με όλες αλλά υπάρχουν πολλές που θα σας δώσουν τροφή για να σκεφτείτε και το…
tilestwra.com
Ρίξτε μια ματιά σε αυτές τις 26 απλές συμβουλές. Ίσως να μην συμφωνείτε με όλες αλλά υπάρχουν πολλές που θα σας δώσουν τροφή για να σκεφτείτε και το κυριότερο όλων την δυνατότητα να βρείτε το μονοπάτι προς την ευτυχία.
  1. Δεν είναι σπατάλη όταν ξοδεύεις τα χρήματα για να διασκεδάσεις.
  2. Εάν σας αρέσει κάποιος απλά πείτε το. Τι έχετε να χάσετε;
  3. Ζήσε την ζωή σου σήμερα γιατί το χτες πέρασε και ίσως δεν υπάρχει αύριο.
  4. Εάν κάτι δεν είναι ξεκάθαρο, ζήτα να σου το εξηγήσουν.
  5. Εάν θέλεις συντροφιά, στείλε πρόσκληση.
  6. Εάν θέλεις κάτι ζήτα το.
  7. Απόφυγε τον καυγά όταν μπορείς να συμφωνήσεις.
  8. Εάν θέλεις να σε καταλάβουν, εξήγησε.
  9. Εάν είσαι ένοχος παραδέξου το και μην ψάχνεις δικαιολογίες.
  10. Να θυμάσαι πάντα ότι όλοι έχουν την δική τους αλήθεια και αυτή συχνά δεν συμπίπτει με την δική σου.
  11. Απόφυγε την επαφή με ανόητους.
  12. Το κυριότερο πράγμα στην ζωή είναι η αγάπη, όλα τα άλλα είναι ματαιοδοξία.
  13. Τα προβλήματα σου είναι μόνο στο κεφάλι σου.
  14. Ο κόσμος γύρω μας δεν είναι ούτε καλός ούτε κακός, δεν τον νοιάζει αν είσαι εκεί ή όχι.
  15. Προσπάθησε να αντλείς ευχαρίστηση από ό,τι σου συμβαίνει στην τωρινή σου ζωή.
  16. Να θυμάσαι πάντα ότι δεν θα έχεις άλλη ζωή.
  17. Μην γίνεσαι βάρος σε άλλον.
  18. Μην σπαταλάς τον χρόνο σου βλέποντας τηλεόραση, στην πραγματικότητα είναι ένα κουτί που επινοήθηκε για τους ηλίθιους.
  19. Θυμήσου ότι δεν οφείλεις τίποτα σε κανέναν.
  20. Θυμήσου ότι δεν οφείλει κανείς τίποτα σε σένα.
  21. Μην σπαταλάς τον χρόνο σου  στα πολιτικά, θα σε κάνουν μόνο πικρόχολο.
  22. Υπάρχει μόνο ένα πρόσωπο που μπορείς να βασισθείς στην ζωή σου – ο εαυτός σου.
  23. Μην πιστεύεις σε υποσχέσεις αλλά στα δικά σου  προαισθήματα.
  24. Να έχεις πάντα υπομονή και επιήκεια προς τα παιδιά.
  25. Εάν έχεις κακή διάθεση σκέψου ότι όταν πεθάνεις δεν θα έχεις καμιά διάθεση.
  26. Να θυμάσαι πάντα ότι η σημερινή ημέρα μπορεί  να είναι η καλύτερη ημέρα της ζωής σου.

Yanni

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε το βίντεο του χρήστη Dj Savyo.
 
0:13/3:04
26.920.504 προβολές

Η απάντηση της Σαπφώς

κομψότητα άλλης εποχής

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη φωτογραφία του χρήστη Crochet Addiction.


Δημοφιλείς αναρτήσεις