Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

στον Άγιο Γεώργιο Περιστερεώτα

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
  • Στιγμιότυπο από το 3D βίντεο που Βλαδίμηρου Νεφίδη

Ένα 3D ταξίδι στον Άγιο Γεώργιο Περιστερεώτα του 1915, τον Αϊ-Γιώργη των Ποντίων (βίντεο)Ένα 3D ταξίδι στον Άγιο Γεώργιο Περιστερεώτα του 1915, τον Αϊ-Γιώργη των Ποντίων (βίντεο)
 
 
Την πρώτη φορά που μας ταξίδεψε στη γη του Πόντου με τη βοήθεια του 3D Animation επέλεξε την Παναγία Σουμελά. Αυτή τη φορά, ο αρχιτέκτονας Βλαδίμηρος Νεφίδης –μετά από έρευνα, για να διασφαλιστεί η ακρίβεια της αποτύπωσης–, μας ταξιδεύει στον Άγιο Γεώργιο Περιστερεώτα, τον Αϊ-Γιώργη των Ποντίων, όπως ήταν το 1915 (λίγα μόλις χρόνια προτού ερημωθεί).
Η τεχνολογία ξαναζωντανεύει τη μονή-σύμβολο που σήμερα στέκει ερειπωμένη στην κορυφή ενός απότομου βράχου, σε υψόμετρο 1.210 μέτρων, στην πλαγιά του όρους Πυργί στη Ματσούκα.
Την εκπληκτική τρισδιάστατη αναπαράσταση «συνοδεύει» η φωνή της Κατερίνας Παπαδοπούλου η οποία τραγουδά «να ποδεδίζω τον Αέρ' και τον Περιστερώνη, ατόν θα βάλω μάρτυρα, θα εφτάγω σε τεμόνι». Το μοντάζ, όπως και στην αναπαράσταση της Σουμελά αλλά και στην 3D απεικόνιση του Λευκού Πύργου, έχει κάνει ο Δαμιανός Μαξίμοφ.
  •  Διαβάστε περισσότερα για τον Άγιο Γεώργιο Περιστερεώτα στην ενότητα Πόντος Ιστορία/Μονές του pontos-news.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις