Σάββατο 29 Ιουνίου 2019

Μωσαϊκό: Καλοκαιρινή Στραπατσάδα!

Μωσαϊκό: Καλοκαιρινή Στραπατσάδα!: Καλοκαιρινή Στραπατσάδα! Bαθμολογία:         12 ψήφοι Προστέθηκε από Dali , 23.06.08 Περιγραφή Το πιο γρήγορο και εύ...

 Καλοκαιρινή Στραπατσάδα!

Μωσαϊκό: Λικέρ μούρα

Μωσαϊκό: Λικέρ μούρα:   Λικέρ μούρα 1 λιτρο ρακι η κονιακ 1 κιλό μουρα 500 γρ. ζαχαρη 2 ξυλα κανελλας 2 γαρύφαλα 1 μοσχοκαρυδο- Βαζουμε το φρουτο την ζαχ...

Μωσαϊκό: Γλυκά καλοκαιρινά χρώματα

Μωσαϊκό: Γλυκά καλοκαιρινά χρώματα: This Clamshell blanket by Cherry Heart would look beautiful in our Vanna's Choice Baby yarn! Get the crochet pattern here...

Μωσαϊκό: Υπεροχο Πανεύκολο, Σπιτικό Παγωτό Σάντουιτς, με Μπ...

Μωσαϊκό: Υπεροχο Πανεύκολο, Σπιτικό Παγωτό Σάντουιτς, με Μπ...: Υπεροχο Πανεύκολο, Σπιτικό Παγωτό Σάντουιτς, με Μπισκότα!!! http://www.filenades.gr/ Article/ Πανεύκολο,_Σπιτικό_Παγωτό_Σ άντουιτς,_μ...

Αγροσελίδα: Δενδρολίβανο

Αγροσελίδα: Δενδρολίβανο: Στην αρχαία Ελλάδα το θεωρούσαν δώρο της θεάς Αφροδίτης στους ανθρώπους και το χρησιμοποιούσαν στις θυσίες ζώων- το έκαιγαν στους β...

Δενδρολίβανο



Δενδρολίβανο
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Στην αρχαία Ελλάδα το θεωρούσαν δώρο της θεάς Αφροδίτης στους ανθρώπους και το χρησιμοποιούσαν στις θυσίες ζώων- το έκαιγαν στους βωμούς. Διακοσμούσαν με αυτό τα αγάλματα των θεών και οι μαθητές όταν μελετούσαν το χρησιμοποιούσαν σα στεφάνι, χάρη στην ιδιότητά του να τονώνει τη μνήμη.
Μοιάζει να έχει κάτι κοινό και με τη φλόγα ενός κεριού: την κατεύθυνση προς τον ουρανό, την ανάταση! Στην αρχαιότητα το δενδρολίβανο ήταν “φυτό ταμπού”.
Η χρήση του ήταν τελετουργική.
Η αρχαία Ελληνική του ονομασία, λιβανώτις, συνδέεται άμεσα με την χρήση του: μαζί με το λιβάνι, το μύρο και άλλα φυτά, χρησίμευε για τελετουργικούς καπνισμούς και καθαρμούς. Φυτό αφιερωμένο στη Μεγάλη Θεά. Τη Λευκοθέα, την Αφροδίτη.
Στην Ελληνική παράδοση, κρατάει ακόμα το θηλυκό του χαρακτήρα, όπως φαίνεται τόσο στα Κάλαντα της Πρωτοχρονιάς, όσο και στο τραγούδι των Το δενδρολίβανο είναι εμποτισμένο στην χριστουγεννιάτικη παράδοση. «Αρχιμηνιά & Αρχιχρονιά, ψιλή μου δεντρολιβανιά..! Δενδρολιβανιά με τ’ άνθη πήρες μου το νου κι εχάθη".
Στο μεσαίωνα, χρησιμοποιήθηκε και σε καλλυντικά σκευάσματα. Στην ιστορία αναφέρεται ένα ελιξίριο το οποίο κατασκευαζόταν κατόπιν απόσταξης δεντρολίβανου, κέδρου και τερεβινθίνης που μεταμόρφωσε μία παράλυτη 70χρονη πριγκίπισσα σε μια ελκυστική νεαρή κοπέλα τη οποία ζήτησε σε γάμο ο βασιλιάς τής Πολωνίας το 1370. Το ελιξίριο αυτό ονομάστηκε "Το νερό τής βασίλισσας τής Ουγγαρίας".
Ανήκει στην οικογένεια των Χειλανθών [οικογένεια της μέντας (Laminaceae)] και είναι αειθαλές φρυγανώδες θαμνίο, πολύκλαδο και πυκνόφυλλο, με φύλλα μικρά, γραμμοειδή και χείλη περιτυλιγμένα, με χρώμα πράσινο στο επάνω μέρος και λευκά εριώδη κάτω. Τα άνθη του είναι μικρά κυανόλευκα και συγκεντρωμένα κατά μήκος του ακραίου τμήματος των βλαστών σε σπονδύλους, στις μασχάλες των φύλλων.
Ολόκληρο το φυτό και ειδικότερα τα φύλλα και τα γαλάζια άνθη, περιέχουν άχρωμο ή κιτρινωπό λεπτόρευστο αιθέριο έλαιο (ροσμαρινέλαιο)

Η χρήση του είναι εσωτερική και εξωτερική.
Εσωτερική:
το ρόφημα καταπραΰνει τους σπασμούς της κοιλιάς, και είναι αντιδιαβητικό και κατά του άσθματος.
Το κρασί είναι τονωτικό για την καρδιά και την όραση.
Τρόπος παρασκευής ροφήματος Αφέψημα:
βράζουμε άνθη και φύλλα δεντρολίβανου μια κουταλιά του γλυκού σε ένα φλιτζάνι νερό και πίνουνε 2 φορές την ημέρα.
Τρόπος παρασκευής κρασιού
Βάζουμε σε ένα μπουκάλι λευκό κρασί μερικά κλωνάρια δεντρολίβανου και τα αφήνουμε για αρκετές μέρες. Πίνουμε 1 ποτήρι την ημέρα.
Εξωτερική:
Αντισηπτικό για πληγές. Ρίχνουμε επάνω στην πληγή σκόνη από τριμμένα φύλλα δεντρολίβανου.
Μπάνιο σε αφέψημα δεντρολίβανου καταπραΰνει τους ρευματισμούς.
Επίσης σε συνδυασμό με άλλα βότανα είναι αποτελεσματικό κατά της τριχόπτωσης.
Σαν έγχυμα για λούσιμο βοηθά κατά της αλωπεκίας, δυναμώνει και σκουραίνει τα μαλλιά και βοηθά στη λειτουργία της μνήμης!
Το αφέψημα των φύλλων του δενδρολίβανου αποτελεί ισχυρό πεπτικό τονωτικό και διεγείρει τη λειτουργία της πέψης, κινητοποιώντας την έκκριση γαστρικών υγρών, της χολής και τη λειτουργία του ήπατος.
Οι τανίνες τις οποίες περιέχει, του προσδίδουν στυπτικές ιδιότητες και για αυτό θεωρείται κατάλληλο βοηθητικό της ομαλής εμμήνου ρύσεως.
Ρυθμίζει την υπερβολική μητρορραγία και ομαλοποιεί τον κύκλο των γυναικών.
Ως αντιοξειδωτικό, προστατεύει και ισχυροποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθά σε περιπτώσεις αρτηριοσκλήρυνσης και τονώνει τη λειτουργία της καρδιάς.
Έχουν αναφερθεί τονωτικές ιδιότητες για το νευρικό σύστημα και σε περιπτώσεις πονοκεφάλων.
Το δενδρολίβανο είναι διεγερτικό της κυκλοφορίας του αίματος και ενδείκνυται για περιπτώσεις ατονίας, υπερκόπωσης, εξάντλησης, για κατάθλιψη, αϋπνία, άγχος κ.λπ.
Το δενδρολίβανο χρησιμοποιείται συστηματικά από το 500 π.Χ.
Στην αρχαία Ελλάδα ήταν αναγνωρισμένο σαν βότανο που είχε την ικανότητα να βελτιώνει το μυαλό και την μνήμη.
Έχουν ακόμη αποδοθεί σ’ αυτό αφροδισιακές ιδιότητες.
Μασάζ με σταγόνες αιθέριου ελαίου από τα φύλλα του δενδρολίβανου στους κροτάφους, απαλύνει τον πονοκέφαλο.
Λίγες σταγόνες αιθέριου ελαίου στο νερό του μπάνιου, ξεκουράζουν και ανακουφίζουν από πόνους στα κόκαλα και τους μυς.
Το φυτό έχει επίσης αντισηπτικές, αντιβακτηριδιακές και αποχρεμπτικές ιδιότητες, ενώ είναι εφιδρωτικό και σπασμολυτικό και γι’ αυτό χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις κρυολογήματος, βήχα, βρογχίτιδας, άσθματος.
Μπορεί να βοηθήσει σε περιπτώσεις δυσπεψίας, μετεωρισμού, κολικών, διάρροιας και γενικότερων προβλημάτων του πεπτικού.
Ακόμα έχει ειπωθεί πως αν τρίψουμε το τριχωτό της κεφαλής με αφέψημα, συντελούμε στη μείωση της τριχόπτωσης, ενώ πλύσεις της στοματικής κοιλότητας με αυτό, συντελούν στη θεραπεία ούλων που ματώνουν και χαλαρών δοντιών.
Το αιθέριο έλαιο που περιέχεται στα φύλλα και τα λουλούδια του, μπορεί σε μικρές ποσότητες να προκαλέσει το θάνατο.
Βέβαια για να παραχθεί αυτή η ποσότητα χρειάζεται πολύ μεγάλες ποσότητες κλαδιών του φυτού.
Πρέπει να γνωρίζει κανείς τη χρήση του και να αποφεύγει τις υπερβολές.
Παρόλο που είναι εξαιρετικά τονωτικό και διεγερτικό και συνίσταται σε όσους κουράζονται πολύ -σωματικά και πνευματικά- καθώς επίσης και σε σεξουαλικά προβλήματα που σχετίζονται με έντονη κόπωση, πρέπει, όταν χρησιμοποιείται με θεραπευτικούς σκοπούς να γνωρίζει κανείς πώς να το χρησιμοποιεί.
Στα χωριά το χρησιμοποιούσαν ως "εκτρωτικό" για αυτό θα πρέπει να αποφεύγεται κατά την εγκυμοσύνη.
Με το αφέψιμα μια ευχάριστη γεύση που απλώνεται από την κοιλιά κι όταν φτάσει στο κεφάλι, καθαρίζει τις σκέψεις και ξυπνάει.
Διώχνει τη μεσημεριανή ύφεση, χωρίς δυσάρεστες νευρικές παρενέργειες.
Σε μερικές περιπτώσεις το δενδρολίβανο είναι απαραίτητο σ’ ένα μείγμα βοτάνων κατά της αϋπνίας.
Υπάρχουν άνθρωποι πολύ αδύναμοι και υποτονικοί, τόσο εξαντλημένοι που δεν έχουν αρκετή ενέργεια για να περάσουν από την εγρήγορση στον ύπνο.

Σ’ αυτές τις περιπτώσεις είναι απαραίτητο λίγο δενδρολίβανο μαζί με την πασιφλόρα, το λυκίσκο και τη βαλεριάνα.

Το δενδρολίβανο εναρμονίζει την κυκλοφορία του αίματος.
Έχει ιδιαίτερα καλά αποτελέσματα στην αιμάτωση του εγκεφάλου αλλά και της καρδιάς, του στομάχου, της ουροδόχου κύστης, της χολής και της μήτρας.
Των "ασκών" του οργανισμού μας δηλαδή.
Η θεραπευτική του δράση στα αγγεία, είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας των αιθέριων ελαίων και των φλαβονοειδών ουσιών.
Ανάλογη με τη μορφή του δενδρολίβανου είναι και η επίδρασή του: ανοδική.
Εκτός του ότι θερμαίνει τον οργανισμό και καθαρίζει το κεφάλι, δυναμώνει και το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα.
Δρα θεραπευτικά σε περιπτώσεις σπασμών, παραλύσεων, τρεμούλας και τονώνει τη μνήμη ενώ, βοηθά στην αυτοσυγκέντρωση.
Χάρις στο δενδρολιβανικό οξύ έχει και αντιμικροβιακή και αντιμυκητική.
Έτσι είναι ιδανικό για ατμόλουτρα και εντριβές, σε περίπτωση κρυώματος ή γρίππης.
Λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο στη μπανιέρα, τονώνει και χαλαρώνει το σώμα και το πνεύμα μετά από μια κουραστική ημέρα (ιδιαίτερα όταν έπεται και…νυχτερινή έξοδος). Το πρωί βοηθά το σώμα να πάρει μπρος.
Είναι επίσης ιδανικό και κατά των ρευματικών πόνων ως αφέψημα, λουτρό ή εντριβή.
Το δενδρολίβανο είναι ένα από τα πολυτιμότερα θεραπευτικά φυτά που έχουμε στη διάθεσή μας. Στη γυναικολογία κατέχει σημαντική θέση.
Είναι ρυθμιστικό της έμμηνου ρύσεως, ιδιαιτέρως όταν αυτή σπανίζει…

Κατά της στειρότητας, όταν αυτή οφείλεται σε ορμονικούς λόγους και κατά της νευρικότητας την εποχή της κλιμακτηρίου.
Αντενδείκνυται κατά την εγκυμοσύνη γιατί μπορεί να προκαλέσει αποβολή.
Επίσης είναι πολύ βοηθητικό σε περιπτώσεις κατάθλιψης.
Όταν ο άνθρωπος έχει χάσει την χαρά της ζωής και την πίστη του σ’ αυτήν, όταν αισθάνεται χαμένος και ανερμάτιστος, η Δενδρολιβανιά τον βοηθά να ξαναβρεί τον εαυτό του και την εσωτερική του φλόγα.
Στη μαγειρική χρησιμοποιούνται τα αποξηραμένα φύλλα και άνθη του.
Νοστιμίζουν το αρνί, το ψάρι, το βοδινό, το κουνέλι, το κοτόπουλο, τις τηγανητές ή ψητές πατάτες, τα λαχανικά, το ρύζι και διάφορα αλαντικά.


Πηγή:ypernoisis.gr

Μωσαϊκό: Σητεία

Μωσαϊκό: Σητεία: Η Σητεία στα βόρεια και ανατολικά της Κρήτης είναι μιά όμορφη και ήρεμη παραθαλάσσια πόλη με παράδοση στις τέχνες αλλά και στη γεωργία....

Μωσαϊκό: Κ. ΑΞΕΛΟΣ (26 Ιουνίου 1924 - 4 Φεβρουαρίου 2010) ...

Μωσαϊκό: Κ. ΑΞΕΛΟΣ (26 Ιουνίου 1924 - 4 Φεβρουαρίου 2010) ...: ΤΑ ΡΑΝΤΙΣΜΕΝΑ(Ομάδα καλλιτεχνικών, λογοτεχνικών, αναζητήσεων) Κ. ΑΞΕΛΟΣ (26 Ιουνίου 1924 - 4 Φεβρουαρίου 2010) Η Μοίρα Τ...

Μωσαϊκό: Τηγανοψωμάκια

Μωσαϊκό: Τηγανοψωμάκια: Elizabeth Pentheroudaki Για την μπυρίτσα μας, ένα μεζεδάκι εύκολο και σούπερ... Τηγανοψωμάκια http:// bettyscuisine.blogspot...

Μωσαϊκό: Τροφές που μας γεμίζουν ενέργεια....

Μωσαϊκό: Τροφές που μας γεμίζουν ενέργεια....: Χορηγά Σωτηρία . Τροφές που μας γεμίζουν ενέργεια.... Πολλές φορές οι περισσότεροι από εμάς αισθανόμαστε κουρασμένοι και χωρίς ...

Μωσαϊκό: Τα ειδη των τηλεπικοινωνιών στην Αρχαία Ελλάδα

Μωσαϊκό: Τα ειδη των τηλεπικοινωνιών στην Αρχαία Ελλάδα:   Τα ειδη των τηλεπικοινωνιών στην Αρχαία Ελλάδα . Οι αρχαίοι Έλληνες μπορούσαν να ανταλλάσσουν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και σε...

Μωσαϊκό: ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ:«Έλ­ληνες αεί εν θαύματι τιθέασι τ' αλλό...

Μωσαϊκό: ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ:«Έλ­ληνες αεί εν θαύματι τιθέασι τ' αλλό...: ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ:«Έλ­ληνες αεί εν θαύματι τιθέασι τ' αλλότρια ή τα οικεία». ''Η ψευτιά και ο πνευματικός εκφυλισμός απλώνει μέρα ...

Μωσαϊκό: Φυτα Σε Αρχαια Νομισματα Της Ελλαδας

Μωσαϊκό: Φυτα Σε Αρχαια Νομισματα Της Ελλαδας: http://theseus-aegean.blogspot.gr/2013/02/blog-post_1469.html?spref=fb Φυτα Σε Αρχαια Νομισματα Της Ελλαδας Email This BlogThis! Sha...

Μωσαϊκό: Καλλιέργεια και χρήσεις του βασιλικού

Μωσαϊκό: Καλλιέργεια και χρήσεις του βασιλικού: http://www.back-to-nature.gr/2013/04/blog-post_3006.html Καλλιέργεια και χρήσεις του βασιλικού Η λέξη βασιλικός προέρχεται ...

Μωσαϊκό: Πιπεριές με ανθότυρο!

Μωσαϊκό: Πιπεριές με ανθότυρο!: Πιπεριές με ανθότυρο! http:// bettyscuisine.blogspot.gr/ 2010/06/blog-post_29.html Πιπεριές με ανθότυρο Ένα θαυμάσιο ορεκτικ...

Μωσαϊκό: Δημήτριος Βερναρδάκης

Μωσαϊκό: Δημήτριος Βερναρδάκης: Ο Δημήτριος Βερναρδάκης (Μυτιλήνη 1833-1907) υπήρξε πολυπράγμων λόγιος συγγραφέας και καθηγητής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. «...

Μωσαϊκό: Καλοκαιρινή γιαουρτόπιτα

Μωσαϊκό: Καλοκαιρινή γιαουρτόπιτα: Καλοκαιρινή γιαουρτόπιτα που θα λατρέψετε! Μια συνταγή από την φίλη μας την Άσπα! Συνεχίστε να στέλνετε τις συνταγές σας στο email...

Μωσαϊκό: Ποιοι είναι οι υιοί του Διός – Διογενείς

Μωσαϊκό: Ποιοι είναι οι υιοί του Διός – Διογενείς: http://eleysis69.wordpress.com Ποιοι είναι οι υιοί του Διός – Διογενείς ἐὰν μὲν γὰρ ᾖς σώφρων καὶ ἀνδρεῖος καὶ τὴν τοῦ Διὸς...

Μωσαϊκό: Μούδιασμα

Μωσαϊκό: Μούδιασμα: Χορηγά Σωτηρία . Χθες Μούδιασμα : Όχι πάντα αθώο σύμπτωμα....Νιώθω σουβλιές στο αριστερό πόδι που διαρκούν μία ημέρα και φεύγου...

Μωσαϊκό: ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ "ΕΛΕΝΗ"

Μωσαϊκό: ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ "ΕΛΕΝΗ": Με την πρώτη σταγόνα της βροχής σκοτώθηκε το καλοκαίρι Μουσκέψανε τα λόγια που είχανε γεννήσει αστροφεγγιές Όλα τα λόγια που είχανε...

29 Ιουνίου - εορτή Πέτρου και Παύλου και ιεροί ναοί στην Κρήτη

 
kritipoliskaihoria.gr
 
Ο Πέτρος καταγόταν από τη Βηθσαϊδά της Γαλιλαίας και ήταν γιος του Ιωνά, αδελφός του Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτόκλητου. Ο Πέτρος και ο Ανδρέας ήταν ψαράδες στη λίμνη Γεννησαρέτ. Είχε νυμφευθεί στην Καπερναούμ, όπου έμενε οικογενειακά μαζί με την πεθερά του. Όπως μας πληροφορεί το Ευαγγέλιο, όταν ο Ιησούς έφθασε στη λίμνη της Γεννησαρέτ συνάντησε τους δυο αδελφούς Πέτρο και Ανδρέα οι οποίοι έριχναν τα δίχτυα τους. Αμέσως μετά την κλήση τους, άφησαν τα δίχτυα και τις οικογένειές τους και τον ακολούθησαν. Ψαράς στο επάγγελμα, ήταν τύπος αυθόρμητος, ορμητικός, και τη ζωή του κοντά στο Χριστό τη μαθαίνουμε από τα τέσσερα Ευαγγέλια, ενώ την αποστολική του δράση, από τις πράξεις των Αποστόλων. Έγραψε και δύο Καθολικές Επιστολές, μέσα στις οποίες να τι προτρέπει τους χριστιανούς: «Νήψατε, γρηγορήσατε, ο αντίδικος υμών διάβολος ως λέων ωρυόμενος περιπατεί ζητών τίνα καταπίη» (Α΄ Πέτρου, ε΄ 8). Δηλαδή εγκρατευθείτε, γίνετε άγρυπνοι και προσεκτικοί. Διότι ο αντίπαλος και κατήγορός σας ο διάβολος, σαν λιοντάρι που βρυχάται, περιπατεί με μανία και ζητάει ποιον να τραβήξει μακριά από την πίστη και να τον καταπιεί. Μετά την Ανάληψη του Κυρίου, ο Πέτρος, δίδαξε το Ευαγγέλιο στην Ιουδαία, στην Αντιόχεια, στον Πόντο, στην Γαλατία, στην Καππαδοκία, στην Ασία και τη Βιθυνία. Κατά την παράδοση (που σημαίνει ότι δεν είναι απόλυτα ιστορικά διασταυρωμένο) έφτασε μέχρι την Ρώμη, όπου επί Νέρωνος (54-68μ.Χ.) υπέστη μαρτυρικό θάνατο, αφού τον σταύρωσαν χιαστί, με το κεφάλι προς τα κάτω περί το έτος 64 μ.Χ.


Ο δε Παύλος γεννήθηκε στην Ταρσό της Κιλικίας σε ένα χωρίο που ονομάζεται Γίσχαλα και στην αρχή ήταν σκληρός διώκτης του Χριστιανισμού. Το 36 μ.Χ. περίπου, όταν κάποτε μετέβαινε στη Δαμασκό για να διώξει και εκεί χριστιανούς, έγινε θαύμα στο οποίο φανερώθηκε ο Χριστός, ο οποίος τον πρόσταξε να πάει στον Ανανία ο οποίος τον κατήχησε και τον βάπτισε. Έτσι, έγινε ο μεγαλύτερος κήρυκας του Ευαγγελίου, θυσιάζοντας μάλιστα και την ζωή του γι’ αυτό. Ονομάστηκε ο πρώτος μετά τον Ένα και Απόστολος των Εθνών, λόγω των τεσσάρων μεγάλων αποστολικών περιοδειών του. Είναι ο ιδρυτής της Εκκλησίας της Ελλάδος. Συνέγραψε 14 επιστολές προς τις Εκκλησίες τις οποίες εκείνος ίδρυσε. Τη ζωή του με τις περιπέτειές του θα τα δει κανείς, αν μελετήσει τις Πράξεις των Αποστόλων, αλλά και τις 14 Επιστολές του στην Καινή Διαθήκη. Ο Απόστολος Παύλος θέλει κάθε χριστιανός, όπως και ο ίδιος, να αισθάνεται και να λέει: «ζω δε ουκέτι εγώ, ζη δε εν εμοί Χριστός» (Προς Γαλάτας β΄ 20). Δηλαδή, δε ζω πλέον εγώ, ο παλαιός άνθρωπος, αλλά ζει μέσα μου ο Χριστός. Και ακόμα, «τα πάντα και εν πάσι Χριστός» (Προς Κολασσαείς γ΄ 11). Να διευθύνει, δηλαδή, όλες τις εκδηλώσεις τις ανθρώπινης ζωής μας ο Χριστός. Ο Απόστολος Παύλος υπέστη μαρτυρικό θάνατο (χωρίς να είναι απόλυτα ιστορικά διασταυρωμένο) δι’ αποκεφαλισμού στη Ρώμη μεταξύ των ετών 64 - 67 μ.Χ.

ΙΕΡΟΙ ΝΑΟΙ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ













ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ



ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΒΑΤΟΛΑΚΟ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ



ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ ΣΤΟ Ν ΟΙΚΙΣΜΟ ΤΟΥ ΓΑΛΛΟΥ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ

Η μονή των Αγίων Πέτρου και Παύλου βρίσκεται στον οικισμό του Γάλλου, κοντά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Η αναστηλωμένη σήμερα μονή, για την οποία δεν διασώζονται πληροφορίες για την ιστορία της, αποτελεί μετόχι της Μονής Αρκαδίου.




ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ

Δίχωρος Ναός στη θέση «Χαλικιάς». Θεμελιώθηκε από τον Αθηνά Χαιρέτη, για τη μνήμη του Αδελφού της Σταύρου. Αποπερατώθηκε από την Χρύσα Τσαφαντάκη . Εορτάζει στις 14 Σεπτεμβρίου και στις 29 Ιουνίου.



ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΠΗΛΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ




ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΟΜΩΝΥΜΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
 

Στις 29 Ιουνίου εορτή Πέτρου και Παύλου

Δημοφιλείς αναρτήσεις